Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Virágmező
  2021-09-22 18:56:37, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
A székrekedés sok embert érint, mégsem beszélünk róla
  2021-09-22 18:53:54, szerda
 
  Az olyan emésztési gondról, mint a székrekedés, nem szívesen beszélünk. Talán a gyerekkorunkban alakul ez ki, hogy még a hozzánk legközelebb állóknak sem beszélünk erről a gondról, és igazából még az orvos előtt sem szívesen tárjuk fel a problémát. Pedig a székrekedés nemcsak a jelen pillanatában jelenthet kellemetlenséget, hiszen távon súlyos következményei is lehetnek. Valójában könnyen orvosolható, csak az étkezésünket kell kicsit megreformálni és az életmódunkon kell változtatni.

Székrekedésről akkor beszélünk, ha hetente három alkalomnál kevesebbszer kell a mosdóba mennünk a nagydolgunkat intézni.

Miért is olyan lényeges, hogy rendszeresen legyen székletünk?
Amennyiben ez nem valósul meg, úgy toxinok, méreganyagok halmozódnak fel és a szervezetünk nem tisztul meg hatékonyan. A székrekedés következménye lehet többek között az aranyér, egyes emésztési zavarok, a hányinger, a rossz lehelet, de akár az akne, a magas koleszterinszint, a gyakori fejfájás és a súlygyarapodás is.

A székrekedés egyik oka a nem megfelelő táplálkozás. De előidézhetik még a nagy mennyiségben fogyasztott feldolgozott és cukros élelmiszerek is, illetve ha a táplálkozásunkból hiányzik az élelmi rost.

A székrekedés gyakori okai közé tartozik a kiszáradás, a hashajtó gyakori szedése, az emésztőenzimek hiánya, a bélflóra egyensúlyának felborulása, a stressz és a szorongás. A problémát okozhatják egyes betegségek, mint a pajzsmirigy-túlműködés, az IBS, a hormonális egyensúlyhiány, az ösztrogéndominancia.

Hashajtó helyett mindenképpen a természetes megoldásokat kell előnyben részesítenünk. Fontos, hogy növeljük az oldható és az oldhatatlan rostok bevitelét. Jó rostforrásnak számít az útifűmaghéj, az őrölt lenmag, a chiamag.

Fontos, hogy növeljük a növényi táplálékok, mint a zöldségek és a gyümölcsök fogyasztását, illetve együnk minél több nyers diófélét és más magvakat.

A testmozgást se hagyjuk ki az életünkből, hiszen ezzel átmozgatjuk a beleket és megszüntetjük a renyheségüket. A bélflóra egyensúlyának megteremtése érdekében fogyasszunk rendszeresen prebiotikumokat és probiotikumokat.

És ami még nagyon fontos, ha mennünk kell a mosódba, soha ne tartsuk vissza, mert ha így teszünk, akkor a problémánk csak fokozódhat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A kurkuma segíthet a fogyásban
  2021-09-22 18:45:29, szerda
 
  A kurkuma a gyömbér család egyik kiemelkedő tagja. Őshazája Délkelet-Ázsiában található. Az indiaiak már évezredek óta alkalmazzák nemcsak a konyhában, hanem a hagyományos orvoslásban is.

A kurkumin nem más, mint a kurkuma elsődleges hatóanyaga. A kurkuminoid vegyületek olyan természetes vegyületek - vagyis polifenolok -, amelyek a növény arany színét adják.

A súlyos krónikus betegség kialakulásában aktívan részt vesz a gyulladás, és ha létrejön a betegség, legyen szó ízületi gyulladásról vagy szívbetegségről, a fennálló gyulladás tovább súlyosbítja a beteg állapotát. A kurkuma ilyenkor is segíthet, hiszen egyik legismertebb hatása, hogy csökkenti az ízületi gyulladásban szenvedő emberek panaszait. Valójában egy természetes eredetű, rendkívül hatékony gyulladáscsökkentő növényről van szó.

A kurkuma kiemelkedő szerepet játszhat az ízületek egészségének és rugalmasságának fenntartásában is. Emellett az intenzív testmozgást követően segíthet az izmok regenerálásában.

Ez a különleges gyógynövény egy erős antioxidánsnak számít, amely hatásának köszönhetően segíthet megvédeni a sejteket a környezet által okozott károktól. A kurkuma emellett fokozhatja a hangulatot, javíthatja a memóriát és a korral összefüggő memóriavesztés megelőzésében is segítségünkre lehet.

Mivel a kurkuma gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, így segíthet fenntartani az ideális testsúlyt. Ha a BMI-indexünk 18,5 és 24,9 között van, akkor a súlyunk ideálisnak számít. A BMI-index nem más, mint egy testtömegindex, amelyet könnyedén kiszámíthatunk a kalkulátorok révén. Ezek némely fogyókúrás online oldalon ingyen is elérhetők. Egyes esetekben a nemet és az életkort is be kell írnunk, hiszen különböző életkorban más számíthat ideális súlynak.

Az ízületi problémák sok kényelmetlenséget és komoly fájdalmakat okozhatnak. A testmozgás hiánya, az elhízás és az ízületi gyulladás között összefüggés van. A kurkuma azonban, mint egy természetes gyulladáscsökkentő hozzájárul a normál kollagénképződéshez és az ízületi porcok optimális működéséhez. Ha az ízületeink jó állapotban vannak, akkor rendszeresen tudunk mozogni, sportolni, ami pedig javítja az anyagcserét. A kurkuma így nemcsak elérni, hanem megtartani is segít az ideális testsúlyt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2021.08 2021. Szeptember 2021.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 162 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 24891
  • e Hónap: 56377
  • e Év: 261078
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.