Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Kereszt
  2022-01-12 22:20:24, szerda
 
  Ha valaki ellentmondást feltételez az Ószövetség és az Újszövetség között, arra mindenekelőtt az isteni igazságszolgáltatás legbrutálisabb esete szolgáltathat alapot, ám az erről szóló beszámolót nem az Ószövetségben, hanem az Újszövetségben találjuk. Isten haragja és igazságossága ugyanis a kereszten jutott a legerőszakosabb módon kifejezésre. Ha valakinek, hát Jézusnak bizonyosan megvolt rá az oka, hogy panaszkodjon az őt ért igazságtalanságok miatt. Ő volt az egyetlen ember, akit valaha is ártatlanul büntetett meg Isten. Ha megrökönyödünk Isten haragján, akkor a keresztnél tegyük. Ide összpontosuljon a döbbenetünk. Ha van okunk az erkölcsi felháborodásra, akkor az a Golgotára irányuljon.
A kereszt egyszerre a legborzalmasabb és a legcsodálatosabb példa Isten haragjára. Ez volt a világtörténelem legigazságosabb és egyben legirgalmasabb cselekedete. Ha Jézus nem vállalta volna magára önként a világ bűneit, mérhetetlen igazságtalanság, sőt ördögi gonoszság lett volna Isten részéről, hogy megbüntette. Amikor azonban Krisztus maga jelentkezett, hogy Isten Báránya legyen, és elhordozza a bűneinket, azzal a világ leggroteszkebb és leghitványabb alakjává vált. A bűnök koncentrált terhe alatt mindennél visszataszítóbb lett az Atya szemében, ezért Isten kitöltötte haragját erre a megvetett lényre. Átkozottá tette Krisztust a rá nehezedő bűnök miatt. Isten a keresztnél teljes mértékben gyakorolta és megmutatta szent igazságosságát, ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy mindez miattunk történt. Krisztus azt a büntetést hordozta el, amellyel bennünket sújtott volna az isteni igazságszolgáltatás. A kereszt ,,miattunk" való volta mutatja, hogy milyen csodálatos is az onnan származó kegyelem. Egyszerre igazság és irgalom, harag és könyörület. Túl döbbenetes ahhoz, hogy felfogjuk.

R. C. Sproul
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A türelmes Isten
  2022-01-12 22:01:59, szerda
 
  Az Ószövetség koránt sem egy kegyetlen Istenről tanúskodik, hanem éppen ellenkezőleg: egy olyan Istenről, aki a végletekig türelmes. Egy javíthatatlanul keménynyakú nép történetéről számol be, akik újra meg újra fellázadtak Isten ellen. Rabszolgasorba jutottak egy idegen országban, majd Istenhez kiáltottak. Isten meghallgatta a sóhajtozásukat és felkelt, hogy megszabadítsa őket. Még a Vörös-tengert is kettéválasztotta, hogy kiszabadulhassanak a fogságból, és mi volt erre a válaszuk? Egy aranyborjút kezdtek imádni.

R. C. Sproul
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Az Úr jelenléte
  2022-01-12 21:51:24, szerda
 
  Az Úr jelenléte

Textus: 1Móz 22,17

A puritánok hittek egy mindig jelenlévő Istenben. Ó, hogy érezhessük Istent mindenütt, kicsiben és nagyban, felkelésünkben és leülésünkben, kimenetelünkben és bejövetelünkben. Nem tudok elképzelni egy áldottabb életet vagy egy lelket, amely jobban kapcsolódik a megdicsőültek lelkéhez, mint annak az embernek az elméje és szíve, aki Istenben él, aki tudja és érzi, hogy Isten mindig jelen van.


Ha személyes veszélyben vagy, vagy egy vihar kellős közepén, vagy betegséggel nézel szembe, és ha hangot hallasz, amely azt mondja: ,,Bizonyára az Úr van e helyen", tökéletesen nyugalomban leszel. Az aggódó levegő megtisztul, ha Ő ott van. A villám nem csaphat beléd, vagy ha mégis, akkor öröm lesz. A vihar nem emészt fel, és az éhes óceán sem nyelhet el, vagy ha mégis, az boldogság, ha Isten ott van. Nem kell félni. Az idegesség gonoszság, amikor - az örökkévaló Isten a menedéked, és alattad vannak az örökkévaló karok; kiűzi előled az ellenséget (5Móz 33,27).


Lehet, hogy nagy szegénységben élsz. Lehet, hogy csupaszok a falaid, és kevés a lakberendezésed. És mégis mondhatod: ,,Bizonyára az Úr van e helyen." Emlékezzél a régi keresztény felkiáltásra: ,,Micsoda, mindez és az én Istenem jelen van velem?" Jobb szegénységben élni és érezni az Ő jelenlétét, mint birtokolni a világ gazdagságát, és nem tudni, hogy Ő itt van.
Néhányan mélységes szenvedésben vagytok. Nehézségeid olyan nagyok, hogy nem tudod, hol fognak véget érni a dolgok, és mélyen depressziós vagy. De emlékezzél: ,,Bizonyára az Úr van e helyen."
Néhányan közületek valamilyen rendkívüli kötelességre hivatottak, és nem érzik magukat elég erősnek. Kövesd ezt a hívást, mert bizony az Úr ott van azon a helyen. Megsegít. A karja nem lesz messze, ezért támaszkodj rá. Isteni ereje nem távoli, mert - bizonyára az Úr van ezen a helyen.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Felbecsülhetetlen áldás
  2022-01-12 20:14:31, szerda
 
  Felbecsülhetetlen áldás

Textus: 1Móz 22,17


A legnagyobb áldás amit Isten ad az Ő jelenléte. Ha választhatnám az élet bármely áldását, biztosan nem kérnék gazdagságot, mert a gazdagság nem tud megszabadítani a fájdalomtól, aggodalomtól vagy a szorongástól. Népszerűséget biztosan nem kérnék, mert a világ vezetőinek nincs nyugalma. A választásom, a legnagyobb megtiszteltetésem az lenne, hogy Isten mindig velem legyen.


Amikor Isten velünk van, akkor nincs különbség a Nebukadneccar tüzes kemencéje és egy kényelmes ágy között (Dán 3,19). Akkor ez nem számít! Boldogok leszünk mindkét esetben. Ha Isten velünk van, ha az Ő isteni szeretete vesz körül bennünket, akkor mi magunkkal visszük a légkörünket és lakhelyünket akárhová utazunk, és Mózessel együtt mondhatjuk: ,,Uram, te voltál nekünk hajlékunk nemzedékről nemzedékre!" (Zsolt 90,1)


Az aki ezt szívből elmondhatja, az a mennyel, Istennel teljes és kimondhatatlanul áldott. Ez mindazoknak a kiváltsága akik igazán hisznek Jézusban, akik kijöttek a világból, és akik Ábrahámhoz hasonlóan, hívő életet élnek (1Móz 12,4). Hajtsd meg a fejed, hívő lélek, és hagyd, hogy az Úr Isten, kihirdesse ezt az áldást: ,,Megáldalak téged."

Ha szívfájdalmaitok vannak, szenvedtek, kimerültek vagy megterheltek vagytok, fogadjátok ezt az áldást Isten szájából: ,,Megáldalak téged."
Ha szegények vagytok, megvetnek vagy rágalmaznak, ez az áldás nem rövidül meg.
Vigyétek magatokkal, és örvendezve menjetek utatokra.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Január 5
  2022-01-12 07:01:49, szerda
 
  "Péter azonban így szólt: 'Semmiképpen nem, Uram...'" ApCsel 10,14


Néhány dologban Péter túlságosan konzervatív volt. Sokan hasonlítanak hozzá; lelki dolgokban egy millimétert sem jutnak előbbre. Egyik énekük, amit reggeli előtt énekelnek, így hangzik: "Valamint volt kezdetben, / Azonképpen most és mindörökké, Ámen." Semmi olyat nem akarnak tenni, amit korábban még nem tettek, tanulni sem akarnak olyat, amit még nem tanultak. Mások csak cselekedjenek úgy, ahogy akarnak; ők úgy vélik, igazodni kell a divathoz.

Nos, ez olyan szabály, amit én sohasem fogadtam el; mert gyakran érzem annak szükségszerűségét, hogy olyan tegyek, amit még senki sem tett előttem. Hasznos körülnézni, hogy olyan módszereket találjunk szolgálatunk végzésére, amiket mások még nem alkalmaztak. Mert ez az új munkamódszer olyan, mint az ország új területe, ami jobb termést eredményez, mint régi, leművelt földterületünk.

Nem gondoljátok, hogy sok keresztyén veszélyben van, mivel szokásaik rabjává váltak? Mindig annyi verset kell énekelniük; mindig bizonyos ideig kell imádkozniuk, és először Európáért, majd Ázsiáért, Afrikáért és Amerikáért, mielőtt befejezik imádságukat. Bizonyos emberek úgy érzik, mindig ugyanazt kell tenniük, amiket korábban is tettek, akkor is, ha eközben elalusznak. Ez a fajta rutin megtilt speciális tevékenységeket, megakadályozza őket, hogy elérjék az evangéliummal azokat az embereket, akik szokás szerint nem keresztezik útjukat, és visszafogja minden buzgóságukat.

Engedd meg testvérem, hogy egy kicsit tettre serkentsen az Úr! Ha ennyire görcsösen illedelmes lettél, hogy nem tartod helyénvalónak ízléstelenségeket elkövetni, akkor kérjed Isten segítségét, hogy kevésbé viselkedj illendő módon; mert sokan vannak, akik megmentése érdekében sohasem lehetsz Isten eszköze, amíg megmaradsz legfelsőbb alapelved formalizmusánál.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Január 4
  2022-01-12 06:54:30, szerda
 
  "Péter azonban így szólt: 'Semmiképpen nem, Uram, mert soha nem ettem semmi közönségest vagy tisztátalant.'" ApCsel 10,14


Óemberünk szokás szerint harcol a lelki alapelvek ellen. Ez az a pont, amiben Péter más véleményen volt, mint az ő Ura. Ez a "semmiképpen nem, Uram" a ceremoniális törvények érvénytelenítésére vonatkozik. Péternek meg kellett tanulnia, hogy a ceremoniális törvényeket, amik ennek vagy annak az ételnek a fogyasztását tiltják, most félre kell tennie. Isten az ételeket megtisztította, és amit Isten megtisztított, azt Péter nem minősítheti közönségesnek.

Péter először ez ellen lázadt fel, és mai napig is sokan civakodnak ceremóniai okokból Isten evangéliumával. Az Írás azt mondja, hogy az emberek hit által menekülnek meg; de a formalisták azt állítják: "Bizony, újjá kell születniük a keresztségben; és rendszeresen élniük kell a szent úrvacsorával."

Mindnyájan hajlamosak vagyunk tévedni hasonló dolgokban, mert unszol valami bennünket, hogy bizonyos dolgoknak szörnyű nagy fontosságot tulajdonítsunk, amik a maguk helyén megfelelnek és szükségesek, de egyáltalán nem lényegesek az üdvösség vonatkozásában. - Ahol az Úr Jézus nem állított fel szabályokat, ott ezt mi se tegyük. Fogadjuk el azokat az embereket, akiket Krisztus elfogad. Senki sem tisztátalan, akit ő megtisztított; senkit se állítsunk félre, akit szeretetében részesített.

Mégis, ezt a tanítást nem fogadják el könnyen azok, akik a formaságoknak hódolnak: kétségbe vonják azok megszabadulását, akik nem követik őket. És ha megparancsolja nekik az Úr, hogy gyakoroljanak közösséget velük, akkor Péter kiáltásával a szívükben visszahőkölnek, vagy esetleg hangoztatják is: "Semmiképpen nem Uram."

Isten országa terjesztésekor közrejátszik saját dacos akaratunk. Rosszul viselhetjük, hogy megáld Isten embereket olyan csoportok által, akik nem tartoznak hozzánk. "Áldja meg őket Isten, de mégsem olyan emberek által, akik ellen kifogásokat tehetünk!"

Sokszor felfuvalkodunk, és távol vagyunk attól, hogy szolgákként illendő magatartást tanúsítsunk. Túl sok minden ragadt ránk Péterről, és a nyelvünk is gyorsan kész így kiáltani: "Semmiképpen nem Uram."

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2021.12 2022. Január 2022.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 180 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2630
  • e Hét: 36406
  • e Hónap: 65718
  • e Év: 253520
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.