Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Az életmentő-állomás
  2017-12-11 21:36:37, hétfő
 
  Az életmentő-állomás


Egy veszélyes partvidéken, ahol gyakran történt hajótörés, valamikor állt egy kezdetleges életmentő-állomás. Az épület csak egy kunyhó volt, és egyetlen csónak tartozott hozzá; de a maroknyi elkötelezett személyzet állandóan szemmel tartotta a tengert. Magukat nem kímélve éjjel és nappal kint voltak, fáradhatatlanul kutatva az elveszettek után. Néhányan azok közül, akik ilyen módon megmenekültek, és még mások is a környékről, tenni akartak valamit az állomásért, és odaszánták idejüket, pénzüket vagy energiájukat, hogy segítsenek a munkában. Új hajókat vásároltak, és újabb csapatokat képeztek ki. A kis életmentő-állomás növekedett.
Az állomás új tagjai közül néhányan elégedetlenek voltak a kezdetleges épülettel és szegényes berendezésével. Úgy érezték, hogy kényelmesebb helyet kellene biztosítani a tengerből kimentettek elsődleges menhelyén. Az összecsukható ágyakat lecserélték normál ágyakra, s a kibővített épületet jobb bútorokkal rendezték be. Az életmentő-állomás ettől fogva kedvelt gyülekezőhelye lett tagjainak. Szépen kifestették, és előkelően rendezték be, hiszen már klubszerűen működött.
Egyre kevesebb tag vágyott arra, hogy részt vegyen életmentő misszióban a tengeren, így mentőcsapatokat fogadtak fel erre a munkára. Az életmentő motívum továbbra is hozzátartozott a klub dekorációjához, és emlék gyanánt volt egy mentőcsónak is abban a teremben, ahol a klubtag-avatásokat tartották.
Ebben az időben történt, hogy egy nagy hajó zátonyra futott, és a fizetett legénység csónakszámra hordta be a fázó, vizes, félholt embereket. A hajótöröttek piszkosak és betegek voltak, részben külföldiek. A szép, új klubban nagy káosz volt. A tulajdonosi bizottság gyorsan felállíttatott egy kinti zuhanyzót, ahol a hajótörötteket lemoshatták, mielőtt bevitték az épületbe.
A következő gyűlésen nézeteltérés támadt a klubtagok között. A tagok többsége amellett volt, hogy szüntessék meg a klub életmentő tevékenységét, mivel kellemetlenségekkel jár, és csak akadályozza a klub normál társadalmi életét. Néhány tag ragaszkodott ahhoz, hogy az életmentés az elsődleges céljuk, és rámutattak, hogy még mindig életmentő-állomásnak nevezik azt a helyet.
A kis csoport tagjait leszavazták, és azt tanácsolták nekik, hogy ha életeket akarnak menteni, lenn a parton felállíthatják a saját mentőállomásukat.
Ők meg is tették.
Ahogy teltek az évek, az új állomás ugyanazokon a változásokon ment keresztül, mint a régi.
Idővel klubbá alakult, és újabb életmentő-állomás jött létre.
A történelem tovább ismételte önmagát, és aki ma meglátogatja azt a partszakaszt, egész sor
exkluzív klubot talál a part mentén.
A hajótörés gyakori azon a partvidéken, de a legtöbb utas vízbe fullad.

Alkalmazás: Nekünk, mint Jézus tanítványainak, elsődleges feladatunk az, hogy elmenjünk, és másokat is tanítványokká tegyünk (lásd Mt 28,19). Más megfogalmazásban az a feladatunk, hogy életet mentsünk. Sajnos olykor elfeledkezünk a célunkról. Vissza kell nyernünk életmentő-szenvedélyünket. Isten Igéjének cselekvői kell hogy legyünk, nem csupán hallgatói. (Lásd Jak 1,22)

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Gyülekezet
  2017-12-11 17:37:39, hétfő
 
  "Ellenkezik Isten céljával, ha a felelős tisztségekben nem újjászületett emberek találhatók, és ez megzavarja a gyülekezet üzenetét."

- John F. Macarthur -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gyülekezet
  2017-12-11 17:36:45, hétfő
 
  "Sok gyülekezet eredménytelenségének az az oka, hogy még a vezetőségében is összekeveredik a búza és a konkoly."

- John F. Macarthur -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gyülekezet
  2017-12-11 17:36:08, hétfő
 
  "Ma sok gyülekezet nem tudja, mit jelent a megtérés."

- John F. Macarthur -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Néha úgy tűnik...
  2017-12-11 17:34:17, hétfő
 
  "Néha úgy tűnik, megszámlálhatatlanul sok kegyelem áll rendelkezésedre, ha nem vagy keresztyén, de ha keresztyénné lettél, akkor mindenféle törvényeknek kell engedelmeskedned, és úgy érzed, jobban ment a sorod, mielőtt megtértél."

- Richard Gilbert -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Evangélium
  2017-12-11 17:33:18, hétfő
 
  "Nem az a probléma, hogy az evangéliumot túl elfogadhatóvá tettük. A probléma az, hogy nem tettük elég elfogadhatóvá."

- Steven Brown -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kegyelem
  2017-12-11 17:32:32, hétfő
 
  "A megváltáshoz szükséges kegyelem ugyanaz a kegyelem, amely által keresztyén életünket éljük."

- Jerry Bridges -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bűn
  2017-12-11 17:31:22, hétfő
 
  "Minden bűnnek Isten kegyelme által kell meghalni, akár gőgről, lustaságról, kapzsiságról, világiasságról, kéjsóvárságról vagy a gonosz bármilyen más formájáról van szó. Úgy van rendjén, hogy meghaljon, mert kárunkra van, ha nem öljük meg. Nagy bűnökről, amelyeken minden ember megütközik, aligha kell beszélnem, mert mindannyian tudjátok, mennyire veszélyesek; de az úgynevezett kis bűnöktől éppen úgy kell óvakodni. Ismét és ismét elbukni, ez a bukás rettenetes fajtája. Egy keresztyén nem élhet szándékosan bűnben, és nem járhat ennek ellenére Istennel. Amint megtűrjük magunkban a bűnt, azonnal elveszítjük az imádkozáshoz szükséges erőt. A Szentírás már nem lesz kedves számunkra, ha a bűn kellemessé vált; az istentiszteletek a szenthelyen unalmasak és élettelenek lesznek, ha a szívet gonoszság varázsolja el. Nincs nyelv, amely elmondhatná, milyen kárt okoz egyetlenegy bűn egy keresztyénnek; hasonló ahhoz az egyetlen féreghez, amely megszúrta Jónás árnyékot adó ricinusbokrát."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bűn
  2017-12-11 17:30:03, hétfő
 
  "Hadd legyenek agyonütve bűneink, mert már végtelenül sok gonoszságot tettek velünk. Az, hogy Istenre támadnak, már éppen elég ok, hogy megsemmisítsük azokat. Gondoljunk arra, hogy nekünk és az egész emberi nemzetségnek súlyos károkat okoztak. Testvéreim, mit tett a bűn értünk? Fel tud-e mutatni bármilyen előnyt vagy áldást, amellyel meggazdagított bennünket? Lapozzátok át a világtörténelmet, és lássátok meg, vajon nem a bűn volt-e az ember leggonoszabb ellensége. Amelynek forró lehelete perzselte fel Édent úgy, hogy az egész virágzó élet elszáradt, és a föld olyan terméketlenné vált, hogy munka, orcánk verítékével végzett munka nélkül nem ad megélhetésre való kenyeret? Gondoljatok csak arra a megszámlálhatatlan sírra, amelyek kidomborodnak a sík vidékből. Melyik kapun keresztül jött be a halál a világba? Nem a bűn volt-e a portás, aki kinyitotta a kaput? Hallgassátok ebben a pillanatban a csatazajt, amely a világtörténelem minden korszakában rettenetes lármával, haldokló férfiak nyögésével és menekülő asszonyok sikolyával járt. Ki volt az, aki először mártotta vérbe a zászlót, és fertőzte meg a levegőt öldöklés által? Honnan jött a háború a maga csatáival és a zsarnokság a maga szenvedéseivel? Honnan, ha nem az emberek bűneiből és gerjedelmeiből? Az egész világot a bűn keze vetette be, hogy tövis nőjön a barázdában és bogáncs a mezsgyén. A bűn változtatta Sodoma almáit hamuvá, és Gomora szőlőit epévé. A kígyó rettenetes, nyálkás nyoma törölte el az öröm lábnyomait. Az Úr kertjét látom, mielőtt a bűn belépett volna a világba, és utána egy pusztaságot és egy temetőt. Csendesedjetek el egy kicsit! Nem, ne menjetek vissza, hanem gyertek velem: Pillantsatok le az iszonyú sötétségbe, arra a félelmet keltő régióra, ahol azok tartózkodnak, akik mindvégig nem voltak készek bűnbánatra és megtérésre, akik megbocsátatlan bűnökkel terhelve haltak meg. El tudjátok viselni, mikor halljátok a fájdalom sóhajait és nyögéseit? Meg se kíséreljük azoknak a lelkeknek a szenvedéseit leírni, akiket Istenük elkergetett, örök reménytelenségbe és békétlenségbe száműzött. De meg akarunk kérdezni téged, ó, emberfia: Ki ásta azt a mély gödröt, és vetette bele az embereket? Ki biztosítja a tüzelőt azokhoz a borzasztó lángokhoz, és miből él az a féreg, amely soha meg nem hal? Mindezt a bűn tette. A bűn, a pokol anyja, a tűz forrása, amelyre minden tüzes áradatot visszavezethetünk. Ó, bűn, nem illik, hogy a menny valamelyik örököse, aki meg van váltva a pokolból, barátságot kössön veled. Simogassuk a kígyót vagy a halálos kobrát melengessük keblünkön? Ha nem lett volna Isten kegyelme, bűneink már pokolba juttattak volna, még most is megpróbálnak odavonni bennünket. Ezért ragadjuk meg lelkünknek ezeket az ellenségeit, és öljük meg! Ne hagyjunk közülük egyet sem elmenekülni!"

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bűn
  2017-12-11 17:28:50, hétfő
 
  "Először is arra emlékeztetünk benneteket, hogy bűneink halált érdemelnek - mindegyik közülük - mert általuk elszakadunk Istentől. Valaha mi is ilyen árulók voltunk, és készségesen adtunk teret bűneinknek. Az ég fensége ellen esküdtünk. Szerettük és dédelgettük vétkeinket, a kedvenceink voltak; és bolondultunk értük. Most azonban, szeretteim, a dolog megváltozott: Az Úr, Jehova a mi Istenünk és Királyunk. Örülünk uralmának, és ez az imádságunk: 'töltse be dicsősége az egész földet!' (Zsolt 72,19). Velünk született bűneink szeretnék megrabolni az Úr dicsőségét. Lényegét tekintve minden bűn lázadás a Magasságos trónja ellen; lázadás a menny koronajogai ellen. Aki Isten törvénye ellen lázad fel, valójában ezt mondja: 'Nem akarom, hogy ez uralkodjék felettem'. Nem helyes tehát, hogy ti, Isten gyermekei megengeditek a bűnnek, hogy meggyalázza az Urat. Szégyenletes, ha azok a lelkek, akiket Jézus vére megváltott, és akiket Isten örökkévaló szeretettel szeret, és végtelen jóindulatáról biztosít, a test és a lélek bűneinek, ezeknek a sötét és rest árulóknak szállást adjanak. Határozzátok el Isten és a Szentlélek erejével, hogy a testet gerjedelmeivel és kívánságaival együtt keresztre feszítitek. Fogjátok el a rókákat, mert pusztítják a szőlőhegyeket, és ne engedjetek egyet sem elmenekülni!"

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 566 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 522
  • e Hét: 1726
  • e Hónap: 12137
  • e Év: 131229
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.