Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A keresztyén embernek boldognak kell lennie
  2017-12-13 22:01:23, szerda
 
  "Ami rossz, az a javunkra van, ami jó, azt senki sem veheti el tőlünk, s a legjobb még csak ezután következik."

- Jonathan Edwards
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A csúfolódók
  2017-12-13 21:01:55, szerda
 
  A csúfolódók

"Az utolsó időben csúfolódók támadnak..." 2Péter 3,3

Péter a keresztyének második nemzedékének írta ezt a levelet. Az első nemzedék, mely forrón várta Krisztus visszajövetelét, már nem él. A menyasszony szeretetével várták Őt, de sorra meghaltak. Várakozásuk nagyon hosszúra nyúlt, ami e levél címzettjei számára csalódást és zavart okozott. Miért nem jön az Úr? A zűrzavarban egyesek csúfolódni kezdtek, amivel a keresztyének legérzékenyebb pontját érintik: a Krisztus visszajövetelének várását.
A Szentlélek azonban vigyáz. Ébren tartja ezeket a keresztyéneket. Péter azt mondja: mindenekelőtt tudjátok meg: az utolsó időkben csúfolódók támadnak. Krisztus dicsőséges visszajövetelében és nagy győzelmében való reménység a Lélek munkája, ezt akarja megsemmisíteni az ördög. Azt kívánja, hogy azok, akik Krisztust szeretik, ne bízzanak abban, hogy Krisztus eljön, ezért vonja be munkájába barátait: a csúfolódókat. A csúfolódás az ördög egyik fegyvere, mellyel az Úr Jézus üdvmunkája ellen hadakozik. (ApCsel 2,13; 17,32). Aki csúfolódik, az nevetség tárgyává kíván tenni valakit mások előtt, ilyenként a gyűlölet cselekedete. Valójában a Krisztus és a keresztyének gyűlölői rejtőznek el e csúfolódás mögé. Miről ismerhetőek fel ezek a csúfolódók? Ők saját kívánságaik szerint járnak, nem tartják meg az Úr Jézus parancsait (Jn 14,24). Jelszavuk: "azt teszem, amit akarok". Ma is lehet találkozni velük, olyanokkal, akik tagadják a halottak feltámadását, és bűnös életüket a "szeretet" palástjával fedik el. A Lélek azt mondja: jönnek. Vigyázz tehát!

P. H van Trigt
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A szeretet a hit eszenciája
  2017-12-13 07:10:40, szerda
 
  A szeretet a hit eszenciája

Szeretjük őt, mert ő előbb szeretett minket. Ez a hit eszenciája, az igazi kereszténység ősi képe. Ennél többet senki sem mondhat. Miért kellene hát ennél kevesebbet vagy ezt kevésbé érthetően mondanunk?

...... ........... ........... ........

A hit kapcsán arra az Isten és emberek iránti szeretetre gondolok, amely betölti a szívet, és meghatározza az életet. Ez a hit minden bizonnyal oda vezet, hogy a becsületesség, irgalmasság és igazság az ember életében maradandóan megvalósul.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Év végi számadás
  2017-12-13 06:48:22, szerda
 
  Év végi számadás

A fundamentom most is ép,
dehát... mi épült rajta?
Értéktelen lom csak? Szemét?
"Fa, széna és pozdorja"?

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"...sót pedig akármennyit"
  2017-12-13 06:44:39, szerda
 
  ,,...sót pedig akármennyit." (Ezsdrás 7,22)

Sót használtak minden égőáldozatnál és ,,az Úrnak tüzénél" s mivel annak fenntartó és tisztító ereje van, érthető mintaképe ez az Isten kegyelmének a lélekben. Megérdemli ez teljes figyelmünket, hogy amikor Artaxerxes Ezsdrásnak sót adott, nem szabott határt a mennyiségnek, mi pedig bizonyosak lehetünk abban, hogy a Királyok Királya, az Ő ,,királyi papsága" javára nem adja szűken a kegyelmet, mely neki áldozatánál nélkülözhetetlen. Sokszor hiányt látunk önmagunkkal kapcsolatban, de az Úrnál soha. Aki sok mannát szeretne gyűjteni, az tapasztalja, hogy csak annyi áll rendelkezésre, amennyire éppen szüksége van és kívánatos. A szellemi Jeruzsálemben soha nincs olyan drágaság, hogy ennek polgárai kénytelenek lennének a kenyeret mérték szerint enni és vizüket mérték szerint inni. Több dolog szükséges Isten kegyelmi háztartásához, például: részünkre az ecet és epe olyan pontossággal mérődik, hogy soha nem kapunk abból egy cseppel sem többet, de a kegyelem sójára nézve nem szabatott határ. ,,Mindent, amit imáitokban kértek, megkapjátok, ha hisztek". A szülőknek el kell zárnia a gyümölcsöt és az éléskamrában lévő édességet, de a sótartót ne helyezze lakat alá, mert ritka gyermek az, ki azt keresné. Lehet valakinek sok pénze vagy sok becsülete, de soha nem részesedhet túl sok kegyelemben, kegyelmi fölösleg lehetetlen. Több gazdagság, több gond, ámde több kegyelem, több öröm. Aki bölcsességben nevelkedik, sokat nyugtalankodik, de a szellemi kegyelem bősége bőséges öröm. Hívő lélek! Borulj le a kegyelem zsámolya előtt és kérj a mennyei sóból eleget. Ez felüdít bajaidban, melyek sótlanul nagyon ízetlenek és nem emészthetők, az tartja fenn szívedet egészségben, ami különben elrothadna és megromlana, ha nem kapna sót, de megöli bűneidet is, mint ahogyan a só megöli a férget. Sokra van szükséged, tehát kérj sokat és kapni fogsz eleget, mert az Úr kegyelme az égig hat és az Ő igazsága a felhőkön is túl.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 566 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1136
  • e Hét: 2340
  • e Hónap: 12751
  • e Év: 131843
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.