Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Június 16
  2022-06-15 21:03:00, szerda
 
  "Jöjjetek, vegyetek bort és tejet, nem pénzért és nem fizetségért!" Ézs 55,1


Látjátok, el akarok ma adni valamit! Meg akarlak hívni titeket, hogy jöjjetek és vegyétek, amit ma az evangélium hirdetésében felkínálok nektek. Általában az a szokás, hogy ha valaki el akar adni valamit, nagyon ajánlja az áruját, ismerteti kiválóságait és dicséri előnyeit. Hacsak lehet, megpróbálja felverni az ajánlott holminak az árát.

Mai feladatom, hogy ingyen kínáljak nektek valamit: "Jöjjetek, vegyetek bort és tejet, nem pénzért és nem fizetségért!" Bort és kenyeret ajánlok nektek!

Itt van az evangélium leírása. Bor, ami megörvendezteti az ember szívét (Zsolt 104,15), és tej, ami az egyetlen olyan táplálék, ami az élet minden alapanyagát tartalmazza.

Az evangélium hasonló a borhoz, mert megörvendeztet bennünket. Ha egy emberrel megízleltetitek Urunk Jézus kegyelmét, az igazán boldog ember lesz. Minden olyan vallás, amelyik kötelezővé teszi a szomorúságot, már az első pillanatban hamis vallásnak bizonyul, hiszen Isten a világ teremtésekor teremtményeinek a boldogságát tartotta szeme előtt.

Az evangélium hasonló a tejhez is. Van-e szükségetek valamire, ami a szomorúságotokban felemeljen titeket? Van-e szükségetek valamire, ami megerősítsen kötelességetekben? Isten mindenre, amire elhívott téged, elegendő kegyelmet ad. Van-e szükségetek valamire, ami megtarthat a kísértésekben? Az evangéliumban mindenetek megvan, amitől szilárdak és állhatosak maradtok.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Június 15
  2022-06-15 20:44:58, szerda
 
  "Bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy miután meghaltunk a bűnöknek, az igazságnak éljünk: az ő sebei által gyógyultatok meg." 1Pt 2,24


Ezek a szavak a legegyszerűbb és legvilágosabb módon fejezik ki, hogy az Úr Jézus valóban magára vette és elhordozta népe bűneit. Semmi értelme nem lenne a szavaknak, ha nem helyettesítést jelentene. A Szentlélek bizonyosan nem használna ilyen kifejező nyelvezetet, ha nem állna szándékában azt tanítani, hogy az Üdvözítő valóban elhordozta vétkeinket és helyettünk szenvedett.

A modern teológusok sok más tévtanítás mellett olyan tant is képviselnek, amellyel megpróbálják a helyettesítést vagy helyettes elégtételt kimagyarázni. Sőt, odáig is elmennek, hogy azt állítják: a bűn vagy igazság átruházása lehetetlen, és hogy egy ilyen helyettesítés erkölcstelen gondolat.

Az ige világosan tanítja: ahogy Ádám bűne miatt szenvedünk, Krisztus igazsága által megmenekülünk. Ahogy más miatt buktunk el, így másvalaki érdeméért történik helyreállításunk is: A helyettesítés és beszámítás szisztémájában élünk. Bár ennek ellentmondhat aki akar, számunkra örvendetes tény, hogy bűneink Krisztusra való átruházását Isten Igéje világosan tanítja, és hitünk tapasztalatában ez valósággal igazolódik.

Szövegünk nem tartalmaz semmi jelképet, hanem leplezetlen, szó szerinti tényeket közöl: "Bűneinket maga vitte fel testében a fára." Ó, bárcsak abbahagynák az emberek az Istennel való perlekedésüket e világos igazsággal kapcsolatban! Amennyire bizonyos, hogy az Úr Jézusnak saját teste volt, amelyet keresztre szegeztek, úgy bizonyos az is, hogy bűneinket saját testében vitte fel a fára.

Urunk értünk, helyettünk lépett a törvény színe elé. Sőt, még többet is tett: Megjelent a vesztőhelyen, és vállalta helyettünk a halálbüntetést. Megváltónk, aki örökké áldott az örökkévalóságban, átkozott lett értünk, hogy áldásával elnyelje az átkot. Sőt, szenvedett egészen a haláláig, bár semmit sem tett azért, hogy ilyen szégyent érdemeljen. "Ő bűnhődött, hogy nekünk békességünk legyen."

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.05 2022. Június 2022.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 51 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9081
  • e Hét: 31725
  • e Hónap: 61037
  • e Év: 248839
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.