Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Spurgeon - Június 7
  2022-06-05 21:33:32, vasárnap
 
  "Az ÚR az én pásztorom, nem szűkölködöm." Zsolt 23,1


Ha az Úr a pásztorom, jól megy sorom és áldott vagyok! Ő képes gondoskodni minden szükségemről, és bizonyos, hogy kész is erre; mert a szíve tele van szeretettel. Ezért nem szenvedek hiányt semmiben sem.

Az időleges testi javak sem hiányoznak; mert vajon nem ő táplálja-e a hollókat és nem ő növeszti-e a mezők liliomait is? Hogy hagyná elpusztulni a gyermekét?

Lelki életemben sem szenvedek hiányt semmiben. Tudom, hogy kegyelme elég számomra. Bízzam benne, aki megígérte: "Amilyenek napjaid, olyan lesz az erőd!" Meglehet, hogy nincs meg mindaz, amit szeretnék; de semmi sem hiányzik, ami valóban szükséges és üdvös. Mások, akik gazdagabbak és bölcsebbek nálam, hiányt szenvednek, én azonban nem.

Dávid nemcsak azt mondja: "Nem szűkölködöm semmiben sem" most, hanem: "Nem fogok szűkölködni a jövőben sem." Hadd jöjjön bármi; éhínség miatt romba dőlhet az ország, szerencsétlenség pusztíthat a városokban, - de én semmiben sem fogok szűkölködni.

Az időskor a vele járó betegségekkel sem fog ezen változtatni, sőt mindenem megvan és bővölködöm. Nem azért, mert jövőt biztosító pénztartalékom van a bankban, vagy mivel olyan ügyes vagyok, hogy meg tudom keresni a kenyeremet, hanem mert az Úr a pásztorom.

Az istentelenek mindig hiánnyal küzdenek, az igazak sohasem. A bűnös szíve sohasem elégedett; de a kegyelmet nyert lélek az Istentől való elégedettség palotájában lakik. Az ÚR az én pásztorom.

A bizalomteljes függőségnek ezt a tudatát ápoljuk mennyei Atyánkról. Ez mindig igaz: Ő gondoskodik rólam. Figyel lépéseimre és megőriz. Bármilyen helyzetbe kerülhet is a hívő ember - mindig gondoskodik róla a jó pásztor. A bárány az Úr tulajdona. A tulajdonos becsben tartja, drága árat fizetett érte.

Milyen csodálatos dolog, mi is ugyanolyan bizonyosan tudhatjuk és vallhatjuk, mint Dávid: az Úrhoz tartozunk!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Június 6
  2022-06-05 21:26:50, vasárnap
 
  "Eljön majd az idő - így szól az ÚR -, amikor nyomon követi a szántó az aratót, a szőlőtaposó a magvetőt. Must csurog a hegyekről, és ömlik a halmokról." Ám 9,13


Jézus Krisztus minden hűséges szolgája éppolyan jól hirdeti az evangéliumot az alkalmatlan időben, mint az áldott időkben. Ha Isten visszatartja a harmatot, nem gondolhatjuk azt, hogy nem kell szántani. Nem képzelhetjük, ha terméketlen idők jönnek, hogy ezek miatt abbahagyhatnánk a vetést.

Végeznünk kell munkánkat anélkül, hogy az eredményre figyelnénk. Ha elhintettük a vetőmagot, mi megtettük, amit kötelességünk volt, még ha a madarak felszedegetik is a magot.

E jelenkorban jobb kilátásunk van a sikerre, mint máskor. Ezért annál szorgalmasabban kell végezzük a munkánkat. Ha egy kereskedő megnyit egy kis sarki boltot, rövid próbaidő után megállapítja, lehet-e valamit keresni. És mit tesz akkor, ha kedvezők a körülmények? Bővíti üzletét, és több munkást alkalmaz.

Így ma is jó lehetőségek vannak számunkra. Terjeszkedhetünk. Tehetünk valami kiváló dolgot Krisztus ügyéért. Nos, ahol eddig kevés tőkét, kis fáradságot és szerény eszközöket fektettetek be, most fordítsatok rá többet, mert akkor száz százalékos lesz a jövedelem. Ha egy bérlő tudná, hogy rossz termésű év következik, akkor talán csak egy, vagy két szántóföldet vetne be. De ha egy próféta meghirdetné: "A következő esztendő példátlan termést eredményez", akkor az összes mezőit felszántaná, és földjeit teljesen bevetné.

Cselekedjetek ti is így! Az Úr csodálatos termést ígér. Vagy azt akarjátok, hogy elvesszenek az emberek buzgóságotok hiánya miatt?! Ha áldás ideje van, de nem teszi mindenki a kezét az eke szarvára, úgy megérdemeljük a legsivárabb lelki aszályt, ami csak előfordulhat nálunk!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Június 5
  2022-06-05 21:00:26, vasárnap
 
  "Ha nem tudod, ó asszonyok szépe, indulj el nyájam nyomán, és legeltesd kecskéidet a pásztorok tanyáinál!" Énekek 1,8


Némely keresztyén hajlamos arra, hogy állandóan bűneire gondol. Folyton szomorkodik miattuk ahelyett, hogy örvendezne a Krisztusban nyert igazságának.

Gondoljátok meg, hogy ugyanúgy igaz az is, hogy Krisztus vérében megmosva tiszták vagytok, mint az, hogy feketék vagytok, mivel lebarnított a nap. Jézus szavai szerint tiszták vagytok. Tisztaságotok tényét maga Jézus jelentette ki. Miután megmosta tanítványai lábát, így szólt: "Aki megfürdött, annak csak arra van szüksége, hogy a lábát mossák meg, különben teljesen tiszta." (Jn 13,10) És hozzáfűzte: "Ti is tiszták vagytok."

Az Úr olyan tisztára mosta népét, hogy az isteni igazság mércéje szerint semmiféle folt nincs rajtuk. Jézus tehát nem túloz, mikor így szólítja meg gyülekezetét: "Ó asszonyok szépe."

Az Úr válasza a menyasszony kérdésére sok bölcsességet tartalmaz. Megmutatja a menyasszonynak, hova menjen, és így találja meg a barátját, és hozzá vezesse a nyáját. Így szól: "Indulj el nyájam nyomán."

Ha meg akarod találni az Úr Jézust, azon az úton találod meg, amin a próféták jártak, az ősatyák és apostolok útján. Ha Jézussal akarsz élni, járd az engedelmesség útját. A szentek nem élvezhették az Úrral való közösséget, amikor engedetlenek voltak iránta. Az engedelmesség ösvénye: a közösség ösvénye. Olvassatok utána, hogyan gyakorolták a közösséget és ugyanazt cselekedjétek.

Aztán ezt a szabályt fekteti le: "Legeltesd kecskéidet a pásztorok tanyáinál!"

Hol vannak ezek a pásztorok? Manapság sokan vannak, akik pásztoroknak adják ki magukat, de mérgező legelőkre vezetik juhaikat. Tartsd távol tőlük magad! De áldott legyen az Úr, hogy vannak itt mások is, akiket biztosan követhetnek! - Ha azt szeretnéd, hogy gyermekeid áldottak legyenek és üdvözüljenek, akkor tanítsd meg őket arra az igazságra, amit az apostolok tanítottak. Ha Krisztust prédikálod igazán, teljesen és egészen, ha csak őt hirdeted, és kegyelmének gazdagságát prédikálod, csak Krisztust és csak amit Krisztus kínál, akkor kecskéidet a pásztorok tanyáinál legelteted.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2022.05 2022. Június 2022.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 51 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9587
  • e Hét: 32231
  • e Hónap: 61543
  • e Év: 249345
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.