Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Összetört szívek minden sarkon
  2022-12-19 20:35:28, hétfő
 
  Összetört szívek minden sarkon

,,Láttam azt is, hogy milyen sok elnyomás történik a nap alatt. Láttam az elnyomottak könnyeit, akiknek nincs vigasztalójuk. Elnyomóik erőszakosan bánnak velük, és nincs vigasztalójuk. Ezért boldogabbaknak tartom a halottakat, akik már régen meghaltak, az élőknél, akik még életben vannak. De mindkettőjüknél jobb annak, aki meg sem született, mert nem látja azokat a gonosz dolgokat, amelyeket elkövetnek a nap alatt." (Prédikátor 4,1-3)

Van egy barátom, aki misszionáriusként szolgál egy harmadik világbeli országban. Nemrégiben neki és családjának politikai zavargások miatt ki kellett költöznie otthonából. Lázadó erők söpörtek végig a vidéken, elítélték a jelenlegi rezsim korrupcióját, és azt ígérték, hogy a dolgok megváltoznak, ha ők kerülnek hatalomra. Mindenkinek lesz élelem, jó munkahelyek és gazdasági jólét. Idővel a lázadók megdöntötték a kormányt, és ők lettek az új vezetők. Milyen a helyzet most? Egy kicsit rosszabb. Senkinek sincs munkája, az egy főre jutó átlagjövedelem kevesebb, mint napi egy dollár, és az összes rózsás ígéretet elfelejtették. Az amerikai politikából kölcsönözve egy kifejezést, a disznók még mindig a vályúnál vannak, csak a soványak váltották fel a kövéreket. Egyébként semmi sem változott.

Salamon hasonló elnyomást látott, és siránkozott a korabeli romlottság miatt. A szegények annyira elnyomottak voltak, hogy jobb lett volna, ha meg sem születtek volna. Jób ugyanígy érzett (Jób 3:3-10).

Mivel Isten szuverén, tudjuk, hogy végül megnyeri a csatát a Sátánnal szemben. És Isten az időn kívül él; a győzelmet már az örökkévalóságban megszerezte.

A mi szemszögünkből nézve a harc körülöttünk dúl, és túl gyakran úgy tűnik, hogy a rosszfiúk győznek. Egy barátom, akinek a házassága hűtlenség miatt ment tönkre, hatalmasat nőtt a hitében, de egy kérdés nyugtalanítja: Miért van olyan jól a volt férje? Úgy tűnik, hogy a bűne ellenére olyan boldog. Miért nem ítéli meg őt Isten? Úgy tűnik számára, mintha a férfi megúszta volna büntetlenül. Emlékeztettem rá, hogy minden futballmeccsnek négy negyedórája van. Nem számít, hogy ki nyer a második negyed közepén vagy a harmadik negyed végén. Csak az számít, hogy ki nyer a meccs végén. Mondtam neki, hogy Isten szerint még mindig a második negyedben vagyunk. A végén a volt férje azt fogja aratni, amit vetett. Meg fogja bánni a bűnét, és ha ebben az életben nem is bánja meg, a következőben biztosan meg fogja bánni.
Ez az elv minden olyan helyzetben érvényesül, amikor azon tűnődünk, vajon győzni fog-e az igazság és az igazságosság. Isten szuverenitása garantálja a jó végső győzelmét a rossz felett. Csakhogy Isten menetrendje és a miénk nem azonos.

Uram, ha az egész világot nem is tudom megváltoztatni, segíts, hogy az én kis sarkomon javítsak. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - December 21
  2022-12-19 20:16:09, hétfő
 
  "Dávid tehát erősebb volt a filiszteusnál, bár csak parittyája és köve volt. Legyőzte a filiszteust, és megölte..." 1Sám 17,50


Dávid példaként áll előttünk arra vonatkozóan, hogy nem szükséges tolakodnunk a feladatokért. Véletlenül keveredik harcba Góliáttal. Amikor táskáját sajttal megpakolva elhagyta az apját, nem sejtette, hogy néhány nap múlva kitűnik Izráel minden harcosa között.

Tanuljuk meg ebből, hogy nem kell fejveszetten hatáskör után kutatnunk. Legyetek inkább készen minden munkára, mintsem különleges feladat végzésére törekedjetek. Isten körülvesz védelmével és feladataitokat is megtervezte. Ellenkező esetben, ha magaválasztotta úton jártok, leestek a földre. - Köszörüljétek ki jól szerszámaitokat, akkor tudjátok majd használni azokat.

Továbbá megértem Dávid történetéből azt is, hogy ha úgy gondoljuk, kell valami munkát végeznünk az Úrért, akkor ne várjunk mások helyeslésére. Ha azt mondta volna Dávid: "A bátyáim helyeslésére várok, miszerint én vagyok a legmegfelelőbb személy a Góliáttal szembeni harcban," akkor nyilván sohasem került volna sor a harcra. Főhajtással tartozunk tisztelni az idősebb testvéreket, de nagyobb hódolat jár Isten Szentlelke parancsának. - Ha Isten feladatot ad neked, akkor engedelmeskedj, még akkor is, ha senki sem bátorít arra, hogy tegyed. Kell-e vonakodnunk Isten félelmével a szívünkben, Istentől kapott megbízással?! Isten szolgái, vagy emberek szolgái legyünk? Inkább akarnék meghalni, mintsem hogy a ti engedélyeteket kérjem, mielőtt hirdetem Isten igéjét! Inkább némuljon meg a nyelvem, minthogy Isten szolgája helyett emberek szolgája legyek!

Végezd Mesteredtől kijelölt feladatodat rettenhetetlen bátorsággal - de egyszersmind alázatos magatartással. Gonosz szolga lenne, aki miután megkapta Mestere parancsát, nem hajtaná végre, hanem így mentegetőzne: "Szolgatársaim között, valaki úgy vélte, túl merész kockázatot vállalnék... Jobb, ha meg sem próbálom."

Álljatok talpra az emberek előtt és boruljatok le Uratok előtt! Vigyázzatok, legyetek helyes kapcsolatban vele!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - December 20
  2022-12-19 20:07:16, hétfő
 
  "Íme, az Isten Báránya, aki hordozza a világ bűnét!" Jn 1,29


János ezzel a kijelentéssel az elveszett emberek érdekében mutat Jézusra, akiknek üdvösségét kívánta. - Mi nem propagandaként hirdetjük az evangéliumot. Nem azt kívánjuk, hogy mások hozzánk társulva higgyenek, mivel szükségünk van a támogatásukra. Jól tudjuk, hogy az igazságot ebben a gonosz világban általában a kisebbség képviseli.

Én a magam érdekében hiszek az Úr Jézusban, éspedig olyan hittel, amit mintegy forró vassal égettek belém. Ezért a bizonyosságért hálás vagyok Istennek; és amit hiszek, akkor is hinni fogom, ha teljesen egyedül maradok. Ha az utolsó ember lennék is, aki dicsekszik az Úr Jézus helyettes halálával, akkor is úgy tartom becsületesnek, hogy egyedül is magasra tartsam az ő keresztjét!

A szeretetnek ez a nagy tette azt igényli mindenkitől, aki tisztában van vele, hogy vegye igénybe a maga számára és éljen általa. Éheztél-e már a kenyér után, és aztán meg is találtad? Akkor tudom, hogy együtt érzel éhező testvéreiddel. Ez arra ösztönöz minket, hogy terjesszük azt a jót, amit elfogadtunk. - Még a kutyák is így tesznek. Hallottam, hogy egy szegény kutyának egyik állatkórházban meggyógyították a lábát, és négy héttel később egy másik megbénult kutyát hozott el az irgalmasságnak ugyanabba a házába. Mi is azt kívánjuk, hogy embereket vigyünk Krisztushoz, mert széttört szívünket az ő szelíd keze gyógyította meg. Azért szeretünk, mivel ő előbb szeretett minket.

Testvérek, személyes tapasztalatból beszélek: kis híján elpusztultam a bűntudat miatt; olyannak éreztem Isten haragját a lelkemben, mint a tűz, se megkönnyebbülést, sem vigasztalást nem találtam. Sőt, Isten igéje sem bátorított. Aztán beszélt nekem valaki a Jézusba vetett hitről. De amíg meg nem tanultam, hogy az Úr Jézus a nagy, Istentől elrendelt bűnért való áldozat, semmit sem találtam magamban, ami bátoríthatott volna. Viszont, amint megtanultam, hogy elszenvedte büntetésemet és eleget tett Isten igazságának, megtaláltam a békesség csodás titkát és nyugalmat talált a lelkem.

A hívők úgy tekintenek Jézusra, mint aki kifizette bűneiket és nem félnek az utolsó ítélettől.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2022.11 2022. December 2023.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 139 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2630
  • e Hét: 36406
  • e Hónap: 65718
  • e Év: 253520
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.