|
2/15 oldal
|
Bejegyzések száma: 142
|
|
|
|
2019-03-26 19:45:10, kedd
|
|
|
Nézzük meg, milyen kedvező hatásokkal járhat az avokádó és a hidegen sajtolt, extra szűz avokádó olaj rendszeres fogyasztása.
Antioxidáns hatás
Az antioxidánsok legfontosabb szerepe, hogy semlegesítsék a szervezetben keletkező káros szabad gyököket és erősítsék a szervezet védekezőképességét az oxidatív stressz során keletkező káros savakkal szemben.
Béta-sitosterol
A béta-sitosterol a leggyakoribb növényi szterol, mely szerkezetében nagyon hasonlít a koleszterinhez, legfontosabb feladata a szervezet lúgosítása, valamint az LDL-koleszterin szint csökkentése.
Olajsav
Az olajsav egy telítetlen omega-1 zsírsav, mely természetes formában megtalálható több növényben. Az egyik legegészségesebb étkezési zsírsavként fontos szerepet játszik a szív-, és érrendszeri betegségek megelőzésében, emellett a szervezet enyhén lúgos állapotának fenntartásában.
Omega-3
Az omega-3 egy esszenciális zsírsav, mely elengedhetetlen a szervezet megfelelő működéséhez. Fontos szerepet tölt be az agy működésében, valamint a gyermekek fejlődésében és növekedésében. Csökkenti a szervezetben kialakuló krónikus gyulladásokat, csökkenti a szívbetegségek, ízületi gyulladások és bizonyos rákos betegségek rizikóját. Szervezetünk előállítani nem tudja, csak megfelelő táplálkozás révén juthatunk hozzá.
Lutein
A lutein, mely egy rendkívül hatékony fitonutriens, fontos szerepet tölt be a szervezetben keletkező savak semlegesítésében. Egyes kutatások anti-tumor hatást tulajdonítanak neki.
Kálium
A kálium az egyik legfontosabb lúgosító elem a szervezetben, a sejteken belüli folyadék ,,tenger" legfőbb kationja, mely nagy mennyiségben van jelen az avokádóban.
Fehérje
Az avokádó 15%-ban tartalmaz kiváló minőségű, növényi fehérjéket és aminosavakat.
E-vitamin
Az E-vitamin egy erős zsírban oldódó antioxidáns vitamin, mely támogatja az immunrendszer működését, ezáltal segíti a szervezetet a kórokozók elpusztításában.
Az avokádóban levő a zsírsavak ugyanis csökkentik az étvágyat és megszüntetik a nassolás és folyamatos evés utáni vágyat. Az agynak azt a részét stimulálják, mely a telítettség érzésért felelős, azt az üzenetet küldve, hogy "elég volt, teli vagyok, jól laktam". Csak a telítetlen zsírsavakban található olajsavak képesek erre a mechanizmusra.
Forrás : dr Tihanyi |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
|
|
|
|
2/15 oldal
|
Bejegyzések száma: 142
|
|
|
|
2019. Március
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
142 db bejegyzés |
e év: |
1442 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 746
- e Hét: 25637
- e Hónap: 57123
- e Év: 261824
|
|
|