Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Tájékoztató a Vidékfejl. pályá
  2007-11-17 23:06:43, szombat
 
  Vidékfejlesztés? Kiszorítósdi? Vagy valami más?

Nézzünk szét (nyitott szemmel) szép hazánkban

Tájékoztatás a Helyi Vidékfejlesztési Iroda címre benyújtott pályázatokról

és más LEADER-es érdekességekröl

... na és a sikeresekröl...

Látta a HÍRTV-Célpont 2007.11.16-i adását?

Klikkeljen a fenti Linkre. Nos, nézze meg, Kedves Érdeklödö, amíg nem késö. Érdemes és tanulságos! Ha ezt hamarabb tudjuk, nem csodálkozunk semmin. De hát..., vannak mégcsodák!

HVI-Lista HVI a T.Házban Dunántúl Kiszorítósdi MSZP-HVI És az EU? Hüségesek!

Dokumentumok arról, hogy a Helyi Vidékfejlesztési Iroda cím odaítélése kapcsán mi is történt a vidéki Magyarországon

Hol volt, hol nem volt, megjelent egyszer az FVM honlapján, hogy létrejönnek a Helyi Vidékfejlesztési Irodák. A Pályázati felhívás igencsak szépen megfogalmazott szövege itt olvasható.

Kedves Vidékfejlesztő Kollégák!

Gondolom, jártak Önök között is sokan az Budapest, I. ker. Attila út 93-ban. Nos, amikor odamentek az interjúra, vajon tudták-e, hogy akkor már megvolt az FVM "győztes lista"! Igen, ugyanis a MGSZK HVI témában szorgoskodó igazgatója egyengette a sikeresek útját. Igen, valóban igyekvő emberről volt szó, hiszen saját alapítványával Dúnántúlon négy (nem tévedés, négy) kistérségben "nyerte el" a HVI címet. Erről a sikeres emberről ma már országszerte széltében-hosszában beszélnek! Mármint arról, hogy az Alapítványban sietve kicserélték a nevét, igaz, a közeli rokon még helyet kap a Felügyelő Bizottságban.

Ezek az oldalak mindazok számára nyitva állnak, akik szeretnék véleményüket nyilvánítani a Helyi Vidékfejlesztési Irodák kiválasztásáról, a nyertesekről és a vesztesekről.

A procedúrában megcsömörlötteket és elkeseredetteket arra hívjuk fel, hogy tanulságképpen osszák meg velünk tapasztalataikat, azért is, hogy elkerülhessük a további keserű kudarcokat. A napjainkban olyan nagyra tartott esélyegyenlőség alapján válasszanak, ki melyik emailt választja a saját történetének beküldéséhez:

1. sikeresek@hvi-blista.hu

2. eselytelenek@hvi-blista.hu

Ígéretünk: a véleményeket nem cenzúrázzuk, de a durva személyeskedéseket mégiscsak igyekszünk olvasható mederbe terelni. Nos, "lássuk a medvét"....

A Parlament HVI ügyei

Dunántúli esetek


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy változások Magyarországon
  2007-11-17 22:57:39, szombat
 
  2007-11-16 18:34
Orbán: Lesznek még nagy változások Magyarországon


Lesznek még nagy változások Magyarországon - jelentette ki a Fidesz elnöke
Washingtonban, a Kommunizmus Áldozatai Alapítvány ünnepségén. Orbán Viktor
hozzátette: eljön majd az ido, amikor majd o is segítheti, támogathatja a
Kommunizmus Áldozatai Alapítvány elnökét múzeumának fenntartásában.

A Truman-Reagan díjakat nagyszabású rendezvény keretében átadták a Horváth
Jánosnak, Dana Rohrabachernek és Tran Van Ba-nak a washingtoni magyar
nagykövetségen. A korábbi kitüntettek között volt többek között Lech Walesa,
Elena Bonner, Vaclav Havel és a Fidesz elnöke is.

A nagykövetségen rendezett ünnepségen Orbán Viktor rövid beszédet is
mondott, amelyben méltatta Ronald Reagan volt amerikai elnök szerepét Európa
és Magyarország sorsát is meghatározó rendszerváltás idején, szólt Horváth
Jánosról, akinek életútját a 20. századi demokrácia esszenciájának nevezte,
élo jelképnek, akirol csakis tisztelettel és büszkeséggel lehet beszélni.

Horváth Jánost mértéktartó, józan politikusnak ismerik az Egyesült
Államokban, ahol 1956 után több mint 40 évet töltött, majd a rendszerváltás
után visszatért Magyarországra. A kitüntetés átvétele után Horváth János a
magyarországi politikai kultúráról azt mondta: "csak rajtunk múlik, milyen
jövo áll elottünk. A politikai civakodás azonban nem vezet jóra. A
szavahihetoség lenne az egyik legfontosabb vezérlo elv, de ennek híján van
ma Magyarország." - fogalmazott a politikus.

Horváthon kívül a vietnámi Tran Van Ba, az amerikai Dana Rohrabacher kapták
meg az idén a Szabadság Emlékérmet. A Reagan elnök beszédírójaként is
népszeru Rohrabacher érdekes módon nemcsak '56-ról szólt, és arról, mit
jelentett 1956 Amerikában, hanem Kossuth Lajosról is, akinek életérol,
szabadságharcáról annak idején Reagan elnöknek is részletes beszámolót
kellett tartania.

Somogyi Ferenc nagykövet 1956-os Magyar Szabadság Emlékérmet adott át Henry
Woonak, akit azért zártak Kínában 19 évre börtönbe, mert az oroszok '56-os
bevonulását az emberi jogok sárba tiprásának nevezte.

A délután folyamán Orbán Viktor ellátogatott a washingtoni elemzésekkel
foglalkozó intézetbe, a CSIS (Nemzetközi Stratégiai és Nemzetközi
Tanulmányok Központja) muhelyébe, ahol az európai ügyekkel foglalkozó
kutatók fogadták.

(FH)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csillagkapu
  2007-11-17 21:51:08, szombat
 
  Stargate - csillagkapu

Igen sok ismeretet sikerült összegyűjteni az angliai felfedezőről elnevezett Ley-vonalakról, vagy ahogy a Föld különböző tájain nevezik: istenek ösvényeiről, sárkány-vonalakról, tündérösvényekről vagy ugarvonalakról. A nevek sokfélesége egyúttal számos, egymástól messze eső helyszínt jelöl.

Megpróbáltuk a magyarországi fővonalak elrendeződését megtalálni, és ehhez alapvetően a szent helyek elrendeződése adott kiinduló pontot. Hazánk ezen pontjai általában búcsújáró helyek, vagy csodálatos látomások, jelenések, illetve gyógyforrások helyszínei. (Az összefüggések felismerése után kiderült, hogy a fővonalak a repülő csészealjak repülésének is kitüntetett irányai, valamint az ufóélmények és ufóesemények nagy része is ezen vonalak közelében történtek és történnek.)

A fővonalak meghúzása után néhány mellékvonal is előbukkant, ekkor mutatkozott meg az összefüggés a vonalrendszer és az ingókövek, illetve a kunhalomként (más vidékeken kurgán, mound, stb. néven) ismert dombok között. Ugyanis kiderült, hogy ezek az olykor tízezer évvel ezelőtt mesterségesen emelt halmok olyan rendszert alkotnak, ami pontosan beillik a korábban említett fővonalak rendszerébe. Ráadásul, amikor a vonalakat meghosszabbítottuk a környező országok felé, azt tapasztaltuk, hogy azok gyakorlatilag tökéletesen egybeesnek a Daniken és mások kutatásai alapján feltárt egyenesekkel. A kérdéseket mi is feltettük: Mi ez? És mi ennek az egésznek az értelme?



A legjelentősebb országos fő- és mellékvonalak a szent helyek alapján.

Már korábban is használtunk különböző típusú sugárzásmérőket ufóleszállási nyomok helyszínének, gabonaköröknek de a Hartmann-háló (földsugárzási háló) vizsgálatára is. Az eredeti (nem hamisítvány) nyomok mindig fokozott háttérsugárzást mutattak, mely sugárzásnak sem keletkezését, sem pontos viselkedési módját, sem minden egyes összetevőjét nem ismerjük pontosan, ám tulajdonságaiban annyira jellegzetes, hogy egyértelműen megkülönböztethető, és a rendelkezésre álló fizikai ismeretek alapján ilyen típusú sugárzás sem mesterséges sem természetes keletkezéséről nem tudunk.

A sugárzásmérőkkel aránylag pontosan fel tudtuk deríteni azokat a tartományokat, ahol a műszerek dolgoztak (elektromágneses - mikrohullámú, infravörös és ultraibolya tartomány -, valamint alfa, béta és gamma) A Ley-vonalak szélessége olykor a 200 métert (!) is elérte, a jellemző érték ennek az értéknek tizedrésze körül volt, de egész keskeny vonalakkal is találkoztunk. A vonalak mentén elektromos töltésáramlást is kimutattunk, ami jó magyarázat lehet a gyógyforrások kialakulására. (A töltések folyamatos jelenléte miatt a kőzetek piezoelektromos tulajdonságai megváltoznak, emellett a felfakadó forrás ionösszetételében is bekövetkezhetnek változások, emiatt a víz gyógyvízzé válhat, révén egyes beteg sejtek nem tudják elviselni a normális vízétől eltérő ionösszetételt.) A síkvidékeken a dombok, a hegyes vidékeken az ingókövek jelzik a vonalak haladási irányát, egyben gyakran erősítőkként is működnek. (Nem feltétlen minden domb és minden ingókő, hiszen azoknak csillagászati, temetkezési és egyéb szerepük is volt.)




A Szentes közelében tapasztalt fő-Leyvonalak. Jól látható, hogy egyikük városunk főutcájával egybeesik, s öt templommal is közvetlenül érintkezik.

A mérésekből az derült ki, hogy a Ley-vonalak rendszere szorosan összefügg a földmágneses térrel, annak mintegy felszíni megjelenése. Habár a naptevékenység, a földmágneses viselkedések olykor gyorsan változnak (a vonalak energiatartalma igen széles határok közt ingadozik, még az időjárás hatására is!), a fővonalak helye hosszútávon megmarad, miközben egyes kisebb energiájú alhálózatok időlegesen megszűnhetnek, illetve újra kialakulhatnak. Ha a fővonalak megmaradnak - márpedig így tesznek - akkor felfoghatók állóhullámokként, és mivel a mellékvonalak rendszere változik az összenergia mennyiségétől függően, a fővonalak ráadásul minimál-potenciálfelületet is alkotnak (hasonlóan a szappanbuborékokat egymástól elválasztó síkokhoz). Tehát kimondható: a Ley-vonalak nem mások, mint a földmágneses tér földfelszínen tükröződő alakzatainak minimál-potenciálfelületei.



Az ország egyik legnagyobb erővonal-csomópontja látható itt, Csobánka közvetlen közelében, a Pilisben. Közel hasonló jelentőségű csomópont található Gyulán és Lentiben. Ezek a helyek sok szempontból kitüntetettek.

Az egyes nagyobb csomópontokban impulzus-mágnesestér van jelen. Ráadásul ez a tér asszimetrikus és a felharmonikusok igen nagy frekvencián oszcillálnak. Ez a fajta tér nemcsak az agyra és a viselkedésre hat (jelenések, parajelenségek, stb.), hanem magának a térnek a szerkezetére is. Ilyen helyeken - adott időpontokban - nyílik meg az időkapu, tárul fel a jövő vagy a múlt. De a térkapu is megnyílhat, vagyis ha valaki ismeri ezen helyek titkát, a tér egy másik pontján is meg tud jelenni, esetleg egy párhuzamos világban is. Vagy térben vagy időben lehet utazni, a kettőben együtt sohasem. A tér és az idő kapcsolatában hasonló az összefüggés az Einstein által felismert anyag-energia ekvivalenciához azzal a különbséggel, hogy az idő és a tér vonatkozásában még helyet kap a dimenziószám, valamint néhány egyéb érték.
Az idő és térkapuk helyes használatával a természet szinte korlátlan uraivá válhatunk. Kérdés: alkalmasak vagyunk-e már erre?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Állásfoglalás az 1957-es ...
  2007-11-17 21:37:52, szombat
 
  Tisztelt Címzettek!

Elismerő egyetértéssel továbbítom az Írószövetség elnöksége állásfoglalását, amely az 1956-os forradalom és szabadságharc 51. évfordulóján és azt követően publikált nemtelen támadásokra reagál.

Vajon mi készteti a MVSZ jelenlegi elnökét és társait, hogy Csoóri Sándort, Illyés Gyulát, máskor meg Tőkés Lászlót, Duray Miklóst és a nemzethű erők más jeles, élő és holt képviselőit vegzálják, fölöttük ítélkezzenek olyan időkben, amikor a sorsromboló hatalom végveszélybe sodorja népünket határon innen és túl?
Lehet e hitelt adni, jó szívvel csatlakozni bárkinek, a magyarságszolgálat elismert képviselőit folyton sározó, dehonesztáló, agresszív vezérkedők bármiféle - jórészt nemzetiszínbe burkolt- akciójához?
Vigyázzunk, s mindenek előtt tisztázzuk: Cui prodest?

Üdvözlettel: Bakos István, az MVSZ egykori főtitkára



,,A Magyar Írószövetség elnökségének állásfoglalása

A történelmi tények soha nem ismerhetők meg minden részletükben, de lényegük közmegegyezéssé szokott válni. Így az is, hogy 1956 októberében forradalom és szabadságharc tört ki hazánkban, s azt bolsevik típusú diktatúra előzte meg és követte. Vitathatatlan az is, hogy a forradalom szellemi előkészítésében, irányításában a november 4-e utáni ellenállásban meghatározó volt az írók szerepe, főként a népi írói mozgalom tagjaié és a kiábrándult reformkommunistáké.

A Kádár-kormány 1957 januárjában felszámolta az Írószövetséget, a folyóiratokat, folytatta írók letartóztatását. Pereket készített elő, halálbüntetéssel fenyegetett. Teljes volt a cenzúra, az ország szellemi élete az 1949 utáni mélypontra süllyedt vissza.
Ebben a dermedt légkörben a párt utasítására 1957 augusztusának végétől tiltakozó kampányokat szerveztek, hogy az ENSZ vegye le napirendjéről a magyar kérdés tárgyalását. Különös fontosságot tulajdonítottak annak, hogy a forradalmi nemzet példaképeit, az írókat is megtörjék. A Kádár-huszárok örömmel vállalták a szervezést és az aláírást. De szükség volt nagy nevekre is. Illyés Gyulára, Németh Lászlóra, másokra. Őket követték a többiek. Hiszen az agitátorok azzal érveltek, hogy ha aláírják a tiltakozást, nem lesznek szigorú ítéletek, újabb letartóztatások.
Ördögi csapda volt ez, hiszen, valóban emberéletekről volt szó: Déry Tiboréról, Tamási Áronéról, másokéról. Senki nem kételkedhetett abban, hogy Kádárék minden gyalázatra képesek.
A tiltakozás pontos története nem ismert. Nem lelhető fel példány. Nincs ott a szöveg az ENSZ levéltárában sem. A nyomtatásban megjelent szöveget az aláírók többsége nemigen ismerhette, s az sem tudható, hogy ténylegesen kiket kerestek meg.
Olyanok neve is szerepel a közleményben, akik biztosan nem írhatták alá, mert emigráltak vagy már börtönben voltak.

1989 óta a tiltakozás ügye többször is téma volt a nyilvánosság előtt. A történetírás is feldolgozta. A nevükkel felsoroltak közül voltak, akik emlékeztek az ügyre, mások bizonyosak voltak abban, hogy ezt a szöveget nem látták. (A már börtönben sínylődőknek vallatóik viszont a lelki terror eszközeként mutogatták a sajtóközleményt.)
Azt is tudjuk, hogy 1957-ben a nyugati magyar emigráció, továbbá a francia, az angol nem-kommunista sajtó megértően fogadta magát a szöveget. Ismerték a bolsevik diktatúra természetét, s tudták, hogy emberéletekről van szó. Ez időben jött létre Párizsban a Déry-bizottság. Nobel-díjasok írtak leveleket a Kádár-kormánynak.
A pártnak ez az akciója belpolitikai szempontból a megfélemlítést kívánta még teljesebbé tenni. Déry Tiborékat ugyan nem ítélték halálra, de az irodalmi élet semmilyen más enyhítést nem kapott.
Csak 1960-ban kezdődött meg az irodalmi élet konszolidációja. Addig az írók nagy része vagy hallgatott, vagy hallgatásra volt ítélve.

Miért kell mindezt feleleveníteni, alapfokú történelemórát tartva?

Az utóbbi hetekben a történelem archívumából néhányan előszedték ezt a kétes hitelű dokumentumot, s ennek ürügyén alantas támadást indítottak Csoóri Sándor mint aláíró ellen. Közismert, hogy ő 1953 óta a nyilvánosság előtt következetes bírálója a diktatúrának. A Kádár-kor mindvégig ellenzékiként számon tartott, tilalmakkal sújtott alkotója. E fél évszázad magyar szellemi életének és irodalmának meghatározó szereplője, klasszikus alkotója.
Vajon kiknek és miért áll érdekében mindezt kétségbe vonni?
Miért a magyar írókat tekintik bűnösöknek, s nem az egypártrendszer irányítóit? Körülbelül tucatnyian élnek ma is az aláíróként felsoroltak közül.
Miért éppen Csoóri Sándort éri támadás? Csak nem azért, mert közéleti szerepet vállal ma is? Ez minden állampolgár joga. Aki nem ért vele egyet, nézeteivel vitatkozzon. Továbbá Déry Tibor, Illyés Gyula, Németh László, Tamási Áron és eszmetársaik szellemi örökségével.
Az 1945-ben alapított, s az 1956-os, 1986-os tevékenységét legnemesebb hagyományaként vállaló Magyar Írószövetség Elnöksége tiltakozik a tudatlanságból, rosszindulatból fakadó történelemhamisítás, a forradalmárként, a diktatúra ellenzékeként működő írók meggyanúsítása, gyalázása ellen.

Budapest, 2007. november 15.

Ács Margit, Ágh István, Jókai Anna, Kalász Márton, Szörényi László, Vári Fábián László elns. tagok, L. Simon László titkár, Vasy Géza elnök"



Komment, Csoórival kapcsolatban: ,,Olvassátok el Rákosi hatvanadik születésnapjára irt ÉNEKES MADARAM. c. versét és a kommunizmust, valamint Castro-t dicsérő KUBAI NAPLÓ c. kötetét !" Z. L.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Parlament - BKV titkos óvóh
  2007-11-17 19:34:19, szombat
 
  Parlament és a BKV titkos óvóhelye
2007-11-16 23:47:45 elnök

Egy városi legenda szerint a Kossuth tér alatt titkos alagút köti össze az ország házát a kettes metróval. Az érintettek évtizedeken át tagadták ennek a létezését, a FigyelőNet pedig utánajárt, hogy mi az igazság. Kora reggel, dideregve vártam a Nádor utca sarkánál a BKV mérnökeire.

Tíz ével ezelőtt ugyanis kaptak egy ingatlant, amit még 1951-ben, a kettes metróvonal első építése idején alakítottak ki. A metróépítés akkoriban félbeszakadt, a közlekedési vállalat emberei mégis csak 1996-ban tehették be a lábukat a 13 emelet mélyen kialakított óvóhelyre. A Tőzsdepalota mögött van egy lakóház, amelynek hátsó traktusából korábban állami hivatalok irodáit lehetett megközelíteni, az udvar közepén pedig egy kör alakú betontömb áll.

A BKV létesítménymérnökei innen indulnak el minden kedden a földalatti rendszer állapotát ellenőrizni. A 4000 négyzetméteres, kétszintes objektumba egyetlen liften - vagy két lépcsőn - lehet lemenni. Néhány percig tart, mire a fülke hangosan búgva lejut a mélybe. Útközben van egy megálló, legalábbis van gombja, és meg is tud állni a lift, de a fülkeajtón túl csak beton látszik. Az utazás alatt zseblámpát, és néhány jótanácsot kapok: odalent néhol magasan áll a víz, óvatosan kell járni a pallókon, és könnyű lecsúszni róluk. A nagyjából 39 méter mélyen lévő alsó állomáson párás, meleg levegő fogad.

Az elektromos rendszert az elmúlt tíz évben alig javították, ezért kézilámpákkal botorkálunk a kör keresztmetszetű folyosókon, csak néhol van egy-egy stekklámpa. A terek hatalmasak, a vastag betonfalakkal együtt több ezer köbméter földet kellett innen a felszínre vinni egy aprócska felvonón, utána pedig egy szűk ajtón kitalicskázni az utcára. Gyanítom, hogy az akkori munkások nem önszántukból végezték ezt a munkát. A mélyépítő mérnökök szerint valószínű, hogy néhány munkás sosem jött ki innen élve. Mindenesetre ha a pincerendszer valóban azt a funkciót szolgálta, amiről a közlekedési vállalatnál tudnak, akkor kifejezetten előnyös volt, ha a munkások hallgattak.

A BKV mérnökei úgy tudják: az F-4 jelű óvóhely eredeti célja szerint veszély esetén helyet adott volna a Parlament irodáinak. A névből arra következtetek, hogy még legalább három másik hasonló célú létesítmény is van a környéken. Mivel a BKV-sok úgy tudják, hogy nincs átkötés a Kossuth téri épület felé, ezért arra tippelek, hogy az akkori mérnökök nem egészen gondolták át, milyen is lehet háború idején a Nádor utcán átrohanni az óvóhelyre. Persze az is lehet, hogy létezik egy alagút, csak senki nem beszél róla.

A parlamenti óvóhelynek azonban van összeköttetése a metróval, ezt - egy ráccsal elzárt folyosón keresztül - láttam. Rákosi óvóhelye Dézsy Zoltán dokumentumfilm-rendező cikkünkre reagálva elmondta: az F-4 nem hétköznapi irodistáknak, hanem Rákosi Mátyásnak és a Magyar Dolgozók Pártja KB-tagjainak épült. Egyik filmjében feltárta, hogy a fenti irodákban az államvédelmi hatóság működött, a lenti építkezésen pedig több száz rab dolgozott. Az egyik közeli pincében pedig több ember holttestét találták 1985-ben. A pincerendszernek van egy másik nyúlványa is, ami a Szabadság téri szellőzőkhöz vezet. Egyikükből kényelmes lépcsőn a felszínre lehet jutni, de nagyon sok rács védi az MTV-székház melletti nyílást. Az egyik műhelyblokk végén van egy szűk búvónyílás, de nem tudni, hova vezet. A nagyjából fél méter széles járatot én sem akarom felfedezni.

A vizesblokkok elborzasztó látványt nyújtanak, pedig soha nem használták őket. A külön szobákban elhelyezett akkuk már rég lemerültek, az aktív szénnel működő légtisztítók pedig szobányi méretűek. Ahogy egy régi vágású mérnök mondta: „Azért senkit nem vittek el Szibériába, mert kétszer akkora lett.”

Miután a polgári védelem lemondott az F-4-ről, a BKV már többször szeretett volna megszabadulni a felesleges ingatlantól. Az elképzelések között szerepelt gombatermelő üzem és diszkó is, de eddig még nem találtak vevőt.

Regőczi Miklós, a BKV értékesítési vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta: nekik az ingatlan csak teher, így valószínűleg már néhány millióért is eladnák.

http://www.fideszbp20.hu/


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A módszerváltás utáni ...
  2007-11-17 12:04:21, szombat
 
  utáni első magyar miniszterelnökről, Antall Józsefről nevezik el az Európai Parlament (EP) két új brüsszeli épületszárnyának egyikét. Erről hétfőn este jutott egyhangú kompromisszumra az EP elnöksége. Platformunk szerint ez közvetett bizonyíték Antall szabadkőművességére.
Gyurcsány Ferenc: Decemberben aláírjuk a reformszerződést. Magyarország elsőként kívánja ratifikálni.


A két új épületszárny egyikét egy konzervatív politikusról, a másikat egy baloldaliról nevezik el. A jobboldali névadó lesz Antall József, a baloldali Willy Brandt egykori német szociáldemokrata kancellár.
A 24 magyar képviselő korábbi egyeztetésén összesen három magyar politikai személyiség neve vetődött fel: Nagy Imre 56-os miniszterelnöké, Bibó István történészé, a Nagy Imre kormány államminiszteréé és Antallé.
Antallt még tavasszal ajánlották az Európai Néppárthoz tartozó magyar képviselők(Szájerék), végül elfogadták őt a szocialisták és liberálisok is. A végső döntést az Európai Parlament valamelyik plenáris ülésen mondják majd ki.

Amikor hirtelen kiemelkedik egy politikus, nemzetközi támogatottsággal, akkor mindig gondolhatunk a szabadkőműves háttértámogatásra. Ez úgy történik, hogy beintésre megindul az páholytagok egy irányú támogató tevékenysége valaki iránt. Ha ez még ráerősítinek a titkosszolgálatok, akkor biztos, hogy kiszemelt személy meg lesz választva demokratikusan. Ez eseményekre, rendezvényekre és épületnévadásra is vonatkozik.
Tessék már mondani 14 év távlatából mi volt az a hatalmas teljesítmény amely Antall temetésére idevonzotta Euarópa államfőit? Megmondjuk: ez a nagy teljesítmény a rendszerváltás kisiklatása volt.
És Gyurcsány hirtelen kiemelkedése minek köszönhető?

****
A Franciaországban és Hollandiában népszavazáson elbukott EU alkotmányt Magyarország ratifikálta (a Parlamentben megszavazta a Fidesz is). A bukott alkotmányt most 'EU reformszerződés' néven népszavazás nélkül kormányok által aláírva és a parlamentek által ratifikálva fogják ráerőltetni Európa népeire. A Fidesz már előre jelezte, meg fogja szavazni.
Egyetlen dolgot emelünk ki a az EU alkotmányból/EU reformszerződésből, melyet a külügy honlapján el lehet olvasni: A dokumentum részét képező un. ,,Alapvető Jogok Chartája" szerint alapvető jog, pl. a homoszexuálisok házassága (burkolt megfogalmazásban palástolva). A ratifikáció után a magyarországi kormány könnyebben fogja biztosítani a családjogi törvényben a homoszexuálisok házassághoz való jogát. Ez most még egy korábbi alkotmánybírósági döntés értelmében nem lehetséges.

Bécsi Dénes/ÚDK Nemzeti Radikális Platform
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cool TV közösülést mutatott be
  2007-11-17 11:58:05, szombat
 
  Gyermekvédelem>> A Cool TV délután 'gyermekidőben' közösülést mutatott be. ÚDK javaslat.
Nyomtatási változat Cikk továbbítása


A Cool TV délután 'gyermekidőben' közösülést mutatott be perverz szövegek kíséretében. A lepkesúlyú ORTT elől két éve Romániába áttelepült Cool TV adásait közvetíti az összes nagy műsorterjesztő: UPC, a DigiTV és sok kábeltévés hálózat is.
Hosszas vívódás után két ok miatt közöltünk képet a Cool TV adásából: Egyrészt mert honlapunkat gyermekek nem nézik, másrészt szeretnénk mindenkit felrázni a cselekvésre.

Ennek az aljasságnak ma nincs semmilyen szankciója ugyanis az ORTT-nek csak a médiatörvény(1996. évi I.törvény) értelmében csak hazai bejegyzésű TV-k ellen lép föl. Az elektronikus hírközlésről szóló törvény(2003. évi C. törvény) 68. § (6) bekezdése alapján Hírközlési Hatóság bírságolhatna, megtilthatná a Cool TV sugársását a műsorterjesztőknek, sőt betilthatja magukat a műsorterjesztő cégeket is. Ahogy azonban a parlamenti felügyelet alatt álló ORTT úgy a kormányfelügyelet alatt álló Nemzeti Hírközlési Hatóság sem fog a gyermekek jogai érdekében eredményesen fellépni. Tőlük kizárólag alibi tevékenység várható el.


ÚDK javaslat röviden: A gyermeki jogokat sértő cégek vagyonát részben vagy egészben az állam részére el kell kobozni.
Részletesen: a vizuális pedofilia bűncselekménye fogalmának a megalkotása és a BTK-ba való beemelése.
A vizuális pedofilia bűncselekményét követné el az, aki gyermek időben olyan televízió műsort ad le - amelynek a mindennapi életben kiskorúak számára való bemutatása - megvalósítaná a szeméremsértés, a közszeméremsértés vagy a tiltott pornográf felvétellel való visszaélés bűncselekményét. A büntetés szabadságvesztés mellett pénzbüntetés, foglalkozástól való eltiltás legyen. Jogi személlyel szemben a szankció a pénzbüntetéstől a sugárzási jog ill. a cég vagyonának részleges vagy teljes elkobzásáig terjedhetne

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2007.10 2007. November 2007.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1352
  • e Hét: 4880
  • e Hónap: 13484
  • e Év: 49425
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.