Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Finanszírozási probléma
  2007-11-07 22:56:20, szerda
 
  Egy igen figyelemre méltó jelzés
2007. november 5.

Magyarországon a parlamenten kívüli pártoknak a parlamentbe jutás legnagyobb akadálya a finanszírozási probléma. Szokás azt mondani, hogy a parlamentbe jutáshoz szükséges az a 2-3 milliárd forint kampánypénz és emiatt esélytelen az a párt amely nem szövetkezik a pénztulajdonos uralkodó réteggel.

Az Egyesült Államokban Ron Paul elnökjelöltnek úgy látszik sikerül kitörni a pénztulajdonos uralkodó réteg függőségéből és kampányának támogatását a hétköznapi emberekre bízza. Nem tehet mást, hiszen igen kényes kérdéseket feszeget, ami miatt a pénzoligarchia, a mainstream média és a föderalista háttérhatalom érdekeit sérti.

Felmerül a kérdés, a középosztály vajon mennyire képes önálló véleményt képviselni? Van-e elegendő ereje arra is, hogy önállóan támogasson egy elnökjelöltet?

Ma egy ilyen erőpróbának vagyunk a szemtanúi. Ron Paul támogatói ezen a napon megpróbálnak átlagosan 100 dolláros adományokból összetenni minél nagyobb kampánypénzt.

És Igen! Minden jel arra utal, hogy az Egyesült Államokban a szabadságszerető népnek van ereje önálló véleményalkotásra. Délre már összejött 1 millió dollár és rendületlenül növekszik a támogatók száma és az adományok összege.





Sokszor felvetődik az a kérdés, hogy miként lehet megmérni a társadalom ellenálló képességét az elnyomó hatalommal szemben. Magyarországon is feszült figyelemmel követték a mozgósítható tömegek létszámát, így sokat számított az is, hogy hányan jelentek meg az egyes tiltakozó akciókban.

Bár még sokan nem is hallottak róla, hiszen a mainstream média Magyarországon sem tudósította, de mostanság Amerikában is komoly megmozdulások vannak. Az ok azonos, vagyis az eladósodottság igazi okának keresése, tudniillik Magyarország és az Egyesült Államok is adósságspirálban vergődik. Az is különbség, hogy amíg Magyarországon még az előrehozott választásoknak a reményét is homály fedi, addig odaát az egész tiltakozási hullám a jövő évi elnökválasztás keretei között húzódik meg és ott van egy arra érdemes vezető aki igazi rendszerváltás programjával kampányol.

Na és mennyire?! Hát annyira, hogy csupán egy nap alatt képesek többmilliót adományozni az igazmondásért.

Érdemes kikutatni mi is az ami ennyire tudja mozgósítani egy népet az összefogásra.

Kedves Magyar honfitársak! Vigyétek ezt a hírt, hogy minél többen megértsük az üzenetét.
Van remény az összefogásra, csak előbb ismerni kell a teljes igazságot.

http://hungary4ronpaul.blogspot.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Életműdíj hülyeségekre...
  2007-11-07 22:54:47, szerda
 
  Életműdíj a hülyeségeket írogató 28 éves hivatalnoknak
2007. november 6. 07:57 Magyar Nemzet

Több évtizedes szakmai munkája elismeréseként ítélte oda a Batthyány-Strattman László-díjat egy 28 éves fiatalembernek az egészségügyi miniszter. A kitüntetést firtató kérdésünk után a tárca internetes oldalán megváltoztatták az indokolást.

Batthyány-Strattman László-díjat adott az egészségügyi miniszter Molnár Márk Péternek, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) gyógyszerügyi főosztályvezetőjének. A szaktárca internetes oldalán azt olvashattuk, hogy ez a pénzdíjjal járó kitüntetés a több évtizeden keresztül végzett, kimagasló szakmai munkásság elismeréseként jár. Molnár Márk Péter azonban csak 28 éves, s tizenegy hónapja nevezték ki az egészségbiztosító főosztályvezetőjének. Miután arról érdeklődtünk a tárcánál, hogy miként lehet valakit 28 évesen több évtizedes szakmai munkáért kitüntetni, megváltozott a minisztérium internetes oldala, s a díjnál már csak annyi szerepelt, hogy kimagasló szakmai munkásságának eredményeként adható.

A lapunk által tegnap déli 12 órakor elmentett változat azonban tanúskodik arról, hogy nem ez volt az eredeti szöveg. A szakmában egyébként felháborodást váltott ki a kitüntetés. Akadt olyan gyógyszerész, aki egyenesen Horváth Ágnes miniszterhez fordult levélben, s arra kérte őt, hogy "ne alacsonyítsa le ezt a díjat, s a szakma értékeit, a gyógyító munkát végzők szakmai tudását, etikus és odaadó, a betegek iránti elkötelezettségét jelképező kitüntetéseket nagyobb odafigyeléssel ítélje oda". Feltettük a kérdést az Egészségügyi Minisztériumnak, hogy mivel indokolják a kitüntetést. A sajtóosztálytól azt a választ kaptuk, hogy a Batthyány-Strattman-díjat a jogszabály szerint azok a szakemberek kaphatják, akik szakmai vagy közszolgálati munkájukkal hozzájárultak az egészségügy fejlesztéséhez és kimagasló teljesítményt nyújtottak szakterületükön. - Molnár Márk Péternek elévülhetetlen érdemei vannak a gyógyszer-gazdaságossági törvény kidolgozásában, végrehajtásában és abban, hogy az egyes reformelemek eredményeképpen szufficites az E-Alap - írta a tárca a válaszban.

Kérdés azonban, hogy például a gyógyszer-gazdaságossági törvény kidolgozásában miként lehetnek elévülhetetlenek Molnár Márk Péter érdemei, hiszen azt a parlament már tavaly novemberben elfogadta, miközben őt csak decemberben nevezték ki. De érdemei méltatásakor szakmai berkekben más kérdőjelek is megfogalmazódtak. Mint arról lapunk is beszámolt: ez év novemberétől jogszabályellenesen próbált változtatni a gyógyszer-finanszírozás egyik elemén, a fix támogatáson. A gyógyszergyártók azonban panaszt emeltek, s az Egészségbiztosítási Felügyelet igazat adott nekik.

Hasonlóan alakulhat az újabb, nemrégiben meghirdetett változtatási kísérlete is, a gyártók ugyanis ismét panaszt emeltek ellene jogszabálysértésre hivatkozva. A szufficittel kapcsolatban pedig szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy a teljes Egészségbiztosítási Alap valóban az idén először zárhat pozitív szaldóval, de ezen belül a gyógyszerkassza - igaz, jóval kevesebbet költ a tavalyinál - a minisztérium várakozásai szerint is hiánnyal zárhat majd az év végén. Ráadásul a kifizetett támogatás csökkenése egyértelműen a betegek terheit növelte. Molnár Márk Péter korábban egy közösségi internetes oldalon a következő bemutatkozást írta magáról "Amikor dolgozom" címszó alatt: "a társadalom felvirágoztatója volnék, magyarul ülök a laptopom előtt, és hülyeségeket irogatok". Az "ezt csinálom, mikor nem dolgozom címszó alatt" pedig a következő szerepelt: "víz-gáz-villanyszerelés, favágás, tetőfedés, gyorshajtás, pecázás, kenutúrázás, mások fikázása". A bemutatkozást később megváltoztatta.

Zivkovics Natália
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van-e jogunk kimenni?
  2007-11-07 22:49:41, szerda
 
  Van-e jogunk a Batthyány-örökmécseshez november 17-én kimenni?

Természetesen van, mint ahogyan jogunk van ehhez bármely más napon is! Mindenki magánemberként azt tesz, amit szeretne, hiszen Magyarország alkotmányos jogállam, amely (sajnos) az Európai Unióhoz tartozik. Ezért, ha Gyurcsány Ferenc és kormánya, illetve a viperákat és gumilövedéket használó politikai rendőrsége ezt megpróbálja elfeledni, nekünk is van önvédelmi ellenfegyverünk, amivel élni kell, és ez nem más, mint a minket megillető emberi jogaink.

A Nemzeti Jogvédő Alapítvány és a Civil Jogász Bizottság ezzel kapcsolatban "Felhívás a jogállamiság elveinek és szabályainak betartására" címmel hivatalos közleményt adott ki, melyet 2007. október 22-én és 26-án durván megsértett a Bencze József-vezette karhatalom. A lényege a dolognak - és ezért fog a magyarnak nevezett rendőrség többszázmillió forint értékben kártérítést fizetni! - a következő:

"Az emberi jogok és az alapvető szabadságok védelméről szóló, Rómában, 1950. november 4-én kelt Egyezmény 11. cikkének - a közelmúltban a Bukta-ügyben és Oya Ataman-ügyben született strassbourgi ítéleteknek megfelelő-értelmezésével kell alkalmazni a gyülekezési jogra vonatkozó hazai jogszabályokat. Ez tehát azt jelenti, hogy egy tüntetés bejelentésének elmaradása még önmagában nem teszi feloszlathatóvá a tüntetést, ha a tüntetés békés jellegét megtartja."

Ezért "véletlenül" lehetünk sokan november 17-én, szombaton 17 órakor a Batthyány-örökmécsesnél, és hívunk is mindenkit! Emlékezünk gyertyáinkkal, mécseseinkkel egész nap, hogy mennyit "fejlődött" húsz év alatt országunkban a "demokrácia". A Magyar Önvédelmi Mozgalom bízik abban, hogy elmúltak a kommunista diktatúrára jellemző évek, s ezért nem kell félnünk 2007-ben a hatalom és a rendőrség jogsértésétől, brutalitásától.

Minden igaz hazafit és nemzeti szervezetet várunk 17-én a nemzeti kiállás és összefogás jegyében! A Magyar Önvédelmi Mozgalom nevében elsőként tiszteletbeli elnökünk, Kovács Géza fog beszélni.

Magyar Önvédelmi Mozgalom
2007. november 5.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az áruló
  2007-11-07 22:47:18, szerda
 
  Szőnyi Bartalos Mária:
AZ ÁRULÓ

Mint tűnékeny varázslat a hívó szó.
Ma, mind mögött hosszú bosszúérdek áll.
Nem tudott meggyőzni engem az áruló.
Két kezében a két kulacs jól látható.

Okosan, ügyesen és ravaszul álnok.
Mint a veréb: ide-oda ugrál. Látnok
akar lenni, pedig nemzeti akarnok
szerepében módszeresen: vörös gondnok.

Gyűjtögető életében nincstelenné
válik? Nincstelenek gazdagsága felé
vágyik? Üti, vágja az eszme az eszmét!
Vedlik át hiába figyelő ruhába...

Nem hisz kígyószemének, mert kétely rabja.
Őszinte szót siket kígyófüle bánja!
Báránybőrbe bújva nemzetünkbe vájja
mérgezett karmait, és mint a vízfolyás

hazudik, hazudik, hazudik, hazudik.

Komárom-Szőny, 2007. november 6.


"Nemzeti sport lett az elvi szempont: elviszem, pont!"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
... - beteg ország
  2007-11-07 21:49:30, szerda
 
  Beteg Gyurcsány - beteg ország
http://jobbinfo.tvn.hu/news.php?readmore=1294

Orvos vagyok. Ha a miniszterelnök betegem volna, titkait eskümhöz híven
őrizném. De a tünetek a képernyőről olvashatók le, így mindenki számára
nyilvánosak, illetve kiemelten közérdekűek. Tehát felelős orvosoknak
kórusban kellene hirdetniük, hogy Gyurcsány beteg, mégpedig szellemileg
súlyosan, és a média jóvoltából országosan fertőz. A kórkép összes jele
leolvasható a 2007-es októberi közszerepléseiből.

Ezért nincs csodálkoznivaló azon, hogy beteg az ország is.

Magyarország sorsa Debrecenből az októberi események tükrében értelmezhető.
Október 31-én a Reformáció Emléknapján a város a következő "kulturális"
eseményeketkínálta: Erotikus est Vámos Miklóssal (jelkép értékűen a
KölcseyKözpontban), azegyetemi szórakoztatóközpontban Halloween party,
miközben a Nagyállomásra jól
időzítettem megérkezett a holokauszt emlékvagon, ami az országjáró
emlékeztetés része. A fentiekből olvasható ki legtisztábban, hogy itt (és
az országban) liberális, amerikai, zsidó érdekérvényesítés van. Ennek tükre
történelmi ünnepeink kiszorítása, a magyar hagyomány elferdítése a lélekölő
agymosás eredménye.

Miközben fizetett politológusok bőbeszédűen elemzik a mindenkori államelnöki
beszédeket, nem esik szó Sólyom Lászlónak és Sólyom Erzsébetnek nemrég
(október 8-án) a mádi zsinagógában tett látogatásáról. A szokásos, mások
által gondosan szerkesztett, önálló véleményűnek semmiképp nem nevezhető
elnöki beszédek mellett a zsinagóga emlékkönyvének sorai bizonyítottan
Sólyomtól származnak, így forrásértékűek: "Megrendítő, de egyben vigasztaló
is találkozni a hazai zsidóságnakezzel a nagyszerű alkotásával. Ha nem is
Mádon, de fontos, hogy ismét és elválaszthatatlanul együtt vagyunk. Ehhez a
közösséghez azonban múltunk is hozzátartozik" Mádon ma nem élnek zsidók,
Sólyom mégis, most és minden tettével hódol a zsidóságnak, és akkor is a
holokausztról szól, amikor az ország mást várna.

Például azonnali elhatárolódást Peresz elnök provokatív beszédétől. Ez
nemcsak nem történt meg, hanem valójában Peresz mondta ki azt, amire
figyelmeztetni Sólyomnak lenne kötelessége: "Vigyázó szemetek a zsidó
gyarmatosításra vessétek!"

2006 és 2007 októberi eseményei egyazon folyamatot tükröztek. A 2006-os
október külsőleg brutálisabb és zajosabb volt, 2007-ben ugyanez már egy
fájdalmasan elnémított országban zajlott. Szánalmas volt látni a hazaárulók
koszorúzásait a lezárt temető 301-es parcellájában, a lezárt Andrássy út
Operaházában szavak
nélküli táncjátékká silányítva a szabadság gondolatát, a "vaskefénél" a
zavarosszínjátékot, majd a Hősök terén a szótlanul koszorúzó közjogi
méltóságokat.
Valószínűleg egyedüli Európában, hogy az országzászló felvonása a rendszer
ellen tiltakozók háttérzajával vegyes. Ezt csak azzal lehetett felülmúlni,
hogy a november 4-i zárórendezvényt (a kiadott programtól eltérően) már nem
is közvetíthette élőben a televízió, mert a tüntetők szirénája áthallásos
lett volna.
A gondolkodó magyaroknak szívéből szólt e sziréna!
A tiltakozás csak szavakba öntve hangzik Gyurcsány ellen. A további négy
közjogi méltóság adja a hátteret, védelmet, hozzájárulást mindahhoz, ami
ebben az országban történik. Gyurcsánytól az Országgyűlés és az
Alkotmánybíróság elnökén át, a legfőbb ügyész segédletével Sólyomig tart a
nemzetellenes összefogás láncolata. Gyurcsány pedig beteg, és csak a
háttérhatalomnak lehet az érdeke a beteg miniszterelnök
túléltetése, az ország betegen tartása, ami a politikai eutanáziához vezet.
Itt halálba segítés folyik, sikerpropagandával körítve. Álságosak Sólyom
szavai, amikor épp a most kezdődő Világ Tudományos Fórum előzetesében arról
szól, hogy GYÖKERES SZEMLÉLETVÁLTOZÁSRA VAN SZÜKSÉG! Nem teszi hozzá, hogy
kijelentése nem csak a környezetvédelemre érvényes. A valós határok a
közéletben máshol húzódnak, mint amit a média sugall. Pedig összefogás
mindannyiunknak kellene, mindannyiuk ellen.

Dr. Nagy Attila
orvos, közíró, Debrecen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Civilsuli Erdélyben
  2007-11-07 21:36:24, szerda
 
  Civilsuli - nyitó konferencia Kolozsváron

Az elmúlt hétvégén került sor a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) szervezésében a
Civilsuli nyitó konferenciájára Kolozsváron.
A Civilsuli néven meghirdetett civil és közéleti iskola keretében egy
féléves időszakban
12 konferenciára kerül sor Erdély 12 városában.

A Kolozsváron tartott első konferenciának a Protestáns Teológiai Intézet
épülete adott otthont.
Szombaton és vasárnap öt változatos témájú előadáson vehettek részt az
érdeklődők.

A rendezvényt Sándor Krisztina, a MIT elnöke nyitotta meg, aki köszöntötte a
résztvevőket, előadókat és a sajtó képviselőit.
Reményét fejezte ki, hogy ez a program minden résztvevő számára hasznos
lesz,
hiszen a konferencia-sorozat előadásait végigkövetve könnyebben
tájékozódhatunk majd a civil szférában, a közéletben, valamint a hazai
törvények és jogaink tekintetében.

Az első előadást Hajdú Zoltán, a marosvásárhelyi Focus Öko Központ vezetője
tartotta, aki
olyan kérdéseket vetett fel, hogy mit jelent a fejlődés számunkra, és hogy a
gazdasági növekedés
vajon mindenképp életminőség-javulással jár-e?
Az életminőség növekedését a környezet rombolása nélkül is el lehet érni,
amennyiben hosszú távra tervezünk, komolyan vesszük a társadalmi részvételt,
és erősítjük a helyi közösségeinket.

Rövid szünet után Toró T. Tibor parlamenti képviselő az erdélyi magyarság
politikai képviseletéről beszélt. Előadásában rávilágított arra, hogy a
Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ)
hogyan jött létre a rendszerváltás után, melyek voltak az akkori célok, és
ezek hogyan változtak az évek során. Felvázolta a kisebbségi és autonómista
politizálás okozta törésvonalat, mely előbb az RDMSZ-en belül jött létre,
mára pedig az erdélyi magyar társadalom egészét jellemzi.

Az előadók sorában Mátis Jenő politológus következett, aki a választási
rendszerekről beszélt.
Előadása rendszerezte és érthetővé tette a jelenleg Romániában érvényben
levő választási eljárásokat.
Előadásában kitért az egyéni választókerületi rendszer előnyeire és
hátrányaira is.

A szombati utolsó előadás a romániai kommunizmusról és a rendszerváltásról
szólt,
Vekov Károly történész előadásában.
A hallgatóságot magával ragadta az előadó, hiszen amellett, hogy történelmi
eseményeket
magyarázott és politikai fogalmakat tisztázott, közvetlen formában mesélt
saját élményeiről is.

A kolozsvári konferencia záró előadását Bodó Barna politológus tartotta a
civil szféráról,
annak szerepéről és ennek vonatkozásában felvázolta az erdélyi magyar civil
szervezetekre jellemző adatokat.

Előadásából egy példát emelnék ki: a 2001-ben történt nagybányai
ciánszennyezés után itthon nem volt mérhető, számottevő civil megnyilvánulás
ezzel kapcsolatban.
Ezzel szemben 2005-2006-ban a Verespatak megmentésére irányuló megmozdulások
jelentős civil nyomásgyakorlással történtek.
Az eredmény nem maradt el, hiszen a kormány leállította az engedélyek
kibocsátását, és nem engedi hogy ciántechnológiás eljárást használjanak az
arany kibányászásánál.
Az ehhez hasonló esetek is bizonyítják a civil szervezetek fontosságát.

Összegzésként: a Civilsuli első konferenciáján érdekes és tanulságos
előadások hangzottak el.
Az előadók szívesen válaszoltak a feltett kérdésekre.
Aki a honlapon bejelentkezett a kolozsváriak közül, és nem jött el, értékes
és jó hangulatú előadásokról maradt le.
A következő napokban az elhangzott előadások felkerülnek a www.civilsuli.ro
honlapra,
így behozható a lemaradás, és a Civilsuliba bejelentkezett más városok
diákjai is követhetik majd azokat.

Két hét múlva, november 16-18-án Sepsiszentgyörgyön találkozunk, a Civilsuli
2. konferenciáján!

Kristály Bíborka, programfelelős

kapcsolat@civilsuli.ro
www.civilsuli.ro

Magyar Ifjúsági Tanács
400083 Kolozsvár, Petőfi / Avram Iancu u. 27.
Tel.: 0264-590718, 0742-023220
mit@mit.com.ro
www.mit.com.ro
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elhunyt Csiha Kálmán
  2007-11-07 21:33:02, szerda
 
  Elhunyt Csiha Kálmán nyugalmazott református püspök
[ 2007. november 07., 16:37 ]

Ma reggel Marosvásárhelyen, életének 79. évében, váratlanul elhunyt Csiha Kálmán, az Erdélyi Református Egyházkerület nyugalmazott püspöke.

Temetése 2007. november 10-én lesz Marosvásárhelyen. Életéért hálaadó istentiszteletet tartanak 13 órakor a Gecse utcai templomban, temetése 14 órakor lesz. Sajtóinformációk szerint halálát tüdőembólia okozta.

Csiha Kálmán 1929. szeptember 17-én született az Érmelléken, Érsemlyénben. Iskoláit Érmihályfalván kezdte, majd Sárospatakon, Debrecenben, Érmihályfalván, Zilahon, Nagyváradon végezte. Az utolsó iskolai éveket otthontalanságban töltötte el, maga kereste kenyerét, miután szüleit 1949-ben kényszerlakhelyre vitték.

Lelkészi képesítést 1954-ben Kolozsváron, az Egyetemi fokú Protestáns Teológiai Intézetben nyert. Aradra nevezik ki segédlelkésznek, ahol megszervezi az Arad-Gáj-i egyházközséget, amelynek első lelkipásztora lett. 1956-ban házasságot kötött Nagy Emese segédlelkésszel.

1957 decemberében fel nem jelentés miatt letartóztatták és egy koncepciós perben 10 évi börtönre ítélték. Hat és fél év után 1964-ben szabadult az általános amnesztiával. Megjárta Kolozsvár, Marosvásárhely, Szamosújvár, Jilava börtöneit, Periprava, Luciu-Giurgeni, Salcea munkalágereit, hastífusszal Galacot. Nem volt joga kapcsolatot tartani családjával, kislányát 6 éves korában látta először szabadulása után.

Kiszabadulása utáni szolgálati helyei: Gógánváralja, Marosvásárhely, ahol 20 évet szolgált. 1975-ben teológiai doktorátust szerzett a gyakorlati teológia köréből.
Öt önálló gyülekezetet szervezett. Az Erdélyi Református Egyházkerület püspökévé választották 1990. május 4-én, a Romániában történt változások után.

Több megemlékezése jelent meg életéről, ezek közül a legismertebb a ,,Fény a rácsokon". Ebben az 1957. és 1964. között börtönben töltött éveit írja le. Könyve börtönnapló, amelyben a koncepciós per nyomán börtönben töltött évek megpróbáltatásainak és szenvedéseinek méltóságteljes leírását adja. Megrázó, lírai eszközökkel mondja el a megpróbáltatás gyötrelmeit. Egy ember életének, személyes ,,élményeinek" elmondásán túl egy kor történelmi dokumentuma is ez a kötet.

reformatus.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezt a verset kimásoltam...
  2007-11-07 17:15:02, szerda
 
  LELEKED TÖRÉKENY HANSZER

Lelked törékeny hangszer,
melyre igen vigyáznod kell.
Kényeztesd, óvd, szeresd,
hisz... tőle szebb az életed.
Játssz rajta lágy harmóniát,
dúdold el velem a lélek dalát.
Engedd szárnyalni messze,
a távoli lélek-szigetekre,
ahol lélek lélekkel randevúzik,
szó a szóval összebújik.
Szimfóniában olvadnak egybe,
s kéz simul a tenyeredbe.
Áramlik a dallam, át a lelkeken,
megérintve szívedet, kedvesem !
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Ne szavazzák meg a képviselők!
  2007-11-07 15:24:54, szerda
 
  Ne szavazzák meg a képviselők a társadalom-biztosítás üzleti alapú
átszervezését

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete felszólítja az országgyűlési
képviselőket,
hogy ne szavazzák meg a társadalombiztosítás üzleti alapú átszervezését,
még általános vitára se engedjék az erről szóló törvénytervezetet.

A tervezet a társadalmi akaratot semmibe véve, politikai háttéralku
következménye, megvalósulása
drasztikusan csökkenti a lakosság egészségmegőrzési, gyógyulási és
életsélyeit.

Nincs olyan szakmai, érdekvédelmi vagy egyéb civil szervezet, amelyik az
egészségügy üzleti átalakításával egyetértene.

Ezen a téren a nemzetközi tapasztalatok is egyértelműen negatívak!

Az egészségügy nemzeti sorskérdés, bármiféle alapvető változtatás megfelelő
hatásvizsgálatok
elvégzését követően csak nemzeti konszenzussal valósíthatók meg!

Tisztelt Képviselők!
Képviselői esküjük szerint Önök választókerületük lakosságát tartoznak
képviselni, az egészségügy
üzleti alapokra helyezéséről szóló törvénytervezet azonban ellentétes a
választók érdekeivel és akaratával.

Az üzleti átalakítás csak azoknak érdeke, akik ezt erőltetik, de a várható
társadalmi katasztrófáért a tervezetet megszavazó összes képviselőnek
viselnie kell a felelősséget!

Ezért arra kérjük Önöket, hogy ne szavazzák meg, ne engedjék, hogy oda
legyen hazánk, gyermekeink jövője!

Szabó Endre elnök
Nagycsaládosok Országos Egyesülete

2007.11.07. 10:40
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Wass Albert: Intelem
  2007-11-07 15:18:19, szerda
 
  Percre se feledd, hogy testvéred
minden magyar, bárhol is éljen.
Összetartásban rejlik csak erő.
Más ember földjén nincs számodra hely.

Félvilágot is befuthatod,
más ember földjén testvértelen leszel,
s elfúj a szél, mint kósza őszi lombot,
ha nemzetedről megfeledkezel!

Te bús magyar, kit száműzött hazád,
s idegen zsarnok lakja otthonod:
bús sorsodért ne vádold nemzeted,
kit úgy tűnik, Isten is elhagyott.

A látszat csal. Isten ma is a régi.
Te hagytad őt el, te s a többiek,
s míg vissza nem zarándokoltok Hozzá,
s a múlt hibáit le nem törlitek:

magyar földön nem lesz új
Magyarország,
Gaz és szemét nem terem nemzetet!
S a gyűlöletet nem mossa le semmi,
csak az összetartó igaz szeretet!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2007.10 2007. November 2007.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 250 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 85
  • e Hét: 5593
  • e Hónap: 14197
  • e Év: 50138
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.