Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
Csőbe húzva
  2008-09-13 23:27:25, szombat
 
  Csőbe húzva

Kezd valóra válni az amerikaiak rémálma

G. Fehér Péter, vilag@hetivalasz.hu
8. évfolyam 37. szám, 2008.09.11

Még sokáig lesz vita arról, hogy az EU legutóbbi határozata képes lesz-e jobb belátásra bírni Oroszországot és védelmet nyújtani Grúziának. Az EU két táborra szakadt: az oroszellenes, illetve a Moszkva jóindulatában érdekelt országokéra. A törésvonal a gázvezetékek mentén húzódik.
Kezd valóra válni az amerikaiak rémálma. Washingtonban folyamatosan attól félnek, hogy európai szövetségeseik, vagy legalábbis jelentős részük, az orosz energiafüggőség miatt nem zárkózik fel teljes mértékben az Egyesült Államok mögé.

A hó elején összehívott EUtanácskozás kompromisszumos megoldásként felfüggesztette a stratégiai partnerségről Moszkvával folytatott tárgyalásokat, követelte az orosz csapatok távozását Grúziából, a kaukázusi állam részének minősítette a két szakadár tartományt, Dél-Oszétiát és Abháziát. Döntöttek arról is, hogy delegációt, illetve megfigyelőket menesztenek Moszkvába és Tbiliszibe, és sürgették az alternatív energiaforrások bevonását Európa ellátórendszerébe.

Éppen az orosz energiahordozóktól való függőség mértéke, és persze a történelmi tapasztalat osztotta meg ismét az európai külpolitikát. Az EU olajszükségletének ugyanis 30, gázellátásának pedig 40 százaléka származik Oroszországból. A "kemények" - Lengyelország, Litvánia, Észtország, Lettország, Csehország, Nagy-Britannia, Svédország - szívesen láttak volna szankciókat, a "puhák" - Németország, Franciaország, Olaszország - azonban még az EU-közleményt is túlzottnak tartották.

Míg Lengyelország, Nagy-Britannia és Csehország energiaellátása mindössze 20-25 százalékban függ a külső beszállításoktól, addig Franciaország több mint 51, Németország 61, Olaszország pedig 86 százalékban támaszkodik az energiaimportra. (Ez az arány Ciprus, Málta, Írország és Luxemburg esetében 90 százalékos.) Nem is beszélve arról, hogy Varsó, London, Prága és Stockholm komoly erőfeszítéseket tesz az orosz függőség csökkentése érdekében. Jelenleg például az EU-n kívüli Norvégia irányába építenek ki szállítási kapacitást. Az erős energiafüggőségben szenvedők pedig egyre-másra sürgetik Moszkvát, hogy újabb és újabb tételeket adjanak el nekik.

Az unió nagy és energiafüggő országaiban pártállásra való tekintet nélkül ezt a politikát követik. Mindhárom érintett ország élén jobboldali politikus áll - Silvio Berlusconi, Angela Merkel, Nicolas Sarkozy -, de ugyanez volt a helyzet a baloldali Romano Prodi, illetve Gerhard Schröder idején is. Sőt a német szociáldemokrata politikus a kancellári szék elhagyása után egy, az orosz Gazprom vezette nyugat-európai-orosz konzorcium felügyelőbizottsági elnöke lett.

Az EU keményvonalas országai ban ugyanez a helyzet, csak fordított előjellel. Bármilyen erő kerüljön hatalomra, Oroszországot fenntartással kezeli. Még a szocialista Aleksander Kwa¶niewski lengyel köztársasági elnök is rendkívül bonyolultnak nevezte hazája kapcsolatait Moszkvával. A mostani elnök, Lech Kaczinsky és az ugyancsak jobboldali Donald Tusk kormányfő pedig határozottan szállnak szembe Moszkvával. Kaczinsky volt az, aki Lettország, Litvánia, Észtország és Ukrajna alkalmi szövetségéből a grúziai események után majdhogynem formális oroszellenes tömböt kovácsolt.

A politikai elit mindkét országcsoport esetében megegyezésre jutott az Oroszországgal fenntartott viszony tárgyában, amin alig változtat egy-egy kormányváltás vagy államfőcsere. Nem elhanyagolható tényező, hogy a német-orosz összefogásnak - mindkét esetben a birodalmi szemlélet alapján - komoly hagyományai vannak; az együttműködés az 1873-ban megkötött német-orosz-osztrák hármas szövetséggel kezdődött, és végigkísérte a XX. századot.

A jövő fejleményei fogják eldönteni, hogy az EU melyik irányzatának álláspontja igazolódik be. Nem feltétlenül újabb fegyveres konfliktusra kell gondolni. Az eddigi orosz energiaszállítások azon az üzleti elméleten alapultak, hogy Európának szüksége van az olajra és a földgázra, Moszkvának pedig az ezekből származó bevételre, tehát az egyik oldalon vételi, a másikon eladási kényszer áll fenn.

Csakhogy Vlagyimir Putyin akkori elnök 2006-ban gázszállítási megállapodást kötött Pekingben. Ennek értelmében Kelet- és Nyugat-Szibériából két gázvezetéket építenek ki Kína irányába, amelyek rácsatlakoznak a kínai állami cég csőhálózatára. A 2500 kilométer hosszú, Szibériából Tokióba tartó olajvezetéket elágaztatnák Peking felé. És hogy a kép teljes legyen, Oroszország beszáll az Irán-Pakisztán-India útvonalat követő gázvezeték építésének költségeibe is. Ennek fejében viszont az indiai állami olaj- és gázvállalat húsz százalék erejéig befektet a Kínába irányuló orosz csőhálózatba - vagyis előbb-utóbb India is - legalább részben - orosz gázt használ majd.

És ha valakinek még kétségei lennének Moszkva akarata felől: éppen a rendkívüli EU-csúcs idején jelentette be Vlagyimir Putyin, hogy Moszkva "diverzifikálni" akarja olajés gázexportpiacát. Kérdés, hogy lesz-e Oroszországnak elegendő gázkészlete ahhoz, hogy minden igényt ki tudjon elégíteni. Egyes szakértők szerint ugyanis a nyugat-szibériai gáz- és olajmezők elvékonyodtak, s 10-15 év múlva elérik teljesítményük csúcspontját. Moszkva a jelenlegi és jövőbeni kötelezettségeivel indokolta, hogy Türkmenisztánnal, Azerbajdzsánnal, Iránnal, Egyiptommal, Líbiá val és a múlt héten Üzbegisztánnal megállapodott, hogy kitermelési jogokat, illetve nagy mennyiségű gázt vásárol tőlük.

Mindez nehéz helyzetbe hozza az EU Nabucco gázvezetékének ügyét. A Nabuccót azért akarják létrehozni, hogy Európa csökkentse függőségét az orosz energiahordozóktól. A vezeték Azerbajdzsánból indulna, és Grúzián, Törökországon át jutna el Európába. Az alternatív gázlelőhelyek termelésének felvásárlása azonban ellehetetlenítheti a Nabuccót - hiszen ez esetben nem lesz mit tölteni a csőbe.

És van még valami, ami magyarázatot adhat arra, hogy Washington miért nem bírálta élesen a legutóbbi EU-közleményt. A NATO afganisztáni szerepvállalásáról van szó. Az ott harcoló nemzet közi haderő Pakisztán és Oroszország felől kap utánpótlást. A pakisztáni útvonal viszont kockázatos, mert a terrorakciók könnyen veszélyeztethetik az átvonuló konvojokat. A NATO-országok egy része ezért, miközben Grúzia miatt szankciót követel Oroszország ellen, rákényszerül Moszkva jóindulatá ra, hogy engedje meg a szövetségnek területe használatát. Máskülönben megeshet, hogy az Afganisztánban szorult helyzetbe kerülő NATO-csapatokat egy napon nem lehet majd kimenteni. Moszkva azonban nem minden országnak engedi meg, hogy használja területét. Csak Franciaország és Németország élhet ezzel a lehetőséggel. Mint láttuk, az orosz-grúz konfliktus kapcsán ez a két állam igyekezett a legenyhébb állásfoglalásra rábírni az EU-t. Véletlenek pedig nincsenek.

Nagyításért kattintson a képre!

http://www.hetivalasz.hu/cikk/0809/19692

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csirkelábszezon
  2008-09-13 23:17:01, szombat
 
  Csirkelábszezon

Álláspont



Fáradt kabarétréfák poénja volt még nem is oly rég, de ma már viccelődni se igen mernek ezzel a jól fizetett tréfaszerzők. Annyira valóságos, annyira elevenbe vágó. Annyira kétségbeejtő. Az egyre romló életfeltételek mind több kisembernek kínálják fel egyetlen opcióként a hason való spórolást. A tyúklábleves, a csirkefarhát-élménymenü mindennapjaik velejárója, és még jó, ha egyáltalán erre is futja.

Nem a rózsadombi módos nyugdíjasokról szólunk, hanem a többségről; mások mellett azokról, akiket a szocialisták kongresszusain a lelkes küldöttek meg is énekelnek: "föl, föl, te éhes proletár". De az éhes proletároknak rég nincs kedvük semmihez, hajlandóságuk a fölkelésre szinte nulla, ezzel szemben a többségük négyévente lelkiismeretesen szavaz azokra, akiket övéinek érez. A baloldaliakra. Azután csalódik bennük, de a ragaszkodás nagy úr - olykor nagyobb az éhségnél is. A végsőkig kitart. Ez az igazi ásó-kapa hűség.

Nemcsak az "éhes proletárok", hanem az ő nyomasztó gondjaikra gyógyírt kereső Idősügyi Tanács tagjai sem hajlamosak a lázadásra. Szerdai ülésük nem tartogatott semmiféle meglepetést - fölsorakoztak a kormányfő mögött. Támogatták a miniszterelnök javaslatcsomagját. Tehát a Gyurcsány Ferenc vezette testület egyetért Gyurcsány Ferenccel, mert úgy látja, hogy "a kormányfő által lefektetett elvek és javaslatok összhangban vannak az idősek érdekeivel". Azt pontosan nem tudni, hogy ez a tanács miféle okosságokat tud kisütni a kormányzatnak, de az időseknek hasznosítható jó tanácsot adni aligha képes. Ám egyetérteni nagyon tud. Arra a kérdésre meg nem ez a testület hivatott választ adni, hogy ha a kormányfői víziók összhangba tudnak kerülni az idősek érdekeivel, a korábbi évek kormányintézkedései miért voltak disszonanciában velük. Ez a rendkívüli módon egyetértő tanácsot egyébként a kormányfő mellett egy miniszter, egy államtitkár, tizenhárom különféle szervezet elnöke alkotja, meg még egy-két elnökhelyettes, igazgató, szakértő stb. Közkatonát nem lelni közöttük. És törvényszerű, hogy az idősek bajaihoz, például a szegénységhez másképp viszonyul az, aki kényelmes karosszékben böngészgeti a lesújtó szociológiai felméréseket, és másképp, aki már megmerítkezett a nyomor pokoli bugyraiban. Az idősügy apostolait ez a veszély elkerülte.

A kormányfő tegnap idősotthont avatott Parádon - avatni nagyon szeret -, és legott kihasználta az alkalmat politikai üzeneteinek postázására: "Akik azt mondják, hogy mindenen túl és mindenáron kiadást kell csökkenteni, egyben azt is mondják, ne épüljön így Magyarország." Hát, így tényleg ne épüljön. Az új otthon meghatott lakói azt bizonyára elfeledték, hogy mely kormányzat áldozta fel az ő esélyeiket is a kiadáscsökkentés oltárán, mert nem tiltakoztak. Annál a hatásvadász mondatnál, hogy "minden egyes fillér és forint mögött, amit az állam elkölt, emberi történetek és sorsok vannak" - itt sem tették hozzá: hát még milyen sorsdrámák húzódnak azon forintok mögött, amelyeket a kormány a megszorításokkal elvett hálás választóitól - a rászorulóktól, a nyugdíjasoktól, a kisemberektől.

Várkonyi Balázs

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=152657
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sarkosan fogalmazva
  2008-09-13 23:01:46, szombat
 
  Sarkosan fogalmazva



Azon kevesek közé tartozom, akik egy kicsit sajnálják Gy. F.-et, aki azt mondta: "Magyar politikus - szerintem - nem küzdött annyit, amennyit én küzdöttem a politikámért, családomért, identitásomért, személyes hitelemért." A család stimmel, a többi kudarcot vallott. Az is világos, hogy itt ellenforradalom zajlik, a Mozgó Világ szeptemberi száma közöl egy beszélgetést, amelyben Batthyány Lajos sokat szenvedett utódja a következőket mondja a nyafogó balliberális értelmiségieknek: "Ti azt gondoljátok, hogy csak azért, mert ma engem akarnak fölakasztani, becsukhatjátok a szemeteket? Tévedtek! Először engem akarnak fölakasztani, holnapután majd mindazokat, akik nem úgy gondolkodnak, mint ők. És nem az a kérdés, hogy föl akarják-e a végén akasztani, hanem hogy olyan világot fognak teremteni, ahol félni kell az embernek, ha nem úgy gondolkozik, nem úgy él, ahogy ő akarja. (...) Behúzzuk a fülünket-farkunkat, vagy sem? Nem volt lehetőség abban a két évben ezt a politikát csinálni, amikor az életünkért harcoltunk, én személy szerint is. Örültünk, hogy fennmaradtunk a víz tetején, ez borzasztóan fontos." Orvosi eset, de felcsendül Marosán György és Grósz Károly hangja is. Fehérterror közeleg. Pedig milyen szépen fennmaradtak eddig a víz tetején. Hogy mi marad fent a víz tetején, ne részletezzük.

Szentmihályi Szabó Péter

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét megtévesztik az állampol
  2008-09-13 22:58:29, szombat
 
 
Ismét megtévesztik az állampolgárokat



A kormány tájékoztatót tartott az Új tulajdonosi program tervezett lépéseiről, amelyeket kormányhatározatba foglalt. Hogy miről szól ez a program, azt már nagyjából tudjuk. De mi is az a kormányhatározat?

Azt, hogy Magyarországon melyik állami szervezet hozhat jogszabályt, milyet és milyen tartalommal, törvény határozza meg. A jogalkotásról szóló törvény. Ennek a ténynek azért van jelentősége, mert nem mindegy, hogy például a kormány mint az állam központi végrehajtó szervezete miről rendelkezik. Persze széles jogalkotási jogköre van, így mindazon témában, amelyet törvény hatáskörébe utal, vagy amely törvény szerint feladatkörébe tartozik, szabadon alkothat rendeletet. Hozhat határozatot is, az azonban nem minősül jogszabálynak, csak az állami irányítás egyéb jogi eszközének. A kormányhatározat éppen ezért csak nagyon szűk körben tartalmazhat rendelkezést.

Jogosítvány nélkül

A kormány ebben nem szabályozhat mást, mint az általa irányított szervek feladatait, a saját működését és a feladatkörébe tartozó terveket. Kormányhatározat állampolgárokra nézve semmilyen jogot, kötelezettséget nem tartalmazhat. A nemzeti vagyon felett tulajdonosi jogokat gyakorló szervezet lassan egy éve a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., amelyet törvény jogosít fel, hogy döntsön arról, mely nemzeti vagyonba tartozó vagyontárgyakat veri dobra, azaz adja magántulajdonba. A zrt. egyértelműen a kormány politikai irányítása alatt áll, így meg sem rebben a szemünk, amikor a kormány magához vonja a döntési jogosítványokat, és maga dönti el, hogy melyik közös vagyontárgyunk kerül magánkézbe. Akár az Új tulajdonosi program keretében.

Reklámfogás

Elmondta továbbá a kormányszóvivő: arról is döntött a kormány, hogy egy állampolgár mekkora összeg erejéig vásárolhat kedvezményes részvényt. Meg arról is, hogy milyen kedvezmények illetik meg azokat a - véleményem szerint - megtévesztett állampolgárokat, akik azt remélik, hogy ekkora összeg tőzsdei befektetéséből meggazdagodhatnak.

Vajon ezek a döntések is a kormányhatározat részei? Ha igen, akkor nagy baj van. Mint láttuk, a kormány állampolgárok jogaira, kötelezettségeire nézve határozatban nem hozhat rendelkezést. Az törvényellenes. Mégis megtette? Vagy csak feladatkörébe tartozó tervként rögzítette ezt a tervet határozatában? Ha igen, akkor az még csak valóban terv, amelyet magas szintű jogszabályba kell foglalni. A kormányrendelet ehhez kevés, az Új tulajdonosi program állampolgárokat érintő része kizárólag törvénybe foglalható, mert az az egyetlen jogszabály, amely képes elegendő és megfelelő garanciát nyújtani az állampolgároknak. De ha törvény kell hozzá, azt a parlamentnek kell elfogadnia, szigorúan szabályozott törvényalkotási folyamat végén. Úgy, hogy ahhoz indokolást és gazdaságossági számításokat kell csatolni. A programba bekerülő szervezetek egy része pillanatnyilag az állami vagyonról szóló törvény mellékletében szerepel, amely csak akkor kerülhet tőzsdére, ha a parlament "kiveszi" azt a törvény mellékletéből, azaz módosítja a törvényt. Persze ez még nem történt meg.

Biztos vagyok benne, hogy a parlament kormánypárti tagjai sincsenek még tisztában vele, mit is vár tőlük a miniszterelnökük, vagyis mit kell majd nekik megint "lelkiismeretüknek megfelelően" megszavazniuk. Mi is tehát az Új tulajdonosi program? Semmi más, mint a miniszterelnök törvényellenes, figyelemelterelő reklámfogása, szavazatszerző kommunikációja. Törvényellenes, mert olyan módon próbál rendelkezni a kormányával együtt, amihez a hatályos jogszabályaink szerint nincs joga. A kormányfő megint elfelejti, hogy nem ő irányítja a parlamentet, hanem fordítva. Legalábbis az alkotmány szerint.

Kérdések a kormányfőhöz

Miniszterelnök Úr! Állandó hatalmon maradást szolgáló ötleteinek kitalálása és bevallott hazugságai mellett soha nem jutott még ideje a Magyar Köztársaság alkotmányának áttanulmányozására? Kár. Ha ismerné az alkotmányt, ha törvénytisztelő közszolga lenne, nem követne el olyan elemi, a demokrácia alapjaiba ütköző hibákat, mint például e program létrehozása oly módon, ahogyan azt teszi.

Miniszterelnök Úr! Ön a saját pártjához tartozó parlamenti képviselők akaratát sem tiszteli? Vagy úgy működik önöknél a dolog, hogy amit Ön akar, azt természetesen mindegyik képviselőjük is majd akarja? Miniszterelnök Úr! Tudja Ön és a képviselői, hogy mit jelent a lelkiismeret, amelyet követő eljárásra a képviselők az Országház szent épületében, a magyar történelmi zászlók előtt esküt tettek? A második vatikáni zsinat szerint a lelkiismeret az egyén legrejtettebb magva és az a szentély, ahol egyedül van Istennel. Igen, az Istennel, és nem a miniszterelnökkel.

Ezért nagyon tanácsos lenne, hogy legalább a látszat kedvéért adja meg a kormány a lehetőséget a saját pártjához tartozó parlamenti képviselőknek, hogy szabadon dönthessenek a rájuk tartozó kérdésekben. Amíg ez nem történik meg, ne nyilatkozzon a kormány olyan kérdésekben, amely nem az ő jogköre. Vagy ennyire sürgős volt az Új tulajdonosi program kidolgozásának bejelentése? Nincs már más eszköz, ami elvonja a figyelmet arról a rombolásról és nihilről, amit a mostani kormány hagy maga után? Ugye nem gondolják komolyan, hogy sokan elhiszik az Új tulajdonosi program tulajdonosi érzést kiváltó hatását? A cégnyilvántartás adatai szerint például a programba bevonandó Szerencsejáték Zrt. vagyona hárommilliárd forint. Miniszterelnök Úr, mekkora mértékű részesedéssel bír ebben a vagyontömegben az, aki 250 ezer forintért jegyez részvényt? Kifejezhető a mérték kézzelfogható ezrelékekben? Hát bizony ennyi jut majd az osztalékból is. Egy egyszerű, mondjuk öt évre lekötött kamatozó banki betét - hiszen terveik szerint az adókedvezmény megszerzéséhez öt évig nem adhatná el a részvényét a kisbefektető - egyértelműen többet hoz a konyhára, mint a lejegyzett részvény. Miért is kell megtéveszteni az állampolgárokat? A megtévesztés szándékos cselekmény, és semmi esetre sem von maga után pozitív megítélést. Vagy ez sem tűnik fontosnak, csak a szemfényvesztéssel elnyerhető szavaztok száma? Miniszterelnök Úr, mikor lesz már ennek az átlátszó hazugságsorozatnak vége?

Bencze Izabella, jogász

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=152717
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hivatalos olasz elismerés Muss
  2008-09-13 22:41:12, szombat
 
  Hivatalos olasz elismerés Mussolini katonáinak!

Olaszország védelmi minisztere, La Russa ugyanis elismerően szólt a Mussolini mellett kiálló és harcoló katonákról.

Gubicza Eszter, szo, 2008/09/13 - 17:34

Ignazio La Russa Egy hétfői római ünnepségen az Olaszország és a Szövetségesek közt 1943. szeptember 8-án megkötött fegyverszünetre emlékeztek. Mégsem minden szónok beszélt úgy, ahogyan azt sokan (el)várták.
Olaszország védelmi minisztere, Ignazio Benito Maria La Russa ugyanis elismerően szólt a Mussolini mellett kiálló és harcoló katonákról. La Russa szerint ezek a katonák, akik Rómától délre a szövetséges szárazföldi erők ellen harcoltak, hittek abban, hogy a hazájukat védik és ezért elismerést érdemelnek.

A beszéd természetesen felkorbácsolta a kedélyeket a másik oldalon. Az ellenzéki erők máris La Russa szemére vetik, hogy az alkotmány alapvető értékeit árulja el ezzel és felértékeli a fasizmust. A miniszter azonban nem hagyja magát és keményen védekezik: szerinte baloldali kritikusai “kulturális rasszizmust" folytatnak és el akarják hallgattatni. Ő mégsem hagyja, hogy “az emlékezés zsandárjai" és “a hivatalos történetírás professzorai" elvegyék tőle a szót.

Ignazio La Russa-ra tényleg nem lehet mondani, hogy baloldali érzelmű lenne. Édesapja a neofasiszta Movimento Sociale Italiano (MSI) párt szenátora volt. A fiú már tízéves (!) korában aktívan politizált. Később az MSI ifjúsági szövetségében kapott tisztséget, valamint neofasiszta képviselő is lett. A kilencvenes évektől kivette részét abból a munkából, amelynek során az MSI-t egy elfogadható, konzervatív párttá, az Alleanza Nazionale-vé alakították. A munkának meglett a gyümölcse: az Alleanza helyet kapott a hatalomgyakorlásban: ma a képviselőház elnökét és Róma polgármesterét is ők adják. La Russa pedig májusban lett a Berlusconi kormány védelmi minisztere.

Róma polgármestere, Gianni Alemanno vasárnap már nem kis feltűnést keltett beszédével, amikor egy interjúban azt mondta, hogy bár az 1938-ban kibocsátott faji törvények “abszolút gonosz dolgok" voltak, a fasizmusról ezt nem lehet elmondani. “A fasizmus egy összetett jelenség volt. Sokan jó hiszemben követték."- mondta Alemanno.

A viták is jelzik, hogy Olaszolszágban finoman szólva sem egységes a fasizmus és a Mussolini-kormányzat 20 évének megítélése. Újra és újra rámutatnak a Duce pozitív teljesítményeire. Olaszország modernizálása, iparosítása az ő nevéhez fűződik, a Róma körüli hatalmas mocsaras területeket pedig megművelhetővé tették, hogy csak néhány példát említsünk.

Figyelemre és elismerésre méltó továbbá, hogy Olaszországban hivatásos politikusok is ki mernek állni saját hőseikért. Érdemes több figyelmet szentelni Olaszországnak, mert bár a nemzeti hírportálokon talán a legkevesebbet hallani olasz eseményekről, mégis éppen ott nagyon erős a nemzeti erők parlamenti képviselete.

(suddeutsche.de nyomán Krisz, Szent Korona Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EMLÉKEZÉS Erzsébet királyné ha
  2008-09-13 21:10:03, szombat
 
  EMLÉKEZÉS ERZSÉBET KIRÁLYNÉ


A Magyar - Osztrák - Bajor - Társaság tagjai és a SISI kedvelők szeptember 12-én pénteken este 19 órakor Erzsébet királyné halálának 110. évfordulóján, koszorúkkal és mécsesek fényével emlékeztek a budai Döbrentei térnél lévő Erzsébet szobornál.
A magyarokat különösen szerető és Magyarországon legendává vált bajor hercegnőre és magyar királynéra emlékezett Baló Sára kisdiák és Juhász Júlia az egykori Sisi szépségverseny győztese.




Elisabeth Amalie Eugenie von Wittelsbach
- S i s i -
1837. december 24. München - 1898. szeptember 10. Genf

Sisi a bajor Wittelsbach hercegi család tagjaként élte gyermekkorát Münchenben és Possenhofenben. Hét testvéréhez hasonlóan Erzsébet is a legtermészetesebb, mai szóval élve polgári életkörülmények között nőtt fel. Kisebb testvérei Elisabeth nővérüket Lisi-nek becézték amit a legkisebbek csak Sisi-nek tudtak kiejteni. Tehát bizonyára mindenki tudja, hogy Erzsébet királynénkat Sisi-nek és nem Sissi-nek, legkevésbé Sissy-nek becézték 2 - 3 éves testvérei. Serdülő korára Erzsébet egy nagyon szabadságszerető és rendkívül érzékeny lánnyá fejlődött. Erzsébet természetétől fogva nagyon jószívű volt és állandóan az igazságságot kereste. Szülei a testvéreivel együtt arra nevelték, hogy segítse a szegényeket és az elesetteket. Soha nem éreztette senkivel arisztokrata származását nem volt benne semmiféle gőg, jól ismerte a környékükön lakó szegények házait és az abban élőket. Könyvből és filmről jól ismert "kalandos" házasságkötése Ferenc Józseffel. Erzsébet uralkodása kezdetétől különös vonzalmat érzett a magyarok iránt. Rendkívüli tett volt részéről hogy a börtönökben megszüntették a láncraverést.
Közreműködésével a magyar 48-as politikai foglyokat hamarabb kiengedték a börtönökből, illetve amnesztiában részesültek. 1867-ben az osztrák-magyar kiegyezést, majd a budapesti koronázást követően határozottan fellépett a magyarok előnybe részesítése érdekében. Erzsébet vonzalma az egykori 48-as magyar forradalmárokhoz és a magyar nemzethez igen meghatározó volt. A kiegyezést követően a koronázási ajándékot, - százezer forint értékű aranyat - az uralkodó pár (a királyné közbenjárására) az 1848-as magyar forradalom és szabadságharc honvédeinek, özvegyeinek, árváinak és rokkantjainak ajánlotta fel. Erzsébet nagyon kedvelte a magyar irodalmat. tökéletesen megtanulta a magyar nyelvet, kedves költője Petőfi Sándor volt. Több évtizeden keresztül Sisi-t, Erzsébetet tartották a világ legszebb asszonyának, aki a világ leghíresebb és minden bizonnyal legjobb női lovasa is volt. A Magyar Szent Korona Országaiban, a Magyar Királyságban Erzsébet királynét rendkívül nagy tisztelet illette. Élete sok-sok tragédiáját saját halála zárta le, mikor 1898. szeptember 10-én Genfben egy olasz anarchista brutálisan meggyilkolta.
Bécsben a kapucinusok kriptájában helyezték örök nyugalomra.
emlékezünk a bajorok szeretett hercegnőjére és a magyarok királynéjára.
"Egyedül akart lenni, észrevétlenül elhagyni a világot, amelyből oly gyakran elmenekült,
nyugalmat keresve, szüntelenül a magasabb, tökéletesebb felé törve."
Erzsébet kegyetlen és megdöbbentő halála után kezdődött "újabb" élete.
Magyarországon legendává vált.




*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aláírásgyűjtés ELŐREHOZOTT VÁL
  2008-09-13 20:37:05, szombat
 
  Aláírásgyűjtés
ELŐREHOZOTT VÁLASZTÁSOK TARTÁSÁÉRT

Alulírottak kinyilvánítjuk azon határozott véleményünket, hogy a jelenlegi, súlyos politikai, gazdasági és erkölcsi válság feloldásának egyetlen megoldása a Magyar Országgyűlés önfeloszlatása és előrehozott választások tartása.

Az aláíróív letölthető a

www.budakalasz-elorehozottvalasztas.hu

honlapról. A honlapon is lehet jelezni a csatlakozási szándékot, de benyújtásra csak a kitöltött aláíróívek kerülnek.
Az aláíróív szabadon fénymásolható! Az aláíróívet az alábbi címre kérjük visszajuttatni:
BPKSZ. 2011. Budakalász, Pf.: 65
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar szellemi műhely születe
  2008-09-13 20:23:20, szombat
 
  Magyar szellemi műhely született
- az Atilla Király Népfőiskola megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt


Szeptember 13-án megkezdte működését az Atilla Király Népfőiskola. A megnyitó ünnepségre a Szabadság téri Hazatérés Templomában került sor, történelmi zászlóink előtt.
Az ünnepélyes megnyitó szentmisével kezdődött, melyet dr. Hegedűs Loránt, református püspök úr tartott. A szeretettel hívott, és az ország több részéből is szeretettel érkezett részt vevőket a Magyar Gárda Szent László századának tagjai fogadták, ami már önmagában is a nemzeti érzést, a magunkra találó ébredést sugallták.

A népfőiskola főigazgatója dr. Kiszely István professzor, igazgatója Vörös Jolanda. Ebben a félévben négy témában indul párhuzamosan képzés, mely ingyenes.

Dr. Kiszely István főigazgató expozéját azzal a kérdéskörrel nyitotta, hogy a XX.század elején, valamint Trianont követően a legvészterhesebb történelmi időkben alakultak meg az első népfőiskolák, hogy túlélésünkhöz erőt adjanak, és megmaradásunk alapjait erősítsék. Százezrek tanultak a Népfőiskolában, és élni akartak. Nem véletlen időpont, a mostani Atilla Király Népfőiskola kapu nyitása sem, mert hasonló a történelmi időkéhez. Ha a fent lévők nem hajlandók az országot rendbe tenni, akkor lentről kell elindulni. A feladat hihetetlenül nagy. A jelenlévők a magyar jövő "kovászai", és ezt tovább is kell adniuk, hogy kibontakozzon belőle a magyar élet. Az országnak újra vissza kell nyerni a büszkeségét, a tartását, a nagyságát, és nem szabad a megalázottságában hagyni.

A Népfőiskolán azt tanítják majd, amit a magyar történelemről nem tudunk, amivel helyre teszik, ami a magyar történelemtanításban hamis, és hazugság. Ki kell lépni abból a helyzetből, hogy amíg minden nemzet büszke lehet az értékeire, addig a magyar, ha magyar szeretne lenni a saját hazájában, nacionalistának, sovinisztának bélyegzik.
El kellett végre indítani a valahová tartozás jegyében ezt a szellemi műhelyt. Reményei szerint az innen kinövő hallgatók segítenek majd rendbe tenni és felvirágoztatni a magyar jövőt.
A professzor úr szubjektív gondolataival zárta mondanivalóját, majd ünnepélyesen megnyitotta az Atilla Király Népfőiskolát.

A megnyitót négy előadás követte, ahol az előadók a témájukhoz tartozó első előadásokat is megtartották, és felhívták a figyelmet a vonatkozó szakirodalomra is.

Szentmihályi Szabó Péter vezeti az etikával foglalkozó kurzust, melyben a félév során keresztény erkölcsről, ateizmusról, politikai erkölcsösségről, az Ószövetség erkölcsi világáról, jog-törvény erkölcs- összefüggéseiről, az erkölcs és globalizáció ellentmondásairól hallhatnak az érdeklődők.
Szakács Gábor a nemzeti jelképeinkről szóló előadásait a félévben, a következő öt nagyobb egységre bontja: címerek, zászlók, a kerecsensólyom, vagyis a Turul, a Szentkorona, végül Atilla kardja. Z. Kárpát Dániel a XXI. század kihívásairól tart előadásokat.
Dr. Kiszely István professzor úr a magyar történelemről, dicső magyar csatákról, valamint azok előzményeiről tart előadásokat, és ajándékozza meg tudásával az érdeklődőket.


Az Atilla Király Népfőiskola szellemi szülőjét, Vona Gábort, az alábbiakról kérdezem:

- Mikor született meg a Népfőiskola létrehozásának a gondolata?

A Népfőiskola létrehozásának ötlete egyidős a Magyar Gárda létrehozásának idejével. Úgy gondoljuk, hogy vissza kell szereznünk azokat az intézményeket, amelyek a megmaradásunkban segíthetnek. A Magyar Gárda a fizikai-szellemi önvédelmünket, a népfőiskola pedig egyértelműen a szellemi önvédelmünket kell, hogy szolgálja.

- Ez konkrét időponthoz köthető-e?

2006. október 23-án, amikor láttuk, tapasztaltuk, hogy mennyire magunkra vagyunk hagyva a saját hazánkban, valahol, abban a pillanatban ismertük fel a gárda és a főiskola szükségességét. Ezt követően kristályosodott ki, a megvalósításuk.

- Miért Atilla király nevét választották?

Egyértelműen üzenünk annak a finn-ugor uralkodó eszmének, ami a magyar oktatást áthatja, hogy ennek a hazugságnak az ideje lejárt. Végre, ahogy Kiszely professzor, főigazgató úr beszélt róla, őszintén, az igazat kell mondanunk saját magunkról a saját hazánkban.

- Hány évesre tervezik?

Féléves szemeszterekben gondolkodunk. Van négy főtantárgy, magyar történelem, magyar kultúra, keresztény erkölcstan és XXI. század, és minden félévben ezeken a tantárgyakon belül a legérdekesebb ill. a legizgalmasabb témákat szeretnénk a hallgatókkal megosztani.

- Kapnak-e végzettséget igazoló dokumentumot a hallgatók?

Terveink szerint, ha ehhez meg lesz a megfelelő politikai háttér, akkor szeretnénk a hallgatóknak valamilyen igazoló írást adni, hogy ezt a képzést elvégezték. Jelen pillanatban a most induló népfőiskola, elsődleges célja az, hogy beszélgessünk ezekről a fontos témákról, az igazságról.

- A tanárok milyen formában vállalták az előadásokat?

Van, aki önzetlenül vállalta, van, akiknek költségtérítést tudunk fizetni egy alapítvány jóvoltából. Köszönetet mondok az alapítványnak és azoknak, akik ezt támogatták.

- Melyik ez az alapítvány?

Kollégium a Jövőért Alapítvány. Elérhetősége megtalálható a Jobbik és a Magyar Gárda honlapján.

- Hol jelentkezhetnek a Népfőiskolára a hallgatók?

A www.jobbik.hu ill. www.magyargarda.hu; www.barikad.hu; valamint a népfőiskola saját honlapján a www.atillakiraly.hu oldalakon.

Eredményekben és sikerekben gazdag munkálkodást kívánunk a most megnyílt Atilla király Népfőiskolának. Tisztelet és köszönet, nem utolsó sorban szeretet illeti mindazokat, akik ezért tettek és tesznek a jövőben.

Adjon az Isten Szebb jövőt!

Orbán Éva
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Poénok....:)))
  2008-09-13 20:18:29, szombat
 
  Poénok....:)))


Egyedülálló férfi

keresi kimondottan hajlékony testű,

sörfőzdetulajdonos
marihuánatermesztő szupermodell ismeretségét, ingyenes

koncertjegyekre
való jogosultság és új tapasztalatokra nyitott lány

ikertestvér előny!

Családi és személyi szolgáltatások terén piacvezető világcég, területi képviselőt keres.


kommunikációs készség és alapfokú latin nyelvtudás szükséges.
Ajelentkezésre kérjük ráírni: 'plébános'.

Világhírű vonósnégyes keres elsőhegedűst, másodhegedűst éscsellistát.

Apróhirdetés: Fiatal, jóképű

üzletember vagyok, hat autóm, két mobilom
van, és egy nyaralóm aKarib-tengeren. Nem keresek senkit, csak dicsekedni

akartam.

Mellnagyobbítás kézrátétellel!

Sikertelenség esetén azonnali pénzvisszafizetés!


- Teri vagyok, 15 éve használok Calgon-t, amieddig 876.545 Ft-omba került!
- Juli vagyok, szarok én a Calgonra,

inkább 3 évenként 4500 Ft-ért veszek egy új

fűtőszálat!

Cukrászdámba eladót

keresek. Feltétel: előrehaladott cukorbetegség.

Elcserélném 120 kilós nejemet két 60kilósra!


Alig használt feleségemet

elcserélném logarlécre. Jelige: Te is tologatod, én is

tologatom.

Vigyázzatok, ne vegyétek meg ajapán TDK együttes kazettáját. Én már többször is meghallgattam. Teljesen üres!

Kezdő autóvezető megbízhatótanút keres soron következő balesetéhez.

> Postagalambjaimat ingyen odaadom madárkedvelőnek, akinagyon-nagyon messze lakik.

Elveszett az egyik dísztárcsám. Ha nem kapom vissza, eladokhármat.

3 szobás,

tetőtérbeépítéses családi ház utcára néző nagymamával

eladó.

1 db A4-es típusú félfamentes

rajzlapomat ugyan ilyen típusú Audira cserélném.

Lófarkas kislány keresi hasonlótulajdonságokkal rendelkező fiú

ismerettségét.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Előrántották a bolsevista dikt
  2008-09-13 12:27:35, szombat
 
  Előrántották a bolsevista diktatúra piszkos kártyáit
2008-09-13


Ismét előrántotta a diktatúra piszkos módszereit az MSZP egy megfigyelési ügy kirobbantásával. Egy a kormány által fideszesnek bélyegzett biztonsági céget azzal gyanúsítanak, politikai megrendelésre gyűjtött adatokat - írja a szombati Magyar Hírlap.



Ellenzéki és Gyurcsány ellenzékeként fellépő szocialista és liberális politikusok, polgármesterek megfigyelése után most koncepciós perekkel, és a nemzetbiztonsági bizottság felhasználásával akarja Szilvásy György és köre a kormányfőt hatalomban tartani - állítja Demeter Ervin fideszes országgyűlési képviselő.

Az ellenzéki honatya azután mondta ezt, hogy szerdán a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai házkutatást tartottak és adathordozókat foglaltak le a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori műveleti főigazgató-helyettesének biztonsági cégénél. Horváth Józsefet 2002-ben a szocialisták újbóli hatalomra kerülésekor nyugdíjazták a szolgálatok éléről, azóta az UD Zrt. biztonsági cég vezetőjeként dolgozik.

Szerdán Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója, lőszerrel és fegyverrel való visszaélés és magántitok jogosulatlan megismerése miatt tett Horváthék ellen feljelentést.

Csütörtökön a kormányközeli Népszabadság számolt be a szerda éjszakába nyúló házkutatásról és arról, hogy összehívták péntekre a Nemzetbiztonsági Kabinet ülését jogosulatlan adatkezelés miatt. Demeter Ervin az ügy koncepciós jellegét éppen ebben látja, hogy az amúgy titkos kabinetülésekről és annak napirendjéről miért számolhatott be a kormányközeli lap, amikor eddig csak a döntések meghozatala után tájékoztatták a sajtót.

A Nemzetbiztonsági Kabinet pénteki ülésén úgy döntöttek, meg kell erősíteni a fontos intézmények és létesítmények informatikai biztonsági védelmét. Szilvásy György titokminiszter arról tájékoztatta a kabinetet, hogy az NBH látókörébe került biztonsági cég internetes kapcsolattartásra és információgyűjtésre alkalmas titkos hálózatot hozott létre. Ezt széles körű jogosulatlan titkos adatgyűjtésre és a gyanú szerint egyebek közt minősített információk megszerzésére használták fel. Lapunk információi szerint az ominózus adatgyűjtés nem lépett tovább a mindenki által hozzáférhető cégbírósági adatok és interneten is hozzáférhető cikkek összegyűjtésénél és rendszerezésénél.

Demeter Ervin, az Orbán-kormány titokminisztere szerint az adatgyűjtési ügy nem más, mint Szilvásy György előre felépített, koncepciós eljárása, amellyel megpróbálja a Fideszt lejáratni, ezért hivatali hatalommal való visszaélés miatt az ügyészséghez fordulnak. Demeter Ervin hozzátette, nem első esetben alkalmazzák ezt a módszert, a Mucuska-ügybe Németh Zsoltot, Révész Máriuszt és Rogán Antalt próbálták belekeverni, az előző választások idején terrorveszéllyel fenyegettek a Fidesz nagygyűlésén, 2006 októberében fideszes képviselők telefonjait hallgatták le, aztán rálőttek a rendőrpalotára a terrorveszély erősítése miatt, majd Szilvásy házának kapuját égették meg. A fideszes politikus szerint ezeknek az ügyeknek az érdekessége, hogy egyetlen elkövetőt sem találtak meg, ami vagy alkalmatlanságra, vagy szándékosságra utal.

Áprilisban aztán kiderült, a Gyurcsány-kormány márciusban elfogadott egy olyan határozatot, amelyben például többek között a fideszes többségű megyei önkormányzatok, a megyei jogú városok önkormányzatai, a fővárosi, a főváros kerületeinek önkormányzatai, illetve a közigazgatási hivatalok megfigyeléséről döntött. Az igazságügyi miniszter engedélyével az intézmények telefonjait lehallgathatják, iratait bekérhetik, számítógépeiket bármikor ellenőrizhetik, az épületekben pedig házkutatásokat tarthatnak. Ezzel a határozattal lényegében lehetővé tették szinte a teljes magyar politikai elit megfigyelését.

Forrás: Magyar Hírlap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
2008.08 2008. Szeptember 2008.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 532 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3774
  • e Hét: 14041
  • e Hónap: 25152
  • e Év: 178648
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.