Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
Gárda-per után: Interjú Vona G
  2008-12-17 21:39:48, szerda
 
  Gárda-per után: Interjú Vona Gáborral

2008. december 16. 23:27
HunHír.Hu

Vona Gábort, a Magyar Gárda Egyesület elnökét nem lepte meg, hogy a bíróság első fokon feloszlatta a szervezetet. Szerinte hazai és nemzetközi nyomás volt a bíróságon, amelyet képtelen volt elviselni.

"Ha viszont a tárgyalás alakulását és folyamatát nézem, azt kell mondjam, megdöbbentett a bírói ítélet. Egyrészről a per során a felperesi érvelés és bizonyítás teljes kudarcának lehettek tanúi a jelenlévők, másrészt nagyon korrekt bírói hozzáállást tapasztaltunk. Ezek után furcsa volt hallgatni az ítélet utáni bírói érvelést, amely - ha szabad ilyet mondani - laposabb volt, mint az ügyészé" - mondta a barikad.hu-nak adott interjújában Vona.

Mint kifejtette, a bíró szerint a cigánybűnözés kifejezés nem helyes, hogy az Egyesület és a Mozgalom szimbiózisban él, hogy mások méltóságát nem lehet megsérteni, hogy a fekete ruha egyesekben félelmet ébreszt. Vona Gábor közölte: "nem vagyok jogász, de rettenetesen szubjektív bírói indoklást hallottam. Ami külön megdöbbentett, hogy miközben a bíró röviden ismertette a mondandóját, egyetlen egy jogszabályi hivatkozásra sem emlékszem, pusztán kinyilatkoztatásokra. Szintén érdekes volt, amikor a bíró arra hivatkozott, hogy a Gárdát elítélték a parlamenti pártok és a köztársasági elnök is. Miért befolyásolja a bírót egyáltalán bármilyen politikai vélekedés?"

Az egyesület elnöke úgy véli, az amúgy is rozoga lábakon álló magyar demokráciába rombolt bele a bíróság. "Azt sajnálom egyedül, hogy az ügyészség egyik - egyébként megdőlt - bizonyítéka egy olyan felvétel volt, amelyet a Dósa István korábbi főkapitány vezetésével a Gárdából kivált csoport honlapjáról szedett le az ügyészség. Sajnálom, hogy a sértettség és a bosszúvágy arra vezette egykori gárdistákat, hogy akarva vagy akaratlanul a Gyurcsány-kormány segítői legyenek" - mondta.

A döntés nem jogerős, az egyesület fellebbez és tovább harcol. Vona ugyanakkor hangsúlyozza, bármi történik is, folytatják a nemzet szolgálatát.

Vona kiemelte, amit a bíró is hangoztatott, hogy a Magyar Gárda Mozgalom működésére a bírói ítélet nem vonatkozik. Aláhúzta azt is: a gárdisták a Szent Koronára tettek esküt, feloszlatni őket nem lehet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghívó sajtótájékoztatóra
  2008-12-17 21:20:22, szerda
 
 
Az MSZP, a családok elleni erőszak elkövetője
2008. december 16.

Meghívó sajtótájékoztatóra

Felszólalók:

A Magyar Konzervatív Alapítvány képviseletében:
dr. Bene Éva, az orvostudományok kandidátusa: Az emancipációs bumeráng

Az Október 23. Bizottság Alapítvány elnöke és szakértői:
dr. Szöőr Anna, pszichológus-jogász: Dobrev Klára, mint a lenini családmodell szószólója
dr. Hardy F. Gábor, ügyvéd: A kormány családromboló erkölcstelensége és jogellenessége
dr. Kávássy Pál orvos-jogász: A 2006-os morális pánik jelenség a művi meddővé tétel engedélyezésével kezdődött...

Időpont:

2008. december 18., csütörtök, 10 óra

Helyszín:

Professzorok Batthyány Köre
VI., ker. Bp., Eötvös u. 24., I. em.

www.oktober23bizottsag.hu


http://www.oktober23bizottsag.hu/Hun/index.php?option=com_content&task=view&a mp;id=1841&Itemid=31
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hiteles forrásból: a Fidesz ga
  2008-12-17 21:17:46, szerda
 
  Hiteles forrásból: a Fidesz gazdaságpolitikájának lényege a New Deal

2008.12.17, 00:06 Nemzeti Hírháló

Kissé zavarba hoz, hogy nagyjából két évtizeddel ezelőtt nagyon komoly, sorsdöntő gazdasági, valamint szociálpolitikai kérdések és hatásaik kutatásával bízott meg a téns Akadémia, és a kutatások során egészen más dolgok kerültek elő. Ezek távolról is csak nagy megengedéssel hasonlítanak a föntebbiekre.

Amikor "a" New Deal az USÁ-ban program lett - kutatásaim során előkerült anyagok szerint 1936-ban, nem előbb, és nem később -, egyrészt nem Roosevelt elnökhöz kötődtek, hiszen ebben nem volt szakember,. de ez sem számít. Kár rá fogni a dolgot, de nem utódom, boldog ősöm, nekem tehát mindegy.

A New Deal nagyon közeli rokona a hitleri Németország tervgazdálkodásának, aminek természetes része volt a központi irányítás és az elosztás. Mivel a nemzeti szocializmus is szocializmus volt. (Más kérdés, hogy a szocializmus nemzeti változata politikailag értelmesebb dolog volt, mint feltételezni, hogy vannak nemzetközi érdekű politikusok. Aki igazán nemzetközi, vagyis sehova sem tartozik, vagy beteg, vagy nincs. (Ez, habár kissé eltérő megfogalmazásban, olvasható Navratil Ákos kiváló közgazdászunknak akadémiai székfoglalójában. A lényeg egyezik.)
Furcsállom, hogy az amerikai pszeudofasiszta tervgazdálkodás röpke uralmát kívánta átvenni a Fidesz.
Egyrészt azért, mert ez nem igaz.
Másrészt azért, mert ennek ellenére van benne valami.
Harmadrészt pedig azért, mert Amartya Sen - Amerikából alkalmatlanság miatt egész egyszerűen kirúgott, és ezért Európában Nobel-díjat kapott hindu gazdaságtudós(?) -, akinek elmélete valóban alapul szolgált 1998-ban a Fidesznek, és ezt támogatta az akkor már haldokló Rabár Ferenc, az Antall-kormány pénzügyére, nemkülönben Zsolnai László, a Közgazdasági Egyetem gazdaságerkölcs(?) tanszékének vezetője - valamiért ugyanabból indult ki, amivel a mai bukott kormány operál: az öregek (konkrétum nélkül, talán kinevezéses alapon) fölösleges voltára, és ezért kohol - önmaga mentésére - olyan ellentétet, amilyenről a természetinek mondott népek hallani sem akarnának.

A Fidesz - még mindig szó sincs önkormányzatokról, amiket hatalmi pozícióból oly kedves volna fasizmussal eltörölni - a fiatalokat az öregekkel (nyugdíjasokkal) próbálta szembeállítani "erkölcsi" megfontolásból, azzal a hazugsággal, hogy az öregek, akiket nem vittek el a civilizációs betegségek, gátjául vannak a "munkaképes" korosztály megélhetésének, tehát rászorítandók (Zsolnai professzort idézem) a közjó javára való elpusztulásra, és ha erre nem hajlandók az "öregek", megint idézem, mert megragadott: "erre az erkölcsös magatartásra a törvény erejével kell rászorítani" az én korosztályomat.
Azóta elmúlt 11 év. A Fidesz egy, és a posztkomcsik lassan teljes két ciklusa.
Nem érdekel, hogy Zsolnai László hány éves lett időközben. Az viszont piszkálja a fantáziámat, hogy az időközben 45. életévét betöltött Orbán Viktor (és korban közeli társai) vajon nem gondolkozik-e azon, hogy 17 év múlva - a saját elképzelésük szerint - a társadalomnak fölösleges lomjaivá lesznek.

Ugyanakkor, hogy eredeti témánknak legalább közelében maradjunk, a New Deal sokkal inkább a nemzetiszocialista, tehát nemzeti érdekű, nem pedig anyagi érdekből öregpusztító (gazdaság)politika.

Az sem véletlen, hogy egyetlen év alatt megbukott. Nem szándékozom összekapcsolni a megvalósulása előtt egy évvel hamvába holt Gömbös-féle magyar fasizmus bevezetésének kísérletével, hiszen mire az USA vezetői kapcsoltak, hogy jó ötlet lehet a fasisztoid "új megegyezés", jákfai Gömbös Gyula miniszterelnök már befejezte földi pályafutását. Méghozzá annyira, hogy már halálakor bukott ember volt.

Ennek csak egyetlen, de távolról sem elfelejthető oka nagybányai vitéz Horthy Miklós kormányzó sikeres kormányzása volt. Horthynak ugyanis semmi köze nem volt a fasizmus szocialista elképzeléseihez. Elannyira, hogy a fasizmust a hatalom által üldöztette, és alig hihető, hogy e miatt kárhoztathatnák akár a legelszabadultabb kommunisták is.
Pedig mégis üvöltözik hülyeségeiket mindmáig a "Horthy-fasizmusról" és más baromságaikról.

A fentieket nem feledve javaslom az előttem íróknak, legalább fogalmuk legyen arról, amit írnak. Ha pedig van, jól gondolják meg, hogy mivel kívánják népszerűsíteni Orbán Viktort. A New Deal ugyanis - pláne, ha igaz az állítás - a lehető legrosszabb propaganda mindazok előtt, akik tudják, miről beszélnek.
Akkor is, ha a néger fütyülős Barack maga a hirtelen szem elé került, valamiért liberálisnak mondott példakép.
Javaslom liberalizmusának alapos átgondolását.
A Fidesz pedig nem nagyon titkoltan híve a liberalizmusnak, különösen a neoliberális számmágiának, aminek gazdasági hatalma éppúgy koholt, mint mindkét szocializmus emberbarát volta.

A New Deal nagyon távol áll a magyar mentalitástól, miként a fasiszta gazdaságpolitikának minden változata. Amit a németek Herrenmoral néven ismertek meg annak idején, ugyanaz az úri erkölcs, amelynek kiemelkedő képviselője volt az a Horthy tengernagy, aki nem embereket akart pusztítani, családokat gyászba dönteni, hanem az általa elpusztítható, az Adrián legyőzött angol hajóhad tisztjeit és legénységét arra szólította fel, hogy hagyják el hajóikat, mert ő azokat elsüllyeszti.

Ez az úrerkölcs hiányzik a politikából, ha például fasiszta népirtásról beszélünk, ha pedig akár a New Deal gazdaságpolitikájáról, vagy éppen a vele rokon öregek elleni FIDESZ-politikáról.

Amire szükség van, a tapasztalt öregek tudásának elsajátítása, a munkaképesnek mondott koruk végéig befizetett, s a kommunisták által elsikkasztott társadalom-biztosítási díjakban megtestesült vagyonuk visszaszerzése, és végre a nemzet egészének biztosítása.

Ennek módja nem a fasisztoid New Deal, hanem az, amit igaz szándék nélkül már az Antall-kormány is megnevezett: a szociális piacgazdaság, és - ami valahogy elfelejtődött - a nyugdíjak tisztes öregkort biztosító szintre emelése.

Mindmáig ez sem történt meg, és igazán udvariasak vagyunk ha a nyugdíjasok megnyomorításának politikáját kárhoztatjuk. Öregeinket nem kiirtani kell, hanem - mint minden épelméjű nép teszi - tapasztalataikat, ismereteiket és kultúrájukat megismerni, átvenni.

Ehhez nem a New Deal bukott elmélete kell, hanem, ha már anglomán a közeljövő politikai gárdája, és amíg nem jönnek ismét magyar politikusok, maradni kell az Old Deal szellemiségén


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zsidó magánhadsereg miatt be
  2008-12-17 21:01:03, szerda
 
  A zsidó magánhadsereg miatt beperelték az igazságügyi tárcát

2008. december 17. 18:34
HunHír.Hu
A fideszes politikusokat és jobboldal értelmiségieket tömörítő Szabadság Kör beperelte az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumot (IRM), mert Draskovics Tibor tárcavezető nem válaszolt kérdéseikre, többek között arra sem, hogy az In-Kal Security-vel milyen kapcsolatban áll a minisztérium és a rendőrség.

Az IRM épülete előtt Balog Zoltán, az emberi jogi bizottság elnöke, a Szabadság Kör tagja emlékeztetett arra, hogy öt kérdésből álló nyílt levelét még augusztusban adta át Draskovics Tibornak, akitől arra várt választ, hogy 2006. szeptember 17-ét követően a rendőrség, illetve a minisztérium az állami rendezvények, gyűlések, demonstrációk biztosítására, ellenőrzésére milyen magáncégekkel szerződött.

Balog Zoltán elmondta: különösen az In-Kal Security szerepére kíváncsiak, mert sajtóinformációk szerint a cég többször is ellátott olyan feladatot, amelyet jogszerűen nem tehetett volna, például rendezvényeken igazoltatta a résztvevőket.

Balog Zoltán emlékeztetett arra, hogy Draskovics Tibor még augusztusban egy hosszú listát ígért azokról a cégekről, amelyek számláztak a rendőrségnek, azonban ezeket az adatokat nem kapták meg. Draskovics Tibor akkor azt mondta, szerinte "általánosak" a társaság kérdései, ezért várhatóan Balog Zoltán majd kap egy listát "6.826 olyan cégről, aki számlázott a rendőrségnek", a legkülönbözőbb szolgáltatások igénybevétele miatt.



http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=15273
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatalom és magyargyűlölet
  2008-12-17 20:51:22, szerda
 
 
Hatalom és magyargyűlölet


A Magyar Gárda feloszlatásáról szóló bírósági ítélet abszolút aljas, hazug és antimagyar !!! Az ítélet azt jelzi, hogy a magyar társadalommal súlyos dolog történt, a magyargyűlölő hatalom magyargyűlölő ítélkezési gyakorlatot vezetett be az igazságszolgáltatásban. Sokan írták már, hogy a jelenlegi politikai vezetés antimagyar, magyargyűlölő, idegenszívű... Ezek a kifejezések mindig a levegőben lógtak, nem voltak bizonyítva, indokolva. Pedig ez nem túl bonyolult, mint amikor a böszme magyarázza az elégtelen bizonyítványát... Amikor a riporter megkérdezte, miért hazudott, azt felelte ez TÚL BONYOLULT... Nos, aki egy népet becsap, azután úgy politizál, hogy a nemzet vagyona, a nemzet által termelt haszon idegeneké legyen AZ KEMÉNYEN, ELTÖKÉLTEN, RENDÍTHETETLENÜL MAGYARGYŰLÖLŐ. Milyen alapon magyargyűlölő a jelenlegi politikai vezetés? Sajnos, származási alapon. A jelenlegi politikai vezetés teleültette a kormányt, a sajtót, az igazságszolgáltatást, a fegyveres erőket idegen származású honfitársakkal... Ez a válasz arra a kérdésre: MIÉRT MEGY TÖNKRE MINDEN EBBEN AZ ORSZÁGBAN? Mert aljasul tönkretesznek MINDENT !!! A módszerük végtelenül egyszerű. Eladósítás - kiárusítás... Az adósságszolgálat megnövelése... Működtető források megvonása, csődhelyzet mesterséges előidézése, kiárusítás... Országot tönkretevő módszer a külföldi kölcsönök felélése, ellopása, rossz befektetése. A nemzeti érdekek képviselete végtelenül egyszerű. Sarokpont, hogy olyan külföldi kölcsönöket szabad csak felvenni, amelyből származó haszon több a magyar nemzet számára, mint a kamat. A külföldi kölcsönöket nem szabad a magyar nemzet LÉTALAPJÁT KÉPEZŐ NEMZETI VAGYON kiárusításából törleszteni, hanem ezt a termelés hasznából kell !!! Ezt kívánja a nemzeti érdek, amely ellen dolgozik a magyargyűlölő politikai vezetés!!! ...... ........... ........... ........... ............. Magyargyűlölet... Egyes honfitársaink nem tudják magukról, hogy gyűlölik a magyarokat. Fel kell világosítani őket, hogy mit ÉREZNEK ŐK valójában. Mondd Neki: Barátom! Te gyűlölöd a magyart, amikor kifosztod, amikor kiárusítod a vagyonát, amikor elveszed a termelésének hasznát. Hiába mondod, hogy te szereted a magyart... Hazudsz Barátom! Te gyűlölöd a magyart. Jobb, ha tőlem tudod.

Forrás: Gondola
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szélsőséges az adventi kettős
  2008-12-17 20:27:39, szerda
 
  Szélsőséges az adventi kettős kereszt - mi jöhet még?
2008-12-17 00:25 barikád.hu

Információink szerint Lőkösházán a hétfői testületi ülésen az MSZP egyik képviselője, aki egyben az általános iskola igazgatója és történelemtanár is, felhívta a megyéspüspököt és kérte, hogy az egyházi vezető határolódjon el a Gárdától és a Jobbiktól, mivel ők állították fel a kettős keresztet a plébánia területén és ez egy "szélsőséges" indíttatású kezdeményezés.

A keresztállításon Stir Mihály, a kezdeményező Jobbik helyi elnöke a kereszt ősi múltjáról és az elkövetkező ünnepek fontosságáról szólt. Ezután az emberek imát mondtak a kereszt és a szintén vasárnap felállított adventi jászol előtt.

"A kereszt a keresztény kultúrkörben Jézus megváltó szenvedésének és Isten tökéletes szeretetének a jele" - olvasható a Wikipédia internetes lexikonban. A kettős kereszt pedig apostoli jelkép, amely a magyar apostoli királysághoz is köthető, de egyben ősi magyar jelkép, amely megtalálható a székely-magyar rovásírás ábécéjében is, csakúgy mint a magyar címerben.

bszo.hu - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lappangó jobbak
  2008-12-17 20:05:56, szerda
 
 
Csontos Gábor: A lappangó jobbak

2008-12-17 16:55 Gazdaság

Mottó: Miben bízhatnak, akik helytállásra biztatják a magyart?

A lappangó jobbakban. Csak a meghunyászkodás és a megfelelő mozgalom hiánya az oka, hogy még nem jelentkeztek. Ha ez a réteg magára talál, és vissza tud térni egy szigorúbb erkölcshöz, mint ami jellemzi a mát, s megkezdi a maradék népi erők kiaknázását: a csoda megtörtént, a magyarság fennmaradt.

Az egyre jobban mélyülő pénzügyi -és gazdasági világválságnak magyarországi kihatása mind nagyobb számban és átfogóbban kényszerítette rá a magyar értelmiséget a cselekvésre. Az elmúlt hónapok különböző 'szociális fórumain' megjelent értelmiségi előadók megdöbbentő erővel rajzolták meg a nemzetelvesztés vízióját, cselekvésre, még pedig azonnali, mozgósító, de erőszakmentes cselekvésre hívva fel a figyelmet. Tudjuk, hogy Magyarország, az Európai Unió tagjaként alig 4 év alatt szinte teljesen feladta állami mivoltát, nemzeti-gazdasági érdekérvényesítő képességét a nemzetközi politikai-gazdasági porondon. A pénzügyi és gazdasági világválság hatására az Európai Unió egyre kisebb hatékonysággal képes élni azon rá-átruházott szuverenitás jogokkal, amelyekről a csatlakozó államokat lemondták az uniós aquizíciók, csatlakozási feltételek elfogadása fejében, miközben kiderült, az Unió tényleg többrétegű; tagországi alá -és fölérendeltségi viszonyaiban erőteljesen érvényesül a multinacionális gazdasági, vállalati behatolás által elősegített helyi 'politika csináló' érdekérvényesítési képesség. Ebben a multinacionális világban viszont maguk a periférikus államok is megoszlanak a nagyobb gazdasági/politikai mozgásterű érdekérvényesítéssel rendelkező, valamint a bármilyen konfrontációt kimondottan kerülni akaró tagállamokra. Egyre világosabbá válik az is, hogy az Unió lényegében egy hangzatos politikai köntösbe öltöztetett üzleti vállalkozás, amennyiben a realizálható profitérdekek minden józan társadalompolitikai célkitűzést felülírva érvényesülhetnek. Meggyőződésem, hogy a 'lisszaboni alkotmány' még inkább válságba sodorná az Uniót, így, egyelőre, az Unió által is sugallt pragmatikussággal a tagországoknak lehetőségük adódik a hazai társadalmi adottságokat figyelembe véve a válság következményeinek tompítására. A gazdaságélénkítő csomagok valamennyi tagországban a csődközeli helyzetbe jutott pénzpiaci szereplők megmentésével kezdődtek, a hitelre épülő fogyasztói-gazdaságszemlélet megmentésének figyelembe vételével. Pedig, ez a gazdaságfilozófiai szemlélet juttatta csődbe, szegényítette el a társadalmakat. A görögországi események kísérteties hasonlóságot mutatnak a magyarországi 2006 őszi budapesti megmozdulásokkal, de hasonlóságot mutatnak a korábbi, franciaországi faji (bevándorló, nem asszimilált közel-keleti) alapú tömegdemonstrációkkal is. Más-más társadalmi közegbe ágyazottan, a fennálló társadalmi rendszer elleni tüntetésként lehet ezeket az eseményeket felfogni. Vagyis, amit észlelünk, az az ultraliberális, zsákutcás, globalizáció ellenesség, elsősorban a fiatalságot érintő jövő kérdéseinek mai megnyilvánulásai, az utcákon megjelenő anarchizmusba hajló rombolás formájában. (Görögországban minden öt foglalkoztatottból egy a létminimum alatt él.) Az Unión belül erőszakolt univerzalizmus/globalizmus ellenességre a válasz majdnem mindenhol egyforma. A karhatalom brutálisan felszámolja a rombolást, anélkül, hogy a karhatalom beavatkozására megbízást adó politikai hatalom tudná azokat a válaszokat, amelyek a globalizáció erőszakos terjesztése ellen autentikusan és jogszerűen fellépő társadalom kérdéseire megadná a megfelelő választ. A felvetett kérdés pedig mindenhol ugyan annak tűnik: a nemzettársadalmak alakulásának jövőbeni kérdése. Megengedjük-e, hogy gettósítva legyen a nemzetfogalom (múlt, hagyomány, történelem, kultúra, nyelv, szokások) vagy sem? Megengedjük-e, hogy a profitérdekek által diktált gazdasági racionalitásnak titulált társadalmi, környezeti szennyezés tovább folytatódjon? Megengedjük-e, hogy az 'elefánt-csonttornyokban' megbújó közgazdasági gondolkodás népek elleni genocidiumban (tudatos népesesség-csökkentésben) határozza meg egyes társadalmak gazdaságteljesítő versenyképességét? Vagy, ahogyan 1987 januárjában Bokros Lajos, akkori pénzügyminiszter tájékoztatta szűkebb körű hallgatóságát a Demokrata c. újság szerint (azóta sem cáfolva!), hogy a Nemzetközi Valutaalap közgazdászai szerint, például Magyarország területére dezignált gazdasági kibocsátás mindössze 7-8 millió lakost képes eltartani?
Számunkra az uniós EKB pénzügyi mentőöve (amit, egyébként az EKB által a nemzetközi pénzpiacokon kibocsátott 'uniós kötvények' tőke+kamata finanszíroz) és a Valutaalap, VilágBank által kiutalt készenléti hitelek periférikus voltunkban még inkább megerősíti az 1970-es évekből megismert dél-amerikai 'banán-köztársasági' állam modellt. Bármennyire furcsának tűnik elfogadni ezt a megállapítást, talán elégnek tűnik felsorolni a jellemzőket. Hiányzanak a kül -és belbiztonságunkhoz szükséges erők, csődben van a jog, igazság -és vagyonbiztonságunk, darabokra hullott oktatásunk, egészségügyünk. Eladósodott az államháztartás, az önkormányzatok, a vállalatok és a lakosság, magán (külföldi) tulajdonba kerültek a természetes közszolgálati monopóliumok, az ipari tevékenység kimerült a multinacionális vállalatok gyártó és összeszerelő üzemeiben, a mezőgazdasági tevékenység a fokozódó import miatt egyre nagyobb arányban szorul ki a hazai piacról. A (gazdasági-politikai) korrupció, a bűnözés, a kábítószer és prostitúció, az alkoholizmus, és népbetegségek stb., velejárója az eladósodottságból származó, ugyanakkor a nemzeti szuverenitást átruházó, az állami feladatköröket feladó központi kormányzat tehetetlenségnek. Természetesen, a belső mozgástér beszűkülése maga után vonja a külső érdekérvényesítő képesség lenullázódását is. Mégis, a dél-amerikai 'banán-köztársasági' mivoltunk egyben különbözik a dél-amerikai helyzettől: ott a keresztényi elveknek megfelelően megmaradt a család szerepe, nincs egykézés, vagy gyermektelenség, a népesség - a szegénység ellenére is növekszik. Ami, megadja a dél-amerikai társadalmaknak azt a felhajtó erőt, amire támaszkodva kiharcolhatják a politikai hatalomváltást. Argentínában az szdsz-es mentalitású politikai és gazdasági elit csődbe vitte 2003-ban az országot, s ott derült ki legelőször, hogy a népet még sem lehet leváltani. Ecuador pedig beszüntette az államadósságának visszafizetését (2008. december).
A globális pénzügyi -és gazdasági válság ugyanakkor helyzetet teremtett. A multinacionális pénzügyi elit jelenlegi kísérlete, hogy a központi jegybankok pénzügyi mentőakciói révén az általuk felhalmozott adóssághalmazt (tőzsdei veszteségek, tőkeáttételen alapuló pénzügyi tevékenységek, ingatlanpiaci ügyletek, derivativák, viszont biztosítások, milliárd dolláros piramis-játék stb. által indukált veszteségeket) kifizettesse a társadalmakkal, elkerülhetetlenül felmorzsolja a gazdaságok teljesítőképességét. Hiszen, a pénzügyi konszolidációk (az USA-ban eddig kb. 8500 milliárd dollár, az Unióban kb. 1000 milliárd €) fedezetét adó gazdaságok nem képesek nagyobb és sokkoló megrázkódtatások nélkül működni egy ilyen mérvű tőke el-kivonás mellett. A multinacionális magán nagybankok feltőkésítése az állami költségvetések eladósításából nem oldja meg a hitelválságból származó bankcsődök és vállalati leépítések okozta fogyasztói keresletet csökkenését. A fogyasztói kereslet csökkenése és a munkanélküliség növekedése egymást erősítve minimálisra csökkentik a megtakarítást, a keresletet és a fogyasztást, ami újabb elbocsátásokhoz, vállalati kapacitások szűkítéséhez, felszámolásához vezet. Mindez kihat az állami költségvetésekre, amelyek kevesebb adóbevétellel kalkulálhatnak, miközben az eladósodottságukból adódó hitel-visszafizetésekhez egyre nagyobb bevételre van szükségük. Vagyis, megkezdődik a szociális kifizetések lefaragása, a társadalom normális működéshez elengedhetetlen szociális szféra beszűkítése, megszüntetése, magánosítása. (Csak egy példa kedvéért: ahogyan annak idején a kiürített (kifosztott) királyi központi kincstárak bérbe adták egy évre előre a királyi regálék beszedését magán adóbeszedőknek az azonnali pénzbevételért.) Mindez a társadalmi feszültségek permanens növekedéséhez, kirobbanásához vezet. (Ismételten a görög példa!)
Visszatérve Magyarországhoz: a különböző hivatalos és civil kezdeményezésre létrejött gazdasági/szociális fórumokon felvetett megoldási javaslatok nélkülözik azt a törvényszerű megállapítást, hogy magával a rendszerrel van a probléma. Nem rendszerkorrekció szükséges, hanem magát a neoliberális, szabad kereskedelemre, a tőke szabad áramlására, a függetlenített központi jegybanki rendszerre épülő hitelgazdaságot kell átalakítani, és az azt védő jogállami kereteket kell felülvizsgálni. Vagyis, alapvetően egy gazdaság -és szociálfilozófiai paradigmaváltásra van szükség ahhoz, hogy Magyarország túlélje az egyre fokozódó és mélyülő társadalom szociális válságot. Ennek véghez viteléhez viszont politikai-kormányzati hatalom szükséges, amelyet nem korlátoznak az élet -és társadalomidegen, politikai, gazdasági, társadalmi kisebbségek érdekeit védő jogi intézmények láncszerű, fojtogató működése.
Néhány programpont: Kisebb létszámú parlamentet és önkormányzatokat, felelős minisztériumok visszaállítását (például a rendvédelmi és igazságügyi minisztérium szétválasztását), centralizált államapparátust, feltöltött létszámú rendőrséget a városokban, vidéken pedig a csendőrsök felállítását (még ha valakinek a 'csendőr' szóról antiszemitizmus jut azonnal az eszébe) a vagyon-élet biztonság szavatolására a falvakban, pénzügyőröket, határvadász alakulatokat a 'nyitott' határok ellenőrzésére. Új igazságügyi politikát, a Btk, a Ptk szigorítását. Új oktatáspolitikát, szakítva a Magyar Bálint-féle SZDSZ-es oktatási struktúrával. És cigánypolitikát! (2008-as statisztikai felmérés szerint a 8 évesek 50%-a cigány származású!) Új, progresszív típusú adópolitikát: a külföldi tulajdonban levő cégek adórátája megegyezzen a magyar tulajdonú cégek adórátájával. Megszüntetni az MNB függetlenségét, s visszatérni a kötött devizagazdálkodás rendszerére. Az államadósság folyamatainak elemzését és felülvizsgálatát. A közművagyon társadalmasítását, a kiszervezések, az alvállalkozói rendszer, a lánckereskedelem megszüntetését. A világon élő magyarság számára az automatikus kettős állampolgárságot (aki igényli) és bevándorlás politikát (Ázsiát, elsősorban azerieket, kazahokat, ujgurokat megcélozva. Nem szabad, hogy Magyarország kiürüljön!).
A feladat óriási! Egy szétvert, atomizált, szétzüllesztett társadalmi létét egyre kevésbé érzékelő, fogyatkozó népből kell egy új, erős, dinamikus társadalmat életre hívni.

Miért kell mégis erőltetnünk a helytállást?
Mert így kívánja még életünk emlékező méltósága, a testünkben hordozott történelemsors, és az elszántságot előhívó idő. A történelem a népekben él és népekben gondolkodik. A nép földi halhatatlanságának végével az egyénnek is vége: semmiféle nemzetközi megváltás nem mentheti meg a rajtunk átszálló életet a jövőnek, ha a népnek, melynek atomjai voltunk, magva szakad. Reménytelen a harcunk? A nagyság, mint maga az élet is, reménytelen, s a reménytelenségben a falhoz állított népek harcában van valami kétszerkettő fölötti remény. A történelem a tragikus életérzés csodája. Pákozdnál, 1848. szeptember 29-én, Balassagyarmatnál, Sopronban, 1919/20-ban, a reménytelenség győzött.

Csontos Gábor politológus

http://portal.jobbik.net/index.php?q=node/6168
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
segítségkérő levél Gusztos Pét
  2008-12-17 20:01:55, szerda
 
  Olvasónk segítségkérő levele Gusztos Péterhez
2008-12-17. 18:02


Ami mindkettőnknek jó, az miért lenne baj? Hogy erkölcs, keresztény értékrend, normalitás, egészséges szexualitás, ugyan már! Hagyjuk ezeket a szélsőjobboldali közhelyeket!

Nagyot dobbant tegnap a szívem, ugyanis kedvenc honatyámat, Gusztos Petit újra láttam a tévében! Felszólította a kormányt, hogy az a jövő év elején nyújtsa be a parlamentnek az Alkotmánybíróság által hétfőn megsemmisített, a regisztrált élettársi kapcsolatról szóló törvény homoszexuális párokra vonatkozó részeit.

Kapcsolódó: A házasság ellen is síkraszáll az SZDSZ

Na mármost, ha Peti igazán ilyen jószívűen és nagylelkűen kiáll a hátrányos helyzetű, kisebbségi sorsban vegetáló, rettegő emberek és csoportok képviselete mellett, gondoltam, segítséget kérek tőle.
Segélykiáltásomat azért ezen a fasiszta, uszító, kirekesztő portálon teszem közzé, mert tudom, hogy Peti is olvassa, csak titokban...

Vallomásom után a kuruc.info szerkesztői biztosan lesújtó véleménnyel lesznek rólam, és a jövőben egyetlen írásomat sem közlik majd, de nincs más választásom, terhemet nem bírom tovább cipelni.

Vágjunk a dolgok közepébe!

Immáron lassan két esztendeje, hogy munkába indulás előtt minden reggel megfarkalom nyugdíjas szüleim Vackor nevű öreg kan tacskóját...

Na, hát csak sikerült! Hogy megkönnyebbültem, mintha az írás is könnyebben menne!

Kicsit szégyelltem ugyan a dolgot, de Peti megszólalásait látva egyre erősödött bennem az a gondolat, hogy talán nem is velem van a baj, merthogy igazából semmi rosszat és törvénybe ütköző dolgot nem teszek. Nekem nagyon jólesik a reggeli kis játék, és úgy tapasztalom, Vackor is egyre könnyebben áll rá a dologra.

És ami mindkettőnknek jó, az miért lenne baj? Hogy erkölcs, keresztény értékrend, normalitás, egészséges szexualitás, ugyan már! Hagyjuk ezeket a szélsőjobboldali közhelyeket! Elvégre liberalizmus van! És hát Vackor is olyan édes...

Kérlek, segíts, hogy megvalósíthassam önmagam!

Segíts, hogy az emberek ne taszítsanak ki maguk közül, hanem szitkozódás és köpködés helyett megvilágosodjanak, és megtapasztalják az emberi és állati faj közelségének erotikus dimenzióit is!

Segítségeddel szeretném megszervezni az Animal Love Parade nevű felvonulást, ahol a régimódi, ósdi és maradi gondolkodású emberek előtt hasonló érzésű társaimmal végre felvállalhatnánk másságunkat!
Kamionunk platóján természetesen szívesen látjuk a hazai és nemzetközi pornóvilág állatkedvelő képviselőit, liberális gondolkodású honfitársainkat, az új és izgalmas élmények befogadására nyitott embereket és nem utolsósorban pártod prominens tagjait is.

Lelki szemeimmel már szinte látom, hogy állatkedvelő társaim kamionjai végeláthatatlan sorokban hömpölyögnek az Andrássy úton, körülöttük rengeteg kutyus, cicus, csirke és póni forog, miközben a kordonokon kívülről a szélsőjobb ordítozása hallik.

Hát csak ordítsanak! Amíg a magyar törvényhozásban van egy olyan párt, amely az emberek mentális állapotára, egészségére és szexuális fejlődésére ilyen rendkívül áldásos hatással próbál lenni, addig reménykedhetek, hogy álmom hamarosan valósággá válik.

Ha országépítő munkásságod során bármiben segíthetek, csak szólj. Bármikor szívesen találkozom veled, esetlegesen sorra kerülő beszélgetésünk színhelyéül (irányultságodra való diszkrét tekintettel) a Magyar utcai melegbárt javaslom.

Állatbaráti üdvözlettel,

George Komor

http://www.kuruc.info/r/1/32232/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Támad a gyilkos, cigány erősza
  2008-12-17 19:58:34, szerda
 
  Szabó Attila, Vecsés: Támad a gyilkos, cigány erőszak
2008-12-17. 13:54


A Magyar Hírlap általunk szkennelt (az online verzió nem teljes), mai, Szabó Attila és családja vecsési megtámadásával foglalkozó cikke következik.


Támad a gyilkos erőszak

Pisztolyokkal, feszítővasakkal és viperákkal felfegyverkezett emberek egy alvó családra rontottak rá tegnapelőtt Vecsésen. A családfő és felesége elmondása szerint cigány elkövetők támadták meg és rabolták ki őket.


Vérfoltok a vecsési szoba ajtaja mögött. A súlyosan megsérült áldozat felesége, Szabóné Papp Klára megúszta a rablótámadást (Fotó: Burger Zsolt)


Az emeleti hálószoba padlószőnyegén összetört tárgyak, a beszakított ajtó egy darabja és vérfoltok. Szabó Attilára, a vecsési Jobbik és a Magyar Gárda egyik vezéralakjára és családjára hétfőn hajnalban családi házukban támadtak rá. A támadók nem kímélték sem a kisebbik gyermeket, sem az idős nagymamát.

A hálószobában a franciaágy egyik oldalánál fekhely párnával, takaróval, itt aludt az ötéves gyermek, akinek végig kellett néznie, ahogy édesapja fejére perceken keresztül különböző fémtárgyakkal lesújtanak újra és újra. "A férjemet ketten ütötték-verték, nyolcvanhat éves nagymamáját pedig a hálóingénél fogva rángatták fel az emeletre. Nagyon nehezen jár, az elmúlt hét évben egyszer sem jött fel a lépcsőn. Féltek, hogy értesíti a rendőröket, ezért kellett, hogy szem előtt tartsák. Két ember pisztolyt fogott ránk, hogy semmit ne tudjunk tenni" - idézte fel a szörnyű eseményeket Szabóné Papp Klára. Ötéves kislányuk kérte az elkövetőket, hogy apját hagyják békén, mert nincsen pénzük. "Nagy-Magyarország, te rohadék?" - kérdezték indulatosan a családtól a lakás előterében található, történelmi Magyarországot ábrázoló térképre utalva. A nagyobbik, tizenöt éves lány a szobájában bújt el, barátoktól akart telefonon segítséget kérni, de szerencséjére, annyira félt, hogy nem mert tárcsázni, így őt nem vették észre.


A támadás helyszínén: Szabó Attila felesége a széttört ajtó darabjával (Fotó: Burger Zsolt)


A gyereket a szobájából az egyik támadó átvitte a szülők hálószobájába, majd lábát és kezét összekötözte. "Miután abbahagyták a férjem bántalmazását, pénzt követeltek, elővettem százezer forintot a szekrényből, és odaadtam nekik. Ezután azt mondták, tudják, hogy örököltünk, ők azt akarják. Mondtam, hogy nem tudom, miről beszélnek, a családban senki nem halt meg, aki értékeket hagyott volna ránk. Ekkor meglátták az arany nyakláncomat és a karkötőimet, ezeket leszaggatták rólam, és a pénztárcámban lévő ötvenezer forintot is odaadtam nekik" - mondta az édesanya. Az egyik ablakból a határba vezető útra mutat, arra a helyre, ahol a támadók autója parkolt. Mint mondja, szerencse, hogy a vecsési rendőrök a közelben járőröztek, feltűnt nekik a gyanús jármű. Lekérdezték az adatait, és kiderült, hogy lopott. Az egyik elkövető közben az autóért indult, amikor azonban észrevette a rendőröket, futásnak eredt. A férfit hamar utolérték, szorult helyzetében a vasúti töltés köveit dobálta az őt üldöző rendőrökre (Kuruc.info: hmmm... csak nem a híres cigány nemzeti sport, a kődobálás [a sokból egy példa és visszafelé mutató linkek ITT /r/35/32146/ ] egyik példáját láthatjuk itt is?), végül azonban bilincsbe került. Az elfogott M. Zsolt budapesti lakos. Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság sajtóügyeletese a 38 éves gyanúsítottról elmondta, hogy korábban elítélték már lopás, rablás, fogolyszökés és emberölési kísérlet miatt. Három társát a Pest megyei rendőrség rablási alosztályának nyomozói keresik.

Szlahó Csaba, Vecsés polgármestere szerint kizárt, hogy helyiek támadtak Szabóékra, úgy véli, hogy a fővárosból jöhettek a támadók a településre, amely közelsége miatt egyre vonzóbb célpont a bűnözőknek. Elmondása szerint a vecsési rendőrök a polgárőrökkel közösen mindent megtesznek a település biztonságáért, azt azonban nem tagadta, hogy nagyobb rendőri jelenlétre lenne szükségük. ,,Az idén történt már a mostanihoz hasonló bűncselekmény Vecsésen, akkor egy üzletembert kötöztek meg, de neki nem esett bántódása, és pénzt sem tudtak tőle elvinni, viszont egy hatvankét éves asszony rablógyilkosság áldozata lett" - mondta a városvezető.

A Merényi Gusztáv Kórház baleseti sebészetén fekszik Szabó Attila. Hétfőn megműtötték, mert a fejére mért ütésektől a koponyacsontja benyomódott, ami egy agyi idegét irritálta. Ágyánál barátok, rokonok váltják egymást, telefonja is folyamatosan csörög. Igyekszik rávilágítani a történtek hátterére: ,,Szerintem ez a támadás alapvetően nem etnikai indíttatású volt, viszont a felelőtlen kisebbségi jogvédők és politikusok tevékenységének következménye, akik mesterségesen szítják a magyar-cigány ellentétet. A szomszédban egy cigány család lakik, semmi bajunk nincs egymással, mi dolgozunk, ők is próbálnak tisztességesen megélni." Szerinte ez így nem mehet tovább, a problémákat nem lehet a szőnyeg alá söpörni, azokról beszélni kell. Amíg a törvényeknek nincsen visszatartó erejük, addig a kis értékű lopásoktól egyenes út vezet az olyan fegyveres rabláshoz, aminek ő családja is áldozata lett - mondja.

,,Magamat nem féltem, de a gyermekeimért aggódom, nem tudom, hogyan fogják feldolgozni, ami velük történt." Felesége szerint biztosan szükség lesz pszichológus segítségére, hogy gyermekei fel tudják dolgozni a szörnyűségeket. Szabó Attiláról nemzeti radikális gondolkodása mellett az is közismert, hogy szervező munkával és anyagilag is támogatja Vecsés kulturális életét. A közelmúltban avattak fel egy honfoglaló magyar vitézt ábrázoló szobrot, a polgármesteri hivatalnál adventi férfii keresztet állítottak, a Városi Nemzeti Szövetséggel egy kárpátaljai óvodát is rendszeresen segítenek. Szabó Attilát leghamarabb a hét végén engedik haza a kórházból, addig a Magyar Gárda tagjai felváltva vigyáznak a családjára.

http://www.kuruc.info/r/35/32211/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szocializmus 7 és a liberali
  2008-12-17 19:50:34, szerda
 
  A szocializmus 7 és a liberalizmus 8 csodája



Talán sokunk emlékszik még a szocializmus hét csodájára. Anno ezen még mosolyogni is tudtunk. Emlékeztetőül:

A szocializmus 7 csodája:

1. Mindenkinek volt munkája.

2. Bár mindenkinek volt munkája, senki sem csinált semmit.

3. Bár senki sem csinált semmit, a terv 100% fölött teljesült.

4. Bár a terv 100% fölött teljesült, mégsem lehetett semmit kapni.

5. Bár nem lehetett semmit kapni, mindenkinek megvolt mindene.

6. Bár mindenkinek megvolt mindene, mégis mindenki lopott.

7. Bár mindenki lopott, mégsem hiányzott soha semmi.


Elérkezettnek tűnik az idő, hogy a liberalizmus csodáit is számba vegyük.

A liberalizmus 8 csodája:

1. Már alig van valakinek munkája.

2. Bár már alig akad, akinek van munkája, a gazdaság mégis dübörög.

3. Bár a gazdaság dübörög, mégis egyre nő az államadósság.

4. Bár egyre nő az államadósság, egyre nagyobb a jólét.

5. Bár egyre nagyobb a jólét, mégis csak hitelből lehet megélni.

6. Bár csak hitelből lehet megélni, segélyre mindig van forrás.

7. Bár a segélyre mindig van forrás, mégis egyre többet lopnak.

8. Bár egyre többet lopnak, a bűnözés mégsem növekszik.


Ha tetszett, küldd tovább!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
2008.11 2008. December 2009.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1074 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 181
  • e Hét: 14411
  • e Hónap: 25522
  • e Év: 179018
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.