Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
Félkegyelmű Németh Zsolt és be
  2008-12-05 23:56:41, péntek
 
  Félkegyelmű Németh Zsolt és besúgó Martonyi János a halódó unióhoz és a döglődő USA-hoz kötné hazánk szekerét + a Nyugat-Balkánhoz!
2008-12-05. 23:22


Közpénzből folytatott süketelés, dermesztő ostobaságok, igazoltan besúgó Martonyi, amerikai és nyugat-balkáni érdekek képviselete (!), önérdekű magyar vonalvezetés helyett ismét a gyarmattartókra való pislogás: ezek a Fidesz kül- és biztonságpolitikai koncepciójának sarokkövei. Még a narancsos zabhegyezés során is kiderült, hogy az EU egységes külpolt folytatni ugyan nem tud és ilyen nem is létezik, de sebaj, mondja Orbán kompániája, nekünk a brüsszeli löttyöt kell meginni, akkor is, ha, mint beismerik, az Európai Unió súlya csökken (azt már nem tették hozzá, hogy a neoliberalizmus, a multikulti, a bevándorlás, az amero- izraeli érdekek kiszolgálása, a multik favorizálása, valamint a teljesen alkalmatlan, korrupt, emberellenes brüsszeli vízfej miatt). Büdös szó nem esett a gyakorlatilag minden más államnál természetes nemzeti külpolitikáról, az elcsatolt magyarság autonómiájáról, állampolgárságáról, a nekünk csak problémát okozó szervezetből való kilépésről, de ami még szembetűnőbb: a zsideszes külpolitikai locsogás és "koncepció" semmiben sem tér el az MSZP és SZDSZ hasonló köcsögségeitől.

Bemutatták pénteken a Fidesz (úgynevezett) uniós kül- és biztonságpolitikai koncepcióját (normális államoknak, ha EU-tagok, ha nem, néhány mondatos NEMZETI külpolitikai koncepciójuk van, pl.: észt/albán/izlandi/brit stb nemzeti érdekek mindenek felett). Németh Zsolt, a párt nagyhatalmi alfelekben otthonosan mozgó hájfeje ("szakpolitikusa") elmondta, hogy az Erős Európa, sikeres nemzet című koncepciót a párt uniós választási kampányában is felhasználják majd (csodás jelszó, elismerő mormogás a fideszes elvtársi padsorokból).

Az európai külpolitika feltételrendszere látványosan átalakult az elmúlt időszakban (hihetetlen éleslátás, kristálytiszta logika, taps a fidesztársak részéről). Erre a helyzetre a közös uniós külpolitikának reagálnia kell, a koncepció a Fidesz hozzájárulása ehhez - mondta Németh Zsolt a Szabad Európa Központ és az Európai Néppárt közös budapesti konferenciáján. Az atlantista-brüsszelista-cionista figurahozzátette: a pénteken bemutatott dokumentum részletesebb változatát hamarosan megismerheti a közvélemény, míg az uniós választási programot a jövő év elején mutatják be.

A már elhullott Tom Lantossal, Izraellel és a neokonokkal lihegő szolgai viszonyt ápoló, az Orbán-kormány egykori külügyi államtitkáraként az elcsatolt területeken élő magyarság állampolgárságának visszaadását kíméletlenül megtagadó "ellenzéki" politikus szerint Magyarországnak koherens kül- és biztonságpolitikai programmal kell rendelkeznie (az ilyen mondatokhoz is fantasztikus képességek szükségesek, így jogos az erőteljes taps).

Zsolti az USA-t segítené Európában

A koncepció legfőbb célkitűzései között van az Egyesült Államok (!) és az EU kapcsolatainak összehangolása; az EU közvetlen szomszédságának, így a Nyugat-Balkán és a posztszovjet térség problémáinak kezelése; az energiabiztonság problémája, a fenntartható fejlődés kérdése; a stabil gazdasági és pénzügyi rendszer fontossága; a közös migrációs politika kialakítása, és az emberi jogok védelme - derült ki az idióta-alkoholista gazfickó szavaiból.

Nem vicc: Orbánék a Nyugat-Balkán érdekeit képviselnék, mondjuk a székelyeké helyett

Németh Zsolt a pénteki konferencián kiemelte: az elmúlt időszakban Magyarország nem volt kiszámítható, következetes partner a nemzetközi diplomáciában. Emellett nem voltak aktív, kezdeményező diplomáciai kezdeményezések magyar részről - hangsúlyozta (Igaz, de úgy beszél, mintha az ő idejében lettek volna, és az Orbán-kormány gesztusokon kívül bármit tett volna elcsatolt véreinkért, netán autonómiájukért és magyar állampolgárságukért). Amellett, hogy Magyarország egyfajta érdekképviselője lehet a Nyugat-Balkánnak az európai integrációban, az országnak sokkal aktívabban be kellene kapcsolódnia a mediterrán együttműködésbe - húzta alá Zsoca, akit ezek után rendkívül szerény képességű hímtagnak nevezni nagyon hízelgő volna. (Hogy a "mediterrán együttműködésben" mi az édesanyját keresne, arról végképp nincs sejtésünk, hacsak nem az ázsiai, népirtó Izrael EU-ba segítését értette rajta. Mert amúgy benyöghette volna a skandináv vagy hátsó-bantusztáni együttműködést is, az se lett volna a fentinél ostobább állatság. De semmi gond: ütemes, zúgó taps a fideszes közönség soraiból).

Nincs lé, szar, de szeretni kell

Schöpflin György európai parlamenti képviselő a konferencián kiemelte: Európa két évszázadon keresztül meghatározta, hogy mit gondoljon a világ, most fordult a kocka, és a világ határozza meg ezt Európának. Ezért is van szükség a közös kül- és biztonságpolitikára - fűzte hozzá (sajnos a Némethnél értelmesebb Schöpflin is a hullát akarja élesztgetni önálló magyar vonal helyett). Csontos Enikő, a Fidesz külpolitikai kabinetjének nyilván hihetetlenül felkészült tanácsadója szerint az EU megfelelő vezetéssel képes eredményesen és kezdeményezően fellépni. Az unió képességei azonban nem párosulnak pénzügyi és katonai háttérrel. (Akkor miről beszélsz, bébi? Aminek se pénzügyi se katonai háttere, annak meszeltek.)

Ráadásul az intézményi struktúra túl bonyolult, rugalmatlan. Az ambíciók így gyakran túllépnek a lehetőségeken - mutatott rá. Tömör cselekvési stratégiára van szükség az Európai Unióban, egyértelmű prioritásokkal - hangsúlyozta (magyarán nincs stratégia, és nem is lehet 27 tagország esetén. Az EU egy süllyedő hajó, amiről időben le kéne szállni, nem ágyat vetni a fedélzetén).

Kackiás is rutinosan b..ta a ködöt

Martonyi János, a lehengerlő Szabad Európa Központ elnöke szerint világos jövőkép, világos gondolatok kellenek, hiszen Európa gazdasági óriás, a világgazdaság meghatározó szereplője (lemaradtál pár brosúráva, elvtárs, az EU a deviánsok, bevándorlók és cigányok eltartása, a bűnözés elhatalmasodása, a multikulti, a multiuralom,a munkaerkölcs hanyatlása stb. miatt rohamosan gyengül a liberalizmust elutasító, ultranacionalista és ezért sikeres Kelet-Ázsiával szemben, akárcsak az USA. Az amerikai diplomácia a napokban, hetekben például példátlan kolduskörúton jár Ázsiában, újabb kölcsönöket kunyizva Kínától, Japántól, Koreától stb) eközben sokak szerint egy politikai törpe (azért is politikai törpe, mert gazdasági súlya csökken, és a hanyatlás, ha államonként nagyon különböző mértékben is, de egyre több uniós tagállamot érint). Ugyanakkor vannak kedvező jelek, de a sikeres integráció természetszerűleg lassú folyamat - tette hozzá a volt külügyminiszter. (Na, már csak a volt III/I-es besúgó, az ORTT korrupt ex-ügyvédje, Martonyi "Kackiás" János hiányzott ide, aki Zsoltival együtt anno habzó szájjal söpörte le elcsatolt magyarságunk állampolgárságának visszaadását és autonómiájukat egyaránt, továbbá eladhatóvá tette a magyar földet Viktor főnökkel közösen az uniónak a csatlakozási szerződésben. A zsideszes nézők nem értenek egyet, taps és ütemes János-János kiáltások...)

Nincs uniós külpol, a kicsik le vannak...

Gyarmati István, a véletlenül sem közpénzpusztító, természetesen nemzetünk javát szolgáló és igéző nevű, fideszes Demokratikus Átalakulásért Intézet igazgatója előadásában arról beszélt, hogy nem lehet olyan külpolitikája az EU-nak, amelyben mindenben egyetértés van a tagállamok között. Azért nem teljesülhet ez, mert a nemzetállamoknak eltérőek az érdekeik (Vagyis elismerte, hogy hatékony EU-külpolitika egyszerűen nonszensz és lehetetlen, Zsoltiék mégis emellett kardoskodnak. Kisebb zavar a fidesztársi közönség soraiban, végül Németh intésére dörgő tapssal hidalják át a problémát). A kisebb tagállamoknak pedig csak addig van mozgásterük, amíg a nagyok nem értenek egyet egy kérdésben - tette hozzá. Magyarországnak végre fel kellene ismernie, hogy tagja az uniónak, az Európai Unió pedig nem egy bankautomata, amelyből folyamatosan pénzt lehet kivenni. Magyarországnak meg kell tanulnia EU- és NATO-tagként gondolkodni, meg kell tanulnia azt is, hogyan lehet a nemzeti érdekeket beilleszteni a közös gondolkodásba - mondta Gyarmati, aki Martonyiéktól eltérően legalább egy-két mondatnyi igazságot is beleszőtt zagyválásába.

(MTI korrigálva)

http://kuruc.info/r/26/31682/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a recesszió: fele ekkora v
  2008-12-05 23:44:56, péntek
 
  Itt a recesszió: fele ekkora visszaesésre számítottak

2008. december 5. 12:17:59

Megérkezett a gazdasági recesszió az MTI által megkérdezett elemzők szerint. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken azt közölte, hogy az ipari termelés éves szinten októberben 7,2 százalékkal csökkent. Az elemzők úgy látják: várhatóan még fél évig az októberihez hasonlóan rossz adatok várhatók.

Az ipari termelési adatok is mutatják, hogy megérkezett a gazdasági recesszió, elemzők szerint várhatóan még fél évig az októberihez hasonlóan rossz adatok várhatók. Török Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője elmondta, hogy nem számítottak ilyen rossz adatra. A 7,2 százalékos visszaesés azt mutatja, hogy itt a recesszió, s a következő hónapokban még rosszabb lesz a helyzet. Hozzátette, előzetesen fele ekkora visszaesésre számítottak. Az elemző szerint az igazán nagy probléma az, hogy már az export sem tudja segíteni az ipari termelést. Az pedig már a korábbi hónapokban bizonyossá vált, hogy a belföldi kereslet sem képes javítani az ipari termelés helyzetén.

Nyeste Orsolya, az Erste Bank elemzője elmondta, az általuk vártnál is rosszabb lett az adat, hiszen ők csak 5,8 százalékos visszaesésre számítottak. A magyar kilátásokat tekintve kifejtette, minden attól függ, hogy jövőre az eurózóna országai, különösen Németország miképpen teljesít. Azt azonban valószínűsítette, hogy 2009-ben az első félévben még negatív ipari termelési adatok várhatók, s élénkülés csak a második félévben következhet be. Nyeste Orsolya szerint nagyon nagy a bizonytalanság, s egyelőre nem lehet látni, mi fog történni 2009-ben.

Török Zoltán az Állami Számvevőszék elnökének, Kovács Árpádnak egy korábbi kijelentése kapcsán elmondta, a legrosszabb forgatókönyv szerint elképzelhető, hogy jövőre akár 4 százalékkal is csökkenjen a bruttó hazai termék (GDP). Hozzátette, az ő forgatókönyvük alapesetben 2,5 százalékos visszaeséssel számol, de a legrosszabb adat náluk is megegyezik az elnök által lehetségesnek tartott mínusz 4 százalékkal. Ezzel összefüggésben Nyeste Orsolya úgy vélte, hogy jövőre a GDP visszaesése inkább a Magyar Nemzeti Bank által lehetségesnek tartott mínusz 0,2-1,7 százalék között lehet. Ugyanakkor a nagy bizonytalanság miatt azt is elképzelhetőnek tartotta, hogy ennél nagyobb csökkenés lesz.

KSH: jelentősen visszaesett az ipari termelés

A KSH az előzetes adatok alapján pénteken azt közölte, hogy az ipari termelés éves szinten októberben 7,2 százalékkal csökkent, a termelés volumene az év első tíz hónapjában 1,9 százalékkal volt magasabb, mint az előző év azonos időszakában. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanap-tényezővel is kiigazított ipari termelési index októberben 1,9 százalékkal csökkent.

Szeptemberben az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 0,7 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 5,3 százalékkal csökkent. A termelés volumene az idei év első kilenc hónapjában 3 százalékkal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index szeptemberben 2,5 százalékkal mérséklődött. Tavaly októberben az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 8,5 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 5,9 százalékkal nőtt.

Forrás: MN
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magunknak is köszönhetjük a te
  2008-12-05 23:42:31, péntek
 
  Miért kell a "nyugati civilizációnak" mindenbe beleszólnia? Magunknak is köszönhetjük a terrorizmust
2008. december 5. 12:12:29

A vallás lehet egy közösséget összekötő erő, és kapcsolódhat politikához. Az indiai Mumbaiban az al Kaida embereinek tulajdonítják a mészárlást, akikről köztudott, hogy szélsőséges iszlamisták. Az iszlám veszélyezteti a világbékét? A vallás veszélyezteti a világbékét? Az elvakultak veszélyeztetik a világbékét?


Nem tudjuk, de ítélünk

Azt egyelőre nem tudjuk pontosan, hogy az indiai nagyvárosban elkövetett terrorcselekményekért ki a felelős. Sokan mondanak sok mindent, egy dolog azonban egyre világosabban látszik: az elmúlt időszakban a vallás és politika közös motívuma lelkén igen sok emberélet szárad, kezdve a New York-i ikertornyokban rekedtektől London, Madrid, Beszlán, s most Mumbai halottaiig.

Látszólag arról van szó, hogy van egy arrogáns vallás (iszlám), amely tűzzel-vassal igyekszik terjeszteni az igét. A látszat mögé azonban sokszor érdemes benézni, s esetleg egy más világ tárul elénk. Tanulságos film volt ebből a szempontból annak idején a Farkasok völgye: Irak című török alkotás, melyben a kulcsmomentum, amikor a muzulmán sejk nyugtatja az öngyilkos merényletre készülő lányát: ,,Az öngyilkos merénylő kétszeresen lázad Allah ellen: a saját és ártatlanok életét veszi el" - mondja (idézet: www.magyar.film.hu)

Józanul

A mondat nem csak a muzulmánoknak szól, hanem mindenkinek. Mielőtt arab terroristákról beszélünk, álljunk meg egy pillanatra, vegyünk egy nagy lélegzetet, s gondoljunk arra, hogy a muzulmánok sem mind terroristák - csupán hangosak a szélsőségeseik. Az összes vallásnak megvannak a maga szélsőségesei, amelyek különböző (hang)erőt képviselnek.

Az különböző vallások megítélése nem független azok mellékzöngéitől - értendő: politikai aktivitásuktól. Osama bin Laden New York-i, vagy éppen Baruch Goldstein hebroni mészárlása 1994-ben vallásos köntösbe bújtatott politika (igaz, előbbi során több ezren, utóbbi során 29-en haltak meg, de mint tudjuk, a tömegmészárlások között nem relativizálunk).

Politika és egyház

Az egyébként valószínűleg természetes, hogy a politika és a vallás egyaránt igyekszik a maga befolyási övezetét tágítani, ezért nem kizárt az sem, hogy a politika és a vallást közvetítő egyházak egymásra találnak.

Ezzel alapvetően nem is lenne baj, hiszen vannak bizonyos helyzetek, amikor a vallás és politika összefonódása még hasznos is. Magyarországon nem kifejezetten szeretjük az egyházak politikába való beavatkozását, bár a kérdés azért nehéz, mert ahogy a pártok által képviselt eszmerendszerek és az egyházak is értékekről szólnak (elvileg). Ezért az egyház által képviselt érték valamelyik párthoz még közelebb is eshet. Ne politizáljon a pap? Akkor azért kezdeni kell valamit a kereszténydemokráciával, illetve a keresztényszociális értékrenddel, amelyek alapját a politizáló papok tették le, s nem kevés munkás-, illetve legényegyletet köszönhettünk nekik a századforduló után, képezve és munkával ellátva a fiatalokat.

Keresztény politika

Önmagában tehát a papi politizálás természetesnek mondható, még ha az egyeseknek nem is tetszik. A baj akkor van, ha a politika és egyház egymást (vagy egyik a másikat) kritikátlanul fogadja el.

Az ilyen kvázi-teokrácia könnyen vezethet véres diktatúrákhoz, vagy éppen terrorizmushoz. Európában a zsidó és keresztény egyházak azért mondhatók sikeresebbnek a szélsőségek elleni küzdelmükben, mert az európai államok a kontinentális szekularizáció hagyományának megfelelően alapvetően távolabb tartják magukat az egyházaktól, még ha nem is szeparálódnak teljesen el egymástól.

Az tehát, hogy bizonyos mértékig állam és egyház között vannak kapcsolódások, nem lenne gond. Európában a társadalmak eléggé érzékenyek a választási kampányban való direkt egyházi részvételre. Igaz, elég nehéz azzal a helyzettel mit kezdeni, amikor egy párt vindikálja magának a keresztény, zsidó stb. erkölcsöt, az egyház pedig amellett foglal állást, hogy arra az erőre kell szavazni, amelyik a keresztény, zsidó stb. erkölcsöt magáénak tudja...

Szélsőségek ellen

Mivel az muzulmán világban az állam és iszlám összefonódása sokkal mélyebb, kulturális gyökerű, mint Európában, ezért a politikai kérdések megoldása is az iszlámra hárul. A megoldás lehet békés és lehet kevésbé békés, azonban nincs olyan erős társadalmi kontroll, amely fel tudná emelni a szavát a szélsőségek ellen. Sőt, a zsidó-keresztény kultúrkör többször lépett olyat, amit az arab világ (melynek egy fontos öndefiníciós pontja az iszlám) ellene irányuló támadásnak érzékelt - ilyen volt például Izrael Állam 1948-as létrehozása, vagy éppen Irak 2003-as lerohanása.

Ahhoz tehát, hogy nyugalom és béke legyen, nem csupán az iszlám társadalmaknak kell visszafogniuk a maguk osamáit, hanem nekünk, nem muzulmánoknak (tipikusan: zsidóknak és keresztényeknek) is el kell gondolkodnunk azon, hogy mennyire is kell beleavatkozni a másik élőhelyébe és kultúrájába. Ha feszültséget szítunk, tovább növeljük az iszlám szélsőségesek előretörésének az esélyét. A terrorizmust magunknak is köszönhetjük.

Körösi Viktor Dávid



Forrás: Hirextra,hu

http://www.nemenyi.org/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=12&Direkt= Miert_kell_a_nyugati_civilizacionak_mindenbe_beleszolnia_Magunknak_is_koszonhetju k_a_terrorizmust&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi sem
  2008-12-05 23:27:07, péntek
 
  Nem ilyen 2009-ről álmodtak a németek


2008. december 5. 18:07



A Bundesbank becslése szerint a német gazdaság 0,8 százalékkal zsugorodik jövőre. A kilátások az ősz eleje óta jelentősen romlottak. Mi lesz Európával, ha a kontinens gazdasági motorja betegeskedik?



A német Bundesbank mostani becslése szerint a legnagyobb európai a gazdaság, a német 0,8 százalékkal zsugorodik jövőre. A bank évente kétszer közzéteendő jelentésében rámutat, hogy a német gazdaság kilátásai az ősz eleje óta jelentősen romlottak.

A német kormány - még október közepén közzétett - legutóbbi becslése jövőre 0,2 százalékos GDP-növekedést várt.

Az itthoni kilátások sem jobbak:
2009: a legnagyobb sokk Magyarországon lesz
A vártnál is mélyebbre süllyed az ország

Az idei harmadik negyedben a német gazdaság már gyakorlatilag recesszióba jutott, mert két egymást követő negyedben zsugorodott: a második negyedben -0,4 százalékos, a harmadikban -0,5 százalékos volt a zsugorodás mértéke, rendre az előző negyedekhez képest, az Eurostat csütörtökön közzétett euróövezeti növekedési adatai szerint.

Ugyanannyit exportálunk, mint amennyit importálunk
Reszkess, csaló: a botrány után bekeményítenek a németek
Régi autóikban maradnak a németek

MTI



www.privatbankar.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a vártnál is mélyebb recesszió
  2008-12-05 23:07:37, péntek
 
  Elemzők a vártnál is mélyebb recesszió jeleit látják

2008. december 5., péntek 16:06 InfoRádió / MTI


Londoni feltörekvő piaci elemzők szerint a vártnál is mélyebb recesszióra utalnak a pénteken közzétett, a konszenzusnál gyengébb magyarországi ipari termelési adatok. A KSH előzetes jelentése alapján az ipari termelés októberben, az előző év azonos időszakához viszonyítva 7,2 százalékkal csökkent.


A Capital Economics szerint már a magyarországi költségvetési megszorítás korábbi időszakában is csak az euróövezeti kereslet mentette meg a magyar gazdaságot a recessziótól, de mivel a nyugat-európai gazdaság is rossz állapotban van, ez most bekövetkezik.

A ház előrejelzése az, hogy a magyar GDP jövőre 1,5 százalékkal csökken, de az intézet közép-európai közgazdásza szerint a nyugat-európai recesszió miatt a magyarországi visszaesés mértéke meghaladhatja a 3 százalékot is.

A Merrill Lynch bankcsoport londoni befektetési részlegének a héten közölt, 2009-re szóló térségi előrejelzése Magyarországra 2 százalékos visszaesést jósolt.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Filmajánló
  2008-12-05 23:01:42, péntek
 
  Egyszerűen döbbenetes.

http://isohunt.com/torrents/?ihq=illuminati


Teljesen nyilvánvaló, hogy az Illuminátusok egy olyan bolygót átfogó szövetkezés, ami okkult erőkkel, maffiózókkal és pénzügyi befolyással és háborúkkal tartja fenn a hatalmát, miközben a világ felé rejtőzködik, és fedőszervein keresztül éppen az ellenkezőt mutatja, mint amire valóban törekszik. A film angolul beszél, és kemény dokumentum jelenetek vannak benne. Nyilatkoznak tanúk is. Az ausztráliai ,,fekete doboz" filmje.

Erős idegzetűeknek ajánlom. Csak olyanoknak, akik nem esnek kétségbe az igazságtól.








Aki tud torrentet letölteni és angolul is ért, annak ajánlom a fenti linken az: The Illuminati (2005) című filmet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bógárúr és Draskovics: cigányb
  2008-12-05 22:33:52, péntek
 
  Bógárúr és Draskovics: cigánybűnözés nincs, a felelős Nóri és szülei
2008-12-05. 17:07

A Klub Rádióban épp az imént (16.42 és 16.48 között) beszélgetett Drágabógárúr és Draskovics. Egyetértettek abban, hogy cigánybűnözés márpedig nincs, és vessen magára a kiskunlacházi Nóri, valamint a szülei, hogy meggyilkolták. Érdemes lehet az archívumból visszahallgatni eme épületes eszmecserét, hogy még jobban kinyíljon a bicska a zsebünkben.

Ha valaki nem értené a lényeget: ahogy azt ITT és ITT is elmagyaráztuk, valószínűleg a cigányok ugyanúgy elrabolták, megbecstelenítették és kivégezték (lassan megfojtották) volna a lányt, ha az nem 14, hanem 24 vagy 34 éves lett volna, és mindez ugyanúgy megtörténhetett volna este hatkor is. A kangörcsös cigányoknál az életkor nem számít - hadd utaljunk a gadnai esetre, ugyebár, ahol, idézem, "baltával verték szét a [88 éves] asszony fejét, szemét kinyomták, lábát levágták, megerőszakolták"; további, hasonló linkek ITT. A kislány, ill. a szülők nyakába akasztani az elsősorban - a gyilkos cigányok mellett - a kormányon levő felelősséget több, mint demagógia.

De van itt más is Kiskunlacháza kapcsán! Aki akarja, írja alá az ITT található ívet.

Kapcs.: Lacháza-médiaszemle - frissítés: néphazis mocskolódó telefonszáma


http://kuruc.info/r/1/31667/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halálos fenyegetést kapott a F
  2008-12-05 22:31:14, péntek
 
  Halálos fenyegetést kapott a Főkert lenyúlását feltáró újságíró
2008-12-05. 19:29


Életveszélyes fenyegetés miatt tett feljelentést a Magyar Hírlap munkatársa a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) - közölte Stefka István, a napilap főszerkesztője pénteken. A főszerkesztő elmondása szerint munkatársukat még december 2-án telefonon fenyegette meg egy ismeretlen a Főkerttel kapcsolatos cikkek publikálása miatt.

"Olyan fenyegetést kapott a munkatársunk, hogy ha továbbra is megjelennek a tényfeltáró dokumentumokon alapuló cikkek, akkor annak súlyos következményei lesznek, kicsinálják őt" - részletezte Stefka István. A BRFK megerősítette, hogy van feljelentés az ügyben, a bűncselekmény gyanúját vizsgálják.

A Magyar Hírlap így számolt be a fővárosi cég SZDSZ-es zsidók általi ellopásáról:

Újabb társasággal gazdagodott a Főkert vezérigazgatójának, Kocsis Lászlónak folyamatosan bővülő cégbirodalma. A főpolgármester egy hónapja nem válaszol a vezérigazgató összeférhetetlenségével kapcsolatos kérdéseinkre.

Aha Consulting néven alapított kft.-t Kocsis László, a fővárosi tulajdonú Főkert Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. A május közepén bejegyzett, elsősorban ingatlanüzlettel foglalkozó cégben Kiss Tibor Zoltán ügyvéd a tulajdonostárs. Az Ahának köszönhetően tízre emelkedett a Kocsis nevéhez köthető gazdasági társaságok száma, amelyekből hét folytat még tevékenységet. A Főkert által alapított Főkert Parképítő, illetve a Főkert Kraft Kft. felszámolással, a Garten Prim Kft.-t pedig végelszámolással szűnt meg. A Főkert kapcsolódik továbbá a XIII. kerületi Környezetgazdálkodási Kht.-hoz, a Floracoop Egyesüléshez, illetve a Közmű Lap- és Könyvkiadó Egyesüléshez.

Kocsis általános alelnöki szerepet vállal a Budapesti Agrárkamarában, amely egy helyen székel a Főkerttel a Dob utcában.

A kamara elnökségében megtalálható a Főkert Parkfenntartó Kft. ügyvezető igazgatója is: Szarka Attilának maga Kocsis adott kölcsönt, hogy kiszorítsa kenyéradóját, a Fővárosi Önkormányzatot. Egykori leányvállalatában ugyanis a főváros érdekeit megjelenítő Főkert 2006 decemberében üzletrészét 57-ről 34 százalékra engedte olvadni. A legnagyobb tulajdonos az ügyvezető igazgató, Szarka lett, aki tizennégymillió forinttal vette ki részét a tőkeemelésből. Azóta Szarka és Kocsis együtt tudja biztosítani az ötven százalék feletti szavazatarányt.

A Főkert vezérigazgatójának 14 százalékos érdekeltsége van a parkfenntartóban, amelynek a Főkert irányítójaként rendszeresen ad megbízásokat. A parkfenntartó 2006-ban hárommilliárd forint bevételhez jutott, ennek jelentős része a Főkert révén a fővárosi adófizetők pénzéből keletkezett: 2005-ben 53, 2006-ban 47, 2007-ben 39 százaléka. 2006-ban a főváros és a kerületek összesen 1,4 milliárd forintot hagytak a Főkert leányvállalatánál. Demszky Gábor főpolgármester harmadik hónapja nem hajtja végre a főváros gazdasági bizottságának a parkfenntartóval kapcsolatos határozatát. Szerkesztőségünk egy hónapja hiába várja a választ arra, meddig tartja fenn a mulasztásos törvénysértés állapotát. A szakbizottság még a nyár elején kérte fel a főpolgármestert, intézkedjen a főváros többségi tulajdonának visszaszerzéséről a Főkert leányvállalatában.

Demszky arra sem válaszol, rendben levőnek tartja-e, hogy a Kocsis tulajdonában álló Vinum Essum Kft. az idén hatmillió forintot kapott a fővárostól a tavaszi borfesztivál megrendezésére, és ingyen használhatta a városháza parkját. A Demszky bizalmi emberének számító Kocsis tizennyolcadik éve ül a Főkert vezérigazgatói székében. A pénzügyeket pedig Kocsis bizalmi embere, Szép Tamás könyvvizsgáló simítja el.

(MH - MTI - Kuruc.info)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Prof. Dr. Prugberger Tamás bes
  2008-12-05 22:21:52, péntek
 
  Prof. Dr. Prugberger Tamás beszéde a december 4-i sajtótájékoztatón

2008. december 05.

2 évvel ezelőtt Gyurcsány Ferenc a valóságot meghazudtolva kampányolt a kettős állampolgársággal kapcsolatos népszavazás sikere ellen, most visszaütött rá. A szlovák miniszterelnök pojácaként rángatja és úgy játszik vele, mint macska az egérrel. Ha a kettős állampolgársággal kapcsolatos népszavazás2 évvel ezelőtt sikerült volna, egészen másként léphetett volna fel a miniszterelnök a dunaszerdahelyi rendőratakkal kapcsolatosan, mivel a szlovák rendőrség által minden alapot nélkülözött brutális szlovákiai magyarverése a szlovákiai állampolgárság mellett magyar állampolgárságúakat is érintett volna a kettős állampolgárság okán. Sikeres népszavazás és a külhoni magyaroknak a kettős állampolgárság megadása esetén másként léphetett volna fel Gyurcsány Ferenc és akkor nem részesült volna abban a megszégyenítésben, mint amiben Fico részéről részesült most.
Két évvel ezelőtti kettős állampolgársággal szembeni kampányában éppen úgy hazudott mint Őszöd előtt. Azt állította ugyanis, hogy a külhoni magyarok, ha áttelepülnek Magyarországra vagy ha egyszerűen csak átjönnek ide, és itt betegednek vagy halnak meg vagy itt érik el a nyugdíjkorhatárt, a Magyar Államnak kell mindennek a költségeit az adófizetők pénzéből állni. Amikor a miniszterelnök ezeket állította nagyokat csúsztatott. Az igaz, hogy a Varsói Szerződés időszakában olyan államközi megállapodásaink voltak a szomszédos szocialista államokkal, miszerint, ha onnan áttelepül valaki Magyarországra és itt betegszik meg vagy itt megy nyugdíjba, akkor a betegbiztosítási szolgáltatásokat és azok költségeit Magyarországnak kell állnia és a nyugdíjat is Magyarországnak kell folyósítania anélkül, hogy a másik állam az ott fizettet járulékokat arányosan átutalná a magyar társadalombiztosítási pénztárnak. Természetesen ugyanígy járt volna el akkor Magyarország is az innen a szomszédos államokba kitelepülők esetében, csakhogy ilyen irányban nem mutatkozott kereslet, mert nálunk szabadabb légkör és magasabb életszínvonal volt, mint a szomszédjainknál. Akkor már ez az egyezmény az Európai Unió korrekciós rendelete értelmében nem volt hatályban Szlovákia esetében, Románia EU-tagsága pedig már a küszöbön volt. Amire a kettős állampolgársági törvényt a magyar parlament meghozta volna, Románia EU-tagfelvétele már régen lezárult. Ennélfogva itt is megszűnt felmondás nélkül a korábbi egyezmény és Szlovákiához hasonlóan Románia esetében is az Unió társadalombiztosítási korrekciós rendelete érvényesül, mely szerint, ha egy tagállami illetőségű európai állampolgár másik államba települ át és ott folytatódik az egészség-, és nyugdíjbiztosítása és ott betegszik meg vagy megy nyugdíjba, a két (esetleg több) tagállam a járulékbefizetéseket a kiadások arányában köteles(ek) egymással elszámolni. A többi szomszédos tagállammal még fenn álló régi egyezményeket pedig a záradékok értelmében egy éves határidővel bármikor fel lehet(ett) mondani. A volt Jugoszlávia tagországai erre akkor minden feltétel nélkül vevők voltak, mivel Szerbiában is élnek Horvátok és Macedonok, Horvátországban pedig szerbek, kiket a "szülő állam" védeni kíván. Románia is megkötötte Moldáviával a kettős állampolgárságoz. Erre csupán a szupranacionális érdekeket elvtelenűl kiszolgáló Gyurcsány Ferenc és kormánya, valamint pártjának neoliberális szárnya, valamint a szabad-demokraták nem mutatkoznak hajlandónak. Kettős állampolgárság esetén Gyurcsány lett volna fölényben Ficóval szemben, nem pedig fordítva. Persze Gyurcsányról mindez lepereg, mivel 2006 október 23-án az ő rendőrsége is ugyanazt tete, mint a szlovák rendőrség Dunaszerdahelyen. Érdekes, mind a két esetben az Európai Unió szociáldemokratának mondott Bizottsága néma maradt annak ellenére, hogy mind a két rendőri beavatkozás jóval durvább volt, mint a Putyin elleni szentpétervári. Sőt, a szlovákiai még túl is tett az eszmeileg Gyurcsány által kigondolt és a Gergényi vasprefektus által levezényelt évfordulós rendőri atakon, mivel a szlovák rendőrök fémrudakkal is ütöttek. Mindez az EU jelenlegi vezetésének cinikus közömbösségét és gyengeségét mutatja, mely ha tovább is így marad és továbbra is kitér a kisebbségeknek megjáró és általuk egyre erőteljesebben követelt autonómia ügyében történő állásfoglalás elől, éppen úgy szét fog esni, mint a Római Birodalom vagy ahogy a Szovjetunió szétesett.

Prof. Dr. Prugberger Tamás
az Állam-és Jogtudomány akadémiai doktora
a Professzorok Battyhány Körének tagja

http://www.oktober23bizottsag.hu/Hun/index.php?option=com_content&task=view&a mp;id=1816&Itemid=31
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elnyomók
  2008-12-05 21:49:24, péntek
 
  Elnyomók

2008.12.05.

Félrenyomni a világ legtermészetesebb dolga, állítják parlamenti képviselőink. Kovács László és Deutsch "Fürnélküli" Tamás mélyen szakmai tevékenységét látván ezt készséggel el is hisszük, igaz, ők nem a szavazógombra gondoltak. Az elnyomókkal tulajdonképpen nincsen sok probléma. Nagyon fáradtak szegények, napi hat-hét órán át nyomogatnak, s keseregnek közben, míly cudar az életük. Nem csoda, ha néha megcsúszik a kezük a szavazómasina gombjain, aztán hülyeséggel voksolnak.

Pedig ott állnak a vezénylőemberek, akik -ha nyomni kell- üvöltve, vagy csinos táblával a kezükben fordulnak saját frakciójuk felé, s eltorzult arccal instruálnak: igen, nem. Ilyenkor a képviselő zavart tekintetét az előtte elhelyezkedő szavazógépre veti, imádkozik egyet, s megpróbálja megtalálni a végtelen számú variáció közül, melyiket gombot is nyomja meg. Néha eltalálják, néha nem. Utóbbi esetben a fáradtságra hivatkoznak, bár átgondolandó, hogy ha a helyes gomb megnyomása ekkora szellemi erőfeszítésbe kerül, akkor mi lehet a nagyobb problémamegoldó készséget feltételező feladatokkal.

Az elnyomók durván radikális változata az a képviselő, aki olyannyira rosszul szavaz, hogy ott sincs. A Kalapos Királynő például külföldre ruccant ahelyett, hogy az adótörvényekről, illetve a költségvetési jogszabályokról nyomizott volna egyet. Ez persze nem bűn, Angela Merkel meghívásának igenis eleget kell tenni, jól jön a bölcs tanács. Csak előtte nem kell annyit beszélni és okosnak lenni. Utána pedig nem kell azzal hárítani, hogy nem az MDF szavazatain múlt a törvények elfogadása. Mert ha valaki elkezdte, az fejezze is be. A gomb megnyomásával, vagy egy középső ujj felmutatásával (politikusa válogatja), de legyen ott és szavazzon. Még akkor is ezt kívánná a tisztesség (muhaha), ha Csatári bácsi nádfedeles házának a felújításáról lenne szó, hát még ha a szarbadöntött nemzet újraélesztéséről. Nem igazán izgató a "nélkülünkismindenúgytörténik" blabla (Kósa annak idején pont erre hivatkozott, amikor kiderült, hogy ő lóg a legtöbbet az ogyéből), mert akkor viszont ne tessék bejárogatni passzióból populista politika ellen óbégatni, s önmagát úgy bemutatni, mint idvezítő kiutat a többi párt által tönkrebarmolt fertőből.

Boross Péter, aki nagyon szeret Lengyel Zoltán mellett ülni, a szavazások idején elhagyta a Közös Retyót. Indoklás: "kaptam egy üzenetet, és el kellett sietnem." Wow! Mi jelenhetett meg az ex-minelnök kijelzőjén? "Péter! Ez egy üzenet! El kell sietned! És ha elsiettél, akkor el leszel sietve!" Vagy hogy? Ő egyébként előre kiszámította, hogy az emdéef nélkül is átmegy a törvény, tehát nem oszt, nem szoroz, hogy ott van-e.

Ezt sokan politikusi bölcsességnek, éles előrelátásnak nevezik. Én pőre pimaszságnak. Mert legalább ne legyintsen egy nagyvonalú szarokrával a kérdésre, hogy mégis mi a búbánatért nem végzi a munkáját normálisan?

Normálisan? A honatyák-honanyák kilencvenöt százalékának halvány fingja sincs arról, hogy éppen miről szavaz. Azért áll szembe az eszdéesz frakcióval Gusztos Péter, aki erre a néhány percre Gesztus Péterré változik, s ezért bődül el érces hangján: igen, igen, igen!

Az egyszerű félrenyomóknál más a helyzet. Ők a tündibündik. Alapból nem is téma a dolog, nóném képviselőknél legalábbis. A nagyágyúknál kínosabb, án nem mérvadó a helyzet. Mosolyra késztet, s gondolatokat ébreszt. Utóbbit teljesen feleslegesen. Fodor Gábor például leszavazta a költségvetést megalapozó törvényeket, de mi ez ahhoz képest, amikor Kuncze nemet nyomott anno az EU-csatlakozásra? Orbán pedig az Operaház támogatásának csökkentését egy félresikerült csuklómozdulattal megszavazta, pedig eredetileg nem ez volt a terve.

(Piti dolognak tűnik ez a nyomogatósdi. De talán nem az. Talán része ez egy nagy egésznek, amely pontosan azért nem működik, mert az ilyen apróságokra unottan legyintünk. Lehet fáradtságra, Angela Merkelre, üzenetekre, vagy úgysemszámítavoksomra hivatkozni. Lehet azt mondani, hogy nem is tudják, miről van szó. De azért emlékezzünk vissza: ahányszor a képviselői költségtérítés szóba került, soha, senki nem értette félre a dolgot. Érdekes módon ott egyetlen képviselő sem nyomott rossz gombot. Igaz, az egy tiszta történet, nem kell hozzá túl bonyolult agyműködés. Ők is értik és mi is.)

Elnyomóéknál általában jön a pénzbünti (emdéeféknél nem), ezzel ösztökélve a képviselőket a frakkfegyelem betartására, illetve arra, hogy ne mutassák magukat hülyébbnek, mint amilyenek valójában. Apropó: ösztöke. Gusztos Péter szerint a hibákat "legfeljebb agyba ültetett csippel és alacsony feszültségű áramütéssel" lehetne kiküszöbölni.

Szerintem az év legnagyobb ötlete.

Az "alacsony feszültséget" még egyszer átgondolnám.

8 komment

http://holdrablo.blog.hu/2008/12/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
2008.11 2008. December 2009.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1074 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3203
  • e Hét: 13470
  • e Hónap: 24581
  • e Év: 178077
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.