Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
A Jom Kippur miatt halasztják
  2010-09-14 22:28:40, kedd
 
  A Jom Kippur miatt halasztják a Vasas-MTK meccset

2010-09-14. 19:10

A Jom Kippur miatt halasztják a Vasas-MTK meccset


Az MTK-ról egyebek mellett az alábbi információk olvashatók a Wikipédián:
Az MTK Budapest FC magyar, ezen belül budapesti labdarúgócsapat. (...) A kényszer szülte alapítás, félelem az antiszemitizmustól, a deklarált zsidó háttér hiánya, a nem homogén felekezeti jelleg miatt az MTK mindig tabuként kezelte és igyekezett eliminálni annak jelentőségét, hogy a klub által hordozott jelentéstartalmak a főváros zsidóságához kapcsolódnak. Jellemző, hogy a klub történetét feldolgozó könyvek is igyekeznek e ténynek minél kisebb jelentőséget tulajdonítani és többnyire - kétségkívül helytállóan - az MTK demokratikus, befogadó és kozmopolita jellegét emelik ki.
A Vasas honlapján ugyanakkor az alábbi híradásra bukkantunk:
Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy az MTK-Vasas bajnoki labdarúgó mérkőzésre szeptember 16-án, csütörtökön 19 órakor kerül sor a Hidegkúti Stadionban. Az időpontváltozást az MTK vezetése kezdeményezte tekintettel a pénteken kezdődő Jom Kippur vallási ünnepre. A Vasas hozzájárult a módosításhoz, a két klub vezetése a szakmai stábokkal való egyeztetés után közös megegyezéssel a csütörtöki játéknapban állapodott meg.
Már csak az a kérdés: mi lenne vajon, ha nem "eliminálták" volna az MTK zsidó jellegének jelentőségét, s nem kezelnék tabuként, hogy az MTK nem más, mint egy zsidó focicsapat?...






Kapcsolódó: Vérvonalat erősít az MTK: Deutsch Tompi lesz az elnökük
(Kuruc.info)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Arról, hogy mindenben az idő d
  2010-09-14 21:17:49, kedd
 
  Arról, hogy mindenben az idő dönt

Mikor az élet, valamilyen emberi helyzet döntésre kényszerít, vigyázz, hogy az elhatározásokat a változás törvényének térfogatába állítsd: mert minden "döntés" az időben kap csak végső tartást és alakot.

Döntsél, de ne olyan föltétlenül! Ne olyan mindenáron! Ne olyan egészen! Add meg az emberi elhatározásnak azt a játéklehetőséget, amelyre szüksége van, hogy beilleszkedjék a világba és az időbe, elhelyezkedhessék az emberi szándékok, a változás törvényei között. Ne akard esküvel, szöggel és kalapáccsal rögzíteni minden időkre azt, amin az éjszaka és a reggel is változtat valamit, szíved és értelmed is örökké csiszol, másít, alakít valamit, ma, holnap és örökké. Adj az elhatározásnak időt és térfogatot, hogy megtalálja igazi helyét és formáját a világban. Döntsél, de ne nagyon! Döntsél, de ne föltétlenül! Cselekedjél, de ugyanakkor bízz mindent az időre is. Meglátod, holnapra vagy esztendő múltán, hogy nem te döntöttél, hanem a térfogat, melyben minden emberi ügy eldől: az idő./Márai Sándor Füves könyv/
 
 
0 komment , kategória:  Elmúlás  
ez a legnehezebb feladat az él
  2010-09-14 21:15:51, kedd
 
  "Legtöbb ember a nemi párbajban kap halálos sebet. Hiúsága nem bírja a szeretet elviselését, sem a szeretetlenséget; a magánytól éppen úgy szenved, mint az együttéléstől; disznóólakba menekül, vagy sértődött, bosszúvágyaktól fűtött magányos szerepekbe.
Érzékeink felett csak úgy maradhatunk hatalmasok, ha idejében szerénységet tanulunk. Nincsenek tartós "érzéki megoldások"; talán még a barátság sem tartós; semmi nem tartós, ami emberi. Az emberi élet síkján nincsenek érzelmi "ötéves tervek"; csak helyzetek vannak, melyek mindig tökéletlenek. A "nagy érzések" sértődnek meg leghevesebben, s mindig idő előtt. Érzékeink időleges lázadását el kell viselni, mint az élet nagy megpróbáltatásainak egyikét. Bele kell tőrödni, hogy nincs megoldás, csak türelem van. S ha valaki olyan erős, hogy átalakítja ez indulatokat nemesebb szándékká, a munka tégelyében megolvasztja az indulatokat, az alázat lombikjában lepárolja ez erőkből a hiúságot: bölcsen cselekszik. De ez a legnehezebb feladat az életben." (MS)l
 
 
0 komment , kategória:  Elmúlás  
Közel 10 millióval lépett le S
  2010-09-14 20:13:26, kedd
 
  2010-09-14. 19:36
Közel 10 millióval lépett le Szilvásy

Közel 10 millió forinttal távozott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől Szilvásy György. A volt humánpolitikai vezérigazgató-helyettes munkaviszonya munkáltatói rendes felmondással szűnt meg 2010 júliusában.
Szilvásy Györgynek kéthavi keresetének megfelelő végkielégítést és további nyolchavi felmentési időre járó bért fizettek ki, azaz összesen tízhavi keresetet vehetett fel - olvasható az MNV honlapján. Mivel havi bruttó bére 1,4 millió forint volt, összesen nettó 9 millió 520 ezer forint ütötte a markát.
A volt titokminiszter azelőtt távozott a cégtől, hogy életbe lépett volna a 2 millió forint feletti lelépési pénzekre kivetett 98 százalékos különadóról szóló határozat.

(HírTV)

http://kuruc.info/r/2/66093/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy kislány a tánciskola után
  2010-09-14 20:08:29, kedd
 
  Egy kislány a tánciskola után panaszkodik az anyjának:
- Képzeld mama, a Béla folyton tapogat.
- Hagyd csak, majd megbánja egy életre. Annak idején az apád is így kezdte
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Fideszes(!) házilap: Párizs, B
  2010-09-14 19:59:43, kedd
 
  2010-09-14. 01:13
Fideszes(!) házilap: Párizs, Berlin és Róma sokkal idegengyűlölőbb, mint a Jobbik (teljes cikk!)

Az alább az Interneten először csak és kizárólag nálunk (saját szkennelés) olvasható Magyar Nemzet-cikk legeslegfontosabb megállapítása: ,,Párizs, Berlin, Róma rég félretolta a balliberális dogmákat, nemzeti érdekeket érvényesít Brüsszellel szemben is; védi a saját piacát, erősíti a saját középosztályát, és néha olyan idegenellenességekre ragadtatja magát, amit a Jobbik is megirigyelne tőlük." Mindez egy fideszes lapban.

Ennyit arról, hogy hogyan arányul a Jobbik radikalizmusa Nyugat-Európáéhoz, hogyan arányul például a táborok terve az immár évek óta(!) alkalmazott olasz gyakorlathoz (cikk) vagy a bentlakásos iskoláké a franciához (cikk). És akkor még nem is beszéltünk a cigányokkal fizikailag leszámoló, őket nemes egyszerűséggel, ha tehetik, agyonlövő, derék finnekről vagy a még 9 éveseket is könyörtelenül magánzárkába vető, szintén derék svájciakról. Hol ajánlotta pl. a Jobbik azt, hogy lőjük le mi is a cigányainkat, ahogy a szinte minden pozitív dologban világelső, a legélhetőbb országot maguknak tudó finnek teszik?
Legalábbis megmosolyogtató, hogy mindezt a Fidesz lapja, a Magyar Nemzet ismeri el. Miközben a másik házilapban, a Magyar Hírlapban, a Fidesz (Bayer Zsolt mellett) legelkötelezettebb bérújságírója, Huth Gergely, faktuális tévedésekkel (pl. az, hogy Budapesten csak a külvárosi részben van Kossuth utca, a belvárosi részen, amiről beszél, csak Kossuth Lajos utca van) bőven megtűzdelt ,,Most vagy soha" cikkében a következőt volt képe leírni most szombaton:

,,A másik pedig a Jobbik, amelynek vezetői éppen ezekben a napokban járatják le magukat végérvényesen. Mert nem hiszem, hogy sokáig lehet az ország egyik felén (Miskolcon) a nyomorba süppedt rétegek elégedetlenségére apellálva egy-egy szavazatrabló akció keretében koncentrációs tábort ajánlgatni a cigányoknak, aztán néhány napra rá az ország szívében roma felzárkóztatási programot és sokszínű Budapestet álmodni. Vagy éppen ékesszólóan, nyakkendőben, Boss öltönyben beszállni a politikai vitába, aztán karikás ostorral a kézben likvidálással fenyegetni a vitapartnereket."

Tetszik érteni? A Jobbik-táborok ,, koncentrációs táborok". Azok a táborok, ahova csak és kizárólag a rendőrség által elismerten bűnelkövetőket zárnák, és amelyek egy fokkal sem keményebben például olasz társaiknál, sőt. Ez utóbbiakba, ahogy azt a szintén nem éppen jobbikos Népszabadság is elismerte, kivétel nélkül minden(!) cigányt kizsuppoltak a derék olaszok - ráadásul nem csupán a külföldi állampolgárságúakat, hanem az olaszokat is. Huth ostobaságát, ill. olvasókat teljesen hülyének nézését az is jól példázza, hogy eszmefuttatását folytatva a mai börtönöket akkor szigorított koncentrációs táboroknak is nevezhetnénk - ugyanazzal a feltételekkel jut be oda a delikvens, de onnan nincs szabad kijárás este 10 előtt, szemben a Jobbik tervével. Huth, Huth, te nagyon ostoba, az olvasóidat szellemi fogyatékosként kezelő bérfirkász...

Vissza a Magyar Nemzet cikkéhez:

A mai ellenzék már az ítélőképességét is elveszítette
Évtizedek óta azzal legitimálta létét és véleményformálói elsőségét a magyar baloldal, hogy vele van a Nyugat, hogy őrajta hullámzik be mindaz, ami művelt, ami kulturált, ami európai. A magyar baloldal a néha-néha többségbe kerülő jobboldallal szemben is — a Horthy-hatalomátvételtől kezdve a Fidesz április győzelméig megannyi alkalomkor — gondolhatta magát a keleti provincializmus áldozatának. A magyar baloldal arcán mindig ott volt a szenvedés: hogy mondandóját a puszta sivárságában-senki sem érti meg. Mucsa vagy szabad demokrata többség, hirdette egykoron Tamás Gáspár Miklós (TGM). Szerinte tehát mindaz, amit a magyar jobboldal jelentett, mucsai, pórias, megvetendő, szégyellnivaló. Mint az értetlen magyar turista, aki hangosan ordibál a Mariahilferstrassén — hosszú ideig élt ez a kép a magyar jobboldalról. És néha valóban okkal. Mára azonban a balliberális gőg visszaszorult Budapest néhány utcájába. Tamás Gáspár Miklós már jól látja: Európa is mucsai lett hozzájuk képest.

A magyar baloldal jelentős része még nem tart itt. Ők még mindig úgy hiszik — talán, mert rég jártak Nyugaton, talán, mert rég olvastak külföldi lapot, talán, mert idegen nyelven nem is értenek —, hogy Európa és Orbán Viktor eltérő irányokba halad. Ismert mantra a magyar baloldalon, hogy kifordult szemekkel sóhajtoznak egy jobb, egy európaibb jobboldalról — ilyenkor mindig előkerült a német vagy a francia jobboldal emlegetése. Szegény magyar baloldal! Nem tud, nem lát ő már semmit sem a világból. Nincs mucsaibb dolog, mint amikor valaki bő gatyában akar világfinak látszani. A mi magyar baloldali értelmiségünk ezt teszi. Rég nem világfi, rég nem baloldali.

Amikor Orbán Viktor meghirdette a bankadót, a ,,szociáldemokrata napilap" ikonomisztosabb volt az Economistnál, handelszblattosabb a Handelsblattnál, és jó baloldaliként aggódott a bankok esetleges veszteségeiért. A ,,szociáldemokrata napilap" messzebb van a nyugat-európai baloldaltól — annak témáitól és javaslataitól —, mint a Jobbik antiglobalizmusa. A magyar baloldal megújulásának nagy akadálya, hogy mindenféle posztkádári közgazdasági reformmantrát akarnak itt egyesek baloldalként eladni. A magyar baloldal nagy tragédiája, hogy az egyetlen Tamás Gáspár Miklós kivételével talán nincs is senki, aki mindezt látná. Ha meg nem látják szellemi sivárságukat, egyhamar nem is fogja zavarni őket.

A ,,szociáldemokrata napilap" ontja magából a cikkeket, amelyek a Nyugaton már rég meghaladott közgazdasági dogmák kizárólagosságát hirdetik. Amikor a kormány ujjat húzott az IMF- fel, és őt ünnepelte a szélsőbaloldali Junge Welttől a szocdem Guardianig mindenki, a magyar baloldal a bankokért vagy Simor András fizetéséért izgult a leginkább. És amikor a ,,szociáldemokrata napilap" a nyugati jobboldalt ajánlgatja Orbánnak — TGM persze sohasem tenne ilyet, de hát ő maradt a baloldal egyetlen embere, aki még olvas nyugati sajtót —, csak azt fejezi ki közvetett formában a Népszava idős kollektívája, hogy ők még sosem hallottak Sarkozyről, Berlusconiról, a holland populista jobboldalról vagy éppen a német Thilo Sarrazinről. Orbán a nyugatiaktól legfeljebb kemény jobboldaliságot tanulhat, ha feléjük néz. Párizs, Berlin, Róma rég félretolta a balliberális dogmákat, nemzeti érdekeket érvényesít Brüsszellel szemben is; védi a saját piacát, erősíti a saját középosztályát, és néha olyan idegenellenességekre ragadtatja magát, amit a Jobbik is megirigyelne tőlük. Ez már nem Lionel Jospin, nem Joseph Martin (Joschka) Fischer Európája.

A magyar baloldal 2010-re nemcsak a választásokat, de ítélőképességét is elvesztette. Nem őbelőle fújnak a nyugati szelek, csak a por száll, ha megmozdul. A magyar jobboldal — az a bizonyos mucsai, provinciális — lassú építkezéssel 2010-re meghatározóvá vált. A nyugati jobboldali, konzervatív eszmei hagyaték ma népszerűbb, olvasottabb itthon. Edmund Burke vagy Joseph de Maistre, Carl Schmitt vagy Eric Voegelin, John Kekes vagy Molnár Tamás egyaránt jelen van, húsz év alatt megjelent a hazai értelmiségi, egyetemi közegekben. (Jó lenne, ha az új kormány sem felejtené el, hogy politikai győzelméhez korszellemváltásra is szükség volt. A jobboldali önmegismerésnek, a nyugati és hazai konzervatív eszmei hagyaték feldolgozásának éppen ezért folytatódnia kell.)

Ami most kibontakozik a magyar nagypolitikában, évekkel ezelőtt kezdődött, pár konzervatív filozófus, értelmiségi révén. Fordításaikkal és saját munkáikkal járultak hozzá a konzervatív fordulathoz — amely, mint minden, ami konzervatív, nem rövid ostrom, hanem két évtizedes építkezés eredményeként jött létre. Persze semmi sem örök. Lesz még másmilyen a korszellem. Egyelőre azonban a magyar baloldal részéről nem sok jelét látni a készülődésnek, és még Schmuck Andor kampánydala tűnik a legérdekesebb, legjelentősebb mutatványnak. (Az LMP egyébként európai baloldaliságát pedig még sem ő maga, sem a választók nem vették elég komolyan.)

A magyar baloldal átaludta az elmúlt húsz évet. Ha az idén elkezdik, húsz év múlva talán valami értelmeset is hallhatunk majd tőlük.

A szerző (TECHET PÉTER) jogász, újságíró

http://kuruc.info/r/2/66038/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Főosztályvezető lett az új NFÜ
  2010-09-14 19:52:42, kedd
 
  Főosztályvezető lett az új NFÜ-elnök lánya
spirk

2010. szeptember 14., kedd 13:06
http://index.hu/belfold/2010/09/14/az_nfu_uj_vezerenek_lanya_asszisztensbol_foosz talyvezeto_lett/


Az Orbán-kormány hivatalba lépését követő napokban nevezték ki Petykó Zoltánt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökének. A minisztériumi fejcserék a Fidesz kipróbált gazdasági emberének 27 éves lányát is helyzetbe hozták. Szeptemberben Petykó Adrienn lett a Vidékfejlesztési Minisztérium költségvetési főosztályának a vezetője. Adrienn eddig könyvvizsgáló asszisztensként dolgozott.

Petykó Zoltánt június elején nevezte ki Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökének, amikor visszavonta Vági Márton vezetői megbízatását.

A napokban a Vidékfejlesztési Minisztériumban is lezajlottak a főosztályvezetői személycserék. A tárca költségvetési főosztályának irányítója a 27 éves Petykó Adrienn lett. Az NFÜ új elnökének lánya eddig a Deloitte Könyvvizsgáló Kft.-nél dolgozott könyvvizsgáló asszisztensként. (Petykó wiwes oldalán még ez a munkakör szerepelt a cikk megjelenésekor.) A Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karán végzett Petykó még nem dolgozott a közigazgatásban, és a költségvetési ügyekben sem szerzett jártasságot.


A kinevezés hátteréről megkérdeztük a minisztérium sajtóosztályát, ahonnan a cikk megjelenése után azt a választ kaptuk, hogy "Petykó Adrienn 2007-ben végzett a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karán, mérlegképes könyvelői szakvizsgával rendelkezik, és a versenyszférából érkezett a minisztériumhoz. Szakmai felkészültsége megfelelő, munkájával kapcsolatban semmiféle probléma nem merült fel". .

Petykóról már nyáron azt írta a HVG, hogy új pozíciója nem csak az uniós pénzek elosztásában, hanem az agrár- és vidékfejlesztési területen is erős emberré teszi, akinek szava sokat számíthat a különféle intézmények vezetőinek kiválasztásában. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal új elnöke, Palkovics Péter például Petykóval egy időben, az első Orbán-kormány idején teljesített szolgálatot a Bábolna Zrt-nél. Palkovics volt a bábolnai vezérigazgató, amikor Petykót elnökké nevezték ki.

A fideszes sztármenedzserként emlegetett Petykó a párt befolyásos szolnoki gazdasági csoportjának tagjaként került a nagy állami cégek közelébe. Bábolnai működése idején párhuzamosan a Hungexpónál elnök-vezérigazgatói posztot is betöltött, az utóbbi években a Közgép felügyelőbizottsági elnöke volt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy férfi elfelejtkezett
  2010-09-14 19:50:44, kedd
 
  Egy férfi elfelejtkezett a felesége születésnapjáról, amin az asszony megsértődött.
Emberünk agya gyorsan forog, ezért egyből korrigálta a hibát:
- Drágám, miért várod el tőlem, hogy eszembe jusson a születésnapod, amikor egyáltalán nem látszik rajtad az öregedés?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A 2010.03.09-e óta fantom Novu
  2010-09-14 19:26:30, kedd
 
 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

A 2010.03.09-e óta fantom Novum Kft. neve alatt folyó felszámolások végleges listája, az abban érintett bíróságok

A 2003.10.31-én megszűnt fantom Kossuht Holding Rt. (01-10-041457) neve alatt 2010-ig bezárólag lebonyolított 386 törvénysértő felszámolás követkemzény nélküliségén és "nagy sikerén" felbuzdulva, 2010.03.09-től újra indították a fantom felszámoló szerv neve alatt a törvénysértő felszámolásokat, amely így 155 céget érint a most elkészült kigyűjtés szerint.

Új motívummal is bővült a fantom cégek neve alatt az érintett bíróságok teljes belenyugvása melett törvénysértően folyt és folyófelszámolások sora. Ugyanis már nem csak a felszámoló szerv a fantom, hanem a hitelező is.

A Hajdú-Bét Rt. ingatlanit a Legfelsőbb Bíróság 2009. januári ítélete szerint is törvénysértően eladó Békésfact Kft. (01-09-708792) 2006 év végén indult felszámolási eljárásba aggálytalanullett hitelező a 2006.11.30-án megszűnt Berta Kft. (01-09-687646) akként, hogy a megszűnt cégnek volt még 2007. január 29-én is élő bankszámlája az MKB-nál, amely bankszámlán keresztül utalták át a Fővárosi Bíróságnak a regiszrációs díjat, és azt a Fővárosi Bíróság és a Novum Kft. is elfogadta temészetesen.

Az ekként hitelezővé avanzsált 2006-ban megszűntetett Berta Kft. a Fővárosi Bíróság nyilvántartása szerint 2010. júniusig volt hitelező a Békésfact Kft-nél.

A Berta Kft. 2005.12.29-től 100%-ban dr. Pintér Sándor és az MFB által közösen tulajdonolt társaság tulajdonába került.

A Békésfact Kft-nek 2004.01.19-e óta az ügyvezetője az a Csorba Gábor volt, aki 2005. február óta már a több száz fantom felszámolást folytatott Kossuth Holding Rt-t vezeti.

Az APEH és a PSZÁF is köti magát ahhoz, hogy a cégjegyzékben, mint más társaságok "törvényes képviselőjeként"regisztrált megszűnt felszámoló cég neve alatti cselekmények törvényesek, joghatás kiváltására alkalmasak voltak és ma is azok.

Ilyen egyszerű az egész.

Minda Zoltán

Melléklet:
NovumKft RtTörvsFelszámBíróságok100913.doc
LeválÁtmCégListBírókFekete091102.doc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ismét zsinagógában könyörgött
  2010-09-14 19:22:04, kedd
 
  2009-11-18. 16:41
"Testvéreimnek tekintem a zsidókat" - ismét zsinagógában könyörgött Tarlós a hatalomért

Tarlós István, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője, a legnagyobb ellenzéki párt várható főpolgármester-jelöltje volt múlt pénteken a BZSH Nagyfuvaros utcai Körzetének vendége - olvasható a Mazsihisz honlapján, alább a folytatás eredeti formájában (a hibákkal és magyartalanságokkal együtt).


Kapcsolódó: "Elnyomjuk a Gárdát és a Jobbikot is; még jobban kellene büntetni őket"

A fővárosi politikust péntek este, a Sábesz beköszönte után tartott kiduson látták vendégül, s kérdezték napi ügyekről és a terveiről. A beszélgetést Szabó György képviselő (FIDESZ) szervezete meg, s hozta tető alá. (Róla bővebben itt - a szerk.)
Streit Sándor a Nagyfuvaros utcai zsinagóga körzet és a Budapesti Zsidó Hitközség elnöke köszöntötte a vendéget és vezette le a diskurzust. Tarlós István teli terem előtt-nyílt, de kultúrált hangvételű beszélgetésen fejthette ki nézeteit. Ez nagy eredmény, előrelépés, amely a körzet tagságának demokratizmusát és az est szervezőit dicséri.
A beszélgetés előtt Streit Sándor röviden ismertette a Nagyfuvaros utcai Zsinagóga múltját és jelenét, a nagy múltú józsefvárosi templom Pest egyik legnagyobb, minden reggel és este imádkozó zsidó közössége. Sok közkeletű tévhittel szemben, a holokauszt előtt itt Józsefvárosban élt Budapest legnagyobb zsidó közössége. Sajnos a nyilas-náci terror miatt nagyrészüket kiirtották, de a Nagyfuvaros utca vallási és világi vezetői mindmáig tartják őseik hitét, hagyományőrző zsinagógát fenntartva. Tarlós István megalapozva az est hangulatát, bensőséges légkörét elmondta, hogy ő is a Nyóckerben született. Bár csak néhány napig élt a kerületben.
Tarlós István megköszönte a meghívást és elmondta, hogy meghatódott a gesztustól és az istentisztelettől. Elmondta, hogy ő is hívő ember, római katolikus vallású, de II. János Pál pápa elveit követve testvéreinek tekinti zsidó vallású embertársait:
,,Hívő ember vagyok és a történelmi vallásokat nagyon tisztelem. Az Ószövetséget együtt hisszük és a kereszténység is a zsidó vallásból ered."

Röviden ismertette életét: 1948-ban született a VIII. kerületi Bábaképzőben, rövidesen a család átköltözött Óbudára és azóta is III. kerületben él. Eredetileg műszaki emberként, mérnökként dolgozott, de a rendszerváltás után a politikai tevékenysége miatt nem volt ideje foglalkozni szakmájával és frissíteni ismereteit. Ma már nem tudna elhelyezkedni a szakmában, annyi új technikát és fejlesztést vezettek be.
A politikával csak 1989-ben került kapcsolatba, politikai pályáját az SZDSZ-ben kezdte: ,,Azért léptem be és segítettem munkájukat, mert akkor még antikommunista párt volt." Hozzátette, hogy nem gyakran jár zsinagógába, de polgármesterként jó néhányszor volt már.
Tarlós István kétszer járt Izraelben, legutóbb pedig a Dohány utcai zsinagóga évfordulós ünnepségén vett részt. A Fidesz frakcióvezetője kérdésünkre elmondta, hogy nem igaz, közönséges hazugság, hogy a legutolsó főpolgármester-választáson a Jobbik támogatásával indult volna: ,,Egyetlen párt támogatott, a Fidesz. A jobbikosok tényleg megkerestek és felajánlották támogatásukat, de én nem kértem tőlük semmit sem."
A ,,Zsidónegyedre" vonatkozó terveire is rákérdeztünk: Tarlós István nagy kuszaságot, káoszt és számos egymással ellentétes véleményt lát az ügyben. Mindenképpen rendezni szeretné a terület sorsát és megszépítené annak házait, közterületeit. Azonban nem egy személyben kíván dönteni a rendezésről. Az érintettek, a zsidó közösség és a szakmai szervezetek véleményét kikérve szakmai és konszenzusos döntést szeretne hozni.
Streit Sándor elnök arról kérdezte a főpolgármester-jelöltet, hogy mit kíván tenni az aluljáróinkban, közterületeinken tapasztalható antiszemita megnyilvánulások ellen. Hogy ne köpjék le többet kipát viselő vagy Dávid-csillagos nyakláncot viselő vallásos zsidó hittestvéreinket. Tarlós István elmondta, hogy programjában nem tesz különbséget zsidók és nem zsidók között. Szerinte a városban káosz van, sok helyen félnek az emberek és ez ellen egy szigorú büntetéseket kiszabó közterület felügyelet létrehozásával segítene. Határozottan elítélte az antiszemita megnyilvánulásokat, falfirkákat, amelyektől meg kell tisztítani a várost.
Tarlós István józsefvárosi zsinagógában tett látogatása fontos gesztus volt a hazai zsidóság felé-főként ilyen radikalizálódó időkben. Elviekben és elvileg egyetértés alakult ki, kérdés, hogy Tarlós István megválasztása esetén az elmondottakat a gyakorlatban is megvalósítja e...? Az általa hosszú ideig vezetett Óbudán a Fidesz a MIÉP-el és a Jobbikkal együtt kormányoz és számos más önkormányzatban is van ilyen együttműködés. Tarlós jószándéka és nyitottsága fontos dolog és némileg megnyugtató, azonban a Fidesznek is választania kell.
Egy biztos: a szélsőjobb minden eddiginél jobban megerősödött Budapesten, reális veszélyt jelent és ennek megállítása minden demokratikus erő érdeke.

http://kuruc.info/r/2/50604/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2010.08 2010. Szeptember 2010.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 351 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1119
  • e Hét: 15349
  • e Hónap: 26460
  • e Év: 179956
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.