Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Megnyílt az Oktoberfest
  2012-09-23 21:20:29, vasárnap
 
  Megnyílt az Oktoberfest
2012, szeptember 22 - 19:58

Megnyílt szombaton Münchenben az Oktoberfest, a világ legnagyobb népünnepélyeként számon tartott sörfesztivál.

A folyékony kenyér ünnepe zuhogó esőben kezdődött a bajor fővárosban, de a rossz idő nem rontotta el a hangulatot. A hagyományoknak megfelelően az első hordó sört a müncheni főpolgármester ütötte csapra, az első korsó sört pedig a bajor miniszterelnök kapta. Christian Ude főpolgármester és Horst Seehofer kormányfő koccintását üdvrivalgás fogadta a Terézia-réten (Theresienwiese), ahol a kezdetektől, 1810-től rendezik a fesztivált. Háborúk és járványok miatt eddig 24-szer maradt el a sör müncheni ünnepe, az idei így a 179. Oktoberfest.

Tavaly 6,9 millió vendéget - minden korábbinál többet - fogadtak a sörsátrakban. Összesen 7,5 millió korsó - ugyanennyi liter - sör fogyott, és a rekordszámú vendég elfogyasztott még egyebek mellett félmillió grillcsirkét és 70 ezer sertéscsülköt.

Az idén várhatóan elmarad a látogatók száma a 2011-es csúcstól az október 7-ig tartó rendezvényen, a sör korsónkénti - vagyis literenkénti - ára viszont rekordot dönt, 9,5 euró körül alakul a tavalyi 9 euró után.

A fesztivál eredete egy esküvőre nyúlik vissza: 1810. október 12-én vette feleségül Lajos bajor trónörökös (később I. Lajos király) Terézia szász-hildburghauseni hercegnőt. Az esemény fényét emelendő lóversenyt rendeztek az újonnan épült versenypályán a város kapui előtti Terézia-réten, és az uralkodócsalád étellel, itallal is megvendégelte az ünnepségek részvevőit.

1811-ben az ünnepséghez a bajor mezőgazdaság népszerűsítése céljából mezőgazdasági kiállítást is kapcsoltak, és a programból ugyan a lóversenyek idővel kikoptak, de négyévente még mindig rendeznek agrárvásárt. Így az idén is megtartják a bajor központi mezőgazdasági fesztivált (Bayerisches Zentral-Landwirtschaftsfest - ZLF), amely most ünnepli a 125. évfordulóját.

Az Oktoberfestet 1819-ben nyilvánították évente tartandó népünnepélynek, kezdetét pedig a barátságosabb időjárású szeptemberre hozták előre. A rendezvény népszerűsége az 1880-as évektől ugrott meg igazán, amikor bevezették az elektromos világítást, és a sült kolbász mellett grillcsirkét is árusítani kezdtek. A megnyitó ünnepség forgatókönyvét 1950-ben rögzítették, azóta minden évben a müncheni főpolgármester csapolja meg az első hordót, és a bajor miniszterelnöknek tölti tele az első korsót.

A müncheni Oktoberfest - Oktoberfest München - 1995 óta bejegyzett márkanév. A logója két teli korsó egymással szembe fordítva, a korsókra kiülő párán pedig szem és száj, az ábra így egy mosolygós arcot mutat. A müncheni önkormányzat adatai szerint világszerte mintegy kétezer sörfesztivált neveznek Oktoberfestnek.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/megnyilt_az_oktoberfest-20120922
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Birodalom
  2012-09-23 21:18:04, vasárnap
 
  Birodalom



Érdekes párbeszédet hallgattam tegnap este egy nyílt fórumon . Egy Franciaországban élő izraeli író, és egy Ausztráliában élő izraeli bíró álláspontjait mutatták be, ennek a parányi Közelkelet-i demokráciának a végleteiben . Két ember, két elmélet . Az egyik emberi oldaláról közelíti meg a szinte megoldhatatlannak tűnő izraeli kérdést, a palesztínokat is emberszámba veszi, a másik döntéseket hoz, megszokta csak neki lehet igaza . Az egyik az igazság oldaláról nézi a dolgokat, a másik jogismeretének biztos tudatában felülről kezeli azokat .



Ilan Pappe bevallotta, hogy 1948-ban emberiség elleni bűnöket követett el Izrael, amikor fegyverrel a kezében elzavarta földjéről a palesztínok felét . Olyan ez amikor valaki szállást kér tőled, beengeded a házadba, majd reggel úgy találod, hogy kizártak belőle . A jó bíró ezzel szemben azt hangoztatja, hogy nem készült a két állam között semmiféle megegyezés a fent említett területekről 1948-ban . Valójában mindegy mi történt hivatalosan, palesztín menekültek nagy száma kimutatható ma is . Erőszakkal űztek el földjéről közel hatmillió palesztínt, amikor megalakították Izrael államot . Az egyiknek minden, a másiknak semmi ...



Két ember testbeszéde sokat bizonyít, amikor közbevágásokkal próbálja a társalgást saját érdektereire vezetni a zsidó alapítványokat vezető ausztráliai bíró . Nem tűr ellentmondást a másik zsidóval szemben, aki a békés együttélésben látja e térség jövőjét, ahol ő maga is született . Hogyan lehetne a palesztínok nélkül dönteni róluk ? Olyan ez mint a trianoni békediktátum Magyarország ellen . Szétcincálták hazánkat, még beszélni sem engedtek róla egészen 1989-ig, a rendszerváltásig . Palesztínáról sem beszélhet senki, mert akkor azonnal antiszemita bélyeget nyomnak rá . Micsoda hülyeség ez kérem ? Hát a palesztínok nem lennének szemiták ? Egyik szemita kisemmizi a másikat, elrabolja földjét, elűzi őslakóit, majd kijelenti, hogy azért haragszanak reájuk, mert azok antiszemita csibészek .



Fölülről megoldani egyes dolgokat lehetetlen konfliktus nélkül, de úgy látszik az izraeli döntéshozók nem óhajtják az ütközések elkerülését, hanem egyenesen keresik azokat . Az egyik felszólaló ausztrál megjegyezte, hogy fültanuja volt két évvel ezelőtt a Kelet jeruzsálemi telepesek térhódítását kijelölő bizottság egy kijelentésének . Azt mondták a betolakodók, hogy ötezer telepest szánnak arra a területre . Majd nevetve hozzátették, hogy az ötezer valójában kilencvenezret jelent ! A kettősbeszéd agresszív alkalmazása abban a térségben háborús konfliktusokat szül . A zsidók lehetőséget kaptak arra, hogy kétezer év multán letelepedjenek békében a testvéreik földjén, de ezt nem tudták kihasználni, egyik háború a másikat követi ott azóta . Folyamatosan kiszorítják az őslakókat szülőföldjükről és felfegyverzett katonákkal védett, erődszerű lakóparkokat építenek az elfoglalt palesztín területen .



Elfogadhatatlan, hogy akik koncentrációs táborokról beszélnek sajnáltatva magukat a hitleri bánásmód miatt, most saját maguk zárják el a külvilágtól, gyakran még a saját földjétől is a palesztínokat közel tízméter magas betonkerítéssel . Miért teszi ezt Izrael ? Talán csak nem valami újabb háború kitörésében reménykednek ebben a térségben ? Új határokat húznak minden győztes csata után a tolvajok . Nem elégednek meg azzal amit kaptak a Népközösségtől, most már mindent akarnak ! Amerika ott áll bambán a hátuk mögött, állig felfegyverkezve aszisztál minden jogtalan lépésükhöz .



600 különböző zsidó szervezett hálózta be Amerika vezetését úgy, hogy teljesen átvették vele az ország irányítását . A cionista lobby befolyása megállíthatatlannak tűnik . Együttműködnek a cionista zsidó-keresztények megtévesztett millióival, akik észre sem veszik mihez aszisztálnak valóban .



Ezek a szervezetek, különféle alapítványok, kutató intézetek elnyelik az adózandó pénzeket, amelyet a pénzbirodalom jóvoltából ezek a csoportok kapnak . Minden zsidó haszon ide vándorol, és adózatlanul rombol tovább . A feje búbjáig eladósodott USA nem érti miért került ebbe a helyzetbe . Ma már 16 trillió dollárt is meghaladta az adóssága . Kinek tartozik Amerika ? A bankrendszerének, ami nem a sajátja ! Ennek a hatalmas országnak, a világ leggazdagabbjának eltérítették a kormánykerekét ! Minden léhűtő ott lebzsel a konc mellett, együtt marcangolják ezt a számukra is nagy falatot . Egyszer szólalt csak fel ellenük az akkori amerikai elnök, megpróbálta visszaszerezni a pénznyomtatás alkotmányban rögzített szuverén jogát, de mint ismerjük az 1963-as dallasi eseményeket, kiméletlenül meggyilkolták . Földünk leghatalmasabb államának elnökét végeztethették ki büntetlenül, annak a hatalmas hadseregnek a vezetőjét, akiknek a farvizein építik saját birodalmukat .



Ma már szinte csak a ?militarista ipar? foglalkoztat embereket abban az országban . A világ 75 országában állomásoznak amerikai katonák, akik annak a kis műországnak az érdekeiért állnak harcba . Egy katona felállítása pénzkérdés csupán . Mondjuk adnak neki százezer dollárt egy év szolgálatért cserébe . A felszerelése is annyi . Tehát beindítják a pénznyomógépet, és raklapszámra születnek a friss dollárok . Nem véletlen, hogy ma már szinte kétezer dollárt kérnek egy uncia aranyért, amit még 1913-ban húsz dollárra becsültek . Így kerülhetett földünk összes aranya ehhez az élelmes népcsoporthoz, akik a jogaikkal tisztában vannak, de csak a maguk igazságát ismerik . A nagy Amerika egyetemein politikai korrektséget tanítanak, részembereket képeznek, akik csak egyetlen munkaműveletre képesek . Ezt a gépezetet így már összehangoltan működtetik, nélkülük megáll majd minden (gondolják ők) .



Felépítették egy láthatatlan birodalmat, amire a korlátlan mennyiségben legyártott játékpénzzel az USA központi bankja ad fedezetet . Ez a Tartalék rendszer külföldi magánbankok tuljadonában van, kamatra ad pénzt a költségvetés megrendeléseire . Lassan eladósodik az ország teljesen, és ahogy 2008-ban láttuk, a tőzsde szándékos bedöntésével működésképtelenné válhat egy pillanat alatt . Szaddam, Gadhafi, s most Irán, Oroszország és Kína aranyalapra helyezték volna a bizonytalan dollár helyett az olaj exportját . Ezért kellett pusztulniuk, pedig jó munkát végeztek korábban a megbízóiknak . A dollár és a bankrendszer végét jelentené azonnal ha más valutában, vagy aranyban számolnák el az olajból származó bevételeket . Nem véletlen az sem, hogy a nagybankárok szinte valamennyien zsidó származásúak akik a cionista keresztényekkel együtt eltérítették a világot, de mind ezeket csak addig tehetik, amíg mi megengedjük nekik .



Mi volt ehhez képest a Harmadik Birodalom ? Új Hitler született a vélt áldozatokból . Valótlan hírek, média huncutság, virtuális képek, megváltozott értékek vesznek körül bennünket mindenhol . Megérett az idő a változásra...





VGB

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Német tudósok: végzetes Németország Európa-politikája
  2012-09-23 21:09:54, vasárnap
 
  Német tudósok: végzetes Németország Európa-politikája
2012, szeptember 23 - 16:52


A német Választási Alternatíva 2013 - amely tudósok és gazdasági szereplők egyesülete - az interneten verbuvál támogatókat eurót bíráló politikájához.

Céljuk, hogy megállítsák Németország "végzetes Európa-politikáját", mert úgy látják, hogy napjaink pénzügyi és gazdasági válságára nem ez a helyes válasz. Az egyesület alapítói és aktivistái között olyan ismert személyiségek vannak, mint Hans-Olaf Henkel, a Német Gyáriparosok Szövetségének (BDI) egykori főnöke és Karl Albrecht Schachtschneider alkotmányjogász. A soraikban tudnak egyetemi oktatókat, közírókat.

A csoport többek közt azt követeli, hogy Németország ne vállaljon kezességet más országok államadósságáért. A csoport nem kíván pártként indulni a jövő évi általános választásokon, viszont támogatja a nagy pártokból kiábrándult Szabad Választók Szövetségét.

Henkel annak idején az euró fő támogatójának számított, mára azonban leszámolt egykori nézeteivel: "tévedtem" - hangzik tömör önkritikája. A közelmúltban a müncheni Focus magazinnak adott interjúban arra figyelmeztette a német politikusokat, hogy adópolitikájukkal elűzik a hazai vállalkozókat: már így is csaknem háromszázezer üzletember telepedett le az utóbbi években Svájcban.



MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/nemet_tudosok_vegzetes_nemetorszag_europa_politikaja-20120923
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így hátrál meg a Fidesz
  2012-09-23 20:46:13, vasárnap
 
 
Így hátrál meg a Fidesz

Ha nem az ő emberük, akkor inkább senki - a miskolci Fidesz elintézte: minden bizonnyal idén már nem lesz új igazgatója a Földes Ferenc Gimnáziumnak. A városvezetés nem hajlandó tudomásul venni a gimnázium diákjai, pedagógusai és a szülők akaratát. Az államra tolnák a felelősséget.



Amint arról korábban beszámoltunk, a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban áll a bál: a helyi Fidesz nem hajlandó kinevezni a mindenki által támogatott Veres Pált, aki jelenleg is vezeti az intézményt. Földesi Norbert, a miskolci MSZP-frakció vezetője szerint a fideszes városvezetés bosszúból nem nevezi ki Verest, aki korábban nyilvánvalóvá tette, hogy nem támogatja az iskola nevének megváltoztatását, noha a kormánypárti politikusok a kezdeményezés mellé álltak. Az intézmény jelenlegi és volt diákjai tavaly nyáron rövid idő alatt közel 40 ezer aláírást gyűjtöttek annak érdekében, hogy a városvezetés álljon el névváltoztatási tervétől, s továbbra is Földes Ferenc nevét viselhesse az iskola. A Fidesz végül meghátrált.

Idén már a második pályázatot írta ki a vezetői tisztségre az önkormányzat, amelyen Veres Pálon kívül egy, a nyugdíjazásához már közel álló pályázó vesz részt. De a Fidesz végül úgy fest, hogy meghátrál, a városvezetés nem hajlandó tudomásul venni a Földes Ferenc Gimnázium diákjai, pedagógusai, dolgozói és a szülők akaratát, továbbra sem akarják kinevezni azt a pályázót, akit egyhangúlag támogatnak. Az államra hárítanák a felelősséget, az önkormányzat oktatási bizottsága azt javasolja: mégse döntsenek a mostani pályáztatási eljárás során, hiszen az esetleges fenntartóváltás során majd az állam dönt.

A helyi szocialisták szerint a Fidesz-KDNP-s városvezetés eddig csak maszatolt az ügyben, most pedig áthárítják a döntés lehetőségét az államra, csupán azért, mert nekik valamiért nem szimpatikus Veres Pál. A városvezetést az sem érdekli, hogy legújabb döntésükkel hónapokig a bizonytalanság lesz az úr az ország egyik legjobb gimnáziumában. Azzal, hogy az államról úgy beszélnek, mint az intézmény új fenntartójáról, azt is elismerik: eszük ágában sincs megmenteni a miskolciak számára a városi iskolákat, bedobják azokat a "nagy közösbe".

Egyébként az igazgatójelöltek meghallgatásán a tantestület és a dolgozók egyértelműen szembefordultak azzal, a jelenleg a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskolában tanító, történelem, ének-zene szakos tanárnővel, aki Veres Pállal szemben indult. Kifogásolták a pályázatában fellelhető tárgyi tévedéseket, és azt is, hogy a pályázónak egy éve van hátra a nyugdíjig (márpedig így hogyan lehet hosszú távra tervezni), s azt is, hogy nincs semmiféle vezetői gyakorlata, jelentősebb középiskolai tanári tapasztalat

MTI- STOP
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona Gábor: Dögöljön be a hűtőd!
  2012-09-23 20:44:49, vasárnap
 
  Vona Gábor: Dögöljön be a hűtőd!
2012, szeptember 23 - 20:23


vonaVona Gábor, a Jobbik elnöke a Facebookon reagált a fideszes Varga Mihály, az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős tárca nélküli miniszter pár nappal ezelőtti kijelentésére, amelyben a belső fogyasztás növekedéséről elmélkedett.

Varga Mihály a Duna TV Közbeszéd című csütörtöki műsorában arról beszélt, hogy eltérés van a magyar kormány és a Nemzetközi Valutaalap makrogazdasági előrejelzésében, az előbbi picit optimistább. Arra a felvetésre, hogy mitől indulna be most a fogyasztás, miután az egykulcsos adó sem tudta azt beindítani, a miniszter úgy reagált: ,,előbb-utóbb a hűtőszekrény elromlik, előbb-utóbb lehet, hogy a tévét is ki kell cserélni (...) Attól, hogy valaki két évig nem vesz meg valamit, mégiscsak eljön az az idő, amikor lehet, hogy ezt meg kell tennie. Azt gondolom, hogy az emberek két évig a válság okozta sokk és bizonytalanság miatt kivártak, de 2013-ban ez már változhat."

,,Gondoljunk csak bele, oda jutottunk - süllyedtünk! -, hogy a kormánynak mára egyedül annyi reménye van a magyar gazdaság fellendítéséhez elengedhetetlenül szükséges belső fogyasztás megindítására, ha az embereknek tömegesen romlanak el a háztartási gépeik" - írja facebook bejegyzésében Vona Gábor, aki úgy fogalmazott: ,,Ez az elképesztő gondolat egyelőre még nem vált mémmé a neten, de ezennel erre bátorítanám az erre képeseket!"


Vona Gábor facebook oldala - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Varga Mihály receptje a gazdasági növekedésre: "Előbb-utóbb
  2012-09-23 20:44:11, vasárnap
 
  2012-09-22. 19:10
Varga Mihály receptje a gazdasági növekedésre: "Előbb-utóbb elromlik a tévé vagy a hűtőszekrény..."



Ha 2013-ban a lakossági fogyasztás meg tud mozdulni, az emberek elkezdenek fogyasztani, akkor a növekedés kaphat egy belső ösztönzést - derűlátóskodott Varga Mihály IMF-ügyi miniszter csütörtökön a Duna TV Közbeszéd című műsorában.

- Mitől kezdene el növekedni a fogyasztás? - kérdezte hitetlenkedve a műsorvezető, emlékeztetve arra, hogy ezt az egykulcsos adóval sem sikerült beindítani.
Varga meggyőző válasza:
- Hát nézze... előbb-utóbb a hűtőszekrény elromlik, előbb-utóbb lehet, hogy egy tévét is ki kell cserélni. Attól, hogy valaki két évig nem vesz meg valamit, előbb-utóbb mégiscsak eljön az idő, amikor lehet, hogy ezt meg kell tennie.
Nem viccelünk (sajnos), itt a videó:
A világhálón már meg is jelentek az új gazdasági koncepciót népszerűsítő alkotások:


(Kuruc.info, képek: figyelemelvonoegyszarvu.tumblr.com - Index)
Frissítés: Egyik olvasónk már eleget is tett "hazafias kötelességének": kicseréli a hűtőjét, így hétfőtől vélhetően be fog indulni a gazdaság:

További részletek: http://kuruc.info/r/6/101632/#ixzz27JtgUW75
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Regnum Marianum – a magyar nemzet morális megújítása
  2012-09-23 20:39:39, vasárnap
 
  Regnum Marianum - a magyar nemzet morális megújítása

2012, szeptember 23 - 13:33


61 éve, 1951. szeptember 23-án döntötték romba Mária Országát, azaz a Regnum Marianumot. Az 1931-ben felszentelt templomot a Rákos-rendszer robbantotta fel, a Jobbik újjáépíttetné.

A nevet egy a XIX. század végén kibontakozott, majd 1918-ban megalakult katolikus egyházközség vette fel. A templomot, amelynek teljes neve Magna Domina Hungarorum a Shovy Lajos plébános által vezetett Magyarok Nagyasszonya plébánia kezdte el építeni, amikor 1921-ben Templomépítő Bizottságot alapított — elsősorban Prohászka Ottokár székesfehérvári püspök javaslatára — a Tanácsköztársaság bukása feletti öröm kifejezőjeként. A munkálatok Kotsis István tervei alapján kezdődtek meg.

Az építesz a következőket írta: "Kutatva, hogy mely történelmi kornak a stílusában volna a legkívánatosabb az épület megoldása, arra a meggyőződésre jutottam, hogy mivel a Regnum Marianum gondolata Szt. István király korában született meg (...) a Regnum Marianum főtemplomának okvetlenül eme kor hangulatát kell visszatükröznie. Ennek a kornak a stílusa román..."

kép

1925. október 10-én volt az ünnepélyes alapkőletétel Csernoch János, bíboros jelenlétében, azonban az építkezést csak 1926. augusztus 11 - én kezdődhetett meg.

A Prohászka féle indoklás az alapító okiratban is szerepelt:

“Emeljük e templomot, hogy maradandóan emlékeztessen mindenkit a vörös rémuralom borzalmaira, melyeket ránk zúdított egyházunkról és hazánkról megfeledkezett hűtlenség, önzés és gyűlölködés. Emeljük e templomot, hogy a megcsonkítás és anyagi romlás közepette fennen hirdesse és szolgálja az ezer éves integer-Magyarország, a történelmi Regnum Marianum gondolatát."

A felépülést még az 1929-es gazdasági világválság sem akadályozta meg, a lelkes adományozóknak köszönhetően az épületet Serédi Jusztián hercegprímás közreműködésével felszentelték. A spórolás miatt azonban a tervezett 35 méteres harangtorony helyett, csak a legalsó 16 méteres szakasza készült el. A templom pontosan a Damjanich utca tengelyében állt, bejáratával az Aréna út felé nézett.

A hitélet egészen a második világháborúig nyugodtan és párhuzamosan folyt a Damjanich utca 50-ben levő kápolnában, valamint a plébániatemplomban. 1944. július 2-án az amerikai légierő az Andrássy út külső szakaszán berendezkedett német hadvezetést kereste bombáival, de helyette a Damjanich utca liget felőli végét sikerült eltalálniuk. Az egyik bomba pontosan a Regnum lakta bérház udvarára esett, félig összedöntve a kis kápolnát. Pár hét múlva a szomszéd ötemeletes bérházat (Damjanich utca 48.) is eltalálták, ami teljesen összedőlt.

A második világháborút követően a hívek érezték, hogy közeledik a vég: Csiszár Ferenc atya egyik napról a másikra eltűnt, kiderült, az Andrássy út 60-ba vitték, majd elítélték kémkedésért. A hatalomnak azonban az is szemet szúrt, hogy a Regnum közössége színpadra vitte James Fenimore Cooper ,,A vörös kalóz" című művét.

1951-ben - Sztálin születésnapjára szánt ajándékként - Rákosi Mátyás utasítására lerombolták a templomot is, hogy romjain kialakítsák a későbbi Felvonulási teret, ahol a korábbi egyházi kegyhelyet megszentségtelenítve évtizedekig masíroztak a kommunista rendszer tankjai. A pusztítást megakadályozni kívánó, élőláncot alkotó tömeget az ÁVH tagjai oszlatták fel, majd a Regnum Marianum templomot robbantással döntötték össze . Az imahelynek később még a nyomait is igyekezett eltüntetni a kommunista vezetés, fényképeit az építészeti szakirodalomban sem engedték megjelentetni, úgy tettek, mintha a templom sohasem létezett volna.

kép

Még abban az évben, a templom romjait gyorsan eltakarítva kezdték el építeni nem messze azt a Sztálin-szobrot, amelyet 1956. október 23-a estéjén a forradalmi tömeg ledöntött.

A Kádár-rendszer idején, egészen pontosan 1969-ben — a Tanácsköztársaság megalakulásának 50. évfordulóján — a Regnum Marianum helyén avatták fel a tanácsköztársasági emlékművet, amelyet az 1990-es évek elején távolítottak el. Az emlékmű megmaradt talapzatán a templom helyét azóta egy fakereszt jelzi, amelyet felállítása óta többször megrongáltak.

A Jobbik politikusai, Staudt Gábor és Hegedűs Tamás 2010 - ben határozati javaslatot nyújtottak be az Országgyűlésnek a városligeti a Regnum Marianum templom újjáépítését javasolva. A nemzeti képviselők véleménye szerint a történelmi sebek begyógyítása és a kommunista rendszer rombolása miatt keletkezett károk helyreállítása nélkül elképzelhetetlen a magyar nemzet morális megújítása. A párt célkitűzése, hogy az Országgyűlés, a kormánnyal a Magyar Katolikus Egyházzal, a Fővárosi Önkormányzattal, az érintett budapesti kerületi önkormányzatokkal és civil szervezetekkel együttműködve a jelen országgyűlési ciklus végéig tárassa fel, és építtesse újjá a Rákosi Mátyás utasítására leromboltatott templomot.

S.Sz.

tortenelemportal.hu - hg.hu - barikad.hu

http://barikad.hu/regnum_marianum_a_magyar_nemzet_moralis_megujitasa-20120923
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ángyán, Bayer és a reterát
  2012-09-23 20:30:02, vasárnap
 
 
Ángyán, Bayer és a reterát

2012. szeptember 20. 20:27:47 Neményi.net

A Magyar Hírlap mai vezércikkét Bayer Zsolt jegyzi. A dolgozat címe: Attitűd. A Széles-lap főmunkatársa az úgynevezett "földmutyikról" írván nemcsak a baloldalra mér jókora ütést, hanem Ángyán József egykori államtitkárt, a Fidesz-frakció tagját sem kíméli. A bayeri vezércikk éppen Ángyán 60. születésnapján jelent meg. S éppen ezen a napon közölte a Népszabadság Ángyán újabb jelentését, amelynek adatai különös árnyalatot adnak a bayeri "attitűd"-nek.


Elöljáróban röviden arról, miért éppen az "attitűd" szót választotta dolgozata címének a Fidesz egyik alapító tagja, Bayer Zsolt. A neves publicista cikke végén idézi egy szocialista hölgy, Bangóné Borbély Ildikó szavait: "Bizonyos esetekben akár az értelmiséggel, de mindenképpen a nagyvállalkozókkal szembeni szkepszist és kritikai attitűdöt kell megjeleníteni." A szocialista "attitűd" után nézzük meg, milyen is a bayeri "attitűd".

Idézem Bayer Zsolt írásának első harmadát:

"Nyilatkozatot adott ki az MSZP. A nyilatkozatot Gőgös Zoltán és Bangóné Borbély Ildikó írta alá. A nyilatkozat ismételten az úgynevezett 'földmutyikról' szól, és a kabai 'ügyeket' állítja a középpontba. Beszél továbbá 'rablógazdákról', 'őrjöngve tomboló sáskahadakról', 'narancsos haverokról'.

Lássuk előbb a tényeket: Kabán jelen pillanatban nincsenek ügyek. Kabán nem hirdettek győzteseket a földbérletekre, Kabán nem nyert földet sem fideszes polgármester, sem narancsos haver. Csak szólok, hogy világos legyen: Kabán kabai gazdálkodók fognak földet nyerni.

Mindezeken túl itt lenne az ideje, hogy az illetékes minisztérium előálljon a valódi számokkal és tényekkel. Hol, mennyi földet nyertek, és kik. Ugyanis pontosan tudom, hogy bár voltak vitatható döntések, megkérdőjelezhető győztesek (hol nincsenek ilyenek?), de összességében a kormány ezen a területen kifejezetten jó munkát végzett. Arra gondolok egészen pontosan, hogy az esetek döntő többségében helyi gazdák nyertek a földbérleti pályázatokon. Csak az ő hangjuk nem hallatszik messzire. Leginkább azért nem, mert nem beszélnek.

Ebben az országban soha nem szokás a jóról beszélni. Nem fér össze sem a panaszkultúránkkal, sem a média alapvető működési törvényeivel, sem az ellenzék magatartásával. Így lesznek aztán Kabán 'földmutyik', miközben nincsenek Kabán földmutyik. És hiába turnézza végig Ángyán József a médiát a maga rögeszméivel - az igazság összességében nem az ő oldalán van. Vannak ellenben mögötte érdekes figurák, akik a háttérből irányítják őt, és a professzor úr erről feltehetőleg nem is tud."

A cikk folytatásában Bayer Zsolt a kabai cukorgyár sorsáról mesél, s a jó Bangónéról is elmond ezt-azt. Az írás ezekkel a mondatokkal zárul:

"Na, ezek készülnének vissza a hatalomba. De nagyon. Mint a Bourbonok. Csak méltóság, tudás, fenség, műveltség nélkül. Mint amikor kiönt a reterát..."

Hogy Kabán van-e "földmutyi", nem tudom. Készséggel elhiszem Bayer Zsoltnak, hogy nincs. Amit azonban a folytatásban ír a szerző, az - Tarlós István elhíresült értékítéletét idézve - finoman szólva is "necces".

Bayer Zsolt szerint itt az idő, hogy az illetékes minisztérium előálljon "a valódi számokkal és tényekkel". Ezek szerint vannak ebben az ügyben nem "valódi" számok és tények is. Ráadásul Bayer "pontosan" tudja, hogy semmiféle "mutyi" nincs, a kormány földügyben "kifejezetten jó munkát végzett", s többnyire a helyi gazdák nyertek a pályázatokon. Ha ez igaz, s ezt Bayer "pontosan" tudja, miért nem ír többrészes tényfeltáró sorozatot a nevével fémjelzett lapba (vagy akár a Népszabadságba)? Nem értem. Ha én ilyen gazdag, "pontos" tudás birtokában lennék, ismereteim gazdag tárházát szétosztanám a tudásra szomjazó dolgozó nép körében.

Különösen elszomorítónak tartom, hogy a Széles-lap jelese Ángyán Józsefet is célba veszi - éppen 60. születésnapján, ami azért szintén "necces". Bayer "rögeszméket" tulajdonít Ángyán Józsefnek, aki "végigturnézza" a médiát, bár az igazság "összességében" (!!) nem az ő oldalán áll, ezt Bayer "pontosan" tudja, ahogy azt is, hogy a professzor úr, az MTA doktora mögött közelebbről meg nem nevezett "érdekes figurák" állnak, akik "a háttérből irányítják", ráadásul úgy, hogy erről az "irányításról" maga Ángyán "feltehetőleg" nem is tud. Magyarán: szegény Ángyán József csont hülye, mert még azt sem veszi észre, hogy a háttérből "irányítják" a rejtélyes "érdekes figurák". Tehát ha Ángyán lép, ők lépnek. S ők beszélnek, Ángyán csak a száját adja hozzá.

Bayer Zsolt eljárása nem gusztusos. Legalábbis "polgárilag". Az még rendben van, hogy neheztel a Fidesz kissé önjáró országgyűlési képviselőjére, de finomabban is fogalmazhatott volna. Mert ha Ángyánt lehet inszinuálni, akkor Bayer sem kivétel: vajon őt milyen "érdekes figurák" mozgatják a "háttérből"?

Nos, a bayeri sorokból épp az hiányzik, amit a szerző cikke végén a baloldallal kapcsolatban említ: "méltóság, tudás, fenség". A műveltséget kihagytam, mert Bayer Zsoltot műveletlennek nevezni súlyos elfogultság lenne.

Amivel tehát alapvető bajom van: Bayer Zsolt "attitűd"-je. Persze megértem őt: a kormányzó párt tagja, kormánypárti lap főmunkatársa, ebből eredően az ő "panaszkultúrája" is csak akkor támad föl mély álmából, amikor éppen a baloldal uralkodik. Amikor viszont elvtársai csörögnek-zörögnek a kormánykerék mögött, csak a jóról ír-beszél, "panaszkultúrája" pedig megfáradván ismét hunyt pillák alatt szendereg.

Senki sem tagadja: történik jó is az országban. Mindig történik valami jó. Gyurcsány alatt is, Orbán alatt is - tőlük függetlenül is. De a jó mellett ott van a rossz is, amiről hallgatni bűn. Ángyán József nem hallgat. Ő felállt az államtitkári székből, mert úgy látta: nem az történik, amit a választási programban meghirdettek. Ez férfias magatartás, tiszteletet érdemlő.

Ángyán az elmúlt időszakban sokszor nyilatkozott, de sohasem beszélt általánosságokban. Mindig számokat, százalékokat sorolt, s a "valódi" tényekhez soha nem fűzött politikai kommentárt. Nem vádolt senkit, sőt: mindig elmondta, hogy a pályáztatás során minden törvényes volt. De jól tudjuk: ami törvényes, még nem biztos, hogy erkölcsös is. Ángyán József pedig nem profi politikus: számára az erkölcs előbbre való, mint a törvényesség mezébe bujtatott erkölcstelenség. Ángyán József korszerűtlen ember - s éppen ebben rejlik az értéke. Ezért neheztel rá a Magyar Hírlap főmunkatársa.

Bayer Zsolt a mai napon bakot lőtt. A Magyar Hírlap hasábjain úgy inszinuálta Ángyánt, hogy semmi konkrétumot nem említett. Írt egy - számomra - érdektelen, szokás szerint a baloldalt püfölő, kopottas állagú vezércikket, mert a háttérben megbúvó "érdekes figurák" ezt várják el tőle, bár - hadd legyek jóhiszemű - ő erről "feltehetőleg" nem tud. S mit tesz Isten, ugyanezen a napon egy másik napilap Ángyán József friss jelentésének adatsorait közli.


Ángyán jelentéséből kiderül: három megyében (Baranya, Borsod, Fejér) a helyben lakó pályázóknak csupán egynegyede kapott földet, s ők is keveset - a zsíros falatok viszont néhány Fidesz-közeli érdekeltséghez kerültek. Ángyán - Bayerrel ellentétben - nem általánosságokban beszél: meg is nevez néhány, zsíros falatot birtokló személyt, tessék csak figyelmesen tanulmányozni a honlapunkon is olvasható cikket. Ángyán jelentésének összegzése: a "kiválasztott", nem helyi érdekeltségű kevesek kaptak sokat, a sok nem "kiválasztott" - de helyben lakó - pedig keveset. Ami ugye nonszensz. A mellékelt táblázathoz nem szükséges magyarázat - még a "rögeszmék" rabjainak sem.

Ángyán legfrissebb jelentése tükrében csak kuncogva lehet olvasni Bayer Zsolt "párthű" irományát. Ha a Széles-lap főmunkatársa "pontosan" ismeri a "valódi" számokat és tényeket, nosza, álljon elő, kard ki kard, hadd lássuk, kinek vannak "rögeszméi" - Ángyánnak vagy Bayernek. Borítékolom: ebben a "párbajban" a jeles publicistát miszlikbe vágná a ma hatvan éves Ángyán József. Mert ebben az ügyben Bayer nem partnere a professzor úrnak. Ez az igazság - s ezt kellő méltósággal illenék tudomásul venni.

Visszatérve Bayer cikkének a végére: természetesen nem vágyom arra, hogy azok visszajöjjenek. Ugyanakkor azt is tudom, hogy nincs külön baloldali budi. Egy az ország, közös a reterát. S az bizony nem néz se balra, se jobbra, csak kiönt. Most is abban tocsogunk. Ez sajnos akkor is igaz, ha a Bayerek és a mögöttük ácsorgó "érdekes figurák" éjjel-nappal tagadják. A kesernyés szag attól még itt marad.

A lényeget majdnem elfelejtettem: Isten éltesse sokáig dr. Ángyán Józsefet!

Szalay László
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A csinos bögyös menyecske gyón a plébánosnak.
  2012-09-23 19:57:16, vasárnap
 
  A csinos bögyös menyecske gyón a plébánosnak.
- Vétkeztem atyám, már egy hete nem hordok fehérneműt.
- Akkor tíz Miatyánk és húsz cigánykerék.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Kiszáll az ÁNTSZ egy tanyára, hogy ellenőrizzék a kutak vízm
  2012-09-23 19:46:28, vasárnap
 
  - Kiszáll az ÁNTSZ egy tanyára, hogy ellenőrizzék a kutak vízminőségét.


- Az öreg gazda mondja nekik, hogy bárhova bemehetnek, csak a gépszín háta mögötti mezőn lévő kúthoz, oda ne menjenek.
- Na, erre nagy arrogánsan előhúzza az ellenőr az igazolványát.
- Látja ezt az igazolványt bátyám! Én ezzel minden mezőgazdasági létesítmény, akármelyik részlegébe bemehetek, úgy hogy nem maga fogja megmondani
nekem, hogy mit csináljak.
- Rendben van, maga tudja.
Az ÁNTSZ-es átlép a kerítésen, és eltűnik, majd kisvártatva üvöltözve sprintel visszafelé, mögötte a svájci díjnyertes tenyészbika. Láthatóan az életéért fut, és a bika minden egyes méteren teret nyer.
Az öreg azonnal eldobja a kezéből a vödröt, rohan a kerítéshez és teli torokból kiáltja:
- AZ IGAZOLVÁNYT! MUTASSA MEG NEKI AZ IGAZOLVÁNYT!!!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2012.08 2012. Szeptember 2012.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 274 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1201
  • e Hét: 11468
  • e Hónap: 22579
  • e Év: 176075
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.