Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Érlelt hátszín roston színes köretekkel és zöldborsmártással
  2013-02-03 22:40:42, vasárnap
 
  Érlelt hátszín roston színes köretekkel és zöldborsmártással

Hozzávalók:
2 kg érlelt hátszín 1,5 cm vastag szeletekre vágva
durvára darált színes bors keverék
olívaolaj

A körethez:
2 kg nagyobb szemű krumpli
rozmaring
olaj

50 dkg morzsolt kukorica
5 dkg vaj

petrezselyemzöld
céklapürézöldborsmártás

Elkészítés:
A krumplikat jól megmosom, 20 percig előfőzöm sós vízben, majd héját leszedem, olajban megforgatom, sózom, rozmaringgal beszórom, és alufóliába csomagolom. 180 fokon készre sütöm.

A kukoricát a vajon, sóval és petrezselyemmel, fedő alatt puhára párolom.

Mivel érlelt marhahúsról van szó, így rögtön kezdhetjük a sütést, nagyon forró rostlapon. Minden szeletet vékonyan olívaolajjal bekenünk és meghintjük a borskeverékkel.




Kb. 6 percig sütjük oldalanként, így már nem véres a közepe, de finom omlós a hús állaga.





Rögtön tálaljuk a krumplival, a kukoricával, én céklapürét és zöldborsmártást is készítettem hozzá.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
1 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Marhahúsleves velőscsonttal
  2013-02-03 22:28:25, vasárnap
 
  Marhahúsleves velőscsonttal

Hozzávalók kb. 7-8 személyre:
1,20 kg marhahús (rostélyos, nyaka, lábszár)
1 szép darab velőscsont
1 nagy fej vöröshagyma - egészben, behasítva
4-5 gerezd fokhagyma
30 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa) hosszú vékony szeletekre hasítva
10 dkg zeller - egészben
10 dkg karalábé - egészben
10 dkg kelkáposzta cikk - egészben, vagy pár szem csiperke gomba
1 csokor zöldpetrezselyem
2-3 szál zellerzöld
1 evőkanál egész feketebors (teatojásban)
1 zöldpaprika (vegyesen csípőssel) egészben
1 paradicsom - egészben
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió

kb. fél mokkáskanál cukor
25 dkg száraz levestészta (cérnametélt, csiga)

Elkészítés:
A megmosott húst és csontot egy 7-8 literes fazékba teszem. Felengedem kb. 2,5 liter vízzel, lassan felforralom, a keletkezett habot szűrővel eltávolítom, ilyenkor már hozzáadom a sót, az egész borsot, a zeller- és karalábédarabot, majd csendesen főzöm kb. 1 órát. Ezután hozzáadom az összes további zöldséget, és puhulásig főzöm nagyon csendesen (éppen csak mozogjon a teteje). Főzés közben utána sózom, további őrölt fekete borssal, szerecsendióval ízesítem, a főzés vége felé pici cukorral lágyítom az ízeket.

Amikor megfelelőnek találom, a zeller- és karalábédarabot, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a káposztát, a vöröshagymát és a petrezselymet kiveszem belőle, a levest hagyom pihenni tálalásig. (Ha zsírosnak találom, tetejéről a felesleget evőkanállal eltávolítom.)

Közben sós, olajos vízben kifőzöm a levestésztát. Leszűröm, vízzel leöblítem, külön tálban kínálom a leveshez.

Tálalásnál a tányérokba teszem a tésztát, a forró levest igény szerinti főtt zöldségekkel rámerem. Igény szerint csípős paprikát, további őrölt borsot kínálok hozzá.





A húst fogyaszthatjuk a levesben, vagy külön reszelt ecetes tormával, mustárral, de ízlés szerint paradicsom-, sóska- vagy különféle gyümölcsmártással, főtt burgonyával kiváló második fogás.

A velős csontból a velőt kiütjük, pirítós kenyérre kenjük, sózzuk, őrölt feketeborssal, karikára szeletelt lilahagymával, őrölt pirospaprikával fogyasztjuk.

Megjegyzés:
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Cibereleves aszalt gyümölccsel
  2013-02-03 22:21:38, vasárnap
 
  Cibereleves aszalt gyümölccsel

Hozzávalók:
aszalt gyümölcs (tetszés szerint, szilva, barack, de bármi, amit kedvelünk)
2 dl tejföl
2 dl száraz fehérbor

kristálycukor
őrölt szegfűszeg
liszt

Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöt egy éjszakán át langyos vízzel kevert borban áztatom.

Másnap a levéből kivesszem, kimagozom, nagyobb lukú szitán áttöröm, az áztató lében felforralom, kevés sóval, cukorral, szegfűszeggel fűszerezem, majd tejfölös, lisztes habarással dúsítom.

Levesbetétként apró krumpligombócokat főzhetünk bele.

Megjegyzés:
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

További recepteket és érdekességeket a Pasik a konyhában blogban találsz!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Ázsiai sült tésztabatyu
  2013-02-03 22:19:07, vasárnap
 
  Ázsiai sült tésztabatyu

Hozzávalók:

A tésztához:
50 dkg liszt
2 tojás

víz

A töltelékhez:
1 póréhagyma
15 dkg gomba
20 dkg spenót
10 dkg bambuszrügy
10 dkg szójacsíra
1 evőkanál sötét szójaszósz

bors
2 tojás

Elkészítés:
Pirítsd meg a karikára vágott póréhagymát, dobd rá az apróra vágott gombát és a bambuszrügyet. Ha a gomba már elfőtte a levét, tedd a serpenyőbe a csíkokra vágott spenótot, a szójacsírát, és süsd jól össze. Locsold meg szójaszósszal, fűszerezd. Öntsd rá a felvert tojást, és süsd meg, mint egy rántottát. A tésztát gyúrd keményre, nyújtsd ki, töltsd meg, és bő olajban süsd ki. (De vízben is kifőzheted a hagyományos módon.) Valamilyen pikáns ázsiai szósszal tálald.

Megjegyzés:
A megsült raviolikat összegyűrt papírtörlőre szedd, így jobban felszívódik a felesleges olaj.

A receptet ZilkaZil küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Édes-savanyú sertés ananásszal
  2013-02-03 22:16:27, vasárnap
 
  Édes-savanyú sertés ananásszal

Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb

őrölt bors
2 fej vöröshagyma
1 csokor újhagyma
20 dkg sárgarépa
1 evőkanál cukor
2 evőkanál borecet
6 evőkanál szójaszósz
1 ananászkonzerv
Vénusz olaj

Elkészítés:
A húst vékony csíkokra vágjuk, a forró olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, a szójaszószt, az ananász levét, és puhára főzzük.

Az újhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, fölkarikázzuk, majd a puha húshoz adjuk. Pirítjuk 6-8 percig, beletesszük az ananászkockákat, sóval, cukorral, őrölt borssal, borecettel fűszerezzük, átforraljuk.

Párolt rizzsel tálaljuk.





Megjegyzés:
A receptet Kelemen Péter küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Kínai gombás csirkehúsleves
  2013-02-03 22:13:10, vasárnap
 
  .Kínai gombás csirkehúsleves

Hozzávalók:
20 dkg csirkemell
1 tojásfehérje
1 evőkanál keményítő
1 l húsleves
10 dkg gomba
2 db apróra vágott újhagyma
1 kiskanál gyömbérpor
1 evőkanál szójaszósz


Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, majd a tojásfehérjével és kevés sóval jól összekeverjük, majd állni hagyjuk, amíg a zöldségeket elkészítjük. A gombát megtisztítjuk, és az újhagymával együtt vékonyan felszeleteljük. A húslevest - lehet kockából is - felforraljuk, sóval, gyömbérporral és szójaszósszal ízesítjük. (Vigyázzunk, a szójaszósz is sós!) Beletesszük a gombát, a hagymát, a keményítővel elkevert csirkemellcsíkokat, és folyamatosan kevergetve 8-10 perc alatt készre főzzük.

Megjegyzés:
A receptet Nika74 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Farsangi fánk
  2013-02-03 22:07:49, vasárnap
 
  Farsangi fánk

Hozzávalók

A tésztához

500 g liszt
50 g porcukor
4 db tojássárgája
80 g vaj
25 g élesztő
2,5 dl tej
0,5 dl rum


a szóráshoz: 100 g liszt
a tetejére: 15 g vaníliás cukor
a töltéshez és a tálaláshoz: 100 g barackíz
a sütéshez: olaj


Elkészítése

Egy dl langyos tejjel, az elmorzsolt élesztővel, nyolcvan gr liszttel, kevés cukorral a gyúrt élesztős tésztáknál leírt módon kovászt készítünk. A további folyamatban csak annyi az eltérés, hogy a jól összedolgozott tésztához végül hozzáadjuk a rumot. A kelesztett tésztát lisztezett nyújtótáblára borítjuk, majd 2 cm vastagságúra nyújtjuk. A lisztbe mártott fánkszaggatóval hirtelen mozdulattal és nagy erővel kiszaggatjuk a fánkokat, lisztezett konyharuhával letakart tálcára helyezzük, majd beborítjuk a másik konyharuhával, és langyos helyen ismét kelesztjük. A megkelt fánkokat óvatosan felemeljük, közepükre mélyedést alakítunk ki, majd a mélyedéssel lefelé bő, középmeleg olajba helyezzük, és fedővel lefedve kezdjük a sütést. Amikor az egyik oldaluk megsült, megfordítjuk és fedő nélkül fejezzük be a sütést. A fánkokat lapátkanállal kiemeljük, jól lecsepegtetjük. Meghintjük vaníliás porcukorral, a mélyedésekbe töltve, vagy külön edényben melegített és rummal ízesített barackízt adunk hozzá. Forrón tálaljuk.

Érdekesség: a farsangi fánkot két villával illik fogyasztani, nem szabad késsel vágni, csak mintegy tépni a két villa segítségével.






Csöröge fánk receptje

Öt tojás sárgájával, egy kanál rummal, két kávéskanál tejföllel, pici sóval, kávéskanál cukorral és huszonöt dkg. Liszttel közepesen kemény tésztát készítünk.

Vékonyra nyújtjuk és derelyemetszővel féltenyérnyi, kockákra vágjuk Közepébe, szintén a derelyemetszővel két - három csíkot, belevágunk. Forró zsírban vagy olajban ropogósra sütjük, vaníliás porcukorral meghintjük. Sárgabarack lekvárral tálaljuk.




 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Heti menü ajánlat – 2013 február 04 -10.
  2013-02-03 22:00:42, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat - 2013 február 04 -10.

Hétfő:

Előétel: Paradicsomleves betűtésztával
Főétel: Pulykafasírt rozmaringos sült burgonyával
Desszert: Alma
Vegetáriánus ajánlat: Túrógombóc piritott prézliben, tejföllel nyakon öntve


Kedd - a kínai konyha remekeiből válogatunk:

Előétel: Kínai gombás csirkehúsleves
Főétel: Édes-savanyú sertés ananásszal
Desszert: Kínai sült édes dió
Vegetáriánus ajánlat: Ázsiai sült tésztabatyu


Szerda:

Előétel: Karalábéleves
Főétel: Csirkemájas rizottó
Desszert: Krémsajtos mandarin
Vegetáriánus ajánlat: Körtés-kéksajtos rizottó


Csütörtök:

Előétel: Tojásleves
Főétel: Sárgaborsó főzelék füstölt hússal és hagymakarikával
Desszert: Csokoládépuding
Vegetáriánus ajánlat: Sárgaborsó főzelék sült hagymakarikákkal


Péntek:

Előétel: Hamis gulyásleves
Főétel: Bolognai spagetti pulykahússal
Desszert: Gyümölcsös túrókrém
Vegetáriánus ajánlat: Olívás spagetti


Szombat:

Reggeli: Tojásrántotta
Előétel: Cibereleves aszalt gyümölccsel
Főétel: Sertéspörkölt galuskával, tejfölös uborkasalátával
Desszert: Farsangi fánk
Vacsora: Főtt virsli mustárral, péksüteménnyel, pohár fehérborral
Vegetáriánus ajánlat: Túrós rakott zöldbab


Vasárnap:

Reggeli: Mazsolás kuglóf kakaóval
Előétel: Marhahúsleves velőscsonttal
Főétel: Érlelt hátszín roston színes köretekkel és zöldborsmártással
Desszert: Zserbó szelet
Vacsora: Körözöttes kenyér sonkaszeletekkel, rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Rántott camembert párolt rizzsel és áfonyamártással

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Vízkereszttől...
  2013-02-03 19:14:07, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tokaji Márton versei  
Angyali üzenet
  2013-02-03 15:14:49, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 147 db bejegyzés
e év: 2276 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 14872
  • e Hónap: 28777
  • e Év: 158484
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.