|
1/40 oldal
|
Bejegyzések száma: 397
|
|
|
|
2015-10-31 20:42:17, szombat
|
|
|
Olasz lecsós tészta
Hozzávalók:
50 dkg szarvacska tészta
2 db zsenge, kisméretű cukkini
2 db fehér, édes paprika
2 db paradicsom
2 fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 kis üveg sűrített paradicsom
2 dl félszáraz rozé bor
só
bors
cukor
pirospaprika
friss és szárított bazsalikom
oregánó
kevés csípős paprika
olívaolaj
Elkészítés: A szarvacska (vagy bármilyen más, általunk választott tésztát) lobogó sós vízben megfőzzük, és ez idő alatt elkészítjük az olaszos lecsót.
Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, pár pillanatig együtt keverjük a zúzott fokhagymával, és hozzáadjuk a felkockázott, tisztított zöldségeket. Hozzáöntünk egy kis vizet, fűszerezzük, és 10 perc párolás után beleborítjuk a sűrített paradicsomot. Picit megcukrozzuk, hogy ne legyen a szósz túl savanyú, és gazdagon megszórjuk az isteni illatú mediterrán fűszerekkel.
Addig főzzük gyakori kevergetés mellett, amíg megpuhulnak a zöldségek és finoman összeérnek a magyaros és az olaszos ízek. Aláöntünk 2 deci rozé bort is.
A kifőtt, leszűrt tésztát még azon melegében összekeverjük a lecsós szósszal.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Robi
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2015-10-31 20:39:23, szombat
|
|
|
Almás palacsinta
Hozzávalók:
3 bögre liszt (lehet vegyesen, mindenféle)
3 tojás
2 bögre tej
1 dkg élesztő
fél bögre tejszín
3-4 közepes méretű alma
csipet só
2-3 evőkanál kristálycukor, esetleg vaníliás cukor
olaj a sütéshez
Elkészítés
Elkészítés: A tojásokat alaposan felverjük, a lisztet és a tejet felváltva hozzáadva sűrűbb palacsintatésztát keverünk. Hozzáadjuk a cukrot és a tejszínt, belemorzsoljuk az élesztőt, végül lazán beleforgatjuk a megpucolt, magházától megszabadított, kis szeletekre vágott almát. Letakarjuk, és 1-2 órán át szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
A sütés a szokott módon történik, vékonyan kiolajozott serpenyőben. Vastagabb palacsinták lesznek, amik lassabban sülnek át, de nem vészesen hosszú idő alatt.
Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom. Ha marad belőle, reggelire vagy másnap desszertnek is kitűnő. Kínálhatjuk fahéjas cukorral, vaníliasodóval vagy csokipudinggal - én most ez utóbbit készítettem hozzá.

Megjegyzés
További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2015-10-31 20:35:35, szombat
|
|
|
Házi krémes
Hozzávalók:
A tésztához:
12 db tojássárgája
30 dkg cukor
15 kanál víz
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
2 csapott evőkanál zselatin
12 tojásfehérje
6 dl tejszín
Elkészítés: A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a vízzel, ebbe jön a sütőporral elkevert liszt. Tepsibe téve közepes lángon megsütjük. Ez a mennyiség nagy gáz tepsibe elegendő. Ha kihűlt, két lapba elvágjuk.
Közben elkészítjük a krémet. A pudingport, a kétféle cukrot és a zselatint hideg tejjel csomómentesre elkeverjük. A többi tejjel megfőzzük, mint ahogy a pudingot szoktuk. A tűzről levéve néha kevergetve langyosra hűtjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjéket.
A tepsibe visszahelyezzük az egyik tésztalapot, majd rákenjük a vaníliás krémet. Erre simítjuk a géppel habbá vert tejszint, végül ráhelyezzük a felső lapot is. Legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés
Fontos, hogy a tejszín hideg legyen, és géppel verjük fel, így biztos, hogy nem folyik meg a süteményben.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2015-10-31 20:32:34, szombat
|
|
|
Pangasius provence-i fűszerekkel
Hozzávalók 2 személyre:
1 szelet pangasiusfilé (fagyasztott)
1 nagy gerezd fokhagyma
kb. 5 dkg zöldfűszeres vaj
provence-i fűszerkeverék
só
15 perc egyszerű átlagos 2 adag
Hozzávalók
Hozzávalók 2 személyre:
1 szelet pangasiusfilé (fagyasztott)
1 nagy gerezd fokhagyma
kb. 5 dkg zöldfűszeres vaj
provence-i fűszerkeverék
só
Elkészítés
Elkészítés: A halszeletet először félbe, majd vízszintesen is kettévágjuk. A fokhagymát felaprítjuk, majd a szeletek mindkét oldalát alaposan bedörzsöljük vele. Utána mindkét oldalát megszórjuk provance-i fűszerrel. Hagyjuk állni pár percet, majd egy serpenyőben olvasszuk fel a fűszervajat, és süssük benne a halszeletek mindkét oldalát, kb. 4-4 percig. Közben sózzuk meg ízlés szerint.
Megjegyzés
Villámgyorsan elkészül, nagyon egyszerű és könnyű is. Jázminrizst és majonézt ajánlanék mellé, bár én egyből befaltam magában az egészet...
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
|
|
|
|
2015-10-31 20:30:29, szombat
|
|
|
Sertéscsülkös szarvasleves
Hozzávalók:
2-3 db sertésköröm
50 dkg szarvas lábszár
1 db szarvas csont
1 db kisebb füstölt csülök
20 dkg kolozsvári füstölt szalonna
2-3 db vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
1 evőkanál zsír
2 dl tejföl
leveszöldségek
őrölt kömény
őrölt szerecsendió
őrölt bors
majoránna
só
őrölt pirospaprika
1 tojásból csipetke
Elkészítés: Az apróra vágott kolozsvári szalonnát a zsíron üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az összevágott vöröshagymát, addig pároljuk, míg a hagyma is üveges lesz. Pirospaprikát adunk hozzá, majd beletesszük a darabolt körmöket és a kettévágott füstölt csülköt, felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Másfél óra hosszan főzzük, hozzáadjuk a felkockázott szarvashúst és a csontot, valamint a zöldségeket, fűszerezzük.
Amikor megpuhult, a füstölt csülköt kivesszük, a húst leválasztjuk a csontról, apró kockákra vágjuk, és visszarakjuk a levesbe. A húsokat készre főzzük, hozzáadjuk a csipetkét, és ízlés szerint tejföllel dúsítjuk.
Megjegyzés
A leves sózására ügyelni kell, mert a füstölt húsok miatt könnyen elsózhatjuk.
Én rénszarvas húst használok, de normál szarvas vagy akár marha húsával is elkészíthető! Jó étvágyat, Nord.
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2015-10-31 20:20:46, szombat
|
|
|
Tökmagolajos túró
Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
1 evőkanál margarin (a szendvicsbe való)
bazsalikom
só ízlés szerint
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál tökmagolaj
Elkészítés: A hozzávalókat elkeverjük, rozskenyérrel, paradicsommal vagy egyéb más zöldséggel tálaljuk. Isteni finom és nagyon egészséges!
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2015-10-31 00:41:18, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

|
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
1/40 oldal
|
Bejegyzések száma: 397
|
|
|
|
2015. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
397 db bejegyzés |
e év: |
4135 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 663
- e Hét: 3536
- e Hónap: 5160
- e Év: 18354
|
|
|