Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Mit üzen az újabb adósmentés?
  2013-07-25 22:40:37, csütörtök
 
  Mit üzen az újabb adósmentés?
Gaál Csaba
// 2013 // júl // 25


A devizahitelezés elterjedését legfőképp az állam tudta volna megakadályozni, de a probléma kezelésében sem áll a helyzet magaslatán.

"Ezt a mérgező, idegen testet, mint amit a devizahitel-állomány jelent a magyar bankrendszerben, ki kell venni a gazdaságból" - mondta még 2011 novemberében a Heti Válasznak Matolcsy György. Az akkor még miniszterként nyilatkozó jelenlegi jegybankelnök szeret színes képeket használni mondanivalójához, ám abban kétségtelenül igaza volt, hogy a devizahitelezés elterjedése a magyar gazdaság legnagyobb tehertétele volt a 2000-es években - sok más mellett természetesen.

Kicsiben ugyanis ugyanaz játszódott le Magyarországon, mint ami az Egyesült Államokban a Lehman Brothers csődjéhez, majd az azt követő globális pénzügyi válsághoz vezetett. A párhuzam egyáltalán nem túlzó: mindkét esetben az olcsón és könnyen nyújtott ingatlanhitelek késztettek túlzott kockázatvállalásra, ami aztán egy sokk hatására tömeges bedőléshez vezetett. A különbség annyi, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed korlátlannak tűnő eszközeivel képes volt kezelni a problémát (legalábbis egyelőre), míg nálunk az óriási külső kiszolgáltatottság megnehezíti ezt.

Mindenki megégette magát

A devizahitelezés néven ismert szerencsejátéknak Magyarországon három fő szereplője volt. Az adós, aki a rá zúduló reklámok hatása alatt - a kockázatokkal nem számolva - elérkezettnek látta a pillanatot, hogy megoldja lakás- és egyéb problémáját. A bank, amely a törvény adta lehetőségeket és a kedvező külső kamatkörnyezetet kihasználva igyekezett minél több ügyfélt szerezni, abban bízva, hogy a kockázatok teljes áthárításával nem égeti meg magát utóbb. Végül a szabályozó állam, amely karba tett kézzel nézte ezt a vircsaftot, örülve annak, hogy a 2006-tól kezdődő költségvetési megszorítások negatív hatásai így legalább csillapodnak valamelyest. Nem vitás, hogy a legnagyobb felelősség az államé volt.

Az Amerikából indult pénzügyi felfordulás hatására nyilvánvalóvá vált, hogy mindhárom szereplő tévedett. A devizaadósság úgy telepedett rá hirtelen a magyar gazdaság szereplőire, mint a polip az áldozatára. Az árfolyamkitettség miatt megugrott az országkockázat, drágult a forrásbevonás, és a tűzzel játszott, aki kamatcsökkentéssel vagy a forint gyengítésével akart volna életet lehelni a gazdaságba. A kormány és a jegybank mozgástere rendkívüli mértékben beszűkült: a piac bármilyen kisiklást fokozottan büntetett, ami az adósok törlesztőrészleteiben azonnal megmutatkozott. És nemcsak a lakosság, de az önkormányzatok, a devizabevétellel nem rendelkező vállalkozások és az állam esetében is. A spirál beindult: az adósok egyre nehezebben tudták visszafizetni a tartozásukat, a bankok egyre nagyobb leírásokra kényszerültek, emiatt óvatosabban is hiteleztek, ami a fogyasztások, beruházások visszaeséséhez vezetett, újabb és újabb elbocsátásokat okozva, ez pedig újabb és újabb adósokat sodort a tönk szélére.

Két út állt előtte

Nem vitás, hogy a helyzetet kezelni kellett. Ennek alapvetően két útja lett volna. Az egyik - a hitelnyújtási szabályok elkerülhetetlen szigorítása mellett -, erős szinten tartani a forint árfolyamát. Ehhez mindenekelőtt kiszámítható, hiteles, üzletbarát gazdaságpolitika kellett volna. Persze ez sem garancia a sikerre, hiszen a külső gazdasági környezet rendkívül gyorsan változhat.

A kötöttségektől irtózó, szabadságharcot hirdető Orbán-kormány nem ezt az utat választotta. Hogy ismét Matolcsy Györgyöt idézzem, ki akarta venni a gazdaságból a "mérgező, idegen testet", annak összes mellékhatásával együtt: drasztikus eszközökkel igyekezett leépíteni a külső tartozásokat. A közgazdaságilag indokolható törekvést akár okosan is meg lehetne valósítani, példa erre a Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramjának harmadik pillére, amely a devizatartalékok terhére csökkentené a bankok rövid lejáratú külső forrásállományát.

Csakhogy a politika itt is többször közbeszólt. A 2011 végén indított végtörlesztés például épp azoknak kedvezett, akik nem annyira szorultak rá, miközben a bankrendszert - más intézkedésekkel együtt - a padlóra küldte. Félreértés ne essék: a devizaadósság okozta gondok megoldásából a bankoknak is ki kell venniük a részüket, hiszen azt részben ők idézték elő. Ám a derült égből villámcsapásként, komolyabb költség-haszon elemzés nélkül és korábbi egyezségek felrúgásával bevezetett akciók legfeljebb szavazatvásárlásra alkalmasak, az igazi problémát nem oldják meg.

Az igazi probléma ugyanis az, hogy miből lesz itt fenntartható növekedés. A bajba jutott adósok terheinek csökkentése kétségtelenül pénzt hagy a zsebükben, amit elkölthetnek. Ám a kormány ezzel azt is üzeni az eladósodástól tartózkodó polgároknak, hogy felesleges volt megfontoltan, kisebb lábon élniük, sőt, most ők fizethetik mások számlájának egy részét. A bankok pedig lassan rájöhetnek arra, hogy nincs az a pénz, amit egy tollvonással el ne tudna venni tőlük a kormány, és jobb, ha máshol próbálnak szerencsét. Legfeljebb a helyükre lépnek a takarékszövetkezetek vagy egyéb pénzintézetek, amelyek majd más, nem feltétlenül üzleti szempontok alapján osztják szét a betétesek és az MNB pénzét.

De ezek már egy következő válság előzményei lesznek.


http://www.komment.hu/tartalom/20130724-velemeny-az-ujabb-devizaados-mentesrol.ht ml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Selmeczi Gabriella az MSZP-vel együtt büntet minket :(
  2013-07-25 22:33:13, csütörtök
 
 
Selmeczi Gabriella az MSZP-vel együtt büntet minket :(
2013, július 25 - 12:55

Különös késztetést érez arra a két "rendszerváltó" párt, az MSZP és a Fidesz, hogy tökéletesen ugyanolyan közleményeket adjanak ki, csupán a tulajdonneveket átírva bennük. Az MSZP után a Fidesz sajtóirodája is úgy gondolta, jó poén 40 fokos melegben dögunalmas sablonhalmazokkal fárasztani azokat, akik valamilyen szomorú oknál fogva nem a strandon iszogatják a fröccsüket. Előbb Burány Sándor, utóbbinál érzésünk szerint Selmeczi Gabriella lehetett a bűnelkövető, mivel ennyi Gyurcsány-Bajnai-kormányt csak ő tud belecsempészni egy-egy közleménybe.

MSZP

- az Orbán-kormány ezen a téren is elbukta a szabadságharcot, mert az államadósság még annál is nagyobb mint, amit ők hagytak hátra (najó, ezt nem így mondta - a szerk.)

- Burány Sándor szerint ez riasztó (mármint a Fidesz, nem az ő örökségük - a szerk)

- Orbán Viktor hazudott

- az MSZP szerint recesszió van, és rosszabbul élünk

- a kormány családi adókedvezménye MSZP-s ötlet Burány szerint, arra azonban nem tért ki, miért törölték el kormányzásuk idején a régit, és miért nem vezettek be újat

Fidesz:

Egyedül a baloldal bukott meg, de az nagyon (három évvel a választás megnyerése után mintha önbizalomhiánnyal küzdenének fideszék...)

- a baloldal bukott meg, mert a Gyurcsány-Bajnai-kormány megduplázta az államadósságot és a munkanélküliséget

- az Európai Bizottság és a nemzetközi elemzők is sorra elismerik Magyarország teljesítményét (mutathatnának majd egy ilyet azért - a szerk.)

- a szocialisták félrevezetik a népet

- Magyarország szakított a Gyurcsány-Bajnai-korszak szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitikájával

- a magyar államadósság csökkenő pályára állt (itt lehet röhögni - a szerk.)

- ellenkező irányba tart az ország, mint a szocialisták kormányzása idején

- Burány Hazudós Sándor (sic) szocialista politikus is tudja, az államadósság évközben hullámzik

Ásít.

alfahir.hu


http://alfahir.hu/selmeczi_gabriella_az_mszp_vel_egyutt_buntet_minket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A történelem legnagyobb titka derülhet ki - A FED 2,420,937.
  2013-07-25 21:21:02, csütörtök
 
 
A történelem legnagyobb titka derülhet ki - A FED 2,420,937.4 tonna aranyat lopott össze és irányította a történelmet

UPDATE: 2013. Március 15: Elkészült az angol nyelvű felirat a teljes (több, mint 2 órás) orosz TV-adásról, mely bemutatta ezt a hatalmas pénzügyi zsarnokságot létrehozó összeesküvést.



https://www.youtube.com/watch?v=qTu2iIjm5oA&feature=player_embedded

A következő bejegyzést tegnap éjszaka írtam, mert nem tudtam leállni, hiszen annyi, de annyi információt kellene ezzel kapcsolatban megosztanunk, amennyit csak lehet !
Oroszországban 3 órás főműsoridőben lement és Indiában tart éppen az ügy, de hatalmas hullámairól a globalista médiában mégsem fogunk hallani... Megértitek mindjárt, hogy miért is nem....
Pedig biztos, hogy kiverné a biztosítékot, ha megtudnák az emberek.... Mert nem történhet másként, ha utánanéztek a linkeken lévő bizonyítékoknak ......
Egyre inkább érezzük, hogy az egész hazug történelem, amit az oktatás és média, a szabadkőműves-tudomány ...azaz az Elit által írt és irányított propaganda évtizedek óta táplál, mostanában eléggé recseg-ropog és hatalmas "robbanás" is lehet belőle, ha az igazság a felszínre tör....

Épp ezért nélkülözhetetlen megosztani az információt. A témát itt már többször pedzegettem, bár a teljes igazságot elmondani sosem fogom tudni, mivel annyira összetett és aki megteszi, azonnal a célkeresztbe kerül.
Viszont a lehetőség mindenki számára adott, hogy az igazságkutatást tovább vigye....
Kérlek, a belefektetett munkát tartsátok tiszteletben azzal, hogy a VilagHelyzete.com blogot, mint forrást mindig megjelölitek, ha másoljátok. Köszönöm! (Írta, fordította és szerkesztette: SBG Buddha)


2013. Január 30-án az orosz televízió (REN-TV) 3 órás főműsoridőben mutatta be a "SHADOW GOLD" című dokumentumfilmet, mely a "Financial Tyranny" - a globális pénzhatalmi elitet röpítette (képletesen) a levegőbe, annyira nyílt és tényfeltáró volt...
Témája az elmúlt hetekben az Illuminati kezében lévő FED (Federal Reserve) volt !

David Wilcock is megszólalhatott benne, Ő általa kaptam meg én is az információkat és fordítom gyorsban magyarra nektek.... A saját oldalán eredetiben is olvasható mindez...


Önmagában hatalmas dolog a műsor létezése is és elég ha csak belenéztek az elejébe, láthatjátok, hogy mindaz, amiről a Világ Helyzetén már olvashattatok az szerepel benne erről a globális és az egész világtörténelmet meghatározó összeesküvésről. Ami hangsúlyozom, nem elmélet, hanem kőkemény valóság kilométernyi vastag hazugsággal és hamis propagandával betemetve. De attól az igazság még ott van és előbb-utóbb felszínre tör ...

Több millió orosz ember követte figyelemmel a műsort, aminek videóját most ide is feltettem. Ez az utóbbi rész, melynek címe "SHADOW GOLD" hatalmasat robbant és annyira friss, hogy az angol feliratozása is csak most készül.
A sztorit India is átvette egy ideje és terjed. Tudni kell, hogy ez utóbbi tény azért rendkívül fontos a történetben, mert India indított egy több milliárd dolláros pert a Nielsen Ratings ellen a nézettségi adatok világszerte történő meghamisítása miatt és mindez megtörheti a FED média manipulációt és propagandát is...
(Teljes vádirat, hogy lássátok komolyan beszélek). Néhány nappal a per kirobbanása után Indiát 2 igen hatalmas "elsötétülés", áramszünet rázta meg, melyben 1,2 milliárd ember maradt áram nélkül. A FED tulajdonban lévő média Indián gúnyolódott az áramszünet miatt. Aztán az USA-ban következett indiai szikhek ellen merénylet: egy katonai psy-op (elmeprogramozott) veterán lövöldözése. Gondolhatnánk, hogy szimpla lövöldözés, de...

A díjnyertes rendező Amardeep Kaleka édesapját is megölték a lövöldözésben, ami azért érdekes, mert éppen egy héttel apja megölése előtte jelentette be Kaleka csapata, hogy sikerült megszerezniük egy teljesen érintetlen földönkívüli testet, amit filmen fognak bemutatni, előtte még vizsgálatoknak alávetni - de ez nagyon veszélyes dolog, ezért aprólékosan szeretnének eljárni és kis türelmet kértek... Mindez benne lenne a tervezett SIRIUS filmben ennek a kis lénynek a bemutatásával, röntgennel, filmfelvételekkel, DNS-vizsgálatokkal együtt.... David Wilcock folyamatosan frissített cikke itt olvasható

A képek már kint vannak egy ideje, mert két teljesen azonos tetem is előkerült, az egyik még 1996-ban Oroszországban, a másik pedig ez a legfrissebb Dél-Afrikában ! A DISCLOSURE (a felfedés) most történik David Wilcock szerint és az igazság napfényre fog kerülni. De ez a szál is "mellékes", ahhoz képest, ami utána következett....

Ezért visszatérek most az eredeti kérdéshez, ami még mindig ugyanaz :

HOL VAN AZ ARANY ?

http://www.youtube.com/watch?v=JI2_q4lG2PI&feature=player_embedded


Mindez már a blogom indulásakor is fő téma volt és ha emlékeztek a Trillió Dolláros Történet és Per ügyében megint a FED-hez vezettek a szálak, amikor az olasz határon két ügynöknél 500 millió dolláros kötvények tucatjait foglaltak le - ami az Ázsiából ellopott aranyról szólt....
Az ILLUMINATI ELLENI TRILLIÓ DOLLÁROS PER Teljes vádirata - IGAZ !


A MODERN TÖRTÉNELEM LEGNAGYOBB TITKA

A fenti képen lévő grafika azt mutatja, ami a hivatalos statisztikákból és könyvekből tudható:
Hogyan néz ki a történelem során kitermelt arany mennyisége egyetlen hatalmas kockába összeolvasztva.
Oto Gofrey készítette azon erőfeszítések részeként, hogy vizuális metaforaként szemléltetni lehessen ezt az egész "Financial Tyranny"-t. (ennél kifejezőbb szót nem tudok magyarul sajnos) .
A súlya ennek az aranynak összesen: 166.500 tonna
Az ő oldalára klikkelve láthatjátok, hogyan lehet egyáltalán ezt elképzelni és mennyi ez aranyrudakban kifejezve.
Kérdezhetnénk, hogy akkor összesen egy ekkora kocka lenne a kitermelt és aranytartalékként őrzött arany mennyisége a Földön ?
Hivatalosan igen...

A valóságban : 14 és fél ilyen hatalmas kockányi arany létezik !!!

A teljes mennyiség - amit a Federal Reserve mind ezidáig a hivatalos adatokból elrejtett - az ún. BIS valójában
2.420.937,4 tonna !!!

Ez a szó legszorosabb értelmében a világtörténelem legnagyobb titka !

Ráadásul bekövetkező történelmi események egész sorát határozta meg !

Az I. és II. VILÁGHÁBORÚ ÉS A REJTETT CÉL

- A világháborúk hamisak voltak.
- Mindkét oldalt ugyanazon emberek irányították, ugyanazzal a céllal.
- Több mint 100 millió ember halt meg teljesen más okokból, mint gondolták volna.
- Ezekben a háborúkban harcoló mindkét oldalt - tengelyhatalmakat és szövetségeseket - ugyanazon erők, nemzetközi bankárok irányították.

Ez a leghatalmasabb és legcsúfabb igazság, amivel szembe kell néznünk, ha ezt az emberiséget és bolygót rendbe akarjuk tenni !

A világháborúkat arra használták fel, hogy mind a központi bankokat, mind a privát tulajdonosokat világszerte megfosszák aranytartalékaiktól és mindez a FED tulajdonosaihoz és irányításuk alá kerüljön. Így gyakorlatilag ők a világ urai...
Mindez kiegészül még a háborúk előtti kötelező aranybeszolgáltatásokkal és elkobzással is...

Nézd, tudom ez mennyire borzasztó és minden képzeletet felülmúl. Az olvasóközönség 1%-a azonnal nevetésbe és támadásba kezd, mikor ilyet hall (vagy azért mert külön fizetik ezért vagy csak a tudatlansága miatt), de nevetés és szarkazmus egyáltalán nem segít, hogy ezt az ügyet végigvigyük ! Persze néhány embernek csak egyszerűen nagyon kellemetlen szembenézni egy másfajta igazsággal.

Most viszont rendelkezésre áll kb. 6 órányi dokumentumfilm és a REN-TV elismerte, hogy a Trillió Dolláros Per Történetéről a Pénzügyi Zsarnokságról szóló nyomozás teljesen úttörő volt és épp ezért segítik a további kutatást.

A BOLSEVIK FORRADALOM OROSZORSZÁGBAN 1917-ben szintén FEDERAL RESERVE PROJEKT VOLT

Az alábbi linken bárki elolvashatja a Yale egyetem kutatásaiban a Bolsevik arany megszerzéséről írt tanulmányt. A google kereséseiben jelenleg is tör felfelé a "bolshevik gold 1917"... Az egész bolsevik forradalmat, amelyből a majdani Szovjetunió kialakult (1917-22) nem is annyira titokban FED bankárok pénzelték !

Az itt látható Robert Minor által 1911-ben a St.Louis Dispatch-ben rajzolt karikatúra ezt ábrázolja és a következő linken hatalmas cikket is olvashattok arról, hogy kik pénzelték Lenint és Trockijt (pl. Jacob Schiff a Kuhn, Loeb and Co. feje, aki személyesen fizette Trockij New-Yorkba utazásait). Ha nekem nem hisztek üssétek be bármelyik keresőbe, hogy "bolshevik revolution federal reserve" és kezdjetek el olvasni !

EXECUTIVE ORDER 6102

1933. Április 5-én a 6102-es azonnali rendeletet használták fel, hogy illegálissá tegyék az arany birtoklását az USA-ban.
Arany felhalmozásának jogsértése 10.000 dolláros bírsággal, 10év börtönnel vagy mindkettővel volt büntethető.Mindezt az Nagy Világválság legrosszabb időszakában - amikor amúgy is tömegeket fosztottak meg vagyonuktól - a postamestereknek kellett jól láthatóan mindenki tudomására hozni.

Teljesítésére 1 hónap állt rendelkezésre. Unciánként 20$-ért vásárolták fel. És hozzá kell tenni, hogy az ár rögtön utána már 35$-ra ment fel, ahogy a begyűjtés véget ért.




A FEDERAL RESERVE ÁLTAL PÉNZELT NÁCI NÉMETORSZÁG

A FED olyan entitásokon keresztül, mint a Royal Dutch Shell (ma Shell olajipari vállalatként ismert) építette fel és finanszírozta Hitler hatalomra jutását az 1930-as évektől kezdve.
(Egyébként a holland királyi család nácikkal való kapcsolata mai napig is történelmi tény, érdemes rákeresni...)
A nácik kitűnő munkát végeztek az általuk megszállt országok központi bankjainak kifosztásában, majd az arany eljuttatásában az igazi "játékmestereknek".

Ez a korabeli karikatúra azt ábrázolja, hogy a Royal Dutch Shell nyíltan Hitlert támogatja








AZ 1939-es SZÖVETSÉG A FEDERAL RESERVE és a "TENGELY" KÖZÖTT

1939-ben a Sztálin alatti Szovjetunió paktumot írt alá a Hitler alatti náci Németországgal. Ez a korabeli karikatúra anno ennek apropóján született...

Ez kulcs momentuma volt a FED tervének - egyesíteni az ellenfeleket és megteremteni a terepet egy valódi világháborúhoz. Csak nagyon kevesek tudják, hogy ugyanazok, akik pénzelték Sztálint és Hitlert is, egyben az USA pénzügyi rendszerének is irányítói.
Mindez része annak a tervnek, ami egy jövőbeni világuralom kialakításáról szól és amit a Vilag Helyzete látogatói elég jól ismernek.

Tehát valójában a nemzetközi pénzhatalmi elit urai támogatták a Szovjetunió és a totális kontroll létrehozását, de a náci Németországot is.
A FED támogatta és finanszírozta Japánt is a Meiji Restauráció idején. Meiji jelentése : illuminated ones = Illuminati

Az USA teljes pénzügyi rendszerének megszerzésével 1913-tól a FED olyan forrásokhoz és hatalmas háttérhez juthatott hozzá, mely bőven biztosította terveik kivitelezését... (és hozzá kell tennem: biztosítja ma is...)

NUKLEÁRIS TITKOK ÉS KATONAI FEJLESZTÉSEK CSERÉJE

Még a II.Világháború után sem szűnik meg a FED urainak kapcsolódása a globális folyamatokhoz, beleértve információk átadását az USA és Szovjetunió között.

2012. Aug.07. : a tudós, krikett-játékos, MI5ügynök, bombaszakértő Victor Rothschild nukleáris titkokat árult el az oroszoknak (eredetileg 1994.Okt.23-án megjelent) és az Independent is leközölte, bár igyekeztek nem nagy publicitást adni a dolognak.
/Az ausztrál író Roland Perry The Fifth Man, Az Ötödik Ember című könyve teljesen erről a témáról szól majd/. Konkrétan azt állítja, hogy a fenti befolyásos emberke a II.Világháborús brit és amerikai katonai fejlesztéseket átadta az oroszoknak....beleértve a biológiai hadviselést, atombombát vagy radarrendszert érintő anyagokat is...
Még a háborút követő 20 évben is szabotált minden nyugati hírszerző tevékenységet....

LINCOLN MEGPRÓBÁLT VELÜK SZEMBESZÁLLNI, DE MEGGYILKOLTÁK

Ugyanezen bankárok ölették meg valószínűleg Lincolnt, amiért megpróbált velük szembeszállni. Például közismert, hogy az 1863-ban kezdődő polgárháború idején önkényesen elkezdte nyomtatni a "greenbacks -zöldhasú" 5 dollárost, amit az amerikai kincstár bocsátott ki és nemesfémfedezettel rendelkezett. Épp ezért idegen bankárok nem adóztathatták meg a pénzkibocsátást....
Ezen nagyon felbőszültek akkoriban és óriási viták folytak, majd a bankárok megparancsolták Lincolnnak, hogy 24-36% adót fizessen nekik minden kibocsátott pénz értéke után...
Ezért volt kulcsfontosságú számukra 1913-ban Jekyll Islanden a FED megkaparintása és mai napig a pénzkibocsátás monopóliumának a saját kezükben való tartása, amibe még az amerikai kongresszus sem nyerhet betekintést napjainkban sem .....

A Lincoln elleni politikai támadást reprezentálja ez a korabeli karikatúra:
(itt egyéb képeket is találtok azokból az időkből)

EGY ÚJ VILÁGREND MEGTEREMTÉSE

2.420.937 tonna aranyat szereztek meg 1895 és 1945 között azzal a céllal, hogy a majdani új világrend kialakításához a nélkülözhetetlen hátteret biztosítsák, ahogy ez a Financial Tyranny dokumentumokban is szerepelt már.
Ahogy ott már olvashattátok, fontos leszögezni, az arany 85%-át eredetileg Ázsiában termelték ki és őrizték (rejtegették). A létezése és a "hol-léte" egyaránt a legmagasabb titoknak számított és számít ma is.
Erről szól a Yamashita-arany amerikaiak általi megszerzése (Gold Warriors:America's Secret Recovery of Yamashita's Gold), ami szintén olyan hatalmas történet, hogy lehetetlen röviden elmesélnem....

A nemzetek, akiknek aranyára rátették a kezüket, vagy csak egyszerűen ellopták tőlük, tudták, hogy az mind a FED-nél kötött ki. Azóta ez már feledésbe merült....

Gyakorlatilag ebből hozták létre a mai világgazdaságot : A FED által kibocsátott csillagászati értékű kötvényeket (amik a Trillió dolláros sztoriban a határon is előkerültek) kaptak cserébe, amiért az aranyat "letétbe" helyezték az ún. Bank for International Settlements-ben, mai nevén BIS.

Létrehoztak egymás között - nem tudom másként mondani -
Global Collateral Accounts - számlákat, amiken csillagászati pénzeket teremtettek a "belső emberek" számára... Ezekből egyetlen dollárt sem osztottak meg a Federal Reserve klikk belső körén kívül....
Ez a legnagyobb és legmagasabb szinten titkosított információ, ami messze felülmúlja még az UFO-titkokat is..... !
Az apropó, az volt, amikor a Dragon Family-féle per előjött. Akkor szereztem tudomást ezekről a belső számlákról, hiszen meghívást kaptam, hogy én is profitáljak belőlük...

Egy ex-CIA operatív tiszt mondta ezt nekem:
"Semmi sem értékesebb ezen belső kör számára, mint az a képesség, hogy milliónyi ember életét befolyásolhatja, ezt soha ne feledd David..."

http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2013/02/a-tortenelem-legnagyobb-titka-derulhet.h tml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szocialista foglalkoztatottság csodái
  2013-07-25 21:12:52, csütörtök
 
  2013-07-25. 17:33
A szocialista foglalkoztatottság csodái

http://www.youtube.com/watch?v=YxmguL78Epg&feature=player_embedded


Manapság az országházban nem ugyan igy mennek a dolgok...?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzetközivé lesz holnapra a világ
  2013-07-25 20:57:25, csütörtök
 
 
Nemzetközivé lesz holnapra a világ

Az Internacionálé furcsa dallamával a fejemben ébredtem fel ma reggel . Alig világosodott még, de a belém sulykolt dallam felébresztett . Megijedtem ettől, mert nem fordult elő a gyermekkorom után eltelt több mint negyven év alatt, hogy ez a szöveg visszaköszönjön . Talán a konspirációsnak nevezett folyamatokat kutatva találkozott e gondolat a neoliberalizmus mostani állapotát szemlélve a kommunizmus nagyhangú jelszavaival ?

,,Ez a harc lesz a végső, csak összefogni hát !" A kommunisták énekelték ezt a patkányforradalom idején, majd később Spanyolországban még 1936-ban, amikor a nemzetközi brigádok megszállták fővárosát, Madridot . Hosszú harcok árán sikerült visszafoglalni csak a spanyol nacionalistáknak a saját fővárosukat . Nem véletlen, hogy a legnagyobb városokat pécézik ki maguknak, mert ott észrevétlen maradnak, eltűnve a mocsokban, összevegyülve a társadalom legaljával, akiket megszervezve lerombolják mindazt, amit egy kultúra korábban felépített .

Miért nem lehetünk magyarként részesei ennek az eljövendő világnak ? Sokezer éve beszélünk ezen a nyelven itt a Kárpátmedencében ! Birodalmak jönnek-birodalmak mennek, mi mégis megmaradtunk, bár alaposan megtépáztak bennünket is a XX-ik század háborúi . Volt ez már rosszabb a számunkra, de túléltünk mindent, viszont ez a nemzetköziségnek nevezett fekély, alaposan túlteljesít . Minden adandó alkalommal elénekeltették velünk ezt a szörnyű nótát, mert valójában azok a királyok, hercegek, grófok mi magunk voltunk, akiknek lelkében ott lakozott a haza .

Arisztokratáink nagy része idegen érdek szolgálatáért kapta meg nagyjaink földjét, várait, hiszen Mátyás óta nem volt magyar ember fején a Szent Korona . Mégis megmaradtunk annak ami, még akkor is ha eldugták előlünk a királyság eszmevilágát azzal, hogy ősi alkotmányunkat félreállították . Mindenféle alaptörvényt hoztak a rombolás nevében, majd amikor elbukott egy alamuszi terv, akkor írtak egy másikat . A kétharmados felhatalmazással regnáló jelenlegi kormányunk sem mert érdemben hozzányúlni ehhez a kérdéshez, így ők is szerekesztettek egy istenes alaptörvényt, amibe belehelyezték a Himnusz első sorát . Mekkora hangzavar keletkezett mégis !

A végső harc előestéjén vagyunk, s nekünk, magyaroknak össze kell tartanunk . Nem lehet pártoskodni tovább, mert úri huncutságnak tűnik a sokezer apró párt egymásnak feszülése a demokráciásdi szabályait követve . Amikor az osztrákok felszabadítottak bennünket a török elnyomás alól, azonnal a nyakunkra ültek . Elment a régi, jött az új . A labancok ezt az idegen urat szolgálták, míg a kurucok szabadon szerettek volna dönteni az ország sorsáról . Egyik rabló elment, jött helyébe új, mert rablók mindig vannak, még akkor is, ha másként nevezzük őket . Erdély legmélyén, a Kárpátok kanyarulatától védve, megmaradt valamiféle virtus a becsület szabályait követve, most szeretne szétcincálni a Székelyföldet a szintén kétharmados felhatalmazással bíró román vezetés .

Új régiókat alakítanának a nemzetköziség érdekében, ahol a román nemzetállam fájó pontját szeretnék orvosolni azzal, hogy a székely megyéket romántöbbségű, hegyeken túli megyékkel összevonnák, ahol a magyarok kisebbségben lennének . Egy évszázad elmúltával is megmaradt magyarnak a Székelyföld nagy Románia szívében .

A proletárok nevében törnek előre a nagybankárok pénzén ezek a nemzetköziek, akiket a legjobb fegyverekkel ruházott fel a Birodalom . Évezredes határokat törölnek el egy tollvonással . Semmitől sem riadnak vissza ezek az aljasok . Pedig a méhek sem engedik, hogy bárki belenyúljon a méhkasba . Mindannyian támadják a hívatlan betolakodót, pedig csak rovarok, akkor mit várnak az embertől ? A sarokbaszorított kutya is támadni kezd, egy utólsó roham mielőtt elmenekül onnan . A patkány is szembefordul az emberrel, amikor veszélyeztetve érzi magát . Az élet sokféle megoldást tartogat számunkra, nem engedi, hogy egy faj elhatalmasodhasson .

Ha a kutyákat nézem csak, akkor is láthatom a teremtő kezeinek munkáját bennük . Az egyik gyorsan szalad, a másik kiássa a rókát, nyulat, patkányt, amire csak szakosította őt az ember . Van pöttyös kuya, foltos, barna, fehér, vagy fekete, de mindegyik magán hordozza a faj jellegzetességeit . Ugyanígy az emberek is különböznek . Az egyik magas, fehérbőrű, a másik sötétbarna, a harmadik sárgásan viasz színű, a negyedik rézbőrű . Biztosan megvolt az oka ennek is a teremtés törvényei szerint . Megkövesedett koponyákat kutatva szerepe lehetett annak, hogy merre találták meg azokat . Ausztráliában is megmaradtak az aboriginnek nevezett, ősember szintjén élő egyedek, akiket az utóbbi kétszáz év alatt annyira civilizáltak, hogy lassan belepusztulnak .

Miért nem lehetek magyarként nemzetközi ? Először téves határokat húztak, majd eltörölték ezeket a határvonalakat . De a határokat nem mi húztuk eddig, hanem a történelem . Civilizációs határai voltak a nyugatnak ugyanúgy, mint a keletnek . Ezeket a határokat hágták át az első nagy háborút követő békefolyamatok, amelyek háborúk sorát indították el azóta . Korunk végnélküli háborúiról szinte alig hallunk, pedig az egyetlen szuperhatalom katonái milliószámra gyilkolják a szerencsétlen benszülötteket, akiknek egyetlen bűnük van csupán, hogy földjük alatt olaj rejtőzik . Ezt az olajat szeretné kipumpálni alóluk az a globális birodalom, akik az energiahordozók egypólusításával, ezeket a szolgáltatásokat a kezükben tarják .

Beszélhetünk akármiről ezzel kapcsolatban, de azt nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy alaposan megosztottak bennünket ezek a gátlástalan pénzimádók, akik még a pénznél is nagyobb becsben tarják, az általa megszerzett hatalom megfoghatatlan délibábját . Aki játszott már monopólium játékot, az biztosan tapasztalta, hogy milyen az, amikor nem maradt se háza, se pénze, és szégyenszemre fel kell álljon az asztaltól . Pontosan ilyen ez a hamiskártyások által űzött valóságjáték is, ahol az áldozatok mi magunk vagyunk . A pénztáros csal ! Annyi pénzt hoz forgalomba tudtunk nélkül, hogy ezzel csak ő nyerhet . Ebben a játékban semmi esélye sincs másnak, csak a bankárnak, aki a pénzt, mint sajátját kölcsönzi ki nekünk .

Amikor újjal mutogattak legjobbjainkra, majd kizavarták őket az otthonaikból, akkor kellett volna talpra állnunk, de nem voltunk elég erősek hozzá . Most, amikor a fejünk fölé tornyosuló metropoliszokat, égigérő irodaházakat látunk, akkor ijedünk csak meg a saját árnyékunktól is benne, mivel a józan észt elnyomja a birodalom sötét árnyéka . Kiengedtük a szellemet a palackból, s az nem akar többé visszamenni oda . Valóban nemzetközivé lesz holnapra a világ ? Nem hiszem . Minden marad a régiben . Összedől majd ez a próbálkozás is, ami az energiahordozók kisajátításán alapult .

VGB

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Antall, Horn, Orbán, Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai, Orbán , 2
  2013-07-25 18:03:26, csütörtök
 
  Antall, Horn, Orbán, Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai, Orbán , 2014 Csányi?
2013. július 25., 14:01

Csányi és Orbán játszottak kicsit 600.000 devizahitelessel. Aki kicsit is ismeri Csányi Sándor előéletét az tudja hogy evett már Orbántól nagyobb halat is. Életrajza sok mindent elárul, meggyőződésem hogy annyira fél Ő Orbántól mint macska az egértől. Körülbelül 20 nagyjából azonos kaliberű ember vezeti igazán ezt az országot, a rendszerváltás előtt és után is hatalmas pozíciókat töltöttek be. Kormányok jöttek és mentek, Orbán csak egy rövid epizód Csányi életében. Az volt Bajnai Gordon is, a libaember csúszott-mászott a bankárok előtt. Csányi az elmebeteg Gyurcsányt is ledarálta. Horn Gyulát maga Csányi Sándor tüntette ki, és nem fordítva. Csányi Sándort maga a gőgős Antall József nevezte ki az OTP élére 1992-ben. Pár mondatból is láthatjuk Csányi Sándor az tesz / tehetett ebben az országban amit csak akar(t). Ha akar egy napon Magyarország miniszterelnöke lesz, ebben nem tudja megakadályozni semmi és senki. Végül néhány kép erről az igazi hatalmasságról.


"Nem akar visszavonulni, és nem is üzent a kormánynak azzal, hogy eladta minden OTP-részvényét - mondta Csányi Sándor bankvezér azon a szűk körű háttérbeszélgetésen, amelyen választ akart adni az elmúlt napokban felmerült kérdésekre - írja az Origo."


http://hu.wikipedia.org/wiki/Cs%C3%A1nyi_S%C3%A1ndor_(bank%C3%A1r)


http://www.parameter.sk/rovat/kulfold/2013/07/24/csanyi-bankvezer-marad-orban-job bkezet-lazart-pedig-megfricskazta


http://ujfeherto.szabolcsmegye.com/belfold/csanyi-a-bajnai-programmal-is-ki-lehet -huzni-2010-ig_19_472733.html


http://www.portfolio.hu/fotok.php?id=98&im=gyurcsany0006.jpg&z=1


http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/csanyi_sandor_tuntette_ki_horn_gyulat/20183 76/

http://alfahir.hu/node/52749
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jöhetnek a Jobbik kedvencei: menekültözön Szabadira
  2013-07-25 16:43:44, csütörtök
 
 
Jöhetnek a Jobbik kedvencei: menekültözön Szabadira

24 júl 2013

Egyetlen magyar(országi) EP-képviselő sem voksolt ellene, a jobbikosok sem. Színesedhetünk.
Csani és Krisztina pártfogoltjai Debrecenben



“Megegyezés" született a Vámosszabadi mellé tervezett menekülttábor ügyében a falu és a Belügyminisztérium közt: lesz ugyan menekülttábor, de csak ideiglenesen - állítják. Hiába harcoltak a helyiek. És ha ideiglenesen, akkor majd másik magyar faluba költöztetik, amelynek kisebb a lobbiereje. Biztosan nem Alcsútra vagy a Rózsadombra. A menekülttáborok már csak ilyenek, megnyitják, megérkezik a sok ezer afgán, arab, török, fekete, de csak “ideiglenesen". A szomorú valóság az, hogy Debrecen és Vámosszabadi után egyre több “menekülttábor" nyílik majd, a muzulmán és más, a közbiztonságot fenyegető “menekültek" létszáma pedig néhány éven belül több tízezres lesz, majd évtizedes távlatban akár félmilliós. Mert erről döntött az EU és az Európai Parlament, ahol egyetlen magyar képviselő sem adott le ellenszavazatot, a Jobbik sem, Morvai Krisztina sem. A Jobbik menekültek elleni tiltakozása tehát színjáték, különösen azért, mert amit az EP elfogad, azt a magyar Országgyűlés nemigen bírálhatja felül.

A Győr melletti falu közelében, a szlovák határtól néhány száz méterre nyit a tervek szerint augusztusban új menekülttábort a Belügyminisztérium. Ennek oka az, hogy Magyarországra minden eddiginél több menekült érkezett az elmúlt hónapokban, májusban például Németország és Franciaország után hozzánk érkezett a legtöbb menekült az EU-ban.

Korábban írtuk: Csani az afrikaiak betelepítésére szavazott, Morvai tartózkodott

Míg a magyarországi pártok az MSZP-től a Fideszen át a Jobbikig nagykoalícióba tömörültek hazánk elszínesítése érdekében, a tábor ellen a kezdetektől fogva tiltakozott Vámosszabadi, a falu honlapján folyamatosan tájékoztattak a különböző akciókról. Az idilli és gazdag faluban attól féltek, hogy a menekülttábor miatt megnő a bűnözés, elértéktelenednek a házaik és több cég is a tábor várható nyitása miatt halasztott el beruházásokat, ami rosszul érinti a környéken élőket. A vámosszabadiak nem örültek, hogy a tábor nyitásáról még az önkormányzati képviselők is csak a sajtóból értesültek és számon kérték, hogy a tábor hatásairól nem készült hatástanulmány.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal szerint a rengeteg menekült elhelyezéséhez gyors döntésre volt szükség, ezért áttekintették az üresen álló állami ingatlanokat, és a leggyorsabban és legolcsóbban átalakítható helyet választották ki. A BÁH szerint a befogadó állomás sok munkahelyet is teremt. A menekültek étkeztetése, a szociális munkák, a tábor őrzése, a karbantartás mind munkalehetőségeket teremt. Micsoda perspektívák! Még egy millió feketét és muszlimot ide, s akkor valamennyien étkeztethetjük őket, gazdasági fejlődés felesleges!.

,,Annyira friss a döntés, hogy a vámosszabadiak többnyire csak egy Facebook posztból tudnak a megegyezésről", mondta Pák Eszter, a tiltakozások egyik szervezője. Kedd este hétkor, a helyi fagyizónál találkoznak a vámosszabadiak, hogy átbeszéljék a döntést. Vannak radikálisabb vélemények, mások szerint viszont jövő tavasszal, a választások előtt kedvező tárgyalási pozícióban lesznek.

A keddi megállapodás értelmében a tábor jövőjét 2014 márciusában áttekintik, és döntenek ,, a létesítmény esetleges bezárásáról és az ingatlan önkormányzati hasznosításáról." A BM korábbi ígéreteihez híven megerősített rendőri jelenlétet biztosít a falu számára és segítséget nyújt egy települési térfigyelő kamerarendszer kiépítéséhez is.

Index-MTI nyomán magyarhajnal.com

http://magyarhajnal.com/johetnek-a-jobbik-kedvencei-megnyilik-a-menekulttabor-sza badiban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fű alatt módosított a kormány - mikor jöhet egy újabb adó?
  2013-07-25 16:38:23, csütörtök
 
  2013. július 25., csütörtök 12:53 F. Szabó Emese
Fű alatt módosított a kormány - mikor jöhet egy újabb adó?

Az alaptörvényből kikerült a kormány bírósági döntésekből adódó költségvetési résekhez kapcsolódó különadó-kivetési joga, a puhított lehetőség azonban egy másik jogszabályban ismét szerepel.

A Napi Gazdaság csütörtöki számának cikke

Nem sok eredménye lesz az alaptörvény ötödik módosításának, már ami a költségvetési bevételek biztosítását és az extra adók kivetését illeti. A nemrégiben benyújtott szövegből kikerül ugyan az a passzus, amely felhatalmazza a kormányt különadók kivetésére, ha az Európai Bíróság, az Alkotmánybíróság vagy bármely más bíróság döntése miatt jelentős rés keletkezik a büdzsében, hasonló jogokat azonban mégis ad magának a kormány, csak éppen nem az alaptörvényben.
Kapcsolódó cikkek

A felhatalmazás a gazdasági stabilitásról szóló törvénybe kerül − a módosítást ugyanaznap nyújtotta be a Nemzetgazdasági Minisztérium, amikor az alaptörvény-módosítás is az országgyűlés elé került. Az indoklás szerint az ilyen rendelkezésnek nincs helye az alaptörvényben − ezt már akkor hangoztatták a szakértők, amikor eredetileg odakerült.

Napi grafikonok

Az új szöveg jóval megengedőbb az eredetinél. Az alaptörvény módosításával egy napon, október 10-én hatályba lépő rendelkezések szerint amíg az államadósság meghaladja a GDP 50 százalékát, ha az államot terhelő olyan közvetlen kiadás keletkezik, amelynek teljesítésére a költségvetési törvény keretein belül nem lehet forrást találni, a kormány javaslatot tehet fizetési kötelezettség megállapítására adók, illetékek formájában. Ez a verzió lazább a korábbinál, hiszen az adóemelést vagy új fizetnivaló bevezetését nem köti elmarasztaló bírósági ítélethez − az kapcsolódhat akár rossz gazdálkodáshoz vagy elszámolt, felborított költségvetéshez is.

Mindezek mellett az alaptörvényben marad az az Alkotmánybíróságot korlátozó passzus, amely szerint a költségvetést, adókat érintő szabályok csak az élethez és emberi méltósághoz, a személyes adatok védelméhez, a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához való joggal vagy a magyar állampolgársághoz kapcsolódó jogokkal összefüggésben vizsgálhatók felül. Egészen addig, amíg az államadósság meghaladja a GDP 50 százalékát.

Ami a GDP 50 százalékát kitevő államadósságot illeti, elvileg az államnak egyáltalán nem szükséges ezt a szintet elérnie. A maastrichti kritériumok rendelkeznek ugyan az adósságról, ám annak a GDP 60 százalékának, illetve tartósan csökkenő szintűnek kell lennie. A kormányt nem "hajtja" az ötvenszázalékos szint alá kerülésben, hogy ezt követően megszűnik a lazább szabályalkotás, és szigorúbb lesz az alkotmánybírósági kontroll − vagyis a kabinetnek egy 55 százalékos szint lenne a legmegfelelőbb.
A magyar államháztartás GDP-arányos adóssága március végén az Eurostat adatai szerint a GDP 82,4 százaléka volt. Az előző negyedév végén a GDP 79,2, a múlt év első negyedének végén pedig 79,9 százaléka volt az adósságállomány

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/fu_alatt_modositott_a_kormany_mikor_johet_egy_ ujabb_ado.560262.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hat év alatt kétszeresére, 60%-ra nőtt az EU-ban nem bízók a
  2013-07-25 16:25:14, csütörtök
 
  CSODA, HOGY CSAK ENNYIEN!

2013-07-25. 09:35
Hat év alatt kétszeresére, 60%-ra nőtt az EU-ban nem bízók aránya Európában

Az európai uniós polgároknak immár 60 százaléka nem bízik az EU-ban, szemben a válság előtt, 2007-ben mért 32 százalékos bizalmatlansági aránnyal - derült ki az Eurobarometer uniós közvélemény-kutató intézet minap közzétett friss felméréséből.
A bizalmatlanok aránya idén az előző évhez képest is növekedett, három százalékponttal. A legkevésbé a ciprusiak (13 százalék), a spanyolok (17 százalék), a görögök (19 százalék) és a britek (20 százalék) bíznak az unióban.
A Cipruson megvalósított, rendkívül fájdalmas "bankmentőcsomag" nyomán a szigetország lakosainak körében rendkívül nagy mértékben, 18 százalékponttal esett vissza az uniót bizalmukkal továbbra is kitüntetők aránya.
Magyarországon a megkérdezettek 47 százaléka válaszolt úgy, hogy bízik az EU-ban. Miközben 46 százalék nem bízik, 7 százalék nem tudta eldönteni. Az unióban bízók aránya Magyarországon az előző évi felméréshez képest érthetetlen módon három százalékponttal növekedett, a bizalmatlanoké öt százalékponttal csökkent, a határozatlanoké pedig két százalékponttal növekedett.
Az idén májusban végzett felmérés szerint az EU-ban tízből hat polgár "érzi magát az Európai Unió polgárának". A megkérdezettek csaknem 60 százaléka az emberek, az áruk és a szolgáltatások szabad mozgását tekinti a legnagyobb uniós "vívmánynak".
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/115466/#ixzz2a4EaGMo7
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KEDVES HOFFMANN RÓZSa!
  2013-07-25 16:08:56, csütörtök
 
 
KEDVES HOFFMANN RÓZSA!

Kérem, árulja el nekem, miként lehetne több tízezer fiatalt kárpótolni?
Azokra gondolok, akiket az ön jobb múltra érdemes hivatala, a mostani tények tudatában, nemes egyszerűséggel átbaszott, mint szart a palánkon.

Ha még mindig nem értené (Ó, dehogy nem érti!), szíves engedelmével elmagyarázom:

TAVALY
1: Tavaly a felvételi ponthatárok az egeket verdesték. Így állami képzésben csak néhányan részesültek. Az összes többi hallgatót költségtérítéses oktatásra vették fel.
2: A költségtérítéses oktatásra felvettek több emelt szintű érettségivel, nyelvvizsgákkal, és egyéb készségekkel felszerelkezve tudták csak megugrani az extrém magas ponthatárokat.
3: A költségtérítéses hallgatók szemeszterenként 200-800 ezer Ft-ot fizettek, ösztöndíjat nem kaptak.

IDÉN:
1: Idén a felvételi ponthatárok némelyike 100, vagy még annál is több ponttal volt kevesebb a tavalyihoz képest.
2: Akit tavaly nem vettek fel költségtérítésesre sem, az idén akár állami képzésre is jogosult lehet, s természetesen ösztöndíjra is jogosult.
3: A tavaly felvételizőkkel szemben, az idei ponthatár-ugróknak sokszor elegendő volt néhány 2-es, 3-as szintű érettségi.

Nomost, képzelje el, kedves Rózsa, annak a hallgatónak a lelki világát, aki végig szenvedett két teljes szemesztert a horribilis összegű tandíjat (vagy/és diákhitelt) nyögve, részint szülői támogatásból, részint diákmunka-vállalásból megteremtve hozzá az anyagiakat!
Ez a diák szeptemberben a Campuson találkozik az ő egykori ismerősével, aki amúgy nem annyira jó tanuló, de ugyanazon szakon, állami képzésben nyert felvételt ugyanabba az intézménybe.
Nem biztos, hogy felhőtlenül tudnak majd örülni egymásnak...

Készséggel elhiszem, hogy egy új szabályrendszer bevezetésekor szükség van egy próbaévfolyamra. De ön, és lelkes, ám ostoba és gonosz csapata konkrétan fiatalok és családjaik egzisztenciájával játszik orosz rulettet.

Az egyetlen, amit tenni lehet: Az idei ponthatárokhoz igazítva, ha már eltörölni nem, de legalább felére mérsékelni azon hallgatók tandíját, akik az idei pontokhoz képest extrém magas különbséget produkálva jutottak be az intézménybe, valamint tanulmányi eredményüktől függő ösztöndíjban részesíteni őket.

(Megjegyzem, ez az írás nem azokkal a diákokkal foglalkozik, akik alacsony pontszámmal bejutottak bárhová. Hiszen az egyetemi lét nem a bejutásról, hanem a bent maradásról szól.)
() Varga B. Tamás ()
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1023
  • e Hét: 11290
  • e Hónap: 22401
  • e Év: 175897
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.