Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Túl nagy a rendszer, ezért lesz nehéz megbuktatni
  2013-07-08 22:17:32, hétfő
 
 

Túl nagy a rendszer, ezért lesz nehéz megbuktatni

Sokan értetlenül néznek az elszámoltatás elmaradása miatt, de eszükbe sem jut, hogy a társadalom szinte minden szekvense részt vett valahogy a rendszer működtetésébe . Közel egymillió párttagról tudtak Kádár halálának idején, akiket lefülelni nem lehetett . Pedig a munkásőrökről volt lista . A felső vezetésről is volt lista . A megfigyeltekről is volt lista, s azokat meg is találták a romok alatt, de elszámoltatni a rendszer főbb működtetőit máig sem lehetett . Minden dokument titkosítva lett, ami a rendszereken átívelő, globális hatalom érdekét érinti .

Talán már a legelső bankárcsaládok összehangolt működése óta szervezkednek ezek az érdekek, amit széles kiterjedése miatt lefülelni nem lehet, hiszen körénk építették azokat a nagyvárosokat, amiben élünk . Megváltozott a világ az Új Kor létrejöttével, ami az angol forradalommal kezdődött . Ekkor indították el a központosított tömeggyártás módszereit, aminek alapja a tőke . Eleinte kézműveseket tömörítettek egybe, majd a gőzgép feltalálása óta felgyorsult a pénzteremtés, mert valljuk be, az árú elkészítésével pénzt is készítünk .

Megnyirbálták a királyi dinasztiák egyes ágait, így a nyereség kevesebb kézben összpontosul . A Francia Forradalom óta jelent meg a tömeges terror, amivel az ellenfeleit semmisíti meg az a láthatatlan hatalom, amelyet egyre jobban érezhetünk körülöttünk . Ezekről értekezik BBB csütörtök ésténként a Háttérkép című műsorban . Sokak számára érthetetlen miért nem neveznek meg egyeseket soha, pedig jól látható a bankházak és a kommunzmus közötti kapcsolat ugyanúgy, mint napjaink terrorizmus elleni harca a CIA és a MOSZAD részvételével . Az én terroristám jó terrorista, a tied veszélyes reám nézve, így rossz .

A Szovjetúnió megalakulásakor egy jólszervezett földalatti mozgalmat indított be az Auróra cirkáló jelképes lövése, ami nem úgy történt, mint ahogyan tanították nekünk közel ötven éven keresztül . A nemzetközi zsidóság jólszervezett kommandói szállták meg Oroszországot, és rövid idő alatt kikiáltották a Tanácsköztársaságot, amit Szovjetúniónak neveznek világszerte . Amerikai és európai bankárok százmillióiból jött létre ez a diktatúra, ahol első dolguk volt megsemmisíteni a számukra veszélyt jelentő csoportokat . Így került sor erre a milliós nagyságrendű áldozatot követelő genocídiumra, ami az országon belűl több mint 35 millióra tehető . Nagy számok ezek ! Százmilliónak egyharmadát kiirtani, az eddig elképzelhetetlen volt .

Mindezt békeidőben tették . Nálunk is a háború utáni rendezetlenséget kihasználva jelentek meg Kun Béla és társai, akik itt is igyekeztek a szovjet példát megvalósítani . Rengeteg áldozatot követelt a szovjet bolsevizmus eszméje világszerte ! Kínában ennek a dupláját irtották ki Mao Ce Tung csapatai, a nagy vonulásnak nevezett vörös csillagos terrorakció során . Őt is mint mindenkit a nagybankárok támogattak rejtett kapcsolati rendszerük segítségével . Az így kialakult rendszerek működtetői átvedlettek a demokrácia szabályai szerint korunk globális liberalizmusában, ahol a pénznek nincs szaga elvét követik világszerte . Így a kommunizmus égisze alatt hatalomra került személyeknek gyermekei, már jó egyetemeken tanulták a globalizmus mesterségét . Ma már elismert szakembereket látunk mindenfelé, akiknek szülei kezéhez vér tapadt hajdanán ...

A privatizációs törvények meghozatalának idején törvényt hoztak arról, hogy az ebül szerzett jószág megmarad, sőt azok strómanjai is védelmet élveznek, akiknek szolgálatában, átkerült hozzájuk a nemzeti vagyon többsége . Titkosítások egyébként is demokrácia ellenesek, mert az igazságszolgáltatás alapelve a nyílt beszéd, viszont a jogszolgáltatás alapja a jogrendszerünknek való megfelelés, amit kiskapun keresztül is meg lehet tenni . Ezért meglepő, hogy volt titkosszolgálati vezetők kerültek rács mögé napjainkban, akiket az állampárt utódpártjának vezetői utasítottak rosszra .

Ahogyan a párttagokat rehabilitálták, azok gyermekei is szabad utat kaptak az ország vezetése felé, amivel állami pénzeket lehetett e kapcsolati rendszer segítségével átsíbolni . Ez a látszólagos szervezetlenség, egy jól megszervezett nemzetközi maffiaszervezet intézményrendszerébe van beleépítve . Olyan nagy számban környékeznek meg embereket e rendszer érdekében, hogy lefülelni őket már nem lehet . Minden törvényes keretek között működik, de a rendszer maga törvénytelen . Ezt orvosolta volna történeti alkotmányunk jogfolytonosságának a helyreállítása .

Hiába készültek azóta különböző érdekek képviseletében létrehozott alaptörvények, nem helyettesíthetik Alkotmányunkat, ami még Szent István korában jött létre, majd az 1222-es Aranybulla szellemében alakot öltött . Megtagadni államiságunkat a kereszténységgel együtt, az ezeréves Magyarország elárulását jelenti . Vezetőink igyekeznek megfelelni ennek a rákfene szerű sejthalmaznak, ami törvénytelenül csak önmagát működteti . Bankárjaink a zsidók beavatásával végzik munkájukat, nekik juttatnak még néhány cseppet a közösből, de a többséget semmittevésre kárhoztatja . A jóléti rendszereket felszámolták a kommunizmus megszűnésével egy időben, így a szerencsésebbnek gondolt nyugat is nehézségekkel küzködik azóta .

A népvándorlás fondorlatos ötletével minden európai kultúrát megsemmisíthetnek idővel, amikor majd egymásnak esnek a különböző hit által befolyásolt csoportok . A kereszténység védelmében meg kellene állítani az afrikai és ázsiai bevándorlókat, de ezt nem lehet, mert Anglia és Franciaország még ma is érdekelt a szövetségesek világháborújában, amit közelkeleti országokban vívnak már tizenkét éve . Európa népei nem értik mi történik körülöttük, mert az idegenkézbe került médiamonopolium eltakarja előlük a valóságot . Sok választásunk nem maradt, alternatíva nincs egyelőre láthatáron, mert benne élünk mindannyian ebben a mocsárban .

Talán a kereszténység megmentésével, Jézus Krisztus segítségével, a nyugat és kelet megbékülését elősegítve megtisztítani intézményrendszereinket, amit lássuk be, már megfertőzött ez a globális rákfene . Nélkülük nincs értelme Európáról beszélni, hiszen a keleti ortodox görög és szláv ágazatai ugyanúgy Európához tartoznak, mint a Vatikán által vezetett katolikusok . A protestáns, huszita, lutheran, kálvinista néven emlegetett keresztyén csoportoknak is meg kellene békülni Jézus nevében végre . Sátán zsinagógájának hatalmát csak ez az intézmény törhetné meg . Korunk oktatási rendszerét is bemocskoló liberális eszme rombolása legfőképpen a kereszténységet érintette . Ezért ezt az intézményt feltámasztva, lehetőségünk nyílna még egyszer, és utóljára, helyére tenni ezt a kérdést .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beszélgetés egy Orbán hívővel.
  2013-07-08 22:07:09, hétfő
 
 
Beszélgetés egy Orbán hívővel.
2013.07.03. 18:46

Ha a jelenlegi ellenzékhez tartozol, és ennek láthatóak nálad a külső jegyei is, egy jelvény, póló, logó, vagy autó felirat formájában, előbb utóbb tartalmas beszélgetésbe bonyolódhatsz a kormánypárt vezérének egy fanatikus hívével, aki azonnal meg is akar téríteni, esetleg némi savval leönteni. Történetünkben egy autó benzintankján található matrica adott lehetőséget a kormánypárt egy vehemens védőjének a nézeti kifejtésére. Egy alak van felragasztva a benzintanknál, a fejéhez tartott töltővel, alatta felirat: Kössz Orbán! Na ez volt az, ami megszólalásra bírta az illetőt ezzel a matricával kapcsolatban.

" Talán csak nem Orbán Viktor tehet a benzin magas áráról? Én azt hittem a világpiac!"-mondja ezt az illető, aki maga is piaci szereplő, pár száz hektár gyümölcsös, és némi hűtőkapacitás gazdája. Kicsit elgondolkozik az ellenzéki, mit is lehetne egy erre válaszolni, de nem hagyja szóhoz jutni a következő percekben a rázúdított érvelés:" Én azt is utálom aki tüntet Orbán Viktor ellen, mert hallottam ám, vannak ilyenek. Végre ez a szegény magyar nép kiizzadt magából egy Orbán Viktort, aki megvéd bennünket, és tessék, van akinek ez nem tetszik, még tüntet is ellene." Ilyenkor áll meg a józan ész, és hátramenetbe kapcsol. Ezzel a szellemi kvalitással mit lehetne kezdeni vajon? Próbálja meg esetleg elmagyarázni ennek a túlvilági lénynek a közgazdaság, és az adók alapjait? Nem lenne nehéz dolga, hiszen ahogy szétnéz az illető birtokán, melósokat lát serényen dolgozni, beszélgető partnerén is látszik van neki mit aprítani tündérország levesébe, és valószínű sokat nyert az egykulcsos adóval is, meg részese volt a végtörlesztésnek is. Mondjuk meg lehetne kérdezni mennyi adót fizet az emberi után, ez vajon mennyit emelkedett az elmúlt három évben, mennyit nőtt a cégének a terhe a dolgozók után akik itt melóznak jelenleg is, de valószínűtlenül kis szám jönne ki eredményként, lévén az emberek fáradtság látszik, nem adószám, vagy munkahelyi bejelentés. De inkább hallgat erről, és próbál józan érveket felhozni a benzin áráról. A jövedéki adó, az ÁFA, a különböző fizetési tranzakciós adók emelkedése láthatóan nem hozza lázba a kormánypárt nemes védőjét, nála a magyarság megvédése a fő szempont. Meg nehogy már a komcsik mondják meg a tutit, szerinte azok mindent elloptak, és különben is, mindenért a szocik a hibásak, miattuk kell ennyit szenvedni a vállalkozónak. Itt meg lehet jegyezni ezzel szemben érvként, vannak ebben az országban azért sokan olyan magyarok akik az eszüket használva látják nem vezet sehova Orbán Viktor útja. Bárhogyan is fáj, ők is itt élnek, és itt akarnak boldogulni, csak nem szeretnének ehhez párttagkönyvet, vagy szimpátiát választani a politikai palettáról.

Itt akár véget is érhet a beszélgetés, az érvek tények nem hatnak az illetőre, nála jelenleg csak az számít, Orbán Viktor harcol érte, és meg is védi, hiszen most mindenki ellene van a hazának. Az orbáni mélység hazugságai, a földmutyi, aminek végül is ő a nyertese, a trafik biznisz átjátszása, a magánstadion, a jogfosztás, a létbizonytalanság, közmunka, adóemelés, megszorítás, baltás gyilkos, alaptörvény módosítás nála mind mind nem számít. Ha számítana is, és el is fogadná az érveket akkor sem lenne hajlandó másra szavazni, ahhoz valahogy gyáva lenne, hiszen ezzel be kellene ismernie tévedését. Így inkább kitart szellemi sötétségében, és mindent megtesz, ne is lehessen feloszlatni a homályt morzsányi agyában. Ahogy a birtokán uralkodik, úgy szeretne a valóságon is, csak azt hajlandó elfogadni ami nem jár számára a tévedése elfogadásával, és véleménye megváltoztatásával. És mindig képes orbáni érveket felhozni maga mellett, nem zavarja azok tarthatatlansága, kivitelezhetetlensége. Az ilyen emberrel szemben tehetetlen az ésszel gondolkodó, és az életet tapasztaló. Ha ők az ország elitje, az ember inkább akar az aljához tartozni,mert onnan csak felfele visz az út, de az ilyen elit is csak a saját magasságba pusztulhat bele, és tűnhet el nyom nélkül. De jelenleg pont náluk van a kétharmad, és övék a hatalom, aminek a gyakorlása során meg is látszik az eredmény a keserű sorsokban, és az egyre kilátástalanabb jövőben. Pedig csak egy kicsit kell rajtuk lökni, és máris zuhannak lefelé ami számukra az egyetlen út, és ezt azért nem olyan nehéz megtenni ha sokan akarják. BANDITA.

http://banditapolitika.blog.hu/2013/07/03/beszelgetes_egy_orban_hivovel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rezsi-rizsa hazai fogyasztásra.
  2013-07-08 22:03:07, hétfő
 
 
Rezsi-rizsa hazai fogyasztásra.
2013.07.07. 16:59

orban_rezsi_1373204627.JPG_650x383

Orbán Viktor ismét tudott önmagát alulmúlva a szemébe hazudni mindenkinek aki képes volt végignézni az EU parlamentjében történt szétcincálását követő sajtótájékoztatót. Ezt a képességet azért nem mindenki képes elsajátítani, kell hozzá némi gátlástalanság, pofátlanság, és nagy hazudozási rutin. Nála ezek megvannak, ezzel nincs is semmi gond, és ráadásul a hatalomvesztéstől való félelem arra ösztönzi ezt folyamatosan megtegye. A Tavares jelentés Európa parlamenti vitáján elég rendesen szétrúgták a hátsóját a jogállamiságban végzett dúlásáért, amit Tündérországban végrehajtott a kétharmada segítségével, de az azt követő sajtótájékoztatón már magához tért némileg a nemzet stadionépítője Fecsútnak, és szokásos cinizmusával képes volt előadni a megtámadott ország szabadságharcos meséjét.

Régi jól bevált taktikájához folyamodott a kormánypárt elmebeteg senkiházija, amikor a parlamenti ülésen történteket figyelmen kívül hagyva egészen másról kezdett el beszélni a mikrofonba amikor elkezdték faggatni az ülésen történtekről. Gazdasági síkra terelte a beszélgetést, előadta mennyire jól mennek a dolgok az itthoni gazdaságban, és ez mennyire fáj a folyamatos haszonszerzésre törekedő multiknak. Mert azok a gonoszok a nagy magyar szabadságharcban, miattuk kell mindent elszenvedni a trafikmutyi kárvallottainak, akik még földhöz sem tudnak jutni ma normálisan ha nincsenek eléggé a kormány közelében. Akkora ma már itt a gazdasági növekedés, hogy nincs is elég közmunkás akiknek a számával még jobban be lehetne bizonyítani, ebben az országban meg lehet élni negyvenhétezerből, és kiválóan lehet velük a foglalkoztatási számokat is manipulálni. Mert igenis csökkenti a rezsit a rezsim aki nem is akar, és tud saját tehetségből hozzátenni a mindennapokhoz, ezért inkább mástól veszi el azt amire szüksége van, és ehhez mérten emeli az adókat, a járulékokat, szabja személyre a törvényeket a nagyobb gazdasági hatalom érdekében. Közben azért nem felejti el ennek az ellenkezőjét állítva mindig megtalálni az aktuális felelőst akinek el kellene vinni helyette a balhét. Ezek általában a szocialisták, a balliberálisok, Gyurcsány, újabban Bajnai, és mindenki más, aki miatt ennyi megszorítás kellett a költségvetési hiány lefaragásához, és ilyen nehéz volt kikerülni a túlzott deficit eljárásból. Csakhogy amíg ezek megvoltak, volt munka az országban, volt fizetés, és egy gazdasági válságot is lehetett kezelni, igaz kölcsönből, de addigra már fejlődési pályán volt az ország aminek a folyamata szerint kisebb emberekre rakott teherrel is ki lehetett volna ezekből a gazdasági eljárásokból kerülni . Na ezt nem tudta folytatni a Nemzeti Harácsolás kormánya, hiszen így nem tudott volna közpénzt irányítani a saját zsebbe, és mivel szemernyi tehetsége és akarata sem volt a mindennapi élet jobbá tételéhez a többség számára ebben az országban, megmaradt az állandó hazudozásnál amit továbbra is nagyon sikresen folytat.

A reszi-rizsa már túllépett a határokon, az érte való harcot Orbán Viktor most éppen az Eu-val szemben folytatja. Neki az nem számít ha ott éppen másról van szó, ezt az ütőkártyát mindig elő tudja húzni, és ennek segítségével igyekszik még maga mellé támogatókat keresni itthon. Mert van olyan hülye ember széles turulországban, aki elhiszi még itt a rezsi magas, nem a fizetés alacsony, és a számlák csökkenése elhozza Tündérország gazdasági növekedését. Csakhogy a kormány szerint ezt állandóan akadályozzák azok a gaz multik, és szolgáltatók, ezért nem tud a kormány eleget adni az embereknek, így kénytelen tovább növelni az adókat, a pénzforgalmat még drágábbá tenni, vagy egyszerűen csak kiigazítani a költségvetést, mert ugye megszorítás az nincs, és az így befolyt pénzt a maga újraválasztására felhasználni. Van elegendő médiakutyája hozzá ezt folyamatosan nyomja le az emberek torkán, és elég szóvivője, pártkatonája akik tovább adják minden változtatás nélkül azt amit Orbán Viktor egyszer kinyilatkozik.

Ez az egész rezsicsökkentés nem más mit figyelem elterelés, hivatkozási alap a jó cselekedetre, és alap nélküli építmény alagsora. Lehet vele játszani, lehet rá hivatkozni, lehet csökkenteni, csak az egész rossz úton történik. Minden egyszerű ember tudja a csökkentés először beruházást igényel, és folyamatos fejlesztést, a drasztikus elvétel főleg a másik kárára akár veszélyes is lehet. Orbán Viktor és bandája esetében az igazságtartalom is erősen kétséges, náluk ez az egész csak egy jól hangzó kampányfogás. Ez a kormány nem arról híres bármit is adna az embereknek, az eddigi tapasztalatok szerint az elvételben kiváló, és hatékony. Ezt az utat járni veszélyes és kiszámíthatatlanok a következmények, de az is látszik, ezek a kétharmadosok már nem terveznek hosszú távra, még harcolnak az igaz, és szeretnének is maradni a hatalomban de már csak az eddigi tetteik miatt sincs tovább helyük a mindennapokban.BANDITA.

http://banditapolitika.blog.hu/2013/07/07/rezsi-rizsa_hazai_fogyasztasra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Trafikérzés: Nemzeti utálat néhány négyzetméteren
  2013-07-08 22:00:46, hétfő
 
  2013.07.08. 11:52
Trafikérzés: Nemzeti utálat néhány négyzetméteren


Van az a szakállas régi vicc, hogy:

- Egy szakképzetlen szőke bombázót vesznek fel a helyedre, mi az?

- A szopás hatalma.

Ez, és a címadó mondat jutott eszembe mikor bejáratott benzinkutamon megvásároltam az utolsó dobozt a kedvelt cigarettamárkámból ma reggel, és a kutassal folytatott diskurzus után benéztem az épület hátuljában nyílt dohányboltba. Érdekes Tafikmagyarország lesz ez, olyan, amiben néhány négyzetméteren belülre szorult emberek is képesek lesznek utálni egymást. Füstölgő gyűlöletkoncesszió rulez.

nemzeti dohánybolt_1.jpg
A sztori úgy kezdődik, hogy egy ideje láttam a kút bevezető szakaszára kitéve a formatáblát: itten biza nemzeti dohánybolt nyílik. Mikor először láttam még gondoltam is, hogy az üzemeltetőnek tett valaki egy visszautasíthatatlan ajánlatot, és különösebben nem foglalkoztam a dologgal. Egészen mostanáig, mikor az ismerős kutas a száját húzva, "ebből is ez az utolsó eladott doboz" megjegyzéssel tette elém a nemzeti dohányterméket.

Kis faggatózás után kiderült: trafikozásról szó nincs, sőt. Az éppen megnyílt egységhez nekik - a kút üzemeltetőjének - köze nincs, azt az anyavállalat bizniszelte a nyakukra valami egyezséget követően. Következményként ők kieső bevétellel kénytelenek számolni, és az eddig meglévő személyzetet kell karcsúsítani. A hangulaton ez nyilván nyomot hagy, és nem segít az sem, hogy a trafikba ültetett kishölgyre az összes sztereotípia felsorolható: szemrevaló bögyös szőke, akinek esze annyi, mint a reklámtáblának a falon, a hónap kérdése pedig: kinek a faszát tisztelhetik benne?

Kíváncsi lettem, naná.

Az épület hátuljában a festett képnek megfelelő tulajdonságokkal felvértezett hölgy fogad, akiből kis diskurzus után szintén ömlik a panasz: a kutasok micsoda gecik, ismeretlenül meg és elítélnek. Mit tehet ő erről? Ő itt a fő senki, a senki senkije, nem rokona, boldog őse, ismerőse, szeretője senkinek. De ember nincs aki ezt elhinné. És nem csak a kutasok, hanem a betérő jobb híján vásárlók sem hiszik. ÚGY néznek rá az emberek, mintha egyenesen Lázár János másodunokatestvérének péniszpolírozója lenne, aki amúgy mellesleg egy ilyen boltban szopatja magát kitéve az indulatoknak.

Megsajnáltam.

Magunkat. A profitot vesztő eddigi dohányárusokat, az előítélettel megküzdeni kénytelen mezítlábas nemzeti dohánybolt alkalmazottakat és igen, minket vásárlókat is. Lett eggyel több okunk az utálkozásra. Feloldhatatlan huszonkettes csapdája lesz ez is, mint a hazai közéletben annyi más. Én utállak téged, te engem, ők minket, mi őket, és amúgy is rohaggyon meg mindenki kurvaannya.

Köszi, Viktor, ezt (is) faszául elintézted!

http://varanus.blog.hu/2013/07/08/trafikerzes_nemzeti_utalat_nehany_negyzetmetere n
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti Dohánybolt: „szar ötlet, még trágyább megvalós
  2013-07-08 21:54:05, hétfő
 
  Nemzeti Dohánybolt: ,,szar ötlet, még trágyább megvalósítás"

2013. július 08., hétfő 03:19

Az évtized lopása, a trafikmutyi egyre jobban megmutatja, hogy a Fidesz - Magyar Polgári (Bűn)szövetséget csak a pénz érdekli. Még Fábry Sándor is elismerte, hogy durva lopás, amit a Lázár János-haver Continental vezérrel közösen csinál a Fidesz. ,,Hogy ha a Continental dohánygyár vezére kvázi magának írja a törvényt, majd a koncessziók 10 százalékát ki is kanyarítja, valljuk be, az fekete-afrikai normákat sugall." Fábry persze azzal menti a dolgot, hogy a trafikmutyival ,,egyelőre egy közfillér sem tűnt el". Ez meg jó vicc, hisz tudjuk: azért fizet minden dohányos két és félszeres kiskereskedelmi árrést, hogy az új trafikosok jól járjanak. Ha ennek a pénznek egy részét adóban fizetnék be abból az egészségügyet, a sportolást, stb. lehetne támogatni. Az évi 500 milliárdos piac 10 százalékosra emelt árrése pedig 50 milliárd forint bevételt jelent az új trafikosoknak.

Trafikmutyi_trafik_Fidesz_gif_mozgokep_Nemzeti_Dohanybolt_lopas_rosszkifogas.gifA zonban nem elég, hogy ekkorát lopnak, de a dohányboltok még csak jól sem működnek. Noha a pályázaton 25 pluszpontot ért a július 1-jei megnyitás, rengeteg bolt nem nyitott ki. Nem véletlenül akarják most eltüntetni a pályázatokat. A boltok minősége pedig szintén sok kívánnivalót hagy maga után. Ezt tökéletesen leírta a a Fidesz szóvivő trafikhazugságáról szóló 444 cikk két kommentelője.

,,Nemzeti dohánybolt: Az ötlet szar de legalább a kivitelezés és megvalósítás ami ennél is trágyább!

5 boltból az eredmény 0!

Net szerint a környékemen van ez az öt bolt!
1.: Függetlenül a nyitva tartástól, ami az objektumok ajtajára van kifüggesztve, zárva.
2.: Egy hosszú folyosón lehet bemenni. A készlet szegényes, eladó elmondása szerint nem szállítanak a szállítók, de nem tud időpontot mondani, hogy egyáltalán mikor lesz várható, hogy nem csak csöves áruja lesz! 3.: Ugyanaz a helyzet, mint az előzőnél, de kérdésre, hogy hol van még ilyen nemzeti csoda a környéken, annyit válaszolt a figura, hogy fogalma sincs, nem ismerős a környéken. A boltból kilépve, rögtön mellette, kb 20 m-en belül van egy másik.
4.: Ugyanaz a helyzet, mint az elsőnél. Ez is 4-ig nyitva, 15:00-kor már zárva! Természetesen az ajtón 80-as betűmérettel, hogy jupppi, milyen jó mindenkinek, mert megnyitottak!
5.: A kért termék (Domingo dohány) természetesen itt sincs. Kérdésre, hogy mit ajánl, ami hasonlóan jó minőség, a válasz annyi volt, hogy ő nem tudja, életében nem dohányzott, nem is ismeri a termékeket, csak itt maradt, mert ez régen egy vegyesbolt volt, ez lett átalakítva. Remélem, nem sértődött meg, amikor kinevettem!
Szóval, csak gratulálni tudok mindenkinek, akinek köze van ehhez a,,"jól" kitalált faszsághoz, és részt vett a megvalósításban. Fergetegesen sikerült!" Verpulácz Szabolcs

Ehhez érkezett egy kapcsolódó komment:
,,Kísérteties a hasonlóság az én történetemmel! Én is Domingo dohányt szerettem volna kérni, még nem is hallottak róla. Mondom akkor slim filter... az van-e? ,,Hogy mi?!" - jött a gondolom teljesen adekvát kérdés :) Még hozzátette, hogy most ,,oktatófilmet néz", nem ér rá! Bwahhahha!" Schäffer Bálint

Kommentekben több remek esetleírás érkezett. Írjátok meg ti is a tapasztalatotok!

"Ahova én tértem be, nem árultak se öngyújtót, se gyufát" Polansky Andrea

"Az, hogy erősködött az eladó, cigarettadohány nincs nekik, mögötte meg több csomag majd (de csak majd!) mindegyikből, és amikor erre felhívták a figyelmét, ragaszkodott hozzá, hogy az bizony pipadohány...RÁ VAN ÍRVA! nemhogy nem tudja mit rendel, de el se olvassa a feliratot? Viszont fizetéskor bájos sikkantással ugrott hátra, amikor a záróösszeg után kinyílt a pénztárfiók és hasba nyomta...Humorista nem talál ki ilyen jeleneteket magától!" Szilágyi Gábor

"-Egy arany marbit kérek
-Az hogy néz ki?"
Félelmetes." Szabolcs Galambos

"Nálunk 150 méteren belül 6 dohánybolt van. Kinéztem egy viszonylag közeli boltot, belépek és 8 fokkal melegebb van az üzletben, mint a tűző napon. A cigaretta hazánkban elterjedt 25-30 márkája közül egyet sem ismer az eladó. Állítása szerint soha életében ilyet nem csinált, ezért áll az eladó hölgy mellett egy másik hölgy, aki nem eladó, azonban meg tud szólalni, ha kérdés merül fel. Természetesen neki sincs fogalma a dohánykereskedelem alapjairól sem." Pécsi Zoltán


http://egyenlito.blog.hu/2013/07/08/nemzeti_dohanybolt_pocsek_otlet_meg_tragyabb_ megvalositas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megesszük a világot
  2013-07-08 21:53:01, hétfő
 
  Svájcban a kenyérgabona 4/5-e Indiából származik, abból az országból, ahol százezrek éheznek; a francia halkereskedők azt mondják, az ipari módszerrel fogott tenger gyümölcse nem evésre való, hanem eladásra; Romániában fél centes órabérért dolgoznak az asszonyok a hagymaföldeken, amelyet távoli országokba szállítanak tovább; Spanyolország legnagyobb üvegházas agrárvidéke nagyobb mint Luxemburg és Hollandia együtt - a világban mégis 5 percenként hal éhen egy gyermek. A világ élelmiszertermelése és az élelmiszer elosztása katasztrofális szintre jutott. A 3000 kilométerről importált paradicsom olcsóbb mint a hazai; az ásványvíz ugyanolyan kereskedelmi értéket képvisel mint bármely más termék; a legtöbb élelmiszert szójával dúsítják. Hová vezet ez a folyamat? Az emberiség élelmiszerellátása nem több mint néhány tucat multinacionális cég versengésének színtere?

http://www.youtube.com/watch?v=n-DayakhyCM
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hiába problémás, marad az e-útdíj
  2013-07-08 21:42:41, hétfő
 
 
Hiába problémás, marad az e-útdíj

2013. július 08. hétfő, 18:19
Kurír/MTI

Nem indokolják a fuvarozók panaszai, hogy átmenetileg leállítsák az e-útdíj rendszerét - így gondolja a fejlesztési tárca államtitkára. Pedig lenne rá igény. A szállítmányozók érdekképviseletei úgy számolják, csak az első héten 100 milliós a különbség a teherautók után számlázott és a valós úthasználat között.

Mintha két külön rendszerről beszéltek volna az érdekképviseletek és a minisztérium. A fuvarozók három szervezete közösen és egybehangzóan állítja, hogy problémák vannak a díjfizető rendszerrel. Legjobban az fáj, hogy nem a valós úthasználatot méri - mondják, és már azt is kiszámolták, hogy az első héten 100 millióval többet számláztak a sofőröknek, mint amennyit a valóban megtett út után járna.

A fuvarozók azt sem értik, ha a rendszer elindításának egyik feltételeként kedvezményes forgóeszköz hitelt ígért a kormány, akkor az miért nem vehető igénybe. Ebből a pénzből tudnák megvenni az úthasználat méréséhez szükséges fedélzeti eszközöket, és azt is remélik, hogy átmenetileg fedezhetik belőle az e-útdíjat, amíg fuvardíjakat hetekkel-hónapokkal később megkapják a megrendelőktől.

Nem indokolják az e-útdíj átmeneti leállítását a fuvarozók panaszai

A fejlesztési tárca államtitkára ennél sokkal derűsebbnek látja a képet. Völner Pál szerint az első héten a 300 ezer úthasználó alig 1 tizede reklamált, és bár ez is 3 ezer fuvarost jelent, a minisztérium nagyvonalú hozzáállása alapján ez nem indok a rendszer működésének felfüggesztésére. Elszántságukat az is indokolhatja, hogy állításuk értelmében az első héten csaknem 3 milliárd forintot hozott a költségvetésnek az elektronikus útdíj. Így bátrabban ismételhette meg, hogy a 42 milliárdos beruházás befejezésére lesz pénz a költségvetésben, és a remélt 150 milliárdos többletbevétel is összejön az év végéig.

A forgóeszköz hitel pedig azért késik, mert közbeszerzést kell kiírni rá - mondta Völner Pál, de arra nem tudott megoldást kínálni, hogy miből vegyék meg a fedélzeti eszközöket a sofőrök, illetve miből előlegezzék meg az útdíjat.

Az autópálya-kezelő is optimista. Csaknem 200 emberük igazítja el a többnyire külföldi fuvarozókat éjjel-nappal, elsősorban a határállomásokon. A mostani 800-ról 1500-ra emelik a viszonylati jegyeket árusító és egyenleg feltöltő értékesítési pontok számát- sorolta a terveket a szakmai projekt szóvivő, Kibédi-Varga Lajos. A jelenlegi 16 helyett pedig már 74 díjellenőrző kapu fog működni az év végére, és már az utakat róják a rendőrség és az autópályakezelő ellenőrző gépkocsijai is. Az ellenőrzés és a bírságolás az idő teltével egyre szigorúbb lesz - vetítették előre a bíztató jövőt.

http://kurir.hu/bulvar/bulvar-hirek/itthon/3473-hiaba-problemas-marad-az-e-utdij. html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz Power
  2013-07-08 21:37:40, hétfő
 
  Fidesz Power

Egyre nehezebben oszlatható el a gyanú, hogy az üzemanyag-jelölés megint csak egy fideszes üzlet egyoldalú haszonnal, amelynek a végén újabb milliárdok kerülnek baráti zsebekbe. Hogy hirtelen az egészet a választások utánra tolják, nem egy kőkemény szakmai megalapozottságú rendszer létrejöttének képét erősíti, hanem inkább azt, hogy a Fidesz csúcsain is megy a bunyó.

Az üzemanyag-jelölési üzlet ,,jó kezekbe" kerülését az illetékesek nem is igyekeznek túlságosan cáfolni, a tájékoztatás kimerül néhány csacskaságban, inkább csak megfontoltan hallgatnak. És persze nyertesként megjelent egy cég, amelynek tulajdonosáról (láss csodát!) kiderül, hogy jól tud üzletelni a Simicska-Nyerges-páros érdekeltségeivel.

A Fidesz-hátország állítólag zseninek szólíttatja magát, de a faék ehhez a találmányhoz képest atomerőmű. Kell még évi néhány milliárd? Miért ne? Mindig kell. Végy egy bonyolult iparágat, ahol szigorú arccal minden maszlagot el lehet adni. Az energiaipar ilyen. Végy hozzá néhány szakértőt, tudásuk biztosítja a balesetmentes működést, hűségük a pénzt. És már be is jelentheted: bajban a haza, de megvédjük, ennyiért, lehet a kasszához fáradni. Mi az a literenkénti pár forint az autósoknak, viszont a jó oldalon összegyűlik belőle évente legalább 10-20 milliárd.

Az, hogy a Rogán Antal nem meggyőző indoklásával útjára indított, a szakma tiltakozását kiváltó rendszer leendő nyertese környékén ismerős nevekre bukkanunk, az egyáltalán nem meglepő. Az egyetlen érvényes pályázatot beadó egzotikus vállalkozás társcégei már ma tetemes közpénzt szakítanak az állami MVM-től. Annál inkább fura, hogy Rogánék az ügy levezénylését az eddig stratégiai tárolást végző, inkább a Molhoz közel álló Magyar Szénhidrogén-készletező Szövetségre (MSZKSZ) bízták. A szabály ugyanis nem jó a Molnak. Annak a Molnak, amelynek alelnöke az OTP-vezér Csányi Sándor, és amelyben eddig nem sikerült számottevő teret nyernie a Simicska-Nyerges-érdekkörnek.

A vámőrség meg az MSZKSZ pedig a felmerülő felvetések kapcsán (ez egy értelmetlen, az olajbűnözőknek kedvező, sugárzó izotópokkal játszó, a kútcégekkel elvitetett pártfinanszírozási balhé, önellentmondásos, betarthatatlan, hiányzó szabályokkal stb.) leginkább arra szorítkozik, hogy kijelentse, ő csupán parancsvégrehajtó.

A rutinszerű történetben azonban jött egy teljességgel szokatlan csavar. A Csányival rosszban biztosan nem lévő belügyminiszter által kormányjóváhagyással beterjesztett törvényjavaslat egy passzusa alapján ugyanis jövő július 1-jére halasztották a rendszer bevezetését. Tényleg furán hangzana a választási kampányban, hogy a fideszes gazdasági nagyágyúk farvizén egy baráti cég jó pénzért sugárzó izotópot tölt az üzemanyagunkba.

Ez azonban nem szokta zavarni a kormányzó erőt. Inkább úgy tűnik, hogy zavar van az erőben. Egy Rogán által forszírozott törvénynek ugyanis nem szokott csak úgy keresztbe tenni Pintér belügyminiszter.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
800 milliárdos osztogatás, élesedik a kampány
  2013-07-08 21:35:19, hétfő
 
 
800 milliárdos osztogatás, élesedik a kampány

2013. július 08. hétfő, 09:11
Kurír

Rezsicsökkentés, lakáshitel támogatás, szülési segély, béremelés, újabb családi adókedvezmények. Több szakértő szerint a rengeteg ígérettel már valóban elkezdődött a választási kampány. A Fidesz kormánypártként 800 milliárdot osztana szét a következő néhány évben.

Az elmúlt hetekben megemelt tranzakciós illeték és készpénzfelvételi díj némi bevételt jelent majd a költségvetésnek, de annyit biztosan nem, amennyit a kormánypárt a következő hónapokban szétosztana. Ősztől újabb rezsicsökkentés lesz, ez nem jelent kiadást az államkasszának, de azért okoz bevétel kiesést, mert áfától esik el az állam, nagyjából 20-40 milliárdtól - írja az Origo.

Béremelést kapnak az egészségügyi dolgozók mellett a pedagógusok is. Az orvosok és ápolók már az idén készülhetnek a 30 milliárdos fizetésemelésre, ennek elosztásáról a szakállamtitkárság annyit közölt, hogy azok kapnak többet, akik tavaly kevesebb pénzhez jutottak.

Az Origo egy korábbi cikke szerint 288 ezer forintra emelhetik az első gyerek után járó támogatást és az egyetemista lányokat venné rá az anyaságra a lakhatási támogatás, illetve a családi adókedvezmény kiszélesítése is. Ez nagyjából 50 milliárdos kiadást jelent a következő évben.

Az embereken túl az önkormányzatoknak is jut pénz. A feladataik ellátására 17 milliárd forint többletet kapnak, de ez aprópénznek minősül a nagyszabású építkezési tervek mögött. A kormány a Városligetet 120 milliárdból varázsolná újjá öt év alatt, benne az 50-60 milliárdból kialakított múzeumi negyeddel. Még varázslatosabb lehet a Margitsziget, amely kétsávos futópályát, lóvasutat és üvegliftes kilátót kaphat.


http://www.kurir.hu/penznevelde/penznevelde-hirek/penzkerdes/3455-800-milliardos- osztogatas-elesedik-a-kampany.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rosszul számláz az E-útdíj?
  2013-07-08 21:22:46, hétfő
 
 

Rosszul számláz az E-útdíj?
2013, július 8 - 14:34



A fuvarozók a használatarányos útdíjfizetési rendszer átmeneti leállítását kérik, mert az, tapasztalataik szerint rosszul számláz, és ezzel megkárosítja a vállalkozókat - jelentette be Peredi Péter, a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége (FUVOSZ) főtitkára sajtótájékoztatón, hétfőn Budapesten.

Úgy vélte, a kormány nem kapott eddig valós információkat a működésről, ezért nem állíttatta még le a rendszert. A főtitkár ismertetése szerint az e-útdíj július 1-jei bevezetés óta 100 millió forintra nőtt az eltérés a valós úthasználat és a számlázott összeg között.

Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NIT Hungary) ügyvezető főtitkára egyebek mellett azt kifogásolta, hogy a díjfizetést segítő kedvezményes forgóeszközhitelhez - amelyet a kormány és fuvarozók közötti stratégiai megállapodás is rögzít - még mindig nem jutnak hozzá.

Az ügyvezető főtitkár kalkulációja szerint az útdíj 28-32 százalékkal emeli a fuvarozás költségét, ez megegyezik az üzemanyagköltség háromnegyedével. Az indulás óta tapasztaltak szerint a költségemelkedést tovább növeli a rossz műholdas térkép 6 százalékkal, a viszonylati jegy vásárlására fordított idő 1 százalékkal, az útdíj előre utalása, és az ehhez kapcsolódó téves levonások 9 százalékkal, továbbá a megnövekedett adminisztrációs költségek kilométerenként 22 forinttal növelik a költségeket. Ez utóbbi azt jelenti, hogy egy embert csak azért kell alkalmazniuk a fuvarozóknak, hogy az útdíjügyeket intézze.

Karmos Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) főtitkára elsősorban azt kifogásolta, hogy sem az útdíj mértékéről, sem annak gyors bevezetéséről nem egyeztetett a kormány a szakmai érdekképviseletekkel. A mai napig nem jött létre társadalmi egyeztető szervezet.

A fuvarozóknak elvi kifogásuk van az ellen, hogy az útdíjat előre kell fizetni, az elemiútdíj-köteles útszakasz teljes hosszára kell fizetni akkor is, ha csak 200 métert megy azon a teherautó, illetve amiatt is, hogy nem módosítható a kifizetett útirány, ha a feladó menet közben változtat a szállítási címen. Végül azt kifogásolta a főtitkár, hogy élesben tesztelik a díjfizetési rendszert.

Az elemiútdíj-köteles szakasz azt jelenti, hogy a 6513 kilométeres fizetős úthálózatot 2075 elemi szakaszra bontotta a törvény, és ezek közül azok kilométerét összegzi a szoftver, amelyeket érintett a jármű.

Peredi Péter a sok probléma között felsorolta egyebek mellett azt is, hogy az autópálya felett, nem fizetős úton áthaladó kamionnak 2400 forintot számlázott a rendszer. A Csorna-Gönyű közti 49,2 kilométeres távolságot 232 kilométernek veszi a rendszer, mivel Csorna helyett Csoma nála az indulási pont. Volt olyan jármű, amelyre 3 nap alatt 7 ezer kilométer volt a mért távolság, ami elképzelhetetlen. Az Érd-Cegléd-Nyíregyháza útra pedig Kecskeméten át vitte a műholdas rendszer a kocsit.

MTI - alfahir.hu

http://alfahir.hu/rosszul_szamlaz_az_e_utdij
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1542
  • e Hét: 11809
  • e Hónap: 22920
  • e Év: 176416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.