Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jogerős: nem törvénysértő megemlékezni a Führerről - de előá
  2013-07-04 21:08:29, csütörtök
 
  2013-07-04. 16:18
Jogerős: nem törvénysértő megemlékezni a Führerről - de előállítani szabad a résztvevőket

A bíróság szerint nem követett el garázdaságot az a tizennyolc felvonuló, aki áprilisban Pécsett azért gyűlt össze, hogy megemlékezzen Adolf Hitlerről - számol be szomorúan a Szabad Nép c. kommunista lap utódjának internetes változata.
Mint ismert, a belvárosban gyülekező és a Mecsekre készülő felvonulókat a rendőrség igazoltatta és előállította, majd feljelentették őket garázdaságért. A Pécsi Törvényszék a napokban megszüntette az eljárást.
A döntés indoka az, hogy a csoport - többnyire fekete nadrágba, pólóba és bakancsba öltözött - tagjai nem viseltek fasiszta vagy más, megbotránkoztató jelképeket, és cselekedetükkel nem sértették meg környezetüket.
A Pax Hungarica mozgalom által meghirdetett pécsi megemlékezést a rendőrök fellépése megakadályozta, így emiatt, valamint a jogtalannak érzett előállításért a felvonulók közül többen feljelentést tettek az ügyészségen. A nyomozóhatóság szerint a rendőrök az igazoltatással és az előállítással nem követtek el jogtalanságot, ezért az ügyészség a vizsgálatot bűncselekmény hiányában lezárta.
(nol)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/114570/#ixzz2Y6acGce6
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szégyenkezhetünk
  2013-07-04 21:08:10, csütörtök
 
 
Szégyenkezhetünk.
Siralmasan gyenge a Fidesz "visszavágása" az Európai Parlamentnek. A határozatba beleírták a rezsicsökkentést az ezeréves államiságunk mellé, de szó van benne a vasfüggönyről és arról is, hogy mi védtük meg Európát.
Érvek helyett láthatóan csak a Orbán-hívő törzsközönségnek játszanak. Az agymosottaknak.
Kétségtelen, nehéz is a Tavares-jelentés ténymegállapításaival vitatkozni.
Fideszéknél csak a személyes támadás, a másik pocskondiázása, a beszéd félrevitele megy, de az nagyon. Ilyen kormányunk van. Ilyen képviselőink. Ilyeneket érdemlünk?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jól fogy a Mein Kampf Albániában
  2013-07-04 21:04:08, csütörtök
 
  Jól fogy a Mein Kampf Albániában


Zsidó kirohanásokat váltott ki Albániában Adolf Hitler Mein Kampfjának megjelentetése, és a helyi zsidó közösség közölte, hogy vádat emel a kiadó ellen.

A zsidók keltette hisztéria hatására a könyv kiadóját a hatóságok a szerzői jogok megsértése miatt 750 euróra büntették, de a könyvet nem tiltották be. A Mein Kampfot 16 eurónak megfelelő összegért árusítják Albániában, és nagy iránta az érdeklődés. A zsidó közösséggel ellentétben az albán médiában nem egyöntetű Adolf Hitler 1924-es művének a megítélése, illetve elítélése.

A tömegtájékoztatási eszközök egy része ellene van, de jelentős számban akadnak olyanok, amik szerint a Mein Kampf segít jobban megismerni a nemzetiszocialista ideológiát a muzulmán vallású Albániában.

Albánia történelmi kapcsolata a nemzetiszocializmussal Heinrich Himmler révén 1944 márciusában alakult ki, az SS-főnök koszovói albánokból egy önkéntes SS hadosztályt szervezett. Az alakulat az albán nemzeti hősről, a Hunyadi Jánossal együtt harcoló Szkander Bégről kapta nevét.

http://harcunk.info/index.php/bulvar/400-jol-fogy-a-mein-kampf-albaniaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holnap vissza kell engedni a jobbikosokat a Országgyűlésbe
  2013-07-04 20:59:06, csütörtök
 
 

Holnap vissza kell engedni a jobbikosokat a Országgyűlésbe
2013, július 4 - 18:30

A országgyűlési törvény szerint az Országházból és annak hivatalából való személyi kitiltás legfeljebb két hétig tarthat. Ez pénteken jár le, így Kövér László elvileg köteles lenne feloldani a tiltást.

A Jobbik-frakció kitltott munkatársai nem tudják, Kövér László pedig sejtelmesen hallgat arról, meddig tartja fenn a Jobbik szakértői-kártyás munkatársainak tiltását. A házelnök azt is kilátásba helyezte, hogy a ,,kék kártyás" belépőket egészen a következő ciklusig, tehát a 2014-es választásokig tiltás alatt tartja. Ezzel azonban van egy kis bökkenő, az országgyűlési törvény ugyanis ezt nem engedi meg. Sőt.

A hatályos törvény szerint ,,az Országházba, az Országgyűlés Irodaházába, valamint az Országgyűlés Hivatalának elhelyezésére szolgáló épületek területére történő belépését legfeljebb két hétig meg lehet tagadni" azoknak, akikkel szemben ilyen szakcióval kíván élni a házelnök. Ismert, a Jobbik-frakció szakértői kártyával rendelkező munkatársait június 21-én pénteken, a földtörvény megszavazásának napján tiltotta ki Kövér László házelnök az érintett intézményekből, tehát a tiltás holnap, pénteken jár le.

Még nem jó színnel világít az érzékelő - jobbikos kártyával nem lehet bemenni az Országgyűlési Irodaházba

A házelnök rendészeti jogkörébe kétféle intézkedéstípus tartozik: egyrészt azok, amelyeket a fegyelmi jogkör gyakorlása során kizárt vagy felfüggesztett képviselőkkel szemben lehet alkalmazni, másrészt azok, amelyek az Országház, valamint a hozzá tartozó épületek területére belépő és ott tartózkodó személyekre vonatkoznak.

Továbbá így fogalmaznak: ,,...akik az említett épületekbe be kívánnak lépni, belépésükkel elfogadják ezen rendelkezéseket (a szabályokat - a szerk.), és kötelesek azokat tiszteletben tartani. Ha valaki megszegi a belépésre és a tartózkodásra vonatkozó szabályokat, a belépését meg lehet tagadni, illetve az ilyen személyeket az Őrség kivezetheti. A házelnök dönthet arról is, hogy ilyen esetben a belépést legfeljebb két hétig meg lehet tagadni".

Véget érhet a kényszerirodák kora

Miután Kövér László házelnöki jogkörével élve két héttel ezelőtt pénteken kitiltotta a Jobbik által regisztrált személyek nagy részét, a párt munkatársai ideiglenes kényszerirodát nyitottak a Képviselői Irodaház aulájában. A tiltást Kövér azért rendelte el, mert a földtörvény június 21-i megszavazása közben a Jobbik szakértői páholyában helyet foglalók, a párt országgyűlési képviselőihez hasonlóan tiltakozásuknak adtak hangot.

kenyszer

Kényszeriroda az aulában: A Jobbik országgyűlési képviselői és munkatársaik a korlát két oldalán

A kövéri önkényt jellemzi azonban, hogy míg a páholyba legfeljebb egy tucatnyi ember fér el, a párt tájékoztatása szerint több mint száz ember belépőkártyáját tiltották le. Ezek között nagyrészt az országgyűlési képviselők személyi asszisztensei voltak, akiken keresztül a képviselők munkáját is akadályozta a döntés. Továbbá megszüntették a párt névleadáshoz való jogosultságát is, ami azt jelenti, hogy sem vendégeket, sem a sajtó munkatársait nem tudják behívni a nemzeti párt képviselői.

A kollektív bűnösség elvét alkalmazó házelnök pártja egyébként az Index szerdai cikke alapján nem tartja magát oly távol a ,,politikai leszámolásoktól". A lap írása szerint ugyanis még kevéssel a kormányváltás előtt a főváros fideszes vezetésű XVI. kerületében azért rúghattak ki hat köztisztviselőt, mert azok nem mentek el a 2009. október 10-én tartott Bajnai-ellenes Kossuth téri tüntetésre. Ha ez az ügy igaz, akkor ennek fényében végképp nem lepődhet meg senki, ha egy szabálysértés miatt törvényellenesen lesz kitiltva a Parlamentből és a Képviselői Irodahából.

Így az, hogy a holnapi nap folyamán Kövér László házelnök -az országgyűlési törvényt következetesen betartva- feloldja-e a kitiltott frakciómunkatársak belépőkártyáit, majd kiderül. Hiszen a kormánypárt eddigi kommunikációja is afelé hajlott, hogy ,,szabálytalansággal válaszoltak a szabálytalanságra": ugyanis a házszabályellenesen elfogadott földtörvény miatti jogos kritikákra rendszerint azzal reagáltak, hogy az az elleni akció, magyarán a pulpitusfoglalás sem volt szabályos, így a Fidesz szerint az állás ezzel 1-1 lett. Épp csak ez egy jogállamban még elvek szintjén sem így működik...

alfahir.hu

http://alfahir.hu/holnap_vissza_kell_engedni_a_jobbikosokat_a_orszaggyulesbe
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Orbán-kormánynak még a következő választások előtt buknia
  2013-07-04 20:52:49, csütörtök
 
 
Az Orbán-kormánynak még a következő választások előtt buknia kell!

Totális korrupció, a jogbiztonság teljes hiánya, több millió szegény ember, csúcson az államadósság. Közeledik a rendszer összeomlása? A diktatúra kezd kiteljesedni. Vajon meddig feszíthető még a húr?

Orbán Viktor hátat fordított a magyar embereknek. Azonosította magát a nemzettel, amelyet kizárólag csak a diktátorok szoktak hangoztatni, tenni. Megteremtette az állami korrupciót. Hangzatos, hazug álca mögé bújva a saját oligarchikus bázisát építi, támogatja.

Megszűnt a médiaszabadság. Hogy miért? A kormányhoz hű lapok, szerkesztőségek 10 évre elegendő állami támogatást kaptak. Míg a rendszert kiszolgáló újságírók hatalmas fizetésekért dolgoznak, addig a médiaetikához hűek éheznek. Ez is egyfajta elhallgattatási módszer. Majdnem azonos azzal, mintha letartóztatnák az ellenzéket. Emlékezzünk azokra a római hadvezérekre, akik úgy törték meg egy-egy erőd védelmezőit, hogy kiéheztették őket. Ez is a hadviselés egy formája. Orbán háborút folytat a demokráciával, elpusztítandó ellenségnek tartja a vele ellentétesen gondolkozókat.

Azokat a cégeket, magánszemélyeket, akik segítettek neki átvészelni az "elmúltnyócévet", támogatták a nyilvánvalóan hazugságokkal tűzdelt választási kampányát, most fizeti ki: a magyar ember izzadsággal megkeresett forintjait költi el korrupt módon. Teszi mindezt az elesettek rovására. A rokkantaktól elvett juttatásokból, a magánnyugdíjak lenyúlásával, a kereskedelmi cégek és más vállalatok aránytalan és igazságtalan megsarcolásával. Utóbbi még részben elfogadható is lenne, ha az így befolyt összeget a gazdaságba fordítaná vissza. Sajnos nem ezt teszi.

Ne legyenek hiú ábrándjaink. Orbán milliárdokkal rendelkezhet. Ha Nyerges, Simicska, Pintér több tíz milliárdos vagyont halmozott fel közpénzből, akkor Orbán miért ne tette volna?

Az állami munkahelyekre kizárólag családi, baráti kapcsolatok révén lehet bekerülni, még a megfelelő végzettség sem szükséges. Diplomás, tehetséges emberek pedig éheznek családjukkal együtt. Ilyen országot akar vajon a magyar nép?

A hazugság nem tartható fent sokáig. Előbb-utóbb Orbán bukni fog. A kérdés csak az, hogy erőszakkal, vagy békés úton fog távozni a hatalomból. Soha ennyi ember nem menekült el ebből a mára már élhetetlen országból. Orbán szegénységet, kiábrándultságot, nyomort és hazugságot zúdított népére. Visszaélt a felhatalmazással, elárulta a magyarokat.

Minél később esik le a korona a nagyvezér fejéről, annál nagyobb szenvedéssel jár majd a demokrácia újbóli felépítése. Ezért van nagy felelőssége mindenkinek. A saját és gyermekeink jövője a tét. Meddig tűrjük még a diktatúrát?

AdamRos
 
 
3 komment , kategória:  Általános  
Orbán panaszai
  2013-07-04 20:35:19, csütörtök
 
 
Orbán panaszai

"Nem szorulunk kioktatásra a demokrácia természetét illetően" - mondta felháborodottan a miniszterelnök Strasbourgban, mert az ő demokrácia felfogása szerint, ami ma Magyarországon van, az a demokráciák legjobbika.

Hiába hord össze hetet-havat egy kis zöldpárti portugál mitugrász arról, hogy nálunk valami nincs rendjén - nagyon téved. Mert a parlamenti kétharmad élve az erejével - ugye ez a többségi demokrácia alapja - jogosan hozott 2010 után visszamenőleges törvényeket. Jogosan vette el 98 százalékos adóval az elbocsátott közszolgák mások által hozott törvények alapján kifizetett járandóságait. A mások törvénye az nem az ő törvénye. Még akkor is ez az igazi demokrácia, ha az emberi jogok felett őrködő nemzetközi bíróság másként látja. És abba se szóljon bele kívülről senki ember fia, hogy a mai többség kőbevésett törvényeket hoz-e - szándékai szerint - örök időkre. A kormányakolból kiválogatott főhivatalnokokat ültet-e kilenc évre elmozdíthatatlanul a hatalommegosztás kulcspozícióiba, köztársasági elnöknek, főügyésznek, főbírónak. Miért ne tenné? Az ő többsége így akarja.

"Veszélyes irány ez" - mondta egy helyütt helyretéve az Európa Parlament demokráciában igen csak járatlan képviselőit a miniszterelnök, s elmagyarázta nekik: "Mi nem akarunk olyan Európát, ahol a nagyobb visszaél az erejével és a többség visszaél a hatalmával. Nem akarunk olyan Európát, ahol kettős mércét használnak, ahol a kisebbnek kell tisztelnie a nagyobbat..." Eljöhet hozzánk kutakodni Tavarestől a Helsinki Bizottságig akárki, nálunk ilyet még véletlenül sem talál!

Tessék megnézni: a magyar Parlament széles társadalmi vita után fogadta el Alaptörvényét, amelyhez minden párt, minden civil szervezet a hosszas vitában elmondhatta a véleményét, amit aztán Brüsszel és Budapest között utazgatván Szájer képviselő úr az iPadjére híven átvezetett. De említhetnénk a kétharmados sarkalatos törvényeket is, megannyi ellenzéki javaslatot méltányolt a kormánypárti kétharmad, sokszor még azon az áron is, hogy a saját elképzeléseit szorította háttérbe. Eszébe nem jutott a kormánypárti frakciónak, hogy "erőből", akár csak egyetlen törvényjavaslatot is, lenyomjon az ellenzék torkán. Meg, hogy a kisebbnek kelljen tisztelni a nagyobbat? Kövér házelnök tevékenysége erre a legjobb példa: előbb torkolja le és inti rendre, bünteti, nevezi óbégatásnak saját párttársai hangos beszólásait, mintsem rádörrenne a kisebbre, az ellenzéki baloldaliakra, ha, mondjuk, nem tisztelik kellően a kétharmad trafik- és földtörvényét. Ezért nem is érdekli, milyen határozatot hoz az EP többsége.

Orbán szerint felháborító, hogy valakik kettős mércével mérhetnek. Milyen alapon mérnek más mércével Strasbourgban, mint amivel ő mér idehaza?

Somfai Péter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor a "jobb" kommunisták kritizálják a "bal" kommunistáka
  2013-07-04 20:30:49, csütörtök
 
  Amikor a "jobb" kommunisták kritizálják a "bal" kommunistákat ! Melyik a rosszabb kommunista ?
"Orbán válaszában így fogalmazott: ,,a nyolcvanas években nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát, ezek pedig az ön párttársai voltak". Orbán kikérte mindenki nevében, hogy egy ,,egykori volt kommunista párt utódszervezetének képviselői oktassanak minket demokráciából". Harangozó szerint Orbán ezzel elismerte, hogy a diktatúrával csak az volt a baja, hogy nem ő ült ,,Kádár János székében". Harangozó szerint a kormányfőnek nincs semmilyen erkölcsi alapja arra, hogy kioktassa, inkább a kormányában és a frakciójában ülő egykori kommunista párttagokkal és ügynökökkel kellene foglalkozni. ,,Vigyázó szemét Berlusconira vesse!" - zárta viszonválaszát Harangozó Tamás.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1740
  • e Hét: 12007
  • e Hónap: 23118
  • e Év: 176614
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.