2013-10-03 08:26:23, csütörtök
|
|
|
Cudarul lehűlt az idő, sok helyen már érezni, hogy közel jár a tél, de azért
ne felejtsük el, hogy még csak október elejénél tartunk, tehát javában benne
vagyunk az őszben és a piacokon a szőlőkínálat is bőségesnek mondható.
A sok szemű gyümölcsöt leginkább illatos, aromás ízéért szeretjük, viszont
van egy része, amely rendkívül erős antioxidáns, ez pedig maga a magja.
A magban található procyanidin nevű anyag a szervezet számára nagyon jó
hatással van. Egyrészt javítja az vérerek rugalmasságát, ezzel egy időben az
érelmeszesedést is megakadályozza, így a magas vérnyomás és az egyéb
keringési zavarok is könnyebben elkerülhetők. A gyulladásokra is javallott
fogyasztani, de az immunrendszert is erősíti és a bőrt is regenerálja.
A magvakban még megtalálható az úgynevezett bioflavonoid, amely a bőr
membránt táplálja, erősíti a szabad gyökökkel szemben. A szőlőmagot
őrlemény formájában is használhatjuk, viszont ezt inkább az emésztési
zavarok, légúti betegségek, illetve a kismedence gyulladásának
gyógyítására ajánlatos beszedni. A szőlőmag lisztet pedig pattanások
kezelésére próbálhatjuk ki.
A ráncok megjelenéséért gyakran a szabad gyökök káros tevékenysége
a felelős, hiszen negatívan hatnak az egészséges sejtek működésére.
Erre is nagyon jó a szőlőmag olaj, hiszen megköti a szabad gyököket.
Jó a pikkelysömör ellen is, sőt az ekcémát okozó allergiás reakciót is
megakadályozhatja. Egyszóval nagyon sok betegséget meg lehet előzni
ezzel a természetes módszer alkalmazásával. Még a szürke hályog ellen
is, jó, sőt azok, akik sokat dolgoznak számítógépen, napi 300 mg szőlő
mag olaj fogyasztásával csökkenthető a szemgyulladás, és azon kevés
antioxidánsok közé tartozik, amelyek az idegeket is védik.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító növények 1. |
|
|
|