Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Katalónia kinyilvánította függetlenségét Spanyolországtól
  2015-11-10 22:13:04, kedd
 
  hidfo.ru 2015.11.09. 19:25 Térségi hírek
Katalónia kinyilvánította függetlenségét Spanyolországtól

Katalónia regionális parlamentje elfogadott egy határozatot, ami kinyilvánítja a régió elszakadását Spanyolországtól, és kimondja a független katalán köztársaság megalapítását.

A dokumentum - melyet a képviselők abszolút többsége megszavazott - deklarálja, hogy a parlament megkezdi a független államiság kialakításának folyamatát, amit a következő 18 hónap alatt fognak véghez vinni. A dokumentum indoklásában szerepel, hogy az országgyűlési választásokat megelőzően a függetlenségpárti erők elsődleges kampányüzenete volt az elszakadási folyamat megkezdése, és a független köztársaság felépítése, a kampány során világossá tették, hogy a választási győzelmet egy sikeres függetlenségpárti referendumnak fogják tekinteni, melynek során a lakosság többsége igent mondott a Spanyolországtól elszakadásra.

A dokumentum megszavazásakor mindössze tíz politikus voksolt nemmel - az elszakadást ellenzők aránya nem haladja meg a hét százalékot. A független Katalónia létrehozását egy néhány százalékos kisebbség mellett a spanyol kormány ellenzi. Mario Rajoy miniszterelnök már illegálisnak nyilvánította az elszakadási folyamat megkezdését. 2014-ben a spanyol kormány nem engedélyezte a függetlenségi referendum megtartását. Mivel nem volt más lehetőség a demokratikus döntéshozatalra, Katalónia lakossága számára az elszakadás elsődleges kampányüzenetté vált.


http://www.hidfo.ru/2015/11/katalonia-kinyilvanitotta-fuggetlenseget-spanyolorsza gtol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valahogy ez az egész felcsúti sztori olyan, mint az ország
  2015-11-10 21:57:53, kedd
 
 

Valahogy ez az egész felcsúti sztori olyan, mint az ország. Orbán Viktor Felcsútja növekszik. Lesz 3,9 milliárdért kazánház, hogy fűthető legyen az akadémia két pályája, kapott az akadémia a magyar kormány rendkívüli alapjából 800 milliót, miközben a rendőrök éheztek a határnál. Lesz kisvasút EU-s milliárdokból, és több tízmilliárd TAO-s pénz folyt a felcsúti Orbán-álomba a magyar költségvetés helyett.

De a felcsúti átlagember ebből nem sokat láthat. Felcsúton nem lett jobb élni, nem lett jobb azoknak, akik nem a miniszterelnök úr álmának a részei, nem lett jobb azoknak, akik nem tudnak munkát találni, és akik naponta ingáznak valahova dolgozni éhbérért. Nem lett jobb az oktatás Felcsúton, vagy az egészségügy az átlagembernek. Csak Orbán Viktor álma valósul meg, és miközben százmilliárdok mennek egy kicsi faluba, a falu lakossága ebből pár munkahelyet leszámítva, lényegében alig érez meg valami.

Ebben pedig nem különbözik az ország Felcsúttól. Stadionprogram, Orbán Várba költözése, olimpia, úszó-vb, Paks 2, múzeumi negyed a Ligetben, és még hosszan lehetne sorolni a száz vagy ezermilliárdos nagyságrendű programokat, amik valójában mind-mind Orbán Viktor álmát valósítják meg, hogy valami naggyal a történelemkönyvekbe kerülhessen, miközben a tervek korrupciós kockázata nagy, társadalmi hasznossága alacsony, és biztosan nem a középosztály, a dolgozók, a lecsúszók vagy a szegények jólétét

Ez a pénz nem fordul az ápolók, a szociális munkások vagy más nevetségesen alacsony pénzért dolgozók béremelésére, nem kerül az egészségügybe, az oktatásba, a szegénység vagy akár annak kárainak csökkenésébe, hogy ne csökkenjen már az ország termelékenysége, ne vándoroljon el a szakképzett munkaerő, és ezáltal ne ússzanak el az ország későbbi lehetőségeit.

A kisvasút pedig nem csak Felcsúton robog. Az állampolgárok véleménye pedig nemhogy nem számít, hanem egyenesen támadás, ha az nem a miniszterelnökkel megegyező. Aki pedig egyenesen tiltakozik, az a nemzet ellensége lesz, és Bicskéig vagy Lovasberényig is tolja a kormány maga előtt az ellenség testét.

És ahogy az ostoba, értelmetlen, drága és fennhéjázó kisvasút kifogásolása Felcsút elleni támadássá válik Orbán szövegében, úgy válnak a kormány intézkedéseinek megkérdőjelezései is, nem csupán támadássá a kormány ellen, hanem támadássá Magyarország ellen.

Ha támadod a korrupciót, az alacsony fizetéseket, a szegénységet, Magyarországot támadod. Pedig valójában nem, csupán azért válunk hazaárulóvá, mert nem lehet tétlenül nézni, ahogy rohad szét az ország!

http://kettosmerce.blog.hu/2015/11/10/az_orszag_amin_atrobogott_a_fecsuti_kisvasu t?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhs hare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Menekültáradat: betelt a kapacitás egyes uniós országokban
  2015-11-10 21:54:37, kedd
 
  Menekültáradat: betelt a kapacitás egyes uniós országokban



Gőzerővel törik a fejüket az EU-ban, hogy hogyan szabhatnának gátat az egyre súlyosabb problémákat okozó menekültáradatnak, ami szűnni nem akar, hely lassan pedig már nincs, se kapacitás - írja a hvg.hu

Néhány európai uniós tagállam kapacitásának és terhelhetőségének határához ért, miközben az EU-nak nincs elegendő hatékony eszköze a menedékkérők beáramlásának csökkentésére - közölte hétfő esti brüsszeli sajtótájékoztatóján Jean Asselborn, az EU soros elnökségét betöltő Luxemburg bevándorlási ügyekért felelős minisztere.

Asselborn az uniós belügyminiszterek általa elnökölt rendkívüli tanácskozását követően úgy nyilatkozott: az EU külső határán felállítandó regisztrációs pontoknak (hot spotoknak) a lehető leghamarabb és megnövelt kapacitással kell működniük, ez lehet az egyik megoldása a migrációs hullámnak.

Menekültáradat: betelt a kapacitás egyes uniós országokban

A migránsútvonalak mentén - különös tekintettel a balkáni országokra - a menedékkérők számára információs és regisztrációs "támogató központokat" (Processing Centers) hoznának létre - tájékoztatott a luxemburgi miniszter.

Az unió területén belül létrehozandó központok szerepe elsősorban abban állna, hogy megszervezze a menekültek tagországok közötti elosztását. "Európába sem a bejutás, sem a letelepedés nem választás kérdése" - hangsúlyozta a miniszter. Asselborn hozzátette: vannak olyanok, akik megtagadják a hatóságokkal való együttműködést, holott Európában mindenkire és mindenhol ugyanazok a szabályok és kötelességek vonatkoznak.


http://propeller.hu/nagyvilag/3170212-menekultaradat-betelt-kapacitas-egyes-unios -orszagokban?utm_source=mm-2015-11-10&utm_medium=email&utm_campaign=Menek %C3%BClt%C3%A1radat%3A%20betelt%20a%20kapacit%C3%A1s%20egyes%20uni%C3%B3s%20orsz% C3%A1gokban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha négy menekült utazik a tutajon, aminek ennyi a sűrűsége,
  2015-11-10 21:32:28, kedd
 
  Nálunk a fideszes gyerekek elitiskolájában olyan feladatot kellene megoldatni a gyerekekkel, hogy ha az EU támogatás összege 3x, és az elvégzendő feladat 0.5x-be kerül, hány havert lehet még a feladatba bevonni, úgy, hogy az utolsó fillérig ellophassák a fennmaradó összeget.
Ez mindenképpen hasznos tudást adna a jövőre nézve.

Egyszer jöttek Libiából a menekültek egy csónakban , muszlimok és keresztények, a muszlimok kevesebben voltak mégis egyenként kilöktek 7 keresztényt akik meghaltak a többiek összekapaszkodtak, és ezek után gondolom a muszlimokat az olaszoknál etetik 20 évig ha nagykorú, vagy kiadják és otthon szabadon engedik. Nincsenek tisztában az európaiak azzal, hogy mekkora veszélyt csinálnak a gyerekeiknek gyávaságból.
Tanítsák a gyereket önvédelemre meg a fiatalokat is, hogy élje túl!
MIndet le kell lökni a tutajról, hogy Európa ne süllyedjen el!

--------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------



Ha négy menekült utazik a tutajon, aminek ennyi a sűrűsége, hányat kell a vízbe dobni, hogy elérjék a görög partot?

Szily László
Külföld
ma 16:08


Durva fizikapélda terjed lengyel weboldalakon, egy bialystoki iskolában diktálta le a tanár.

4 menekült próbál Szíriából Görögországba jutni egy 1m X 2m X 20cm méretű tutajon, aminek a sűrűsége 800 kg/m3. Számolja ki, hogy hány menekültet kell lelökni róla, hogy a tutaj ne süllyedjen el, ha a menekültek tömege 60 kg!

Több lengyel forrás, köztük a Gazeta Wyborcza szerint egy bialystoki iskola fizikatanára adta fel ezt a feladatot a gyerekeknek. Az egyik diák anyja vette észre a gyereke füzetében, hogy azonnal kérdőre vonja az iskolát.

A fakt.pl szerint a tanár ugyan bocsánatot kért azóta, de továbbra is az iskolában tanít, a szülők viszont nem elégszenek meg ennyivel. A Fakt megjegyzi, hogy magániskoláról van szó, így az állam nem sokat tud tenni az ügyben.

http://444.hu/2015/11/10/ha-negy-menekult-utazik-a-tutajon-aminek-ennyi-a-suruseg e-hanyat-kell-a-vizbe-dobni-hogy-elerjek-a-gorog-partot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár Jánosék ötmilliárdos trükkje
  2015-11-10 21:29:46, kedd
 
  Lázár Jánosék ötmilliárdos trükkje

2015. november 09., hétfő, 12:33

Szerző: Vitéz F. Ibolya

Maga a Lázár János vezette Miniszterelnökség is kicselezte az új közbeszerzési törvényt: két nappal azelőtt adott fel ötmilliárdos tanácsadói pályázatot, hogy a kancellária menedzselte törvény hatályba lépett volna. De nem ez az egyetlen furcsasága a megatendernek.

,,Tűzzel-vassal próbálom irtani a pályázatírókat, közbeszerzési tanácsadókat, projektmenedzsereket" - üzent hadat az uniós pénzek ,,vérszívóinak" (ahogyan lefestette őket) tavalyi miniszterjelölti meghallgatásán Lázár János. Ehhez képest az általa vezetett Miniszterelnökség most méretes, 5 milliárd forintos tenderen külső segéderőket keres, közbeszerzési és jogi szakértői tanácsadásra. Az 5 évre szóló pályázat másik érdekesség, hogy a Miniszterelnökség nem várta meg a saját maga által adjusztált új közbeszerzési törvény november elsejei hatályba lépését, még október 29-én feladta a hirdetményt, így a régi szabályok szerint zavarhatja le az eljárást. (Az új közbeszerzési törvénnyel ráadásul közbeszerzéssel foglalkozó jogászok szerint jó eséllyel újabb uniós kötelezettségszegési eljárást húzhatunk magunkra.) Ugyanúgy járt el tehát, mint a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. szintén ötmilliárdos tenderével, csak egy nappal később lépett.

Fotó: Fülöp Máté

Ilyen körülmények között formailag érthető, de furcsa, hogy a kiírás a hivatalos közbeszerzési tanácsadókra vonatkozó rendeletnek megfelelő szakembereket keres, miközben a Miniszterelnökség tudhatta a legjobban, hogy ez a rendelet hatályát veszti, mire a pályázat megjelenik a Közbeszerzési Értesítőben (nem beszélve a feladat teljesítéséről, amely 2015 december közepén kezdődik). Az ominózus rendeletet a november elsején életbe lépett új közbeszerzési törvény írta felül, a pályázati kiírás pedig 4-én jelent meg. A szakértőket pedig az új rendszerben éppen a Miniszterelnökségnek kell akkreditálnia.

Szórul szóra ugyanarra a munkára szól

Még talányosabb, miért nem hirdették meg egyben az ötmilliárdos megrendelést. Ehelyett három részre bontották a feladatot, miközben a két kétmilliárdos és az egy egymilliárdos rész szórul szóra ugyanazokra a munkákra szól. Annyi a különbség, hogy a kétmilliárdos rész nyerteseinek például évi 600-600 darab minőségellenőrzési jelentést és tanúsítványt kell elkészítenie, míg az egymilliárdosnak fele ennyit. A keretmegállapodások alapesetben arról szólnak, hogy a nyerteseknek a majdani konkrét feladatok felmerülésekor újabb árajánlatokat kell beadniuk, azaz újra és újra elindítják köztük az árversenyt, így működne ez az ötmilliárdos egyösszegű keretnél. A részekre szabdalt tendernek lehet akár több nyertese is, de miután azonos munkákról van szó, kérdéses, milyen alapon, melyiktől kér majd ajánlatot a Miniszterelnökség. Közbeszerzési szakértők szerint ez a módszer lehetőséget ad arra, hogy a folyamatos verseny helyett a szerződés időtartama alatt, azaz 2020 végéig bebetonozott árakon végezzék el a munkákat.

Fotó: Fazekas István

A piacon három potenciális esélyest emlegetnek. Mindenekelőtt az Ész-Ker Kft.-t, nemcsak azért, mert a 444.hu a Fidesz-frakció kedvelt közbeszerzési tanácsadójának hozta ki, hanem, mert a tulajdonosát, Kárpáti György Pétert Lázárhoz közelálló üzletemberként tartják számon. Labdába rúghat az eddig állami megrendelésekkel jól kitömött Provital Zrt. is, bár az Olaf, az Európai Csalás Elleni Hivatal vizsgálódása nem javította az esélyeit. (A Provital jogelődjében 2008-ig tulajdonos volt Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség későbbi elnökhelyettese, s az Olaf az ő cégkapcsolatainál vélt összeférhetetlenséget.) Több esélyt adnak az Első Magyar Közbeszerzési Tanácsadó Zrt.-nek, amely tulajdonosaként Antal Kadosa Adorján szerepel a cégjegyzékben. Ezt a zrt.-t tartják a Provital utódjának, illetve az új üdvöskének. Első látványos szolgáltatása a csaknem 7 milliárd forintot kóstáló győr-gönyűi kikötőtender bonyolítása volt, amelyben - mint ismert - a Simicska-féle céget hamis adatszolgáltatás miatt zárták ki az eljárásból.
A kis híján 7 milliárdos projekt

A győr-gönyűi kikötő fejlesztését idén januárban hirdették meg, majd a pályázatot februárban módosították, ám akkoriban Simicska - feltehetően a médiabirodalmát sújtó extra adó és más nézetkülönbségek miatt - összekapott a kormányfővel, és súlyos trágárságokkal illette őt. A kikötőpályázaton a Közgép 6,67 milliárd forintos ajánlata elvérzett az A-Híd vezette konzorcium drágább, 6,89 milliárdos ajánlatával szemben, amelyben a felcsúti polgármester cége, a Mészáros és Mészáros Kft., valamint az új kormányzati kedvenc, a Duna Aszfalt Kft. is szerephez jutott.

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság idén szeptemberben úgy döntött, a Közgép visszatérhet a közbeszerzési piacra, ahonnan a nyár elején, egy állítólagos hamis nyilatkozattétel miatt, három évre kizárták. Miután a bíróság felfüggesztette ennek a döntésnek a végrehajtását, a Közbeszerzési Döntőbizottság szokatlan hangú közleménnyel állt elő: a ,,hamis nyilatkozattétel tényét" nem ő állapította meg, hanem ,,a közbeszerzési eljárás ajánlatkérője", vagyis az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, ám ha valakit ezen rajtakapnak, akkor őt ,,a törvény erejénél" fogva ki kell zárni a pályázatokból.

http://hvg.hu/gazdasag/20151109_Lazar_Janos_otmilliardos_trukkje
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Állami vezetők katonai továbbképzése: Oroszország készülődik
  2015-11-10 21:10:34, kedd
 
  Állami vezetők katonai továbbképzése: Oroszország készülődik

By NemzetiArcvonal.net • november 8, 2015


Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint elkezdődött az állami tisztviselők és kormányzók két hétig tartó katonai felkészítése. A vezetői garnitúra első csoportjának továbbképzése az Orosz Katonai Akadémián zajlik. ,,A védelmi minisztérium első ízben szervez képzést magas beosztású állami hivatalnokoknak. A hallgatók speciális képzést kapnak, melyben benne foglaltatnak az államigazgatási, nemzetbiztonsági, katonai-gazdálkodási, katonai-igazgatási és információbiztonsági ismeretek" - tájékoztatott a minisztérium. A képzés a katonai vezérkart képző intézményben valósul meg, melynek keretében felfrissítik a magas rangú tisztviselők, kormányzók, polgármesterek és állami cégek vezetőinek katonai ismereteit.

Egy komolyan gondolkozó államvezetés nem hanyagolhatja el az apparátus kulcspozícióban lévő tagjainak szellemi képzését. Oroszországot nem éri majd váratlanul egy atlantista beavatkozás, mert a felelős emberek felelős döntéseket tudnak hozni. Úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi geopolitikai mozgásoktól függetlenül szükséges egy ilyen továbbképzés. Magyarország vonatkozásában ezt a későbbiekben, az országunkat a liberális Amerikának kiszolgáltató belső ellenség kiiktatása után szintén meg kell valósítani!

Vass Csaba - NemzetiArcvonal.net


http://nemzetiarcvonal.net/2015/11/08/allami-vezetok-katonai-tovabbkepzese-oroszo rszag-keszulodik/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az MSZP a Fidesz súlya alatt roppan
  2015-11-10 14:46:52, kedd
 
 
Az MSZP a Fidesz súlya alatt roppan
2015. november 10. - Európa Kávézó

Egyre élesebb a küzdelem az MSZP-n belül. A forgatókönyvet a Fidesz írja, és nem tudni, a szocialista párt túléli-e ezt a belső háborút. Hiller és Tóbiás ütközete immár nyílt csatává változott.

Az ATV-ben nyilatkozott az MSZP korábbi és jelenlegi elnöke. Érdemes mindkettőt megnézni. Az alapkonfliktus (elvileg) az, hogy elég nemzeti-e az MSZP? Van-e létjogosultsága egy olyan baloldali pártnak, amely a hatodik egymás utáni Fidesz-évben már nem képes ellenállni az orbáni ,,nemzeti" politikának, és gondjait, összes problémáját abban látja-e, hogy nem eléggé magyar.

A történet azért tragikomikus, mert az MSZP ,,nemzeti fordulatát" már Mesterházy Attila megtette, kétszer kétharmados orbáni hatalom lett a vége. Nyerni ellenben akkor tudtak a szocialisták, amikor nem nevezték magukat ,,nemzetinek", mégis elhitte ezt nekik a szavazók többsége.

Hiller arról beszél, hogy az MSZP legyen ,,magyar és baloldali", Tóbiás szerint ez már így van Mesterházy óta. Egyúttal arra figyelmezteti Hillert, hogy többek között miatta - tehát az általa vezetett nem nemzeti MSZP miatt - tartanak itt.

Mondhatjuk, hogy ez simán egy hatalmi harc Hiller és Tóbiás között. Előbbi utóbbinak a székére tör, van ilyen. Igaz, Orbán hillersimogató szavai óta minden efféle megszólalás sajátos jelentést kap. A tét jelentősebb annál, mint hogy két aspiráns viaskodik: megmarad-e az MSZP? Képes lesz-e a szegfűjében még mindig bízó százezrek hiteles képviseletére, vagy összeroppan a Fidesz egyszerre ,,nemzetre rátörő" kritikája és a Hilleren keresztül békejobbot nyújtó, ezzel a pártot megosztó törekvéseinek súlya alatt?

Az MSZP bajban van. Ha bármely vezetője úgy gondolja, hogy korábban nem volt eléggé nemzeti a párt, és most emiatt csökken a tagsága, emiatt stagnál a támogatottsága, emiatt képtelenek ma már egy normális tüntetés megszervezésére és emiatt gondolják róluk, hogy korruptak, akkor súlyosan tévednek. Horn Gyula mondta ki először, hogy szükséges a NATO-tagság. Nem volt eléggé nemzeti? Medgyessy és Kovács írta alá az uniós tagságot. Nem voltak eléggé nemzetiek? Gyurcsány nyitotta fel a schengeni határt és hozta haza a sárospataki könyvtárat. Nem volt elég nemzeti? Tényleg lelkiismeretfurdalása kell, hogy legyen az MSZP-nek 2004. december 5-e miatt? Miért nem arról beszélnek, hogy Orbán rútul átvert mindenkit? Első kormánya azt mondta, hogy nem lesz kettős állampolgárság. A népszavazás kapcsán azt ígérte, csak állampolgárság legyen, nem lesz szavazati jog. Erre az is lett. És az MSZP-nek van oka a bűnbocsánatra?

Az a párt, amely nem védi meg saját kormányait, saját teljesítményét, az életképtelen és alkalmatlan az emberek bizalmára. Az MSZP nem érti, hogy nincs olyan, hogy évente jön valaki azzal, hogy meg kell újulni, és ez annyit jelent, hogy a jelenkori szocialista vezetőknél nagyságrendekkel jobb teljesítményt felmutatókat gyalázzák. Nincs ennyi útja a baloldalnak, és elitcserét sem lehet a párton belül levezényelni. Amelyik párt folyton a korábbi vezetőit szidja, nem lesz képes hitelesen kérni az emberektől, hogy szavazz rám. Már szavaztam - vonja meg a vállát a polgár - és szerinted is rosszul csináltad. Miért szavaznék rád újra? Az MSZP már másra sem képes, mint saját múltját, régi sikereit elárulni. Mai vezetői saját kudarcaik forrásait másokban keresik, pedig önmagukban kellene.

Pedig az MSZP mindig is nemzeti párt volt. Többek között ezért nyert három választást. Meg azért, mert képes volt a jobboldal ellensúlyaként láttatni magát. Egy párt, amelyik immár a Fidesz szólamait fújja, sohasem lesz alternatíva.

Lehet, hogy ez a cél? Fideszkonformmá válni és így túlélni? Hitvány vállalás lenne és sírba tenné az MSZP-t. Kár lenne érte.

http://europakavezo.blog.hu/2015/11/10/az_mszp_a_fidesz_sulya_alatt_roppan?utm_so urce=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare


********************************


Ameddig Puch zavartalanul kevergetheti a kását, nem lesznek, nem lehetnek tiszta viszonyok az MSZP-ben.
Amúgy érdemes lenne utána járni, kideríteni, hogy az összefonódó érdekcsoportok között hosszú éveken át fix "közlekedési útvonalnak" tekinthető Puch - Simicska hídon kit állítottak Simicska helyett a fideszes hídfő pozíciójába.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán a kisvasút védő bakter
  2015-11-10 09:18:25, kedd
 
  2015.11.09. 10:31
Orbán a kisvasút védő bakter

Drága atyafiak, Szülőfalva lakói!

Örömmel köszöntelek Benneteket itt a faluházban, a Kastély Óvoda alapításának 60. évfordulóján! Szép nap ez a mai, szeretem az ilyen ünnepségeket, mert mód nyílik ilyenkor egy kis visszatekintésre. Mit is látunk, ha visszanézünk erre a 60 évre? Azt látjuk, hogy bár mindég is tehetséges falu voltunk, azért az elmúlt 60 hónapban több minden történt itt, mint az elmúlt 60 évben.

Jó lenne, ha nem felejtenétek le kitől származik ez a "tehetség"!

Hisz elhoztam nektek a mindent! Ide építtettem a stadizóleumom, testközelbe cibálva hozzátok a magyar labdarúgás érdektelenségét és az Omegát. Teremtettem munkahelyet eleget, hisz gyepegyelőtől székmosóig sokféle feladat vár titeket az Intézményemben. Kaptatok oligarchát, akinél mindig szükség lesz konyhalányra az uradalomban és napszámosra a földjein. És ugye szemem fénye, a kisvasút is épül már, ha lassan is.

orban_felcsut.jpg

Utóbbiért sokan támadnak, de lepereg rólam a végtelen mocskolódás!

"Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig." Ha még mindig nem unják és tovább támadják, akkor el kell vinni Baracskáig. Arra úgyis nagy szükség lesz, mikor nem leszünk már kormányon, és üddögélve' várjuk a húslevest, kóbászt és meggyes pitét minden hónap második hétvégéjén.

Aki erre aszongya, hogy fidesz tempó, az meg hülye.

Amúgy is utálom, ha a háztartásirobot-szülőautomaták pofáznak, különösen mikor egy ilyen tehetséges falu fejlődésébe ugatnak bele! Az ilyenek nem értik, hogy gyerekkoromban apám keze nyomát nem egy fasza terepasztal, hanem a testemet fedő kék foltok hálózata hordozta. Azt hiszik kompenzálni akarok vadul, pedig a kisvasút is csak egy a zseniális előrelátásaim közül. Ahelyett, hogy aláírnák a "védjük meg az országot" petíciót, ezek csak a kisvasúttal meg a kazánházzal basztatnak, elárulva a hazát. Pedig dögöljek meg, ha nem hamarabb lesz Makovecz kazánházból kettő, mint zsíros kenyér osztó nemzeti minimumból egy! Igazam van vagy igazam van, drága atyafiak? No, akkor örvendezzünk közösen és induljatok aláírni, mert megnézzük ám ki hiányzott...

Csókpuszi, Viktor

ÁPDÉT: kisvasút beszéd, original edition:


https://youtu.be/2kjC2fr9iq8


http://varanus.blog.hu/2015/11/09/orban_a_kisvasut_vedo_bakter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meglepetés az államháztartásban - csúcsközelbe ugrott az adó
  2015-11-10 09:10:56, kedd
 
  KINEK MEGLEPETÉS?
Ha jól látom a grafikont, 2014-ben 22 ezer milliárdról 25 ezer milliárdra nőtt Magyarország ,,adóssága".
Ezért aztán kár volt az adóssággal harcolni.


***************************
2015. november 9., hétfő 19:51 Papp Zsolt

Meglepetés az államháztartásban - csúcsközelbe ugrott az adósság


Miközben októberben jelentősen csökkent a költségvetés folyó hiánya, a múlt héten 233,4 milliárd forinttal csúcsközelbe ugrott a költségvetés adóssága - közölte az ÁKK.

Az elmúlt hetekben csendesen csökkent a költségvetés adóssága, hétről-hétre pár tízmilliárd forint tűnt el a könyvekből, ám a múlt héten megtört ez a trend: az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. legfrissebb adatai szerint egyetlen hét alatt 233,4 milliárd forinttal 25 333,5 milliárd forintra emelkedett a központi költségvetés adóssága. Az ÁKK az adat közlésén túl részletekbe nem bocsátkozott, ám mivel a múlt héten csak két viszonylag csekély értékű diszkont kincstárjegy aukciót tartottak, az emelkedés mögött vélhetően az EIB (Európai Beruházási Bank) vagy más fejlesztési hitel lehívása állhat.

A múlt heti 25 333,5 milliárd forint megközelíti a történelmi csúcsot: szeptemberben 11-én 25 356,1 milliárd forint volt az adósság. Az ÁKK adatai szerint a GDP arányos adósságmutató 75,8 százalékra emelkedett, ami jelentősen meghaladja az év eleji 74,2 százalékot.

Az adósságszabály szerint az államdósságnak - amelynek 97 százalékát a költségvetési kör adóssága teszi ki - december/december alapon csökkennie kell. A következő hetekben, hónapokban az adósság jelentős csökkenése várható - ezt segíti, hogy a költségvetés mind novemberben, mind decemberben jelentős többletet produkálhat, ami segíti az államadósság csökkentést is, így elérhető az év eleji adósságszint.

Az ÁKK szerint 2015-ben az adósság a nettó kibocsátás, a deviza keresztárfolyamok változása miatt az ÁKK-nál elhelyezett betétek növekedése, valamint a BKV Zrt.-től átvállalt adósság következtében emelkedett. Ez az emelkedés átmeneti, mivel a nettó kibocsátás egy része a későbbi lejáratokat finanszírozza, így az adósság évközi alakulása nem befolyásolja, hogy az adósságráta az év végén a tervezett szintre csökkenjen - olvasható a társaság honlapján.

A központi költségvetés bruttó adóssága (milliárd forint)
http://www.napi.hu/showpic.php?p=/fototar/201511/orig/image1447084931.jpg&w=5 00


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/meglepetes_az_allamhaztartasban_csucskozelbe_u grott_az_adossag.605713.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tízmilliárdokat ígért el a kormány - korán örült a Moody's?
  2015-11-10 08:59:16, kedd
 
  2015. november 10., kedd 7:11 Papp Zsolt

Tízmilliárdokat ígért el a kormány - korán örült a Moody's?

Még el sem kezdődött a 2016-os év, de már több tízmilliárd forint hiányzik a büdzséből. A parlament ugyanis júniusban elfogadta a jövő évi költségvetést, ám a kormányzat azóta számos olyan projektről döntött, amire nincs fedezet. Így jelenleg nem tudni, miből lesz pénz a Miniszterelnökség új székhelyének kialakítására vagy az Eiffel-csarnok felújításra (képünkön).

A költségvetés átláthatóságaként értékelte a hitelminősítő Moody's a 2016-os költségvetés korai elfogadását a pénteken kiadott elemzésében, amikor semlegesről pozitívra javította a magyar államadós-osztályzat még éppen bóvli kategóriájú kilátásait. A Moody's szerint míg korábban a magyar kormányt a hirtelen meghozott gazdasági döntések vezérleték, addig az idén júniusban elfogadott költségvetési és adótörvények fontos előrelépést jelentenek a kiszámíthatóságban.


A kormány célja épp ez volt a korai költségvetés elfogadásával, hogy demonstrálja elkötelezettségét a bankadó 2016-os csökkentése mellett. A kormány számításai között az is szerepelt, hogy ezért cserében megérkezhet a 2010 óta hiába várt felminősítés - erre Fitch-nél az év végéig sor kerülhet.

A kormány elérte a célját, de
Százmilliárd sem elég egy évre
A 2015-ös költségvetés idei általános tartalékát is száz milliárd forintra lőtte be a kormány, ám a pénz idő előtt elfogyott. Szeptember végére alig 3-4 milliárd forint maradt az alapban, igaz ehhez hozzájárult a menekültválság, amelynek kezelésére 31 milliárdot fordítottak. Viszont a tartalékot az ilyen előre nem látható társadalmi, gazdasági és természeti katasztrófák okozta károk csökkentésére találták ki.

Ezzel szemben az év első felében olyan "előre nem látható kiadásokra" vettek ki pénzt a tartalékból, mint az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. 18 milliárdos feltőkésítése, a Nemzeti Filmalap 3,9 milliárdos támogatása, vagy épp a Miniszterelnökség kulturális cégeinek kétmilliárdos kistafírozása. A kormány ezért a tartalék 60 milliárd forintos megemelést javasolta - ilyen mértékű tartalékra soha nem volt korábban példa.

A költségvetés módosítását a parlament a napokban fogadta el, így a 60 milliárd forint elköltésére két hónapja maradta kormánynak - bár az is előfordulhat, hogy ebből egy fillért sem költenek, így azt a hiány és az államadósság csökkentésre lehetne fordítani.

A korai költségvetés elfogadásnak azonban nem örült mindenki, a GKI Gazdaságkutató Zrt. legutóbbi elemzésben egy félmondatban meg is jegyzete, hogy gazdaságpolitikai kiszámíthatósága (elsősorban) nem a költségvetés elfogadásnak időpontjától függ. A korai tervezés ugyanis bizonytalanabb bázisról indul, hisz a 2015 júniusában elfogadott költségvetést tavasszal kezdték el tervezni, vagyis 9 hónappal az év vége előtt. A költségvetés elfogadása óta ráadásul számos olyan kormánydöntés született, amely pénzt igényel 2016-ban is.

A Napi.hu számba vette a nyilvánosan elérhető kormányhatározatokat, ezek szerint 33,5 milliárd forintnyi kiadásról döntött a kormány a büdzsé elfogadása óta - amire per pillanat nincs fedezett, ezért arról később kell gondoskodni.

A tartalék fedezet nyújt a kiadásokra - elvileg

Elvileg ezen kiadásokra bőven fedezet nyújthat a költségvetés általános tartaléka, hisz a "rendkívüli kormányzati intézkedések" névre hallgató előirányzatot a kormány rendkívüli bőkezűséggel tervezi, évi száz milliárd forinttal. Azonban van egy apró bökkenő, az államháztartási törvény szerint költségvetési év első felében csak a tartalék 40 százalékát, azaz 40 milliárd forintot lehet felhasználni - ezzel szemben áll már most a 33,5 milliárdos ígéret. A kívánságokat a lehetőségekkel a nemzetgazdasági miniszternek kell majd egyensúlyba hoznia, elvileg akár még a költségvetés módosítása sem zárható ki.

Lapunk 21 olyan - száz millió forintnál magasabb - tételt talált, amely forrást igényel a jövő évi büdzséből: a kis összegű, jellemzően 100-300 milliós kiadások a határon túli magyarokat érintik a Bethlen Gábor Alap révén. Így többek között 200 milliót ígértek a Rómer Flóris Tervre, azaz a határon túli épített örökség védelmére, 300 milliót a bánsági magyar közösség támogatásra. Összesen a határon túlra ígért támogatások elérik a 1,6 milliárd forintot.

Nagyobb tételt tesznek ki a látványos presztízsberuházások: csak jövőre 8,2 milliárd forint megy a Miniszterelnökség új székhelyéül kiszemelt budavári Karmelita-kolostor átalakításra. Az épültre 2017-ben további 5,7 milliárd forintot szán a kormány). További 2,3 milliárd megy a Budai Vár egyéb részeinek rekonstrukciójára, de 1,2 milliárdot ígértek a kisvárdai várfürdőre, további hatmilliárdot az Operaház új helyszínének, az Eiffel-csarnok felújításra a jövő évi költségvetésből.

A kormányzati Facebookra sincs még pénz

A költségvetés elfogadása után döntött a parlament a magáncsőd intézményének bevezetéséről - a csődbiztosok szakértők működési kiadásaira -, igaz ezt az összeget a kormányhatározat nem összesítette. A parlament a napokban is tárgyalja a "kormányzati Facebook-ról" szóló törvényt, amelynek értelmében az összes magyar állampolgárról és a magyar hatóságokkal kapcsolatba kerülő külföldiekről egy arckép-adatbázist építenek. A magyarázat szerint azért, hogy az eltűnéseket és a egyéb ismeretlen tetteses bűncselekményeket gyorsabban felderíthesse a rendőrség. A kormányzati arcképbázis feltöltésére az indulás évében 2,6 milliárd forintot szánnak, de ennek a tételnek sincs még fedezete a 2016-os költségvetésben.

A külügyminisztérium is elaludt a 2016-os költségvetés készítésekor, számos projektjükre nem terveztek kiadást: így most kell 180 milliót összeszedni a Brüsszeli Állandó Képviselet költöztetésére, egymilliárdot a római követség felújítására és 2,5 milliárd forintot a gazdasági attaséhálózat működésre.

Hasonló a helyzet a Rogán Antal vezette, új minisztériummal, amely szintén nem szerepel a jövő évi büdzsében, így a működéséhez szükséges források sem állnak teljes mértékben a rendelkezésre. A minisztérium miatt módosítani kell a költségvetési törvényt, a szükséges forrásokat részben a Lázár János vezette Miniszterelnökségtől vehetik el.

A jövő évi költségvetést tehermentesítheti az idei: a 2015-ös hiány várhatóan jelentősen elmarad az eredetileg tervezettnél, hisz csak az első kilenc hónapban a költségvetés adóbevételei mintegy 500 milliárd forinttal voltak magasabbak a tervezettnél. Így az idei tartalékból lehet költeni a jövő évi kiadásokra. Ezzel a kormány a jövő évi költségvetést segíti, amire rá is fér, hisz idén a gazdasági növekedés meghaladja a tervezett mértéket, de ez 2016-ban már nem lesz megismételhető, ugyanis lassul a növekedés, így szűkülnek az elkölthető források.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/tizmilliardokat_igert_el_a_kormany_koran_orult _a_moodys.605707.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 544 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2444
  • e Hét: 12711
  • e Hónap: 23822
  • e Év: 177318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.