Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Kétszer olyan gyorsan nő a cseh gazdaság, mint a magyar
  2015-11-27 18:38:22, péntek
 
 
MÉGSINCS TELEPLAKÁTOZVA AZ ORSZÁG, ANÉLKÜL IS MŰKÖDIK!!


*****************************

Kétszer olyan gyorsan nő a cseh gazdaság, mint a magyar


2015. 11. 27. 11:48
A harmadik negyedévben 4,5 százalékkal nőtt a cseh gazdaság teljesítménye.
Mik ezek?

A harmadik negyedévben 4,5 százalékkal nőtt a cseh gazdaság teljesítménye az egy évvel korábbihoz képest- közölte a cseh statisztikai hivatal azzal, hogy pontosított becslésről van szó. A korábbi becslés 4,3 százalékra tette a harmadik negyedévi GDP növekedést.

Az idei második negyedévvel összevetve 0,5 százalékkal nőtt a cseh GDP.

A magyar gazdaság a harmadik negyedévben 2,3 százalékkal nőtt a KSH előzetes adatai alapján, amire az előző negyedévben mért 2,7 százalékról lassult a dinamika. Ez az ipari termelés növekedésének lassulásával, az építőipar lendületének teljes elvesztésével és a mezőgazdaság gyenge teljesítményével magyarázható.

"A pontosított becslés megerősítette, hogy a cseh gazdaság a harmadik negyedévben is megőrizte magas növekedési ütemét. A háztartások fogyasztása és a beruházások stabil növekedése mellett a gazdasági erősödést nagymértékben ösztönözték a kormányzati kiadások és a cseh termékek iránti növekvő külföldi kereslet" - olvasható a statisztikai hivatal kommentárjában.

"A GDP növekedés üteme egyértelműen azt jelzi, hogy a cseh gazdaság jelenleg jó állapotban van" - jelentette ki Frantisek Bostl, a Colosseum beruházói és elemző csoport gazdasági szakértője.

A statisztikai hivatal kimutatásából kitűnik, hogy a cseh gazdaság gyakorlatilag minden meghatározó szegmensében felívelő pályán halad. A legjobban a feldolgozó iparnak megy, de gyorsan erősödik az építőipar is, elsősorban a beruházások növekedése következtében.

A háztartási fogyasztás évi 3 százalékkal, a kormányzati kiadások 4,4 százalékkal növekedtek a harmadik negyedévben.

A jó gazdasági helyzet kedvezően befolyásolta a munkaerőpiacot is, az aktív dolgozók száma 5,17 millióra emelkedett, ez 1,2 százalékos éves növekedés.
Szerző: MTI - VG


http://www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/ketszer-olyan-gyorsan-no-a-cseh-gazdasag- mint-a-magyar-461632
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MNB: mégsem teljesíthet olyan jól a gazdaság, mint hittük
  2015-11-27 18:29:47, péntek
 
  MNB: mégsem teljesíthet olyan jól a gazdaság, mint hittük


2015. 11. 26. 17:05
Jelentősen ronthatja a GDP-növekedési várakozását az MNB decemberben.
Mik ezek?

Jelentősen ronthatja a GDP-növekedési várakozását a Magyar Nemzeti Bank a következő hónapban - mondta Pleschinger Gyula, a központi bank Monetáris Tanácsának tagja a Reuters hírügynökségnek. Az MNB az idei évre 3,2, jövőre pedig 2,5 százalékos gazdasági növekedést vár.

Pleschinger hozzátette: a jegybank nem konvencionális lazítást is végrehajthat, de nem akarja gyengíteni a forintot. A döntéshozó egy nappal azután szólalt meg, hogy Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója a hosszú távú kamatok csökkentéséről beszélt, amely szavai szerint gyengítheti a forintot.

Szerző: VG Online

http://www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/mnb-megsem-teljesithet-olyan-jol-a-gazdas ag-mint-hittuk-461579?utm_source=hirlevel&utm_medium=hirlevel&utm_campaig n=gazdasagi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves kismamák, kispapák, itt van pár kérdés és válasz,
  2015-11-27 18:28:22, péntek
 
  Kedves kismamák, kispapák, itt van pár kérdés és válasz,
ami felmerülhet gyerekvállalásnál.

Kérdés: - Lehet gyerekem 35 után is?
Válasz: - Nem, 35 gyerek már bőven elegendő.

Kérdés: - Honnan tudom a legmegbízhatóbban megállapítani a születendő gyerek nemét?
Válasz: - Ha megszüli.

Kérdés: - Amióta terhes vagyok, egyre többen mosolyognak rám. Miért?
Válasz: - Azért, mert kövérebb, mint ők.

Kérdés: - Átlagosan mennyit vajúdnak a nők?
Válasz: - Feleannyi ideig, mint amennyit mesélnek utólag.

Kérdés: - Az orvosom azt mondta, hogy a szülés során nem fájdalmat, hanem csak nyomást érzek. Igaz ez?
Válasz: - Igen, amennyiben a tornádót enyhe szellőnek nevezzük.

Kérdés: - Mikor tanácsos érzéstelenítést kérni?
Válasz: - Közvetlenül azután, hogy teherbe esett.

Kérdés: - Tud mondani valami indokot, miért kellene jelen lennem a szülőszobában, amíg a feleségem szül?
Válasz: - Persze, az a szó, hogy ,,tartásdíj", mond önnek valamit?

Kérdés: - Mit jelent az, ha a gyerek fogakkal születik?
Válasz: - Az anyának újra kell gondolnia a szoptatásra vonatkozó terveit.

Kérdés: - Múlt héten született a gyerekünk. A feleségem mikor fogja újra normálisan érezni magát?
Válasz: - Ha a gyerek befejezi a főiskolát.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Egy amerikai áruház tulajdonos meghirdeti: aki olyasmit tud
  2015-11-27 18:03:43, péntek
 
  Egy amerikai áruház tulajdonos meghirdeti: aki olyasmit tud kérni az üzletében, amivel nem tud szolgálni, annak 100 ezer dollár üti a markát. Próbálkozik fű-fa, fellendül a bolt, mert bárki bármit kér is, minden kapható.

Egy farmer bemegy az áruházba, és kér egy doboz elefántvalag-konzervet. Az eladó megrémül, rohan a tulajhoz:
- Uram, itt van egy ipse és elefántvalag-konzervet kér, de nekünk nincs raktáron.
- Majd én elintézem, fiam! - szól a tulaj.
Kimegy és odaad egy doboz konzervet a pasinak, aki egy kicsit szívja a fogát, mert bizony ő a 100 ezer dolláros díjra vágyott.
Hazafelé menet azzal vigasztalja magát, hogy úgysem evett még ilyet. Otthon kibontja a konzervdobozt - és az üres. Beugrik a kocsiba, vissza az áruházba:
- Maguk engem becsaptak! Ide a 100 ezer dollárt. Én elefántvalag-konzervet kértem, de ebben a dobozban nincs semmi!
A tulaj széttárja a kezét:
- Na de uram! Nem tehetünk róla, hogy magának épp a lyuka jutott!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Szándékos destabilizálással válna regionális hatalommá Lengy
  2015-11-27 17:45:51, péntek
 
  hidfo.ru 2015.11.27. 16:06
Szándékos destabilizálással válna regionális hatalommá Lengyelország

Az Európai Unió tíz országa - köztük hazánk - jegyzi azt a levelet, melyben az “Északi Áramlat II", Oroszország és Németország közti gázvezeték-projekt ellen foglalnak állást.

A Bulgária, Csehország, Észtország, Görögország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Románia, Szlovákia kormányai által aláírt felhívás szerint “Oroszország Németországba irányuló gázkapcsolatainak tervezett kibővítése az EU érdekeivel ellentétes és Ukrajna további destabilizációjának kockázatát hordozza." A dokumentum olyan érveket sorakoztat fel, mint “az Ukrajnán keresztüli tranzitútvonal megőrzése az egész EU stratégiai érdeke, nemcsak energiabiztonsági szempontból, de a kelet-európai régió stabilitásának megerősítése miatt is." Ezért a tíz ország a legközelebbi, decemberi EU-csúcstalálkozón a “téma általános vitára bocsátását" javasolja.

Sorközbe helyezve azt a fenti levélnek ellentmondó tényt, hogy az Európai Uniós és az Oroszországi Föderáció földrajzi helyzetüknél fogva egymás elválaszthatatlan energetikai partnerei, a tranzitútvonalak diverzifikálásáról szóló EU állásfoglalást ((2012/2029(INI)) pedig a fent említett országok is aláírták, valamint, hogy az orosz fél nem teheti magát egyoldalúan függővé egy vele ellenséges kijevi vezetés által irányított, szinte minden tekintetben a destabilizációs csődhelyzet kellős közepén lévő Ukrajnától az EU-ba irányuló gáztranzit ügyében, a levéllel kapcsolatban fontos rávilágítani arra a lépéssorozatra, amely - különösképpen hazánk tekintetében - egy tágabb geopolitikai játszma kezdetét jelenti. Ebben a játszmában pedig az Orbán-kormány lépései egyelőre a nemzetközi viszonyok amerikai hegemóniára épülő kapcsolatrendszerének - egypólusú világrend - megőrzése irányába hatnak.

A nemrég lezajlott lengyel parlamenti választások az angolszász/USA-barát Jog és Igazságosság Párt hatalmi koncentrációját eredményezték. A Jaroslaw Kaczynski nevével fémjelzett lengyel politikai vezetés részéről miniszteri szinten tett nyilatkozatok arról tesznek bizonyságot, hogy a lengyel politikai hatalom visszatérő birtokosai nemcsak retorikában, de gazdasági-katonai vonalon is a szellemi holdudvaruk köreiben mérvadó Intermarium-koncepció felélesztését tűzték ki célul.

Az Intermarium a két világháború között Lengyelországot vezető mélyen oroszellenes Józef Piłsudski marsall geopolitikai terve volt egy Közép- és Kelet-Európát magába foglaló országok közötti szövetségi rendszer létrehozására, mely a Balti-tenger és Fekete-tenger közötti tér politikai-katonai-gazdasági egységesítését szolgálja. Pilsudski ettől remélte a földrajzilag a gazdasági (Németország), és katonai (Oroszország-Szovjetunió) pólusok között elhelyezkedő Lengyelország nagyhatalmi státuszának térnyerését. Mivel Pilsudski a lengyel történelmi (téves) és saját katonai tapasztalatainál fogva az Orosz Birodalmat, és annak utódállamát a Szovjetuniót állandó veszélynek ítélte meg, ezért az Intermarium-tervet egy tágabb, általa elképzelt geopolitikai stratégiába integrálta. Ez a stratégia az un. Prométheusz-terv volt, amely az orosz vezetés által egy államföderációba integrált népek nacionalista területi mozgalmainak támogatásával az ország területi egységének felbontását célozta meg. Ezt Oroszország-Szovjetunió területén öt centrumból kiindulva próbálta megvalósítani, amely centrumok a hidegháború befejeztével részben le is szakadtak az orosz államföderáció területéről.

Turkesztán-Ural-Krím-félsziget (török-tatár-muszlim identitás kiélezése)
Grúzia-Azerbajdzsán-Kaukázus
Ukrajna és a kozák területek

A jelenlegi geopolitikai kontextusban fontos azt megérteni, hogy az Intermarium és a Prométheusz-terv elgondolásai együtt adták a lengyel stratégia lényegét. Mégpedig azt, hogy Lengyelország regionális hatalmi státuszba emelkedése kizárólag egy szomszédos hatalompólus területi (vagy politikai-gazdasági-katonai) integritásának megtörésével lehetséges.

Mivel jelen helyzetben a lengyel vezetés az Oroszországi Föderációt túl erősnek ítéli még az USA segítségével is (nem alaptalanul) egy ilyen irányú próbálkozáshoz, ezért a földrajzi környezetben fordított irányú támadást kezdeményez a belső és külső tényezők által gyengülő tendenciára tért Németország - de még mindig mint EU gazdasági központ - ellen. A cél a német gazdasági potenciál rombolása, és az ország területi integritásának felbontását előidéző folyamatok erősítése.

Ezért hangsúlyos az a tény, hogy amennyiben a cikk elején szereplő levelet jegyző országok regionális érdekei több ponton ellentmondanak egymásnak, a jelenlegi geopolitikai kontextusban felvázolt Intermarium-Prométheusz terv érdekhalmazai pontosan ezen országok politikai elitjeinek tágabb érdekeit ölelik fel a lengyel séma mentén.

A kormánypárti Magyar Idők híroldalon ma jelent meg egy Fricz Tamás politológus által írt cikk, mely ezen szövetség létrehozása mellett kampányol. Az újdonsült lengyel külügyminiszter szerdai nyilatkozatában pedig azt hangsúlyozta, hogy el kell törölni az 1997-ben megkötött NATO-Oroszország szerződést, mert az kizárja az azóta belépett NATO tagállamok területén a nukleáris fegyverek állomásoztatásának lehetőségét, amelyre a lengyel külügyminiszter szerint országának ugyanolyan joga van, mint Németországnak.

Mivel az USA geopolitikai érdekérvényesítési céljai az eddigi két európai hatalmi centrum (Franciaország, Németország) egymás elleni kijátszásán túllépve egy harmadik európai pólus felépítésével (Lengyelország) a manipulációs lehetőségek kibővítésére alapoznak, egy lengyel hatalmi centrum köré rendeződő közép európai szövetség valós felépülése esetén a nemzetközi kapcsolatok rendszerében hazánk továbbra is egyértelműen az amerikai hegemónia kiszolgálójaként funkcionálna.

A néhány nappal ezelőtti, Kínában megrendezett Közép- és Kelet-Európai Országok - Kína Gazdasági és Kereskedelmi Fórum keretén belüli találkozók és megbeszélések után tett fenti kijelentések, ill. elemzések pedig egy olyan távlati geopolitikai manipuláció magvait hivatottak elültetni, melynek célja az orosz-kínai szövetségi központok közötti bizalmatlanság kialakítása, amely mögött nyilvánvalóan az Egyesült Államok érdekérvényesítési politikai játszmája áll.

http://www.hidfo.ru/2015/11/szandekos-destabilizalassal-valna-regionalis-hatalomm a-lengyelorszag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír
  2015-11-27 17:22:13, péntek
 
  Szijjártó Péter ma bekérette a külügyminisztériumba a román nagykövetet és egyben tiltakozó jegyzéket nyújtott át, miszerint nem engedhető meg, hogy Romániában 9%-ra csökkentik az élelmiszerek áfáját, mivel a mi módszerünk az igazi, mely megakadályozza az általános elhízást Magyarországon, ilyetén gondoskodik és védi a magyar emberek egészségét.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az afgán sivatagban egy menekült tálib kétségbeesetten próbá
  2015-11-27 17:20:23, péntek
 
 
Az afgán sivatagban egy menekült tálib kétségbeesetten próbál vizet találni, de sikertelenül.
Aztán meglát valami mozgó alakot a messzeségben. Remélve, hogy ott vizet talál, sietve arra veszi az irányt, de csak egy kis zsidó embert talál, aki egy kicsike pulton nyakkendőket árul.

A tálib megkérdi:

- Van vized, zsidó?

- Nincs vizem. Nem akarnál nyakkendőt venni, csak 5 $ darabja.

- Idióta! Semmi szükségem méregdrága nyakkendőre, vízre van szükségem! Sürgősen vizet kell találnom!



- Oké! Nem probléma, hogy nem veszel tőlem nyakkendőt, és hogy megsértettél.

Megmutatom, hogy nagylelkűbb vagyok annál, hogy a lelkemre vegyem. Figyelj! Ha folytatod az utat kelet felé, akkor mintegy két mérföld után, azon a dombon túl a sivatagban találsz egy gyönyörű, előkelő éttermet.

Jéghideg ásványvizük van. Shalom.



A tálib szentségelve, de minden erejét összeszedve nekivág az útnak.

Már esteledik, mire félholtan, vánszorogva, vissza jön és újra megjelenik a kis zsidó árusnál.

- Nos, mit segíthetek? - kérdi.
- A bátyád nem enged be nyakkendő nélkül!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A TEK-mosdató hadművelet 7 legjobb mondata
  2015-11-27 14:48:23, péntek
 
  A TEK-mosdató hadművelet 7 legjobb mondata

2015. november 27., péntek, 13:15

Szerző: hvg.hu

Ellentámadásba lendült a kormányzati kommunikációs gépezet: lejáratókampányt emlegetnek, sőt előkerült a "kivégzés" szó is.

Kedden jelentette be Hajdu János TEK-vezér a köztévében, hogy sorozatlövő fegyverekkel és robbanóanyagokkal rendelkező csoport tagjait fogták el egy hétvégén végrehajtott terrorellenes akciósorozatban. Este az ATV Egyenes beszéd c. műsorában sejtelmesen fogalmazott, részleteket nem árult el, csak hogy két különálló elkövetői körbe tartozó feltételezett terroristákat fogtak el.

Aztán másnak a Fővárosi Törvényszék közleményéből kiderült, nem nemzetközi terroristákhoz köthető csoportról van szó az egyik esetben, hanem bizony felvidéki hobbiműgyűjtőkről, akik szabadlábon védekezhetnek.

A TEK-blamázst követően majd egy napig hallgatott a kormányzati kommunikációs gépezet, majd ellentámadásba lendültek. A sajtót, az amatőröket, az ellenzéket hibáztatják, lejáratókampányt emlegetnek, sőt előkerült a "kivégzés" szó is. No de lássuk:

Nem az a kérdés, hogy ki profi, ki amatőr, hanem az, hogy ki az, aki bűncselekményre készül, és ki az, aki fegyvereket és robbanóanyagot gyűjt.

(Németh Szilárd, ATV)

Nagy hiba lenne, ha szakértők helyett politikusok vagy újságírók mérlegelnék a helyzetet, átvállalva a kockázat felmérésének felelősségét.

(Lázár János, Kormányinfo)

Nem szabad viccet csinálni az esetből, ugyanis az semmit sem jelent, hogy szabadadon védekezhetnek a "hobbi vagy hagyománytisztelő" gyanúsítottak.

(Kovács Zoltán, különböző reggeli tévéműsorok)

Kormánytagot akart "kivégezni" a TEK által elfogott, előzetesben lévő két férfi.

(Tasnádi László BM-államtitkár)

Nemtelen támadás érte a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ munkatársait.

(Pintér Sándor, rendkívüli sajtótájékoztató)

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János vezérőrnagy és munkatársai iránti bizalmam töretlen.

(Pintér Sándor közleménye)

Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára nem borult ki, és nem tombol

(A Belügyminisztérium közleménye)


http://hvg.hu/itthon/20151127_A_TEKmosdato_hadmuvelet_10_legjobb_monda#utm_source =hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2015_11_27&type-id =HvgDaily&user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Be kell tiltani a házőrző kutyákat???
  2015-11-27 14:32:01, péntek
 
  FIGYELEM, FIGYELEM!

Be kell tiltani a házőrző kutyákat???

Ha az ön házába bedrogozva bemegy egy betörő "kis értékű lopást" végrehajtani, és az ön házőrző kutyája súlyos, életveszélyes sérüléseket okoz a drogos és ittas tolvajban, és nem lesz arányban a tolvaj lopási szándékával a kutya "megtorlása", akkor Szegedi Gyöngyvér esküszegű bírónő ítéletének logikája szerint Önt 7 évre fogják lecsukni, mert Ön a házőrző kutyát a betörők megleckéztetése céljából tartja???

A társadalom-felforgató új világrend kettős-mérce jogrendjében a jogkövetők jogsérelme bagatellizálandó, a bűnözők jogainak jogvédelme lassan már mindnek előtti és feletti. TILTAKOZZUNK ELLENE!!!

25 év késéssel ugyan, de a bíróságokon és az ügyészségeken belül is kezdődjön el a rendszerváltozás!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pintér szerint kormánytagot akartak kivégezni a TEK által el
  2015-11-27 14:31:39, péntek
 
  Ehh..
Csak egyet?
Nevet nem tudsz mondani??? Igaz egyszerübb lenne azt felsorolni melyik az a kormánytag akit nem akarnak kivégezni .

Ezek folyamatosan hazudnak. Senkit, sem a rendőrséget, sem a TEK munkatársait "nemtelen támadással" nem illette! Akit joggal kritizált a sajtó az a nagyeszű Hajdú aki kéretlenül kiállt a sajtó elé és alattomos utalásokkal, hazugságokkal nemzetközi terrorcselekményt sejtetett. Ha ezt politikai megrendelésre tette, az felháborító, de nem lepődnék meg. Ha megfelelési kényszerből, akkor egy nagyon szánalmas figura. Szegény Magyarország! Szegény magyarok!


*******

Pintér szerint kormánytagot akartak kivégezni a TEK által elfogott "terroristák"


ma, 13:11

Pintér Sándor és Tasnádi László rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak, ahol elmondták: a TEK-nek információja volt arról, hogy az ország védett vezetői közül valaki ellen egy támadást szerveznek és akarnak végrehajtani.

Pintér szerint kormánytagot akartak kivégezni a TEK által elfogott "terroristák"

Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára a tárca pénteki sajtótájékoztatón kijelentette: kormánytagot akart “kivégezni" a TEK által elfogott, előzetesben lévő két férfi. Az államtitkár azt nem mondta meg, hogy pontosan ki ellen tervezett támadást a két férfi, annyit közölt: a szélsőséges nézeteket valló gyanúsítottak egy laza szerveződésű, “hadsereg" elnevezésű csoporthoz tartoztak.

Pintér Sándor elmondása szerint egy lehallgatás kapcsán indították el az akciót. Ebben olyan szavak hangoztak el, amelyek egyértelműen a kiemelt személyek életét fenyegették.

Pintér sajnálkozásának adott hangot az eset médiavisszhangja kapcsán, véleménye szerint "nemtelen támadás" érte a rendőrség és a TEK munkatársait.



http://propeller.hu/itthon/3174222-pinter-szerint-kormanytagot-akartak-kivegezni- tek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 544 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1201
  • e Hét: 11468
  • e Hónap: 22579
  • e Év: 176075
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.