Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Gyurcsány, te nem kérsz senkit semmire?
  2015-11-06 22:22:05, péntek
 
  2015.11.06. 09:05
Gyurcsány, te nem kérsz senkit semmire?

Azért szeretem én ezt a mi baloldali ellenzékünket, mert vagy néma kussban szemlélik Viktorunk ügyködését - lásd: pozitív semlegesség - vagy ha életjelet adnak magukról akkor is egymással vesznek össze. Azzal az ábránddal, hogy ezek egyszer valami értelmeset is fognak csinálni, és tényleg kormányváltó erőként lépnek majd fel régen leszámoltam, így a bosszankodás helyett kizárólag röhögni tudok mikor kitör az aktuális deathmatch.

Hillerpityu gyűlölt elmúltnyócév-liberális ellenségből hetek alatt lett "nemzeti érzelmű ember" - Orbán -, "jó miniszter, bölcs és gondolkodó ember" - Lázár - és tényleg: bölcsen, előre gondolkodva Hiller hirtelen elkezdett viktorék minden dolgával egyetérteni. Olyan udvarias, szmokingos keringőt kezdetek egymással lejteni, hogy a többiekben vigyázzba állt a szar is: aztakurvahétszentségit, ha nem vigyázunk ebből smár is lesz akárki meglássa!!!!

hiller1.jpg

Aztán beindult az ilyenkor szokásos baloldali feltételes reflex és kérni - kérlelni kezdték egymást:

- Tóbiás MSZP elnök kérni kezdte Hillert, hogy azonnal vonnya'vissza a kijelentéseit.

- Szigetvári Viktor Együtt elnök kérlelni kezdte Tóbiást, hogy legyen kedves elmagyarázni mit hogyan ért pontosan a hillerpityu, és mit szól ehhez a zemeszpé.

- Ferinél sűrű lehetett az éjjel, reggelig nem kért senkitől semmit, de hol van még a dél.

Szóval a szokásos körderpegés megindult, és a hagyományokhoz híven csak azt nem mondta senki: menj te a picsába pistikém! Ahogy arról sem értekezik senki egyelőre, hogy hétfői frakcióülésen elhangzott menekültkvóta elleni érvelés, a látványos Orbán támogatás mennyire egy 2018-ban kötendő kétharmados nagykoalíció előfutára, és mennyire nem az. Mert az is könnyen meglehet, hogy hillerpityunak csak megtetszett a szilikati irodája melletti szobácska.


http://varanus.blog.hu/2015/11/06/gyurcsany_te_nem_kersz_senkit_semmire
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
“Délután megálmodja a dolgot Orbán, másnap megszavazz
  2015-11-06 22:10:31, péntek
 
  2015. november 6. péntek

“Délután megálmodja a dolgot Orbán, másnap megszavazzák" - Rodics Katalin környezetvédelemről és földrablásról

Rodics Katalin a hazai környezetvédelmi szakma meghatározó személyisége, az államigazgatásban eltöltött évtizedek után jelenleg a Greenpeace mezőgazdasági felelőseként dolgozik. Interjúnkban arról kérdeztük, hogy miként építette le a rendszer a környezetvédelmet, miért siet a kormány az állami földeladásokkal, és hogyan szennyezik be génmódosított takarmányokkal az országot egy kormányközeli álcivil szervezet segítségével.

Évtizedekig dolgozott az állami környezetvédelem területén. Hogy látja a mostani folyamatokat?

A környezetvédelmi szakma mindig valahova csapódott, a malteros vödörbe vizes vödörből, mert hol az építésüggyel, hol a vízüggyel voltunk egy minisztériumban. De a nevében mégiscsak környezetvédelmi minisztérium volt, és megvolt a szakmai apparátus, ami évtizedekig biztosította a színvonalat. Rendkívüli jogászgárdával dolgoztunk, a többi tárcával való egyeztetési folyamatokban igenis volt szavunk.

Amikor az agrártárcával, a leginkább ellenérdekelt tárcával vontak össze minket, akkor sajnos nem arról volt szó, hogy mi tesszük zöldebbé az agráriumot, hanem az agrárlobbi darálta be a környezetvédelmet. Jöttek a leépítések, az elbocsátások többsége a volt környezetvédelmi stábot érintette. A környezetvédelem súlyának csökkenését szépen példázza, hogy az államtitkárból is helyettes-államtitkár lett, az is össze lett vonva a hungarikummal.

Illés Zoltánról nem is beszélve, hiszen ő azt mondta, hogy mindent megtesz a környezet védelméért, kivéve, ha Orbán mást mond. Orbán elég gyakran mondott mást. Nemcsak a minisztériumot, hanem a teljes természetvédelmi apparátust, a nemzeti parkok igazgatóit is leváltották. Helyükbe jogászokat, haverokat, olyan embereket ültettek, akinek dunsztjuk sincs arról, hogy mi is az a természetvédelem.

Az egész hatósági rendszert, a felügyelőséget, amennyire lehet kiürítették, úgy hogy gyakorlatilag nem maradt ott szakember, ha van elvétve, azok is megfélemlítve, pontosan utasítva küszködnek. Arról van szó, hogy útban van a természet-, és környezetvédelem.

Kinek van útjában?

A gazdasági lobbinak: ebben benne van a fejlesztésekkel kapcsolatos a természetvédelmi hatósági hozzájárulás kérdése és a hatásvizsgálati rész is. Most minden kiemelt beruházás lesz, a legpitibb dolgoktól kezdve, csak azért, hogy kikerülhessék az engedélyezési procedúrát és pöröghessen a daráló.

A minisztériumban hogyan találkozott az agrárlobbival?

Az elején akár még jónak is tűnhetett a találkozás, én vezettem a biológiai sokféleséggel foglalkozó osztályt. Az összes nemzetközi természetvédelmi egyezmény hozzám tartozott, és a mezőgazdasági haszonállatok és növények sokszínűsége is a génbankokkal együtt. Ennek persze megvolt az előzménye még a korábbi Környezetvédelmi Minisztériumban, mert sikerült a Tápiószelei génbankot megvédeni, az előző kormányok alatt az akkori agrárminisztériummal szemben. A GMO moratórium elérését az én osztályommal csináltuk végig.

Hamar látszott azonban, hogy óriási konfliktusok vannak. Ángyán csapatából én voltam az első akit eltávolítottak, nem is a GMO, vagy az agrárlobbi, hanem a vadászlobbi miatt. Nem engedtünk be külföldről minden illegális trófeát. Nagyon sok gazdag, befolyásos embernek nem adtuk ki a nemzetközileg meghatározott jogszabályok alapján ki nem adható engedélyt.

Semjén Zsolt is köztük volt?

Személyében nem. Semjén miniszterelnök-helyettes, és egyben a vadászkamara elnöke is: ez a két funkció minden normális államban alapvetően összeegyeztethetetlen úgy, hogy a pozícióját felhasználva intézkedik vadászati ügyekben. Itthon ez ma már annyira általánossá vált, hogy sokan észre sem veszik.

A magyar EU elnökség alatt én elnököltem a biodiverzitás Európai Bizottsági munkacsoportot, amikor áthelyeztek egy háttérintézménybe, de stikában még dolgozhattam a régi helyemen. Aztán egy augusztusi napon nem engedtek be a minisztériumba, és azóta sem mehetek be, amit most már nem igazán bánok, sőt inkább büszke vagyok rá.

Az agrár-közigazgatás is hasonló leépülésen ment keresztül?

Milyen vezetés az, ahol az agrár-közigazgatás államtitkára kijelentheti, hogy ő nem ért a mezőgazdasághoz, és ez nem szégyen? Ez önmagáért beszél. Politikai emberek kerültek tömegével szakmai pozíciókba, ahol szaktudásra lenne szükség. Ez azért fájdalmas, mert baromságokat csinálnak olyankor is, ahol esetleg nem is rosszat akarnának.

Délután megálmodja a dolgot Orbán, másnap megszavazzák. Ez nem csak azért veszélyes, mert így nem működhet a demokrácia, hanem azért is mert így nincs kontroll. Megalkotnak valamit és naponta kell módosítani, mert tele van olyan átgondolatlan hülyeségekkel, amivel működésképtelenné teszik az országot.

Átgondolatlan az állami földek eladása is?

Nem, személy szerint az a véleményem, hogy ezt már az első Orbán-kormány kitalálta. Már a piszkos tizenkettő (az állami agrárgazdaságok privatizációja - a szerk.) is ennek a nagy tervnek a része volt. Akkor fel kellett függeszteni, mert nem ők nyerték a választást. A kezdetektől fogva világos volt, hogy azért indult el a földbérleti pályázatok iszonyú gyors újrapályáztatása, hogy a végén megvegyék a földeket. Persze csomó mindent a legrémesebb álmunkban sem gondoltunk, ami aztán a gyakorlatban megtörtént, például Kishantoson.

Kishantos nem csak az Ángyán József elleni bosszú volt hidegen tálalva?

Nem, mert nemcsak Kishantossal történt ilyesmi, az csak a cinizmus csúcsa volt, s persze némi bosszúállás is volt benne. Ugyanezt megcsinálták a hortobágyi génmegőrzővel, vagy Borsodban is, ahol az Esély az Esélyteleneknek programban százötven cigányember ökogazdálkodást folytatott. Mindenütt elvették a földeket, ahol csak lehetett, a nonprofit szervezetektől. És nem csak tőlük, lásd hortobágyi, fejér megyei gazdák: haverok, strómanok lettek az új bérlők.

Nyilvánvaló volt, hogy az lesz, hogy ezeknek átjátsszák azt a földet. A sietség is teljesen érthető. Egyrészt itt van a Simicska ügy és Simicska földjei, ezeket árverezik, nem véletlenül, az elsők között. Másrészt most már mennek a perek a bérleti pályázatokkal kapcsolatban, amiből meg is nyertünk párat, lásd Kishantos esetét. Ki fog derülni, hogy sokszor jogszabályellenes volt a pályáztatás - ha nem itthon, akkor Strasbourgban, de ez azért elvesz egy-két évet.

Ám ha közben eladják azokat a földeket, akkor azt már szerintük nem lehet visszacsinálni. A pályázatoknál is döbbenetes volt, hogy visszaküldték a pályázati anyagokat feladó nélkül azért, hogy ne lehessen összehasonlítani, mi alapján nyert az egyik, és vesztett a másik. Így csak azt lehetett kutatni, és az van benne az Ángyán-jelentésekben is, hogy aki nyert, az jogosult lehetett-e a földbérletre?

Belső ellenőrzést rendeltek el a Nemzeti Földalapnál, és az kimutatta, hogy úgy volt kialakítva a pontok aránya, hogy a szubjektív rész, a gazdasági terv több pontot ért, mint az objektív rész. Azt hihetik, hogy ezeket a pályázatokkal kapcsolatos ügyeket a liciten eladással eltüntetik. Remélem nem így lesz.

A magyar állam 14 millió forintos kártérítést követelve beperelte a Greenpeace Magyarországot és a Kishantosi Vidékfejlesztési Központot. Az állam nevében eljáró Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) által indított per első tárgyalása 2015. november 10-én, 10 órakor lesz a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (Budapest, Varsányi Irén u. 40-44.). A Greenpeace és más szervezetek látványos demonstrációra készülnek aznapra, amire várják a civil résztvevőket is.

Hogy tudják átjátszani strómanoknak a nagyobb földeket?

Nagyobb parcelláknál egy ember papíron 300 hektárig vehet, de ahhoz sok stróman kell, hogy egy több ezer hektáros földnél ez egyénekből összejöjjön. Az alkalmazotti gárdával, vagy jó nagyra duzzasztott családdal például Mészáros Lőrincnél vagy a Mezőföld Zrt-nél végül összeállhat ismét a nagybirtok, ami egy kézbe tejel.

Nagyon sok átláthatatlan dolog van. Ami biztos az az, hogy a jelenlegi bérlők óriási előnyben vannak, és jórészt, talán a Simicska birtokok kivételével, az ő kezükbe kerül majd a föld nagy része. És persze spekulánsok kezébe.

Kezdve csak azzal, hogy a bérlőknek 10 %-os önrészt kell letenniük a hitelhez, míg a többieknek 20%-ot. Egy jó minőségű 30 hektáros földet nézünk, aminek 3-4 millió forint hektárja, akkor 10 milliót kellene letennie a kis családi gazdának, aki csak egy hónapja tudta meg, hogy az állam meg fogja hirdetni ezeket a földeket. Egy hónap alatt kellett volna előkapnia a farzsebből 10 milliót, szereznie egy ügyvédet, és helyben le kell még perkálni a harmincezer forintot, amit vissza se kap, csak azért, hogy részt vehessen az árverésen.

Ez a harmincezres regisztráció szerintem a nyilvánosság kizárása miatt jött létre, hogy ne menjen oda az a tíz felháborodott helyi gazda az árverésre, hogy a licitálók szemébe mondja, hogy te rohadt, te viszed el a mi földünket. Egyszerűen nem éri meg ez nekik a harmincezer forintot, és nem is fogják megcsinálni.

A másik felháborító az utólagos elővásárlás. Ez azt jelenti, hogy bárki nyer a liciten, az eredményt 60 napra kifüggesztik, és lehetősége van utólagosan a bérlőnek, hogy annyiért ő is megvegye. Még az arcát sem kell odatolnia, hogy szembeköpje a többi a liciten, mert meg sem kell jelennie. Tehát a gyakorlatban kizárják a tényleges helyi gazdákat, mindenféle propagandaszöveg ellenére.



Nem magyar sajátosság, hogy tőkeérdek mentén koncentrálódik a földvagyon. Milyen hatását látjuk a világban a ,,land-grabbing", a földrablás jelenségnek?

Katasztrofális, ha egy szóban akarjuk összefoglalni. Ezt nagyon jól lehet látni Dél-Amerikában, Argentína ennek a legtipikusabb országa. Virágzó mezőgazdaságú ország volt, az argentin marhahús a világ legjobb húsa volt, amíg el nem indult az amerikai tőkével és a GMO szójával az a folyamat, ahol gyakorlatilag kiszorították a helyi gazdákat a földjeikről.

A folyamat azzal indul, és ez lesz itt Magyarországon is, hogy elszegényedik a gazda. Olyan alacsony áron vásárolják meg tőle az exportra termelt árut, hogy nem keres annyit, hogy megvásárolja a saját élelmiszerét. A kisgazdálkodó az egész világon a második legveszélyeztetettebb szakmává vált a Világgazdasági Fórum a kihalófélben lévő szakmákról szóló jelentése szerint.

Ha a kisparaszt nem tud megélni, akkor eladja a földjét nyomott áron, és elmegy munkanélkülinek a városba. Aki pedig nem akarja eladni a földjét, azt kiszorítják. Argentínában konkrétan lepermetezték repülővel glüfozáttal, és egyéb vegyszerekkel azokat a földeket, amikhez ragaszkodtak a gazdák. Rengeteg per, beteg gyerekek és iszonyat lett ebből.

Végül megszerezték a tőkések ezeket a földeket, amiből az úgynevezett zöld sivatag, vagyis hatalmas génmódosított szójaültetvények lettek, és ma már nem önellátó mezőgazdasági termékekből Argentína. Nem termeli meg a saját kukoricáját, saját húsát, amit megenne. Óriási gazdasági csőd következett be.

Egy hónapja jelent meg az Európai Parlament kiadványa az Európában történő földrablásról, eszerint ez a folyamat itt a közép-kelet európai régióban zajlik a legintenzívebben.

Hazánkban is Argentínához hasonlóan alakulhat a földkérdés?

Gyakorlatilag ez előtt állunk Magyarországon azzal a különbséggel, hogy nem az amerikaiak, hanem a saját kormányunk csinálja meg ezt velünk. Olyan szöveggel ráadásul, hogy ha valaki csak a Kossuth rádiót hallgatja, és az MTV-t nézi, akkor minden gyönyörűnek tűnik.

De ha valaki jár vidéken, látja hogy mi a valóság. Én Szatmárban vagyok ismerős, tavaly 7 forint 50 fillérért vették át az almát, és ezután rengetegen kihúzatták az almaültetvényüket, mert nincs értelme gondozni 7,50-es dömpingárért. Ott is szépen elindult a földfelvásárlás, rengeteg munkanélküli van, a közmunkaprogram többet árt, mint használ. Teljes társadalmi leépülés, a helyi közösségek abszolút szétesése van ennek a folyamatnak a végén.

Ha belegondolunk abba, hogy egy falusinak úgy kell túlélnie, hogy a körülötte lévő földek nem az övéi, és még csak bérmunkában sem kell dolgoznia, mert úgyis elvégzi az a bazi nagy traktor, meg más gépek? Mégis miből éljen meg ott az az ember?

Ennek a pusztításnak a másik oldala az, hogy egy ilyen nagyipari mezőgazdaság már nem tud egészséges élelmiszert termelni, tehát ez a teljes társadalomra nézve katasztrófa. Már most is tény az, hogy a fogyasztó nem azt eszi, amit ő szeretne, és a termelő sem azt termeli, amit ő szeretne. Az élelmiszertermelő rendszerünk a tőke uralta nagyvállalatok kezében van, és ezeket a kérdéseket nagyrészt ők döntik el helyettünk, a tőkeérdekek alapján. Persze, ha hagyjuk!



DSCF7231



Külföldi tőkeérdekek juthatnak földhöz a most következő licitek során is?

A ,,Tök hülyének nézzük a lakosságot" cinizmus program megy. Állami kézből nem tudta volna megvenni a külföldi. Az állami kézben van a legnagyobb biztonságban a föld. Külföldi maximum attól a magyartól veszi meg, aki el akarja adni a földjét. Lázár pedig azzal érvel, hogy úgyis loptak. Döbbenet.

Hogy ezeket a földeket 20 évig nem lehet eladni, azért nem biztosíték, mert az alkotmányt is kéthetente módosították. Most eladják, aztán egy vagy két hét vagy hónap múlva azt mondják, hogy nem húsz év múlva, hanem egy év múlva lehet eladni. Most sem azért küszködünk, mert külföldiek akarják felvásárolni alólunk a földet, hanem a saját kormányunkkal harcolunk, ami tönkreteszi az országot, a vidéket, a kisgazdálkodókat, és ezzel az ökológiai gazdálkodás elterjedésének még a lehetőségét is.

A kormányzati kommunikációban az ökológiai gazdálkodás és a GMO-mentesség nagy barátja a kormány.

A kormány által elfogadott stratégiában az áll, hogy 300.000 hektárra növelik az ökológiai gazdálkodást folytató területeket, ehhez képest az elmúlt évben 7000 hektárral csökkent az ökológiailag művelt terület. A kishantosi és hortobágyi földeket elvették, és olyanoknak adták, akik nem ökogazdálkodást folytatnak. Ami a legnevetségesebb érvelés az az, hogy így tudjuk biztosítani Magyarország GMO menteségét. Hogy a jó istenbe mondhatja ezt Fazekas?!

Az alkotmányba rögzített kötelessége mindenkinek betartani, hogy nem termelünk génmódosított növényeket. Ennél erősebb védelem nem lehet. Hogy néznek az ilyen emberek szembe önmagukkal, amikor a hatalomért hajlandóak folyamatosan hazudni? Amit már Kishantos ügyében megfellebbezhetetlenül a bíróság is kimondott.

Nem tudom elhinni, döbbenetes, hogy az összes fideszes képviselő közül csak egy Ángyán volt, aki fel mert szólalni és fel mert állni. Hát ilyen gyáva nép lettünk? Átgondolják ezek az emberek, hogy mivé lettek?

Miként lett a GMO-mentesség a politikai zsákmányszerző elv kárvallottja?

Létrehoztak a minisztérium segédletével Zászlós Tibor és egy másik nagy tejipari cég vezetőjéből egy kéttagú ,,civil szervezetet", a GMO-mentes Magyarországért Egyesületet. Zászlós Tibor az Agrárkamara elnökhelyettese, a 9000 hektáron gazdálkodó Mezőfalvi Zrt vezetője, aki aktívan részt vett abban, ami Kishantossal történt. Ők hozták létre ezt az egyesületet, amit először senki nem értett, hogy két nagy cég miért csinál egy egyesületet.

Kiderült, hogy ők akarják megkapni a GMO-mentes jelölés ellenőrzésének jogát. Az egész világban és Európában 0,1% százalék alatt, vagy a kimutathatósági határig lehet a GMO szennyeződés olyan termékben, amit GMO mentesnek minősítünk. Az lenne szakmailag a legjobb, ha a kimutathatósági határ lenne, mert az egy ezrelék is azt jelenti, hogy valamennyi van benne, pláne, ha tízezer tonna takarmányról beszélünk.

Ez a GMO-mentes egyesület kilobbizta a miniszternél, hogy nálunk nem 0,1, hanem, 0,4 százalék legyen a határérték takarmányban. Azért, hogy az égvilágon semmit se kelljen csinálni a takarmány-előállítóknak, ha ezt a jelölést meg akarják kapni. Gyakorlatilag ezzel beszennyezhetik az országot. Így indulhat el a magyar GMO-mentesség tönkretétele, a GMO-mentes Magyarországért Egyesület segítségével.

Milyen lehetőség van arra, hogy kivédjük ezeket a hatásokat, vagy megakadályozzuk a földrablást? Maradt még a kezünkben valami?

Nagyon fontos, hogy mindenki érezze, hogy van a kezében valami. Nekem az a meggyőződésem, hogy felülről már nem várhatunk semmit. Talán az EU, amit annyira szidnak, mondjuk én sem voltam annyira EU párti az elején, de azt láthatjuk, hogy most ott vannak olyan intézmények, amikben azért még reménykedhetünk, például a strasbourgi bíróság.

Alulról kell elkezdeni szerveződni, de ez nem feltétlen forradalmat jelent. Az embernek a magánéletéből, a családjából, a körülötte élőkből össze kell toboroznia egy aktív közösséget. Meg kell szerveznünk magunkat,össze kell fogni, ha utáljuk a szomszédot, ha nem. Ha életben akar maradni a társadalom, akkor meg kell tanulni önfenntartóan élni. El kell kezdeni sokkal bátrabban élni. Együttműködni.

Nem lehet elbocsátani a pedagógusok 80-90 százalékát, nem lehet börtönbe dugni az összes gazdát, nem lehetne megfélemlíteni az összes polgármestert, önkormányzati vezetőt, bírót. Most az van, hogy egy-két ember kiáll. Azokat könnyű lehúzni, megbüntetni, elhallgattatni. Reményeim szerint egyre többen, lassan mindannyian látjuk, értjük, hogy mi zajlik körülöttünk. Ne a másikra várjunk! Mindenkinek szót kell emelni az őt ért igazságtalanságok ellen, és összefogni másokkal.

A termőföldeladásokkal kapcsolatban az a helyzet, hogy ha december 31-ig lefuttatják, nekem meggyőződésem, hogy ezt vissza lehet majd fordítani, annyi szabálytalanság van benne. Amíg van EU, és még EU-tagok vagyunk.

Ami föld megmaradt az emberek kezében, azon el kell kezdeni saját magának, és a helyi piacra is termelni, nem csak a felvásárlók árától függeni. Az egészet újra alulról kell felépíteni, ami ellen persze rengeteg tényező hat, de ha nem tudjuk meglépni, akkor súlyos gondok lesznek. Ebben kulcsszerepe van a civil szervezeteknek és a maradék független sajtónak, mert az emberek meg vannak félemlítve, tehát bátorságot kell adni. Ha összeállnak az emberek, és elkezdenek békésen valami újat felépíteni, azt nem lehet megállítani. Csak össze kéne kapni magunkat ebből a rettegésből, és apátiából, amibe az ország süllyedt. Én ezen dolgozom.


http://atlatszo.hu/2015/11/06/delutan-megalmodja-a-dolgot-orban-masnap-megszavazz ak-rodics-katalin-kornyezetvedelemrol-es-foldrablasrol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Visszatelepítik a farkasokat Magyarországra
  2015-11-06 22:03:10, péntek
 
  Visszatelepítik a farkasokat Magyarországra
mti
2015.11.06. 18:29

A szakember szerint várhatóan 10-15 évre lesz szüksége a társadalomnak ahhoz, hogy megtanuljon együtt élni a ragadozókkal.
Továbbra is cél a farkasok Magyarországra telepítése - mondta el az m1 aktuális csatornán pénteken Szilágyi István, a Fehér Kereszt Alapítvány elnöke.

A pécsi állatkertből október 31-én szökött meg egy farkas a kifutóját villanypásztorral is határoló két és fél méter magas kerítésen át, amikor egy gondozó az itatókat töltötte fel. Másnap járókelők a Tubesnél vették észre az állatot, értesítették a rendőrséget, akik riasztották az állatkert illetékeseit. A farkas fenyegetően lépett fel és már sötétedett, ezért Szatyor Miklós, az állatkert igazgatója kilőtte az állatot.

A Magyar Állatkertek Szövetsége a rendőrségi vizsgálat idejére felfüggesztette a Pécsi Állatkert tagságát - jelentette be az m1 Ma este című műsorában csütörtökön Andréka György, a szövetség elnöke.

Szilágyi István a döntéssel kapcsolatban hangsúlyozta: a szakma kiállt a biztonság, az emberélet biztonsága és a szakmaiság mellett.

Arra a kérdésre, hogy az állat miként tudott megszökni, a Fehér Kereszt Alapítvány elnöke elmondta: a farkas roppant ügyes, roppant taktikus vadállat, amely ebben az esetben valószínűleg megijedt.

Szilágyi István tudomása szerint jelenleg építkezések folynak a pécsi állatkertben, ráadásul ezek a farkasok a szökés előtt érkeztek Olaszországból a baranyai megyeszékhelyre, és vélhetően az utazás emelte meg az egyik állat stresszhormon-szintjét annyira, hogy megszökött.

Szilágyi István hozzátette, ő maga öt-hat éve foglalkozik farkasokkal, és dolgozik a faj magyarországi visszatelepítésén az északi határszélen.

A farkas az ökológiai rendszerben is fontos szerepet tölt be, szelektálva az erdők vadállományát, de várhatóan 10-15 évre lesz szüksége a társadalomnak ahhoz, hogy megtanuljon együtt élni a farkasokkal - jegyezte meg.

A szakember szerint egyik végletbe sem érdemes beleesni: nem szabad kedves állatként tekinteni a farkasra, de az ablakokat sem kell beszögelni miatta. Fontos, hogy a kirándulók hagyják békén az erdei állatokat - hangsúlyozta Szilágyi István.


http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/visszatelepitik_a_farkasokat_magyarorszagra /2451716/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tóta W.: Stirlitz újságot ír
  2015-11-06 21:58:18, péntek
 
  Van olyan érzésem, ha bevezetnék a sztahanovista mozgalmat és az évi 2 "a nemzetér"t nevű szombatot, senki nem szólna. Ritka ostoba egy népség vagyunk!
Viktor 2002-ben rájött, hogy demokráciában nehéz a csúcson maradni. Jobb felhúzni azokat a létrákat, amin ő felmászott a szarkupac tetejére. Ott azért frissebb a levegő, A gyerekei is saját gólyalábukra tudnak állni. Jut bőven a hobbira, csak a foci! Orvoshoz meg úgysem a Merényibe jár, de nem is idehaza. Nehogy már valaki oda felmásszon mellé. Végülis a nép már szavazott, minek ide több népszavazás. Meg ott vannak a konzultációk. Az hogy emiatt elmennek a rendszerváltás után született fiatalok nyugatra most még nem probléma, majd 15 év múlva, de addigis ő szívja a friss levegőt a hátunkra állva.



----------------------------------------------------


Tóta W.: Stirlitz újságot ír

2015. november 05., csütörtök, 08:45

Tóta W. Árpád Szerző:
Tóta W. Árpád

Szeretettel várjuk a szerkesztőségi titkosügynököt!


Sikerült a beépülés. Ma megkezdtem a fedett munkát a HVG-nél. Nem sejtenek semmit, mindenki nagyon kedves. A fizetésem 47 ezer forint lesz. Nekem kevésnek tűnik, de azt mondták, hogy ennyi jut, a legfontosabb, hogy a reklámadó be legyen fizetve, mert abból épül az ország. És hivatkoztak arra, hogy ha Zsiga Marcell úr szerint ebből meg lehet élni, akkor az úgy is van.

***

A mai napot a hírszobában töltöttem. Gyanús. Egyrészt ,,nyúzrúmnak" nevezik, ami Amerika-majmolás, másrészt valójában nem is egy szoba, csak egy nagy terem egyik sarka. Máris lelepleztem egy hazugságot!

A hírszerkesztők egymás között arról beszélgetnek, milyen színvonalas az MTI szolgáltatása, és hogy ők is ott szeretnének dolgozni. Nekem is egy csomó hírt küldtek át, hogy másoljam be őket a III. kerületi internetbe. Eléggé elfáradtam, őszintén szólva nem értem, mi olyan izgalmas nekik ebben.

***

Újabb fontos információ: ezek az úgynevezett ,,értelmiségiek" nagyon csúnyán beszélnek! Csak úgy repkednek a trágárságok. Persze ők azt hiszik, hogy senki sem tudja meg. Magnófelvételt a következő találkozón átadom. Szükség esetén felhasználható lejáratáshoz!

***

Ma a szerkesztőség munkatársai az M1 aktuális csatorna teljesítményét dicsérték és Rogán Antalt cukinak nevezték előttem. Gyanút fogtam, hogy a liberális sajtóban elterjedt beteges ,,irónia" áldozata vagyok, és valójában nem gondolják komolyan. Ez súlyos következtetésekkel jár: elképzelhető, hogy rájöttek titkos küldetésemre? Tisztelettel érdeklődöm, hogy vészhelyzetben számíthatok-e mentőakcióra vagy fogolycserére? Igyekszem ellenőrizni az eshetőség fennforgását.

***

Megfontolt stratégiával kiderítettem, hogy félelmem téves volt. Nem sejtenek semmit. Megfigyeltem, hogy néhányan együtt járnak cigarettázni, és esetleg ilyenkor szervezkednek. Bár nem dohányzom, az elmúlt három napban több ízben meglepetésszerűen csatlakoztam hozzájuk a teraszon azzal a fedőtörténettel, hogy ,,levegőzöm". Ekkor sem tapasztaltam azonban ellenzéki hangokat, sőt volt, aki erre a stadionépítési programot kezdte dicsérni, mert attól lesz egészségesebb az ország. Így elvetettem a gyanút, hogy a bolondját járatják velem.

***

Koordinátorom észrevételeit figyelembe véve óvatos mélységi felderítésbe kezdtem. Diszkréten megkérdeztem néhány ,,kollégát" arról az ellentmondásról, ami az újság tartalma és a bent tapasztalt egészséges hazafiság között feszül. Elmondták, hogy ők is nagyon utálják, hogy a lelkiismeretükkel szemben kell dolgozniuk, de ,,ilyen a kereskedelmi média". Arra panaszkodnak, hogy a piacnak kell megfelelniük, és a nemzeti térfélen egyszerűen nem tudnának labdába rúgni a Magyar Idők meg a 888 mellett. Ismét többen jelezték, hogy mennyire irigylik az állami médiában dolgozókat, amiért nem kell hazudniuk, és tevékeny részesei lehetnek Magyarország feltámadásának.

***

Ma sajnos részt kellett vennem az ellenséges aknamunkában. A ,,Hörcsög" pénzügyeit taglaló cikket - szerkesztői utasításra - nekem kellett közzétennem. Fedett státusomra tekintettel az utasítást végrehajtottam. Úgy vélem, ezzel a - futballhasonlattal élve - ,,gyalogáldozattal" biztosíthatom a további eredményes munkát. A cikk szerzője diszkréten félrehívott, és hosszasan magyarázkodott, mondván: senkit nem zavar igazából az a ,,pár szaros százmillió", de hát valamit fel kell ,,plankolni", mert az adja el a lapot. Kerülő úton érdeklődtem az informátor után, de azt a választ kaptam, hogy az iratok azonosítatlan postagalambbal érkeztek kora hajnalban.

***

Most már biztos, hogy nem buktam le: előléptettek! Egy hónap után könyvjutalomként megkaptam a Kis állambiztonsági olvasókönyv című kötetet. Ezenkívül rám bízták az első komolyabb feladatot: riportot kell készítenem a zöldhatáron. Állítólag kaptak egy fülest, hogy emberevők szálltak le ejtőernyővel Ásotthalomnál. Mivel a művelet nem veszélytelen, kérelmezem a szolgálati maroklőfegyver kiutalását sürgősséggel!

***

Egy fenyőerdőben vagyok. Az elmúlt huszonnégy órában csak a vadállomány okozott némi izgalmat. A menekültek ma valamiért nem támadtak. Hívtam az ügyeletes szerkesztőt, de azt üzente, várjak csak türelemmel, megmondta Orbán Viktor, hogy Európa elözönlése folyik.

***

Három napja várom a betolakodókat, a hőmérséklet éjszakánként igen kellemetlen. A főszerkesztő azt mondta telefonon, van olyan munkatársuk, aki három hete hasal a Hargitán egy szál távcsővel és egy oldal abált szalonnával, mert az országot meg kell védeni. Tegnap éjjel szokatlan zajokat észleltem a bozótban, de a megélhetési bevándorlónak vélt személyről kiderült, hogy az Index kiküldött tudósítója. Elmondása szerint náluk is nagyon komolyan veszik a bevándorlók elleni védekezést, ő majdnem egy hete van itt. A takarékos üzemmód utolsó perceiben írok. Be kell látnom, hogy nem vagyok alkalmas a küldetés folytatására. Kérelmezem mielőbbi kiemelésemet!


http://hvg.hu/w/20151105_Stirlitz_ujsagot_ir
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ország, ahol tényleg voltak gázkamrák a világháború idejé
  2015-11-06 21:38:27, péntek
 
  Az ország, ahol tényleg voltak gázkamrák a világháború idején, és faji alapon választották ki a "szerencsés nyerteseket"

A második világháború alatt mintegy 60 ezer ember vett részt az amerikai hadsereg által végrehajtott vegyifegyver-kísérletekben. Bár az amerikai védelmi minisztérium korábban már elismerte, hogy valóban zajlottak ilyen tesztek a háború alatt, csak nemrég derült ki, hogy a katonákat faji alapon válogatták szét. Az embertelen kísérletek gyakran egész életükre kiható egészségkárosodást okoztak a tesztalanyoknak.




Színesbőrűeket a frontvonalba!

Amikor a tisztek a gázkamrába vezették a katonákat, senki sem panaszkodott. Néhány másodperc múlva csöveken keresztül a mustárgáz és egy hasonló vegyület, a hólyaghúzó harci gáz keverékéből álló gázfelhőt engedtek rájuk. "Úgy érezted magad, mintha égnél. A srácok sikoltozni és üvöltözni kezdtek, és megpróbáltak kitörni a kamrából. Néhányan el is ájultak. Amikor végre kiengedtek minket, a fiúk már nagyon rossz bőrben voltak" - emlékszik vissza a 93 éves Rollins Edwards a megpróbáltatásokra.

Edwards egyike volt annak a második világháború alatt az amerikai hadseregbe besorozott 60 ezer katonának, akiket arra választottak ki, hogy egy szigorúan titkos projekt keretein belül a harci gázok katonákra gyakorolt hatását teszteljék.



Edwards 1945-ben, fiatal katonaként a Fülöp-szigeteken

Bár a Pentagon 1991-ben elismerte, hogy valóban hajtottak végre ilyen kísérleteket a második világháború alatt, hivatalosan eddig még senki sem ismerte be, hogy a kísérleti alanyokat faji alapon válogatták szét. 2008-ban Susan Smith, az Albertai Egyetem kutatója tárt fel részleteket a faji alapon végzett tesztekről, de tanulmánya nem kapott túlzottan nagy médiafigyelmet.

Mint írta, a Puerto Rico-ikat annak reményében tesztelték, hogy megtalálják a harci gázokra legjobban reagáló katonákat, akiket aztán az első vonalakba küldhetnek a fehérek helyett. A kísérletek során a fehér alanyok képezték a kontrollcsoportot. Az ő reakcióikat tekintették "normálisnak", amelyeket összehasonlítottak a kisebbségi csoportok eredményeivel.



A második világháború alatt Panamában végrehajtott harcigázgyakorlat

Van, akit a harcigáztesztek a hírhedt tuskegee-i szifiliszkísérletre emlékeztetnek, amelynek során az amerikai kormány által megbízott tudósok - ígéretük ellenére - nem részesítették megfelelő egészségügyi kezelésben a kísérletbe bevont alabamai néger földműveseket, hogy így tanulmányozhassák a szifilisz élettani hatásait.

Saját japán származású állampolgáraikat sem kímélték

Mint azonban az amerikai National Public Radio médiavállalat nemrég folytatott kutatásából kiderült, a tesztek nemcsak feketéket és Puerto Rico-ikat, hanem japán származású amerikaiakat is érintettek. Utóbbiak bevonásával azt szerették volna megvizsgálni, milyen hatással lehet a harci gázok bevetése az ellenséges japán erőkre.



Fekete katonák védőfelszerelésben gyakorlatoznak az 1940-es évek elején a hírhedt marylandi Edgewood Arsenalban készült képen

A kísérletek a legnagyobb titokban zajlottak, és természetesen semmi nyomuk nem maradt a tesztalanyok katonai nyilvántartási dokumentumaiban. Az érintettek nem részesültek orvosi kezelésben, és ha nem akarták megkockáztatni, hogy katonai börtönbe kerüljenek, vagy elbocsássák őket a hadseregtől, titokban kellett tartaniuk, hogy min mentek keresztül.

A kísérleteknek három típusuk volt. Az egyikben folyékony mustárgázvegyületet öntöttek a tesztalanyok bőrére, emellett előfordult, hogy az érintetteket a szabadban, szimulált harc közben tették ki a harci gázok hatásainak, és volt, hogy a már említett kamrákba engedték be a veszélyes anyagokat.

Befőttesüvegbe gyűjtött bőrdarabok

A csendes-óceáni hadszíntéren található szigetekéhez hasonló éghajlata miatt kiválasztott panamai San José szigetén több mint 100 kísérlet zajlott a második világháború alatt. A tesztek egyik Puerto Rico-i születésű alanya, a 95 éves Juan Lopez Negron elmondta, hogy őt és társait kiküldték a dzsungelbe, majd amerikai katonai repülőkről mustárgázt szórtak szét a területen. "Nekünk volt egyenruhánk, amely megvédett minket, az állatoknak viszont nem. Minden nyúl meghalt" - emlékezett vissza Negron.

A mustárgáz másodperceken belül kárt okoz a DNS-ben, fájdalmas vízhólyagok és égési sérülések keletkeznek tőle a bőrön, egyes esetekben pedig életveszélyes betegségek, többek között asztma, leukémia, bőrrák és tüdőtágulás kialakulásához is hozzájárulhat.

Edwards elmondta, hogy a vegyületek gyakorlatilag lenyúzták a bőrt a kezéről. Az ellenszegülés azonban elképzelhetetlen volt, különösen egy fekete katona számára. Edwards folyamatosan vakarja a lábait és a kezeit, és még 70 évvel később is gyakran jelentkeznek kiütések a bőrének azokon a részein, amelyek megsérültek a kísérletek következtében. Az egykori katona egy befőttesüvegbe gyűjti a lepattogzott bőrdarabokat, hogy bebizonyítsa az embereknek, milyen borzalmakat volt kénytelen átélni.



Edwards karja és az összegyűjtött bőrdarabok

Voltak azonban, akik Edwardstól eltérően nem szerettek beszélni megpróbáltatásaikról. Egy alkalommal a tizenéves David Bessho a nappali egyik falán díszelgő elismeréséről kérdezte apját, Louis Besshót. A többi közül kilógó emléklap az apa vegyifegyver-kísérletekben való részvételéről szólt. A kitüntetéshez egy hosszú listát is csatoltak, amelyen a teszteken részt vevők neveit sorolták fel.

Louis Bessho neve a dokumentum tizedik oldalán tűnt fel, ám innentől kezdve feltűnően sok lett a hasonló hangzású név: Tanamachi, Kawasaki, Higashi, Sasaki. Egymás után több mint 36 japán származású amerikait soroltak fel a listán. Louis Bessho aznap este mondta el fiának, hogy az amerikaiak arra voltak kíváncsiak, milyen hatással vannak a japánokra a harci gázok.



A bal oldali képen Louis Bessho 1969-ben. Mellette japán-amerikai katonáknak, többek között Besshónak kiadott, katonai parancsokat tartalmazó dokumentum 1944-ből

Az amerikai védelmi minisztérium által az 1990-es években nyilvánosságra hozott anyagokból kiderült, hogy az amerikaiak a mustárgáz japánok ellen történő bevetését tervezték. Azzal számoltak, hogy bevetésével akár 5 millió embert is megölhetnek.

Egy japán származású amerikai özvegy, Susan Matsumoto elmondta, hogy 2004-ben elhunyt férje, Tom azért fogadta el a kísérletekben való részvételt, mert úgy gondolta, így bebizonyíthatja, hogy rendes amerikai állampolgár. Az özvegy hozzátette, hogy a háború alatt FBI-ügynökök látogatták meg a családot, és arra kényszerítették őket, hogy égessék el japán könyveiket és lemezeiket, így bizonyítva, hogy lojálisak új hazájukhoz. Később egy arkansasi internálótáborba hurcolták őket.

Férje ennek ellenére szerette Amerikát. Az országhoz való viszonyára jellemző, hogy feleségétől egy alkalommal megkérdezte: "Hol találsz még egy ilyen helyet, ahol ennyire szabad lehetsz?"...

(Múlt-kor nyomán)

https://m.kuruc.info/r/6/144944/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi is az a demokrácia, és mi az a rasszizmus?
  2015-11-06 21:34:23, péntek
 
  Mi is az a demokrácia, és mi az a rasszizmus?

Egy menekült megkérdezi az anyjától:
“Mama, tulajdonképpen mi is az a demokrácia, és mi az a rasszizmus?"
“Nos, fiam, a demokrácia az, amikor a német mindennap dolgozik, amiért mi itt ingyen lakhatunk, fizetség nélkül orvosi ellátásban részesülhetünk, ingyen étkezhetünk, zsebpénzt is kaphatunk, mégpedig jóval többet, mint ezeknek a fösvény német nyugdíjasoknak a járuléka. Fiam, ez hát az igazi demokrácia!"
“De anya, nem fog megneheztelni ránk ezért a német?"
“Az könnyen meglehet, fiam, de az már rasszizmus lenne."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezek azt hiszik, örökké így lesz?
  2015-11-06 21:29:50, péntek
 
 

Orbán lánya az ifjú férjének milliárdos megbízásai közben írta meg, hogy saját lábon állnak. Miközben azzal sem számolt el, hogy kinek a lábán állva fizeti ilyen fiatalon a 15 milliós svájci tandíját.
Andy Vajna Orbántól milliárdos adókedvezményeket kapott a kaszinóira. Felesége most közölte: "saját lábon is meg tudna állni" bár "arra még nem gondolt, mi lesz, ha egy nap Andy nem áll mögötte". Lehet, hogy Vajna Tímea 40 milliós Audijának ülésén nehéz a valódi saját lábon álláson gondolkozni, de talán akkor visszavehetne az önfényezésből...

http://444.hu/.../orban-rahel-ferjemmel-sajat-eronkbol-boldo.../
http://24.hu/.../vajna-timi-annyit-dolgozom-mint-egy-haziass.../
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Túlélési tanácsok migráns-apokalipszis esetére
  2015-11-06 20:15:21, péntek
 
  A csehek és az osztrákok például elképesztő mennyiségben vásárolják a fegyvert és a lőszert, gyakorlatilag kommenista országokra jellemző áruhiány van a fegyverboltokban. Más országokban, például Svájcban, az atombunkerben és a felhalmozott konzervekben hisznek. Az eljövendő apokalipszis túlélésre mára egy egész iparág épült. A shtfplan.com-on, amely katasztrófa-rajongók egyik kedvelt internetes oldala, remek tippeket kaphatunk a túléléshez.

A hét témája: hogyan válasszuk ki társainkat, akiket beengedünk a bunkerünkbe.

A migránsválság miatt feltünedeztek atombiztosnak hitt társadalmunk pajzsán a rések. A rendszer pedig bármikor átszakadhat, főleg, ha kétmillió muszlim rugdossa kívülről, meg gyerekek fejével próbálják betörni. A túlélés-tematikában pedig komoly tanulmányokat írnak azok félig munkanélküli arcok, akik zacskót húznak a cipőjükre és bevásárlókocsiban tolják haza a maguk által ásott pincébe a konzervet és a vizet. Szerintük teljesen mindegy, milyen fegyvereink vannak, vagy milyen képességek birtokában vagyunk, a végén úgyis az emberek, akikkel körülvettük magunkat, fogják majd biztosítani számunkra a túlélést.

A család sem mindig tuti, ha poszt-apokaliptikus közösségről van szó. De azok a barátok sem a legmegfelelőbbek, akik hasonló felkészültséggel, és hasonló nézetekkel bírnak, mint mi. Sőt, ők azon lesznek, hogy átvegyék az irányítást. Házastársban szintén nem lehet megbízni, de ez közismert rögvalóság minden olyan ember, aki volt már szombaton nagybevásárolni csajával a legközelebbi madaras teszkóban...

A lényeg, hogy az ember már most kiépítsen egy túlélő-hálózatot.

Olyan emberekkel kell barátkoznunk, akik értenek valamihez - mondjuk meg tudnak szerelni egy autót, vagy tudnak nyílhegyeket faragni. Logikus következtetésünk, migránsokkal és bölcsészekkel nem érdemes haverkodni, sörre sosem hívnak meg pénz vagy értelmes vallás hiányában, apokaliptikus környezetben meg még ennyi hasznukat se vesszük.

“Lassan úgyis rájönnek majd, hogy mi történik körülöttük, a lényeg, hogy legyen szívük és képesek legyenek feláldozni az életüket egy közösségért." - fogalmazza meg a lényeget egy másik világvégehobó

Szóval politikusokkal, rendőrökkel, bankárokkal, NAV dolgozókkal, gimnáziumi matektanárokkal nem érdemes ismerkedni? Ez könnyedén abszolválható feladat. Ápolónőkkel viszont kifejezetten érdemes, jó parti, mert tulajdonképpen most is az éhhalál szélén, az életük és egészségük kockáztatásával segítenek ismeretleneken.

Plusz mindig kell egy hasznosidióta és például Komáromy Gergő alkalmas lehet a feladatra. Van annyira hülye, ha szírnek vallanánk magunkat, akkor az élete árán is megvéd bármitől.
Views All Time


http://tutiblog.com/ki-lesz-veled-a-bunkerben-tulelesi-tanacsok-migrans-apokalips zis-esetere/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
FELDERÍTŐ: Balaton-parti narancsos mutyiparti és röpködő szá
  2015-11-06 20:06:44, péntek
 
  2015. 11. 6. 18:25
Siófok
korrupció
Fidesz

FELDERÍTŐ: Balaton-parti narancsos mutyiparti és röpködő százmilliók Siófokon

Csalás, lopás, sikkasztás, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés - csak néhány azok közül a bűncselekmények közül, amelyek gyanúja felmerült a Siófoki önkormányzat cégének átvilágítása során. Az N1TV csapata utánajárt, hova tűntek a balaton-parti város lakosainak adóforintjai.

Tavaly októberben a siófoki választók leváltották a 20 évig regnáló fideszes polgármestert, Balázs Árpádot. Az új polgármester teljes körű átláthatóságot és átvilágítást ígért, ugyanis olyan hírek terjedtek el, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő cégek, kvázi pénzmosodaként működnek. A polgármester ezért kezdeményezett vizsgálatot a Balaton-parti Kft ellen (a jelentésről portálunk is beszámolt)

https://youtu.be/K7afKK4ip-M


http://alfahir.hu/felderito_balaton_parti_narancsos_mutyiparti_es_ropkodo_szazmil liok_siofokon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felbugyogott a zsiger a demográfiai fórum kapcsán
  2015-11-06 20:03:51, péntek
 
  Felbugyogott a zsiger a demográfiai fórum kapcsán

Családjogi konferenciát merészelnek tartani Budapesten a következő címmel: Demográfiai Fórum. Na, ez ki is verte a biztosítékot libnyaféknál. A konferencia témája ugyanis annyiban összegezhető a libnyaf számára, hogy minden, ami nem ők.

Miért Rigó

Kirekesztettnek érzik magukat, mert oly módon feszítették ki a család fogalmi hálóját, amibe nem tudnak belekapaszkodni. Amiről lepotyognak. Ebből aztán hihetetlen hiszti kerekedett, olyannyira, hogy feltehetően a HVG szerkesztőségének be kellett szereznie a hányásbiztos klaviatúrát.

Kedélyesen bugyog fel belőlük a zsiger.
Ilyen bajuk van a HVG-seknek többek között:

,,A Fidesz egy ideje következetesen elutasítja a bevándorláson alapuló népességgyarapítást, és a születésszám növelésével akarja a fenyegető népességfogyást megállítani."

A HVG ezt szakmai nonszensznek nevezi. Mi viszont belekérdezünk, milyen alapon nevezik szakmának az olyat, amelyik úgy érvel: Magyarországon ne vállaljanak gyereket az emberek, mert majd lesznek helyettük bevándorlók.

Félretéve az iróniát: a HVG nem szakmai szervezetek, hanem világvége-szekták véleményét tolmácsolja. Egy olyan tökéletes önfeladásét, amelyik belenyugszik abba, hogy a liberális értékrend maximum egy pincsi gondozását nem tekinti genderfóbnak.
Van még olyan baja is a HVG-seknek, hogy az Orbán Viktor ilyeneket mond:

,,Más, kevésbé fontos témákra több pénz és figyelem jut, mint a gender témák, homoszexualiások házassága. Ezek kedves témák, de nem hoznak megoldást."

Igen, kedves világvége-szektások és HVG. Kvázi a ti fizetésetek, és a mi életünk pocsékolódik el arra, hogy olyan huszadrangú kérdésekkel foglalkozzon a világ, mint a melegek házassága, a nemváltás, meg az önmagunk kifordításának alkotmányos joga. Ezt a témát csak ti tartjátok életben, a tüzénél egyedül ti melegedtek.

Az elveitek betartása ugyanis egyenes út a kihalás felé. Ebben nem mindenki partner.
A legfőbb bajuk persze azzal van a HVG-seknek, amikor Orbán aszongya:

“Minden alkalmat meg kell ragadnunk, hogy nyíltan és tabuk nélkül beszéljünk demográfiai kérésekről. Nap mint mit nap szembesülünk azzal, hogy vannak szavak az európai közbeszédben, amiket nem lehet kimondani."

Itt lényegében az üres bölcsőkről van szó. Ezekről azért hallgat Európa, mert a HVG és a hozzájuk hasonló szektások belefojtják a szót azokba, akik a hagyományos értelemben vett családról és a hagyományos értelemben vett gyerekcsinálásról beszélnek. Mit belefojtják, egyenesen kivégzik. Intellektuálisan intellektus nélkül. Falkatempóban.

Azzal a válasszal, hogy az emberek már úgysem akarnak gyereket, mert olyan genderfree világban akarnak élni, amiről a HVG-sek ábrándolnak. Mindenki más meg retardált gondolkodású valamifób.

Majd a bevándorlók lesznek a mi gyerekeink. Róluk gondoskodhatunk, az ő pátyolgatásukkal hódolunk szülői ösztöneink előtt.

Hihetetlen, egy magát sajtóorgánumnak nevező ojjektum ennyire mélyre képes süllyedni erkölcsileg. És tulajdonképpen a semmiért. A nulláért. A köldöknézegetős, önkifordítós kipusztulásért. Hogy csak úgy élnek bele ebbe a világba, ahol a pénzt a Télapó tolja, és ahol az egyetlen feladat az, hogy másokat a normalitásuk miatt basztassanak.


http://tutiblog.com/felbugyogott-a-zsiger-a-demografiai-forum-kapcsan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 544 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3391
  • e Hét: 13658
  • e Hónap: 24769
  • e Év: 178265
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.