Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Ócska parasztvakítás a vagyonnyilatkozat – a tolvajok
  2016-02-02 20:44:39, kedd
 
  Ócska parasztvakítás a vagyonnyilatkozat - a tolvajok szemberöhögnek minket

2016. február 02. 17:05 - Első Kézből

Lezajlott a magyar ,,demokrácia" egyik legcinikusabb színjátéka - a képviselői vagyonnyilatkozatok éves leadása.

Gombnyomogatóink és ,,közjogi méltóságaink" (haha) igazi 21. századi módon, papírra firkantva vallottak vagyoni helyzetükről, amely papírok beszkennelve kerültek fel az országgyűlés honlapjára.

A politikai sajtó rákapott az elé vetett morzsákra és úgy tett, mintha egy pillanatig is komolyan lehetne venni a közröhejszámba menő önbevallásokat.

Amelyekből ,,kiderül" például, hogy Pintérnek egy ősöreg Wartburgja, Rogánnak 500 forintnyi megtakarítása, Orbánnak pedig egy fél háza, 5 millió forint készpénze és egy 7 millió forintos jelzáloghitel-adóssága van. Továbbá a Mikulás létezik, a kisbabát pedig a gólya hozza.

tolvajok-cimlap.png

A vagyonnyilatkozati rendszer a mai formájában - bármiféle objektív ellenőrzés és szankció nélkül, bekamuzásos alapon - nem más, mint az állampolgárok cinikus szembeköpése. Az átláthatóság eszményének, a képviselők számonkérhetőségének nevetségessé tétele. Maguk a képviselők röhögtek a legjobban, miközben kitöltötték ezeket a semmire sem kötelező fecniket.

Pedig a ,,családi összefogásból" vásárolt giccspaloták, a hetente táguló pasaparki villák, a saját lábon álló pereputty, és a strómanként funkcionáló haverok korában semmire nem lenne égetőbb igény, mint a közpénzből összeharácsolt vagyonok feltárására és az elbizakodott lopikázók büntetőjogi felelősségre vonására.

Meddig kajáljuk be, hogy míg lassan mindenki multimilliomossá vált Orbán környezetében (az apja, a lánya, a veje, a lelátóbeli szotyipartnerei, a fogorvosa, a polihisztor gázszerelője, de még a ,,munkanélküli", ibizán nyaralgató főtanácsadója is), addig ő eljátssza nekünk a puritán életű családapát, aki egyik hónapról a másikra él?

Van-e élő ember ezen a Földön, aki beveszi ezt? A Forbes üzleti magazin mindenesetre nem: ők 6,9 milliárd forintra becsülik az Orbán-család valódi vagyonát. Szép teljesítmény úgy, hogy az embernek soha az életében nem volt a politikán kívül valódi munkahelye.

Fontos tudatosítani, hogy a fideszes tolvajtempó személy szerint minket károsít meg. Abból, amit ellopnak, nekünk nem lesz európai szintű orvosi ellátásunk, a mi gyerekünknek nem jut versenyképes tudás, és nekünk kell miatta többet dolgozni és adózni.

Ezen kívül a szemünk előtt zajló ordenáré korrupció a közmorált rombolja le és az államhatalomba vetett bizalmat rohasztja szét. Miért legyek én tisztességes, ha a vezetőim két kézzel zabálják a közöst? Ezeknek adózzak, hogy többet tudjanak ellopni? - Egy ilyen országnak nincs jövője, egy ilyen országban tisztességes embernek nincs kedve élni, vállalkozni.

A fideszes maffia nem csak a mi pénzünket, de a gyermekeink és az unokáink jövőjét is ellopja. Pontosan addig, amíg mindezt lehajtott fejjel, meghunyászkodva eltűrjük.

http://nyugatifeny.blog.hu/2016/02/02/ocska_parasztvakitas_a_vagyonnyilatkozat_a_ tolvajok_szemberohognek_minket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Majd kiforrja ez magát!
  2016-02-02 20:40:54, kedd
 
  Majd kiforrja ez magát!


Posted on 2016-02-02

Elmaradt idén a közmunkások szokásos év eleji béremelése

Egyelőre a tavalyi bérüket kapják a közfoglalkoztatottak, mivel nem született döntés az idei emelésről - írta kedden a Magyar Nemzet a Belügyminisztériumtól kapott tájékoztatásra hivatkozva.
A korábbi években már decemberben, a minimálbér-emeléssel együtt döntött a kormány a közmunkások béréről, de tavaly év végén ez nem történt meg, így januárban minden közfoglalkoztatott nettó 51 847 forintot kap kézhez - írta a Magyar Nemzet.
Megjegyezték, hogy a kormány a tavalyi 270 milliárd után idén 340 milliárd forintot szán közfoglalkoztatásra, ha a béreket nem, vagy minimális mértékben emelik, akkor a plusz forrásból a létszámot növelhetik, amely jelenleg a 2013-as szint hétszerese.
(HVG)
Bal-Rad komm: “...a plusz forrásból a létszámot növelhetik, amely jelenleg a 2013-as szint hétszerese..."
-Igen érdekes egy alternatíva! Kiváltképp akkor, ha közmunkás státusban KIKÖZVETÍTIK A JAVÁT RABSZOLGÁNAK! (Hiszen már több területen munkaerőhiány van!)

http://www.balrad.com/2016/02/02/majd-kiforrja-ez-magat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fizetünk mint a katonatiszt!
  2016-02-02 20:34:49, kedd
 
  Fizetünk mint a katonatiszt!

Posted on 2016-02-02 by Admin

A magyar kormány 50 milliárddal támogatja a Vajdaságot

Kiírták annak a vajdasági gazdaságfejlesztési programnak az első pályázatait, amelyet a magyar kormány 50 milliárd forinttal támogat.
Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára novemberben jelentette be, hogy a magyar kormány 50 milliárd forintos gazdaságfejlesztési programot indít a Vajdaságban. Akkor azt mondta: a keret nagy részét hitelprogram teszi ki, közel 30 milliárd forintos összeggel, a maradék húszmilliárd vissza nem térítendő állami támogatás.

caution-politicians-at-work
Hozzátette: a programot a Vajdasági Magyar Szövetséggel közösen hajtják végre. A támogatás egy középtávú, ötéves fejlesztési tervre vonatkozik, a pénz évente érkezik a 2016-2018-as időszakban. A programban a legnagyobb hangsúlyt a mezőgazdaságra, a turizmusra, valamint a kis- és közepes vállalkozások fejlesztésére helyezik, a cél pedig az, hogy megállítsák, illetve visszafordítsák a fiatalok külföldre vándorlását. Az első pályázati kört január 31-én, tíz területen hirdette meg a Prosperitati Alapítvány, a pályázati folyamat részleteit Magyar Levente fogja ismertetni csütörtökön Szabadkán. Ezt követően széleskörű ismertető kampány indul a Vajdaság egész területén, amelynek keretében a területi irodákat is megnyitják.
(agroinform)
Bal-Rad komm: Vajdaság Belgrádtól folyósított éves költségvetése KEVESEBB, mint amivel most a döbrögista horda a VMSZ-t kistafírozza! Korábban már a “magyar" qrmány bevallotta, hogy a számára kedves ottani politikai szervezeteket kívánja apanázsolni!-közpénzből! Nem is akármennyiből!
Magyarán: zajlik a döbrögista horda levélszavazatainak összevásárlása! A magyarországi adóforintokból!
Jó ez nekünk?!- magyarországi MAGYAROK!


http://www.balrad.com/2016/02/02/50967/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A döbrögista skizofrénia legújabb virága
  2016-02-02 20:33:17, kedd
 
  A döbrögista skizofrénia legújabb virága

Posted on 2016-02-02 by Admin

Rétvári: A közoktatásban további változtatások kellenek


A következő napokban küldik ki a meghívókat azoknak a szervezeteknek, amelyek részt vesznek majd a köznevelési kerekasztal munkájában - mondta az InfoRádiónak az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence úgy fogalmazott: az eddigi egyeztetések “nulladik eredménye" a tanárokat érintő bürokrácia csökkentése volt, mert érzékelik azt, hogy a közoktatásban további változtatások kellenek.

“Igyekszünk mindenkit meghívni a köznevelési kerekasztal egyeztetésére, aki a köznevelésben érdekelt. Nemcsak az állam részéről, vagy a fenntartó KLIK, vagy a nem állami fenntartók részéről lesznek ott képviselők, hanem ugyanúgy a szakszervezeti oldalt is, mint a munkavállalói érdekképviseletet is meghívjuk, de ugyanúgy a köznevelési szakmai szervezetek - ami a pedagóguskart jelenti -, ott lesznek a szülők és a diákok képviselői, a munkaadók képviselői" - mondta a parlamenti államtitkár.

“A Pedagógusok Szakszervezetét már múlt héten személyesen Balog Zoltán miniszter úr meghívta. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete múlt héten kedden a minisztériumunk előtt tartott sajtótájékoztatót, ahol követelte a köznevelési kerekasztal minél hamarabbi összehívását minél szélesebb körben. A hét végén már napirendi pontokat is megfogalmazott, majd pedig hétfőn bejelentették, hogy bojkottálják a köznevelési kerekasztalt, és mindenki mást is erre szólítanak fel" - idézte fel Rétvári Bence.
“Nagyon furcsának találjuk, hogy egy héten belül a köznevelési kerekasztal összehívását is követelik, másrészről bojkottálási felhívást is közzétesznek. Mi úgy gondoljuk, hogy a megoldásnak mindenképpen útja a köznevelési kerekasztal" - fogalmazott az államtitkár.
“A következő napokban érkeznek a meghívók, akkor fog eldőlni a végleges összetétele a köznevelési kerekasztalnak" - közölte.
A minisztérium tett konkrét lépéseket a pedagógusokat érintő bürokratikus terhek csökkentésére. A szakszervezetek, iskolák ezzel szemben gyökeres változtatást szeretnének a közoktatásban, amelynek része az, hogy csökkenjen a kötelező óraszám, ne legyenek a gyermekek kötelezően 4 óráig bent az iskolában, a KLIK átalakításával kapcsolatos terveket is felvetettek.
Rétvári Bence felidézte: “már az előző hónapokban is heti rendszerességgel zajlottak egyeztetések a minisztériumban szakértői szinten. Ennek az eredménye - azt is mondhatnám, hogy a köznevelési kerekasztalnak vagy az új köznevelési konzultációnak a nulladik eredménye - az, hogy a pedagógusoknak a tanfelügyelettel, a minősítéssel kapcsolatos adminisztratív terheit egyharmadára csökkentettük" - emlékeztetett.
“De jól tudjuk, hogy akár ez a változtatás, akár a KLIK-nek az a belső változtatása, ami a tankerületi központoknak több jogosítványt adott, és csökkentette a budapesti KLIK-központnak a hatásköreit, fontos első lépések voltak, de továbbiak is kell, hogy következzenek" - jelentette ki az államtitkár.
“Mi magunk is látjuk, hogy azoknak a felvetéseknek a jó részével, amit a szakszervezetek is mondtak, a pedagóguskar is mondott, valóban foglalkozni kell, mert javítani kell ezeken a szabályozásokon vagy bizonyos állapotokon" - jelentette ki Rétvári Bence.
Az államtitkár elmondása szerint széleskörű fórumsorozatot indítanak, ahova minden magyarországi iskola meghívást kap.
(inforadio)
Bal-Rad komm: A magyarországi közoktatásban nagy bajok vannak. Amik nem is tegnap kezdődtek. Talán nem is az a legnagyobb baj, amik miatt most a tanárok morgolódnak. A probléma rendkívül összetett, és nyugodtan kijelenthetjük: a döbrögista horda alaposan odatette a magáét!
Erre mi történik?
Rétvári-ez a barom!-csak éppenhogy rá nem zendít “a zeemúúttnyócév" rigmusra! Megcsinálták a bajt, és most élére állnak a hibakijavítósdi erőlködésnek! Abszolút kívülről nézik az okokat, és bejelenti Rétvári, hogy ők tudják a gyógymódot.
HISZEN KEZDETEKTŐL FOGVA EZEN MUNKÁLKODNAK! RAJTUK UGYAN NEM MÚLOTT A DOLOG!
“...az eddigi egyeztetések “nulladik eredménye..."-hogy a napnál is világosabban látható: a bolond váltig állítja, hogy ő azért zárkózott be a zártosztályra, hogy megvédje magát a bolondoktól, akik “odakint" szaladgálnak. És igazándiból ez a döbrögista kommunikáció lényege! CSAK MI VAGYUNK NEM BOLONDOK!

http://www.balrad.com/2016/02/02/a-dobrogista-skizofrenia-legujabb-viraga/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brutális szegénység jön Magyarországra
  2016-02-02 20:07:08, kedd
 
  Ez nem újdonság , jól látszott már 2-3 éve , milyen siralmas jövőt jelent teremtett a fideszes rezsim , nem véletlen ekkora a magyarok elvándorlása ! Látják a siralmas jövőt , és sajnos jól !

******************************

Brutális szegénység jön Magyarországra

Dóra Melinda Tünde

2013. 10. 17. 16:10

Az előrejelzések szerint még évtizedekig nem lesz nagy változás: folytatódik az elszegényedés.
Korábban a témában:

Leszakadó régiók, a magyar kilátástalanság okai
Íme, Magyarország legszomorúbb apróhirdetései
A szegénység gátolja a szellemi teljesítményt?

Ma, a szegénység világnapján különösen érdemes megállni egy pillanatra és gondolni azokra a honfitársainkra, akiknek még nálunk is kevesebbjük van. Az Eurostat adatai szerint nincsenek kevesen: 2012-ben a társadalomnak már majdnem 32 százaléka - mintegy hárommillió ember - volt az elszegényedés szempontjából vagy a társadalmi kirekesztettség szempontjából veszélyeztetett. Ezen belül másfélmillió ember él a szegénység küszöbén.

Fotó: Kummer János

Ezért adózunk

Ezen a ponton érdemes megemlékezni arról is, hogy miért is fizetjük - még ha szitkozódva is - be az adót: körülbelül kétszer ennyien lennének a szegénység által veszélyeztetettek, ha nem támaszkodhatnának a társadalom jobban kereső tagjai által befizetett pénzekre.

Konkrétan majdnem a népesség 28 százaléka lenne a szegénységi küszöb alatt, így ,,csak" a népesség 14 százaléka esett be alá. (Szegénynek az számít, akinek a jövedelme nem éri el a medián jövedelem 60 százalékát.)

Szegény gyerekek

Még ennél is aggasztóbb, hogy tavaly már a gyermekek 32 százalékának sorsát veszélyeztette a szegénység vagy a társadalmi kirekesztettség az Eurostat számításai szerint. Ennél csak Bulgária és Görögország állt igazán rosszabbul.

A 2009-es adatok alapján az uniós statisztikai hivatal úgy becsülte: a magyar gyerekek 17 százaléka - tehát majdnem minden ötödik gyerek - a család szegénysége miatt nem jut megfelelő mennyiségben zöldséghez és gyümölcshöz. (Ebben az EU-n belül csak Románia és Bulgária teljesített rosszabbul.) Tizenhárom százalék nem jut elég fehérjéhez, 22 százalék pedig a ruhák terén (is) hiányt szenved.

Nagy csalódás a jelen

Ha vissza tudnánk menni pár évet egy időgéppel, megdöbbennénk. Nem erről volt szó. Magyarország korábban még abban reménykedett, hogy a katasztrofálisan alacsony munkaerőpiaci részvételt - azoknak a számát, akiknél egyáltalán érdemben szóba jön a dolgozás - 65 százalékról 75 százalékra emeli majd.

Erről egy ma megjelent világbanki tanulmány szikáran annyit mond csak: ilyen növekedésre még akkor sem volt példa, amikor a gazdaság a leggyorsabban bővült, 2000 és 2009 között.

Még rosszabb a jövő

A tanulmány szerint Magyarországon az egyik legrosszabb a munkanélküliség okozta szegénység trendje, amely a szegénységért a leginkább felelős. 2005-ben még 10 százalék alatt volt azoknak a háztartásoknak az aránya, ahol a munkanélküliség csapolta meg a bevételeket (és a megtakarításokat). A válság kitörése után ez 11 százalékra emelkedett és 2012-re már a 13 százalékhoz került közel.

A Világbank tanulmánya szerint a munkanélküli háztartásokban élők aránya még tovább emelkedik, s 2020 körül eléri majd a népesség 15 százalékát, hacsak nem történik csoda. Rossz esetben pedig akár a 16 százalékot is kóstolgathatja.

Szokjuk meg vagy szökjünk meg?

Ez nagyban egybecseng a Vöröskereszt legfrissebb jelentésével, amelyben azt mondják: évtizedekig nem fog magára találni Európa gazdasága. ,,A válság hosszú távú hatásai még nem is kerültek a felszínre. A jelentésünk azt mutatja: még akkor is évtizedekig érezzük majd a válság hatásait, ha a közeljövőben jóra is fordulna a gazdaság helyzete" - írja a jelentés előszavában a szervezet, amely hosszasan csepüli Európát azért, hogy a gazdagodó fejlődő világgal szemben itt egyre több a szegény.

A Vöröskereszt szerint az egyik legégetőbb probléma a pályakezdő munkanélküliség, ám a munkaképes fiatalok elvándorlása is nagy ütés egyes országoknak, köztük Magyarországnak.


http://24.hu/fn/gazdasag/2013/10/17/brutalis-szegenyseg-jon-magyarorszagra/#a3
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csúcson a közmunka és az elvándorlás
  2016-02-02 19:32:02, kedd
 
  Csúcson a közmunka és az elvándorlás

2016. 2. 2. 05:00
Mik ezek?

Történelmi rekordot döntött tavaly év végén a közfoglalkoztatás és a külföldön dolgozó magyarok száma is azzal párhuzamosan, hogy a munkanélküliség évtizedes mélypontra csökkent. Az elsődleges munkaerőpiac mellett több tényező segítette a statisztika javulását: a munkanélküliségi ráta a teljes foglalkoztatást idéző hat százalék közelébe csökkent ugyan október és december között, a Világgazdaság számításai szerint közmunkások nélkül továbbra is 11 százalék felett van a munkanélküliségi ráta. Ez alig marad el a 2014 év elején mért szinttől, ráadásul éves alapon egyáltalán nem látszik javulás. Ebben azonban komoly szerepet játszik, hogy az aktívak száma 80 ezerrel, 4,54 millióra nőtt egy év alatt.

A közmunkások egy része nem végez hatékony munkát, a másik részüket pedig közmunkásként visszafoglalkoztatják - mondta lapunknak Hárs Ágnes . A Kopint-Tárki kutatója kiemelte, hogy ez olcsóbb az önkormányzatoknak, mint a piacról foglalkoztatni a munkaerőt. A statisztikák mélyére ásva úgy tűnik, hogy az elsődleges munkaerőpiac kevés munkanélkülit tud felszívni.

Kevés az esély az elhelyezkedésre. Fotó: MW
A tartósan állástalanok képtelenek elhelyezkedni a versenyszférában - vagy a közszféra közmunkán kívüli részében -, hiszen a munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak száma a tavalyi év utolsó három hónapjában meghaladta az 510 ezret a KSH adatai alapján. Ez több, mint a 2014 októbere és decembere között mért 497 ezer. Hárs Ágnes szerint a tömeges közfoglalkoztatással kialakul egy olyan rendszer, amelyben ott is közmunkásokat alkalmaznak, ahol egyébként lennének piaci munkahelyek is. ,,Ez a rendszer nem fókuszál azokra a területekre, ahol egyébként sincs munkahely" - tette hozzá.

A kormány még több közmunkást szeretne, ezért folyamatosan növeli a program költségvetési támogatását. Hárs Ágnes szerint az oktatási rendszer átalakítása miatt a munkaerő kevésbé lesz versenyképes, ami rontja az elhelyezkedési esélyt az elsődleges munkaerőpiacon, ráadásul a tankötelezettségi korhatár leszállításával hamarabb kerülnek be a közfoglalkoztatás keretébe az oktatási rendszerből kilépők.

De nem csak a közmunkások javítják a magyarországi foglalkoztatási statisztikát. Ha azt feltételeznénk, hogy a 117 ezer - rekordszámú - külföldi telephelyen dolgozó magyar egy része itthon nem találna állást, akkor még kedvezőtlenebb kép rajzolódik ki a foglalkoztatási helyzetről. A tavalyi év volt az első, amikor minden negyedévben százezer felett volt a hivatalosan egy éven belül külföldön dolgozó magyarok száma: a 2014-es 95 ezer után 110 ezer fő volt az átlagos létszámuk.

A kormány egyébként pont tegnap indította el a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába elnevezésű programot 3 milliárd forintos keretösszeggel. A kabinet reményei szerint a program segítségével 20-25 ezer közmunkás kaphat állást a magánszektorban.
Szerző: H. J.


http://www.vg.hu/gazdasag/csucson-a-kozmunka-es-az-elvandorlas-464904?utm_source= hirlevel&utm_medium=hirlevel&utm_campaign=gazdasagi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hat új kórház árát szórták el focira
  2016-02-02 19:05:54, kedd
 
  Hat új kórház árát szórták el focira

A TAO 2015-ös kitalálása óta 286,2 milliárd forint vállalati adót csoportosítottak át az Orbán által megnevezett öt látványsport állami támogatására. A Magyar Nemzet összeállítása szerint a legnagyobb összeg, 142 milliárd forint a futballnak jutott, de a pénzesővel egy időben elkezdett stadion építések eddigi számlája további 230 milliárd forinttal dobta meg a hatalom számára oly kedves legmagyarabb sport kiadásait.

A forrásokért való verseny mintha a fideszes potentátok erősorrendjét is mutatná: a Mészáros Lőrinc által vezetett Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia öt év alatt 11,2 milliárd forinttal gazdagodott, de nem panaszkodhat a másodosztályú Kisvárda sem, akinek Seszták Miklós miniszteri kinevezése óta 1,9 milliárdot utaltak. Öt év alatt a napjainkban az Adóhivatalt vegzáló Tállai András védnöksége alatt álló Mezőkövesd Zsóry Futball Klubhoz 1,6 milliárdot juttattak, messze megelőzve az olyan komoly sportmúlttal rendelkező klubcsapatokat, mint a Honvéd, az MTK és a Vasas.



Sok kistelepülésen a nagyvonalú támogatásoknak köszönhetően felvirágzott a sportélet, de sorozatban derül fény a könnyen jött milliárdok korrupciógyanús elkönyvelgetésére is. Például a másodosztályú Szigetszentmiklós 21 millióért vásárolt edzéskövető rendszert, az NB III-as Dabas pedig 30 milliót költött napelemekre.



Köztudott, hogy a TAO pénzek nyomán egymásnak adják a kilincset a mindenféle elszámolható szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások, így kerülnek képbe például a sokszoros áron szállító sportszerkereskedők, a kivitelezők, vagy az étrend-kiegészítők forgalmazói. Bennfentes források szerint a sikeres ügyletek után az elvásárolt összeg 50-70 százalékát is visszakérik csúszópénzként, súlyos tízmilliárdokkal növelve az ország korrupciós kitettségét.



(lorincimagazin.blog.hu; kép: dehir.hu


http://www.hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=hat-uj-korhaz-arat-szortak-el-focira

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KILÁTÁSTALANSág!!!
  2016-02-02 18:49:33, kedd
 
 

15 érv amellett, hogy az emberek miért mennek el Nyugatra


Érces János, 2016. február 02., 14:51
Privátbankár


Szinte mindenki ismer olyat, aki külföldön él, ha meghallgatjuk őket, kiderül, számos nyomós oka van annak, hogy távoztak. A főbb okok, hogy itt alacsonyak a bérek, az alacsony jövedelműeknek esélyük sincs megtakarítani, előre lépni, a főbb rendszerek, mint a nyugdíj, az oktatás vagy az egészségügy rossz állapotban vannak és javulás nem látszik. (Jegyzet.)

1. Az a bizonyos óriási bérkülönbség

Nyugat-Európában négyszer-ötször akkorák is lehetnek a bérek, mint itthon, és igaz ugyan, hogy magasabbak az árak is, de nem annyival, csak átlagosan másfél-kétszeresek. (Nézze meg grafikonunkat.) A lakhatás és az élelmiszer különösen húzós, de ha azokon sikerül spórolni, magasabb lehet az életszínvonal és főleg többet lehet megtakarítani.

2. Mindent a gazdagoknak

A jelenlegi kormányzat, melynek megváltozására jelenleg kevés esély látszik, eddig szinte mindent a jómódúak, magas jövedelműek kedvéért csinált, az alacsony jövedelműek helyzete romlott, a középen levőké jó, ha szinten maradt. (Lásd az egy kulcsosnak nevezett adó és a legalacsonyabb jövedelmek nulla adójának megszüntetése, végtörlesztés, amiben csak a jól szituáltak tudtak részt venni, és még napestig lehetne sorolni.)

Ebben a politikában semmi változás nem látszik már öt éve, tehát ha nem a társadalom magasabb jövedelmű 10 vagy 20 százalékába tartozol, nem jók a kilátásaid kormányzati oldalról.

3. Ne halj bele a várólistákba

Magyarországon annyira vacak és csak egyre romlik az egészségügy helyzete, annyira menekülnek a jó szakemberek, hogy ha nincs sok pénzed magánorvosokra, magánklinikára, lehet, hogy egy kórházi fertőzésbe, műhibába vagy egy végtelen várólistába fogsz belehalni értelmetlenül. (Lásd itt a már ma is borzasztó halálozási statisztikákat.)

4. Lesz-e nyugdíj?

Nyugdíj lehet, hogy nem lesz, mert nem lesz, aki megtermelje. Kevesen vannak és jórészt elmennek a fiatalok, nincs munkáskéz, bevándorlók sem jönnek, akik jönnek, azokat vagy bezárják, vagy kitoloncolják. Megtakarítani az emberek többsége nem tud eleget, mert keveset keres.

Kortól függően jó pár tízezer forintot kellene havonta eltenni, megfelelő pozitív reálkamattal, hogy saját magunk fizessük a nyjugdíjas életünket. Ráadásul az állam a magánnyugdíjpénztárak államosításával újra bebizonyította, hogy hosszú távra tervezni itt ostobaság.

Oda kéne tehát menni, ahová a fiatalok mennek - igen, öngerjesztő folyamat lehet, minél többen mennek, annál többen menni fognak.

5. Szürkegazdaság, mininyugdíj

Alacsony a béred, feketén dolgozol, minimálbérre vagy bejelentve, vagy társadalom-biztosítási szempontból a minimálbérnek is csak egy részét figyelembe vevő kényszervállalkozásban melózol (például EVA, KATA)? A nyugdíjrendszer ugyan nagyon valószínű, hogy változni fog a következő 10-20-30 évben, de ha figyelembe veszik az alacsony fizetésed, végképp csak alamizsnára számíthatsz.

Érdemes olyan országot keresni, ahol még a pohármosót vagy a takarítónőt is rendesen bejelentik, legrosszabb esetben a nyugati minimálnyugdíjból is jól meg tudsz majd élni valahol Kelet-Európában vagy Délen - remélik sokan.

6. Nem lehetsz beteg, nem nyaralhatsz

A magyar dolgozók nagy része annyira kiszolgáltatott, hogy el sem mer menni betegállományba vagy nyaralni, vagy nem engedik el. Másnak nincs pénze arra, hogy valóban kikapcsolódjon, szabadsága idején is dolgozik vagy otthon barkácsol, lakásfelújít, fusizik. Más szabadsága alatt is az okostelefonon vagy a laptopon lóg és szolgálja főnökeit.

Orvosok szerint egészségünk érdekében évente legalább két egybefüggő hétre, olyan szabadságot kéne kivennünk, ami teljes környezetváltozást és kikapcsolódást biztosít. Külföldön, például a németeknél a szabadság szent, egész tartományokban áll meg az élet, a dolgozókat akkor is elküldik, ha nem akarnak szabadságra menni, gyárak állnak le, az emberek három-négy hétre is el tudnak menni.

7. Fasizálódunk

Az ország (sőt tulajdonképpen egész Kelet-Európa) egyre szélsőségesebb, sokak szerint fasizálódik: a lakosság kétharmada már csak jobb híján is a szélsőjobbra és az attól csak csekély mértékben különböző ideológiájú kormánypártra szavaz.

A csapból és a köztelevízióból is kirekesztő, fenyegető, megkülönböztető, megbélyegző, lenéző, antidemokratikus eszmék folynak, az emberiességet, szolidaritást szinte teljesen kiirtották a társadalom nagy részéből. Olvasói hozzászólásokat olvasni rosszabb, mint egy horrorfilm.

Állandóan ellenségeket keresnek és találnak. Liberálisok, kisebbségek, külföldiek, másként gondolkodók, ellenzékiek stb. ellen uszítanak, valamit mindig találnak, nem tudhatod, nem te leszel-e a következő kiszemelt csoport tagja. Hergelik vele a társadalom nagy részét. Ha ez így megy tovább, előbb-utóbb vér fog folyni. Egyszer még agyoncsaphatnak az utcán, mert színesbőrűvel sétálsz, vagy villamos elé lökhetnek, mert ellenzéki lapot olvasol.

8. Rosszul teljesítünk a Pisa-teszten

Az oktatás eléggé egybehangzó vélemények szerint szintén leépülőben, nem mi mondjuk, ezt mutatja például a nemzetközi standard, a Pisa-teszt. (Például itt volt róla szó.) Ha gyereked van, vagy szeretnél, és azt akarod, hogy modern, versenyképes oktatást kapjon, inkább menj innét Nyugatabbra.

9. Lakáshoz jutni, de miből?

Bár a három gyerekeseknek most nagyot ígértek a 10+10 millió forinttal, sok alacsony keresetű embernek esélye sincs lakáshoz jutni, hitelhez önerőt félretenni. Főleg, ha eleve albérletben lakik, amire elmegy a fizetése komoly hányada.

Az átlag alatti fizetésekbe egyszerűen nincsen Magyarországon belekalkulálva ennek a költsége, mint ahogy a havi több tízezer forintot is elérő egyetemi tandíj vagy egy magánklinika, vagy egy fontos, várakozás nélküli műtét csúszópénze, más nagyobb rendkívüli kiadás sem. A továbblépés esélye nulla közeli.

10. Bürokráciacsökkentés? Hol?

A sok ígérgetés ellenére alig javul a bürokrácia, az egy ablakos ügyintézés alól mindig vannak kivételek, amiért az több ablakossá képes alakulni, vagy ugyanahhoz az egy ablakhoz kell visszajárni újra és újra, akár hetekig is.

11. A munkanélküliség réme

A közgazdászok szerint az utóbbi idő gazdasági fellendülését elsősorban az EU-támogatások okozták, amelyek azonban egyszeriek, így elapadásukkal a gazdaság is vissza fog esni pár éven belül. A potenciális növekedésünk, azaz a rendkívüli tételektől megtisztított növekedési lehetőségünk nagyon csekély.

Ez újra növelheti a munkanélküliséget és ronthatja az életszínvonalat. A munkanélküli-ellátást annyira megcsonkították, hogy az éhenhaláshoz sem elég. Ha pedig valaki közmunkára kényszerül vagy sokáig munkanélküli marad, egy életre megbélyegeződhet, mint használhatatlan ember.

12. Elüldözött cégek és vállalkozók

Sikeres vállalkozóink húznak cégestül Nyugat-Európába vagy Amerikába, mert itt nem biztonságos: valamilyen ürüggyel elvehetik a céged vagy a piacod, rád szabadíthatják az adóhivatalt vagy a többi hatóságot, különadóval lehetetleníthetnek el. Ha a multimilliomosnak, nagytőkésnek kívül tágasabb, milyen törődést várjon az egyszerű ember?

Aki tőkés mégis itt marad, nem akar vagy nem mer beruházni, hitelt felvenni, a megvalósuló beruházások jórészt nem termelőek (például stadionok). Ez előbb-utóbb csúnyán visszaüthet a gazdaságra, vagy talán már vissza is ütött.

13. Állandó sikerpropaganda

Lassan mindenhonnét ugyanaz a kormányzati sikerpropaganda és állami hírügynökségi hírfolyam (vagy a bulvár) ömlik. Csak a kormánypárti sajtót finanszírozzák állami hirdetésekkel. Eközben a független sajtónak, bár még létezik, alig van pénze igényeset alkotni és nem mindenhová jut el.

14. Korrupció, hát az nincs

Mindenki tudja, hogy velejéig korrupt a magyar társadalom és politikai osztály, ezek is lopnak, azok is lopnak, hivatalosan mégsem létezik a korrupció. Trafikmutyi, kaszinómutyi, ilyen mutyi, olyan mutyi... A törvényeket is a haveroknak írják, lex ilyen haver, lex olyan haver, hosszú listákat lehet róluk írni, van, aki meg is teszi (Ténytár).

Kevesen gondolnak bele abba, mennyibe kerül ez nekünk és mennyivel lehetne jobban élni, ha ez nem lenne. De aki igen, azoknak borzasztóan irritáló és magalázó, hogy miközben becsületesen dolgoznak, mások röhögnek a markukba és élősködnek rajtuk.

15. Szűnni nem akaró rosszkedv

A magyarok híresen rosszkedvűek, elégedetlenek, nagyon sok ember hangulata pocsék, ami az alacsony bérekkel, létbizonytalansággal, kilátástalansággal, az eddig elmondott tényezőkkel függhet össze. Sokan elégedetlenségüket agresszivitással vezetik le vagy szélsőséges ideológiákat kezdenek vallani. Nagyon rossz ilyen környezetben élni.


http://privatbankar.hu/makro/15-erv-amellett-hogy-az-emberek-miert-mennek-el-nyug atra-289998
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vlagyimir Putyinnal találkozik a bajor kormányfő
  2016-02-02 18:43:36, kedd
 
  hidfo.ru 2016.02.01. 06:26

Vlagyimir Putyinnal találkozik a bajor kormányfő

Moszkvába utazik Horst Seehofer bajor miniszterelnök, ahol Vlagyimir Putyin orosz államfővel fog találkozni. A német politikusok felháborodtak a bejelentésen, pedig Seehofer már korábban jelezte: Bajorország független külpolitikai lépéseket tesz, ha Berlin nem hajlandó leállítani a tömeges bevándorlást.

A Die Welt német napilap beszámolója szerint a bajor kormányfő bejelentése felháborodást váltott ki a német politikusok körében, mert Seehofer lépése “ellent mond a német szövetségi kormány politikájának". Továbbá annak hangsúlyozásába kezdtek, hogy az Oroszország elleni szankciók fenntartása “nem kérdés", Bajorország nem tehet független lépéseket e téren. A CDU tagja és külpolitikai szakértője, Roderich Kiesewetter emlékeztetett, hogy Seehofer már a migráció kérdésében is nyíltan ellenezte a kancellár lépéseit, emellett abbéli reményeinek adott hangot, hogy a kormányfő lemondja a moszkvai utat. Niels Annen, az SPD külpolitikai szakértője azonban egyértelműbben fogalmazott, és kijelentette, hogy a külpolitikáról nem München, hanem Berlin hoz döntéseket.

A bajor kormányfő azonban a migrációs válság során mindvégig ellenezte a német kancellár bevándorláspolitikáját - ami kimerült a migránsok feltételek nélküli beengedésében -, és bár a szakértők rendszerint figyelmen kívül hagyták Seehofer ezirányú megnyilvánulásait, a bajor kormányfő számos alkalommal egyértelmű utalást tett arra, hogy készen áll függetleníteni a külpolitikát Berlintől, amennyiben a kancellár nem hajlandó szem előtt tartani a többségi lakosság elvárásait. Seehofer korábban bejelentette, hogy jogi eljárást indít Angela Merkellel szemben, annak érdekében, hogy a német határon a rend helyreállításra kerüljön.

A bajor kormányfő az Oroszország elleni szankciókat is ellenezte, mivel a szankciók katasztrofális hatást gyakoroltak a német gazdaságra, és ebben a tekintetben Bajorország különösen érintett. A német politikusok akkor azzal vádolták Seehofert, hogy “Putyin kezére játszik", pedig hivatalos jelentések is beszámolnak arról, hogy a gazdák a szankciók első évében 800 millió euró bevételtől estek el, és Németországban félmillió munkahely szűnik meg a külpiacok egy részének elérhetetlenné tétele miatt.

Seehofer október közepén bejelentette, hogy a szíriai válság nem megoldható Oroszország részvétele nélkül, a német katonai beavatkozást azonban semmilyen körülmények közt nem tartaná elfogadhatónak. Akkor a Die Welt napilapnak adott interjú során kifejtette, hogy a továbbiakban készen áll közvetlen dialógust folytatni az orosz államfővel, annak érdekében, hogy a szíriai helyzetet minél hamarabb sikerüljön stabilizálni. Október 8-án a bajor kormányfő bejelentette, hogy amennyiben a szövetségi kormány nem hajlandó fellépni a bevándorlás azonnali leállítása érdekében, Bajorország Németországtól függetlenül fogja lezárni a saját határait. A szakértők nem vettek tudomást ennek lényegi jelentéséről; Seehofer azzal fenyegeti a német szövetségi kormányt, hogy Bajorország függetleníti külpolitikáját Németországtól, ha Berlin nem hajlandó tudomást venni a többségi lakosságot sújtó problémákról.

http://www.hidfo.ru/2016/02/vlagyimir-putyinnal-talalkozik-a-bajor-kormanyfo/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lemondott Románia legfőbb ügyésze
  2016-02-02 18:35:03, kedd
 
  Egy rendőri felvezetésbe bukott bele????

Istenem....mintha egy mesefilmet néznék...

Mondjuk, én meg azt várom, hogy Polt Pétert is rendőrök vezessék....el.


Nálunk 200 milliárd állami bevétel offshore magáncégnek ajándékozása, vagy komplett állami üzletág (szerencsejáték) 1-2 embernek, vállalkozásnak kiszervezése és adókedvezménnyel megtámogatása se, izgatja az ügyészséget.


Valaha azt mondták ,hogy Kelet-Európában nem szokás, hogy lemond egy vezető. Nem vállalják a felelősséget. Na, most ott tartunk, hogy Magyarországon nem szokás ez, és már Kelet-Európában is lassan ez szokássá válik. Ezek szerint nemhogy a Nyugathoz képest, Kelethez képest is lemaradunk.

De...na és? Éljen a Fidesz. Továbbra is legnépszerűbb párt. A magyar közgondolkodás ezen a szinten van

**


Lemondott Románia legfőbb ügyésze

Herczeg Márk
külföld
ma 17:39


Lemondott hivataláról Tiberiu Nitu, Románia legfőbb ügyésze, miután a korrupcióellenes ügyészség (DNA) azt állította: jogtalanul állapodott meg a belügyminisztériummal rendőri felvezetés rendszeres igénybevételéről.

A román közlekedési törvény szerint csak az államfőnek, miniszterelnöknek és a parlamenti házelnököknek jár konvoj, a miniszterek csak sürgős esetekben közlekedhetnek rendőri felvezetéssel, a legfőbb ügyészt pedig a törvény nem említi. Nitu autójának tavaly átlagosan napi kétszer nyitottak utat a rendőrök egy, a belügyminisztériummal 2014-ben kötött megállapodás alapján.

A legfőbb ügyészt Gabriel Oprea volt belügyminiszter és kormányfőhelyettes ,,rántotta magával", aki ellen a múlt héten kezdeményezett bűnvádi eljárást hivatali visszaélés gyanújával a DNA.

Oprea - aki háromszor gyakrabban száguldozott konvojjal, mint az államfő - akkor került a román sajtó célkeresztjébe, amikor tavaly októberben a konvoját felvezető motoros rendőrök egyike halálos közlekedési balesetet szenvedett.

A DNA ügyészei az Oprea-ügyen kiadott múlt heti közleményükben nem közölték, hogy hivatali felettesük, Tiberiu Nitu ellen indítottak-e bűnvádi eljárást vagy sem, de megjegyezték: visszaélésnek tartják, hogy a belügyminiszter közlekedési rendőröket rendelt a legfőbb ügyész mellé.

Nitu azóta többször jelezte: ő nem igényelt konvojt, és nem követett el törvénytelenséget, végül mégis bejelentette a lemondását, mivel az egyre hangosabb médiabotrányban maga is tarthatatlannak érezte, hogy az igazságszolgáltatás egyik kulcsintézményének hitelét a törvénytelenség gyanúja ássa alá.

Nitunak májusban járt volna le a 3 éves legfőbb ügyészi mandátuma. Utódját az igazságügyi miniszter javaslatára az államfő nevezi ki. (MTI)

http://444.hu/2016/02/02/lemondott-romania-legfobb-ugyesze
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 477 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2090
  • e Hét: 12357
  • e Hónap: 23468
  • e Év: 176964
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.