Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Vekerdy Tamás: a mai oktatási rendszer nem állampolgárokat,
  2016-02-07 20:26:34, vasárnap
 
  Vekerdy Tamás: a mai oktatási rendszer nem állampolgárokat, hanem alattvalókat akar nevelni

ma, 10:29

Lesújtó, szomorú képet rajzol a magyar oktatás helyzetéről a Magyar Nemzetnek és nemzethalált emleget Vekerdy Tamás pedagógus, pszichológus. Úgy véli, a jelenlegi oktatási rendszer csak alattvalókat, jól irányítható arctalan tömegeket akar termelni.

Vekerdy szerint eddig általában olyan reformokat vezettek be, amiről azt remélték, hogy az oktatás jobb lesz tőle, ám ez a mostaniról nem mondható el:

akkor legalább olyasmit próbáltak, ami külföldön bevált, vagy amitől azt remélték, hogy a tanároknak vagy a diákoknak jobb lesz. Az utóbbi években viszont nem ez számít. A mostani irány teljes csőd. (...) A jelenlegi magyar oktatási rendszer annak a bolsevik pártnak a struktúráját követi, ahol azt mondták: a demokratikus centralizmus azt jelenti, kuss, pofa be!

A centralizáció legfontosabb intézményéről, a Klikről Vekerdy úgy vélekedett,

hogy Gróf Klebelsberg Kunó mindenben az ellenkezőjét csinálta annak, amit ma a Klik forszíroz.

Megkérdezték Vekerdytől, hogy mit szól Lázár János kijelentéséhez, hogy

ha valaki dolgozik egy gyárban, akkor nem érdekel senkit, hogy azt szereti vagy nem szereti. Mindez nem jelenti azt, hogy a Klik hibátlan lenne, de az nem lehet, hogy a farok csóválja a kutyát.

Szerinte azonban

ez az autoriter állam tipikus válasza. Magyarország - ahogy Illyés Gyula is írta - az urak és cselédek országa. Itt az emberek silányabb része felfelé cseléd, hajbókol, lefelé viszont úr.

Vekerdy szerint a jelenlegi oktatásügy "minden ponton" reformra szorul. A rendszer gondolkodását Rákosi gondolkodásához hasonlítva úgy fogalmazott, az alapgondolat az, hogy

alapvetően mindenki legyen egész nap valahol, ahol ellenőrizhetjük, kontrollálhatjuk. A tanár is legyen bent egész nap. (...) A kevesebb több! Ezt az elvet alkalmazzák a kitűnő eredményeket elérő finn iskolarendszerben. Kevesebb óra, kevesebb tananyag, kevesebb gyerek jusson egy tanárra.

Hozzátette, hogy az elmúlt öt esztendőben drámaian romlott a magyar oktatásügy teljesítménye:

A második Orbán-kormányt megelőző nyolc évben a magyar gyerekek értő olvasása Európában az utolsó ötödből az első ötödbe került. Bevezettek egy csomó változtatást - a lengyelek még többet vezettek be -, és javult is az iskolai eredményesség. Mi, akik nagyjából ismerjük a helyzetet, nem hittük el, hogy erről a szintről mindössze öt év alatt ennyit romolhat a magyar gyerekek teljesítménye.

Vekerdy a finn, decentralizált, tanfelügyelet és kötelező tanterv nélküli, rendkívül sikeres rendszert ajánlja a magyar politikusok figyelmébe, ahol nagyon nehéz tanárrá válni, de ha valaki már tanár, akkor hagyják, hogy önállóan végezze a dolgát. Mint mondta, a differenciálás (az egyéni igényekhez való alkalmazkodás - a szerk.)

a modern pedagógia alapszava. Nálunk mindennek az ellenkezője történik, és óriási az iskolák közötti különbség. (...) nálunk az iskolázás minden évével nő a gyerekek magukkal hozott társadalmi különbsége. A normális országokban az iskolázás minden évével csökken. Nem nagy titok, hogy ha ez a különbség nő, az középtávon maga a nemzethalál, vagy nem is tudom, mit mondjak, hogy megértsék a helyzet súlyát.

Vekerdy szerint a centralizáció csak látszólag hatékony és csak egy ideig:

Mindig volt autoriter állam, amelyik centralizált, és hihetetlenül hatékonynak tűnt egy ideig. Nézzük meg: Hitler elfoglalja egész Európát, kivéve Angliát és a semlegeseket. Sztálin meghódította a világ egyötödét. Közben ott tébláboltak körülöttük a szerencsétlen, mindig válsággal küzdő, folyamatosan összeegyeztethetetlennek tűnő érdekek között egyeztető nyugati demokráciák. Ezek a gyenge, nem centralizált demokráciák aztán megnyertek minden nagy világháborút, legyen az meleg vagy hideg. (...) Itthon ma nem állampolgárokat akarnak nevelni, hanem alattvalókat, és ez döntő különbség. Nem kell a kreatív ember, nem kell a független vállalkozó ember, mert ők kiszámíthatatlanok mint szavazók. Nincs más cél, mint a jól irányítható, arctalan tömeg kialakítása.

http://propeller.hu/itthon/3190299-vekerdy-tamas-nemzethalal-elojeleit-latja-magy ar?utm_source=mm-2016-02-07&utm_medium=email&utm_campaign=Vekerdy%20Tam%C 3%A1s%3A%20a%20mai%20oktat%C3%A1si%20rendszer%20nem%20%C3%A1llampolg%C3%A1rokat%2 C%20hanem%20alattval%C3%B3kat%20akar%20nevelni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jövőkép
  2016-02-07 17:34:37, vasárnap
 
  Jövőkép

Véleményem szerint (nem mintha ez sokat számítana) rövid időn belül előrehozott választást tart a Fidesz mert csak ezzel az egy módszerrel tud kikeveredni abból a szarkupacból amit kevert maga körül az egészségügy és oktatás terén.

Tavaly össze-vissza ígérgettek mindkét ágazatnak olyasmit amit már akkor tudták, hogy nem fogják teljesíteni. Most mindegy, hogy miért nem, - lenyúlt pénzek, önös érdekű milliárdos beruházások stb, - lényeg, hogy már az ígérgetések idejében tudták, hogy lófütyit az egészségügyi alapellátásnak, kórházaknak, mentősöknek. Szintén lófütyit az oktatási ágazatnak, a pedagógusoknak. Hülyét csináltak egy elég jelentős rétegből. Ennél a rétegnél most elpattant a húr, és vajmi keveset ér a "Sorosozás" az elmúlt időszakra való visszamutogatás.

Jelenleg kapkodnak össze-vissza, terrorveszélyt emlegetnek. Tudják csak egy módon "úszhatják meg", előrehozott választással. Most relatíve magas a támogatottságuk, egy választás megnyerésére éppen elég, de amúgy sincs ellenzék aki veszélyt jelenthetne nekik. Nem biztos, hogy két év múlva ugyanez a kedvező helyzet adódna, nem beszélve arról, hogy egy újabb kétharmados többség lehetősége alakulna ki. Nem kellene a parlament folyósóin lasszóval kapkodni a képviselőket, hogy szavazzák már meg azt a fránya terrortörvényt. Meglenne a kétharmad, megszavazzák az elmebeteg törvényt, jöhet a kijárási tilalom meg a statárium. Nem mellesleg letudva az egészségügy és az oktatás problémája mert ha nyakunkon a terror ki foglalkozik ilyen apróságokkal. Kissé karikírozva ugyan, de ez a várható képlet.

Tehát ha most előrehozzák (mindenféle marhaságra hivatkozással) széles melldöngetéssel álhatnak az emberek elé, hogy ugye milyen jól csinálnak mindent, hiszen "fölényesen" nyertek. Nem beszélve arról, hogy időt nyertek, újabb négy évet, - ezalatt a "ló is megszólalhat" -, és bizony aki időt nyer, életet nyer....

(JTR)

via facebook.com/jadranovic
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a váci böriben is van dunára néző cella.
  2016-02-07 17:26:23, vasárnap
 
  még meg is koronázzák, hiszen régen volt királyunk, kérdés, hogy fagyassza be a fidesz a Dunát?
Csak egyet kérdezz meg magadtól: Petőfi ma mit csinálna ezek ellen?
Minimum polgárháborút!!!

--------------------------------------------------------------------------------- -------------------------

Orbán Viktor dunai panorámás dolgozószobát kap


tegnap, 20:18

16 lovat is a Budai Várba költöztetnek majd a Palotanegyed felújítása alatt. A második világháború után elbontott díszes lovarda helyreállítása május végén kezdődik - számolt be az RTL Klub Híradója.



A Halászbástya alatt mélygarázs épül, és a Várba költöztetnek több minisztériumot. Orbán Viktor pedig dunai panorámás dolgozószobát kap.



http://propeller.hu/itthon/3190241-orban-viktor-dunai-panoramas-dolgozoszobat-kap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Angela Merkel anyja lengyel zsidó, akitől jiddisül tanult, a
  2016-02-07 17:13:53, vasárnap
 
  Angela Merkel anyja lengyel zsidó, akitől jiddisül tanult, apja szabadkőműves lutheránus lelkész volt


2016/02/06 transyadmin

Merkel maga is szabadkőműves, s ezeknek az ellentmondást nem tűrő parancsát teljesíti a bevándoroltatás ERŐLTETÉSÉBEN. Karrierjének elemzéséből kiderül, hogy skrupulus nélkül minden addigi támogatóját hátba döfte, és azokat kinyírta, ha ezzel egy lépést tehetett felfelé a ranglétrán. Így nyírta ki Kohl kancellárt is, aki emlékirataiban megemlíti többek között azt is, “Merkelt meg kellett tanítani, hogy társaságban miként kell enni!" Pedig inkább arra kellett volna megtanítani, hogy a nyugatnémet politikai körökben miként kell viselkedni, s miként kell a hazája érdekében tevékenykedni. De erre ma már a németeknek nincs sem erejük, és a tradíciójuk az amerikai megszállás alatt megszakadt! Szellemükben is vazallusokká váltak! Angela Merkel az alábbi videóban a Knesszetben héberül kezdi a beszédét! Utána németül folytatja és meghatódva mondja, köszöni , hogy anyanyelvén szólalhat fel. Ez eléggé kétértelmű: melyik anyanyelvére gondolt? A héberre vagy a németre? Reméljük, hogy a németek észhez térnek és Angela a nürnbergi bíróságon a vádlottak padjára kerül az időközben letartoztatott ránkvándorló terroristáival együtt!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ez a megbízatása (akárcsak Gyurcsány esetében) saját országát szétverni és vele együtt egész Európát!

Fiatalkorában az NDK-ban az FDJ (az ottani KISZ) egyik vezetője volt, még egyenruhában is masírozott.

Diáktársaival — egy lutheránus lelkész lányaként is — nudista strandra járt. (Ilyen strand létezett a “szocialista" NDK-ban!)

1993-ban az akkor fiatal, szintén keletnémet Thomas de Maizière-rel, (aki szintén “kereszténydemokrata"), ő jelenleg a bevándorlást megengedő szövetségi német belügyminiszter. Thomas de Mazière nagybátyja volt az NDK utolsó belügyminisztere.

Ezek után van még min csodálkozni ?

Angela Merkel zsidó származása

Angela Merkel az első gyermeke Horst Kasnernek, született KAZMIERCZAK, és Herlind Kasnernek, született JENTSCH, 1954-ben Hamburgban, mint Angela Dorothea Kasner. Állítólag két testvére van, Irene és Marcus. Az apa, törvénytelen gyermeke ANNA RYCHLICKA KAZMIERCZAK-nak és Ludwik WOJCIECHOWSKI-nek, aki protestáns lelkész volt; az anya, Herlind JENTSCH lengyel zsidó Galíciából, tanár. >>Tehát Angela, a zsidó törvények szerint, 100%-ban zsidó!<<

Anyai agi nagyapja LUDWIK KAZMIERCZAK Posen-ből, az első vh.-ban a németek ellen harcol a Haller csapatokban, amely a lengyel önkéntesek csapata volt a francia hadseregben (fényképpel bizonyítva!).

http://www.youtube.com/watch?v=kbIA9oRuEeI

Eredeti német szöveg: &#8220;ANGELA MERKEL wird als erstes Kind von HORST KASNER, geb. KAZMIERCZAK, und HERLIND KASNER, geb. JENTZSCH, 1954 in Hamburg (nach unbestätigten Quellen allerdings in den U.S.A.) geboren und bekommt den Namen ANGELA DOROTHEA KASNER. Sie hat (angeblich) zwei Geschwister, Bruder Marcus und Schwester Irene. Der Vater, uneheliches Kind von ANNA RYCHLICKA KAZMIERCZAK und LUDWIK WOJCIECHOWSKI, ist evangelischer Pfarrer; die Mutter, eine polnische Jüdin aus Galizien, Lehrerin. Ihr Großvater mütterlicherseits hieß LUDWIK KAZMIERCZAK, stammte aus Posen und kämpfte im Ersten Weltkrieg gegen Deutschland. Das belegt ein Photo ihres Vetters zweiten Grades, Cousins ihres Vaters und Neffen ihres Großvaters, des 79 jährigen pensionierten Buchhalters ZYGMUNT RYCHLICKI, in der polnischen Zeitung ,,Gazeta Wyborcza&#8220;. Das Bild zeigt ihren Großvater in der Uniform der sog. Haller-Armee, einer Einheit von Polen, die in der französischen Armee gegen Deutsche kämpfte."

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

A német kancellárnő igencsak sokmindent csinált, jót is rosszat is és már szinte a Margaret Thatcher-i vaslédi sőt titánlédi magasságokig emelkedett. Őszintén szólva én is kedvelem önt Angéla. A sok brüsszeli bábbal szemben sem lehetett könnyű elérni, sőt kiharcolni, hogy az EU szürke eminenciása lehessen. Drukkoltam önnek, nehogy elrontsa ezt a remek imázst. Ötcsillagos elismerésem azért, hogy ezt a topnépszerűséget 10 éven át sikerült is megőríznie. Ha nincs ez a mániákus migránsbehívás, lassan már az EU-tagállamok nagy részével és a német néppel való szembeszállás, akkor nem is bújik ki a szög a zsákból. Angela drága! Eddig csak jó zsidónak és a rotarysok csúcsköreihez tartozó magasfokozatú szabadkőművesnek tartottam, de az alább közölt titkok az ön másik, rejtett énjét is a nyilvánosság elé tárják. Üdvözlöm abban az elit csapatban, ahová a titkosügynökök, kémek tartoznak. Most már leesett, miért a nagy barátkozás ön és a KGB-s múltú Putyin között. Hát azért, mert exkollégák. Egy ideig mi is a CIA-nál regisztrált baráti sajtó voltunk (ugyanígy a Kremlben is), mert az átkos idején a főmunkatársunk, mint magasrangú kormányhivatalnok intézte el, hogy hivatalos képviseletük legyen Budapesten. E cikket is részben CIA-s információk alapján készítettük.

Kedves Angela, ha ön valóban az volt, amit állítanak, akkor fogadja elismerésem, ha meg aljas rágalom az egész, akkor meg drukkolunk, hogy valótlan legyen, s ne rontsa az ön imázsát.

Nos, íme (németül):

http://www.voltairenet.org/article145118.html

A baloldali francia újságíró Thierry Meyssan cikke azt a gyanút kelti, hogy Angela Merkelt a berlini fal leomlása után a CIA alkalmazta, és az amerikai neokonzervatív körök segítették mai pozíciójába.

Férjének Joachim Sauernek (http://de.wikipedia.org/wiki/Joachim_Sauer) alkalmazása olyan cégeknél, amelyek a Pentagonnak dolgoznak, kísérő intézkedés lehetett. Merkel csodás felemelkedése után a szövetségi kormánynak még több német katonát kell Afganisztánba küldeni.

Angela Merkel 1954-ben született Hamburgban. Születése után nem sokkal családja azt a szokatlan döntést hozta, hogy áttelepül az NDK-ba. Apja, a lutheránus lelkész hamarosan szemináriumot alapított az NDK-ban és átvette egy fogyatékos otthon vezetését. Nem kritizálta nyíltan a rezsimet és privilegizált társadalmi státusza volt: két autóval rendelkezett és gyakran utazott nyugatra. Angela Merkel ragyogó diák volt és fizikai tanulmányait doktorátussal zárta. Férjhez ment Ulrich Merkel fizikushoz, akitől hamarosan elvált. Később Joachim Sauer professzorral élt együtt, aki maga is elvált volt és két gyermek apja. Merkelné a Tudományos Akadémián a kvantumfizika kutatója lett.

Ugyanakkor politikailag elkötelezte magát a Freie Deutsche Jugend-ben (FDJ) (ami nálunk a KISZ-nek felelt meg - a ford.megj.), egy állami ifjúsági szervezetben. Ott az agit-prop részleg titkári státuszáig emelkedett és a szocialista diktatúra politikai kommunikációjának egyik legfontosabb szakemberévé vált. Szakmai és politikai okokból gyakran járt a Szovjetunióban, főleg Moszkvában, amit az orosz nyelv jó ismerete megkönnyít neki. Bár a berlini fal leomlását már régóta kívánták és előkészítették, 1989 novemberében minden kormányt meglepett. A CIA igyekszik maga dönteni az új kormánytagokról, amennyiben a régi rezsim felelőseit alkalmazza, akik készek az USA-t szolgálni, ahogy azelőtt a SZU-t.
merkel-hadbirosag-elott
Angela Merkel a megérdemelt helyén: a hadbíróság előtt!!! Jelképesen, Nürnbergben!!!

Egy hónap múlva Angela Merkel átáll a másik oldalra, és hirtelen csatlakozik a Demokratikus Ébredés nevű, a nyugatnémet kereszténydemokraták inspirálta mozgalomhoz. Kezdettől fogva ugyanaz a pozíciója, mint korábban, csak ezt most a nyugatnémet fogalmakhoz igazítják: Mostantól ,,sajtószóvivőnek&#8220; nevezik. Hamarosan kiderül, hogy a Demokratikus Ébredés elnöke Wolfgang Schnur, egykori Stasi-munkatárs. Angela Merkel közli ezt a fájdalmas hírt a sajtóval. Schnur úrnak vissza kell lépni, ami lehetővé teszi, hogy Merkel legyen helyette a mozgalom elnöke.

Az utolsó parlamenti választások után az NDK-ban belép Lothar de Maizi&#232;re kormányába és ott szóvivő lesz, bár a Demokratikus Ébredés a szavazatoknak csak 0,9 %-át kapta meg. Ebben az átmeneti időszakban aktívan részt vesz a ,,2+4&#8220; megbeszéléseken, ami Berlin négy részre osztását és a szövetségesek általi megszállásának vet véget, valamint a német újraegyesítésről szóló tárgyalásokon. Hogy, ahogy mondja, megakadályozzanak egy masszív kivándorlást keletről nyugatra, az NDK azonnali belépéséért küzd a piacgazdaságba és a német márka zónájába.

Élettársa Joachim Sauer az USA cég, a Biosym Technology alkalmazottja. Egy évet tölt San Diegoban (Kalifornia) ennek a cégnek a laboratóriumában, amely a Pentagonnak dolgozik. Majd az Accelrys-nél lesz szakértő, egy másik, a Pentagonnak dolgozó társaságnál San Diegoban. Angela Merkel ezalatt angol tudását gyarapítja, a nyelvet ezek után remekül bírja. Amikor az NDK-t a Szövetségi Köztársaságba, a Demokrati-kus Ébredést pedig a CDU-ba viszik át, Angela Merkelt beválasztják a Bundestagba és belép Helmut Kohl kormányába. Bár ő nagyon szigorú erkölcsű, ezt a fiatal nőt választja keletről, aki gyermektelen és konkubinátusban él - ifjúság- és nőügyi miniszternek. 14 hónap alatt sikerült az NDK ifjúsági szervezeté betöltött szerepéből - a kommunista propaganda felelőséből - átalakulnia a Szövetségi Köztársaság kereszténydemokrata ifjúsági- és nőügyi miniszterévé. Ebben az első hivatali időszakban azonban nagyon sovány mérleget tud felmutatni. Folytatva karrierjét a CDU-nál, Angela Merkel hiába igyekszik, hogy megválasszák a párt régiós elnökének Brandenburgban. Lothar de Maizi&#232;re-nek, aki a nemzeti párt alelnöke lett, távoli Stasi-kapcsolatokat rónak fel; le kell mondania, mire Merkelné foglalja el a helyét. 1994-ben Klaus Töpfer, Környezet- és természetvédelmi, a reaktorok biztonságáért felelős minisztert kinevezik az ENSZ környezetvédelmi programjának igazgatójává a Német Kereskedelmi és Iparkamara éles támadásai után. Töpfernek felróják, hogy alábecsüli a gazdasági realitásokat. Erre Helmut Kohl védencét Angela Merkelt teszi meg helyére, ami a válságnak véget vet. Hivatalba lépése után azonnal elbocsát minden magasabb funkcionáriust, akik elődjéhez hűek maradtak. Ebben az időben köt baráti kapcsolatot az akkori francia hivatali kollégájával, Dominique Voynet-val. 1998-ben Kohl kancellár tudatja az USA-val, hogy nem egyezik bele a koszovói nemzetközi intervencióba. Ezt teszi akkor, amikor Gerhard Schröder szociáldemokratái és Joschka Fischer zöldjei Slobodan Milosevicet Adolf Hitlerhez hasonlítják és humanitárius háborúra szólítanak fel. Az Amerika párti sajtó támadja a kancellárt, amikor az ország újraegyesítése utáni gazdasági nehézségeiért teszi felelőssé.

A kereszténydemokratákat 1998-ben egy vörös-zöld hullám elsöpri a választásokon. Schröder kancellár lesz és Fischert nevezi ki külügyminiszternek. Hamarosan szemére vetik Helmut Kohlnak és környezetének, hogy titkos pénzt fogadtak el a CDU részére, de egy ígéretre hivatkozva nem adják meg az adományozók nevét. Erre föl Angela Merkel a &#171;Frankfurter Allgemeine Zeitung-ban&#187; [1] állásfoglalást hoz nyilvánosságra, hogy elhatárolódjon mentorától. Ezzel kényszeríti Helmut Kohlt, hogy vonuljon vissza a pártból, majd nem sokkal utána, a CDU új elnökét, Wolfgang Schäuble-t is. A közerkölcs nevében átveszi a párt elnökségét. Ezután alkalmazkodik a kereszténydemokrata erkölcshöz, és feleségül megy a partneréhez. Ettől kezdve Angela Merkelt két fontos sajtócsoport támogatja nyíltan. Számíthat Friede Springerre, az Axel-Springer-Csoport örökösére (180 újság és folyóirat, köztük a &#171;Bild&#187;, &#171;Die Welt&#187;). A csoport újságíróinak egy kiadói záradékot kell aláírniuk arról, hogy a transzatlanti kapcsolatok fejlődéséért és Izrael állam védelméért fognak síkra szállni.

Angela Merkel számíthat barátnőjére, Liz Mohnra is, a Bertelsmann-csoport igazgatónőjére, az európai média legfontosabb alakjára (RTL, Prisma, Random House usw.). Frau Mohn a Bertelsmann-Alapítvány alelnöke is, amely az euro-amerikai kapcsolatok intellektuális oszlopa. Angela Merkel támaszkodik Jeffrey Gedmin tanácsaira, akit a Bush-klán külön az ő számára küldött Berlinbe. Ez a lobbista először az American Enterprise Institute-nak (AEI) [2] dolgozott Richard Perle és Dick Cheney felesége alatt. Nagyon bátorítja, hogy az eurót igazítsa a dollárhoz. Az AEI-ben előbb a New Atlantic Initiative-t (NAI) vezette, amely Európa minden fontos amerikabarát tábornokát és politikusát egyesíti. Együttműködött a Project for a New American Century (PNAC) nevű neokonzervatív programban és ebben ő fogalmazta meg a fejezetet Európáról. Ott írja, hogy az EU-nak a NATO ellenőrzése alatt kell maradni, és ez csak akkor lesz lehetséges, ha gyengíteni lehet az ,,európai emancipációs követeléseket&#8220;. [3] Ugyanakkor ő a CCD (Council for a Community of Democracies) igazgatója is, [4] amely kétsebességű ENSZ-et követel, és átveszi Berlinben az Aspen-Institut vezetését. [5] Elutasítja barátja, John Bolton [6] ajánlatát, hogy az USA helyettes nagykövete legyen az ENSZ-nél, hogy teljesen Angela Merkel támogatásának szentelhesse magát. 2003-ben a State Departement rábíz Jeffrey Gedminre és Craig Kennedyre egy terjedelmes programot a ,,nyilvános diplomáciáért&#8220;, vagyis propagandáért, amely többek között nyugat európai újságírók és véleményformáló intézmények titkos támogatását tartalmazza.[7] 2003-ban Gerhard Schröder ellenzi Irakban az anglo-amerikai hadműveleteket. Angela Merkel erre nyilvánosságra hoz egy állásfoglalást a Washington Postban, [8] amelyben visszautasítja a Chirac-Schröder-doktrinát Európa függetlenségéről, hangsúlyozza Amerika iránti háláját és barátságát, és támogatja a háborút. 2004 májusában azzal zavarja össze a helyzetet, hogy keresztülviszi Horst Köhler bankár megválasztását szövetségi elnökké, aki (a Maastrichti Szerződés fő megszerkesztője, amely szerződés az euró bevezetéséről szól), az Európa Újjáépítési és Fejlesztési Bank egykori elnöke és az IWF igazgatója. Ezután egy ,,hazafias&#8220; kampányt indít a radikális iszlám ellen.

A 2005-ös parlamenti választások egész kampánya alatt kipellengérezi az emelkedő munkanélküliségi számokat és a szociáldemokraták képtelenségét, hogy ezeknek gátat vessen. Erre föl a CDU 21 százalékpont előnyt szerez a felmérésekben. Ebben a helyzetben titkos tanácsadója Jeffrey Gedmin a ,,Der Welt&#8220;-ben közöl egy neki címzett nyílt levelet. A német gazdasági modell kritikája után így folytatja: ,,Mielőtt az országot előbbre tudná vinni, le kell győznie intellektuálisan ezeket a nosztalgiázókat. Amennyiben Sarkozy úr követné Chirac urat, Franciaország talán fellendül. Kár lenne, ha Németország tovább hanyatlana.&#8220; Ezt a meghívást követve, Angela Merkel végre ismerteti megoldási javaslatait. Előretolja egyik tanácsadóját, az alkotmánybíróság egykori bíróját, Paul Kirchhofot, és rábízza a &#171;Neue Soziale Marktwirtschaft&#187; [9] nevű kezdeményezést. Bejelenti a progresszív jövedelemadó leállítását: ugyanaz a százalék legyen érvényben a szűkölködőnek is mint a dúsgazdagnak. Gerhard Schröder, a távozó kancellár élesen kritizálja a projektet egy televíziós vitában. A CDU előnye elpárolog. Végül a CDU a szavazatok 35%-t, az SPD 34%-t kapja, a többi megoszlik a kis pártok között. A németek már nem akarják Schrödert, de Merkelt sem. Hosszas és fárasztó tárgyalások után létrejön egy nagykoalíció: Angela Merkel kancellár lesz, de a minisztériumok felét át kell engednie az ellenzéknek.

A Libanon elleni izraeli intervenció alkalmával keresztülviszi a német flotta bevetését a FINUL keretében, miközben kijelenti: &#171;Ha Németország létjogosultsága abban áll, hogy Izrael létjogát garantálja, most, amikor ez a lét veszélyben van, nem maradhatunk tétlenek.&#8220; 2007. január 1. óta Angela Merkel vezeti az Európai Uniót. Nem titkolja szándékát, hogy Franciaországot és Hollandiát kényszerítse, hogy fogadják el az európai alkotmány tervének egy második változatát, bár ezek az országok az első változatot népszavazással elutasították. Azt a szándékát sem titkolja, hogy feltámassza az észak amerikai szabadkereskedelmi zónának az európaival való összekapcsolásának projektjét egy ,,nagy transzatlanti piac&#8220; kialakítására - Sir Leon Brittan elképzeléseinek megfelelően.

http://www.zeit-fragen.ch/index.-php?id=1496 [1] Frank-furter Allgemeine Zeitung vom 22.12.1999.[2] &#171;L'Institut américain de l'entreprise &#224; la Maison-Blanche&#187;, Réseau Voltaire vom 21.6.2004.[3] &#171;Europe and Nato: Saving the Alliance&#187; von Jeffrey Gedmin in Present Dangers. Crisis and Opportunity in American Foreign and Defense Policy unter der Leitung von Robert Kagan et William Kristol, Encounter Books 2000.[4] &#171;La démocratie forcée&#187; von Paul Labarique, Réseau Voltaire vom 25.1.2005.[5] &#171;L'Institut Aspen él&#232;ve les requins du business&#187;, Réseau Voltaire vom 2.9.2004.[6] &#171;John Bolton et le désarmement par la guerre&#187;, Réseau Voltaire vom 30.11.2004.[7] &#171;Selling America, Short&#187; von Jeffrey Gedmin und Craig Kennedy, The National Interest Nr. 74, Winter 2003.[8] &#171;Schroeder Doesn't Speak for All Germans&#187; von Angela Merkel, The Washinton Post vom 20.2.2003.[9] Dieser Think tank beruft sich auf die soziale Marktwirtschaft, die Bundeskanzler Ludwig Erhard in Abstützung auf den Marshall-Plan 1963-66 einrichtete.

A következő hosszú és részletes cikkben leleplezik Merkelt és Sárközy-t, mint CIA-ügynököket (német nyelven):

http://www.politaia.org/politik/europa/angela-merkel-eine-cia-agentin

Angela Merkel, ahogy Hollande és a többiek, a szabadkőművevesek, aztán Soros György és a mögötte állók is közvetve felelősek a párizsi terror-merényletekért. Egyik részük azért, mert ellenőrízhetetlen, eszelős módon hagyta, hogy a részben jogos, szolidaritást érdemlő háborús károsultak, s az elkergetendő jobban élni akaró, bizniszelő migránsok közé keveredett anonim ISIS-esek, iszlám dzsihadisták és parancsra váró ,,Soros-Rothschild zsoldosok is betörhessenek az EU területére. Én nem tartom valószínűnek, de egyes nemzeti radikálisok már úgy vélik, hogy az EU arabosítása, iszlámosítása döntéseikért és az ISIS-terror importálásáért bíróság előtt felelnek majd. Egyes olvasóink már az elkergetésüket, sőt kivégzésüket is jogos büntetésnek tartaná. Nemcsak a mostani párizsi terrortámadásokról van szó ugyanis, hanem egy ezután pronosztizálható több éven át tartó merényletsorozatról is, amelyik e hibás, felelőtlan migránspolitika következménye. Még találgatni sem lehet, hogy Berlin, Brüsszel, Róma, Madrid, London, stb. következik-e és mikor? Nos e fővárosoktól és célországoktól való felelősségelhárítás, s egyben ömvédelem is szükségessé teszi szövetségi-ország-csoportkénti elhatárolódásunkat. (Ez a gazdasági együttműködést és a közös piaci kereskedelmet nem érinti!) Ám nagy valószínűséggel az Új Európa nevet kapó középső unió részünkre most már nemzetbiztonsági kockázatot jelent a nyugatra eső Eurábia. Épp ezért a nemzetállam-csoportunk be kell, hogy vezesse a határellenőrzést, az eu-jog nagy része alóli elkülönülést, és egyebek közt szigorúbb migráns törvényeket kell, hogy alkosson. Ebben lehetnek olyan paragrafusok, amelyek kiutasítják az iszlámos ott tartózkodókat, vagy állandó megfigyelés alá helyezik, a határon belépők pedig csak Rfid nyomkövető chip beültetését kérve léphetnek Új Európába. Miután már semmiféle szolidaritás, háttérhatalmi és szabadkőműves parancs sem köti őket Eurábiához, szabadon törekedhetnek arra, hogy e nemzetállam-csoport iszlámmentessé alakuljon, és átvegye az harcos vallást tiltó Japán tapasztalatokat.

Van még egy oka is az EU-n belüli különválásnak. Az Iszlám Állam ugyanis a birodalomépítési terveiben már szerepelteti 4-5 nemzetállamunk elfoglalását, megsemmisítését. Horvátország és Szlovénia van az elsők között, utána jön Magyarország és kiírtásra számíthat még Csehország és Szlovákia is. Ezektől nyugatra már Eurábia fekszik, s az furcsa módon ,,védelmet élvez", hiszen arabosítva van és lesz, több államában a saría iszlám törvénykezés is bevezetésre kerülhet. Az ISIS célpontnak jelölte ki még Spanyolországot és Portugáliát is, ami az Andalúz kalifátus lesz, míg mi és északdéli szomszédaink alkotnák a terrorállamosított EVROBPÁ-t.

Fordította egy Olvasó

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)



https://internetfigyelo.wordpress.com/2016/02/06/angela-merkel-anyja-lengyel-zsid o-akitol-jiddisul-tanult-apja-szabadkomuves-lutheranus-lelkesz-volt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jobbik is uncsi, és “néppártosodása” óta egyre
  2016-02-07 17:11:26, vasárnap
 
  A Jobbik is uncsi, és &#8220;néppártosodása" óta egyre unalmasabb
2016/02/07

Megkezdődött a Flúgos Futam: a 2018-as választási kampány!

NIF: A 888-on megjelent cikkből csak azokat a részeket vontuk ki , amelyek nem csapnak át az alaptalan lesajnálásba, gyűlölködésbe, nemzetellenességbe! Legalul megtalálható a teljes cikkre utaló link! Akinek van gyomra, mint nekem is (Transyadmin), elolvashatja az egész cikket és az összes kommentárt. A magyarság nemzettudathiányos, vagy a PT-hoz tartozó, attól legalábbis teljesen befolyásolt, keresztmetszetét meg lehet találni a cikk alatt.

++++++++++++++++++++++++++++++++++

A nagy moralizálásban a Jobbik elvesztette régi, indulatos varázsát.

A Jobbik ma leginkább egy szeretethiányos kisgyerekhez hasonlítható. Egy olyan kisgyerekhez, aki nagyon hamar szeretne felnőni, szeretne elismerést kapni, de a nagy erőlködésben egyre csak fárad, az erőltetett útkeresés pedig felemészti minden megmaradt erejét. Vona Gábor szombati beszédében azt mondta, hogy

ha a magyar hajó nem akar elsüllyedni akkor jó kormányra, jó kormányosra van szüksége."

Vona_az-Esöember

Ezzel viszont az a baj, hogy a Jobbik tíz év után sem érett meg arra, hogy kormányos legyen. Nem tudott felnőni a feladathoz. A Jobbik egy álmodozó kisgyerek maradt, aki azt hiszi, hogy uralhatja a tengert, miközben még matróznak sem felelt meg. Inkább csak egy nagyravágyó hajóinas, aki tele van álmokkal és célokkal, miközben sikálja a hajópadlót. Ez valószínűleg az egyetlen jó dolog a Jobbikban, becsülendő az álmodozása. Mert ez az éretlen kisgyerek azt hiszi, hogy a szép beszéd, a szép gondolatok teszik őt különlegessé, egyedivé. Görcsösen hisz a nagy és elvont perspektívákban, a világmegváltó elképzelésekben, azt hiszi a saját képzelt &#8220;lelki tisztasága" felkentté, kiválasztottá teszi. Közben viszont nem veszi észre, hogy már rég elveszett a közhelyek tengerében.

A Jobbiknak sem politikusi, sem pedig szavazói alapanyaga nincs meg a magabiztos kormányváltáshoz.

A Nézőpont mérései szerint a Jobbik 10 százalékkal az MSZP alá süllyedt, a Medián idei első felmérése alapján pedig 14 százalékával erősen stagnál. A párt politikus ikonokat sem volt képes felépíteni. Ahogy Z.Kárpát Dánielnek nyögvenyelősen sikerült bele-beleszólogatnia a kormány migrációs politikájába, úgy Ózd példája is a Jobbik kormányzóképességét cáfolja.

A nagy néppártosodás alatt Vona kénytelen volt megszabadulni a &#8220;zagyvagyörgyguláktól" és a régi gárdistáktól, azonban ez még nem feltételezi azt, hogy nincs belharc a Jobbikban. Mert nagyon is van. Az ideológiai tisztogatások után bennmaradt Novák Előd igencsak széles táborral rendelkezik, működése azonban sokszor szembemegy a Jobbik fokozatosan mérséklődő politizálásával. Novákot egyszerűen nem merik kirakni a pártból, túl nagy a tábora, és kitúrása túl sok szavazatba kerülne, így Vona arra kényszerül, hogy folyamatosan feltakarítsa azt a radikális piszkot, amit Előd barátja hátrahagy. A Jobbik néppárti megítélését rombolják még vidéken politizáló képviselőik antiszemita és romaellenes megnyilvánulásai is.

A Jobbik már több mint egy éve próbálja lerombolni régi, radikális karakterét, ideológiai irányultságát. Széles rétegek által fogyaszthatóvá akar válni, bízik abban, hogy esetleg betagozódhat a kormánypártok közé. A lepel alatt ez a Jobbik valódi stratégiája. Kivárni egy olyan ciklust, mikor esetleg szükség lesz a Fideszen és a KDNP-n kívül egy harmadik jobboldali erőre a magabiztos kormányzáshoz. A Jobbik valójában tudja, hogy egyedül soha nem lenne kormányváltó erő, viszont a kommersszé válás esélyt adhat neki a jövőben egy lehetséges koalíciós partnerségre, amiből kiindulva elkezdhetné a többi jobboldali erő kitúrását. Erre azonban jelenleg nincs sok lehetősége, mert az erőltetetten céltudatos &#8220;néppártiasodásban" folyamatosan veszt hitelességéből.

A Jobbik most leginkább a '94 előtti Fideszre hasonlít. Keresi az útját, keresi a piaci rést. Vonáékkal ellentétben a Fidesz ügyesen használta ki az irányváltást, jól helyezkedett el a politikai térben. De a Jobbik a középre tolódás óta nem találja a helyét. Középről viszont már nem igazán ajánlott visszatagozódni a szélsőjobboldalra. Balra viszont nem mehet, így a párt a 22-es csapdájába került, nincs mozgástere a politikai arénában.

A jobbikos kamuhoz tartozik az a fajta sértettség is, ami abban nyilvánul meg, hogy a párt folyamatosan szóvá teszi, hogy &#8220;a többiek az ő programjából mazsoláznak&#8220;. Ha megfigyeljük a Jobbik politikai manővereit, azt mondhatjuk, hogy kevéske egyedi gondolattal rendelkeznek. Legtöbbször kiszínezik vagy kicsit radikalizálják a kormánypártok javaslatait, logikájuk az &#8220;ennyi nem elég" elv alapján működik.

A Jobbikból pedig már ennyi is elég.

Kivonatok a http://888.hu/article-vona-a-hidember c. cikkből; írta Horváth József György

Kivonatok a hozzászólásokból:
Fatima Mertkell

Vonának semmi esélye választást nyerni.
Ő a jobboldal Bajnaija.
Úgy is fog eltűnni
lxl Willis

(Szerintem) nem gyalázó (szerk.: a cikk). Pont hogy békejobbot nyújt ez a cikk a Fidesz-szavazóknak. Ez már randi, és ez a cikk tuti megrendelésre készült. Egyetlen célja van, előkészíteni a terepet arra, hogy a &#8220;konzervatív" oldal koalícióra lép az egykori (?) szélsőjobbal.

Nagyon hiányzik a Fidesz-nek most az a parlamenti 2/3, így hát elkezdődött a Jobbik-puhítás. Továbbb nem is kell magyar-ázni szerintem :)
Enmerkar Miklós Banai

Orbán kleptokráciát szervezett. Amikor legfőbb anyagi támasza a szervezésben - Simicska - kellemetlenül naggyá vált, kitette a körön kívül. A &#8216;centrális erőtér' maga Orbán és a körülötte lebzselő kitartottak, strómanok, szolgák hada. Ez a megkérdőjelezhetetlen.

A következő hozzászóló összefoglal!
Galgo Miklós Banai

Orbán nem szervezett meg semmit a rablóbandáján kívül, de azt jól csinálta, mert a legarcátlanabb, legpökhendibb, legarrogánsabb hulladékokat gyűjtötte maga köré, akik tökéletesen végrehajtják a parancsait, legyen az a legnagyobb aljasság, legnagyobb dilettantizmus, akkor is.
Orbán minden időszakban megálmodta magának és pártjanak a helyüket a politikai palettán. Liberálisnak mondta magát hajdanában, de csak egy gerinctelen, elvtelen disznó, aki csendben a kiugrásra várt, hogy kiléphessen a fényre, hogy őt csodálja mindenki. Antall halálával erre gyakorlatilag lehetősége adódott, és ő meg is lépte, ugyan ehhez folyamatosan önmagát, korábban vallott elveit nézeteit kellett megtagadnia. Mindezt a hatalomért, azért a szent célért, hogy ő uralkodhasson itt, ő mondhassa meg a tutit. 98-ban hiába a második hely, szövetségre lép azokkal, akikről 91-ben azt mondta, velük aztán soha - újabb elvtelenség -, majd miniszterelnök lesz négy évre. Fut is az ezüsthajó, a kormánynál Kaya Ibrahim, másodtiszt Josip Toth. Nem ragozom tovább, felesleges, ismerjük a történelmet. 2002-ben aztán fanatizálja az övéit, megjelöli őket kokárdával, és kimondja burkoltan, az aki nincs velünk, az ellenünk elvét (&#8220;a haza nem lehet ellenzékben"). Megbukik, majd eltűnik, azóta is tagadja mindenki, hogy Grazban gyógykezelték, de ami a lényeg, hogy visszatér, és ellenzékből újult erővel lát neki az ország megosztásának folytatásához. Ehhez a nyomorult baloldal, akarva, akaratlanul segítő kezet ad neki, ráadásul eltolja a kormányzást egy teljesen fals, az adósságunka csak elúsztató gazdaságpolirikával. Elérkezik 2006, Gyurcsány és az öszödi beszéde. Ahelyett, hogy eltakarodna, folytatja, ezzel orbánnak lehetőséget ad a további fanatizálásra, bujtogatásra, amivel a kedves vezető él is. Neki tök mindegy volt 2006 eredménye: ha Gyurcsányt sikeresen megbuktatták volna, forradalmat kiálthat, és ő lesz a góré. Így, hogy nem sikerült, tovább folytathatta ellenzéki aknamunkáját, a baloldalra meg szépen ráégett minden, a 2006 őszi eseményekkel együtt. Vona a 2002-ben létrehozott fideszes polgári ökörkörök egyikéből indult útnak, és lett az az útját kereső fiatal, akit orbán féltő gonddal figyelgetett. 2006-ban kapóra jött neki, hogy vannak ezek a széljobbos ifjak, akiknek elég pár hangzatos lózungot elszavalni, és már indulnak is zúzni. Még ez is bejött viktornak.
2010-re, mire megérett a baloldal a bukásra, orbán szépen kitalálta magának a fülkeforradalmat - tavaly előtt, ha jól emlékszem, letagadta ezt is -, meg vele a centrális erőteret. Csakhogy semmiféle centrális erőtér nincs, nem létezik, a magyar ugyanis sohasem valami mellett, hanem mindig valami ellen szavaz. Azzal, hogy a protest szavazók szavazatait maga mögött tudhatta, nem változott meg a politikai erőtér, hiába képzeli ezt be magának. Ő, és áljobboldali pártja, mely inkább minden tettében a baloldalra hajaz, maradt a szétesett baloldal, mely anno és most is inkább a jobboldali elvek szerint működik, és maradt a széljobbon vona, meg az ő kis társulata, akik annyira, de annyira polgarivá akarnának válni, de minden egyes lépésükkel, melyet ebbe az iranyba tesznek, le kell valamit faragni a régi, harcos imázsból, és ez bizony nagy áldozat, ami kezdi őket lassan felemészteni. Ez persze megint csak orbánnak jó.
Ami pedig a jobbik Moszkva felé húzását illeti.... A jobboldali fejekben olyan káosz uralkodik - a tiedben is, kedves ostoba barátom -, hogy egy pszichológus jelölt is komplett szakdolgozatot írhatna minden egyes jobbantból, beleértve a fideszhíveket, és vona igazmagyarjait is. Turul, sámandob vs Szűz Mária, és az ő országa, szabályok nélküli, közös EU, akitől csak úgy kapni lehet a támogatást vs Oroszországhoz dörgölőzés, Keleti nyitás stb. Hadd ne soroljam.... Nem csoda hát, hogy egy ilyen kis országgal sem tudtok mit kezdeni, és vona sem tudna, mint ahogy orbán sem tud azon kívül, hogy szétbarmolta, barmolja.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)


https://internetfigyelo.wordpress.com/2016/02/07/a-jobbik-is-uncsi-es-neppartosod asa-ota-egyre-unalmasabb/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az értelmiség teljesen kiszorul a hatalomból
  2016-02-07 16:58:22, vasárnap
 
  Az értelmiség teljesen kiszorul a hatalomból

Buzna Viktor, 2016. február 6., szombat 18:42

Törzsi alapon szerveződött politikai elit, vadkapitalizmus és kiszoruló értelmiség - így látja Magyarországot egy most megjelent interjúban Szelényi Iván, nemzetközileg ismert gondolkodó. A kormánnyal kritikus Szelényi véleményének külön érdekessége, hogy az a kormányzati agytröszt, a Századvég folyóiratában jelent meg.

Üde színfolttal gazdagodott a kormány ideológiai palettája azzal, hogy a közpénzmilliárdokkal támogatott Századvég Alapítvány folyóirata a társadalmi tőke megvitatásának szentelte aktuális számát. A kötet a Beszélgetés Szelényi Ivánnal a társadalmi tőke szerepéről a hatalom, a piac és a ,,varázskertek" működésében című interjúval zárul - a sokat sejtető cím azonban a kormány szellemiségével nehezen összeegyeztethető beszélgetést takar.

A nemzetközi tudományos pályát befutó magyar szociológus-közgazdász, tizenhat oldalas interjúban fejti ki a Fidesz-kormány működésével kapcsolatos kritikus véleményét a hazai politikai és szellemi elit állapotáról. Szelényi már a beszélgetés elején tisztázza: Magyarországot mint posztkommunista társadalmat elsősorban zárt kapcsolatok jellemzik. A jelenséget Tamás Gáspár Miklós filozófustól kölcsönzött fogalommal értelmezi: a magyar társadalom törzsi alapon szerveződik. E társadalmak mintájára az SZDSZ-esek is segítették az SZDSZ-eseket, a fideszesek is a fideszeseket, mert felépült a kapcsolatrendszer - jellemzi a magyar politikai elit természetét Szelényi.

Mindez pedig - derül ki az interjúban - a rendszerváltás óta olyan társadalmi tőkéhez juttatja a magyar politikai elitet, ami aztán extraprofittal kecsegtető vagyoni gazdagodást tesz lehetővé a törzs tagjai számára. A szociológus-közgazdász szerint a posztkommunista Magyarországon a politikai hatalom és a tőke közötti összefüggés mindig is nagyon erős volt. Az idő múlásával azonban a jelenség nem gyengült, hanem éppen erősödött.
A közvagyon szétosztása

- Nem tudnám megmondani, hogy valóban nőtt-e a zárt kapcsolatokon belül kialakuló akciók sűrűsége és az így keletkezett profit fölötti járadék. Hajlamos vagyok azt hinni, hogy igen - állítja Szelényi. Hangsúlyozza: erre a jelenségre nem feltétlenül a korrupció a legszerencsésebb szó, az így megszerzett hasznot ezért nevezi járadéknak. Szelényi szerint ugyanis Oroszországhoz vagy Kínához hasonlóan Magyarországon is joghézagok alapján, s nem a jogszabályokkal szemben zajlik a közvagyon szétosztása. A kutató más párhuzamot is fellel Magyarország és a keleti modellek között: mégpedig azt, hogy a politika intézményesült befolyást gyakorol a gazdasági szféra felett.

Nem véletlen, hogy Magyarországon már majdnem minden fontos pénzügyi elosztás a Miniszterelnöki Hivatal alá tartozik - állítja a Századvég folyóiratban Szelényi, majd így folytatja: Oroszországban mindenről Putyin, Kínában mindenről Hszi elnök dönt. A kutató mégis megjegyzi, a keleti társadalmak fejlődőképesebbek.
Kiszoruló értelmiség

Szelényi szerint hasonlóan Németországhoz, hazánkban sem volt nagy szerepe az értelmiségnek a mostanra kialakult állapotokban. A rendszerváltás után ugyanis a hatalom egy profi politikai osztályhoz került, ami a kezdetektől gyenge értelmiséget háttérbe szorította. Ebben Magyarországon óriási szerepet játszott az MSZP 1994-es nagy politikai győzelme - véli Szelényi, szerinte akkor az államszocializmusban politikai képességeket szerzett gárda került hatalomra.

Végül is ugyanez történt a Fidesszel - folytatja -, a párt vezetésében ugyanis keveseket leszámítva, nem volt jelen értelmiségi polgár. A szociológus-közgazdász ezért mulatságosnak tartja, hogy még mindig ekkora nyilvánosságot kap az értelmiség, szerinte ez a társadalmi osztály hamarosan teljesen kiszorul a hatalomból. Ha az ember bekapcsolja a rádiót vagy a televíziót, folyvást az úgynevezett értelmiségi burzsoázia (Szelényi szakszavával a ,,Bildungbürgertum") szövege szól, csakhogy ennek jelentősége igazság szerint már nincsen - állítja a tudós.

Szerettük volna megtudni, egyetért-e Szelényi Iván gondolataival a Századvég Alapítvány kuratóriumi elnöke és a folyóirat szerkesztőségi bizottságának tagja, Lánczi András. Megkeresésünkre leszögezte: az agytröszt szabad szellemi műhely. Az Orbán Viktor egyik fő ideológusaként jelölt Lánczi azonban nem olvasta a Szelényi-interjút. Bár felajánlottuk, hogy később is beszélnénk vele a megjelent írásról, Lánczi minden további kommunikációtól elzárkózott.
Agytrösztök
Január végén megjelent a világ legjobb agytrösztjeit rangsoroló, 2015 Global Go To Think Tank című jelentés. A 2007-től évente kiadott dokumentum 6500 szervezetet listáz. Az intézeteket a vezetők szakmai és tudományos kompetenciája, a kutatók elismertsége, az intézet függetlensége és a politikára gyakorolt hatásuk alapján értékelik. A listán az első az amerikai Brooking Intézet lett, Magyarországról csak a Közép-európai Egyetem (CEU) politikatudományi központja került a 114. helyre. A kelet-közép-európai régióban nyolcadik lett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai és Védelmi Kutató Központja, s felkerült a listára a bezárásra ítélt Külügyi és Külgazdasági Intézet, a CEU, az MTA Világgazdasági Intézete, a Tárki és a Nyílt Társadalmi Intézet is. Valamennyi listáról hiányzik a Századvég-csoport, amely 2010 és 2014 között négymilliárd forintnyi kormányzati megbízáshoz jutott. Tavaly 1,8 milliárd forint értékű megbízást kapott a jegybanktól, valamint 1,4 milliárdért ők lobbizhatnak Észak-Amerikában is. (B. V.)




Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 02. 06.


http://mno.hu/politika/az-ertelmiseg-teljesen-kiszorul-a-hatalombol-1327475
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KIFÜTYÜLTÉK az ORBÁN CSICSKÁT!
  2016-02-07 16:45:39, vasárnap
 
  Mocsai Lajos a lakosokat és a sajtót hibáztatja
MNO, 2016. február 7., 12:16, frissítve: 13:18
Résztvevők a Testnevelési Egyetem bővítése kapcsán rendezett lakossági fórumon
Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet
Interjút adott közre szombaton a Magyar Idők Mocsai Lajos rektorral a főváros XII. kerületében a Testnevelési Egyetem bővítését megcélzó, 36 milliárd forintos állami építkezésről. A terv kiváltotta a környéken élők felháborodását, ugyanis nem tetszett nekik, hogy míg ma még egy fákkal, bokrokkal tarka, nemrégiben felújított, barátságos térre lépnek ki a házuk ajtajából, addig a beruházás után egy sportcsarnok 25 méteres oldalával nézhetnek szembe.

Az interjúban Mocsai kitért arra a pár nappal ezelőtti fórumra is, amelyet az elégtelen tájékoztatás miatt a lakosság hívott össze. A találkozó a beruházást erőltető rektor számára nem alakult sikeresen, az emberek ugyanis kifütyülték őt, amikor arról próbálta győzködni őket, hogy az a jó, ami rossz nekik. Az emberek tiltakozása végül hatott, Mocsai visszavonult. Másnap a TV2-ben megígérte, hogy a tervekkel ellentétben egyetlen négyzetmétert sem vesznek el a parkból.

Mocsai Lajos a Magyar Időknek adott interjúban elmondja, hogy kudarcként éli át a történteket. A kudarcért leginkább a sajtót okolja, amelyik hírt adott a fölháborodott lakosság küszködéséről. Mondandójából az derül ki, hogy nem a 25 méter magas csarnok terve és a tér elvétele idegesíti az embereket, hanem ,,egyes orgánumok növelik a környék lakóinak frusztráltságát", illetve az, hogy ,,a környékbeli lakók számára is nyitva álló, korszerű sportlétesítmények és megnövelt, igényes zöldfelület miatt néhányan a kilátásukat féltik".

A kormányközeli Magyar Idők nem vitatkozott a rektorral. Az újságíró kérdések helyett inkább megállapításokat tesz. Ilyeneket például: ,,az ominózus, keddi lakossági fórumon megjelentek egy részét csak a házuk előtti terület sorsa érdekelte". De vajon mi is érdekelheti jobban azokat, akiknek lakásai elé egy 25 méteres fal épül. Mocsai Lajos mindenesetre így vélekedik a problémáról: ,,Minden fórumon elmondom, hogy a magyar emberek egészségügyi állapota nagyon rossz, a férfiak tíz évvel rövidebb ideig élnek, mint nyugat-európai társaik. A másik komoly probléma, hogy az általános iskolás gyerekek lassan 40 százaléka a gyógytestnevelés irányába halad, és az adat egyre romlik. Csak a gerinc- és ízületi instabilitással összefüggő kezelésekre a következő években egyes számítások szerint közel 500 milliárd forintot kellene költeni. (...) Az egyetem fejlesztése az Alkotás úti kampuszban és a Csörsz utcai pályák területén szükséges ahhoz, hogy megfeleljen a hazai és nemzetközi igényeknek, kihívásoknak és elvárásoknak. A magyar emberek népegészségügyi állapotának javítása miatt mindenki elismeri, hogy a munkánk támogatásra érdemes."

A lakókat természetesen nem nyugtatja meg az általános blabla. Leginkább az érdekli őket, hogy mi lesz az építkezéssel. Mocsai Lajos azt ígéri, hogy a közvetlen kilátást, illetve a Csörsz utcai park egynegyed részét érintő bővítését úgy próbálják megtervezni, hogy ezek kialakítása ne jelentsen hátrányt az ott élőknek. ,,Az új központi épület, amely több tornacsarnokot tartalmaz, a lehető legtávolabb épül fel a lakóházaktól, az Alkotás és Hegyalja úti saroknál. (...) Európa legmodernebb oktatási csarnokát tervezzük, mely a terheléses mérések, mozgáselemzések széles körére válik alkalmassá, félig a földbe süllyesztve, hullámformákkal. Ennek mérete jóval kisebb lesz, mint a Csörsz utca sarkán álló irodaház és lakóépület, így a sokak által említett szélcsatorna-hatást sem fogja befolyásolni. A terv 150 millió forintos kötelező parkrehabilitációt is előír számunkra. A Csörsz utcai zöldfelület mindenképpen megújul, szebb lesz. Emellett a lehető legnagyobb zöld területet szeretnénk kialakítani a kampusz területén, amely nappal mindenki előtt nyitva állna. Az atlétikapálya fölé tervezett védőponyva is kikerült a tervből, hogy ne zavarja az ott lakók kilátását. A föld feletti és felszín alatti parkolók kialakításával pedig szeretnénk csökkenteni a már most is meglévő nagy forgalmi terhelést. A hangvédő és záró kerítéseket alapkövetelményként vállaltuk fel. Felújítjuk a műemléki, illetve elbontjuk a használaton kívüli rossz állapotú épületeket."

A környéken élőket a rektor azzal is nyugtatja, hogy az első látványtervek hamarosan láthatók lesznek, több változatban. Azt ígéri, hogy még akkor, amikor még nem dőlt el minden, tehát a helyi lakóközösség igényeit is figyelembe tudják venni. Mindez némileg ellentmond azzal, amit Pokorni Zoltán polgármester közölt a lakossági fórumon. Azt, hogy akkorra már minden eldőlt, a csarnok oda és úgy fog épülni, ahogyan kitalálták. A lakók közül lapunknak többen elmondták: egyértelmű, hogy mind Fónagy János, a terület fideszes országgyűlési képviselője, mind Kovács Lajos fideszes önkormányzati képviselő, mind a fideszes Pokorni alkalmatlan arra, hogy az ott élő állampolgárok érdekeit hatékonyan képviseljék.

Az interjúban az építkezés részleteiről is lehet olvasni. ,,Az egész terv szakaszosan valósul meg. Az új központi épületbe a jövő év elején költöznénk be. Először a bontásra szoruló épületekben működő egységeket kell elhelyezni. A tervezés az idei első félévben fejeződik be. A teljes kampusz 2018 szeptemberére készülhet el."

http://mno.hu/tarsadalom/mocsai-lajos-a-lakosokat-es-a-sajtot-hibaztatja-1327530

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Annyira nagy a jólét Magyarországon, hogy "Szlovákia" már bő
  2016-02-07 16:27:59, vasárnap
 
 
Szlovákiában kevesebbet loptak .

A"gecit"ez nem érdekli,ő nyertes típus és hűbérúr!Neki van kormánya,lakájkormánya!A"miniszterei"lógó nyelvel,nyáladzva lesik a parancsait!Nagy úr ő a szemétdombján,csak nehogy úgy járjon,mint a"kárpátok géniusza"!

**

2016. február 6. 17:25


Annyira nagy a jólét Magyarországon, hogy "Szlovákia" már bőven ráígér a gazdagabb régiók béreire is - korábban ez fordítva volt


Kedvező munkalehetőség Szlovákiában, nálunk akár 265 ezer forintot is kereshet - ilyen és ehhez hasonló hirdetéssel egyre gyakrabban lehet találkozni Győrben. A szakértők szerint fordult a kocka. Míg korábban inkább Felvidékről érkeztek munkavállalók Magyarországra, mára megfordult a trend. A közelmúltban magyar nyelvű, Felvidékről származó álláshirdetést tartalmazó szórólapokat találtak postaládájukban a győriek. A térség napilapjának online kiadása, a kisalföld.hu számolt be az esetről, amely szerint egy felvidéki munkaerő-közvetítő vállalkozás felhívásában 265 ezer forintos havi bért ígér az érdeklődőknek. Emellé pedig ingyen szállás vagy útiköltség-térítés is jár az autóipari és elektronikai iparágat érintő pozíciókhoz. A portál munkatársa jelentkezett az álláshirdetésre, s a magyar nyelvű információszerzés után kiderült, már csak gépjármű-összeszereléshez keres embereket a cég, három műszakos munkarendbe. Hogy melyik "szlovákiai" autógyár számára, az viszont rejtve maradt. Ez az eset is arra enged következtetni, hogy fordult a kocka a felvidéki munkaerőpiacon. Ficza János, álláspiaci szakértő szerint néhány évvel ezelőtt még teljesen más volt a tendencia: Szlovákiából jártak át tömegestül a munkavállalók a magyar oldalra dolgozni, az elmúlt időszakban viszont szlovákiai munkaerő-közvetítő cégek toboroznak magyarországi munkavállalókat. A sztót járműipari munkaerőpiac jelenleg vészterhes időket él. Nyitrán a közeljövőben épülő Jaguar-Land Rover autógyár miatt már most azzal foglalkoznak a szakértők, honnan fognak szakembereket szerezni, hiszen jelenleg a tót munkaerőpiacon nincs kapacitás ezen állások betöltésére. Az autógyárak pedig egymás elől próbálják meg elcsábítani a képzett munkaerőt, s ezt a tevékenységet egyre szélesebb földrajzi körben is kiterjesztik. "Ebből adódóan az következik, hogy a környező országokból - az új tendencia szerint Magyarországról - lehet pótolni ezeket az embereket" - vázolta a szakértő. Ficza János szerint az elmúlt években nőtt a különbség a felvidéki és a magyarországi bérek között, s ez csábító lehet elsősorban a határ mentén élő magyar munkakeresők számára. "Magyarországon jelenleg 230 ezer forint körül mozog a bruttó átlagbér, míg Szlovákiában az országos átlagfizetés majdnem megközelíti az ezer eurót. Összességében elmondható, hogy Szlovákiában többet kereshetnek a munkavállalók, mint Magyarországon" - mondta Ficza. Az álláspiaci szakértő szerint jelenleg még nem öltött országos méretet a toborzás, egyelőre a gúnyhatár közeléből, Győr, Komárom, Esztergom és Tata környékéről csábítgatják az embereket a szlovák munkaerő-közvetítők. (Napi nyomán)

Forrás: https://kuruc.info/r/3/154765/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
13+1 kérdés a kazah mezőgazdasági tanulmányok kapcsán
  2016-02-07 12:50:11, vasárnap
 
 
2016-02-05

Írta vendegblgr

13+1 kérdés a kazah mezőgazdasági tanulmányok kapcsán


A Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. különböző tanulmányokat írt a kazah mezőgazdaságról. Összesen öt darabot, együtt közel 40 millió forintért. Többek között az agrárlogisztika fejlesztési lehetőségeiről, meg a kazah juhtenyésztésről, a kazah talajművelésről. Pár dolog nem világos ezzel kapcsolatban.



Nézzétek meg a 444.hu által publikált képeket a tanulmányokból.
Olvassátok el a tanulmányok címét.
Nézzétek meg, mennyit fizettek érte a ti pénzetekből.
És kérlek, válaszoljátok meg az alábbi kérdéseket!

Szerintetek mennyit ér meg a mi pénzünkből egy tanulmány Kazahsztán talajművelésének fejlesztése témájában?
Miért nem kell minden tanulmányon feltüntetni, hogy ki írta, ha egyszer milliókat fizetünk érte?
Hogyan készül egy 105 oldalas tanulmány 3 szerző és 1 szerkesztő munkája alapján 13 nap alatt?
Hogy lehet, hogy a Földművelésügyi Minisztérium több háttérintézményét is érdekli a kazah mezőgazdaság?
Miért kerül minden tanulmány 8 millió forint mínusz párezerbe, függetlenül a tárgyától és a terjedelmétől?
Lehet-e ennek ahhoz köze, hogy a közbeszerzési határérték éppen 8 millió forint?
És annak van-e jelentősége, hogy a tanulmányíró cég vezetője Fazekas miniszter régi haverja?
Miért van az, hogy a legelső részletre rákeresve rögtön kiderül, hogy azt már 6 éve publikálták?
A földibolhák észlelésére szolgáló kazah szürke fogólapról készült ábrát megismerve mi fog változni a magyar mezőgazdaságban?
És a sáfrányos szeklice Nurlan fajtája 2007-es termesztési szervezőjének ismerete mennyiben szolgálja a magyar nemzet javát?
Miért ér meg egy forintot is annak az ismerete, hogy Kazahsztán Akmola régiójában a teljes kazah magmennyiségnek egyhatodát tárolják?
Ki olvashatta el ezeket a tanulmányokat, és mit kezdett vele?
Egy tanár hány éves jövedelme az a 8 millió forint, amit egy ilyen pár nap alatt elkészült tanulmányért fizettek ki minisztériumi háttérintézmények?

13+1.Miért nem ül ilyenekért senki börtönben ebben az országban?


http://vastagbor.atlatszo.hu/2016/02/05/131-kerdes/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ausztria a szankciók ellenére üzleti delegációt küldött Mos
  2016-02-07 12:44:21, vasárnap
 
  hidfo.ru 2016.02.03. 12:35 Térségi hírek
Ausztria a szankciók ellenére üzleti delegációt küldött Moszkvába

Reinhold Mitterlehner osztrák alkancellár bejelentése szerint Ausztria annak ellenére is törekszik Oroszországgal a kétoldalú kapcsolatok helyreállítására, hogy a nyugati országok szankciókban gondolkoznak. Magas szintű osztrák delegáció érkezett Moszkvába.

Az alkancellár vezeti azt a delegációt, amit kedden Ausztria küldött Moszkvába, hogy az Egyesült Államok és az Európai Unió szankciói ellenére helyreállítsák az osztrák-orosz üzleti kapcsolatokat. A delegáció részeként Moszkvába utaztak a legnagyobb osztrák vállalatok képviselői, ami egyértelműen abba az irányba mutat, hogy jelentős gazdasági együttműködés kezdődhet a két ország közt. Mitterlehner kedden Alekszej Uljukajev orosz gazdaságfejlesztési miniszterrel folytatott tárgyalást. Az azt követő sajtótájékoztatón pedig kijelentette, hogy az Oroszország elleni szankciókat nem olyan szinten hozták, hogy abba az osztrák vezetőknek érdemi beleszólása lehetett volna, ennek okán az Oroszországgal ápolt gazdasági kapcsolatok külső kényszer hatására sérültek, a jelenlegi találkozók pedig azirányú törekvés részét jelentik, hogy a gazdasági kapcsolatok külső kényszer általi korlátozását ellensúlyozzák.

2014-ben az Egyesült Államok azt követően hozott gazdasági szankciókat Oroszország ellen, hogy a Krím-félsziget egy népszavazást követően csatlakozott az Oroszországi Föderációhoz. A referendummal ugyanis meghiúsult Washington azon terve, hogy Ukrajna NATO-csatlakozása után haditengerészeti kikötőt üzemeltethessen a Krím-félszigeten (ami két éve még Ukrajna része volt), ezáltal állandó jelleggel tengeri csapásmérő erőt állomásoztathasson a Fekete-tengeren, közvetlen az orosz határ mellett. Az Európai Unió akkor követte az amerikai külpolitika &#8220;iránymutatását", és szintén szankciókat hozott Oroszország ellen.

2015. december 9-én Adam Szubin, az amerikai államkincstár képviselője Európába érkezett, hogy Olaszország, Németország és az Egyesült Királyság kormánytisztviselőivel tárgyaljon, és bebiztosítsa az Oroszország elleni szankciók meghosszabbítását. Az amerikai lobbitevékenység sikerrel járt, és december 21-én az Európai Unió újabb hat hónappal hosszabbította meg a gazdasági korlátozásokat, annak ellenére, hogy azt korábban számos tagállam ellenezte. Az amerikai intézkedéseket követni nem akaró európai országokat azonban nem csak az Európai Unió által hozott szankciók, hanem az orosz ellenszankciók is sújtották, komoly csapást okozva a térségi országok gazdaságának.


http://www.hidfo.ru/2016/02/ausztria-a-szankciok-ellenere-uzleti-delegaciot-kuldo tt-moszkvaba/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 477 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 12514
  • e Hónap: 23625
  • e Év: 177121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.