Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
A fájdaloműző és gyógyító mustárkúra
  2016-07-28 22:10:52, csütörtök
 
 



A fehér mustár (Sinapis alba) őshazája a Földközi-tenger vidékén van, de napjainkban már Európában és Amerikában is termesztik. A gyógynövény virágai bogernyőben állnak, színük sárga. A növény legfontosabb része a 4-5 centiméteres tokokban éldegélő aprócska, fehér magvak. Gyógyító célokra is a mustármagokat lehet felhasználni. A Földközi-tenger partvidékén élő népek régebben elsősorban a vérkeringés serkentésére alkalmazták, de ma már jóval több egészségügyi problémát orvosolhatunk ezekkel az apró gyöngyökre emlékeztető mustármagvakkal. Ezek a parányi magvak tele vannak értékes hatóanyagokkal, mint például mustárolaj-glikozidokkal vagy szinalbinnal. A mustár fokozza az étvágyat, serkenti az emésztést, jó hatással van az anyagcserére és csökkenti a vércukorszintet is. Mindezek mellett serkenti a vérkeringést, gyógyítja a bőrgyulladásokat és az ekcémát, és enyhíti a reuma és a köszvény okozta kellemetlen tüneteket. A mustármag kedvező hatással van a hajhullásra és a köröm töredezettségére is. Ezek a parányi magvak alkalmazhatók még máj-, epe- és gyomorbetegségekre, érelmeszesedésre és az asztmás rohamok számának csökkentésére.

Megfázás én influenza idején a mustármagok a segítségünkre lehetnek, ha légzési nehézségünk van, vagy éppen orrdugulástól szenvedünk. A mustármagokat a fürdővízhez is lehet adni, hogy a légutak alaposan kitisztuljanak. Őröljön meg egy-két evőkanálnyi mustármagot, majd adja a fürdővízéhez. A mellkasra helyezett mustármagos borogatás szintén alkalmas a légutak megtisztítására és az orrdugulás problémájára. Egy üvegtányérba tegyen két-három evőkanálnyi összezúzott mustármagot, majd adjon hozzá 4-5 evőkanálnyi zablisztet és annyi vizet, hogy egy jól kenhető, pépes masszát kapjon. A mellkasát kenje be a kezelés előtt zsíros krémmel, majd az elkészült elegyet vigye fel a mellkasára. Körülbelül 15 perc hatóidő után mossa le a házilag készített légzéskönnyítő krémet. Mielőtt azonban az elkészült masszát a mellkasára helyezné, mindenképpen végezzen bőrpróbát, mert az arra érzékenyeknél a mustármag irritációt okozhat.

A mustárt ízületi fájdalmak, hát- és derékfájdalom esetén is alkalmazhatjuk. Forraljon fel három deciliter vizet, majd szórjon bele egy teáskanálnyi őrölt mustármagot. Hagyja öt-hat percig állni, majd mártogasson a főzetbe egy vászonkendőt, csavarja ki, aztán helyezze a kezelendő felületre.

Reumára készítsen a mustármagokból egy kellemes fürdőt. Őrüljön meg kétszáz grammnyi mustármagot, majd tegye egy vászonzsákba. Ezt a zsákot lógassa bele a fürdővizébe. A kúra ne tartson tovább 10-15 percnél. Az őrölt mustármagokból úgynevezett reumatapaszt is készíthet. Keverjen el 2-3 evőkanálnyi mustárport egy kevés ecettel, hogy jó kenhető masszát kapjon. Kenje fel a kezelendő felületre, hagyja rajta 20 percig, majd bő vízzel mossa azt le.

A mustár porított változata hatásos ellenszere lehet a lábgombásodásnak. Készítsen lábfürdőt 2-3 liter meleg vízből és 40-50 gramm mustárporból. Néhány alkalmas kúra hatékonyan képes a legmakacsabb lábgombát is elpusztítani.

A mustármagokból olaj is készül, amely serkenti a haj növekedését, csökkenti a hajhullást, egészségessé varázsolja a fejbőrt és késlelteti a haj őszülését.

Bármilyen formában is alkalmazza a mustármagot, mindig legyen vele nagyon óvatos, mert nemcsak a kezelendő felületen okozhat irritációt, hanem a szembe, orrba vagy a szájba kerülve is. Egy-egy alkalommal soha ne hagyja a kezelendő felületen negyed óránál tovább sem a pépes krémet, sem a borogatást, és egyhuzamban csak kúraszerűen, legfeljebb egy hétig alkalmazza a mustáros terápiát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Diólevél, az ember egyik legjobb barátja
  2016-07-28 21:50:44, csütörtök
 
 



A dió a diófélék családjába tartozó nemzetség. A dió is nagyon egészséges, de a levele is számtalan hatóanyagot tartalmaz, tannint, flavonoidokat, illóolajokat és C-vitamint. A dió és levelének kellemes, édeskés illatát az illóolaj adja. A diólevélben van egy juglon nevű vegyület, amely baktérium-, gomba- és vírusölő tulajdonságokkal rendelkezik, és képes elpusztítani akár még a Candida albicans nevű gombát is. A diólevélnek ezen kívül tonizáló és nyálkahártya-összehúzó hatása is van.

A diólevél meglehetősen sok betegségre gyógyír lehet. Javítja az emésztést, tisztítja a vért, és a gyomor megfelelő működését is elősegíti. A levelekből készült tea hatásos magas vérnyomás, gyomor- és bélhurut, bélférgek ellen, de akkor is fogyaszthatjuk, ha nem megfelelő az étvágyunk, vagy ha csak méregteleníteni szeretnénk a szervezetünket.

Torokgyulladás esetén a növényből készült gargalizálás hozhat számunkra enyhülést. Ha valakinek pajzsmirigy-alul- vagy -túlműködése van, gargalizáljon diólevél főzetével minden nap, majd a teát le kell nyelni. A dióleveleket sem szabad kidobni, ugyanis külsőleg borogatásként lehet alkalmazni a göbös felületre.

A diólevéltea fogyasztását cukorbetegeknek is ajánlják, mivel csökkenti a vércukorszintet, tisztítja a vérereket és javítja az anyagcsere-működést. Ülőfürdőt is készíthetünk belőle, ha aranyérbántalomtól szenvedünk. Borogathatunk vele keléseket és bőrkiütéseket is.

A reuma meglehetősen sok kellemetlen panasszal jár együtt. 2,5 dl növényi olajban keverjen el 3 kanálnyi összetört diólevelet, majd állítsa az üveget hűvös, száraz helyre. Egy hónap múlva szűrje le az üveg tartalmát, majd kenegesse ezzel a házi készítésű gyógyító olajjal a fájó testrészt.

Ha valakinek körömgombája van, akkor igya rendszeresen a diólevélből készített teát, de a lábat is lehet rendszeresen a főzetben áztatni, illetve a diólevelet a lábujjra is lehet kötni.

A diólevelet a szépségápolás során is használhatjuk, hiszen a növényből készült főzet megállítja a hajhullást és serkenti a hajnövekedést. Forraljon fel 2,5-3 dl vizet, majd tegyen bele 4-5 kávéskanálnyi száraz és összetört diólevelet. Hajhullás esetén mosson a szokásos módon hajat, majd a diólevél főzetével öblítse azt le. Ez a főzet a haj színezésére, pontosabban sötétítésére is alkalmas. Zsíros haj esetén dörzsölje be a fejbőrébe a főzetet, majd öblítse le a haját. Ez a módszer korpa ellen is hatásos.

A diólevélből készült főzet már a különféle bőrbetegségek leküzdésében is bizonyított. Külsőleg és belsőleg is kitűnő pattanásokra vagy ekcémára. Pikkelysömörre, sebekre, napégésre, fekélyre vagy zúzódásokra készítsen házilag krémet diófalevélből. Gőzfürdő fölött egy edényben melegítsen fel 100 ml finomítatlan sheavajat. Közben alaposan mosson meg 2-3 diófalevelet és 4-5 körömvirágszirmot, majd vágja azokat apró darabokra. Adja a diófalevelet és a körömvirágszirmot a sheavajhoz, majd helyezze az edényt 3-4 napra száraz, hűvös helyre. Aztán ismét melegítse meg az elegyet gőz fölött, majd szűrje le. Tegye kis tégelybe a krémet és használja a kívánt felületre.

A diólevélből készült főzet alkalmas a száj öblögetésére. Kezdje a reggelt ezzel az öblögetéssel, ugyanis ez a módszer megakadályozza a fogínygyulladást, de a szájüreget is hatékonyan képes fertőtleníteni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A diabétesz(cukorbetegség) megelőzésének titkai
  2016-07-28 21:41:58, csütörtök
 
  Hat teljes hónapra van szükségünk ahhoz, hogy cukorfüggőségünktől végleg megszabaduljunk.

A cukorbetegség elkerülhető és gyógyítható!

Sokan, akik korábban diabéteszben szenvedtek, már nem teszik. Felismerték, hogy a cukorbetegség nem egy elkerülhetetlen vagy genetikailag meghatározott sorscsapás, hanem csupán a test saját biológiai reakciója egy bizonyos életmódra (helytelen táplálkozás és kevés mozgás). Az életmódon pedig bármikor lehet változtatni - persze, csak ha valaki változtatni akar rajta.

Különösen praktikus az új, egészséges életmódban, hogy nemcsak a diabéteszre hat kedvezően, hanem éppúgy a szívbetegségekre, magas vérnyomásra, elhízásra és sok más civilizációs és autoimmun megbetegedésre. Tehát mindjárt több legyet ütünk egy csapással.

A gyógyszeripar örül az Ön diabéteszének

Természetesen senki nem fogja Önnek elmesélni, hogy a diabétesz majdnem száz százalékosan megelőzhető. Először is, mert senki nem bízik abban, hogy valaha is változtatni tudna az életstílusán (valószínűleg maguk az orvosok sem tudnának). Másodszor, mert a diabétesz nagyon jó a gazdaságnak, és az ember jó polgárként végül is hozzájárulhat egy virágzó gazdasághoz - még ha ez azt is jelenti, hogy cukorbeteg lesz. A gyógyszeripar már előre örül a várható nyereségnek, amit a diabéteszes esetek növekedése fog eredményezni 2050-ig - több 100 milliárd dolláros éves nyereségekről van szó ugyanis.

30 napon belül megszabadulni az inzulintól?

Tehát senki nem fogja Önt meggyógyítani a diabéteszből. Az orvosa elláthatja tablettákkal és inzulinnal, de meggyógyítani nem tudja. Az egyedüli igazi gyógyulást egyedül csak saját maga érheti el - amennyiben változtat azon, amit eszik, és amennyiben rendszeresen mozog. Miért nem kezdi el rögtön ma? Csupán 30 napon belül máris megszabadulhat az inzulintól, és végre újra egészséges és teljesítőképes életet élhet. Benne van?

Mit tehetek diabétesz ellen?
A következő tippeket ültessük át a gyakorlatba, és figyeljük meg a változásokat, amelyek velünk és a diabéteszes kockázatunkkal történnek. Ezek a tippek abból az országból származnak, amely egykor a ,,gyorsétel nemzeteként" volt ismert, időközben azonban a ,,diabétesz nemzetévé" vált.

Diabéteszjárvány világszerte

Az USA-ban az amerikai járványügyi hatóság szerint 2050-ig a felnőttek közel egyharmada fog cukorbetegségben megbetegedni. Az amerikai alternatív gyógyászok közben nagy sikerrel ajánlják pácienseiknek a 6 egyszerű tipp betartását. Tesztelje Ön is a 6 tippet 30 napon keresztül, és figyelje meg, mi történik.

1. számú titok: Zéró ipari cukor
Ez a titok nem is annyira titokzatos, de a végrehajtásának a közérzetre és egészségre gyakorolt hatása leírhatatlan. Hagyjuk tehát abba a cukorevést a cukor minden iparilag feldolgozott formájában. Ez magába foglalja a háztartási cukrot, a nádcukrot, a répacukrot, a gyümölcscukrot, valamint az összes szirupszerű édesítőszert, mint a juharszirup, agavészirup, kukoricaszirup, méz stb. Vágjunk bele a cukorelvonásba! Ezen kívül ne vásároljunk és ne együnk semmilyen készterméket vagy akár italt, ami valamilyen formában cukrot tartalmaz. Nem lesz könnyű, de meg tudjuk csinálni. Hat teljes hónapra van szükségünk ahhoz, hogy a cukorfüggőségünktől végleg megszabaduljunk. Ha ésszerűtlennek érezzük a teljes lemondást a cukorról, készítsünk magunknak egy programot, hogyan hagyjuk el a cukrot és a cukortartalmú termékeket lépésről lépésre.

2. számú titok: Sport - mindennap egy kicsit
Semmi gond, nem kell egy hónapon belül atlétává válnunk. Már egy 30 perces sétának is csodálatos hatása van, hogy a diabéteszt megelőzzük, illetve fogást találjunk rajta. Csak az a fontos, hogy mindennap menjünk sétálni. Tehát nem arról van szó, hogy rekordokat állítsunk fel, hanem hogy tényleg naponta mozogjunk.

3. számú titok: Együnk szuperételeket!
A szuperételek olyan élelmiszerek, táplálékkiegészítők vagy egész fogások, amelyek különösen magas tápanyagtartalommal rendelkeznek. Helyettesítsük a szokásos étkezéseinket szuperételekkel. A szuperételekhez tartoznak például a zöld turmixok vagy a mandulatej is. A mandulatej egy csodálatos köztes fogás. A következőképpen lehet elkészíteni: 1 marék mandulát (a barna héjával együtt) mixerben nagyon finomra darálunk. 300 ml vizet és 1-3 datolyát adunk hozzá. Néhány percig mixeljük, amíg egy finom, habos állagot érünk el.

Egy zöld szuperétel turmixként állhat például spirulina vagy chlorella algaporból, csillagfürtlisztből, biogyümölcsökből, némi kókuszolajból és vízből. Mindezt finomra turmixoljuk, és egy tápláló étkezésként lassan megisszuk.

4. számú titok: Napozzunk!
A fehér amerikaiak több mint 70%-a szenved D-vitamin-hiányban. Európában sincs ez másképp. Egy ilyen hiány sok betegség kialakulásának kedvez: diabétesz, daganat, szívbetegségek, vesepanaszok, szklerózis multiplex és így tovább. Ezért rendkívül fontos, hogy naponta engedjük a bőrünkre a napsugarakat.

5. számú titok:
Cseréljük le az iparilag feldolgozott élelmiszereket friss táplálékokra!
Már attól, hogy kerüljük a cukrot és a szokásos ételek helyett szuperételeket fogyasztunk, automatikusan kevesebb iparilag feldolgozott élelmiszert fogunk magunkhoz venni. Menjünk még egy lépéssel tovább: ne vásároljunk fehér kenyeret a szupermarketben, hanem inkább adalékanyag-mentes biokenyeret a bioboltban, és használjunk tehéntej helyett a már említett mandulatejet. Csökkentsük a sajtfogyasztásunkat, és a sózott (nitrites) kolbászárut hagyjuk a polcon. Utóbbi azt is jelenti, hogy nincs szalámis pizza, sonka, krumplileves szalonnakockákkal, kolbászos szendvics stb.

6. számú titok: Lássuk el magunkat magnéziummal!
A cukorbetegség és a hiányos magnéziumellátás közötti összefüggés nem nagyon ismert. Azonban tanulmányok kimutatták, hogy a cukorbetegek nagy része krónikus magnéziumhiányban szenved. Természetesen a magnézium önmagában nem képes a diabéteszt gyógyítani, de magnézium nélkül egyáltalán nem is lehetséges a gyógyulás.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Érelzáródásra-megelőzésére ajánlott tippek :
  2016-07-28 21:31:58, csütörtök
 
  Dr Tihanyi László :

- Kerülje a feldolgozott vagy gyorsételeket, és sült vörös húsokat se fogyasszon, mert azok érelzáró hatásúak lehetnek.
- Hagyja abba a dohányzást.
- Ne fogyasszon nagy mennyiségben alkoholos italokat.
- A stressz csökkentése érdekében meditáljon.
- Étrendjébe vezesse be a babok és teljes kiőrlésű termékek fogyasztását.
- Egyen minél több élénk színű gyümölcsöt, mint a narancs, a tök, a mangó, a paradicsom, a görögdinnye, és a feketeáfonya.
- Élvezze a kora reggeli napfényt és töltse fel szervezetét D-vitaminnal, amely segíti az artériák merevségének csökkentését.
- Naponta fogyasszon el 2-3 evőkanálnyi extra szűz kókuszolajat, amely csökkenti a érfal melletti lerakódások mértékét.
- Igyon meg napi 1-2 pohár tiszta, organikus vörösáfonya levet, amely védi szívét és javítja egészségét.
- Extra szűz olívaolajjal főzzön annak koleszterin szintre és oxidatív stressz okozta károsodás csökkentésére gyakorolt jótékony hatásai miatt.
- Orvosa beleegyezésével fogyasszon napi 100-300 mg B12-vitamin tartalmú étrendkiegészítő kapszulát.
- Heti legalább két alkalommal egyen hideg vízben élő halakat, mint a makréla, a tonhal, a pisztráng, a hering, vagy a lazac.
- Orvosa beleegyezésével fogyasszon omega-3 kapszulákat.
- Csökkentse cukorbevitelét, illetve minden olyan étel fogyasztását, amely növeli vércukorszintjét.
- Igyon meg napi 2-3 csészényi zöldteát, ezáltal artériái tiszták maradnak a rossz koleszterintől.
- Napi pár szem dió elfogyasztása segíti az artériák megtisztítását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A legjobb artéria tisztító szuper táplálékok
  2016-07-28 21:06:08, csütörtök
 
  Az artériák azok a vérerek, melyek az oxigén dús vért szállítják testünk minden egyes sejtjéhez. Minden artéria egy izmos cső, mely alapvetően 3 rétegből áll:
1, belső réteg (intima)
2, középső réteg (media)
3, külső réteg (adventitia)
A legnagyobb artéria az aorta, mely kisebb artériák hálózatára és kapillárisokra válik szét. Az egészséges artéria fala sima, és a vér akadály nélkül áramlik át rajta.

Amikor úgynevezett plakk épül fel az artériában, akkor az artéria eltömődik és ez akadályozza a vér szabad áramlását. A plakk különböző vegyületekből épül fel: zsír, koleszterin, kalcium, fibrin, stb.

Azoknál, akiknek magasabb az LDL koleszterin szintjük és alacsonyabb a HDL-szintjük, nagyobb eséllyel alakulnak ki az érelzáródások. De fontos rizikófaktor a magas vérnyomás, a cukorbetegség és a dohányzás is.

Az artériák elzáródása olyan súlyos betegségek kialakulásához vezet, mint a szívinfarktus, a stroke, perifériás érbetegségek, stb.

Éppen azért az, hogy tisztán és egészségesen tartsuk ereinket, rendkívül fontos dolog és alapvetően meghatározhatja életkilátásainkat.

Melyek a legjobb természetes értisztító táplálékok?

1, Fokhagyma
Egyik egyszerű módja, hogy megőrizzük ereink egészségét, ha sok fokhagymát iktatunk étrendünkbe. A fokhagymában lévő értékes vegyületek csökkentik az LDL-koleszterin szintet, meggátolják az erek meszesedését, védik szív és érrendszerünk működését. Fogyasszon minden nap 1-4 gerezd fokhagymát, fűszerezze meg vele ételeit.

2, Gránátalma
Ez az egzotikus gyümölcs is kiváló értisztító tulajdonságokkal rendelkezik. Antioxidáns és flavonoid tartalma magas, emellett pedig elősegíti a nitrogén-oxid termelődését, ami segíti a véráramlást. A gránátalma a meglévő plakkok méretét is csökkentheti.
Igyon frissen facsart gránátalma levet vagy adja hozzá a gyümölcsöt salátához, smoothie-hoz.

3, Lazac
A lazac egy kifejezetten szívbarát hal. Omega-3 zsírsavakban (EPA és DHA) gazdag, így növeli a HDL-szintet, csökkenti a triglicerid szintet és csökkenti az erekben kialakuló gyulladásokat is, amiknek nagy szerepük van a vérrögök kialakulásában. Ezek a rendkívül egészséges zsírok a vérnyomást is csökkentik.
Minden héten 2-3 adag lazacot kellene elfogyasztanunk ideális esetben.

4, Kurkuma
A kurkuma erőteljes gyulladáscsökkentő fűszer, a benne lévő aktív hatóanyag, a kurkumin segít eltávolítani a lerakódásokat az erek faláról.
Használjon kurkumát az ételek elkészítéséhez és igyon meg minden nap egy pohár langyos, kurkumás tejet.

5, Olíva olaj
Az olíva olaj, főleg az extra-szűz olíva olaj, kiváló a szív egészségének megőrzésére. Polifenolokban és egyszeresen telítetlen zsírokban gazdag, csökkenti az LDL és növeli a HDL szintjét. Használjon olíva olajat a főzéshez és a saláta dresszingek elkészítéséhez.

6, Avokádó
Tanulmányok szerint az avokádó szintén képes csökkenteni a rossz koleszterin szintjét és növelni a jó koleszterin értékét. A benne lévő E-vitaminnak és káliumnak köszönhetően csökkenti a vérnyomást.
Egyen meg minden nap egy avokádót. Készítsen belőle avokádókrémet vagy egyszerűen adja hozzá a friss gyümölcsöt salátájához.

7, Görögdinnye
A görögdinnye kiválóan segíti megőrizni az erek épségét. Csökkenti az arterioszklerózis kialakulási esélyét, csökkenti a vérnyomást és tágítja az ereket. Mivel a has tájékán felhalmozódó zsírlerakódást is mérsékli, így védi a szív és érrendszer állapotát.

8, Mandula
A mandula nagyon jó hatással van a szív egészségére, ha mértékkel fogyasztjuk. Akár 15%-kal csökkentheti az LDL-koleszterin szintjét, egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavai emelik a HDL-szintet és csökkenti a plakképződést az erekben. A mandulában található magnézium segít fenntartani az ideális vérnyomást is.
Hetente 3-5 adag mandulát kell elfogyasztani.

9, Brokkoli
A szulforafánban gazdag brokkoli minden napos fogyasztása javasolt, segítségével csökkenthető az erekben formálódó plakképződés. A brokkoli K-vitamint is tartalmaz, ami védi az ereket a túlzott mennyiségű kalciummal szemben. Rostokban is gazdag, a rostokban magas étrend pedig csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást.
Hetente legalább 2-3 adag brokkoli fogyasztása javasolt.

10, Spárga
A spárga hatékony értisztító zöldség. Elősegíti a szervezet glutathion termelését. Ez az értékes antioxidáns vegyület harcol a gyulladások ellen, védi az ereket az oxidációtól és a rögképződéstől.

A benne lévő alfa-linolénsav és folsav megőrzik az erek rugalmasságát.
Forrás : drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Mazsola és gyógyhatásai
  2016-07-28 20:22:50, csütörtök
 
 


A mazsola egészséges, de most olyan dolgokat is megtudhatsz a fincsi aszalt szőlőről, amit soha nem gondoltál volna!

A mazsola azért különleges, mert ellentétben más szárított gyümölcsökkel, az apró aszalt szőlőszemekhez nem adnak hozzá még pluszban cukrot.

Három különböző mazsolatípussal találkozhatunk a kereskedelemben:
-napon szárított, természetes mazsola
-vízben, mesterségesen érlel mazsola
-kén-dioxiddal tartósított mazsola
A mazsola természetes energiabomba, hiszen tele van rostokkal, káliummal, vassal, viszont zsírból keveset, gluténból semmit nem tartalmaz. A jótékony polifenolokról, antioxidánsokról sem szabad megfeledkezni, amelyek szintén megtalálhatók a mazsolában.

Nézzük, hogy emellett még mi található 50 g mazsolában:

129 kalória
34 g szénhidrát
1,3 g protein
1,6 g rost
0,2 zsír
25,4 g cukor
322 mg kálium
0,8 mg vas
0,08 g B6-vitamin
14 mg magnézium
22 mg kalcium
1,5 mikrogramm K-vitamin
Jótékony hatások:

1. Megelőzhető a fogszuvasodás
Azt gondolnánk, hogy az édes mazsola árt a fogaknak, mert felgyorsítja a baktériumok szaporodását, amelyek a fogszuvasodás legfőbb okai. Szakértők ugyanis arra derítettek fényt, hogy a mazsolában olyan fitokémiai anyagok vannak, amelyek elpusztítják a szájüregben lévő baktériumokat, így a fogromlás mértéke csökken.

2. Remek emésztésserkentő
Együnk mazsolát, ha baj van a gyomrunkkal, hiszen a rostok csodát művelnek odabent. A székrekedést, de a hasmenést is megakadályozza.

3. Csökkenti a magas vérnyomást, és az agyvérzés kockázatát
Akiknek ingadozik a vérnyomásuk, érdemes naponta háromszor pár szemet elfogyasztaniuk. A káliumtartalma is jót tesz a keringési betegségekben szenvedőknek.

4. A cukorbetegek jó barátja
A mazsolában lévő rostok segítenek abban, hogy a szervezetünk könnyebben le tudja bontani a cukrot, ezzel védve leszünk a cukorbetegségtől is.

5. Rákmegelőző
A tanulmányok azt mutatják, hogy a szárított gyümölcsök, mint a szilva, vagy a mazsola, nagyon sok fenolt tartalmaznak, amely egy erős antioxidáns és mint olyan, köztudottan véd a rákot okozó szabad gyökökkel szemben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Mókus és a zöld diók
  2016-07-28 18:27:45, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mókusok  
Narancs és a mókus
  2016-07-28 18:26:47, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mókusok  
Diók és mókus
  2016-07-28 18:25:37, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mókusok  
Kukoricacsövek és a mókus
  2016-07-28 18:24:35, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mókusok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 192 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1442
  • e Hét: 18109
  • e Hónap: 49595
  • e Év: 254296
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.