Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
A női szívroham figyelmeztető jelei
  2020-08-04 22:44:31, kedd
 
  A női és a férfi szívrohamnak egészen más jelei vannak. Vannak ugyan hasonlóságok, mégis vannak olyan jelek és tünetek, amelyek csak nők esetében jelennek meg.

A szívroham egy nagyon komoly, olykor halálos betegség. Nemcsak a jelekre kell odafigyelnünk, hanem tennünk is kell lépéseket annak érdekében, hogy a szívroham ne következzen be, hiszen életmódváltással, egy egészségesebb élettel akár el is kerülhetjük.

A nők azt gondolják, hogy ez csak a férfiak betegsége, pedig ez egyáltalán nincs így. A fiatalabb nőket is érintheti, ők azonban teljesen figyelmen kívül hagyják az intő jeleket.

Milyen tünetekre kell odafigyelni?

A szívinfarktusnak léteznek úgynevezett tipikus tünetei, mint a mellkasban érzett nyomás vagy fájdalom, de nők esetében olyan tünetek is megjelenhetnek, amelyekről nem is gondolják, hogy éppen egy szívinfarktus tüneteivel állnak szemben. Ilyen például a gyomorégés vagy az emésztési zavar. A tipikus tünetek közé tartozik még a légszomj, a hányinger, a félelemérzet, a szédülés megjelenése és a hideg verejték is.

A tünetek skáláját színesíti még a kellemetlen érzés és a fájdalom megjelenése mindkét karban, a nyak hátulsó részén, az állkapocsban, de még a gyomorban is.

Néhány nő csak enyhe tüneteket tapasztal, azonban a szívroham akkor is szívroham marad, melynek következménye a szövetelhalás is lehet, de egyéb egészségügyi problémákat is hozhat magával, nem beszélve arról, hogy akár halálos kimenetelű is lehet.

A nők és a szívinfarktus tünetei
A nők ugyan gyakrabban járnak orvoshoz és odafigyelnek arra, hogy részt vegyenek különféle szűrővizsgálatokon, ennek ellenére a szívinfarktus figyelmeztető jeleit gyakran hagyják figyelmen kívül. Vagy azért, mert annyira enyhék a tünetek, hogy nem is gondolják, hogy szívinfarktusról van szó, vagy azért, mert az enyhe tünetekre valamilyen olyan módszert, gyógyszert alkalmaznak, amelytől jobbulást remélnek.
A fenti tünetek ismeretében azonban minden hölgy jól teszi, ha nem bagatellizálja el a betegséget, hiszen az időben nyújtott segítség akár életet is menthet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
4 gyors segítség fogfájásra
  2020-08-04 22:31:59, kedd
 
  A fogfájás nagyon kellemetlen tud lenni. Még akkor is fájhat a fogunk, ha egyébként rendszeresen járunk fogászati szűrésre és rendben vannak a fogaink. Sajnos a lyukas, szuvas fog sok kellemetlenséget okozhat, de az is előfordulhat, hogy csak érzékenyek a fogaink a hidegre vagy a melegre. Amennyiben nem lyukas a fog és nem is más rendellenesség okozza a fogfájást, úgy néhány módszert mi is kipróbálhatunk otthon, mielőtt felkeressük a fogorvost. Aztán lehet, hogy a házi praktika segít is a probléma orvoslásában és nem is lesz szükség a fogorvosra.

Sós vizes öblögetés
Sok esetben már a sós vízzel történő öblögetés is segíthet csillapítani a fájdalmat. Ez azért is nagyon hasznos, mert a só tudvalevő, hogy egy hatékony fertőtlenítőszer is. A sós víz emellett gyulladáscsökkentő szerepet is betölt. Tegyen egy fél teáskanálnyi sót egy pohár vízbe, majd ezzel öblögessen.

Borsmenta teafiltere
A filteres borsmentatea is sokat segíthet a fájdalom csillapításában. Mentol íze megnyugtatja a bedagadt ínyt, de a fájdalmat is hatékonyan csillapítja. A kiázott borsmentatea-filtert tegye 20 percre a fagyasztóba, majd helyezze azt a fájó fogra vagy ínyre. A fájdalomnak hamarosan nyoma sem lesz.

A fokhagyma áldásos hatásai
Amennyiben néha elrágcsálunk 1-2 gerezd fokhagymát, úgy biztosak lehetünk benne, hogy a szájüregi baktériumok nem keserítik meg az életünket, mivel a fokhagymának baktériumellenes hatása is van. A fokhagyma hatékony fájdalomcsillapítóként is működik. Tisztítson meg egy gerezd fokhagymát, majd reszelje azt le. Adjon hozzá egy csipet őrölt szegfűszeget és egy csipet sót. Keverje össze a hozzávalókat, majd a pépet helyezze az ínyére, ott ahol a foga fáj. A fájdalom hamarosan alább is fog hagyni.

A szegfűszeg is hasznos
A szegfűszeg is nagyon hatásos, mert nemcsak gyulladást csökkent, de fájdalmat is csillapít. A szegfűszeg emellett eugenolt is tartalmaz, amely nagyszerű fertőtlenítő hatással is rendelkezik. Hogyan csillapíthatja a fájdalmat? Vagy a fentebb leírt módszer segíthet, vagy egy másik. Egy vattapamacsra csepegtessen egy pár csepp szegfűszegolaj és őrölt szegfűszeg keverékét, majd helyezze azt az ínyére. Természetesen arra a részre, ahol a fájdalmat érzi. A fájdalom hamarosan csökkenni fog.
Forrás : Link
Megjegyzés : A propoliszcsepp fültisztítóra cseppenve az íny bedörzsölésével igen hatékony. Érdemesebb piacon a méhészeknél beszerezni ( CzI )
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Egészséges ételek a megerősödésünkért
  2020-08-04 22:15:15, kedd
 
 



A zöldségek és a gyümölcsök még mindig az élvonalban állnak, amikor az egészséges táplálkozásról beszélünk. Ezek a táplálékok olyan tápanyagokat, többek között fitonutrienseket tartalmaznak, amelyek elősegítik az egészség fenntartását és a betegségek elleni maximális küzdelmet.

A dohányzás nagyon káros az egészségre
A dohányzás rendkívül káros az egészségre nézve, hiszen nemcsak a C-vitamin-raktárakat meríti ki, hanem csökkenti a kollagént és negatívan hat a kollagénszintézisre is, ezért van az, hogy egy dohányos bőre sokkal ráncosabb és sokkal hamarabb mutatja az öregedés jeleit, mint egy nemdohányzóé.

A szabad gyökök és a C-vitamin
A szabad gyökök sejt- és DNS-károsító hatással rendelkeznek. A szabad gyökök elszaporodása rendkívül veszélyes, hiszen oxidatív stresszt okoznak, ez a hatás pedig oka lehet a súlyos, rákos megbetegedések kialakulásáért. A C-vitamin egy olyan antioxidáns, amely segít bennünket megvédeni a szabad gyökök sejtkárosító hatásaitól.

Miért olyan egészséges a piros paprika?
Egyrészt azért, mert nagyon sok C-vitamint tartalmaz, másrészt azért, mert likopinben is rendkívül gazdag. A likopin egy olyan antioxidáns, amely segítséget jelenthet számos rákos megbetegedés, különösen a tüdő- és a prosztatarák megelőzésében. Mindezeken kívül luteinben és zeaxantinban is gazdag, amelyek a szem egészségre vannak pozitív hatással.

A sütőtök tápanyagai
A sütőtök is nagyon egészséges, hiszen számos olyan tápanyagot tartalmaz, amelyek hasznosak a betegségek megelőzésében. A sütőtök nagy mennyiségben tartalmaz A-vitamint, C-vitamint, káliumot, E-vitamint, de B6-vitaminban és magnéziumban is rendkívül gazdag. Olyan fitotápanyagban is bővelkedik, mint a béta-karotin. A lutein és a béta-karotin pedig nagymértékben segíthet a makuladegenerációval szembeni eredményes küzdelemben. Mivel mindhárom antioxidáns vitamint tartalmazza, vagyis van benne A-, C- és E-vitamin is, így a bőr egészségét is védi.

A grépfrút is tele van antioxidánsokkal
A grépfrút is nagyon sok antioxidánst tartalmaz, többek között A- és C-vitamint. Ezen kívül limonén és likopin is nagy mennyiségben van benne, amelyek nagyon hasznosak a rákos sejtekkel szembeni védekezésben. A likopinben gazdag táplálkozás férfiaknak is javasolt, hiszen ha valaki rendszeresen fogyaszt likopinben gazdag táplálékokat, úgy jelentősen csökkenhet a prosztatarák kialakulásának a kockázata.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Oregánóolaj
  2020-08-04 22:02:52, kedd
 
 



Az oregánóolaj egy nagyon hasznos olaj azok számára, akik előnyben részesítik a természetes gyógymódokat, ugyanis sikeresen pusztítja el a gombákat és a baktériumokat. Manapság túl sok olyan rezisztens baktériummal kell szembenéznünk, amelyek nem reagálnak az antibiotikus kezelésekre. Sok esetben valóban szükség van az antibiotikumokra, azonban az utóbbi évtizedekben annyi mutáción estek át ezek a baktériumok, hogy vannak esetek, amikor nem is reagálnak a kezelésekre.

Az oregánóolaj és a gombás kezelés
A Candida albicans gomba sok ember életét meg tudja keseríteni. Ez a gomba sokféle és nagyon kellemetlen mellékhatásokat okozhat. Generálhat kimerültséget, fáradtságot, de még ízületi fájdalmat is okozhat. Kutatások igazolják, hogy az oregánóolaj hatékonyan képes fellépni a Candida albicans nevű gombával szemben.

Baktériumok és vírusok ellen is hat
Az oregánóolajjal kapcsolatban különféle vizsgálatokat végeztek. Megállapították, hogy az oregánó olaja nagyon hatékony többféle baktériumtörzs ellen. Az egyik ilyen az E. coli baktérium, amely okozhat gyomor- és bélrendszeri gondokat, vérszegénységet, veseelégtelenséget, hölgyeknél pedig húgyúti fertőzéseket is.

Az oregánóolaj olyan baktériumok ellen is nagyon hatásos, amelyek fülfertőzést okoznak, de a tüdőgyulladásért és a bőrkiütésért felelős baktériumokat is eredményesen pusztítja el. Egyes megfázásáért és légúti betegségek kialakulásáért felelős baktériumtörzs ellen is nagyon hatékonyan képes fellépni az oregánóolaj.

Az olajban rejlő erő
Miért olyan hatékony ez az olaj? Miért képes ennyi betegséget leküzdeni? Többek között a benne lévő hatóanyagok segíthetnek a fertőzések elleni küzdelemben. Az egyik a timol, a másik pedig a karvakrol. Ezeken kívül nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, hiszen van benne antioxidáns E-vitamin, vas és mangán is. Az oregánóolaj ezen kívül omega-3 zsírsavakat és triptofánt is nagy mennyiségben tartalmaz.

Mire használhatjuk?
Az oeragánóolajat többek között használhatjuk influenza, megfázás és arcüreggyulladás esetén, valamint candidafertőzés esetén is fordulhatunk ehhez az olajhoz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Az arc felfrissítése
  2020-08-04 21:33:45, kedd
 
  Minden arcbőrnek szüksége van időnként egy kis felfrissülésre, hiszen a bőr felső rétegei elhalnak, a pórusok megtelnek szennyeződésekkel, a mitesszerek és a pattanások pedig kialakulnak.
Bár már számos kozmetikai termék létezik, azonban ezek mégis tele vannak mesterséges anyagokkal, vannak köztük olyanok, amelyek az érzékeny bőrűek számára még bőrirritációt is okozhatnak.

Az alábbi recept csupán két nagyon egyszerű összetevőt tartalmaz, amely minden háztartásban megtalálható, rendszeres használatával pedig a bőrünk teljesen megújulhat, amit néhány használat után pedig mindenki észreveszi majd a változást.

Hozzávalók:
2 evőkanál kókuszolaj
1 evőkanál szódabikarbóna

Alkalmazás:
Alaposan keverjük össze a két hozzávalót, majd körkörös, masszírozó mozdulatokkal vigyük fel a megtisztított arcbőrre. Hagyjuk hatni 10-15 percig, majd alaposan mossuk le és kenjük be az arcunkat a szokásos hidratáló krémmel.

Hatása:
hámlaszt
hidratál
ránctalanít
mélyen tisztítja a pórusokat
összehúzza a pórusokat
megszünteti a gyulladásokat
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A dinnye jótékony hatásai
  2020-08-04 21:23:18, kedd
 
 



Nemcsak önmagában lehet fogyasztani, hanem saláta alapanyaga is lehet, de még turmixitalokat és levest is készíthetünk ebből a fantasztikusan finom, hűsítő gyümölcsből.

Hidratáció nyáron
Nyáron nagyon könnyen elfelejtjük, hogy óránként legalább 1,5-2 dl folyadékot vigyünk be a szervezetünkbe, csak a kínzó szomjúság figyelmeztet bennünket arra, hogy itt az ideje hidratálni. Nem kell azonban mindig vizet innunk, hiszen nagyon sok zöldség és gyümölcs is létezik, amelyek nagy százalékban tartalmaznak vizet, így ezek is segítenek abban, hogy hidratáltak maradjunk. Az egyik ilyen gyümölcs a görögdinnye.

A tápanyagok és növényi vegyületek tárháza
A görögdinnye nagyon sok vitamint, ásványi anyagot és egyéb értékes növényi vegyületet tartalmaz. Megtalálható benne a C-vitamin, a kálium, a magnézium, illetve a B1-, B5- és B6-vitaminok. Mind ezek mellett a görögdinnye likopinban és béta-karotinban is rendkívül gazdag. A béta-karotint A-vitaminná alakítja a szervezet, amely elsősorban a szem egészségét biztosítja. A likopin egy erős antioxidáns, amely védelmet jelenthet a szervezet számára számos betegséggel szemben.

Szívbarát összetevők a görögdinnyében
A görögdinnye sok szívbarát növényi anyagot tartalmaz. Ezek a tápanyagok elősegíthetik számos szívbetegség megelőzését. Például számos tanulmány arról számolt be, hogy a likopin segíthet a koleszterinszint csökkentésében, mindemellett a vérnyomást is stabilizálni tudja. A görögdinnye egy olyan aminosavat is tartalmaz, amely segít megnövelni a nitrogén-oxid szintjét a szervezetben. Ez segíti a vérereknek a tágulásban, amely pedig vérnyomáscsökkenést eredményez.

Gyulladáscsökkentés görögdinnyével
A görögdinnye likopint és C-vitamint is tartalmaz. Mindkettő antioxidánsnak számít, amelyek nemcsak a gyulladáscsökkentésben játszanak kiemelkedő szerepet, hanem az oxidatív károkat is minimalizálni tudják.

Frissítő görögdinnyeleves citromfűvel és mentával
Hozzávalók:
1 nagyobb dinnye
1 kisebb csokor menta
1 kisebb csokor citromfű
1 citrom frissen facsart leve és citromkarikák
méz

Elkészítése:
Vágja cikkekre a dinnyét és szabadítsa meg azokat a héjtól, illetve a magoktól. Kockázza fel a gyümölcsöt és dobja a turmixgépbe. Mossa meg a gyógynövényeket és azokat is tegye a dinnyéhez. Majd következhet a méz és a frissen facsart citrom. Turmixolja le az egészet, majd hűtse azt le. Tálaláskor díszítheti a levest citromfű- és mentalevelekkel.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Karfiolkenyér
  2020-08-04 20:59:44, kedd
 
  Hozzávalók:

2 bögre felaprított karfiol
2 tojás
1 evőkanál darált mandula, vagy Norbi liszt, paleo liszt
só, bors, bármilyen fűszer ízlés szerint

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga nem lesz. Forralj fel egy lábos vizet, és mikor lobog a víz, dobd bele a karfiolt. Főzd egy percig, majd szűrd le. A morzsát tedd egy tiszta konyharuhába és nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.

Tedd hozzá a tojást, mandulát és a fűszereket, majd formázz kis lapokat a sütőpapírra a keverékből. Arra vigyázz, hogy ne legyen túl vékony, mert akkor nem tudod megfordítani. Süsd 10 percig, majd óvatosan fordítsd meg és pirítsd még 7 percig a másik oldalát. Remek diétás kenyeret kapsz így. Vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni. Ha ropogósabban szereted, egy palacsintasütőben kicsit még egyesével átpiríthatod. Tálald pirított csirkecsíkokkal, és zöldségekkel.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Kálciumdús tálálékok
  2020-08-04 13:17:14, kedd
 
  Gyermekkorunkban úgy tanultuk, hogy azért is kell sok tejet inni, mivel ez jót tesz a csontjainknak, hiszen tele van kalciummal. Felnőttként tudjuk, hogy nem csak a tej tartalmaz sok kalciumot és hogy a kalcium nem csak a csontok egészségét képes biztosítani. A kalcium szabályozza a normál izomfunkciót, segít az idegi jelek továbbításában, szabályozza a szívverést, megakadályozza a vérrögök és a csontritkulás kialakulását.

Azonban nem csak a tej tartalmaz kalciumot, sőt vannak olyan táplálékok, amelyekben több van ebből az ásványi anyagból, mint a tejben. A magvak is gazdag forrásai a kalciumnak. Ide tartozik a szezámmag, a chiamag vagy a mák. Ezen kívül a chiamag omega-3 zsírsavban is rendkívül gazdag.

A legtöbb sajt is kiváló forrása a kalciumnak. Szakértők szerint a szervezet könnyebben ,,elnyeli" a tejtermékekből, mint a növényekből származó kalciumot. A tejjel kapcsolatban azt mondják a legújabb tanulmányok, hogy csökkenti a szívbetegségek, a sajt pedig a metabolikus szindróma kialakulásának a kockázatát. A metabolikus szindróma növeli a szívbetegség, a 2-es típusú cukorbetegség és a stroke kialakulásának esélyét.

Sok kalcium van még a joghurtban is. A joghurt egy probiotukumban gazdag táplálék, amely gazdag forrása még a foszfornak, a káliumnak és B12-vitaminnak. Kutatások igazolják, hogy a rendszeres joghurtfogyasztók körében kevesebb az anyagcsere-betegség, ilyen például a 2-es típusú cukorbetegség is.

A bab és a lencse gazdag rostban, fehérjében és mikrotápanyagokban is, hiszen van benne cink, vas, folsav, magnézium és kálium. Kalciumban is bővelkednek ezek a hüvelyesek. A bab ezen kívül segíthet csökkenteni a rossz, vagyis az LDL-koleszterin szintjét és csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának a kockázatát.

A mandula sok rostot tartalmaz, de egészséges zsírban és fehérjében is gazdag, illetve kiváló forrása a magnéziumnak, a kalciumnak, a mangánnak és az E-vitaminnak. Ezen kívül segíthet csökkenteni a vérnyomást, a testzsírt és az anyagcsere-betegségek egyéb kockázati tényezőit.

A zöld leveles zöldségek is gazdagok kalciumban, így érdemes azokat is rendszeresen fogyasztani.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Egyszerű hatékony arcmaszkok
  2020-08-04 00:24:45, kedd
 
  Ne habozz! Használd te is ezt a csupán 3 egyszerű összetevőből álló házi készítményt. Nem kellenek drága krémek, felejtsd el a bonyolult kozmetikai készítményeket. Álmaid arca fog visszaköszönni rád a tükörben, ha ezt 100%-ban természetes és könnyen elkészíthető maszkot használod. Olcsó, hatékony és természetes!

3 összetevője:
méz
tojás
tejpor

Tisztító maszk:
Keverj el 1 egész tojást 1 evőkanál mézzel és 1 evőkanál tejporral. Keverd addig, amíg egységes homogén masszát nem kapsz. Ezt kend fel a sminktől megtisztított arcra és hagyd rajta 15 percig. Ezután meleg vízzel öblítsd le. Ha van szokásosan használt krémed azt utána ugyan úgy használhatod. Ez a maszk megtisztítja arcod, leradírozza a nem kívánt szennyeződéseket.

Hidratáló maszk:
Ha a tisztításon túl száraznak is érzed bőröd, készíts hidratáló maszkot néhány csepp mandula olaj hozzáadásával.
Keverj el 1 tojás sárgáját 2-3 csepp mandula olajjal és 2 kanál mézzel. Az előzőleg megtisztított arcra kend fel ezt a maszkot és hagyd hatni 20 percig. Addig pihenj meg, olvass el néhány cikket. Ez könnyű krém a legjobb megoldás a fáradt, száraz bőrödnek. Ha letelt az idő meleg vízzel öblítsd le és meglátod, hétről hétre érezheted, láthatod megszépülő bőrödet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Miért olyan egészséges az uborka?
  2020-08-04 00:11:36, kedd
 
 



Az uborka nagyon egészséges, még fogyókúrázók is bátran ehetik, hiszen a zöldség több mint 90 százaléka víz.

Az uborka tápanyagtartalma kiemelkedő
Az uborka nagyon sok értékes vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Megtalálható benne a C-vitamin, a K-vitamin, a mangán, a kálium és a magnézium. Az uborka antioxidánsokban is bővelkedik, így nyáron érdemes annyit fogyasztani belőle, amennyit csak tudunk. Nemcsak nyersen vagy salátaként lehet felhasználni, hanem még hideg levest is készíthetünk belőle. A recept a cikk végén olvasható.

Milyen antioxidánsok találhatók meg az uborkában? Többek között a flavonoidok és a tanninok, amelyek elősegítik a káros szabad gyökökkel szembeni eredményes harcot, így pedig sok krónikus betegségtől óvhatjuk meg magunkat.

Nyáron kötelező hidratáltnak lenni

Nyáron sok folyadékot, elsősorban vizet szükséges fogyasztani. A hidratáció megőrzésére egész évben kiemelt figyelmet kell fordítani, de nyáron még jobban oda kell figyelni, hogy eleget igyunk. Az uborka 96%-a víz, így jól tesszük, ha sokat fogyasztunk ebből a zöldségből. Még hideg, frissítő italt is készíthetünk ebből a zöldségből.

Az uborka és a vércukorszint

Az uborkával kapcsolatban is végeztek vizsgálatokat. A kutatások során bebizonyosodott, hogy az uborka hatékonyan képes csökkenteni a vércukorszintet. Mivel az oxidatív stressz csökkentésében is kiemelkedő szerepet játszik, így tudja minimalizálni a cukorbetegséghez kapcsolódó szövődmények kialakulásának az esélyét.

Fogyókúra, jó emésztés

Mivel az uborka nagy százalékban tartalmaz vizet, így nemcsak a hidratációt segíti elő, de a fogyást is megtámogatja. Rosttartalmának köszönhetően elősegíti a rendszeres székletürítést, és könnyen eltelít, mégsem hizlal, mivel csak kevés kalóriát tartalmaz.

Kapros uborkaleves hozzávaló:
1 nagyobb uborka
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só, bors
1 evőkanál méz
víz
joghurt
1 csokor kapor
Fél teáskanál kömény
2 dl kefir
1 teáskanál vörösborecet

Elkészítése:
Tegye a turmixba az uborkát, a vizet, a fokhagymát, a sót, a borsot, a mézet és a kaprot. Turmixolja le az egészet, majd tegye a hűtőbe, hogy alaposan lehűljön. Keverje össze a maradék hozzávalókat és tálalás előtt keverje a leveshez azokat, de egyszerre is le lehet turmixolni az összes hozzávalót. A tányérba szedett levest díszítheti citromkarikával és egy csipetnyi friss kaporral.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7118
  • e Hét: 23785
  • e Hónap: 55271
  • e Év: 259972
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.