Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A haj számára legfontosabb élelmiszerek
  2013-08-26 18:20:55, hétfő
 
  Tudatos táplálkozással, a szükséges vitaminok és tápanyagok biztosításával magunk is sokat tehetünk azért, hogy hajunk csillogó, dús és selymes tapintású legyen. Összegyűjtöttük, hogy mely élelmiszerek tesznek csodát a hajjal.

Hajunk állapotát - a szervezet többi részéhez hasonlóan - jelentős mértékben befolyásolják az elfogyasztott élelmiszerek: vannak a haj szempontjából kifejezetten ártalmas ételek, de szerencsére léteznek olyanok is, amelyek fogyasztása révén hajunk hetek alatt újult erőre kaphat.

Gyümölcsök a selymes hajért
Aki szeretné hajkoronáját selymesebbé tenni, egyen rendszeresen cseresznyét, áfonyát, szedret vagy gránátalmát. Ezek a gyümölcsök jótékony hatású antioxidánsokban (különösen polifenolokban) rendkívül gazdagok, így segítenek ellensúlyozni a hajszárazságot okozó káros környezeti hatásokat (például az UV-sugárzást vagy a légszennyezést).

Az A-vitamint nagyobb mennyiségben tartalmazó élelmiszerek, mint a sárgarépa vagy az édesburgonya szintén lágyítják és selymessé varázsolják a hajat.

B7-vitaminnal megelőzhető a haj töredezettsége.

Töredezés ellen tojást
A töredezett hajvégek megelőzésére vagy megszüntetésére célszerű rendszeresen tojást, avokádót, vagy lazacot enni, mert ezek B7-vitamin (biotin) tartalmuk révén erősítik a törékeny hajat. Korábbi vizsgálatok alapján valószínűsíthető, hogy a szervezet B7-vitamin-hiánya összefüggésbe hozható a haj töredezésével, ezért ennek megelőzésére a szakemberek napi 30 mikrogramm biotin elfogyasztását javasolják. (Egy tojás biotin-tartalma 13-25mikrog, egy avokádóé 2-6mikrog, közel húsz dekagramm lazacban pedig nagyjából 10 mikrog B7-vitamin található). A töredezés elleni harcban az ételek mellett kiváló segítőtárs lehet egy szója- vagy búzaproteint tartalmazó kondicionáló is.

A hajnövekedést C-vitaminnal lehet serkenteni
A helyes táplálkozásnak a megfelelő hajnövekedésben is kiemelt szerepe van. A haj igen lassan nő, havonta nagyjából egy centimétert, ráadásul ha a szervezet nem jut elegendő C-vitaminhoz, nem tudja előállítani a hajszálak termelődéséhez nélkülözhetetlen kollagént, így lelassul a növekedés. Aki szeretné a hajnövekedést serkenteni, fogyasszon naponta legalább 75 milligramm C-vitamint. Ez nem túl nehéz feladat: egy közepes narancs 70 mg, egy grépfrút 80 mg C-vitamint tartalmaz, de fedezi a napi C-vitamin szükségletet 15 dkg eper, vagy 10 dekagramm paprika is.

Csillogó lesz a haj az omega-3 zsírsavaktól
A csillogó hajért iktassunk étrendünkbe omega-3 zsírsavat tartalmazó élelmiszereket, amelyek amellett, hogy szívünket is védik, ,,bónuszként" a hajat is csillogóvá varázsolják. A tengeri halak, például a lazac vagy a szardínia, illetve az olajos magvak, (főként a dió vagy a lenmag) kiváló omega-3-források. Hetente kétszer tíz dekagramm omega-3 zsírsavban gazdag lazac vagy szardínia elfogyasztásával pár hónapon belül hajunk is csillogóbbá, egészségesebbé válik.

A fehérjében gazdag étrendtől erősek lesznek a hajszálak
A sovány vörös húsok, babfélék, osztriga vagy pulykahús fogyasztása hajszálainkat erősebbé teszi: a fehérjében gazdag étrend segíti a hajszálakat a növekedési fázisban, így azok erősebbek lesznek, és dúsabbnak hatnak. A fent említett élelmiszerek emellett magas cink- és vastartalmuk miatt is nélkülözhetetlenek az étrendben: a vas a hajhagymák oxigénellátásához szükséges, a cink pedig az enzimek segítségére van a haj növekedésében, illetve regenerálásában.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Címkék: nélkülözhetetlen, valószínűsíthető, antioxidánsokban, elfogyasztásával, összegyűjtöttük, hajnövekedésben, megszüntetésére, regenerálásában, termelődéséhez, táplálkozással, táplálkozásnak, biztosításával, élelmiszereket, töredezettsége, elfogyasztását, légszennyezést, polifenolokban, egészségesebbé, hajszárazságot, hajnövekedést, elfogyasztott, befolyásolják, növekedésében, szempontjából, összefüggésbe, töredezésével, ellensúlyozni, hajszálainkat, rendszeresen, megelőzésére, kifejezetten, búzaproteint, vastartalmuk, élelmiszerek, kondicionáló, hajkoronáját, szükséges vitaminok, szervezet többi, elfogyasztott élelmiszerek, selymes hajért, gyümölcsök jótékony, hajszárazságot okozó, sárgarépa vagy, édesburgonya szintén, töredezett hajvégek, törékeny hajat, szervezet B7-vitamin-hiánya, szakemberek napi, tojás biotin-tartalma, avokádóé 2-6mikrog, töredezés elleni, ételek mellett,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hiányzik  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Mi lenne ha  Alázat  Szívem tiéd  Jónás Tamás – Végtelen b...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Paul David Tripp Április 21  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Lóhere  Png virág  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akarat  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Nem méltó hozzád  képre írva  Nem számIt  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Popper Péter szavai  A kételkedés kezelése  képre írva  Éretlen vers  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Hiányzik  Jónás Tamás – Végtelen b...  Nem számIt  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Sokan azt tartják  Egy lelki imádság  képre írva  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Egy hatékony szolga  Németh László tollából  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Png férfi  A televizió nem a kultúrát kép...  Örülök, hogy látlak!  Elköszönt  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A másik dolog,  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Egy hatékony szolga  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Png virág  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Soha ne kedvezz...  Erdőn  Reggel van  Akarat  Png lepke  Reménység és erő Krisztustól e...  A Megváltó szolgálatában  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Akarat 
Bejegyzés Címkék
szükséges vitaminok, szervezet többi, elfogyasztott élelmiszerek, selymes hajért, gyümölcsök jótékony, hajszárazságot okozó, sárgarépa vagy, édesburgonya szintén, töredezett hajvégek, törékeny hajat, szervezet B7-vitamin-hiánya, szakemberek napi, tojás biotin-tartalma, avokádóé 2-6mikrog, töredezés elleni, ételek mellett, szója- vagy, hajnövekedést C-vitaminnal, helyes táplálkozásnak, megfelelő hajnövekedésben, hajszálak termelődéséhez, hajnövekedést serkenteni, közepes narancs, napi C-vitamin, omega-3 zsírsavaktól, csillogó hajért, tengeri halak, lazac vagy, olajos magvak, fehérjében gazdag, sovány vörös, növekedési fázisban, fent említett, hajhagymák oxigénellátásához, cink pedig, enzimek segítségére, nélkülözhetetlen, valószínűsíthető, antioxidánsokban, elfogyasztásával, összegyűjtöttük, hajnövekedésben, megszüntetésére, regenerálásában, termelődéséhez, táplálkozással, táplálkozásnak, biztosításával, élelmiszereket, töredezettsége, elfogyasztását, légszennyezést, polifenolokban, egészségesebbé, hajszárazságot, hajnövekedést, elfogyasztott, befolyásolják, növekedésében, szempontjából, összefüggésbe, töredezésével, ellensúlyozni, hajszálainkat, rendszeresen, megelőzésére, kifejezetten, búzaproteint, vastartalmuk, élelmiszerek, kondicionáló, hajkoronáját, édesburgonya, zsírsavaktól, mennyiségben, szükségletet, varázsolják, csillogóbbá, cseresznyét, megelőzhető, hajszálakat, selymesebbé, vizsgálatok, gránátalmát, centimétert, segítségére, szerencsére, előállítani, étrendünkbe, fogyasztása, szakemberek, környezeti, zsírsavban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 143 db bejegyzés
e év: 592 db bejegyzés
Összes: 9048 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2028
  • e Hét: 9755
  • e Hónap: 18777
  • e Év: 86542
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.