Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Élet
  2017-05-18 13:44:25, csütörtök
 
  "Az élet túl rövid ahhoz, hogy kielégíthessen. 'Uram, jelentsd meg az én végemet, és napjaim mértékét, mennyi az' (Zsolt. 39,5). - 'Taníts minket úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk' (Zsolt. 90,12)."

- Corrie ten Boom
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Könnyebb
  2017-05-18 10:29:21, csütörtök
 
  "Gyakran könnyebb a bűnösnek bűneit Jézusnál lerakni, mint a keresztyénnek gondjait az Úrnál hagyni."

- Corrie ten Boom
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Virág
  2017-05-18 10:26:58, csütörtök
 
  "Egy és ugyanazon virágban lehet méreg és méz. Minden attól függ, melyiket keressük."

- Corrie ten Boom
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szent Patrik kódexbeli áldás
  2017-05-18 10:11:42, csütörtök
 
  Szent Patrik kódexbeli áldás

Az Úr legyen előtted,
hogy a jó utat mutassa neked.
Az Úr legyen melletted,
hogy téged karjába zárjon és megvédjen.
Az Úr legyen mögötted,
hogy megvédjen a Gonosz cselvetésétől.
Az Úr legyen alattad,
hogy felfogjon, ha leesel.
Az Úr legyen tebenned,
hogy megvigasztaljon, ha szomorú vagy.
Az Úr legyen körülötted,
hogy megvédjen, ha mások rád rontanak
Az Úr legyen fölötted,
hogy megáldjon téged.
Így áldjon meg téged a jóságos Isten,
ma, holnap és minden időben.
Ámen.

(IV. század)
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Maradjatok énbennem!
  2017-05-18 09:48:40, csütörtök
 
  Maradjatok énbennem!

,,Maradjatok énbennem és én tibennetek." János 15,4


Amikor egy új oltás kerül a szőlőtőbe, és ott életben marad, kettős folyamat megy végbe. Az egyik a fában. Az oltás beleereszti kis gyökereit és rostjait a törzsbe, a törzs pedig belenövekszik az oltásba, és létrejön az, amit szervezeti egyesülésnek nevezünk. Az oltás a szőlőtőben marad, eggyé válik vele, és még ha a szőlőtő meghalna is, akkor is egy fa lenne vele. Aztán van egy másik folyamat, melynek során a szőlőtő nedve belép az új hajtásba, és úgy használja, mint átjárót, amelyen a nedv keresztül tud áradni, hogy megjelenjen új hajtásokban, levelekben és gyümölcsben. Íme, a létfontosságú egyesülés! Az oltásba, mely a törzsben marad, a törzs belép a nedvvel, hogy benne maradjon.
Amikor Urunk azt mondta: ,,Maradjatok énbennem, és én tibennetek" - olyasvalamire mutatott rá, ami hasonló ehhez. ,,Maradjatok énbennem": ez többre utal, mint arra, hogy mit kell tennünk. Bíznunk kell és engedelmeskednünk, elválasztani magunkat minden mástól, hogy Őhozzá ragaszkodjunk, hogy egyesüljünk vele. Miközben ezt tesszük a kegyelem által, melyet tőle kapunk, egy jellem formálódik, és egy szív felkészül a teljesebb tapasztalatra: ,,Én tibennetek". Isten felruház minket erővel a belső emberben a Szentlélek által, és Krisztus lakozik a szívben hit által.
Sok hívő nagyon buzgón imádkozik és vágyakozik a Lélekkel való betöltekezésre és a benne lakozó Krisztusra, és csodálkoznak, amiért nem jön létre ez a folyamat. Annak az oka, hogy az ,,én tibennetek" nem következik be, gyakran az, hogy a ,,maradjatok énbennem" nem történik meg. ,,Egy a Test, és egy a Lélek" (Ef 4,4); mielőtt a Lélek betölthet, lennie kell egy felkészített testnek. Az oltásnak bele kell nőnie a törzsbe, és benne kell maradnia, mielőtt a nedv átáradhat rajta, hogy gyümölcsöt teremjen. Ahogy követjük Krisztust alázatos engedelmességben, még a külső dolgokban is, egyre jobban megtagadjuk magunkat, és elhagyjuk a világot. Ahogy tehát törekszünk arra, hogy benne maradjunk, úgy leszünk képesek átvenni az ,,én tibennetek" megtapasztalását, és örvendezni neki. Az Ige, ami arra int, hogy ,,maradjatok énbennem", fel fog készíteni minket arra a munkára, amit Ő végez el ,,tibennetek".
Benne. - A két összekapcsolódó résznek az egysége abban a mély értelmű szóban van, hogy benne. Nincs mélyebb értelmű szó a Bibliában. Isten van mindenben. Isten lakozik Krisztusban. Krisztus él Istenben. Mi Krisztusban vagyunk: az életünk el van rejtve az Övében. Az életét befogadtuk a mi életünkbe; mi Őbenne vagyunk, egy isteni valóságban, amit szavakkal nem lehet kifejezni, és Ő bennünk van. És a szavak, ,,maradjatok énbennem és én tibennetek", azt mondják nekünk, hogy higgyünk ebben az isteni titokban, és számítsunk Istenre, a Szőlősgazdára, és Krisztusra, a Szőlőtőre, hogy ezt isteni módon valóságossá teszik. Semmilyen gondolkodás, tanítás vagy imádság nem ragadhatja meg ezt; ez a szeretet isteni titka. Amilyen kevéssé tudunk hatni az egyesülésre, olyan kevéssé érthetjük meg. Nézzünk csak fel erre a végtelen, isteni, mindenható Szőlőtőre, aki szeret, megtart minket, és munkálkodik bennünk! Maradjunk benne, és nyugodjunk meg benne, az Ő munkájába vetett hittel és reménnyel, egyedül hozzá fordítva szívünket. És akkor betölti bennünk a titkot: ,,Ti énbennem, én pedig tibennetek" (Jn 14,20).

...... ........... ........... ...........

Áldott Úr, Te rendelted el, hogy benned maradjak. Hogy lennék képes erre, Uram, hacsak nem Te mutatod meg nekem, hogy kész vagy engem elfogadni, befogadni és megtartani? Imádkozom, hogy megértsem, hogy Te, mint Szőlőtő, hogyan viszed végbe mindezt. Rád figyelni azt jelenti, hogy benned maradni. Itt vagyok, Uram, a szőlővessző, megtisztítva és megmaradva - megpihenve benned, és várva a Te erőd és kegyelmed az életembe.

Andrew Murray
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Ökumenikus gondolkodás
  2017-05-18 08:32:37, csütörtök
 
  "Minden véleményre, ami nem a keresztyén hit gyökereit érinti, ez érvényes: gondolkodni, és hagyni másokat is gondolkodni."

Én vagyok a jó pásztor; és ismerem az enyéimet, és engem is ismernek az enyéim, a miként ismer engem az Atya, és én is ismerem az Atyát; és életemet adom a juhokért. Más juhaim is vannak nékem, a melyek nem ebből az akolból valók: azokat is elő kell hoznom, és hallgatnak majd az én szómra; és lészen egy akol és egy pásztor. (Jn 10,14-16)

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Mert Őbenne lakozik..."
  2017-05-18 08:26:34, csütörtök
 
  ,,Mert Ő benne lakozik az Istenségnek egész teljessége... Ő benne vagytok beteljesedve" (Kol 2:9-10)


Krisztusnak úgy isteni, mint emberi tulajdonságai, a mi rendelkezésünkre állnak. Az Istenségnek tökéletes teljessége, és amit csak ez a csodálatos kifejezés magába foglalhat, bennünk munkálkodik, hogy minket tökéletesekké tegyen. Nem ruházhatott fel minket Istenségének jellemvonásaival, azonban amit tehetett, azt mind megtette, mert isteni hatalmát és méltóságát felajánlotta megváltásunk érdekében. Az Ő mindenhatósága, mindentudása, mindenütt jelenvalósága, változhatatlansága és hibátlansága mind közreműködik a mi megváltásunkért. Ébredj hívő lélek, és figyeld meg, hogy az Úr Jézus az Ő maagsztos isteni természetét hogyan fogja be a megváltás diadalkocsijába. Milyen határtalan az Ő kegyelme, milyen szilárd hűsége, milyen rendíthetetlen változhatatlansága, milyen mérhetetlen hatalma, és végtelen bölcsessége! Az Úr Jézus mindezeket oszlopokká tette a megváltás templomában, és azokat végtelenségük megcsonkítása nélkül örökségül szánta nekünk. A Megváltó szíve szeretetének minden cseppje a mienk. Mindenható karjában minden ideig, a dicsőség koronájában minden ékszer, az isteni ismeret végtelensége és az isteni igazság szigora, mind a mienk és javunkra szolgál. Mindent, ami Krisztusban van, mindent, ami imádatra méltó lényében van, mint Istennek Fiában, Ő maga adott át nekünk, hogy minket azokkal megörvendeztessen. Az Ő bölcsessége, a mi vezetőnk, tudománya, a mi hitvallásunk, hatalma védelmünk, igazsága kezességünk, szeretete vigaszunk, kegyelme megnyugvásunk, változhatatlansága erős várunk. Ő nem vonakodik, hanem megnyitja előttünk az Isten hegyének titkos tárnáit és felszólít minket, hogy kutassunk benne elrejtett kincsek után. Azt mondja: minden, minden, minden a tietek, teljesedjetek be az Úr kegyelmével és jóságával. Milyen kedves tehát Jézust szemlélni, Ő benne bízni teljes szívvel. Amikor szeretetének és hatalmának megnyilvánulását keressük, akkor olyasmire vágyunk, amit már hűségesen megígért nekünk.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Mondások
  2017-05-18 07:01:24, csütörtök
 
  Mondások


Az igazi szeretet igazságtalanul hű
és kiérdemelhetetlenül közeli

A Teremtő hűsége átsimogat a mennyországba.

Az árnyék mögé lopakodom
s randevúzom a nappal.

Ha időt szánsz rám
fontos vagyok neked.

Tornay András
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Ki pénzével
  2017-05-18 06:58:57, csütörtök
 
  Ki pénzével

Ki pénzével nem tiszteleg
az ÚR előtt, mi végre tért meg?
Sok fösvény hívőt ismerek,
oly gazdagok, s olyan szegények!

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Ha nem jöttem volna..."
  2017-05-18 06:57:01, csütörtök
 
  ,,Ha nem jöttem volna és nem beszéltem volna nekik, nem volna bűnök; de most nincs mivel menteniök az ő bűnöket." (János 15:22).



A másik ok, amiért Krisztus kegyelmét először a legnagyobb bűnösöknek kínálja fel, az, hogy ezáltal azok, akik megtéretlenül hátramaradtak, az ítéletkor nem nagyon mentegetőzhetnek.
Isten Igéje kétfelé vág; fölfelé is és lefelé is. Ha az neked nem tesz jót, akkor rosszat tesz. Azok számára, akik ezt elfogadják, az élet illata az életre, de azok számára, akik elvetik, a halál illata a halálra.
Az, hogy Krisztus a kegyelmet legelőször a legnagyobb bűnösöknek kínálja fel, azokat, akik ezt nem fogadják el, nem csak nyomorúságos állapotban hagyja, hanem az ítélet napján elnémítja őket. Akkor nem lesz joguk mentegetőzni. ,,Ha nem jöttem volna és nem beszéltem volna nekik", mondja Krisztus, ,,nem volna bűnök; de most nincs mivel menteniök az ő bűnöket." Az Úr Jézus itt a meg nem tértségben való megkeményedés bűnéről beszél.
Ő megmondta nekik, hogy abban gyönyörködik, hogy a bűnösöket megmentse. Erről beszél az, amit tanított, ahogyan élt és azokból a szavakból, amelyeket mondott, amíg ki nem lehelte lelkét.
Milyen okokat hozhatnak fel még az elítéltek az ítélet napján? Mivel mentegetőzhetnek, ha megkérdezik tőlük, miért nem mentek Krisztushoz az üdvösség napján, hogy megmentse őket? Nem tagadhatják, hogy Ő a legnagyobb bűnösön is könyörülni akart.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 812 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2107
  • e Hét: 35883
  • e Hónap: 65195
  • e Év: 252997
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.