|
2017-07-21 22:55:36, péntek
|
|
|
|
|
|
Ricottával töltött spenótos ravioli
Hozzávalók
A tésztához:
12,5 dkg spenótlevél
só
15 dkg liszt (+ a gyúráshoz és a nyújtáshoz)
12,5 dkg durum búzadara
2 db tojás
1 db tojásfehérje (a kenéshez)
A töltelékhez:
20 dkg ricotta
10 dkg reszelt parmezán
2 db tojás
3 dkg zsemlemorzsa
só
bors
2 marék bazsalikomlevél (kb. 2 dkg)
Elkészítés
A tésztához a leszárazott és megmosott spenótot forrásban levő, enyhén sós vízbe dobjuk, és az újraforrástól számítva kb. 1 percig főzzük, amíg összeesik. Ezután szűrőben lecsepegtetjük, és magas falú keverőedényben botmixerrel pürésítjük.
A lisztet elvegyítjük a darával és 1 csipet sóval. Hozzáadjuk a tojásokat és a spenótpürét, majd lisztezett deszkán simára gyúrjuk. Közben szükség szerint apránként annyi lisztet dolgozunk bele, hogy ne ragadjon. Végül folpakba csomagoljuk, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
Közben a töltelékhez a ricottát magas falú keverőedénybe tesszük, és evőkanállal beleforgatjuk a parmezánt. Hozzáadjuk a tojásokat és a zsemlemorzsát, botmixerrel krémesre dolgozzuk, és sóval, borssal ízesítjük. Végül a botmixer segítségével összeturmixoljuk a friss bazsalikommal.
A tésztából lisztezett deszkán 2 db vékony lapot nyújtunk. Az egyikre egymástól 4-5 cm távolságban kis halmokat rakunk a bazsalikomos ricottakrémből. A köztes részeket megkenjük az elkevert tojásfehérjével, majd óvatosan ráborítjuk a másik tésztalapot, és a tenyerünk élével lenyomkodjuk a töltelékhalmok között. Ezután késsel vagy derelyevágóval feldaraboljuk, és az így kapott tésztatáskákat egy kevés liszttel megszórva szikkadni hagyjuk kb. 20 percig.
Végül a raviolikat lobogó sós vízben 5-7 perc alatt kifőzzük. Frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő
A gyúrt tésztát spenót nélkül, natúr változatban is elkészítheted. Ha a ricottakrém túlságosan sűrű, egy kevés tejjel vagy tejszínnel hígíthatod. 5 perc múlva halássz ki egy raviolit a főzővízből, és kóstolással ellenőrizd!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
Címkék: összeturmixoljuk, bazsalikomlevél, tojásfehérjével, tésztatáskákat, ricottakrémből, keverőedényben, derelyevágóval, töltelékhalmok, lecsepegtetjük, feldaraboljuk, újraforrástól, elkészítheted, keverőedénybe, beleforgatjuk, zsemlemorzsát, bazsalikommal, zsemlemorzsa, segítségével, bazsalikomos, tojásfehérje, lenyomkodjuk, főszerkesztő, tésztalapot, botmixerrel, evőkanállal, elvegyítjük, csomagoljuk, töltelékhez, ricottakrém, kóstolással, spenótlevél, távolságban, parmezánnal, leszárazott, spenótpürét, mindmegette, újraforrástól számítva, lisztet elvegyítjük, hűtőbe tesszük, ricottát magas, botmixer segítségével, friss bazsalikommal, tésztából lisztezett, egyikre egymástól, bazsalikomos ricottakrémből, köztes részeket, elkevert tojásfehérjével, másik tésztalapot, tenyerünk élével, töltelékhalmok között, kevés liszttel, raviolikat lobogó, FAZEKAS KIRA,
|
|
|
|
újraforrástól számítva, lisztet elvegyítjük, hűtőbe tesszük, ricottát magas, botmixer segítségével, friss bazsalikommal, tésztából lisztezett, egyikre egymástól, bazsalikomos ricottakrémből, köztes részeket, elkevert tojásfehérjével, másik tésztalapot, tenyerünk élével, töltelékhalmok között, kevés liszttel, raviolikat lobogó, gyúrt tésztát, ricottakrém túlságosan, kevés tejjel, összeturmixoljuk, bazsalikomlevél, tojásfehérjével, tésztatáskákat, ricottakrémből, keverőedényben, derelyevágóval, töltelékhalmok, lecsepegtetjük, feldaraboljuk, újraforrástól, elkészítheted, keverőedénybe, beleforgatjuk, zsemlemorzsát, bazsalikommal, zsemlemorzsa, segítségével, bazsalikomos, tojásfehérje, lenyomkodjuk, főszerkesztő, tésztalapot, botmixerrel, evőkanállal, elvegyítjük, csomagoljuk, töltelékhez, ricottakrém, kóstolással, spenótlevél, távolságban, parmezánnal, leszárazott, spenótpürét, mindmegette, változatban, hozzáadjuk, pürésítjük, ellenőrizd, tejszínnel, raviolikat, ráborítjuk, lisztezett, túlságosan, főzővízből, hígíthatod, hozzávalók, nyújtáshoz, elkészítés, ricottával, tésztához, ízesítjük, tenyerünk, apránként, megszórva, dolgozunk, megkenjük, szikkadni, parmezánt, tojásokat, gyúráshoz, dolgozzuk, megmosott, egymástól, tésztából, összeesik, forrásban, óvatosan, búzadara, ragadjon, folpakba, botmixer, liszttel, parmezán, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 4411
- e Hét: 13914
- e Hónap: 27819
- e Év: 157526
|
|
|