Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/34 oldal   Bejegyzések száma: 330 
Tojáskrém hagymával
  2014-12-30 23:49:23, kedd
 
  Tojáskrém hagymával

Hozzávalók:

10-12 tojás
1-2 evőkanál disznózsír
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
kevés pirospaprika

bors
A díszítéshez:
kigyóuborka

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és lereszeljük - vagy nagyon apróra daraboljuk.

Egy üvegtálban összekeverjük a tojást a lereszelt vörös- és fokhagymával, hozzátesszük a borsot, a fűszerpaprikát, a sót, és annyi zsírral elvegyítjük, hogy kenhető legyen.

Kenyérre kenve, uborkakarikákkal tálaljuk.
Legjobb vacsorára vagy ha váratlan vendég jön.
Bármilyen fehérbort adhatunk hozzá, sőt egy
pohár lehűtött száraz pezsgővel is fokozhatjuk az
étvágyunkat.





Megjegyzés:

A receptet Kollár Józsefné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
1 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Avokádókrém (Guacamole)
  2014-12-30 23:46:10, kedd
 
  Avokádókrém (Guacamole)

Hozzávalók:

2 db érett avokádó
1-2 evőkanál citromlé
1-2 gerezd fokhagyma
1 db közepes paradicsom
1 csomag (200 g) tortilla chips

színes bors
tejföl vagy tejszín a krém lazításához

Elkészítés:

Az avokádókat félbevágjuk, magjukat kiemeljük, a gyümölcs belsejét kikaparjuk. Citromlével meglocsoljuk, rúdmixerrel pépesítjük, szükség esetén a tejföllel lazítjuk. A préselt fokhagymát belekeverjük, kissé sózzuk, tört színes borssal megszórjuk.

A paradicsomot cikkekre vágjuk, magházát kiszedjük, apró kockákra vágjuk, és a krém tetejére szórjuk.

A tortilla chips-szel kínáljuk előételnek.





Megjegyzés:

Kitűnő csipegetnivaló sörözéshez, kerti partin, stb..

A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Sajtos tekercsek
  2014-12-30 23:44:06, kedd
 
  Sajtos tekercsek

Hozzávalók:

40 dkg leveles tészta (fagyasztott)
1 pohár tejföl
20 dkg trappista sajt
10 dkg füstölt sajt
1 kiskanál só
1 egész tojás

Elkészítés:

A leveles tésztát kiolvasztom, majd kb. fél cm vastagra kinyújtom.

A tejfölt, a reszelt sajtokat, a tojást és a sót összekeverem, és egyenletesen elkenem a tésztán. A két szélén kb. 1-1 centit szabadon hagyok, majd feltekerem, és 1-2 centis szeletekre vágom, hogy kis csigák legyenek.

Előmelegített sütőben, kb. 10 percig sütöm, amíg szépen megpirul.





Megjegyzés:

Nagyon egyszerű és ízletes! Lehet gazdagítani sonkával, szezámmaggal, kukoricával...

A receptet Gabilici, a fotót Szepi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Szilveszteri puncs
  2014-12-30 23:42:10, kedd
 
  Szilveszteri puncs

Hozzávalók:

25 dkg barna kockacukor
1,5 dl jó minőségű, legalább 60%-os barna rum
5 dl testesebb fehérbor
2,5 dl erős gyümölcstea
1 narancs
1 citrom
25 dkg vegyes déligyümölcs /datolya, füge, licsi, narancs stb./ kimagvalva, feldarabolva

Elkészítés:

Tűzálló tál aljára tesszük a gyümölcsöket, majd leöntjük
a forró borral. A tál tetejére rostélyt teszünk, amelyre felhalmozzuk a cukrot, amit 1 deci rummal megöntözünk és meggyújtjuk. Az égő cukor megolvad, és rácsöpög a boros gyümölcsre. Amikor a cukor már lecsöpögött, a rostélyt levesszük, és a puncshoz adjuk a frissen főtt forró teát és a maradék rumot, jól megkeverjük, és forrón kínáljuk.


A téli időszakban hidegen és melegen is kitűnő ital. A rumot helyettesíthetjük erős és semleges ízű pálinkával, amit rumaromával ízesítünk. Rostély helyett szűrőkanálba is tehetjük a cukrot. Krampampuli szetben süvegcukorral készítve látványosabb.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-ital,szörp,gyümölcs  
Hagymás-majonézes krumplisaláta
  2014-12-30 23:38:06, kedd
 
  Hagymás-majonézes krumplisaláta

Hozzávalók:

4 tojássárgája
3 dl Vénusz olaj
2 evőkanál citromlé
1 nagy pohár tejföl
3 lilahagyma
15 dkg mustár
2 evőkanál cukor
1 csipet só
2,5 kg krumpli

Elkészítés:

A tojást néhány órára kiveszem a hűtőből, hidegen nem jó vele dolgozni. A 4 sárgáját kikeverem a cseppenként adagolt olajjal, míg krémes nem lesz, ez a legfontosabb lépés. Hozzáadom a citromlevet, a mustárt, a cukrot, a sót, végül a tejfölt. Elkeverem, majd hozzáadom a vékony csíkokra vágott lilahagymát.

A krumplit meghámozva, apró kockára vágva sós vízben megfőzöm, lecsepegtetem, majd miután kihűlt, hozzáadom a mártáshoz, és belekeverem. Néhány órára hűtőbe teszem, hidegen, összeérve a legfinomabb.





Megjegyzés:

Ajánlom magában vagy fasírthoz, sültekhez köretként. Köret mellé plusz kísérőnek kicsit nehézkes.

A receptet és a fotüt Smucee küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Tatárbifsztek II.
  2014-12-30 23:34:36, kedd
 
  Tatárbifsztek II.

Hozzávalók:

60-80 dkg bélszín vagy hátszín (aktuális anyagi helyzetem függvényében)
3-4 db friss tojás
15-20 dkg vaj
2 fej hagyma (lehet lila hagyma is)
3-4 gerezd fokhagyma

őrölt bors
piros arany (édes vagy csípős, akár keverve is)
mustár
ketchup
pirítani való kenyér vagy más pékáru
olívaolaj a páchoz

Elkészítés:

A húst ujjnyi szeletekre vágom, sózom, borsozom, megkenem mustárral, tálba teszem, soronként, hogy mindenhol érje, megöntözöm olívaolajjal, a végén lepje el. Hűtőben érlelem pár napig.

A készítés reggelén vége a hűsölésnek, jön a meló! Régen a pácolt hússzeleteket kétszer-háromszor is átdaráltam, de jó pár éve van aprítógépünk, ez tökéletesen pépesíti, és nekem ez a célom! Tehát belerakok a gépbe 2-3 szelet pácolt húst, megy rá hagyma, fokhagymagerezdek, 1 tojás, meg persze a fűszerekből, vajból igény szerint. Kicsit megjáratom a gépet, majd az előző felállás szerint ismételem magam, hisz ismétlés a tudás anyja. Mindezt folytatom, míg van hússzeletem (néha 3-4 szeletet, ha sok van belőle és kevés vendégre számítok, elrakok a pácban, másnap hirtelen kisütve isteni pecsenyét varázsolok belőle). Minden rétegnél átdolgoztatom a géppel, ne lazsáljon. A végén kenhető masszává alakítom, persze, ha igényli, még fűszerezem.

Tálba szedem, díszítem zöld félékkel, frissen pirított kenyérrel, pékáruval kínálom.





Megjegyzés:

A tatárbifsztek olyan étel, amit mindenki saját szokása, ízvilága szerint készít, ahány ház annyi szokás! Ez az én ízlésem, elképzelésem alapján összeállított recept, családom tagjai és vendégeim, akiket megkínáltam belőle, eddig még mindig jóízűen elfogyasztották! Jó étvágyat hozzá!

A receptet és a fotót Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Virslis tekert kifli
  2014-12-30 23:31:56, kedd
 
  Virslis tekert kifli

Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 dl tej
1 dl Vénusz olaj
2,5 dkg élesztő
1 teáskanál só
1 kávéskanál cukor
1 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
szezámmag
4 pár (juhbeles vagy frankfurti) virsli

Elkészítés:

A meglangyosított tejbe belerakjuk a cukrot és az élesztőt, kb. 5 perc alatt felfuttatjuk. A langyos lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztős tejet. Összegyúrjuk, és végül az olajat hozzádolgozzuk. A tésztát fél órán át kelesztjük meleg helyen.

A virsliket 3 részre, majd félbe vágjuk.

A megkelt tésztát újra átdolgozzuk, majd kb. fél cm vastagra nyújtjuk, . 1,5-2 cm-es csíkokra vágjuk fel. Minden virslidarabkát tésztacsíkba tekerünk,





megkenjük a tejfölös tojássárgájával, és végül megszórjuk szezámmaggal.





Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük (10-15 perc).





Megjegyzés:

Kiváló vendégváró falatok bármilyen összejövetelen. A virsli helyett lehet füstölt sajtot is használni.

A receptet és a fotót Zsuzska22 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Szilveszteri bohém csülök
  2014-12-30 23:28:10, kedd
 
  Szilveszteri bohém csülök

Hozzávalók:

egy egész csülök
1 citrom
majoránna
Vénusz olaj
só, bors
sör

Elkészítés:

A csülköt (jó mélyen) beirdaljuk, majd citrommal bedörzsöljük. Sózzuk, borsozzuk. Egy római tál aljára olajat öntünk és beletesszük az előkészített csülköt. Olajat és majoránnát összekeverünk és megkenjük vele a csülök felületét. A római tálban előmelegített sütőben sütjük (elég lassan puhul). Sütés közben sörrel locsolgatjuk - ettől szép piros lesz! - majd, ha kész lett, friss fehér kenyérrel és savanyú káposztával tálaljuk, illetve fogyasztjuk. Jó étvágyat!

Megjegyzés:

Szilveszteri baráti bulikra melegen ajánlom. A koleszterinszintet ugyan nem kíméli, de nagyszerűen felszívja az alkoholt.

A receptet Szabó Judit Niki küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Szilveszteri malackák pogácsatésztából
  2014-12-30 23:23:52, kedd
 
  Szilveszteri malackák pogácsatésztából

Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg főtt krumpli
18 dkg sertészsír (vagy 25 dkg vaj)
25 dkg túró
1-2 teáskanál só
1 db tojás a lekenéshez
tökmag vagy egész feketebors a szemeknek

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, felöntjük annyi enyhén sós vízzel, hogy jól ellepje, majd puhára főzzük. Végül leszűrjük és teljesen kihűtjük.

Egy tálba beletesszük a lisztet, hozzákeverjük a sót, majd a zsírral (vagy vajjal) elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, beletesszük a villával összetört túrót, és krumplinyomóval belenyomjuk a teljesen kihűlt krumplit. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd legalább 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagra kinyújtjuk, majd 3 különböző méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. A nagy és a kicsi méretű szaggatóval ugyanannyi tésztát kell kiszaggatni. A nagy lesz a feje, a kicsi pedig az orra. A középső méretű szaggatóval fele annyi tésztát szaggatunk, majd éles késsel 4 egyforma részre vágjuk. Ezek lesznek majd a fülek.

A nagy tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távolabb tesszük, majd felvert egész tojással lekenjük. Ezután ráhelyezzük a kicsi tésztakorongokat, majd szívószállal 2 orrlyukat szúrunk rá. Utoljára rátesszük a 2 fület, és ujjal rányomkodjuk.

Végül az egészet lekenjük a felvert egész tojással, majd tökmagból vagy egész feketeborsból szemeket ragasztunk rá.

Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lángon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

A sütőből kivéve tálalás előtt teljesen kihűtjük. Pár napig finom puha marad a tésztája.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Gyümölcskrémleves
  2014-12-30 23:21:55, kedd
 
  Gyümölcskrémleves

Hozzávalók:

50 dkg fagyasztott málna
1 üveg felezett őszibarack konzerv
1 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
1 db málna ízű filteres tea
1 pohár gyümölcsjoghurt (málna vagy barack ízű)
1/2 citrom leve
cukor
őrölt szegfűszeg
őrölt fahéj
tej
1 evőkanál liszt

Elkészítés:

A fagyasztott málnát kristálycukorral leturmixolom, majd szitán átszűröm, az őszibarack konzerv és fél citrom levével, valamint egy kis vízzel és a feldarabolt őszibarackokkal felteszem főni. Adok hozzá kristálycukrot, 2 zacskó vaníliás cukrot, őrölt szegfűszeget és őrölt fahéjat. Amikor kezd melegedni, belelógatok egy málnaízű teafiltert, majd felöntöm vízzel, hogy olyan 3 liternyi legyen.

Amikor elkezd forrni, behabarom úgy, hogy a lisztet és vaníliás pudingport csomómentesre keverem a tejjel, majd beleöntöm a levesbe. Megkóstolom, hogy elég édes-e, ha nem, akkor ízesíem. Amikor újra felforrt, hőkiegyenlítéssel belekeverek 2 dl gyümölcsjoghurtot, készre főzöm.

Hagyom kihűlni, fogyasztásig a hűtőben lakik. Hidegen tálalom.

Megjegyzés:

Kata lányom receptje, nála ettünk ilyet a napokban, mondhatom, isteni! Érdemes kipróbálni. Ilyen tél végi időszakban, amikor már nagyon vágyunk a gyümölcsös dolgokra, remek előétel. Szezonban persze friss gyümölcsből sem lehet rossz! Jó étvágyat hozzá!

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/34 oldal   Bejegyzések száma: 330 
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 330 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 58
  • e Hét: 460
  • e Hónap: 6042
  • e Év: 122695
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.