Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 145 
Jó éjszakát!
  2013-06-30 23:37:52, vasárnap
 
  Szeretettel kívánok



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Töltött gombafejek majdnem luxuskivitelben
  2013-06-30 23:20:01, vasárnap
 
  Töltött gombafejek majdnem luxuskivitelben

Igazi nyár van, hirtelen érkezett kánikulával, néha ugyan esik, ezzel együtt mindenképp eljött az *egyszerűen finomat* típusú fogások igazi szezonja, amelyek elkészítéséhez nem kell hosszú órákat a konyhában tölteni.

Ilyenkor legjobb a napon sütkérezni, árnyékban olvasgatni, esőben vagy a tűző napsütés elől pedig visszahúzódni kicsit a konyhába, és készíteni valami tartalmas, mégsem nehéz ebédet.

Egy utazás alkalmával tettem szert egy üveg igazi szarvasgombával megbolondított, kitűnő minőségű olívaolajra, ami ugyan nem volt olcsó mulatság, de annyira kevés (szó szerint néhány csepp) is elegendő belőle egy-egy fogáshoz, hogy be kell látnom, igencsak jó vásárt csináltam, és még hosszú ideig elegendő lesz.

A csiperke nem tartozik a kifejezetten aromás gombafajták közé, de remek alapanyag mindenféle gombával készülő finomsághoz. Megfelelő fűszerezéssel a legegyszerűbb gombapörkölt is fejedelmi lakomává alakul belőle. Most azonban szép nagy fejekre leltem a szokásos heti piacozás során, így azon frissiben készült is belőle csőben sült töltött gomba.




A majdnem gombával töltött gomba lelke néhány csepp szarvasgombaolaj

A töltött gombában, zöldségfélékben tényleg az az egyik legnagyszerűbb, hogy akár minden alkalommal újdonsággal rukkolhat elő az ember, annak függvényében, mi is kerül a töltelékbe. Most a legegyszerűbb és a legkézenfekvőbb megoldásnak az tűnt, ha szinte saját magával töltöm meg, de azért mégsem hétköznapi módon.




A töltelék a helyén, kevés sajt a fejek tetején - 20 perc múlva kész is!

Amíg a konyhában készülődtem, valamelyik rádióban felcsendült a nevezetes, édes-bús sláger a Truman Capote-regényből mozivászonra vitt Breakfast at Tiffany's-ből (magyarul Álom luxuskivitelben címen vetítették egykor). Biztosan sokan látták az 1961-es filmet a feledhetetlen Audrey Hepburnnel, aki a film egy jelenetében az ablakban ülve, a valóságtól nem kicsit elrugaszkodott módon eldalolja a Moon Rivert gitárral a kezében.

Link

Ki tudja, miért, de ez adta az ötletet a gombafejek ízesítéséhez, holott a dalnak, de magának a filmnek sincs sok köze a konyhai ténykedéshez - sőt! Talán épp ezért is került csipetnyi luxus a töltött gombába.

Töltött gombafejek szarvasgombaolajjal:




Könnyű nyári ebéd - ínycsiklandó gombafejek friss salátakörettel

Hozzávalók 4 személyre:
6 db szép csiperke (legalább 6 cm átmérőjű fejjel)
2 db szikkadt zsemle
1 evőkanál zsírszegény tejföl
1 db kisebb méretű egész tojás
1 nagy csokor petrezselyemzöld finomra aprítva
1 mokkáskanál aprított kakukkfű
2-3 rozmaringácska levelei finomra aprítva
1 db kisebb salotta (mogyoróhagyma)
½ mokkáskanál cayenne-i bors
1 teáskanál szarvasgombaolaj
2 teáskanál olívaolaj
5 dkg emmentáli sajt frissen reszelve
tengeri só, frissen őrölt bors - ízlés szerint
A tálaláshoz:
friss salátakeverék

Elkészítés: A gombafejeket megtisztítottam a szennyeződéstől, a szárakat eltávolítottam, a gomba lemezeit karalábévájóval kikanalaztam. A hagymát egészen apróra kockáztam.
Egy kisebb serpenyőben a kétféle olajban üvegesre pirítottam a hagymát, a gombafejeken kívüli részeket feldaraboltam, sóztam, a petrezselyemzöld kivételével minden fűszert hozzáadtam, és kissé megpirítottam - épp csak annyira, hogy a levét kiengedje. Ez kb. 3-4 percet vesz igénybe.
A zsemléket vízbe áztattam, kinyomkodtam. Egy nagyobb keverőtálba rakosgattam a zsemlét, majd hozzákanalaztam a pirított gombát a leve nélkül. A tejfölt a tojással és a sajt felével elkevertem, ezt is tálba küldtem, végül csatlakozott az egészhez a finomra aprított petrezselyemzöld. Botmixerrel homogén krémmé turmixoltam.
A sütőt 180 fokra előmelegítettem.
Egy kerámiatepsibe öntöttem a serpenyőben maradt levet, így nem volt szükség több zsiradék felhasználására. A gombafejekben szépen elosztottam a tölteléket, mindegyik kapott egy bohókás kalapot a reszelt sajtból frissen őrölt borssal hintve. 20-25 perc alatt tökéletesre sültek.

Azon melegében friss salátával tálaltam.




Frissen a sütőből az asztalra - de akár hidegen is tálalható

Amilyen egyszerűen készül, olyan remek az ízhatás - a markáns szarvasgombaolaj a csiperke halvány aromáit is új életre kelti, nem is beszélve a jóféle emmentáli sajtról, ami az egészet koronázza.





Kertben tálalva - nagy melegben tartalmas, mégis könnyű lakoma

Ha marad belőle, hidegen is nagyszerű!

Forrás:Mindmegette.hu - Habliliom Könnyed Konyhája
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Részeges gyümölcsleves
  2013-06-30 23:07:31, vasárnap
 
  Részeges gyümölcsleves

Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg magozott meggy (mélyhűtött vagy kompót)
1 db alma
vaj
liszt
tej
tejszín

cukor
vaníliás cukor
fahéj
szegfűszeg
2-3 karika citrom
1 dl vörösbor
5 cl mézes meggypálinka
tejszínhab a díszítéshez

Elkészítés:
A meggyet kiengedem, az almát meghámozom, a csutkáját kivágom, s darabolom. Egy edényben olvasztott vajon egy kevés lisztet megfuttatok, a tűzhelyről levéve öntök hozzá tejet, jól elkeverem, hogy csomómentes legyen. Beleteszem a gyümölcsöket, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fűszereket, s kb. 5 percig főzöm. A tűzhelyről levéve, hozzáöntöm a vörösbort, a tejszínt és a pálinkát, majd hidegre teszem. Mikor jól lehűlt, tányérba merem, tejszínhabbal díszítve tálalom.





Megjegyzés:
Havazással köszöntött be a tavasz. Ennek ellenére úgy döntöttem, hogy egy hideg gyümölcslevest készítek. De mivel az időjárás mégiscsak télies, vörösborral és mézes meggypálinkával bolondítottam meg. Isteni volt.

A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Gyümölcsleves vaníliafagylalttal
  2013-06-30 23:04:15, vasárnap
 
  Gyümölcsleves vaníliafagylalttal

Hozzávalók:
50 dkg gyümölcs (meggy, málna vagy eper)
1/2 citrom leve
5 dl tej vagy tejszín
5 dl víz
2 evőkanál étkezési keményítő
10 dkg cukor
vaníliafagylalt

Elkészítés:
1/2 liter vizet a cukorral felforraljuk, majd a citromlevet és a gyümölcsöt hozzáadva 1 percig főzzük. A 1/2 liter tejjel vagy tejszínnel simára keverjük a 2 evőkanál étkezési keményítőt, és a gyümölcshöz csurgatjuk. Folytonos keverés mellett besűrítjük, majd a levest kihűtjük.

Vaníliafagylalttal tálaljuk.





Megjegyzés:
A képen látható gyümölcsleves meggyel készült.

A receptet és a fotót Ambroziandi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Egyszerű gyümölcsleves
  2013-06-30 22:59:37, vasárnap
 
  Egyszerű gyümölcsleves

Hozzávalók:
30-35 dkg bármilyen gyümölcs
cukor
1-2 csomag vaníliás pudingpor
2 dl tejszín
fahéj
fél csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A megtisztított gyümölcsöket kb. 2 liter vízbe tesszük a fahéjjal. Felforraljuk. A pudingport a tejszínnel kikeverjük csomómentesre, majd folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntjük. Ízesítjük ízlés szerint, és pár perc alatt készre főzzük.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Sajtkrumpli küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu



 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Bogyós gyümölcsleves hidegen
  2013-06-30 22:56:52, vasárnap
 
  Bogyós gyümölcsleves hidegen

Hozzávalók:
25 dkg friss vagy mélyhűtött meggy
15 dkg eper vagy málna
10 dkg fekete ribizli
10 dkg piros ribizli
1 l víz
10 dkg barna nádcukor
1 teáskanál őrölt kardamom
1 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 mokkáskanál vaníliás só (ennek híján: só és kevés vanília)
1 púpozott teáskanál kukoricakeményítő
1 dl főzőtejszín

Elkészítés:
A meggyet kimagozom, az epret felszeletelem, a ribizliket megszabadítom a száruktól.

Egy fazékban 1 l vízben főzni kezdem a meggyet, sózom, cukrozom, fűszerezem. A keményítőt elkeverem a tejszínnel, majd hozzáadok egy keveset a meggyből és 1 evőkanálnyit a többi bogyósból. Botmixerrel pürésítem. Forrás után 1-2 perccel hozzáadom a leveshez. Alaposan elkeverem, majd hozzáadom a többi gyümölcsöt. Egyet forralok rajta, leveszem a tűzről - amíg a leves hűl, az eper és a ribizlik kissé megpuhulnak, de vitamintartalmukból nem veszítenek.

Szobahőmérsékletűre hűtve zárható üvegtálba kanalazom - alaposan lehűtöm.

[kep]http://mindmegette.hu/lapokkepek/receptgaleriak/21000/21364_bogyos-gyumolcsl eves_n.jpg[/kep

Megjegyzés:
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

További fotók, érdekességek és receptek Habliliom blogjában!

Forrás:Mindmegette.hu


]
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Vegyes gyümölcsleves
  2013-06-30 22:52:36, vasárnap
 
  Vegyes gyümölcsleves

Hozzávalók:
kb. 2,5 literhez:
1,3 kg tisztított vegyes gyümölcs tetszés szerint darabolva (csereszenye, meggy, sárgabarack, őszibarack, alma, egres, körte, stb. -
az idénynek megfelelően)
kb. 1 liter víz
csipet só
2 dl tejszín vagy tejföl
1 evőkanál liszt (rizsliszt)
5-6 evőkanál cukor (édesítővel lehet keverni)
5 db szegfűszeg
1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
3-4 citromhéj darabka (zöldségtisztítóval lehántva)
1 evőkanál citromlé
1 mokkáskanál rumaroma vagy 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A darabolt gyümölcsöt hideg vízben a tűzhelyre teszem, beledobom a citromhéjat, csipet sót, szegfűszeget. Amíg felforr, a tejszínnel a cukrot és a lisztet simára keverem. Amint felforrt a leves, a tejszínes habarásban 3-4 dl forró gyümölcslevet két részletben elkeverek (hőkiegyenlítés - a tejfölnél fontosabb!), majd folytonos keveréssel a forró levesbe öntöm. Az újra forrástól kb. 3 percig csendesen főzöm, majd többször cserélt hideg vizes mosogatóba állítva mielőbb lehűtöm. Hűtés közben adom hozzá a citromlevet, a rumaromát és esetleg még cukrot. Hűtőben érlelem a tálalásig.





Megjegyzés:
Sok gyümölccsel sűrítve szeretjük a gyümölcslevest, de lehet hígabbra, több vízzel is készíteni - egyéni ízlés szerint!

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Háromrizses rakottas gombamártással
  2013-06-30 22:48:00, vasárnap
 
  Háromrizses rakottas gombamártással

Hozzávalók 4 személyre:
1 fej vöröshagyma
10 dkg sárgarépa
10 dkg zöldbab (mélyhűtött)
10 dkg zöldborsó (mélyhűtött)
20 dkg rizs
20 dkg barnarizs
10 dkg vadrizs
1 dl olaj
50 dkg darált hús
1 teáskanál oregánó
1 evőkanál vágott petrezselyem
2 tojás
A gombamártáshoz:
20 dkg gomba
10 dkg póréhagyma
3 evőkanál olaj
1 teáskanál vágott petrezselyem
2 dl tejszín

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a hagymát apróra, a répát kisebb darabokra vágjuk. A rizsféléket leöblítjük, lecsepegtetjük.

Felforrósítjuk az olaj felét, megfuttatjuk rajta a hagymát, majd rátesszük a darált húst. Fehéredésig kevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, és kevés víz hozzáadásával pároljuk. Amikor félig megpuhult, beletesszük a répát, és tovább pároljuk. Amikor a répa már majdnem puha, beletesszük a többi zöldséget, fűszerezzük még, ha szükséges, megszórjuk az oregánóval, a petrezselyemmel, és puhulásig pároljuk. Amíg puhul, elkészítjük a rizseket. A vadrizst és a barna rizst sós, forró vízben megfőzzük, amikor puha (nem lesz teljesen puha, inkább csak ,,jól harapható" lesz!), leszűrjük. A fehér rizst az olaj másik felén megpirítjuk, és 4 dl forró vízzel felöntjük. Sózzuk, és letakarva kis lángon 2-3 percet főzzük, majd elzárjuk alatta a tüzet, és 30 percen át hagyjuk lefedve. Amikor kész, összekeverjük a rizseket, hozzátesszük a tojásokat, ha kell, fűszerezzük. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Hőálló tálat kiolajozunk, és beletesszük a rizs felét, majd rárétegezzük a zöldséges húst, és a rizs másik felével betakarjuk. 15 percig sütjük, a gombamártással tálaljuk.
A gombamártáshoz a gombát megtisztítjuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A pórét is megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk. Az olajon megfuttatjuk a pórét, rátesszük a gombát és összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel. Pici vizet öntünk rá, majd a tejszínt is belekeverjük. Jól összeforraljuk.





Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 847 kcal

Megjegyzés:
Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Kesudió, a különleges
  2013-06-30 22:42:23, vasárnap
 
  Kesudió, a különleges

Nagyon finom, viszont elég drága, de néha engedjünk csábításának, mert igen egészséges is. Az egészségünk megőrzéséhez semmi másra nincs szükségünk, csupán napi egy maréknyi dióra, amit fogyaszthatjuk magában, adhatjuk ragukhoz, esetleg készíthetünk belőle süteményeket.

A pisztáciával és a mangóval rokon kesudió Brazíliában őshonos. Az Amazonas vidékéről származó örökzöld fa termését az őslakosok igen régóta kedvelik. Az Újvilág meghódítását követően, az Amerikába érkező portugálok, franciák és hollandok is megszerették a kesudió fa termését és azt az alma alakú áltermést, aminek a végén maga a mag elhelyezkedik. A bennszülöttek által kedvelt erőteljes illatú, édes és lédús alma a nyersen való fogyasztás mellett igen sokféle módon felhasználható, ám mivel elég sérülékeny, így szállítani nem nagyon lehet, ezért nem ismerjük igazán. Helyben azonban készítenek belőle gyümölcslevet, lekvárt, szörpöt és még likőrt is.





Kesualma kesudióval - ilyen a termés

A kesudiófa igazi termése azonban az alma végén megbújó mag. A magot dupla héjréteg és egy - rétegek között megbúvó - égető anyag védi a külvilágtól. Ez az anyag olyan erős, hogy kimarja a bőrt, épp ezért kereskedelmi forgalomban nem találkozunk héjas kesudióval. A héjak között lévő anyagot egyébként sok iparág használja: összetevőként megtalálható festékekben, rovarölő szerekben, sőt a rakétákhoz alkalmazott kenőanyagokat is ezzel gazdagítják.




Kesudió csak hámozottan kapható, mivel a héjában mérgező anyag található

A szer okozta bőrirritáció elkerülése végett az európaiak hamar eltanulták az indiánok módszerét, akik tűz felett lepörkölték a héjat a dióról. Az így előkezelt mag már Európába is eljutott, Lisszabonba a XVIII. század közepén érkezett meg az első kesudió szállítmány. Meglepő mód az európai bemutató előtt a portugálok már sokkal távolabbi tájakra is elvitték a kesudiót, más gyarmataikon próbálták meghonosítani és termeszteni a növényt. Így került el a kesudió Kelet-Afrikába és Indiába is, ahol Goában a part menti erózió ellen vetették be. Ez a honosítás olyan jól sikerült, hogy a növény egész Indiában elterjedt, és az ország ma a világ legnagyobb kesudió exportőre. Ezen kívül a portugálok a már kevéssé aromás madeira borok feljavításához is a kesudiót alkalmazták.

Afrikában Kenyában, Tanzániában és Mozambikban is nagyon elterjedt a kesudió, olyannyira, hogy számos szokás is kötődik ehhez a maghoz. Mozambikban az esküvői szertartáshoz kapcsolódik a kesudió, amit a helyiek afrodiziákumként tartanak számon.

Kesu a konyhában:

A kesudiót a boltok polcain leggyakrabban pirított formájában találhatjuk meg. A pirított fajtából létezik sós és sótlan fajta is. A kesudió magas olajtartalma miatt gyorsan avasodik, ezért vásárláskor figyeljünk oda a termék lejárati dátumára. A kesudiót száraz helyen, légmentesen záródó edényben célszerű tárolni. Ezt a magot a hűtőszerkényben akár fél évig is tárolhatjuk, fagyasztva egy évig is eláll.





A ropogós, pirított kesu jól illik fűszeres ragukhoz is

A kesudiót legjobb magában enni, de különféle ételek alapanyagaként is szolgálhat. Mivel viszonylag gyorsan és könnyen puhul, így jól alkalmazható levesekbe, különféle ragukba, hozzáadhatjuk a köretnek szánt rizshez, krumplihoz is. A földimogyoróból készíthető vaj mintájára a kesudióból is készíthetünk vajat, amit levesekhez, szószokhoz adhatunk, felhasználhatjuk süteményekhez, illetve kenyérre kenve is kínálhatjuk. Száraz serpenyőben átpirítva salátákhoz adhatjuk, vagy a reggeli müzlinket gazdagíthatjuk vele.




Ahogy más olajos magvakkal, így kesuval is készülhet sütemény

Egészséges kesudió:

A kesudió fogyasztása igen bölcs dolog, hiszen rengeteg - a szervezetünk számára - hasznos anyagot tartalmaz, s ha mértékkel fogyasztjuk, a benne lévő kalóriák sem válnak ellenségünkké. Sok benne a B2-, B3-, B6- és E-vitamin, ellenben koleszterint nem tartalmaz. Nagy rosttartalma mellett a kesudió segít az érrendszerünk karbantartásában, a koleszterinszintünk normalizálásában. Magas magnézium-tartalmának köszönhetően véd a magas vérnyomástól, a hirtelen fellépő izomgörcsöktől, segít elkerülni a migrént és a fejfájást. Kalcium-tartalma védi a csontjainkat és az izmainkat. A kesudió fogyasztása csökkenti az epekő kialakulásának kockázatát. A kesudióban ezen kívül jód, cink, réz és vas is található, ami szintén elengedhetetlen a szervezet számára.

Kesudiókrémes tészta:

Hozzávalók:
2 marék pirított kesudió
2 dl víz
2 dl tejszín
3 gerezd fokhagyma, összetörve
darabka parmezán
frissen őrölt feketebors
csipetnyi só
25 dkg száraztészta

Elkészítés: A kesudiót az aprítóba teszem és sima krémmé dolgozom. Amikor már masszává vált, hozzáadom a vizet, és azzal is eldolgozom. A krémet egy serpenyőbe öntöm, tejszínt adok hozzá, valamint a fokhagymaprésen átnyomott gerezdeket. A tejszínes krémet összeforralom, hagyom besűrűsödni, majd sózom, friss borsot teszek rá, végezetül kevés parmezánt reszelek bele. Frissen főtt tésztára téve kínálom.

Kesudiós karfiol curry:

Hozzávalók:
2 dl kókusztej
5-6 teáskanál currypor
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej karfiol
1 marék pirított kesudió
csipetnyi só

Elkészítés: Egy mélyebb serpenyőben megolvasztom a vajat, majd az apróra vágott hagymát megdinsztelem. Amikor már majdnem jó a hagyma, akkor hozzáadom a szintén apróra vágott fokhagymát és a curryport. Ezt egy kicsit megfuttatom, majd az apró rózsákra szedett karfiolt is a serpenyőbe teszem, és annyi vízzel öntöm fel, ami épp ellepi. Kis sót adok hozzá, és fedő alatt párolom. Amikor már a víz egy része elfőtt, s a karfiol is majdnem megpuhult, akkor hozzáadom a kókusztejet és a kesudiót. Összepárolom, és jázmin rizzsel körítve kínálom.




A ropogós kesudió feldobja a különféle zöldséges ételeket is

Forrás:Mindmegette.hu - WM
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Heti menü ajánlat – 2013. július 01 - 07.
  2013-06-30 22:14:15, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat - 2013. július 01 - 07.

Hétfő:

Előétel: Joghurtos gyümölcsleves
Főétel: Háromrizses rakottas gombamártással
Desszert: Egyszerű kevert meggyes-csokis
Vegetáriánus ajánlat: Zöldséges rizottó


Kedd - marhaságok, avagy húsevőknél ma marha kerül a terítékre:

Előétel: Marhahúsleves velős csonttal
Főétel: Citromfüves marhaszeletek sörben párolva, burgonyakrokettel
Desszert: Cseresznyés pite
Vegetáriánus ajánlat: Csőben sült karfiol füstölt sajttal


Szerda:

Előétel: Kiskert leves
Főétel: Citromos-illatos sült csirke újkrumplival
Desszert: Fagylalt
Vegetáriánus ajánlat: Provence-i zöldspárgás újkrumpli


Csütörtök:

Előétel: Kolbászos spárgaleves
Főétel: Fasírtos álom
Desszert: Márványos meggyes
Vegetáriánus ajánlat: Tojásfasírt sült burgonyával, paradicsomsalátával


Péntek:

Előétel: Tejszínes meggyleves hidegen
Főétel: Lecsó bogyiszlói paprikával
Desszert: Frissítő málnás édesség
Vegetáriánus ajánlat: Karfiolos-gombás lecsó


Szombat:

Reggeli: Zöldfűszeres cukkinikrém pitával vagy pirítóssal, gyümölcsteával
Előétel: Tejszínes karfiolleves vajas galuskával
Főétel: Bugaci töltött csirke friss zöldségkörettel
Desszert: Gyümölcssaláta idény gyümölcsökből
Vacsora: Vaslapon sült vargánya zellerpürével, rukkolával és fenyőmaggal
Vegetáriánus ajánlat: Juhtúrós rántott padlizsán rizibizivel, tartármártással


Vasárnap:

Reggeli: Főtt virsli mustárral, ketchuppal, friss péksüteménnyel, citromos teával
Előétel: Sajtleves sörös sült kenyérrel
Főétel: Csíkszeredai flekken, olajos-ecetes sült paprikával, friss kenyérrel
Desszert: Mandulás-meggyes csokitorta
Vacsora: Roston sült töltött paradicsom, könnyű rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Burgonyaragu rókagombával

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 145 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 145 db bejegyzés
e év: 2276 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 398
  • e Hét: 800
  • e Hónap: 6382
  • e Év: 123035
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.