Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/30 oldal   Bejegyzések száma: 298 
Seherezádé 70. rész
  2016-02-29 23:45:57, hétfő
 
  Seherezádé 70. rész

Link
 
 
0 komment , kategória:  Seherezádé   
Seherezádé 69. rész
  2016-02-29 23:44:53, hétfő
 
  Seherezádé 69. rész

Link
 
 
0 komment , kategória:  Seherezádé   
Seherezádé 68. rész
  2016-02-29 23:44:00, hétfő
 
  Seherezádé 68. rész

Link
 
 
0 komment , kategória:  Seherezádé   
Seherezádé 67. rész
  2016-02-29 23:43:05, hétfő
 
  Seherezádé 67. rész

Link
 
 
0 komment , kategória:  Seherezádé   
Seherezádé 66. rész
  2016-02-29 23:42:12, hétfő
 
  Seherezádé 66. rész

Link
 
 
0 komment , kategória:  Seherezádé   
Teréz Anya nyolc parancsolata
  2016-02-29 23:18:44, hétfő
 
  Teréz Anya nyolc parancsolata



 
 
0 komment , kategória:  Áldások, imák, Istenes versek  
A hétfői nap Angyal üzenete - Tisztítás és méregtelenítés
  2016-02-29 23:12:31, hétfő
 
  A hétfői nap Angyal üzenete - Tisztítás és méregtelenítés





Mélységes szeretettel és tisztelettel kérünk téged, hogy méregtelenítsd becses és érzékeny testedet. Kívánságodra segíteni fogunk olyan életigenlő módszereket kifejleszteni, amelyek megbirkóznak a stresszel, és enyhítenek minden fájdalmat, amely régi életmódod felszámolása során felmerül. Add át nekünk gondjaidat, aggodalmaidat és nyugtalanító gondolataidat, és érezd az újonnan megtisztított tested csodálatos üdvösségét.

Ez a kártya az angyaloknak azt a tanácsát jelképezi, miszerint meg kell szabadítanod testedet a kemikáliáktól és a mérgektől. A gyógyszerek, adalékanyagok (beleértve a cukrot), az alkohol, a koffein és a nikotin iránti érzékenységed megnövekedett. Ezek az anyagok megzavarják azon képességedet, hogy meghalld az angyalaidat, így ők arra kémek, kerüld ezeket. Az angyalok szívesen segítenek majd stressz vagy ellenállhatatlan szükségérzet esetén, amennyiben megkéred őket.






A lap további jelentései: Alkalmazz növényi módszereket a tisztításra, mint a búzafűlé vagy a psyllium. Kérj tanácsot egy holisztikus dietetikustól. Hívd segítségül Rafael arkangyalt a szükségérzet csökkentésére vagy megszüntetésére. Kerüld a mérgező kapcsolatokat és helyzeteket. Kérd meg Mihály arkangyalt, hogy tisztítsa meg testedet vagy otthonodat minden alacsonyrendű energiától. Használj gyengéd, környezetbarát tisztítószereket.

Doreen Virtue Angyalkártya

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
A megbocsátás NÉGY lépcsőfoka
  2016-02-29 23:08:56, hétfő
 
  A megbocsátás NÉGY lépcsőfoka





A megbocsájtás, a kibékülés felszabadító érzéssel párosul, és ez hozzájárul az életminőség javulásához is. Mindenki saját elhatározása alapján bocsájthat meg másoknak, vagy fogadhatja el a bocsánatkérést. Ez rajtunk áll, hogy elfogadjuk, vagy visszautasítjuk, senki sem kényszeríthet, hogy így, vagy úgy döntsünk, mi magunk tudjuk odabent a választ, hogy miként érzünk valójában.

A megbocsájtás egy erőteljes képesség, amely sokat elárul személyiségünkről, hogy képesek vagyunk irányítani érzéseinket, le tudjuk küzdeni a felhalmozódott sérelmeket, túl tudunk lépni azokon, és végső soron rá tudunk-e találni a lelki megbékélésre.

1. Első lépés

Ebben a szakaszban még él bennünk a sértettség, a megbántottság érzése. Úgy gondoljuk, hogy ennek az a bizonyos személy az oka, őt tesszük mindenért felelőssé, ő rá haragszunk. De ne felejtsük el, hogy van választási lehetőségünk: vagy úgy gondoljuk, hogy nem lenne helyes megbocsátani az illetőnek, hiszen nagyon csúnya dolgot tett velünk, vagy igyekszünk túllépni sérelmeinken és megoldást keresni a problémára.

2. Második lépés

Itt egy hosszasan elhúzódó haragról beszélhetünk, ami már tüneteket produkálhat: azt érezhetjük, hogy ez az áldatlan helyzet felborítja a lelki egyensúlyunkat, és már a testünkön is érezzük a negatív hatásokat. Ekkor már felmerül a megbocsájtás lehetősége, beleképzelhetjük magunkat az ő helyzetébe, átérezve azt. Ilyenkor általában megszűnik a haragérzet, és a megbocsájtás is bekövetkezhet.

3. Harmadik lépés

Itt már konkrétan érezhetjük a megbocsájtás pozitívumait, felszabadultunk a nyomasztó gondolatok alól, könnyedek, szabadok vagyunk. A fájdalomérzet nem tart sokáig, és megkezdődhet a barátság, a jó viszony újbóli kiépítése. Itt már tudatában vagyunk annak, hogy megbocsájtani jó dolog, és tele leszünk jó érzésekkel.

4. Negyedik lépés

Ennél a szakasznál már egy olyan szintre kell jutnunk, ahol aktívan gyakoroljuk a megbocsájtást. Azt, hogy többé nem idegeskedünk, nem sértődünk, haragszunk meg. Rájövünk arra, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy ilyen butaságokra, rossz érzésekre pazaroljuk a drága időnket. Képesek vagyunk magunknak, és másoknak is tiszta szívből megbocsájtani. Tisztában vagyunk azzal, hogy ha nem bocsájtunk meg, akkor másoknak is fájdalmat okozunk. Rájövünk arra, hogy az életben nagyon sok szép pillanat van, és nem akarunk a haraggal foglalkozni többet, egy percig sem.

Forrás: http://filantropikum.com/a-megbocsatas-negy-lepcsofoka/ és http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Boldogságformula - A boldogságod kulcsa!
  2016-02-29 23:05:31, hétfő
 
  Boldogságformula - A boldogságod kulcs





A boldogság a szabad akarat választása. A nap minden egyes pillanatában döntéseket hozunk, akár észrevesszük, akár nem. A döntések tükrözik hozzáállásod az élethez.

Akár pozitív, akár negatív ez a hozzáállás, mindenképpen hatással lesz a téged érintő eseményekre, emberekre, baráti kapcsolatokra, valamint mindenre, ami körülvesz. Ha úgy véled, bonyolult hétköznapokat élsz meg, mindig rengeteg a dolgod, saját magadra sincs időd, az csupán a te hibád. Ha viszont teljesültek az álmaid, és köszönetet is mondasz érte minden egyes nap, ezért is csak te vagy a felelős. Magadnak köszönd. Ha nyüzsögnek körülötted a lehúzó, negatív emberek, gyűlölöd a munkád, éjszaka nem tudsz aludni a nyomasztó gondolataidtól... Ki is a felelős ezért? Te magad.

Ha azt teszed, amit igazán, szívből szeretnél, keményen dolgozol, de mégis szakítasz időd saját magadra és azokra, akik fontosak neked, ez szintén a saját választásod eredménye.

Van egy jó hírem számodra! Bármilyenek legyenek a körülményeid, bármilyen helyzetben legyél épp most, képes vagy változtatni rajta.

A boldogság bármikor elérhető számodra, teljesen ingyen... Független az életkorodtól, a külsődtől, a munkádtól, jövedelmedtől. Mindenki megérdemli ezt, és nem kell görcsösen kutatni, keresni, majd megtalálni, elérni, létrehozni, vagy egyéb erőfeszítéseket tenni érte. Csupán követni az alábbi receptet...

A boldogság formula ilyen egyszerű:

Elengedés+Elfogadás+Hála

Nevezhetjük ezeket képességeknek, készségeknek, minőségi elemeknek, céloknak, vagy bármi másnak. De szerintem teljesen fölösleges névvel illetni, definiálni... Viszont ez az a 3 legjobb dolog, amit tehetsz az életedben. Amit elengedsz, az a múltad és a jövőd. Amit elfogadsz, az éppen az, ami most jó neked, majd köszönd meg, és méltányold ezt!

Ezek az egyszerű dolgok boldoggá fognak tenni, elégedett emberré válsz általuk. Békére találsz, végre megszabadulsz a múlt terheitől, a jövőddel kapcsolatos szorongásaidtól. Elkezdesz a jelenben élni, ugyanakkor észreveszed, mennyi szépség vesz körül, és mennyi bőséget tartogat az Univerzum neked, s mindezekért mennyire hálás vagy.

De vizsgáljuk meg a boldogság recept minden egyes összetevőjét külön-külön is!

1.Elengedés

Olyan, mint egy mesebeli varázslat... szabadnak, elégedettnek érzed magad, olyan érzések járnak át, amiről nem is hitted volna előtte, hogy léteznek.

A probléma csupán annyi lehet, hogy rengeteg terhet cipelsz, temérdek sérelmed akad, fájdalmas emlékek, kapcsolatok, anyagi problémák, stb. Ehhez hasonlóan, rengeteg időt töltesz a jövőn való töprengéssel, rettegsz, a rossz döntésektől, és persze próbálsz ezen változtatni, azáltal, hogy tervezel, irányítasz, ellenőrzöl mindent.

Amikor pedig a dolgok másképpen alakulnak, csalódott, feldúlt vagy. Ez összességében gyengít, szomorúvá, reménytelenné tesz téged...






Rengeteg fölösleges csomagot viszünk a hátunkon, vállunkon, a legjobb megoldás tehát továbblépni. Hogyan is tudnánk így élvezni az életet és boldogan mosolyogni?

Azonban amikor elengedsz mindent, és hagyod, hogy azok természetes módon bontakozzanak ki, akkor válsz igazán szabaddá, békéssé. Ekkor tudod megtapasztalni a jelen pillanatot, anélkül, hogy a múltbeliekkel hasonlítgatnád össze, vagy agyalnál, vagy a következő pillanaton aggódnál.

Így kellene élned saját boldogságod elérése érdekében. Egyszerűen csak élményeket gyűjteni, tapasztalni, érezni lényed egészét, értékelni mindazt, ami körülvesz, élvezni azt, majd azonnal elengedni. Így állsz készen befogadni a következő csodás megtapasztalásokat!

2.Elfogadás

Bizonyos dolgoknak, mint például embereknek, eseményeknek, valamint önmagad elfogadása teljesen rendben van. Az elfogadás nem jelenti azt, hogy föladod a próbálkozást elérendő vágyaiddal kapcsolatban. Csupán ennyit jelent: Bízz, és ne akadályozd a dolgok természetes áramlását!






Az elfogadás által tapasztalod meg a belső békéd, és nem válsz az irányítás, változtatás megszállottjává. Ezáltal könnyedén, örömmel, elégedetten tudod megélni életed minden egyes percét. Tudatosítsd magadban, hogy ami éppen most történik, az a legjobb megoldás a jelenre vonatkozóan. Minden rendben lesz, mert ez a dolgok természetes menete. Bíznod és hinned kell!

Csak akkor leszel képes azonban a szorongástól megszabadulni, ha folyamatosan teszel is valamit, ami stresszt és az elégedetlenséget száműzi az életedből.

3.Hála

Ez az a másik csodás dolog, ami boldog emberré tehet téged.

Koncentrálj a jó dolgokra az életedben, állj pozitívan ahhoz, ami szembejön veled, mondj köszönetet azért, amid van! Ha pedig rossz élményeid vannak, fogd fel úgy őket, mint tapasztalatszerzés, és lecke. Légy hálás minden egyes nap, értékelj mindent, aminek a birtokában vagy, fejezd ki a hálád és a szereteted! Ekkor veszed csak észre a körülötted lévő bőséget, amiben élsz. Sokkal értékesebbé, szebbé válik minden, beleértve önmagad is! Egyszer csak rájössz, hogy a szeretettel teli emberek jelenléte az életedben a legnagyobb, megfizethetetlen ajándék! Több, mint áldás.






Az itt fölsorolt dolgok egyszerűek, könnyűek, csak bízz és higgy! Az élet egy egészen más oldalát mutatják meg neked, a pazar, csodás oldalát!

Segítenek úgy élni, ahogyan csak az álmaidban merted remélni, anélkül, hogy bármit is meg kellene változtatnod a környezetedben. Nyílj meg a boldogság felé!

Fordította: Lázár Judit

Forrás: http://www.lifehack.org/ és http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem, boldogság  
Esősre fordul az idő
  2016-02-29 22:43:26, hétfő
 
  Esősre fordul az idő





A hétvégi szárazabb időt követően hétfőn mediterrán ciklon hoz többfelé kiadós csapadékot.

Február utolsó napjára ismét mozgalmasabbra fordul időjárásunk, délnyugat felől ugyanis mediterrán ciklon húzódik térségünk fölé.

Esőt, záporokat, szelet hoz a hét első napja

A ciklon vastag felhőzetéből hétfőre virradóra és a délelőtt folyamán elsősorban az ország nyugati/északnyugati felén, majd a középső, estétől pedig a keleti országrészben is sokfelé szükség lesz az esernyőkre, esőkabátokra. Főként a középső és keleti megyékben intenzív beágyazott záporok is kialakulhatnak, egy-két helyen akár az ég is megdörrenhet. A csapadék mellé többfelé élénk, erős keleti-délkeleti szél társulhat, de nem fogunk fázni, keleten, délkeleten az eső érkezése előtt akár 16-17 fok is lehet, de máshol is 10-15 fokra van kilátás.





Kedden eleinte szintén sokfelé eshet, majd napközben észak, északkelet felé tolódik a csapadékzóna, estefelé már csak egészen északon, északkeleten fordulhat elő kisebb eső. A nyugatira, északnyugatira forduló szél megerősödik, elsősorban a Bakonyban és a Balaton környékén akár

70-80 km/órás lökések is előfordulhatnak!

Valamelyest visszaesik a hőmérséklet, délután 6-14 fokot mérhetünk, a tartósabban csapadékos tájakon lesz hűvösebb.

Szerda reggel többfelé előfordulhat gyenge fagy, napközben azonban alapvetően nyugodt, változóan felhős-napos, időnként kissé szeles kora tavaszi időre van kilátás, 7 és 12 fok közötti maximumokkal.

Csütörtökön nyugat felől újabb csapadék érkezhet.

Írta: Cséki Gergő

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/30 oldal   Bejegyzések száma: 298 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 298 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 257
  • e Hét: 659
  • e Hónap: 6241
  • e Év: 122894
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.