Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 316 
Kellemes szivesztert!
  2010-12-31 18:40:17, péntek
 
  Kedves Barátaimnak, Látogatóimnak



 
 
0 komment , kategória:  Advent,Karácsony, Újév, Húsvét  
Angyali üzenet a mai napra
  2010-12-31 18:38:47, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Jó éjszakát,szép álmokat
  2010-12-30 23:57:26, csütörtök
 
  Nálunk egész nap deresek voltak a fák, bokrok és minden - hideggel párosulva.
Még most este is ugyanez a helyzet.

Kedves Mindannyiotoknak!






Köszönöm látogatásotokat.


(Szeretettel meghívlak, nézz be ide, - ha tetszik regisztrálj és legyél a társunk: www.kassakkiado.hu Lélek-Világ lap - Fórum)


Link
 
 
1 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
És most koccintsunk!
  2010-12-30 23:03:13, csütörtök
 
 



És most koccintsunk!





Gyöngyöző pezsgőből különleges koktélokat is készíthetünk, hogy változatossá tegyük a szilveszter éjszakai koccintásokat.


Szilveszteri bólé
Hozzávalók:
2 nagy pohár kimagozott meggy,
6 cl baracklikőr,
2 üveg vörösbor,
3 üveg pezsgő
Elkészítése: A kimagozott gyümölcsöt vagy befőttet alaposan csepegtessük le. Szórjuk mély üvegtálba. Locsoljuk rá a likőrt, lefedve pihentessük egy órán át hűvös helyen. Töltsük hozzá a bort, keverjük fel. Locsoljuk rá a jégbehűtött pezsgőt.





Kivisekt
Hozzávalók 1 pohárhoz:
4 cl kivilikőr
1 cl citromlé
jég
félszáraz pezsgő a feltöltéshez
Díszítés:
1 kiviszelet
Elkészítése: Sékerben összerázzuk a kiwilikőrt és a citromlevet a jéggel, majd pohárba szűrjük. Feltöltjük félszáraz pezsgővel. Kiviszelettel díszítjük a pohár szélét.

Mirabell
Hozzávalók 1 pohárhoz:
2 cl narancslikőr
2 cl gin
2 cl piros vermut
2 cl narancslé
jég
száraz pezsgő a feltöltéshez
Elkészítése: Összerázzuk sékerben a narancslikőrt, a gint, a vermutot, a narancslevet jéggel, és egy pohárba átszűrjük. Feltöltjük pezsgővel és azonnal felszolgáljuk.

Erotica
Hozzávalók 1 pohárhoz:
2 cl maracujalikőr
2 cl vodka
2 cl ananászlé
jég
szárazpeszgő a felöntéshez
Díszítéshez:
1 ananászdarab,
2 koktélcseresznye
Elkészítése: Sékerben összerázzuk a maracujalikőrt, a vodkát, az ananászlevet jéggel, átszűrjük egy pezsgőskehelybe, és feltöltjük száraz pezsgővel. Ananászdarabot tűzünk a pohár peremére, erre erősítjük rá a cseresznyét egy tűzővel.

Blue spash
Hozzávalók 1 pohárhoz:
2 cl gin
2 cl Curacao blue
1 cl száraz vermut
2 cl citromlé
jég
félszáraz pezsgő a feltöltéshez
Díszítés:
1 narancsszelet
Elkészítése: Keverőpohárban elkeverjük a gint, a Curacao bluet, a vermutot, a citromlevet a jéggel, és átszűrjük pohárba. Feltöltjük félszáraz pezsgővel. Narancsszeletet tűzzük a pohár szélére, és tálaljuk.

Narancsos bólé
Hozzávalók:
2 db narancs,
2 db citrom,
8 cl narancslikőr,
2 üveg vörösbor,
2 üveg pezsgő
Elkészítése: Szeleteljük fel a narancsot és a citromot, a karikákat felezzük el, tegyük üvegtálba. Csepegtessük rá a likőrt, hűvös helyen lefedve érleljük legalább két órán át. Először töltsük fel borral, keverés után pezsgővel.

Frissítő pezsgőlimonádé
Hozzávalók egy pohárhoz:
1 cl vaníliás likőr, citromhéj,
8 cl pezsgő
Elkészítése: Vékonyan, spirálalakban hámozzuk meg a citromot, majd a citromhéjspirált tegyük a pohárba, töltsük rá a pezsgőt. Csepegtessük hozzá a likőrt, jégkockával, szívószállal kínáljuk. Kevés szódavízzel is lehet hígítani

Francia koktél
Hozzávalók:
2 cl konyak,
6 cl ananászlé,
száraz, pezsgő,
1 szem cseresznye,
ananász-,
narancsszelet,
jégkocka
Elkészítése: Hosszú poharat töltsünk meg jéggel, öntsük rá a konyakot és az ananászlevet. Keverjük jól el, majd töltsük rá a pezsgőt. Díszítsük egy szem cseresznyével, ananászszelettel vagy narancskarikával.

Forrás:Mindmegette.hu




 
 
0 komment , kategória:  Receptek-ital,szörp,gyümölcs  
A pezsgő története
  2010-12-30 22:53:48, csütörtök
 
  A pezsgő története:

Hautvillier apátsága a franciaországi Champagne megyében nem tartozik a különösebben értékes műemlékek közé. Hogy ma is sok turista keresi fel, annak oka elsősorban alkoholtörténeti múltja. Az apátság pincéjében készült először pezsgő, ami francia nevét a megyének köszönheti.

Vannak olyan - nem egészen megalapozatlan - feltételezések, hogy először Londonban készítettek tudatosan ,,gyöngyöző bort", de ha ez esetleg igaz is lenne, ahhoz alapanyagként feltétlenül champagne-i terméket használtak fel. A pezsgőgyártás mindenképpen Champagne-ban bontakozott ki, és onnan terjedt el az egész világon. S annyi biztos, hogy a pezsgő - ha úgy tetszik - felfedezése elválaszthatatlanul Dom Pérignon (1638-1715), az hautvillier-i bencés apátság szerzetesének nevéhez fűződik. Hogy a történet mennyire hiteles, az kérdéses. Mindenestre jól hangzik.






Pérignon atya, aki huszonkilenc éves korában lett az apátság pincemestere, karácsony közeledtével meg akarván lepni újborral rendtársait, felnyitott egy új, még erjedetlen cukrot tartalmazó borral megtöltött palackot, ami sokadmagával szüret óta hevert a pince mélyén, s belekóstolt, nem vall-e szégyent vele. Ahogy nyelte a gyöngyöző bort, csodát érzett és látott, s akkor hangzott el az a nevezetes mondat: ,,A csillagokat iszom."

Ki tudja, vajon élvezhette volna a gyöngyöző bort, ha az nem jól záró, hosszú dugóval ellátott, vastag falú angol palackban erjed. Így a pezsgő felfedezéséhez közvetve Sir R. Mansell angol tengernagynak is volt némi köze, akinek a hajóépítés védelmében sikerült kijárnia, hogy I. Jakab rendeletileg betiltsa az üvegolvasztó kemencék fával való fűtését. Így az üvegipar kénytelen volt széntüzelésre áttérni, s attól kezdve Angliában sötétzöld vagy fekete színű, vastag, nyomástűrő üvegpalackok készültek. Az hautvillier-i apátság pincéjében ilyenekben forrt a bor, s ami még fontosabb, Pérignon atya honosította meg a paratölgy kérgéből, a parafából készült dugó használatát, amivel akaratlanul megakadályozta, hogy a szén-dioxid kiszökjön a palackból.

Dom Pérignon szerzetestársainak is ízlett a gyöngyöző bor, aminek hamar híre ment. Olyannyira, hogy ettől kezdve ezt kínálták mint ,,koronázási bort" a reimsi székesegyházban tartott királyi koronázások alkalmával.




dom. Pierre Perignon

A pezsgő ,,feltalálásának" van persze tudományosabb magyarázata is. Bizonyos fajta pezsgőborok már a 16. században is léteztek Franciaországban. Különböző erjedésű borokat összeházasítottak, s ez a kevert bor palackokba töltve újabb erjedési folyamaton ment át.

Dom Pérignon atya - okulva az első tapasztalatból - már nem elégedett meg a parafa dugóval, hanem a palackokat agyaggal és zsineggel zárta le, s így mindenképpen megakadályozta, hogy a szén-dioxid elillanjon. Ezt az igazi titkot nem sikerült sokáig az apátság falai között tartani. Helyi borkereskedők, így Pommery et Greno, Moët et Chandon, Mercier, Cliquot már a 18. század derekától foglalkoztak pezsgőgyártással Reimsben, Épernayben, Châlons-sur-Marne-ban. Ezek a nevek ma is jól ismertek a pezsgőpiacon.

A pezsgőgyártásra szánt szőlőt gyengén sajtolják, a mustot alacsony hőfokon (18-22 fok) erjesztik. A házasítással jön létre az alapbor, a cuvée, amelynek összeállításában fontos szerepe van a borok érzékszervi bírálatának. Csak tiszta ízű, élénk savérzetű, üde borok házasíthatók.

Franciaországban törvény szabályozza a pezsgőgyártáshoz felhasználható borok fajtáját, a készítés módját. A lényeg az összetétel: 72 százalék Pinot noir és Pinot meunier, 28 százalék Chardonnay. Ezek a fajták érnek be a kissé már északias éghajlaton. És döntő a talaj minősége. Az egykori tengerfenéken kialakult meszes talaj jól tartja a meleget ezen a hűvös vidéken.





A pezsgőkészítés fokozatosan tökéletesedett. A 19. század elejére kialakult a klasszikusnak nevezett (champagne-i) módszer. Eszerint a több fajta házasításával készült alapbort a szükséges tisztító kezelések után többnyire fél évig érlelik parafa dugóval, vaskapoccsal lezárt palackokban a második erjesztéshez.

Magyarországon Hubert J. E. alapította 1825-ben Pozsonyban az első pezsgőgyárat. A Hubert pezsgő a Pesten 1842-ben rendezett első magyar iparkiállításon elnyerte a legjobb magyar pezsgő díját, majd a párizsi világkiállításon első díjat kapott. Pesten 1852-ben indult meg a gyártás a Hölle Márton alapította Józsefvárosi Pezsgőgyárban. A 19. század nyolcvanas éveiben alakult ki a budafoki pezsgőgyártási központ. Az ottani római kori település nevét, Promontort a pezsgő tette ismertté. Budafokon az első gyárat Törley József alapította, aki francia-német levelezőként, majd mint cégvezető egy reimsi pezsgőgyárban ismerkedett meg a pezsgőkészítéssel. 1882-ben francia szakemberekkel indította el üzemét Budafokon, s termelése az első világháború végén elérte a kétmillió palackot. Budafok azért is alkalmas volt pezsgőkészítésre, mert abban az időben a környéken még jelentős volt a szőlőtermelés, s a sziklába vájt hatalmas pincék, a főváros szomszédsága, a jó szállítási feltételek kedvező termelési és értékesítési lehetőséget teremtettek. S amikor 1887-ben Budafok elnyerte ,,A borok és pezsgők nemzetközi városa" címet, az már nemcsak annak volt köszönhető, hogy Törley a pezsgőgyár mellett borpárlatgyárat is létesített, de a konkurenciának is. Az a két francia szakember, Louis és César François, akik beindították a Törley-gyárat, 1886-ban önállósodtak, s a François cég a Törleyvel együtt, illetőleg azzal versengve öregbítette bel- és külföldi piacokon a magyar pezsgő jó hírét.





Az első világháború után az ország tizenegy gyárából négy működött Budafokon. A legtöbb pezsgőt termelő gyár a budafoki Törley és François mellett a pécsi Dittke és a tatai Esterházy volt.

A ma már világszerte elterjedt pezsgők egyvalamiben egységesek, a színük, cukortartalmuk alapján történő csoportosításban. Színük szerint fehér, rózsaszín (rozé) és vörös pezsgőket különböztetünk meg, cukortartalmuk alapján ismerünk különlegesen száraz (brut), száraz (sec, dry), félszáraz (demi sec, medium dry), félédes (demi doux, semi sweet) és édes (doux, sweet) pezsgőket. Valamennyinek megkülönböztetett szerepe van az étvágycsinálásban, a gasztronómiai finomságok élvezetének fokozásában.





Forrás:Mindmegette.hu




 
 
2 komment , kategória:  Receptek-ital,szörp,gyümölcs  
Gyógyítsd meg magad!
  2010-12-30 20:17:32, csütörtök
 
  Joe Vitale - Gyógyítsd meg magad!



"Két évvel ezelőtt hallottam egy terapeutáról Hawaiin, aki meggyógyított egy egész osztálynyi beszámíthatatlan elmebeteg pácienst -- anélkül, hogy egyáltalán látta volna őket. A pszichológus tanulmányozta a beérkező dossziéját, majd önmagába nézett, hogy meglássa, hogyan teremtette ő annak a személynek a betegségét. Ahogy gyógyította önmagát, úgy gyógyult a páciens.

"Amikor először hallottam ezt a történetet, azt gondoltam ez egy úgynevezett 'városi szóbeszéd'. Hogy tudna bárki meggyógyítani bárki mást azzal, hogy önmagát gyógyítja? Hogy tudna akár a legnagyobb önfejlesztő mester is meggyógyítani egy beszámíthatatlan elmebeteget?

Ennek nem volt semmi értelme. Nem volt logikus, tehát elfelejtettem a történetet.

"Aztán egy év múlva újra hallottam róla. Azt hallottam, hogy a terapeuta egy hawaii gyógyítási folyamatot használt, aminek a neve ho'oponopono. Eddig soha nem hallottam róla, de nem tudtam kiverni a fejemből. Ha a történet igaz, többet kell tudnom róla. Mindig úgy értelmeztem, a 'teljes felelősség' azt jelenti, hogy én felelős vagyok azért, amit gondolok és teszek. Ezeken kívül nincs mit tennem.


Úgy vélem a legtöbb ember szintén ezt érti a teljes felelősség alatt. Felelősek vagyunk azért, amit teszünk, nem pedig azért, amit bárki más - de másképpen is nézhetjük mindezt.

"A hawaii terapeuta, aki meggyógyította azokat a szellemileg beteg embereket, egy újfajta nézőpontot tanított meg nekem a felelősség kérdéséről. A neve Dr. Ihaleakala Hew Len. Körülbelül egy órát beszélgettünk telefonon az első alkalommal. Megkértem, hogy mondja el nekem a terápiás munkájának teljes történetét.

Elmondta, hogy a Hawaii Állami Kórházban dolgozott 4 évig. Ott éltek azok a szellemi visszamaradottakat, akik veszélyesek voltak önmagukra és a társadalomra nézve. A pszichológusok gyakran váltották egymást. Az ápolószemélyzet gyakran betegeskedett, sokan pedig egyszerűen kiléptek. Azon az osztályon az emberek hátukat a falhoz vetve közlekedtek, attól félve, hogy a páciensek megtámadják őket. Nem volt kellemes ott élni, ott dolgozni vagy akár csak meglátogatni azt a helyet.

"Dr. Len azt mondta, ő sohasem látta a betegeket. Ő megállapodás szerint az irodájában dolgozott, és átnézte a betegek aktáit. Az akták átnézése alatt önmagán dolgozott. Ahogy önmagán dolgozott, a páciensek elkezdtek gyógyulni.

Néhány hónap múlva, a pácienseknek - akiket lekötözve kellett azelőtt tartani - engedélyezték, hogy szabadon járjanak, mesélte. "Mások, akiket keményen gyógyszerelni kellett, elhagyhatták a gyógyszereiket. És azok, akiknek esélyük sem volt arra, hogy valaha is kiengedjék őket, távozhattak."

Mély tisztelettel tekintettem rá.

És nem csak ez történt, folytatta, de a személyzet elkezdte élvezni a munkáját. A hiányzások és a kilépések megszűntek. Több ápolónk lett végül, mint amennyire szükség volt, mivel a gyógyult pácienseket kiengedtük, és minden ápoló bejárt dolgozni. Mára azt az osztályt már bezárták.


Ekkor feltettem a 'milliódolláros' kérdést: "Mit csináltál önmagaddal, ami azt okozta, hogy azok az emberek meggyógyultak?"

"Én csak egyszerűen meggyógyítottam azon részemet, amely teremtette őket." mondta. Nem értettem. Dr. Len kifejtette, hogy a teljes felelősség az életed iránt azt jelenti, hogy minden az életedben - egyszerűen azért, mert az életedben van - a te felelősséged. Szó szerinti értelmezésben az egész világ a te teremtményed.

Huhh. Ezt nehéz lesz megemészteni. Azért felelősnek lenni, amit mondok vagy teszek, egy dolog. Felelősnek lenni, amit valaki az életemben tesz vagy mond, egy teljesen másik. Nos, az igazság az: ha a teljes felelősséget vállalod az életedért - akkor minden, amit látsz, hallasz, ízlelsz, érintesz vagy egyéb módokon megtapasztalsz, is a te felelősséged, mivel az életedben megjelent.


Ez azt jelenti, hogy a terrorista cselekedetek, az elnök, a gazdaság vagy minden amit megtapasztalsz és nem szeretsz - a te dolgod, hogy meggyógyítsd. Végeredményben nem léteznek, csak projekcióként, amelyet a belsődből vetítesz ki.

A gond nem velük van, hanem veled, és ahhoz, hogy megváltozzanak, meg kell változtatnod önmagadat.


Tudom, ezt kemény dió lesz végiggondolni, nem is szólva arról, hogy elfogadd, vagy megéld. Mást okolni sokkal egyszerűbb, mint a felelősséget vállalni. Ahogy Dr. Len-nel beszélgettem, elkezdtem észrevenni, hogy a gyógyítás számára és a ho'oponopono technikában az önszeretetet jelenti. Ha azt akarod, hogy az életed jobbra forduljon, fejlődjön, meg kell gyógyítanod az életed. Ha meg akarsz gyógyítani bárkit, akár egy mentálisan beteg bűnözőt, tedd azt azzal, hogy gyógyítod önmagad.

Megkérdeztem Dr. Len-t hogyan gyógyította meg önmagát. Mit tesz, pontosan, amikor a páciensei dossziéját nézi?

"Csak annyit teszek, hogy újra meg újra ismételgetem: 'Sajnálom!' és 'Szeretlek'" mondta.

"Ennyi lenne?"

"Ennyi."

Kiderült, hogy önmagad szeretete a legjobb módja, hogy tökéletesítsd önmagad, és ahogy önmagadat fejleszted, a világodat is tökéletesíted.


Had mutassam be egy egyszerű példán, hogy hogyan is működik ez: egy nap valaki küldött nekem egy e-mailt, ami szomorúvá tett. A múltban úgy kezeltem volna ezt, hogy dolgoztam volna az érzelmi fájó pontokon vagy próbáltam volna okokat keresni, miért is küldte az a személy azt a zavaró üzenetet.

Most eldöntöttem, hogy kipróbálom Dr. Len módszerét. Elkezdtem csendben mondogatni 'Sajnálom' és 'Szeretlek'. Nem egy bizonyos embernek címeztem. Csak egyszerűen felidéztem a szeretet szellemét, hogy gyógyítsa bennem, amit a külső körülmény okozott.

Egy órán belül kaptam egy e-mailt ugyanattól a személytől. Bocsánatot kért az előző üzenetéért. Ne feledd, hogy én nem tettem semmit sem azért, hogy bocsánatot kérjen. Még csak nem is válaszoltam neki. De azzal, hogy mondogattam 'Szeretlek', valahogyan meggyógyítottam önmagamban azt, amely őbenne jött létre.


Később részt vettem egy ho'oponopono workshop-on, amelyet Dr. Len vezetett. A most 70 éves, megfontolt nagyapakülsejű sámán valahogy a világtól elvonultnak tűnt.

Megdicsérte a könyvem, A Vonzás Tényező-t (The Attraction Factor). Azt mondta nekem, hogy ahogy önmagamat fejlesztem, a könyvem vibrációja emelkedni fog, és mindenki, aki olvasni fogja, érezni fogja azt. Röviden, ahogy én fejlődöm, úgy fognak fejlődni az olvasóim is.

"S mi van azokkal a könyvekkel, amelyek már el lettek adva és kinn vannak?" kérdeztem.

"Ők nincsenek 'odakinn' " mondta, ismét újra fejbecsapva bölcsességével az eszemet. "Ők még mindig benned vannak."

Röviden, nincs olyan, hogy odakinn.


Egy egész könyvet kellene írni ahhoz, hogy ezt a gyakorlati technikát az azt megillető mélységgel át tudjam adni. Legyen elegendő annyi itt, hogy bármit is akarsz fejleszteni az életedben, csak egyetlen egy hely van, ahová tekintened kell: önmagadba. S amikor ezt teszed, tedd szeretettel.

Ez a vonzás tényező - hasonló hasonlót vonz -, s az ő Isten-énje olyan erős volt, hogy vonzotta az Isten-ént másokban.

(Forrás: asztralfeny.hu)

Megjegyzés: az eredeti mantra: "I'm sorry, please forgive me - thank you, I love you.."
Szó szerinti fordításban:Én vagyok bocsánat, bocsáss meg nekem - köszönöm, szeretlek téged.

 
 
0 komment , kategória:  Írások  
Angyali üzenet a mai napra
  2010-12-30 19:51:41, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Jó éjszakát!
  2010-12-29 23:57:49, szerda
 
 



Köszönöm látogatásotokat.
 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Angyali üzenet a mai napra
  2010-12-29 20:39:40, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Angyali üzenet a mai napra
  2010-12-28 20:12:04, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 316 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 316 db bejegyzés
e év: 2702 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 321
  • e Hét: 723
  • e Hónap: 6305
  • e Év: 122958
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.