Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/136 oldal   Bejegyzések száma: 1353 
Póréhagymás cukkinikrémleves
  2018-06-20 23:34:23, szerda
 
  Póréhagymás cukkinikrémleves

Hozzávalók

70 dkg cukkini
1/2 szál póréhagyma
1 fej hagyma
olívaolaj
2 tk currypor
3,5-4 dl zöldségleves-alaplé
1,25 dl habtejszín vagy főzőtejszín

bors

Elkészítés

A cukkinit megmossuk és feldaraboljuk. A megtisztított póréhagymát felkarikázzuk, és egy keveset félreteszünk a díszítéshez.
A meghámozott hagymát apró kockákra vágjuk, és fazékban felhevített kevés olívaolajon megizzasztjuk. Megszórjuk a curryporral, és enyhén megpirítjuk, majd rádobjuk a cukkinit a póréval együtt, és rövid ideig tovább pirítjuk. Ezután felöntjük az alaplével, majd a zöldségeket puhára főzzük 20-25 perc alatt.
A levest botmixerrel pürésítjük a fazékban, és a tejszínnel dúsítjuk. Végül összemelegítjük (már nem szabad forralni), és megsózzuk, megborsozzuk. A félretett póréval díszítve tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Eperleves habgaluskával
  2018-06-18 23:50:23, hétfő
 
  Eperleves habgaluskával

Hozzávalók

45 dkg eper
5 dl narancslé (frissen facsart)
1 csomag vaníliás cukor
3 dkg étkezési keményítő
A habhoz:
2 db tojásfehérje
csipet só
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
2 ek aprított natúr pisztácia
mentalevél
15 dkg eper


Elkészítés

Az eper 3/4 részét tisztítás után turmixolva pürésítjük, hozzáadjuk a narancslevet, és a vaníliás cukrot, majd kevergetve felforraljuk.
Az étkezési keményítőt egy merőkanálnyi forró gyümölcslével kikeverjük, majd belevegyítjük a krémünkbe, és csomómentesre keverjük. Közepes hőfokon sűrítjük kb. 10-15 percig, lehűtjük, hűtőben tároljuk felhasználásig.
A habot tálalás előtt készítjük el: a tojásfehérjéket csipet sóval és az apránként beleszórt cukorral sima és fényes habbá verjük. A vaníliás cukorral ízesített forró tejbe galuskákat szaggatunk, 4-6 percig állni hagyjuk, majd megfordítjuk. Habszedő kanállal 1-2 perc után kiszedjük, lecsöpögtetjük.
Mélytányérban tálaljuk a hideg levest, beletesszük a félretett darabolt epret. Végül ráültetjük a habgaluskákat, megszórjuk az aprított pisztáciával, díszítjük a mentával.





Megjegyzés

A levesbe tehetünk kevés mézet vagy bodzaszörpöt, úgy még ízletesebb. Finom hűsítő leves.
buksz39

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Zöldbabkrémleves cornflakes-es csirkefalatokkal
  2018-06-14 23:42:49, csütörtök
 
  Zöldbabkrémleves cornflakes-es csirkefalatokkal

Hozzávalók

A főzelékhez:
50 dkg zöldbab
3 dl zöldségalaplé
5 dkg burgonya
1/2 fej vöröshagyma
1 tk étolaj

frissen őrölt bors
A csirkefalatokhoz (levesbetét):
25 dkg csirkemellfilé
10 dkg kukoricapehely
5 dkg kukoricakeményítő
1 db tojás

frissen őrölt bors
olajspray


Elkészítés

Egy fazékban kevés olajat hevítünk, majd ezen üvegesre pároljuk a finomra aprított vöröshagymát. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott burgonyát és a zöldbabot, felöntjük a zöldségalaplével, majd közepes lángon forrásig fedő alatt főzzük, forrás után alacsonyabb lángon, fedő nélkül, amíg a burgonya és a zöldbab is puha, de még nem főtt szét.
Selymesen krémesre turmixoljuk a levest, sózzuk, borsozzuk.
A csirkefalatokhoz a csirkemellet megtisztítjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk.
Egy edénybe a kukoricakeményítőt teszünk, amit alaposan elkeverünk sóval, borssal; egy másik edénybe a kukoricapelyhet öntjük, amit tenyerünkkel kicsit összemorzsolunk; egy harmadikba pedig a felvert tojást.
A csirkefalatokat először az ízesített keményítőbe forgatjuk úgy, hogy azokat alaposan bevonja a keményítő, majd a tojásba, végül pedig a kukoricapehelybe.
A ,,bebundázott" csirkefalatokat egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára tesszük, majd lefújjuk őket egy kevés olajjal, és a 180 fokra előmelegített, forró sütőben készre sütjük őket,10-12 perc alatt.
Az aranybarnára és ropogósra sült csirkefalatokat a krémes leves betétjeként kínáljuk.





Megjegyzés

Fogyasztás előtt teljesen ki is hűthetjük, meleg nyári napokon nagyon kellemes jéghidegen fogyasztani.
Recept és food styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Húsleves házi májgaluskával
  2018-06-09 23:47:58, szombat
 
  Húsleves házi májgaluskával

Hozzávalók

60 dkg csirkeaprólék
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db zellergumó
1 db paprika
20 dkg zöldborsó
1 csokor petrezselyem

bors
1 ek ételízesítő
A májgaluskához:
3 db csirkemáj
1 db tojás
0,5 db hagyma (reszelve)
4 ek zsemlemorzsa

bors


Elkészítés

A húst megmossuk. A hagymákat apróra vágjuk a paprikával együtt, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, majd erős tűzön átpirítjuk az egészet. Mérsékeljük a tüzet a lábas alatt, majd hozzáadjuk a tisztított és feldarabolt répákat, fokhagymát, zellergumót és zöldborsót.
Sózzuk, borsozzuk az alapot, hozzáadjuk a leves ízesítőt és a majd lefedve megpároljuk. Kevés vizet öntünk alá, nehogy leégjen. Mikor párolódott egy kicsit, felöntjük az alapot vízzel, utána ízesítünk a levesnek, majd lassú tűzön készre főzzük.
Míg fő a leves, addig elkészítjük a májgaluskának valót. A májat megmossuk , az ereket hártyát levágjuk róla,majd botmixerrel pürésítjük. Hozzátesszük a tojás a zsemlemorzsát a sót és borsot. a többi hozzávalót és szépen összekeverjük.
Mikor a leves megfő, beleszaggatjuk a májgaluskákat, és 5 -10 perc alatt készre főzzük. Aprított petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk a levest.





Megjegyzés

A hét bármely napjára ajánlom
ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Gombás burgonyaleves galuskával
  2018-06-07 23:43:12, csütörtök
 
  Gombás burgonyaleves galuskával

Hozzávalók

20 dkg gomba (üveges, szeletelt)
1 db sárgarépa
1 db fehér répa
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 db burgonya
3 dkg zsír
1 ek liszt
1 tk kakukkfű
őrölt bors
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
petrezselyemzöld
A galuskához:
1 db tojás
7 dkg liszt


Elkészítés

A répákat felkarikázzuk, a hagymákat finomra, a burgonyát és a paradicsomot kis kockákra aprítjuk.
Felhevített zsiradékon, a zöldségeket a hagymákkal megdinszteljük, majd rajta a gombát is. Meghintjük liszttel, kevés pirospaprikával, megkeverjük, felöntjük kb. 7-8 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük.
Amikor újra forr, beledobjuk a burgonyát, a zöldpaprikát és a száraztésztát is, és együtt néhány perc alatt készre főzzük.
A legvégén hozzáadjuk a paradicsomot és a petrezselyem zöldjét, de már nem forraljuk.
A tojást a liszttel elkeverjük, és kanállal beleszaggatjuk a levesbe, kb. 5 percig főzzük a nokedliket, és kész is van. Jó étvágyat kívánok hozzá!





Megjegyzés

Gyors,finom leves.Ajánlom mindenkinek.
ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Spárgaleves pirított baconnel
  2018-06-06 23:40:00, szerda
 
  Spárgaleves pirított baconnel

Hozzávalók

90 dkg zöld spárga ( 3 csomag)
7 dl húslevesalaplé
2 db póréhagyma
1/2 fej vöröshagyma
2 dl tejszín
1 ek vaj
2 szelet bacon
őrölt szerecsendió
frissen őrölt bors



Elkészítés

1. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd a finomra vágott vörös- és póréhagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáöntjük a húslevesalaplét, és 10 percig főzzük.

2. A spárga alsó részeit levágjuk, és félreteszünk belőle néhány darabot a díszítéshez. A többit kisebb részekre feldaraboljuk. A félretett spárgafejeket a leveshez adjuk, 3 percig főzzük, majd kimerjük őket, és hideg vízzel leöblítjük (kb. 30 másodpercig, hogy megtartsa az élénk zöld színét).

3. A feldarabolt spárgát a leveshez adjuk, sózzuk és borsozzuk, megszórjuk a szerecsendióval, majd fedő alatt 5 percig vagy puhulásig főzzük. Ezután a tűzről lehúzzuk, hozzáöntjük a tejszínt, és botmixerrel pürésítjük a levest.

4. A baconszeleteket kettévágjuk és forró serpenyőben megpirítjuk. A leveseket tányérokba kanalazzuk, majd a főtt spárgafejekkel és a pirított baconnel díszítve tálaljuk.





Morzsálós Mirza

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Eperkrémleves főzés nélkül
  2018-06-05 23:27:09, kedd
 
  Eperkrémleves főzés nélkül

Hozzávalók

20 dkg eper
1 db banán
1 csipet só
5 dl kókusztej
3 db mentalevél
1/2 csomag vaníliás cukor
6 db jégkocka
kókuszcsipsz

Elkészítés

A megmosott, leszárított és felszeletelt epret egy magas falú edénybe vagy turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a felkarikázott banánt, a sót, a kókusztejet, a mentalevelet, a vaníliás cukrot és a jégkockát.
Egy botmixer vagy turmixgép segítségével krémesre keverjük. Azonnal tálaljuk, kókuszcsipsszel díszítjük.





Íme a recept videón
Link

Felcsiki Tünde Glutén- és laktózmentes

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Vaníliás barackleves
  2018-06-04 23:34:26, hétfő
 
  Vaníliás barackleves

Hozzávalók

1 csomag vaníliás pudingpor (főzés nélküli)
1 l narancslé (100%-os)
5 dl tej
1 doboz tejföl
1 db barackkonzerv

Elkészítés

A vaníliapudingot csomómentesre keverjük a narancslével, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet.
A barackkonzerv levéből egy keveset adunk a keverékhez, majd a tejfölt is csomómentesre keverjük benne.
A barackokat kis kockákra aprítjuk, és a leveshez adjuk. Tálalás előtt 1 órát hagyjuk pihenni a hűtőben.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Krémes hagymaleves
  2018-06-03 00:43:46, vasárnap
 
  Krémes hagymaleves

Hozzávalók

2 közepes fej hagyma
2 dl tejszín
5 dl víz
1 evőkanál liszt
2 db húsleves kocka

olaj
levesgyöngy


Elkészítés

Meghámozzuk a hagymákat és vékonyra szeleteljük, és az olajon szép barnára pirítjuk.
Ezután egy evőkanál lisztet adunk hozzá, és felöntjük a vízzel. Amikor felforrt, hozzáadjuk a húsleves kockákat és a sót.
Mikor már a hagyma puhára főtt, hozzáöntjük a tejszínt és 5 perc alatt összefőzzük.
Levesgyönggyel tálaljuk.





Megjegyzés

A levest melegen és hidegen is fogyaszthatjuk.
Csizoo

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Görög őszibarackleves
  2018-06-01 22:45:58, péntek
 
  Görög őszibarackleves

Hozzávalók

1 db őszibarack konzerv
2 ek cukor
1 ek étkezési keményítő (csapott)
6 dl tej (3,5%-os)
2 dl tejszín
1 dl frissen facsart narancslé
1-2 ek citromlé
1 mk vaníliakivonat
2 db barackos joghurt


Elkészítés

A barackkonzerv levét a cukorral és a keményítővel csomómentesre keverjük, és kis tűzön besűrítjük.
Hozzáadjuk a felszeletelt barackot, a tejet, a tejszínt, a narancslevet, a citromlevet és a vaníliakivonatot. Folyamatos keverés mellett összefőzzük, majd levesszük a tűzről és lehűtjük. Tálalás előtt belekeverjük a barackos joghurtot.





Ambrózi Andrea ambroziandi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/136 oldal   Bejegyzések száma: 1353 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 83 db bejegyzés
e év: 1690 db bejegyzés
Összes: 31735 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1551
  • e Hét: 13689
  • e Hónap: 86948
  • e Év: 948982
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.