Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/27 oldal   Bejegyzések száma: 268 
Dobogó Hírháló archívum CD
  2007-08-30 21:27:01, csütörtök
 
  2007(1707).08.30


Dobogó
Hírháló archívum CD
Programajánló!
FEKETELISTA
Székely miatyánk
Magyar Arcképcsarnok
Nemzeti Hírháló blog
Egységben a Szent Koronával!
Civil Jogász Bizottság
Nemzeti Jogvédő Alapítvány

Újra Zenit TV
Erdélyi tájakon
Szent Korona rádió
Kossuth Tér Rádió
Szent István Rádió
Feltöltődés zenével
Hírvonal: 1/222-0343
Hírháló rádió


"Uram, ments meg engem a hazug ajaktól és a csalárd nyelvtől!"
Zsoltárok k. 120:2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Markó lát esélyt a kiegyezésre
  2007-08-30 21:25:09, csütörtök
 
  Markó lát esélyt a kiegyezésre
[ 2007-08-29 ] Fotóval: http://erdely.ma/hirek.php?id=27474

Tőkés László újabb, hétvégi támadásai ellenére is bízik a megbékélésben Markó Béla. Az RMDSZ elnöke ugyanis nem lát jelentős eltérést a szövetség és a Tőkés Lászlót támogató szervezetek célkitűzéseiben. "Bár a másik fél eléggé szkeptikusnak mutatkozik, szerintem ki tudunk egyezni" - szögezte le tegnap az erdélyi magyar írott és elekronikus sajtó képviselőivel Marosvásárhelyen folytatott megbeszélésen.

Arra a kérdésre, hogy miként képzelik el a békét Tőkéssel, ha a püspök mindegyre támadja az RMDSZ-t, a szövetség elnöke tréfásan válaszolt. Szerinte a volt tiszteletbeli elnök is "tudatában van annak, hogy hamarosan kiegyeznek, ezért megpróbálja kihasználni azt a kis időt, amíg még lehet szidni az RMDSZ-t". Mint ismeretes, Tőkés László legutóbb a hétvégén bírálta a szövetség vezetőit, az RMDSZ-t pedig Románia utolsó posztkommunista pártjának nevezte. A kiegyezés feltételeiről, az EMNT által szorgalmazott garanciákról szólva Markó úgy vélte, mindez jóhiszeműség kérdése. Szerinte ha valakivel tárgyalásba kezdesz, akkor meg is bízol benne. Garanciaként a felek közös érdekeit jelölte meg. Az ellenzék rendszerváltási igényére reagálva Markó elutasító álláspontra helyezkedett. "Nem változtatjuk meg az RMDSZ álláspontját, nem választunk más politikai utat, nem tesszük zárójelbe az elmúlt 17 év munkáját és eredményeit. Ha ezt kérik tőlünk, akkor nem tudunk megegyezni" - nyomatékosított. Az elnök ugyanakkor belátta, időnként magatartásváltásra van szükség. A költségvetési pénzek elosztási módszeréről az RMDSZ elnöke úgy vélte, a szövetség által irányított Communitas Alapítvány méltányosan jár el. Az átláthatóság és a hatékonyság érdekében a Communitas a civil szervezetek bevonását tervezi. "Lehetővé tehetjük, hogy a másik fél is beleszóljon a pénz elosztásába. A cél semmiképpen nem lehet az, hogy a politikum rendelkezzék a pénzek fölött, ezt át kell engedni a szakmai szervezeteknek" - nyilatkozta Markó.

Eközben Szilágyi Zsolt, Tőkés László kampányfőnöke mai sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, holtpontra jutottak a tárgyalások a Tőkést támogató szervezetek és az RMDSZ képviselői között. "Az RMDSZ képviselői szűklátókörűségről tesznek tanúbizonyságot, és nem garantálják, hogy a tárgyalások során tett ígéreteiket be is tartják" - támasztotta alá kijelentését az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) alelnöke, aki szkeptikus az európai parlamenti képviselő-állításról szóló tárgyalásokat illetően. A következő és egyben utolsó egyeztetést hét végén tartják Marosvásárhelyen. "Fenntartásokkal megyünk a találkozóra. Folytatni kívánjuk a párbeszédet, azonban megoldásokat várunk az általunk felhozott problémákra, és a pénzalapok elköltésének átláthatóságát követeljük" - nyilatkozta Szilágyi.

A hétvégén egyébként közéleti személyiségekkel, továbbá a párton kívüli EP-jelöltségét támogató szervezetek vezetőivel tanácskozott Tőkés. Egyetértettek abban, hogy a jelenlegi helyzet történelmi jelentőségű a hiteles és hatékony EP-képviselet biztosítása és a romániai magyar politikai képviselet gyökeres reformja szempontjából egyaránt. Kifejtették érveiket egy esetleges megegyezés feltételeiről, kihangsúlyozva: "egy konkrét és ellenőrizhető garanciák nélküli egyezség elodázza vagy akár el is lehetetlenítheti a politikai megújulást".

www.kronika.ro
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Levél Székelyföldről
  2007-08-30 21:22:32, csütörtök
 
  Levél Székelyföldről: "...mert most nagy szükségük van az emberekre"

Ugye tudjuk, hogy hol van Háromszék?

A Szent Korona Magyarországának közepétől mért egyik legtávolabbi térsége Brassó vármegyével együtt. Magyar vidék ez még ma is, sok-sok igaz magyar emberrel.
Nos itt Háromszéken megrendezték a Háromszéki Magyarok Világtalálkozóját.
Össze is jöttek vagy 50-60 ezren az eseményre - háromszékiek - és vendégek. Mert magyarok. Mert magyarok közt érzik jól magukat.
A magam részéről a magyarságot már nem féltem. A székely fiatalok átmentik a magyarságot, ahogy átmentették a legnehezebb időkben is.
De vajon mi itt,; ebben a kis teknőben jól érezzük-e magunkat magyarok közt? Olyanok közt, akik nemzetünk, azaz sarjaink, utódaink megmentésén fáradoznak? És akarjuk-e, hogy sarjaink, utódaink magyarok legyenek? Vagy hogy egyáltalán legyenek?
Hát mutassuk meg, hogy mi is vagyunk olyan magyarok, mint az oly távoli Háromszékiek!
Szeptember 8.-án, szombaton tegyünk félre minden előre eltervezett, de halasztható programot, és legyünk együtt Váralján egy megtisztuláson. Mert több ezer pozitív töltetű ember együttléte egyén- és nemzetgyógyító hatású. Ugye már sokunk megtapasztalta ezt Csíksomlyón? A váraljai találkozó színhelye minden valószínűség szerint az ősi szakrális Szent hegyre (Dobogó - Kelet Mecsek) vezető zarándokút utolsó pihenőállomása.
22 ezren olvassák a Nemzeti Hírhálót és további ezreknek továbbítják.
Bizonyos vagyok abban, hogy az olvasók kétharmada jelen tud lenni.
Legyünk egy kicsit székelyek, hogy magyarok lehessünk!
Engedelmével közreadom háromszéki ifjú barátom levelét és áradó magyarságszeretetét, lelkesedédét.

Pohli Nándor

"Sziasztok!
Ami kevés szabadidőm marad az EMI-nél tevékenykedem mert most nagy szükséguk van az emberekre és most én is ki tudom venni a részem ebből abból míg itthon vagyok. Ezt tettem a Háromszéki Magyarok Világtalálkozóján is. Szervező voltam! Nagy munka volt de szerintem szép és megérte. Soha itt Háromszéken nem volt ekkora tömeget vonzó eseményzorozat. Írok is pár sort róluk (inkább az utolsó két napról, bár lehet már olvastál róla) Tehát vasárnap augusztus 19-én volt a maksai óriás pincetetőn (közel hozzánk) Szörényi Levente Rockoperáiból részletek. (Egy a nép, egy a magyar címmel) Előadták az Atilla-Isten kardja (megj.: Atillát ő helyesen írta, az Attila már egy torzítás), István a király, Veled uram!, Árpád népe rockoperákból. Óriási tömeget vonzott. Mi az EMI-sek egy része elvállaltuk a parkiroztatást; azaz parkolóhelyet biztosítani az autók számára. Nem semmi volt:) összesen 3200 autót parkoltattunk le a rendőrség segítségével. Ennek köszönhetően nem nagyon láttam magát a rendezvényt, csak az elejét és a végét (a kirakodo vásárra értem), volt szekérkiállítás, műemlék avatás. Az újságok szerint 35 ezer ember volt de a szervezők szerint 50-60 ezer. Fárasztó nap volt, de megérte - én azt mondom - már csak azért is, mert meg tudtunk valósítani egy ilyen méretű és színvonalas rendezvényt. Másnap 20.-án folytatódott egy másik helyszínen: ez Perko (kicsit távolabb tőlünk:)) Háromszék elég magas helye. Itt ami nekem nagyon tetszett az az őrtűz. Minden faluba meggyújottak egy ilyent és onnan föntről látszott. Ennyit az itteni eseményekről...
Üdv HUNOR"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Számvetés
  2007-08-30 21:20:11, csütörtök
 
  SZÁMVETÉS egy tanulságos összeállítás Horthy 17 évéről

Tizenhét év. Ez a történelemben semmicske, apró idő néha megtelik nemzetpusztító tragédiákkal, mint egykor Mohácstól a török berendezkedéséig, de megtelhet nemzetet felemelő építkezéssel, mint máskor: az 1832-es reform-országgyűléstől a szabadságharcig eltelt több mint másfél évtized.

Épp ennyi, tizenhét évünk adódott - hatalmas csapások sora után - végre újból egy független Magyarország felépítésére. Nem volt könnyű: infláció, munkanélküliség, válságok, kis háborúk, merényletek környékeztek bennünket, nagyhatalmak és kelletlen szomszédaink acsarkodtak ránk. De sikerült. Hazánk lakossága e másfél évtizednél alig több idő alatt 1.639.479 fővel növekedett. Alap- és középfokú iskoláink száma 7418-ról csaknem a duplájára: 13780-ra; óvodáinké 975-ről 1140-re emelkedett. Új kórházat 160-at is építettünk a kezdetekkor meglévő 187 mellé, s bennük megkétszereződött az orvosok száma. 2628 km. elsőrendű országutat építettünk, vasútvonalaink hossza 8671 km-re nőtt, ebből 243 km-t villamosítottunk - magyar találmány alapján. Dieselmozdonyok gyártásában pedig világelsők lettünk! Duna-tengerjáró flottánk összeköti vízi útjainkat a világtengerekkel. Államadósságunkat az időszak felére kifizettük, sőt el tudtuk engedni a gazdák összes tartozását. Megteremtettük a mindenkire egyaránt vonatkozó szociális ellátórendszert, biztonságos működéshez szükséges vagyonnal látva el a nyugdíj- és betegségbiztosítókat. Ingyenes gyógyszert kapnak az egyre növekvő számú cukorbetegek. Budapest (gyógy)fürdővárossá vált. Nyaralótelepeket építettünk a munkásoknak a Dunakanyarban, a Soroksári Dunaágban; a tisztviselőknek a hegyvidékeken és a Balatonnál. Filléres vonatok szolgálják a hétvégi kikapcsolódást. A köz szolgáinak (közüzemek dolgozó, köztisztviselők, közalkalmazottak) vasúti, üdülési, biztosítási, közüzemi díjbéli és egyéb kedvezményekkel honoráltuk áldozatos munkáját. Mindehhez a világ egyik legértékállóbb valutájának megteremtése is járult. Politikai téren önállóságra törekedtünk. Korlátok közé szorítottuk a szélsőséges pártok működését, megtiltottuk a horogkereszt használatát, és az Egyesült Államokat másfél évtizeddel megelőzve (!) eltöröltük a máskülönben csupán ideiglenesen bevezetett numerus clausust.

No persze nem az 1990-2007 közötti tizenhét évről szólnak ezek az adatok, hanem egy másik időszakról. Horthy Miklós kormányozta ekkor a világháborút elszenvedett, spanyolnáthát, eszeveszett vörös terrort, és Trianont elszenvedő Magyarországot - vagyis a 1920 és 1937 közötti, a még új világháborútól mentes korszakról szól az írás. Adataim pontosak. A boldog Kádár-korszak alatt kiadott enciklopédiafélékből szemelgettem őket, legfőképp az 1982-ben megjelent Magyar Történelmi Kronológiából (Akadémiai Kiadó). A milliószámra előforduló munkás-mozgalmár szócikk közé nyilván nem a gaz horthy fasiszta érát dicsérendően pöttyentették ezt a néhány adatot, így bátran elfogadhatjuk hitelesnek mindet. Természetesen felhasználtam saját jegyzetanyagomat is. Lássunk ezekből is egyet! Nagyanyám, Sárközy Istvánné, született Bleszkányi Irén - a Csobánc utcai elemi iskola tanítónője -275 pengő nyugdíjra volt jogosult. Egy pengő ma 1200-1300 Ft-nak felel meg, bár az írásom megjelenésig ez még változhat gyurcsányilag. Unokája (kétszer hosszabb munkaviszonnyal, néhány diplomával és egy vasas szakmával) mintegy a negyedét-ötödét kapja ennek a nyugdíjnak. Jó-jó - mondhatja az iskolázott olvasó - de az elnyomó értelmiség (tanítónő) kivételezett helyzetben volt, a szegény munkások pedig folyamatosan nyomorogtak. No, jómagam egy megbélyegzett osztályban érettségizvén (Antall József volt az osztályfőnökünk) kényszerűségből Angyalföldön dolgoztam évekig, s tanultam szakmát. S nemcsak szakmát tanultam az öreg szakiktól, hanem azt is, hogy az esztergályos kétszeres úr volt (Herr Dréher/r/), és glaszékesztyűben, keménykalapban ment be dolgozni a Lángba, Ganz-Mávagba - s az általa gyártott diesel-vonatok máig vidáman szolgálják a dél-amerikai közlekedést.

Üres óráiban nem maszekolt, hanem énekelt a gyár kórusában, evezett a gyár csónakházában, sportolt a kötelezően (úgy bizony!) előírt s felépített gyári sportpályán - tehette, mert a feleségének nem kellett dolgoznia. Gyermekei pedig - óh, borzalom! - a hazáról tanultak az iskolában. A hazáról. Természetesen - mai szóval - "vesztesei" is voltak e kornak. Gyámolításukra ott voltak az ONCSA-házak, az ínség-akciók, a tehetségmentő szolgálatok... Tehettünk, amennyit tehettünk. Hisz ne feledjük: ebből a tragédiákkal induló 17 évből 3-4 év a Nagy Gazdasági Világválság - épp a közepén! Hogyne lettek volna "vesztesek"! Hisz az egész Magyarország vesztes volt!

És hogyan is állunk azzal a rémületes Horthy-fasizmussal? Mindenekelőtt szögezzük le: a fasizmus és nácizmus két különböző dolog, elemi tudatlanság és gonosz indulat összekeverni a kettőt. Horthy alatt nálunk se fasizmus, se nemzeti szocializmus nem volt! Szálasi más eset: az valóban náci típusú rendszer volt. Később, és idegen hatalom katonai megszállása alatt. (Csupán zárójelben, dőlt betűkkel fűzöm ide: ma Magyarországon új politikai fogalom született meg: a nemzeti szocializmus ikertestvére, a nemzetellenes szocializmus). Nem volt hivatalos ideológia a történelmi jog- és szokásrendszer durva leváltására, majd erőszakolt helyettesítésére. Nem uralta egy, egyetlenegy politikai irányzat a médiumokat, és hallatlan választék: 1500 lap, s ebből mintegy 400 politikai jellegű jelent meg e korban! És bizony nem tartotta rettegésben semmiféle terrorrendszer a lakosságot. Csupán az értékeket tisztelő, azokat megőrző s továbbadó konzervatív világ volt. Beszélő a neve: értékkonzervatív.

Természetesen nem volt XXI. századi értelemben vett demokrácia, már csak azért sem, mert a XX. század elejéről van szó. A mai fogalmak visszavetítése egy más korra elemi tudatlanság vagy gonosz indulat - valószínűleg mind a kettő! Mai politikailag korrekt mércénk szerint valóban antidemokratikus a szélsőséges pártok korlátozása. Akkor nemzetet mentett. Valóban volt cenzus (1920-tól 50 %), viszont nem döntötte el végzetesen az ország és a nemzet sorsát néhány tányér levessel vagy lejárt szavatosságú tésztacsomaggal, esetleg a nyugdíjasoknak adott 500 Ft-os utalvánnyal vásárolt szavazat. Tekintélyuralmi rendszer? A Kormányzó csupán egyszer küldhette vissza megfontolásra a képviselőháznak a törvényjavaslatokat - emlékezzünk Göncz papára, mit művelhetett az Antall-kormány törvényeivel! A puszta tekintélyt pedig megérdemelte, mint tisztakezű, becsületes, erős akaratú magyar vezető!

Barátaim! Egyszer végre el kellett mondani mindezt.
Csak azt kérem: adjátok tovább!
Privat-Forstoberrat

Arpad Cziko
Hildesheimer Str. 97 30173
Hannover
e-mail: Arpad.Cziko@t-online.de
Internet: http://www.die-forstmeister.de
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balassi Bálint elfelejtett éne
  2007-08-30 21:18:49, csütörtök
 
  Gazdag Erzsi:
Balassi Bálint elfelejtett éneke
(Kodály Zoltán által megzenésítve 1943-ban)

Hej! Én szegény népem,
elszéledett vérem,
mivé lettél mostanság?

Holott mindenfelül
az ellenség kerül,
belül ezer féreg rág.

Puha ernyedésben
párnás süppedésben
várod napod múlását.

Várod, más segítsen,
országot építsen;
várod magad bukását.

Szörnyű rontás rajtad,
nem magad akartad,
dög pusztít a testeden,

mely csak véred issza,
velőd, agyad szívja,
vigadoz majd esteden!

Én se tejen, mézen,
keserű kenyéren
töltém gyermekségemet,

De ennyi galádság,
földöncsúszó gazság,
fölforralja véremet!

Hol van "hősi kardod"?
"Igaz magyar" arcod,
vitéz híre nevednek?

Ó, de megvetnélek,
ki is nevetnélek!
De sírok, mert szeretlek.

Csak ne volnék véred,
könnyen felednélek,
El mennék én messzire.

De jaj, hová fussak,
hogy soha ne jussak
vissza hazám földjére?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bosniába a piramisokhoz
  2007-08-30 21:17:13, csütörtök
 
  Bosniába a piramisokhoz

Aki szeretne velünk jönni Bosniába, a piramisokhoz, kérem jelentkezzen a következő
e-mail cimen: elizbognar2004@yahoo.ca

Szeptember 6-án indulunk. 9-én este érkezünk vissza Budapestre. Csatlakozni lehet Pécsett is. 7-én 8-án elmegyünk a már feltárt részekhez. A szállás benne van az árban, reggelivel. A szállás utazással együtt, összesen 25 ezer Ft.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új fesztivál születik
  2007-08-30 21:05:58, csütörtök
 
  ÚJ FESZTIVÁL SZÜLETIK!

Augusztus utolsó napján, pénteken - 25 fellépő Kárpát-medencei zenekarral - Dabason útjára indul a három napos 0. Kárpát-medencei Magyar Könnyűzenei Fesztivál, a KárpátFeszt! A nagyszabású nonprofit fesztivált Dabas város önkormányzata, az Egyesült Magyar Ifjúság civil szervezet és a Dextramedia Stúdió hívja életre, hagyományteremtő szándékkal. Az idei rendezvény - augusztus 31. és szeptember 2. között - egyfajta rövidített változata lesz a teljes fordulatszámmal 2008 nyarán induló, évről évre ismétlődő egyhetes fesztiválnak. Ezért is kapta a "0. KárpátFeszt" nevet.

A KárpátFeszt új színt kíván hozni a magyar fesztiválvilágba. A Dabasi Diego sportcsarnokot körülölelő 3 hektáros zöldterületen, két színpadon a népszerű magyar zenekarok (Bikini, P.Mobil, Beatrice, Balkan Fanatik, Depresszió, Magna Cum Laude, Hungarica, stb...) mellett a tehetséggondozás jegyében színpadot, bemutatkozási lehetőséget és lelkes közönséget kínál - kevésbé vagy egyáltalán nem ismert - feltörekvő, tehetséges Kárpát-medencei magyar zenekaroknak is. Olyan magyarországi, erdélyi, felvidéki és délvidéki bandáknak, amelyeknek máshol kevés lehetőségük van a kitörésre. A Monyo Project nevű erdélyi zenekar pl. a Kárpátfeszten tartja lemezbemutató koncertjét. Ez a fesztivál nem csak a zenéről szól, hanem a jövő magyar nemzedékének határokon átívelő egységéről is. Célja, hogy könnyed módon, kulturált körülmények között erősítse az összetartozás érzését a magyarországi és az elszakított területeken élő magyar fiatalokban. A pénteki és szombati könnyűzenei koncerteket kiegészítve vasárnap színvonalas, szabadidős és kulturális családi programok várják az új fesztivál születésénél bábáskodókat.

A Dabasi Diego Sportcsarnok kedvezőtlen időjárás esetén is több ezer ember befogadására alkalmas.

A Kárpátfeszt NON-PROFIT rendezvény, amennyiben nyereséggel zár, úgy minden megmaradt bevétel és támogatás a következő évi fesztivál költségvetését erősíti majd. Az olcsó jegyárak is tükrözik, hogy nem a profit a cél, hanem, hogy mindenkinek lehetősége legyen a szórakozásra, érkezzen a Kárpát-medence bármely szegletéből. (A pénteki napijegy ára: 1500 Ft, a szombati napijegy ára: 2000 Ft, a 2 napos bérlet ára: 3000 Ft. A sátorjegy és a vasárnapi programokra a belépés díjtalan.)

D. NAGY LAJOS, A BIKINI FRONTEMBERE A KÁRPÁTFESZTRŐL:

"Szükség van egy olyan fesztiválra, ahol a mai nagy sikeru zenekarok mellett olyan tehetséges zenekarok is megmutathatják magukat, akik jelenleg nem kapnak semmilyen segítséget a médiától, így egyszeruen nincsenek fellépési lehetoségeik Nagyon jó ötlet a Kárpátfeszt, amely elosegíti annak a zenei utánpótlásnak a kinevelését, akik igényes zenét játszanak és igazi jó gondolatokat szórnak szét a közönség között. Nem lenne jó, ha ezek az új tehetségek a színpad helyett garázsokban és pincékben fecsérelnék el tehetségüket. A mai profitszemléletu média viszont nem igazán segíti oket, a gyors meggazdagodás reményében gyakran inkább a silányabb produkciókat helyezi elotérbe. A Kárpátfeszt nemcsak a nonprofit jelleg miatt idoszeru, de egyben igazi összeköto kapcsot is jelenthet a Kárpát-medencei magyar fiatalok között, akik bizony nem sokat tudnak egymásról. Egy székelyföldi vagy pl. egy nyugat dunántúli fiatalnak nem sok alkalma van a találkozásra, ám a KárpátFeszt arra is kiváló lehetoség hogy ezek a fiatalok megismerkedjenek, meghallgassák egymás zenéit, és rádöbbenjenek, hogy éljenek bármennyi államba is szétszórva, szétszabdalva, a magyar nép és a magyar kultúra az Egy."

Részletes program és egyéb információk: www.karpatfeszt.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kérkedő ...
  2007-08-30 16:15:48, csütörtök
 
  A homoszexualitásával kérkedő Szetey Gábor esete...

"A kép készítője, Kiss Endre Farkas közleményében azt állítja: a képet blogjának Paródia rovatában helyezte el. Ezzel - szerinte - egyértelműen jelezte, hogy nem akarta az államtitkárt személyében megsérteni, csupán közszereplői minőségében kívánta gúny tárgyává tenni őt."


Kiss Endre Farkasnak, talán nem adott volna erre: a "gúny tárgyává" tevésre Szetey, ha nem jelenti ki ország-világ előtt, hogy ő bizony meleg és szerelmes egy férfiba...

Valami ilyesmit mondott, gondolván, hogy divatot csinál vele a NEVELTETÉSÜKBEN TELJESSÉGGEL MAGUKRA HAGYOTT MOST FELNÖVEKVŐ IFJAK SZÁMÁRA!!!

Persze, az kell a magyar ifjúságnak: bizulni, meg 18 éves kortól sterilizáltatni!!!

Nem ám családi életre és boldog párkapcsolatra való nevelés - lehetőleg fiú a lánnyal, vagyis lány a fiúval... nő a férfival, vagy férfi a nővel!!!

NEM! Ellenkezőleg! Nő a nővel vagy férfi a férfival való "PÁRKAPCSOLATBÓL" UGYANIS, NEM SZÜLETIK UTÓD!!!

Ez kell ennek a mostani parlamenti diktatúrának: ne szülessenek gyerekek! A magyarok (és a velüók kisebbségben élők) jobb, ha egymással buzulnak, mert akkor ők nem akarnak mindenáron LAKÁST, vagyis HÁZAT A HAZÁBAN!!!

Le lehet a szülészeteket a kórházakban építeni, be lehet zárni!!!

Ugyanígy a bölcsődéket, óvodákat és iskolákat!!!

Csakhogy, ez is NÉPIRTÁS ám a javából PARLAMENTÁRIS DIKTÁTOR HÖLYGEK ÉS URAK!!!


Persze, mint minden IGAZSÁG viszonyítás és viszonyítási alap kérdése. Pontosabban OK-OKOZATI ÖSSZEFÜGGÉS kérdése.

Mert a homoszexualitás az agy tudatmódosulása, vagyis a normálisnak tartott viselkedéstől eltérő magatartásra ösztönzi az ebben a BETEGSÉDBEN szenvedő EMBERT!!! Merthogy, minden, ami orvosi szempontból egészségesnek tartott és eltér az emberi szerv és idegrendszer működésétől, BETEGSÉGNEK, FOGYATÉKOSSÁGNAK tekintendő.

Milyen egy BETEGES ÉLETFELFOGÁSRA VALL, HA VALAKI A BETEGSÉGÉBŐL AKAR DIVATOT CSINÁLNI!!?????


Rettenetes!!!!!


Csakhogy, ennél van még rettenetesebb élethelyzet is kedves olvasó!
Méghozzá az, amikor a homoszexualitásban szenvedő fogyataékos, beteg ember TITKOLNI KÉNYSZERÜL A MÁSSÁGÁT és belekényszerült abba az élethelyzetbe, hogy házasságot kössön - mondjuk a lakásvásárlás reményével -
egy heteroszexuális emberrel.

http://www.hazipatika.com/topics/szexologia/articles/Ha_te_mas_vagy_mast_szeretsz ?aid=20060619093916


BELEGONDOLT-E MÁR VALAKI IS ABBA, HOGY MILYEN GYILKOS ÉLETJÁTSZMÁK ZAJLANAK EGY ILYEN "HÁZASSÁGBAN"???

Bele gondolt-e már valaki abba, hogy milyen boldogtalanságra kényszerül az ilyen "házasságból" született GYERMEK???
Mert, az ilyen "házasságból" született gyermek saját létjogosultságát érzi megkérdőjelezve folyamatosan!!!

Bele gondolt-e valaki abba, hogy egy ilyen "házasságban" a heteroszexuális ember mennyi, tenger szenvedésre kényszerül???
Mert egy heteroszexuális nő nem érti, hogy miért nem kívánatos a férje számára, ha egyszer azt mondja neki örökké, hogy szereti...???? Csak valami miatt nem "működik" az egész, amitől házasság NORMÁLIS KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT a házasság!!! Amikor egy heteroszexuális nő gyermeket vár egy homoszexuális férfitól védelem és gondoskodás helyett csak kétségbeesett undorkodást kap a gyermeke apjától és örökös VÁDASKODÁST, merthogy minden egyes újabb "gyermekáldással" TÖNKRETESZI a homokos apa életét!!!

Az ilyen apa örökös menekülésre kényszerül az ELVÁRÁSOK ELŐL!!!

És mit tesz menekülés közben???

ÁTHÁRÍT és ELHÁRÍT MINDEN FELELŐSSÉGET a heteroszexuális SZÜLŐRE!!!
MONDVÁN: "te akartál gyereket!" "Te önként mondtál le karrierről, mindenről... mert férjhez akartál menni és CSALÁDOT SZERETTÉL VOLNA!!!"

Ez NORMÁLIS, heteroszexuális házastársaknál NEM ILYEN BETEGESEN MŰKÖDIK!!!

OTT UGYANIS, EGYEMBERKÉNT KÜZDENEK A KÖZÖS GYERMEKÉRT, AZ UTÓDOK SORSÁNAK SIKERES ALAKULÁSÁÉRT!!!

El tudja valaki képzelni a MAGÁNYNAK AZT A MÉRHETETLEN VOLTÁT, amivel MAGÁRA MARAD A HETEROSZEXUÁLIS SZÜLŐ????

NEM! AZT ELKÉPZELNI NEM TUDJA SENKI A VILÁGON!!!

Éppen azért, amiért én átérzem ezt a RETTENETES ÉLETHELYZETET, követelem, hogy hozzanak olyan törvényt, amelyik nem diszkriminál negatívan sem homoszexuálist, sem heteroszexuálist!!!

Vagyis, aki buzulva akar párkapcsolatban élni tegye és tehesse anélkül, hogy megvetés tárgya lenne embertársai szemében!!! De könyörgöm, tiltsuk meg az ezzel való kérkedést és ez vonatkozna a melegfelvonulásra is!!!

Ugyanakkor, a TÖRVÉNY EREJÉVEL KELL MEGTILTANI, HOGY HOMOSZEXUÁLISOK - elhallgataván és tagadván e betegségüket - HÁZASSÁGOT KÖSSENEK - bármilyen anyagi és társadalmi ELŐNY REMÉNYÉBEN HETEROSZEXUÁLIS EMBERREL!!!!

BMI

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeteytől nem kér elnézést
  2007-08-30 15:26:33, csütörtök
 
  Mindekitől elnézést kér az auschwitzos kép készítője, kivéve Szetey Gábort
2007-08-30 09:51:48 elnök


Állítása szerint Szetey Gábort csak parodizálni akarta Kiss Endre Farkas, aki a személyügyi államtitkárt rózsaszín háromszöggel ábrázoló képet készítette.
A blogger terjedelmes közleményében elhatárolódott a szélsőséges ideológiáktól, mindekitől elnézést kért, kivéve Szetey Gábort.

Közleményt adott ki annak a képnek a készítője, amely miatt szerdán elbocsátották a Lánchíd rádió online kiadásának főszerkesztőjét és szerkesztőjét.

Mint az Index is beszámolt róla, a konzervatív rádió honlapján egy interneten terjedő, összemontírozott képet tettek be illusztrációnak az egyik anyaghoz.

A kép Szetey Gábort, a kormány személyügyi államtitkárát auschwitzi háttérrel, zakóján rózsaszín háromszöggel ábrázolja (a nácik ezzel különböztették meg a koncentrációs táborba zárt melegeket.

A kép készítője, Kiss Endre Farkas közleményében azt állítja: a képet blogjának Paródia rovatában helyezte el. Ezzel – szerinte - egyértelműen jelezte, hogy nem akarta az államtitkárt személyében megsérteni, csupán közszereplői minőségében kívánta gúny tárgyává tenni őt.

A blogger szerint egyes közszereplők esetén még a polgárpukkasztó eszköztárak használata is indokolt, s ezért a mai napig sem tartja vállalhatatlannak a rózsaszín háromszöggel, és a táborkapu képével operáló munkáját.

Kiss Endre Farkas közleményében elhatárolódik a kirekesztéstől, a faji megkülönböztetés minden formájától, valamint a homofóbiától, és a neonáci szervezetektől.

Véleménye szerint Magyarországon erős túlzás fasiszta veszélyről beszélni, csak Gyurcsány Ferenc szándékos hisztériakeltéséről van szó.

A blogger ezért arra szólít fel mindenkit, hogy tegyen büntetőfeljelentést Gyurcsány Ferenc ellen rémhírterjesztés bűncselekménye miatt.

Kiss Endre Farkas közleménye végén mindenkitől elnézést kér, akit az általa készített kép esetleg megsértett volna. Kivéve Szetey Gábortól, „ugyanis sziklaszilárd meggyőződésem, hogy a kamerák előtt megjátszott sértődöttsége csupán a kormány kommunikációs stratégiájának a része” – írja közleményében a kép készítője.

http://www.fideszbp20.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Be kell zárni...
  2007-08-30 15:23:01, csütörtök
 
  Be kell zárni a Magyar Gárda tagjait, ha Szlovákiába mennek
2007-08-29 22:14:53 elnök


Ha a Magyar Gárda tagjai Szlovákia területére tennék a lábukat, tétovázás nélkül be kellene őket zárni - jelentették ki szerdán Pozsonyban az ellenzéki szlovák Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) vezetői.

Ján Čarnogursky ügyvéd, volt miniszterelnök, Vladimír Palko, az előző kormány volt belügyminisztere, Frantiąek Mikloąko volt házelnök és a Pavol Minárik képviselő szerdán Pozsonyban rendkívüli sajtótájékoztatón beszélt a magyar-szlovák kapcsolatok megromlása miatti aggodalmáról.

Megítélésük szerint a két ország viszonyában a Magyar Gárda létrejötte és az a körülmény okoz fenyegető feszültséget, hogy - a velük nyolc éven át együtt kormányzó és jelenleg azonos ellenéki sorban politizáló - Magyar Koalíció Pártja (MKP) a Beneą-dekrétumokból fakadó sérelmekkel kapcsolatos kárpótlást célzó indítvány előkészítésén dolgozik.

Frantiąek Mikloąko, aki a szlovákiai magyarok második világháború utáni jogfosztását törvényesítő Beneą-dekrétumokból eredő sérelmek miatt egy budapesti kitüntetése alkalmával már bocsánatot kért a magyar Országgyűlés előtt elhangzott beszédében, szerdán kijelentette: itt az ideje, hogy a Magyar Köztársaság "visszaszolgáltassa Szlovákiának azt az 503 műkincset, amelyet a magyarok az 1867-től a II. világháborúig terjedő időszakban területeinkről elhurcoltak" - idézte szavait a TASR hírügynökség.

"A magyarok műkincsrablása több hullámban ment végbe" - egészítette ki Mikloąko szavait Vladimír Palko aki szerint "a trianoni egyezmény és a párizsi békeszerződés is rendelkezik a műkincsek visszaszolgáltatásáról."

A politikus úgy véli: Budapest ezzel a gesztussal "enyhíthetné a feszültséget magyar-szlovák viszonyban."

A volt belügyminiszter elképzelése szerint "a szlovák és a magyar fél kölcsönösen nyilváníthatná ki sajnálkozását: a magyarok mindazokért a sérelmekért, amelyeket a szlovákok a bécsi döntés nyomán szenvedtek el, a szlovákok pedig a magyarokat sújtó Beneą-dekrétumokért".

E dekrétumok semmissé nyilvánítását azonban a rendkívüli sajtótájékoztatón szereplő négy kereszténydemokrata vezető egyike sem támogatja.
Figyelemre méltó körülmény, hogy a pozsonyi várban megtartott sajtótájékoztatón nem volt jelen a Kereszténydemokrata Mozgalom jelenlegi elnöke, Pavol Hruąovsky, volt házelnök, aki 2003-ban, egy emlékezetes újévi beszédében a hamis szlovák történelemszemlélettel leszámoló szándékkal szólt arról, hogy milyen "maradandó sebet" ejt Szlovákia arcán az a szégyen, hogy az ország sem a holokausztot, sem a magyarok jogfosztását törvényesítő Beneą-dekrétumokat nem volt képes kellő tisztességgel és objektivitással kezelni.

Az újságírók megkérdezték a szerdai sajtótájékoztató részvevőitől, hogy konzultáltak-e pártjuk elnökével, Pavol Hruąovskyval az ott előadott nyilatkozatukról.

Ján Čarnogursky azt válaszolta, hogy "erre nem volt semmi szükség."
A szlovák kereszténydemokraták 1998-tól 2006-ig kormányoztak együtt a Magyar Koalíció Pártjával és a mozgalmukból korábban kivált Mikuláą Dzurindával, a kiválás nyomán létrejött Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió (SDKÚ) elnökével, mígnem tavaly tavasszal kiugrottak a koalícióból, s ezzel előidézték az idő előtti választásokat, amelyek győztese, a Robert Fico vezette Smer-SD (Irány-Szociáldemokrácia) nélkülük, helyettük a magyarellenes Szlovák Nemzeti Párttal (SNS) és a Vladimír Mečiar vezette Néppárttal (LS-HZDS) együtt alakította meg jelenlegi kormányát.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/27 oldal   Bejegyzések száma: 268 
2007.07 2007. Augusztus 2007.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 268 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1084
  • e Hét: 4612
  • e Hónap: 13216
  • e Év: 49157
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.