Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
A Jobbik szolidáris a BKV munk
  2007-08-30 21:42:02, csütörtök
 
  A Jobbik szolidáris a BKV munkavállalóival

A Jobbik Magyarországért Mozgalom támogatja a BKV munkavállalóit a tisztességes megélhetésüket követelő sztrájkjuk nehéz, de szükségszerű lépéseiben. Felszólítjuk a kormányt, a kormányzó pártokat a családok és az állampolgárok Alkotmányban rögzített, emberi élethez való jogának betartására, betartatására és elősegítésére.

A Jobbik bojkottra szólítja fel a főváros utazóközönségét, amely a szeptember 4-i sztrájk teljes időtartama alatt érvényes: kérjük, ne vegyék igénybe a BKV járatait, ne hajtsák ezzel a BKV-nak, mint munkáltatónak,valamint a szolidaritásra nem képes sztrájktörőknek malmára a vizet!

Itt az ideje, hogy jogaink, érdekeink érvényesítéséért minél szélesebb körben összefogjunk, hiszen - az ország vezetőinek tehetetlensége, hozzá nem értése miatt - csakis egymásra számíthatunk.

A Jobbik elítél minden, az igazáért harcoló munkaközösséget, munkavállalót kijátszó, alantas módon megfélemlítő, sztrájktörőt alkalmazni akaró munkáltatói intézkedést!

Hajzer Krisztina,
a Jobbik munkaügyi kabinetjének elnöke

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeptember 17. Előkészület
  2007-08-30 21:37:52, csütörtök
 
  Szeptember 17. Előkészület

Szeptember 17-én a magyar társadalom jelentősebb része sajnos továbbra is ugyanazt kénytelen követelni 2007-ben, mint 2006-ban.

Azóta folyamatos demonstrációk, tiltakozások, megmozdulások történtek, de érdemi változást nem sikerült elérni, a hatalom saját magának alkotta törvénykezés, a pénzzel megvehető besúgók, és provokátorok, a karhatalom erőszak gyakorlása miatt. A tűz azonban ég, és a diktatúra lassan de biztosan üszkösödik.
Szomorúságra ad okot, hogy ugyanakkor szeretett hazánk, és népünk látja kárát az erőtlen, túl hosszúra nyúlt forradalomnak. Sürgős változtatásra van szükség, amelyre van megoldás. Mindezekről kell beszélnünk szeptember 17-én, és utána módszeresen véghez vinni a terveket!

Sajnos szeptember 17-én a Kossuth téri demonstráció helyére sportrendezvényt terveznek, amely jótékonyságról, és a sport népszerűsítéséről szólna. Az időpont az 5 párt képviselői kérése alapján alakult így -mint azt a kézilabda szövetség vezetőjétől megtudhattuk.

Legyünk jóhiszeműek, és feltételezzük, hogy a képviselők elfeledkeztek a civil társadalom problémájáról, és az évfordulóról, ezért a megoldást keresve a következő E-mailt küldtük el a Fidesz, a KDNP, az MDF, az MSZP, és az SZDSZ parlamenti képviselőinek, valamint a Miniszterelnöki Hivatalnak, és a Parlament Civil irodájának.

A kérés fontossága miatt, az E-mail szövegének nyilvánosságra hozatalával szeretnénk nyomatékosítani a megoldás szükségességét.

Következzék tehát az E-mail:

Tisztelt Képviselők!

Szeptember 17-e a Kossuth téri demonstráció, a nemzeti öntudatra ébredés napja. Az öszödi beszéd ébresztette fel a társadalmat, ez volt az a pont, amikor az elfolytott elégedetlenség ezrek, tízezrek, mára milliók részéről kifejeződött, és a mai napig kifejeződik. 2007-re a széleskörű társadalmi akarat, a valódi demokrácia, és a rendszerváltás továbbra is diktatórikus elnyomás alatt sínylődik, de éppen ezért folyamatosan egyre erősödve és radikalizálódva tör a felszínre.

A civil szervezetek, és a civil személyek az egyéves évfordulón ismét az országház elé vonulva kívánják kifejezni elégedetlenségüket, követelni a kormány távozását, új választások kiírását, a történelmi alkotmány jogfolytonosságának visszaállítását, és a rendszerváltást.

Társadalmi, politikai, gazdasági, és morális probléma sújtja Magyarországot, a magyar népet. Ennek megoldása nem tűr halasztást, és ennek legfőbb gátja a jelenlegi államvezetés.

Az idei demonstráció alkotmányos joga és kötelessége a civil társadalomnak, amelynek nem szabhat gátat semmilyen rendezvény, megállapodás, vagy rendelkezés.

Felkérjük tehát Önöket, hogy segítsék elő a szeptember 17-i demonstrációt a Kossuth tér ezen a napon történő szabaddá tételével, az oda tervezett sportrendezvény időbeni, vagy térbeli áthelyezésével.

Üdvözlettel: Fáber Károly
A Rendszerváltó Fórum szervezője
Honlap: refor.extra.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ajánlat
  2007-08-30 21:36:44, csütörtök
 
  A J Á N L A T

Ma Magyarországon teljesen általános a széthúzás. Azon ország lakosai marják egymást, amely évtizedek óta nem volt olyan morális, gazdasági, szellemi, egészségi mélyponton mint ma. A kirekesztésnek így nincs, csak az összefogásnak van helye.

Mégis, - szubjektív módon - megfogalmazom azokat a minimum-kritériumokat, akikkel képtelen vagyok együttműködni:
1. közveszélyesen idegbetegek,
2. a múltjuk közismerten diktatórikus szervezethez (náci párt, MSZMP stb.) kötődik és nem kérnek nyilvánosan bocsánatot, nyilvánvalóan azért, mert közéleti szemléletüket a mai napig ez határozza meg,
3. ocsmány, visszataszítóan trágár módon össze-vissza hazudoznak reggel, éjjel, meg este,
4. a személyes boldogulásukat csibész módon, pl. a köznyelvben csak "HÓKA-MÓKA" játéknak nevezett tréfa révén gondolják megalapozni, melynek lényege, hogy csaknem ingyen jutnak a privatizáció révén közvagyonhoz, melyet később drágán bérbe adnak az államnak,
5. a családról alkotott értékrendjüket a sorozatos válások, a homoszexuálisok jogairól való handabanda és könnyes szemű együttérzés jellemzi, miközben hallgatnak például a sokgyermekesekről......,
6. amennyiben közszereplők, teljes zűrzavart okoznak és felborítanak minden olyan értékrendet, melyek szükségesek a társadalmi együttműködéshez.

Őszintén remélem, hogy a kritériumaim nem túlzóak. Ennek szellemében felajánlom, hogy - a fentiek elutasítása mellett - amennyiben az hasznos, bárkivel, bármiben készséggel együttműködöm.

Budapest, 2007. augusztus 30.
Dr. Németh Miklós
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Árpád vérei 6. állomás
  2007-08-30 21:35:44, csütörtök
 
  ÁRPÁD VÉREI avagy A NEMZETI ÖSSZEFOGÁS 6. állomás

A hatalmon lévő kormány, Gyurcsány Ferenc vezetésével, súlyos erkölcsi, politikai és gazdasági válságba sodorta országunkat.

Összefogással meg kell, és meg is lehet állítani ezt a szakadékba vezető ámokfutást. Tegyük meg együtt, amíg nem késő! Szeretnénk összehívni Árpád véreit egy közös tiltakozásra és egymást erősítő együttlétre!

Drága Magyar Testvéreink! Az Árpád Vérei rendezvénysorozat hatodik állomásaként hívlak benneteket Debrecenbe, a Kossuth térre, ahol a debreceni tüntetők minden este, megszakítás nélkül demonstrálnak az igazságért, a hazugság ellen! Szeptember 8-án találkozzunk Debrecenbe, hogy folytatódhasson egy országot, nemzetet átfogó folyamat, hogy minden magyar megérthesse, változásra van szükségünk! Kérlek benneteket, támogassátok e nap sikerét, gyertek el, legyünk minél többen, és mutassuk meg, hogy a magyar nép ma is összetart! Kérem a városok szervezőit, hogy hirdessék meg ezt a programot saját lakhelyükön, illetve segítsék, szervezzék a velünk azonosan gondolkodó, hazájukat szerető és féltő Testvéreinknek a rendezvény helyszínére jutását!

Mozduljunk ki városainkból, szeljünk át megyéket, s így vigyünk biztatást, bátorítást a másrégióban élő, hazájáért tenni vágyó Sorstársainknak

Főszervező:Erdei József 06-20-372-7931
E-mail:nagy13janos@gmail.com

Várható program!
14 órakor kezdődik a Piac utca Nagytemplom felőli, kiszélesedő részén, amit mindenki Kossuth térnek nevez.

Felszólalók, fellépők:
Dr. Nagy Attila - orvos, közíró
Dr. Szeszák Gyula - nyugalmazott főügyész
Bakos Batu - Budapest Kossuth tér
Vaszlavik Gazember László - előadóművész
v. Miske László - Jászai Mari-díjas színművész
Katona Mónika - népdalénekes
v. Erdei József - előadóművész

Eddig úgy néz ki, hogy el tud jönni:
Dr. Győri L. János-irodalomtörténész
Csank Róbert-történész

Mindenképpen szeretnénk egy református lelkészt és egy katoliks papot meghívni, akik megáldják és megszentelik a zászlóinkat.
Üdvözlettel:v. Erdei József

Árpád Vérei, avagy a Nemzeti Összefogás 7. állomása:
Somogy megye / Siófok Október 13
Árpád Vérei, avagy a Nemzeti Összefogás 8. állomása:
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye / Nyíregyháza November
Árpád Vérei, avagy a Nemzeti Összefogás 9. állomása:
Zala megye / Nagykanizsa 2008.február
Árpád Vérei, avagy a Nemzeti Összefogás 10. állomása:
Fejér megye / Székesfehérvár 2008.március
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dobogó Hírháló archívum CD
  2007-08-30 21:27:01, csütörtök
 
  2007(1707).08.30


Dobogó
Hírháló archívum CD
Programajánló!
FEKETELISTA
Székely miatyánk
Magyar Arcképcsarnok
Nemzeti Hírháló blog
Egységben a Szent Koronával!
Civil Jogász Bizottság
Nemzeti Jogvédő Alapítvány

Újra Zenit TV
Erdélyi tájakon
Szent Korona rádió
Kossuth Tér Rádió
Szent István Rádió
Feltöltődés zenével
Hírvonal: 1/222-0343
Hírháló rádió


"Uram, ments meg engem a hazug ajaktól és a csalárd nyelvtől!"
Zsoltárok k. 120:2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Markó lát esélyt a kiegyezésre
  2007-08-30 21:25:09, csütörtök
 
  Markó lát esélyt a kiegyezésre
[ 2007-08-29 ] Fotóval: http://erdely.ma/hirek.php?id=27474

Tőkés László újabb, hétvégi támadásai ellenére is bízik a megbékélésben Markó Béla. Az RMDSZ elnöke ugyanis nem lát jelentős eltérést a szövetség és a Tőkés Lászlót támogató szervezetek célkitűzéseiben. "Bár a másik fél eléggé szkeptikusnak mutatkozik, szerintem ki tudunk egyezni" - szögezte le tegnap az erdélyi magyar írott és elekronikus sajtó képviselőivel Marosvásárhelyen folytatott megbeszélésen.

Arra a kérdésre, hogy miként képzelik el a békét Tőkéssel, ha a püspök mindegyre támadja az RMDSZ-t, a szövetség elnöke tréfásan válaszolt. Szerinte a volt tiszteletbeli elnök is "tudatában van annak, hogy hamarosan kiegyeznek, ezért megpróbálja kihasználni azt a kis időt, amíg még lehet szidni az RMDSZ-t". Mint ismeretes, Tőkés László legutóbb a hétvégén bírálta a szövetség vezetőit, az RMDSZ-t pedig Románia utolsó posztkommunista pártjának nevezte. A kiegyezés feltételeiről, az EMNT által szorgalmazott garanciákról szólva Markó úgy vélte, mindez jóhiszeműség kérdése. Szerinte ha valakivel tárgyalásba kezdesz, akkor meg is bízol benne. Garanciaként a felek közös érdekeit jelölte meg. Az ellenzék rendszerváltási igényére reagálva Markó elutasító álláspontra helyezkedett. "Nem változtatjuk meg az RMDSZ álláspontját, nem választunk más politikai utat, nem tesszük zárójelbe az elmúlt 17 év munkáját és eredményeit. Ha ezt kérik tőlünk, akkor nem tudunk megegyezni" - nyomatékosított. Az elnök ugyanakkor belátta, időnként magatartásváltásra van szükség. A költségvetési pénzek elosztási módszeréről az RMDSZ elnöke úgy vélte, a szövetség által irányított Communitas Alapítvány méltányosan jár el. Az átláthatóság és a hatékonyság érdekében a Communitas a civil szervezetek bevonását tervezi. "Lehetővé tehetjük, hogy a másik fél is beleszóljon a pénz elosztásába. A cél semmiképpen nem lehet az, hogy a politikum rendelkezzék a pénzek fölött, ezt át kell engedni a szakmai szervezeteknek" - nyilatkozta Markó.

Eközben Szilágyi Zsolt, Tőkés László kampányfőnöke mai sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, holtpontra jutottak a tárgyalások a Tőkést támogató szervezetek és az RMDSZ képviselői között. "Az RMDSZ képviselői szűklátókörűségről tesznek tanúbizonyságot, és nem garantálják, hogy a tárgyalások során tett ígéreteiket be is tartják" - támasztotta alá kijelentését az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) alelnöke, aki szkeptikus az európai parlamenti képviselő-állításról szóló tárgyalásokat illetően. A következő és egyben utolsó egyeztetést hét végén tartják Marosvásárhelyen. "Fenntartásokkal megyünk a találkozóra. Folytatni kívánjuk a párbeszédet, azonban megoldásokat várunk az általunk felhozott problémákra, és a pénzalapok elköltésének átláthatóságát követeljük" - nyilatkozta Szilágyi.

A hétvégén egyébként közéleti személyiségekkel, továbbá a párton kívüli EP-jelöltségét támogató szervezetek vezetőivel tanácskozott Tőkés. Egyetértettek abban, hogy a jelenlegi helyzet történelmi jelentőségű a hiteles és hatékony EP-képviselet biztosítása és a romániai magyar politikai képviselet gyökeres reformja szempontjából egyaránt. Kifejtették érveiket egy esetleges megegyezés feltételeiről, kihangsúlyozva: "egy konkrét és ellenőrizhető garanciák nélküli egyezség elodázza vagy akár el is lehetetlenítheti a politikai megújulást".

www.kronika.ro
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Levél Székelyföldről
  2007-08-30 21:22:32, csütörtök
 
  Levél Székelyföldről: "...mert most nagy szükségük van az emberekre"

Ugye tudjuk, hogy hol van Háromszék?

A Szent Korona Magyarországának közepétől mért egyik legtávolabbi térsége Brassó vármegyével együtt. Magyar vidék ez még ma is, sok-sok igaz magyar emberrel.
Nos itt Háromszéken megrendezték a Háromszéki Magyarok Világtalálkozóját.
Össze is jöttek vagy 50-60 ezren az eseményre - háromszékiek - és vendégek. Mert magyarok. Mert magyarok közt érzik jól magukat.
A magam részéről a magyarságot már nem féltem. A székely fiatalok átmentik a magyarságot, ahogy átmentették a legnehezebb időkben is.
De vajon mi itt,; ebben a kis teknőben jól érezzük-e magunkat magyarok közt? Olyanok közt, akik nemzetünk, azaz sarjaink, utódaink megmentésén fáradoznak? És akarjuk-e, hogy sarjaink, utódaink magyarok legyenek? Vagy hogy egyáltalán legyenek?
Hát mutassuk meg, hogy mi is vagyunk olyan magyarok, mint az oly távoli Háromszékiek!
Szeptember 8.-án, szombaton tegyünk félre minden előre eltervezett, de halasztható programot, és legyünk együtt Váralján egy megtisztuláson. Mert több ezer pozitív töltetű ember együttléte egyén- és nemzetgyógyító hatású. Ugye már sokunk megtapasztalta ezt Csíksomlyón? A váraljai találkozó színhelye minden valószínűség szerint az ősi szakrális Szent hegyre (Dobogó - Kelet Mecsek) vezető zarándokút utolsó pihenőállomása.
22 ezren olvassák a Nemzeti Hírhálót és további ezreknek továbbítják.
Bizonyos vagyok abban, hogy az olvasók kétharmada jelen tud lenni.
Legyünk egy kicsit székelyek, hogy magyarok lehessünk!
Engedelmével közreadom háromszéki ifjú barátom levelét és áradó magyarságszeretetét, lelkesedédét.

Pohli Nándor

"Sziasztok!
Ami kevés szabadidőm marad az EMI-nél tevékenykedem mert most nagy szükséguk van az emberekre és most én is ki tudom venni a részem ebből abból míg itthon vagyok. Ezt tettem a Háromszéki Magyarok Világtalálkozóján is. Szervező voltam! Nagy munka volt de szerintem szép és megérte. Soha itt Háromszéken nem volt ekkora tömeget vonzó eseményzorozat. Írok is pár sort róluk (inkább az utolsó két napról, bár lehet már olvastál róla) Tehát vasárnap augusztus 19-én volt a maksai óriás pincetetőn (közel hozzánk) Szörényi Levente Rockoperáiból részletek. (Egy a nép, egy a magyar címmel) Előadták az Atilla-Isten kardja (megj.: Atillát ő helyesen írta, az Attila már egy torzítás), István a király, Veled uram!, Árpád népe rockoperákból. Óriási tömeget vonzott. Mi az EMI-sek egy része elvállaltuk a parkiroztatást; azaz parkolóhelyet biztosítani az autók számára. Nem semmi volt:) összesen 3200 autót parkoltattunk le a rendőrség segítségével. Ennek köszönhetően nem nagyon láttam magát a rendezvényt, csak az elejét és a végét (a kirakodo vásárra értem), volt szekérkiállítás, műemlék avatás. Az újságok szerint 35 ezer ember volt de a szervezők szerint 50-60 ezer. Fárasztó nap volt, de megérte - én azt mondom - már csak azért is, mert meg tudtunk valósítani egy ilyen méretű és színvonalas rendezvényt. Másnap 20.-án folytatódott egy másik helyszínen: ez Perko (kicsit távolabb tőlünk:)) Háromszék elég magas helye. Itt ami nekem nagyon tetszett az az őrtűz. Minden faluba meggyújottak egy ilyent és onnan föntről látszott. Ennyit az itteni eseményekről...
Üdv HUNOR"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Számvetés
  2007-08-30 21:20:11, csütörtök
 
  SZÁMVETÉS egy tanulságos összeállítás Horthy 17 évéről

Tizenhét év. Ez a történelemben semmicske, apró idő néha megtelik nemzetpusztító tragédiákkal, mint egykor Mohácstól a török berendezkedéséig, de megtelhet nemzetet felemelő építkezéssel, mint máskor: az 1832-es reform-országgyűléstől a szabadságharcig eltelt több mint másfél évtized.

Épp ennyi, tizenhét évünk adódott - hatalmas csapások sora után - végre újból egy független Magyarország felépítésére. Nem volt könnyű: infláció, munkanélküliség, válságok, kis háborúk, merényletek környékeztek bennünket, nagyhatalmak és kelletlen szomszédaink acsarkodtak ránk. De sikerült. Hazánk lakossága e másfél évtizednél alig több idő alatt 1.639.479 fővel növekedett. Alap- és középfokú iskoláink száma 7418-ról csaknem a duplájára: 13780-ra; óvodáinké 975-ről 1140-re emelkedett. Új kórházat 160-at is építettünk a kezdetekkor meglévő 187 mellé, s bennük megkétszereződött az orvosok száma. 2628 km. elsőrendű országutat építettünk, vasútvonalaink hossza 8671 km-re nőtt, ebből 243 km-t villamosítottunk - magyar találmány alapján. Dieselmozdonyok gyártásában pedig világelsők lettünk! Duna-tengerjáró flottánk összeköti vízi útjainkat a világtengerekkel. Államadósságunkat az időszak felére kifizettük, sőt el tudtuk engedni a gazdák összes tartozását. Megteremtettük a mindenkire egyaránt vonatkozó szociális ellátórendszert, biztonságos működéshez szükséges vagyonnal látva el a nyugdíj- és betegségbiztosítókat. Ingyenes gyógyszert kapnak az egyre növekvő számú cukorbetegek. Budapest (gyógy)fürdővárossá vált. Nyaralótelepeket építettünk a munkásoknak a Dunakanyarban, a Soroksári Dunaágban; a tisztviselőknek a hegyvidékeken és a Balatonnál. Filléres vonatok szolgálják a hétvégi kikapcsolódást. A köz szolgáinak (közüzemek dolgozó, köztisztviselők, közalkalmazottak) vasúti, üdülési, biztosítási, közüzemi díjbéli és egyéb kedvezményekkel honoráltuk áldozatos munkáját. Mindehhez a világ egyik legértékállóbb valutájának megteremtése is járult. Politikai téren önállóságra törekedtünk. Korlátok közé szorítottuk a szélsőséges pártok működését, megtiltottuk a horogkereszt használatát, és az Egyesült Államokat másfél évtizeddel megelőzve (!) eltöröltük a máskülönben csupán ideiglenesen bevezetett numerus clausust.

No persze nem az 1990-2007 közötti tizenhét évről szólnak ezek az adatok, hanem egy másik időszakról. Horthy Miklós kormányozta ekkor a világháborút elszenvedett, spanyolnáthát, eszeveszett vörös terrort, és Trianont elszenvedő Magyarországot - vagyis a 1920 és 1937 közötti, a még új világháborútól mentes korszakról szól az írás. Adataim pontosak. A boldog Kádár-korszak alatt kiadott enciklopédiafélékből szemelgettem őket, legfőképp az 1982-ben megjelent Magyar Történelmi Kronológiából (Akadémiai Kiadó). A milliószámra előforduló munkás-mozgalmár szócikk közé nyilván nem a gaz horthy fasiszta érát dicsérendően pöttyentették ezt a néhány adatot, így bátran elfogadhatjuk hitelesnek mindet. Természetesen felhasználtam saját jegyzetanyagomat is. Lássunk ezekből is egyet! Nagyanyám, Sárközy Istvánné, született Bleszkányi Irén - a Csobánc utcai elemi iskola tanítónője -275 pengő nyugdíjra volt jogosult. Egy pengő ma 1200-1300 Ft-nak felel meg, bár az írásom megjelenésig ez még változhat gyurcsányilag. Unokája (kétszer hosszabb munkaviszonnyal, néhány diplomával és egy vasas szakmával) mintegy a negyedét-ötödét kapja ennek a nyugdíjnak. Jó-jó - mondhatja az iskolázott olvasó - de az elnyomó értelmiség (tanítónő) kivételezett helyzetben volt, a szegény munkások pedig folyamatosan nyomorogtak. No, jómagam egy megbélyegzett osztályban érettségizvén (Antall József volt az osztályfőnökünk) kényszerűségből Angyalföldön dolgoztam évekig, s tanultam szakmát. S nemcsak szakmát tanultam az öreg szakiktól, hanem azt is, hogy az esztergályos kétszeres úr volt (Herr Dréher/r/), és glaszékesztyűben, keménykalapban ment be dolgozni a Lángba, Ganz-Mávagba - s az általa gyártott diesel-vonatok máig vidáman szolgálják a dél-amerikai közlekedést.

Üres óráiban nem maszekolt, hanem énekelt a gyár kórusában, evezett a gyár csónakházában, sportolt a kötelezően (úgy bizony!) előírt s felépített gyári sportpályán - tehette, mert a feleségének nem kellett dolgoznia. Gyermekei pedig - óh, borzalom! - a hazáról tanultak az iskolában. A hazáról. Természetesen - mai szóval - "vesztesei" is voltak e kornak. Gyámolításukra ott voltak az ONCSA-házak, az ínség-akciók, a tehetségmentő szolgálatok... Tehettünk, amennyit tehettünk. Hisz ne feledjük: ebből a tragédiákkal induló 17 évből 3-4 év a Nagy Gazdasági Világválság - épp a közepén! Hogyne lettek volna "vesztesek"! Hisz az egész Magyarország vesztes volt!

És hogyan is állunk azzal a rémületes Horthy-fasizmussal? Mindenekelőtt szögezzük le: a fasizmus és nácizmus két különböző dolog, elemi tudatlanság és gonosz indulat összekeverni a kettőt. Horthy alatt nálunk se fasizmus, se nemzeti szocializmus nem volt! Szálasi más eset: az valóban náci típusú rendszer volt. Később, és idegen hatalom katonai megszállása alatt. (Csupán zárójelben, dőlt betűkkel fűzöm ide: ma Magyarországon új politikai fogalom született meg: a nemzeti szocializmus ikertestvére, a nemzetellenes szocializmus). Nem volt hivatalos ideológia a történelmi jog- és szokásrendszer durva leváltására, majd erőszakolt helyettesítésére. Nem uralta egy, egyetlenegy politikai irányzat a médiumokat, és hallatlan választék: 1500 lap, s ebből mintegy 400 politikai jellegű jelent meg e korban! És bizony nem tartotta rettegésben semmiféle terrorrendszer a lakosságot. Csupán az értékeket tisztelő, azokat megőrző s továbbadó konzervatív világ volt. Beszélő a neve: értékkonzervatív.

Természetesen nem volt XXI. századi értelemben vett demokrácia, már csak azért sem, mert a XX. század elejéről van szó. A mai fogalmak visszavetítése egy más korra elemi tudatlanság vagy gonosz indulat - valószínűleg mind a kettő! Mai politikailag korrekt mércénk szerint valóban antidemokratikus a szélsőséges pártok korlátozása. Akkor nemzetet mentett. Valóban volt cenzus (1920-tól 50 %), viszont nem döntötte el végzetesen az ország és a nemzet sorsát néhány tányér levessel vagy lejárt szavatosságú tésztacsomaggal, esetleg a nyugdíjasoknak adott 500 Ft-os utalvánnyal vásárolt szavazat. Tekintélyuralmi rendszer? A Kormányzó csupán egyszer küldhette vissza megfontolásra a képviselőháznak a törvényjavaslatokat - emlékezzünk Göncz papára, mit művelhetett az Antall-kormány törvényeivel! A puszta tekintélyt pedig megérdemelte, mint tisztakezű, becsületes, erős akaratú magyar vezető!

Barátaim! Egyszer végre el kellett mondani mindezt.
Csak azt kérem: adjátok tovább!
Privat-Forstoberrat

Arpad Cziko
Hildesheimer Str. 97 30173
Hannover
e-mail: Arpad.Cziko@t-online.de
Internet: http://www.die-forstmeister.de
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balassi Bálint elfelejtett éne
  2007-08-30 21:18:49, csütörtök
 
  Gazdag Erzsi:
Balassi Bálint elfelejtett éneke
(Kodály Zoltán által megzenésítve 1943-ban)

Hej! Én szegény népem,
elszéledett vérem,
mivé lettél mostanság?

Holott mindenfelül
az ellenség kerül,
belül ezer féreg rág.

Puha ernyedésben
párnás süppedésben
várod napod múlását.

Várod, más segítsen,
országot építsen;
várod magad bukását.

Szörnyű rontás rajtad,
nem magad akartad,
dög pusztít a testeden,

mely csak véred issza,
velőd, agyad szívja,
vigadoz majd esteden!

Én se tejen, mézen,
keserű kenyéren
töltém gyermekségemet,

De ennyi galádság,
földöncsúszó gazság,
fölforralja véremet!

Hol van "hősi kardod"?
"Igaz magyar" arcod,
vitéz híre nevednek?

Ó, de megvetnélek,
ki is nevetnélek!
De sírok, mert szeretlek.

Csak ne volnék véred,
könnyen felednélek,
El mennék én messzire.

De jaj, hová fussak,
hogy soha ne jussak
vissza hazám földjére?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bosniába a piramisokhoz
  2007-08-30 21:17:13, csütörtök
 
  Bosniába a piramisokhoz

Aki szeretne velünk jönni Bosniába, a piramisokhoz, kérem jelentkezzen a következő
e-mail cimen: elizbognar2004@yahoo.ca

Szeptember 6-án indulunk. 9-én este érkezünk vissza Budapestre. Csatlakozni lehet Pécsett is. 7-én 8-án elmegyünk a már feltárt részekhez. A szállás benne van az árban, reggelivel. A szállás utazással együtt, összesen 25 ezer Ft.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2007.07 2007. Augusztus 2007.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 268 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 802
  • e Hét: 4330
  • e Hónap: 12934
  • e Év: 48875
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.