Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
Emlékezés Képekkel Diego Maradon-ra
  2020-11-26 10:35:13, csütörtök
 
  Képen: Diego Maradona és lánya, Dalma a 2005-ös cannes-i fesztiválon (Fotó: EPA/Nivere
...... ..............



Diego Armando Maradonaa Sevilla-Espanyol meccsen 1993. március 14-én
...... .............



2018. november 6-án készült kép Diego Armando Maradonáról a világbajnoki trófea másolatával
...... ............



Diego Armando Maradona és Cesar Luis Menotti a Barcelona edzésén 1983. március 7-én
...... ...........



Diego Maradona az évszázad argentin sportolójának járó díjjal 1998. december 23-án
...... ..........



Diego Maradona és Thomas Muster egy jótékonygási meccsen 2005. június 15-én
...... .........



Diego Maradona és Ferenc pápa 2014. szeptember 4-én a Vatikánban
...... .........



2020. október 30-án, 60. születésnapján készült kép Diego Maradonáról, a Gimnasia y Esgrima La Plata vezetőedzőjéről a Patronato elleni mérkőzésen a La Plata-i Juan Carmelo Zerillo stadionban
...... .......



Diego Armando Maradona a FIFA-gálán 2017. január 9-én
...... ......



2005. június 6-án készült kép Diego Maradonáról, Robinhóról és Ronaldinhórólű
...... ......



Diego Maradona szövetségi kapitány és Lionel Messi a 2010-es világbajnokságon
...... .....




Forrás: M4 sport kép galéria
 
 
0 komment , kategória:  Informatika  
6 Google-kereső trükk,....
  2020-06-07 16:41:06, vasárnap
 
  6 Google-kereső trükk, amit az internetezők nagy része nem ismer!
...... ......


Az alábbiakban 6 olyan tippet mutatunk, melyek segítségével sokkal könnyebben tudjuk használni a Google-t!
1.Hogyan találjuk meg a helyes kifejezést?
Ha egyetlen kifejezésre, névre, helyszínre szeretnénk rákeresni, akkor rakjuk magát a szót idézőjelbe, amikor beírjuk a keresőbe. Így biztosan csak arra az illető dologra dobja ki a kereső a találatokat.

2.Hogyan keressünk olyan kifejezésre, melyből hiányzik egy szó?
Ha elfelejtettünk egy idézetet, vagy a kifejezés egyik tagja nem jut eszünkbe, írjuk a meglévő részt idézőjelbe, és a hiányzó rész helyére tegyünk egy csillagot.

3. Információkeresés
Ha egy pár szót eszünkbe, és pontosabb információra lenne szükségünk egy bizonyos dologról, írjuk egymás után a szavakat, és válasszuk el őket függőleges vonallal. A Google az össze olyan találatot ki fogja dobni, amelyben ezek a kifejezések benne vannak.

4.Hogyan keressünk egy mondatra, ha csak néhány szó jut eszünkbe?
Úgy írjuk be a szavakat a keresőbe, hogy & jelet használjunk közöttük, nem vesszőt.

5.Hogyan lehet megtalálni azokat a dokumentumokat, melyek bizonyos szavakat tartalmaznak.
Írjuk be a szavakat egymás után, plusz jellel közöttük. Space-t nem használunk.

6. Hogy keressünk egy bizonyos weboldalra?
Ha egy információt egy bizonyos weboldalról szeretnénk beszerezni, írjuk be a keresett információt tegyünk utána kettőspontot, és írjuk be a weboldal nevét.

 
 
0 komment , kategória:  Informatika  
Muszáj lesz frissítenie a gépén a Windowst, ......
  2019-07-12 13:08:42, péntek
 
  Muszáj lesz frissítenie a gépén a Windowst, ha jót akar magának.
Kénytelenek lesznek telepíteni a Windows 10 operációs rendszer májusi nagy frissítését az otthoni felhasználók, ellenkező esetben ugyanis a későbbiekben nem küldi majd el nekik a biztonsági réseket betömő javításokat a Microsoft.
Négy hónap múlva, november 12-én jár le a a Windows 10 Home és Pro kiadásai 1803-as verziójának támogatási időszaka - figyelmeztet a Sophos kiberbiztonsági cég. Az őszi dátum után a Microsoft már csak az 1903-as verziójú, azaz a 2019. májusi nagy frissítéssel ellátott Windows 10-példányoknak küldi majd ki a kritikus biztonsági javítócsomagokat.
A Sophos kiemeli: a Microsoft már behangolta algoritmusait, hogy minél több tavalyi verziót futtató gépen kezdeményezzék a frissítést. A frissítési döntés befolyásoló tényezői között szerepel, hogy a kérdéses gép szenved e 1903-as verzió ismert kompatibilitási problémáinak bármelyikétől, amit először meg kell oldani. "Ez az elővigyázatosság megalapozott és fájdalmasan ironikus" - írja közleményében a Sophos, emlékeztetvén, hogy sokan éppen azért nem frissítették tovább számítógépüket a 2018 tavaszi update után, mert az őszi csomag kiadása botrányba fulladt, miután a frissítési folyamat sokaknál fájlokat törölt a pc-ről.
Ezután érthető, hogy sokak gépén még mindig a jól bevált 1803-as (2018 tavaszi) Windows 10-verzió fut, ám most mindenki kénytelen lesz frissíteni. Hogy az én gépén elfut-e a 1903-as, idén tavaszi Windows 10-verzió, Link

A Windows 10 legújabb verziója által hozott új funkciókról Link
 
 
0 komment , kategória:  Informatika  
Ingyenesen elérhető a Róma magyar ....
  2019-05-09 11:00:11, csütörtök
 
  Ingyenesen elérhető a Róma magyar emlékhelyeit bemutató Hungarian Memories mobilapplikáció
2019. május 7., kedd | 18:41
Ingyenesen letölthető a Róma magyar emlékhelyeit bemutató Hungarian Memories (HuM) okos telefonos applikáció. Az Android és IOS rendszeren is elérhető, háromnyelvű mobilalkalmazás a Külgazdasági és Külügyminisztérium kezdeményezésére és finanszírozásában valósult meg.
A digitális alkalmazás első változata ötven helyszín bemutatásával nyújt alapvető információkat a magyar kultúra és történelem Rómában fellelhető emlékeiről, és segít megtalálni a helyszíneket.
A program a városba látogató turisták számára nemcsak láthatóvá, kereshetővé és könnyen megtalálhatóvá teszi a magyar emlékeket, hanem segít tudatosítani a magyar kultúra európai beágyazottságát, sok évszázados európai jelenlétét. Róma szimbolikus helyszín, hiszen a keresztény Európa központjában különleges fontossággal bír a magyar művészet, a magyar kultúra, a magyar történelem megjelenítése - tájékoztatta a minisztérium közleményben az MTI-t.
Az alkalmazás a tervek szerint további helyszínekkel és új tartalmakkal bővül, így a későbbiekben lehetséges lesz a magyar kulturális emlékhelyek virtuális megtekintése, felfedezése, virtuális gyűjtemények összeállítása. Az applikáció jelenleg háromnyelvű: magyar, angol és olasz. A későbbiekben a nyelvek száma korlátlanul bővíthető.
A designt két fiatal magyar grafikusművész, Lénárt Ivett és Imre Réka készítette. A projekt ötletgazdája a római magyar kulturális intézet, a Római Magyar Akadémia, a megvalósításhoz a Külgazdasági és Külügyminisztérium nyújtott finanszírozást.

Forrás: MTI

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Informatika  
A fogyasztói Google+-fiókok 2019. április 2-án megszűnnek
  2019-03-12 15:38:44, kedd
 
  A fogyasztói (személyes) Google+-fiókok 2019. április 2-án megszűnnek
2018 decemberében jelentettük be, hogy 2019 áprilisától a fogyasztók számára elérhető Google+ szolgáltatást megszüntetjük. Ennek oka az alacsony kihasználtság volt, valamint azok a nehézségek, amelyek az ügyfelek elvárásainak megfelelő, sikeres termék karbantartása során felmerültek. Köszönjük, hogy te is hozzájárultál a Google+ közösségéhez. Az alábbiakban a következő lépéseket ismertetjük, például azt, hogy miként töltheted le a fotóidat és más tartalmaidat.

- Április 2-án a Google+-fiókod és minden Google+-oldalad megszűnik, és megkezdjük a fogyasztói Google+-fiókok tartalmainak törlését. Az albumarchívumban és a Google+-oldalaidon lévő Google+-fotókat és -videókat szintén töröljük. A tartalmakat április előtt bármikor letöltheted és mentheted. Ne feledd, hogy a Google Fotókba mentett fotókat és videókat ez nem érinti.
- A fogyasztói Google+-fiókok, -oldalak és az albumarchívum törlésének folyamata eltart néhány hónapig, mely időszak során a tartalmak elérhetők lehetnek. Előfordulhat például, hogy a Google+ törlésének befejezéséig a felhasználók hozzáférhetnek a Google+-fiókjuk bizonyos részeihez a tevékenységnaplón keresztül, és lehet, hogy a G Suite-felhasználók láthatják a fogyasztói Google+-on közzétett tartalmakat.
- Új Google+-profilt, -oldalt, -közösséget vagy -eseményt már február 4-étől nem lehet létrehozni. További részleteket és a leállásról szóló híreket a GYIK-ben találsz.
Ha egy Google+-közösség tulajdonosa vagy moderátora vagy, letöltheted és mentheted a közösséghez tartozó adatokat. 2019. március elejétől a nyilvános Google+-közösségek letöltött adatai tartalmazni fogják a közösséghez tartozó bejegyzések részleteit (szerző, törzsszöveg, fotók) is. További információ.
Ha a Google+ Bejelentkezés gombbal jelentkezel be webhelyekre és alkalmazásokba, tájékoztatunk, hogy ez a gomb sem fog működni a jövőben, és egyes esetekben a Google-bejelentkezés gomb váltja. Ha egy webhelyen vagy alkalmazásban látható a Google-bejelentkezés gomb, természetesen továbbra is bejelentkezhetsz a Google-fiókoddal. További információ.
Ha a Google+-t a saját webhelyeden vagy más webhelyen használtad a megjegyzésekhez, tájékoztatunk, hogy ezt a funkciót február 4-éig eltávolítjuk a Bloggerből, március 7-éig pedig más webhelyekről is. 2019. április 2-ától a webhelyeken közzétett összes Google+-megjegyzést töröljük. További információ.
- Ha G Suite-ügyfél vagy, a G Suite-fiókodhoz tartozó Google+ szolgáltatás továbbra is aktív marad. Ha további információra van szükséged, fordulj a G Suite-adminisztrátorhoz. Hamarosan a szolgáltatás megjelenése és funkciói is megújulnak. További információ.
Ha a Google+ API-kat vagy a Google+ Bejelentkezést használó fejlesztő vagy, itt tudhatsz meg többet arról, hogy ez a változás miként érint.
- Az egész csapat nevében szeretnénk megköszönni, hogy jelenléteddel segítetted igazán különleges hellyé tenni a Google+-t. Hálásak vagyunk minden olyan tehetséges művésznek, közösségfejlesztőnek és véleményvezérnek, aki internetes otthonául választotta webhelyünket. Szenvedélyük és elkötelezettségük nélkül nem lehetett volna ilyen csodálatos hely a Google+

Megjegyzésem:
- A telefonommal készített fotókat a Picassa weboldalra szoktam feltölteni és onnét a számítógépemre importáltam a képeket.
- Továbbá a Youtube oldalon is vannak saját készítésű videóim, ami Április 2.-tól nem lesz látható.
Számomra nagyon szomorú hír, hogy a személyes Google+-fiókok 2019. április 2-án megszűnnek.


Ami szerencse, hogy ezek az anyagok megvannak a saját gépemen, csak rajtam kívül senki sem fogja látni
 
 
0 komment , kategória:  Informatika  
FELHÍVÁS!!! adathalász e-maileket küldtek
  2018-06-08 14:46:53, péntek
 
  Tisztelt Ügyfelünk!
Az elmúlt napokban a Díjnet Zrt. nevével és logójával visszaélve adathalász e-maileket küldtek ismeretlenek a noreply@dijnet.hu e-mail címről.
Kérjük, hogy az említett, ,,Bejelentés" tárgyú e-mailben feltüntetett ,,Frissítse A Fiókot" hivatkozást/linket ne nyissa meg, illetve arra kattintva ne adja meg adatait, ne kezdeményezzen regisztrációt.
Fontos információ, hogy a Díjnet Zrt. a regisztráció során nem kér be bankkártya adatokat.
A Díjnet részére a bankkártyás fizetést és a bankkártya regisztráció lehetőségét az OTP Bank Nyrt.
biztosítja közvetlenül saját rendszerében.
Kérjük, hogy a hasonló e-maileket fokozott figyelemmel kezelje.
Fontos, hogy hasonló levél érkezésekor alaposan vizsgálja meg a belinkelt weboldalt, a Díjnet által küldött levél esetén a weboldalra mutató link mindig tartalmazza a dijnet.hu tartományt, egyéb esetben a linket ne nyissa meg.
Üdvözlettel,
Díjnet Zrt.

FONTOS!! Bankkártya számot,és folyószámla számát TILOS megadni az Interneten. Továbbá egyéb személyes adatokat sem célszerű megadni, mert visszaélés történhet.
 
 
0 komment , kategória:  Informatika  
Több száz SPAM címek
  2016-07-30 14:53:58, szombat
 
  ...... ..........


Ráadásól csak egyenként lehet törölni

...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Informatika  
Szép világ közeleg!!!
  2016-06-13 10:05:32, hétfő
 
  Csak személyi igazolvánnyal lehet majd 2017 évtől internetezni Link  
 
0 komment , kategória:  Informatika  
Kairos - Internetes pénz kereseti lehetóség
  2016-02-03 10:44:11, szerda
 
  Kairos - szintén MLM rendszeren alapul.
...... .........



...... ........


Ha szerencséd van ennyit kereshetsz
...... .........


KAIROS program egy olyan cégről, amely szabad tárhelyet bérel magánemberek számítógépén, és ezért napi szinten fizetnek 0,86 centől és 19 dollárig!
Lényege a Kairos cégnek:
...... ......


Saját számítógépemen kell tárhelyet adni,annak, aki bérli tőlem - minimum 15 Gbájt tárhely biztosítása. 15% -ot kapok a befizetett díjból, ha másnak is ajánlom és belép a rendszerbe. Ez szerintem ismét piramis rendszer, mint a többi hasonló ajánlatok. Pl: Forevör, Nuskin, Yes+ cégek.

Íme a piramis alakban felépített szintek: A bérbeadásból tehát naponta jön a passzív bevételed, és most jön még egy csavar: ha másnak is továbbajánlod ezt a rendszert, akkor az ajánlásokból újabb bevételed származik, a regisztrált felhasználók után
...... .......



Most jön a mese:
- Ez egy Nagy Britanniában bejegyzett, nemzetközi vezetőkből álló informatikai cég. A biztonságos IT technológia fejlesztésére és értékesítésére szakosodott. Partnerei között ott van pl. a Nissan is. Egy olyan levédett technológiát alkalmaznak, amely feltörhetetlen biztonságú tárhelyeket és böngészőt, telefont, e-mail rendszert eredményez. A cég IT igazgatója az az Alex Kocherev, aki több nemzetközi kormány szintű IT biztonságtechnológiai projectben is benne volt, hálózatfejlesztési igazgatója pedig Otokar Kasynets, aki korábban több, mint 40 országra kiterjedő hálózatot épített fel. A cég megbízhatósága, szakértelme nem kérdőjelezhető meg.
- A vállalat célja, hogy a Tőled bérelt tárhelyből biztonságos tárhelyet készíthessen, és ezt értékesítse cégek felé, akik titkos adatokat akarnak tárolni úgy, hogy azt 2. vagy 3. fél ne láthassa..
- Hol jössz te a képbe?
A fejlesztésbe szeretnének bevonni minél több embert a világon. A több millió számítógépet úgy csatlakoztatják be a technológiába, hogy tárhelyet vesznek bérbe átlag felhasználóktól azokon a gépeken, amit egyébként is használnak, és fel vannak csatlakoztatva az internetre. Egy intelligens program folyamatosan méri a tárhely rendelkezésre bocsátásának idejét, és éjfél után minden nap a cég kifizeti a bérleti díjat.
- Mennyit kereshetsz vele?
Ha legalább napi 10 órát a neten van a géped, akkor fizetik a maximumot. A bérleti díj függ a tárhely méretétől.
15GB - 0,86 dollár/nap
70GB - 4,09 dollár/nap
180GB - 10,8 dollár/nap
320GB - 19,02 dollár/nap
...... ........... ..........


A bérbeadás mellett jogosultságot kapsz a továbbajánlásra és a cég biztonságos termékeinek a használatára is, előre összeállított csomagok igénybevételével.

- Hogyan tudsz pénzt keresni a Kairos Technology rendszerrel? videó Link

- Miért éri meg belevágni a Kairosba? videó Link

Ha mégis valaki szeretné megismerni és csatlakozni a KAIROS céghez az alábbi linken megteheti
Link
 
 
0 komment , kategória:  Informatika  
Mire képes a mobiltelefonod
  2016-01-23 20:24:15, szombat
 
  /Levélben kaptam/

1. A segélyhívó szám az egész világon 112. Ez akkor is hívhat telefon billentyűi zárva.
2. A kocsibb hagytad a kulcsokat és távol vagy a lakástól, ahol a pótkulcsot tartod? Nos az a megoldás, hogy hívd fel a lakást, és valaki tartsa közel a telefonhoz a távirányítós pótkulcsot. Neked kb. 20 cm-re kell tartanod a mobilodat a kocsiajtótól. Amikor otthon megnyomják a távirányítót, akkor megnyílnak az autó ajtói! A csomagtér ajtóval is működik.
3. Lemerült a mobiltelefonod akkumulátor Minden mobilnak van tarta töltés az akkujában, amely a *3370# megnyomására önmagát aktivizálódik, így 50% pót töltést nyújtva. Amikor újra töltöd a telefonod automatikusan ez is feltöltődik, így a következő alkalomra is lesz tartalékod.
4. Mit tegyél ha ellopták a mobilodat? A mobilkereskedők azért titkolj ezt az információt, hogy a tolvaj tovább használja szolgáltatásukat, fogyasszon ez által, a lopás áldozata pedig vegyen másikat és tovább fogyasszon.
Meg kell tudnod a készüléked sorozatszámát.
Ehhez üsd be: (*#06# ) Hívás NÉLKÜL és minden más nélkül, és a kijelzőn megjelenik egy kód Ez az egyedi kód az egész világon a te készüléked sorozatszáma. Jegyezd fel és tartsd biztonságos helyen. Ha ellopják a telefonodat, értesítsd a társaságot operátorát, és add meg neki ezt a kódot. Ez lehetővé teszi, hogy teljesen blokkolják a telefont, még akkor is, ha a tolvaj kicseréli is benne a SIM kártyát.
 
 
0 komment , kategória:  Informatika  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 247
  • e Hét: 1326
  • e Hónap: 14764
  • e Év: 217677
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.