Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 176 
kozma anna lidiától kaptam
  2013-04-30 16:24:05, kedd
 
  ......

 
 
1 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Incitől kaptam
  2013-04-30 16:20:59, kedd
 
  .......

 
 
1 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
Doros Ferencné, Éva szerkesztései
  2013-04-30 16:18:55, kedd
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Gligorics Teréz: Hiába vágyod
  2013-04-29 15:54:04, hétfő
 
  Hiába vágyod amit nem lehet,
Tavaszi napfényt őszi szél helyett,
Mikor a szívben az él egyedül,
S kerül az álom, szinte elfeled.

A napnyugtát nézed és találgatod
El tud-e merülni úgy a bánatod,
Ahogy a vízben süllyed el a nap?
Sóhajts fel, lélek, van rá száz okod.

Ha bár csak egyszer tavasz lenne még,
S a tűzre lehelne, amely bennem ég,
Fellobbanna talán még az a kis láng,
De nem lesz tavasz? s az őszből, jaj! Elég.

Hiába vágyod, amit nem lehet,
Ragyogó arcot szarkaláb helyett,
Ha ifjúságod régen elhagyott.
Épp csak emléke maradt itt veled?
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Emeletes csuklós busz
  2013-04-29 15:46:38, hétfő
 
  .....

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Rózsafa
  2013-04-29 15:43:24, hétfő
 
  .........

 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
Húszgyermekes milliárdos
  2013-04-29 15:22:45, hétfő
 
  A kormányfő megosztotta Facebook-oldalán villámlátogatását Lukács Ernőnél.
Link

- A húszgyermekes milliárdosként ismert, tolnaszigeti kastélyában élő Lukács Ernőhöz és családjához tért be Orbán Viktor hazafelé a kémesi kihelyezett kormányülésről. A család, ahova a kormányfő betoppant, nem ismeretlen a közvélemény előtt. Az elmúlt években több újságban és a köztévében is szerepelt a húszgyermekes házaspár.
- Lukácsék egy sajátos gazdasági rendszert építettek ki, csak magukra számítanak, amit megesznek, megtermelik. Ami fölösleg eladják. A családban mindenkit munkára fognak. Lukács Ernő életreceptje szerint a gazdaasszony elvisz 100 tojást a boltba, eladja, mert a tikok tojnak, azt meg se lehet állítani. A férje megeteti az anyadisznót a 14 malaccal, meg a három hízót, meg a három bikát és milliomos mindenki. Ennyire egyszerű. Csak egy picit a feltételt kell megteremteni. Meg egy nagyon-nagyon pici segítség kéne. És eltűnne a vidéknek a munkanélküli rétege.
- A Lukács-család 33 évig élt tanyán úgy, hogy abból tizenhat évig nem volt villanyuk. Később piszkálta őket az adóhivatal meg a vámhivatal, hihetetlen összegű, több millió forintos bírságokat kaptak, amelyekről később, a befizetés után mondta ki a bíróság, hogy jogtalanok voltak. Mindegyik gyerek leérettségizett, a fiúk a földeken dolgoznak, a lányok mind szakmát tanultak ki. Van köztük cukrász, szűcs, varrónő, virágkötő, fodrász, kozmetikus. A fiúk közül egyik sem lett miniszter, az apjukat követve az állattenyésztést, földművelést választották.

 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
A gyerekek sokszor nagyon kegyetlenek tudnak lenni.
  2013-04-29 15:09:17, hétfő
 
  Megverték Az ének iskolája kis versenyzőjét a 11 éves Lőrincz Álmost
...... ........... .......


A szomorú szemű, 11 éves Lőrincz Álmos megríkatta Az ének iskolája tanárait, amikor elmesélte nekik, sokáig mennyire magányos volt, hogy a társai csodabogárnak tartják. Szulák Andit mélyen meghatotta a kis tehetség sorsa, és hallani sem akart arról, hogy máshoz kerüljön.
A gyerekek sokszor nagyon kegyetlenek tudnak lenni. Különösen akkor, ha olyasvalakivel találkoznak, aki különbözik az átlagtól, aki nemcsak szívbemarkolóan tökéletes, ugyanakkor még gyermekien édes énekhanggal rendelkezik, hanem olyan okos, hogy egy esztendő leforgása alatt két évet végzett el a tatabányai általános iskolában, ahová jár. ,,Nincsenek barátaim, azt hiszem, én egy kicsit más vagyok, mint a többiek - mesélte elgondolkozva a fiúcska. - Egyszer például tesióra előtt az öltözőben elkezdtem énekelni, csak mert kedvem támadt, csakhogy ez a többieknek nem tetszett, ezért megvertek" - tette hozzá rögtön afféle magyarázat gyanánt, amely azon nyomban könnyeket csalt Szulák Andrea szemébe.
Lőrincz Álmos - Mit tehetnék érted
TV2 Videó Link
. A szomorú szemű kisfiú produkciója, a különleges lénye, a meg nem értettség és a magány, amely áttetszett énekén, annyira megérintette őt, hogy még a TV2 folyosóján is utánaszaladt, hogy jól megölelgesse. Andrea abban bízik, a műsorban való részvétel önbizalmat, lelkierőt ad majd Álmosnak, és ha megszeretik az emberek, az majd sokat lendít az iskolai helyzetén is. Mindenesetre, amikor Friderikusz Sándor és Andrea személyesen értesítették őt a felvételéről, az iskolájában már tapsvihar dúlt, melynek közepette Álmos csupán hitetlenkedve ingatta a fejét - alig hitte, hogy őt ünneplik, hogy mindez vele történik. Áldott szerencse, hogy a családja is hisz benne, hogy otthon nemcsak a szülei, de három idősebb testvére is várják, vigyázzák, óvják őt, amennyire csak lehet. Különleges kisugárzásával kétségkívül a kis Álmos a mezőny egyik legérdekesebb és legígéretesebb színfoltja.

TV2 videó Álmos nyilatkozik Link
 
 
1 komment , kategória:  8-14 éves korig_ének iskolája  
2013. április 28. - C év, Húsvét, 5. vasárnap
  2013-04-28 12:40:57, vasárnap
 
  Chanel Szent Péter vértanú, Tiszteletreméltó Kelemen Didák szerzetes)
A nap liturgikus színe: fehér

Úgy szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket. Mert senkinek sincs nagyobb szeretete annál, mint aki életét adja barátaiért. A feltámadás öröme rávilágít arra, hogyan szeret az Isten. Jézus szeretetével indulunk mi is, hogy tanúságot tegyünk a feltámadás öröméről.
Folytassuk múlt heti elmélkedésünket a jó pásztor-menedzserről! Nemde, Jézus hangoztatta, hogy Atyja kezéből senki nem ragad ki semmit, s hogy ő és az Atya egyek. Júdás meghazudtolná őt? Nemde, ő elveszett, a kárhozat fia? Egyáltalán, közülünk ki tudna együtt élni valakivel, akiről eleve és előre tudja, hogy el fogja árulni? A zsarnokok rémálma ez: az árulás! Hány hívüket, néha a leghűségesebbeket, végeztették ki tirannusok, biztos, ami biztos, hogy hatalmukat megszilárdítsák? A világirodalom és a világtörténelem hemzseg a példáktól. Machiavelli és mindenkori követői bebiztosítják magukat. Nem így Jézus. Sőt: küldi Júdást, tegye, amit tennie kell. És az árulás pillanatáról azt vallja, megdicsőült, s vele Atyja. Mintegy karrierjének csúcsa!
A politikus itt gyanakodni kezd, hogy ez a tanítás nem túl életrevaló. Valóban? Hol vannak a tirannusok, s hol Krisztus? A közösség, melyet alapított minden tirannust túlél. S ennek titkát a fenti beszéd, Jézus végrendelete tartalmazza: a közösség alkotmánya egyetlen mondat: Szeressétek egymást! Ennek a szeretetnek minősége van. Nem érzelgősség, nem szentimentalizmus. Része a közösség identitásának, sőt, azonos azzal. Ma úgy mondják, ez a CI, a corporate identity, a testület, a szervezet önazonossága, de egyúttal imázsa, marketingstratégiája: minden egyben és egyszerre. És ami még különösebb: azt alapítóé is! Eza az azonosság/imázs örök, nem évül el, nem kell tanácsadókkal és grafikusokkal felfrissíteni. De: mindig aktuális újra kell fogalmazni! Ma is igaz: akkor hiszik el, hogy tanítványai vagyunk, ha a megadott irányelv yzre8nt viselkedünk: szeretetközösséget alkotunk. S akkor hiszik el, - azaz akkor szavahihető - hogy volt és van és lesz, ha ez igaz. Nagy felelősség!

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Katolikus rádió - szentmise
  2013-04-28 12:36:44, vasárnap
 
  Szentmise közvetítés a Budapest-Albertfalvi Szent Mihály templomból.
Itt hallgatható meg Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 176 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 176 db bejegyzés
e év: 4484 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 957
  • e Hét: 2036
  • e Hónap: 15474
  • e Év: 218387
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.