Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 248 
Pillanatnyi Pénzzavar 1938 teljes film - Kabos Gyula
  2021-02-21 18:50:18, vasárnap
 
  Pillanatnyi Pénzzavar 1938 teljes film.

Az Egyesült Acélművekben a külföldről érkező új elnököt várják. Balogh Istvánt azonban a vonaton elkábítja és kifosztja Szénássy mérnök, otthagyván nála bőröndjét. Balogh ezért Szénássy néven fogadja el az Acélműveknél dolgozó Vera segítségét, sőt albérlőként is hozzá költözik, majd szerepet cserél a sofőrjével, és így keresi föl a vállalatot. Közben a Szénássy-féle bőröndben betörőszerszámokat találnak. A gyanú Baloghra terelődik. Ráadásul Szénássy - az igazi betörő - is felbukkan, és az elnöki poszt tulajdonosának vallja magát. Végül azonban minden tisztázódik, Balogh és Vera egybekel.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Erdélyi kastély
  2021-02-21 18:38:19, vasárnap
 
  A film a házastársi hűség ürügyén az emberi helytállásról szól. A magyar gróf nem él zavartalanul feleségével erdélyi birtokukon. Nemcsak munkalehetőséget kell teremtenie a környékbelieknek, házassága is gyötrelmes. Az asszony azt hiszi, férje flörtöl a kastély egyik vendégével. Időközben az asszony régi szerelme is megérkezik és ostromolni kezdi őt. A birtok elvesztésének híre Bukarestbe szólítja a férjet, s a féltékeny feleség válaszút elé kerül.

Hunyadi Sándor regényét Radványi Géza dolgozta át filmre. Kettőjüknek, no meg a zeneszerzőnek Fényes Szabolcsnak köszönhető, hogy az erdélyi motívumokban gazdag film túllép az egyszerű szerelmi történet és izgalmas politikai pamflet keretein. A film, mely a házastársi hűség ürügyén az emberi helytállásról szól, tanulságai nemcsak a negyvenes években voltak megszívlelendőek.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
A hegyek lánya - 1942 teljes magyar film
  2021-02-21 18:30:50, vasárnap
 
  Egy erdélyi hegyi faluban él Jella rossz hírű anyjával. A falu asszonyai kiátkozzák a nőt, aki elszerette férjeiket. Jellára is hasonló sors vár, ezért a hegyekbe, egy bakterházba menekül. Itt talál otthonra az idős bakter mellett. Hamarosan egy fiatal pályamunkás jelentkezik szolgálatra a bakternél. A fiatalok szerelme az állandó lelkiismertfurdalás miatt tragédiába torkollik.

Rendező - Farkas Zoltán
Szereplők - Fényes Alice, Greguss Zoltán, Hosszú Zoltán, Ladomerszky Margit, Nagy István

Sajnos a kép minősége nem a legjobb videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Keresztúton - Klasszikus Magyar Filmek 1942
  2021-02-21 18:22:31, vasárnap
 
  Videó Link

A lista az 1945 előtt gyártott magyar filmeket sorolja fel a készítés ideje, a rendező és a főbb szereplők felsorolásával. 1929 a hangosfilm születésének dátuma, amivel új korszak kezdődött, háttérbe szorultak a némafilmek és azok alkotói, szereplői. Ez a korszak a filmek hőskora, amely 1945 után a filmgyártás államosításával és a televíziózás megjelenésével zárult le.
A nehéz körülmények között nevelkedett Edit jómódú nagybátyjához fordul segítségért, aki gépírónői álláshoz juttatja. A nagybátyjáéknál ismerkedik meg unokatestvérének vőlegényével, Gusztival, akivel első látásra egymásba szeretnek. Edit elmenekül a rokonai házából.

Rendező - Bánky Viktor
Szereplők - Tolnay Klári, Ladomerszky Margit, Perényi László, Orsolya Erzsi, Ajtay Andor, Somlay Artúr, Szemere Vera, Sennyei Vera

 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Sárga Rózsa 1940 - magyar film teljes
  2021-02-21 09:42:20, vasárnap
 
  Videó Link Lejátszási idő 1 óra 40 perc

Decsi Sándor, a csikósbojtár a katonaságból visszatér a pusztára. Megtudja, hogy szerelme, Klári nem volt hű hozzá, távolléte alatt Lacza Ferkóval, a gulyásbojtárral enyelgett, sárga rózsát is adott neki. A lány mindent tagad. Lacza Ferkót egy eladott gulyával Morvaországba küldik. A lány, hogy visszaszerezze Decsi szerelmét, bájitalt ad neki. Az ital azonban mérgező, Decsi kis híján meghal. Amikor Lacza útközben meghallja a mérgezés hírét, visszafordul a pusztára.
Rendező - György István
Szereplők - Greguss Zoltán; Szörényi Éva - Klári;, Kamarás Gyula - Décsi Sándor; , Kormos Márta - cipra a cigány lány;, Köpeczi-Boócz Lajos - kocsmáros;, Misoga László, Görbe János, Dajka Margit, Rózsahegyi Kálmán, Pataki János

- Wikipedia oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Körhinta - Magyar film
  2021-02-13 21:49:32, szombat
 
  ataki Mari és Bíró Máté a szövetkezeti közös munkák alatt egymásba szeretnek. Az öreg Pataki azonban elhatározza, hogy kilép a szövetkezetből a nagygazda Fekete Sándorral együtt, és házassággal egyesítik a földeket, akár tetszik a lánynak, akár nem. Egy lakodalmi mulatságon Máté botrányt kavarva teszi közhírré vonzalmát Marihoz, aki másnap bejelenti apjának, hogy nem megy feleségül Sándorhoz. Az apa baltával támad lányára, aki világgá indul...
A filmet 1956-ban Cannes-ban Arany Pálmára jelölték. Törőcsik Mari első filmszerepe, mely nem csak a hazai sikert, de a nemzetközi ismertséget is meghozta számára.
A filmet Törőcsik Mari színművésznő tiszteletére sugározza az M5 csatorna, akit Március 15-én Kossuth Nagydíjjal tüntettek ki.
Szereplők
Törőcsik Mari profil képe Törőcsik Mari - Pataki Mari
Soós Imre profil képe Soós Imre - Bíró Máté
Szirtes Ádám profilképe Szirtes Ádám - Farkas Sándor
Barsi Béla - Pataki István
Kiss Manyi profilképe Kiss Manyi - Patakiné
Suka Sándor - Czigány Márton
Farkas Antal - Samu János

- Körhinta (Fábri Zoltán, 1956, részlet) videó Link

- Sajnos a teljes fim NINCS fönt az Interneten
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Jókai Mór: Aranyember
  2021-02-13 21:38:55, szombat
 
  Magyar romantikus kalandfilm, 61 perc, 1918
Jókai legkedvesebb regénye, melynek témáját gyermekkori komáromi élményeiből merítette, a 19. század elején játszódik. Hőse, a bátor, tehetséges dunai hajós, Tímár Mihály egy a török birodalomból menekülő dúsgazdag görög kereskedő kincseihez jut, nem egészen egyenes úton. A kereskedő serdülő leányát, aki mit sem tud a kincsekről, fölnevelteti és feleségül veszi, hogy elégtételt adjon neki, s a maga lelki egyensúlyát is helyreállítsa. Házassága azonban boldogtalan: hiába akar folyvást növekvő gazdagságával, sokféle sikeres gazdasági vállalkozásainak gyümölcsével mindent megadni az asszonynak, csak a hála és rokonszenv szálai kötik össze őket. A pénzre és a pénzszerzésre alapozott polgári világtól megcsömörlött férfi az Al-Duna egy dús termékenységű, rejtett zugában a Senki szigetén ismeri meg a boldogságot egy társadalmon kívül élő fiatalasszony, Noémi mellett. Végül belefárad a kettős életbe, eldobja vagyonát, eltűnik az emberek elől, hogy ebben a világon kívüli boldog édenkertben élje le hátralévő életét kedvesével.

- Wikipedia oldalon Link

- aranyember (Gertler Viktor, 1962, részlet) videó Link

- Sajnos a teljes fim NINCS fönt az Interneten
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Valahol Európában - magyar filmdráma
  2021-02-06 15:46:27, szombat
 
  Dés László-Nemes István-Böhm György-Korcsmáros György-Horváth Péter: Valahol Európában (musical 2 részben
Videó Link lejátszási idő 2 óra 15 perc
/Sajnos a videó felvételen sok a trágár szó - káromkodás//
*

Radványi Géza 1948-ban bemutatott filmdrámája alapján készült musicalt 1995. május 9-én, a II. világháború befejezésének 50. évfordulóján mutatta be az Operettszínház. Dés László zeneszerző, Nemes István dalszövegíró, valamint Böhm György-Korcsmáros György-Horváth Péter szövegírók alkotása, rendező Horváth Péter.
- Simon Péter a filmbeni szerepe zeneszerző - szerzője a Francia himnusznak - La Marseillaise
Wikipedia oldalon Link

A történet a II. világháború végén játszódik, a cselekmény középpontjában a két, Ficsúr, illetve Suhanc által vezetett, elárvult utcakölykökből álló csapat áll, akik eleinte egymással szemben állva, de később összefogva próbálják túlélni az akkor már körülöttük zajló háború borzalmait. Miután Suhancról kiderül, hogy valójában lány, a két vezér között vonzalom alakul ki. Búvóhelyre találnak az elhagyatottnak tűnő birtokon, azonban annak már van lakója, Simon Péter egykori karmester és zeneszerző.
A gyermekek először idegenkednek a felnőttől, majdnem fel is akasztják, de rövid időn belül megbarátkoznak vele, sőt meg is szeretik. Simon ugyanis nem hazudik nekik és nem csapja be őket, mint a többi felnőtt, hanem öntudatra ébreszti őket. Megtanítja nekik, hogy a szabadság a legfontosabb érték, melyhez minden embernek, így nekik is joguk van.
. A felvételen az Operettszínház előadása látható 1998-ból.

Simon Péter - Kulka János
Hosszú - Buch Tibor
Suhanc/Éva - Tunyogi Bernadett
Ficsúr - Kiss Zoltán
Kuksi - Eperjessy Ervin
Szeplős - Kiss Marcell
Csóró - Kékesi Gábor
Sutyi - Kiss Adrián
Professzor - Schadl Kornél
Pötyi - Weszely Júlia

*
Valahol Európában (Radványi Géza, 1947, részlet) az igazi filmből videó Link

Valahol Európában (Radványi Géza, 1947, részlet) az igazi filmből
Videó Link
*
- Kulka János - Valahol Európában videó Link
Simon Péter dala / régi felvétel, így a kép minősége nem a legjobb/

- Valahol Európában - A zene, az kell videó Link / régi felvétel, így a kép minősége nem a legjobb/
Énekel: Kulka János

- Rónai András
Született: 1932. szeptember 14. (Budapest)
Meghalt: 2005. április 28. (Izrael)
Színész, rendező. Tízéves korában kezdett szerepelni Lakner Artúr gyermekszínházában. Tízévesen játszotta Ficsur szerepét Radványi Géza Valahol Európában c. filmjében. 1949-ben hagyta el Magyarországot és Izraelben telepedett le. Megtanult héberül, és 1950-ben a katonaszínházban folytatta színészi pályáját.

- Sajnos a teljes film videója nem szerepel az Interneten
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Egy hölgy és herceg francia történelmi film
  2021-01-30 21:18:28, szombat
 
  Grace, a gyönyörű, királypárti angol lady Párizsban él. Az asszony egykor Philippe d?Orléans herceg szeretője volt, aki bár XVI. Lajos unokatestvére, mégis rokonszenvezik a forradalmi eszmékkel. Anélkül, hogy a férfi tudná, Grace az életét kockáztatta érte, hogy megmentse a letartóztatástól, a biztos haláltól. A nő megdöbben, amikor megtudja, hogy a herceg is megszavazta a király kivégzését. Amikor Párizsban kitör a zűrzavar, Grace úgy dönt, visszatér Angliába. Ám mielőtt a herceg útlevelet szerezne neki, letartóztatják.

Hogyan fér össze egymással a legmodernebb technika és a történelmi kamaradráma műfaja? Látszatra nehezen. A nagyf elbontású, csúcsminőségű digitális- és videó technika túlságosan drága, ezért jobbára szuper látványos-kalandos filmek készítésére használják. A francia film egyik legendás alakja, Eric Rohmer azonban nem ezekben a műfajokban alkot, két kosztümös filmjét kivéve csevegős kamaradrámákkal (Claire térde, A barátnőm barátja, A nyár meséi) írta be a nevét a filmtörténetbe.
Legújabb munkája, az Egy hölgy és a herceg épp ezért különleges kaland: a francia forradalom idején játszódó beszélgetős sztorit csúcstechnikával kivitelezett, színházi díszletekre emlékeztető környezetbe helyezték. A hatás egészen sajátos: nem színház és nem hagyományos kosztümös dráma. Elképesztő aprólékossággal, történelmi hitelességgel rekonstruált-teremtett kulisszák között zajlik egy nagyszabású életjáték-kaland-flört, melynek szereplői egy skót származású, nemes, királypárti hölgy és egykori szeretője, a forradalom eszméit támogató Philippe d`Orleáns herceg (aki amúgy a király unokatestvére). A film a forradalom történetének öt fordulópontját eleveníti fel, az események megmutatása helyett azonban e két különleges szereplő beszélgetéseire koncentrál. Mindkettőjüknek van mit féltenie, először a herceg védi és bújtatja a hölgyet, a forradalom azonban hamar elkezdi felfalni gyermekeit, s ekkor fordul a kocka: a herceg szorul a hölgy segítségére. A bravúros párbeszédekben ,,szó szerint" kel életre a korszak - az Egy hölgy és a herceg egy tapasztalt mester mozirajongó ínyenceknek szánt kísérleti alkotása, színházi alapú, mégis filmes csúcstechnikát használó traktátusa

A film bővebb leírása wikipedia oldalon Link

/Sajnos videó nincs fönt az Intereneten/
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Az Istenek és emberek című film - vallásos
  2021-01-29 13:47:28, péntek
 
  A film a 90-es években játszódik egy kis algériai hegyi faluban. Nyolc francia ciszterci szerzetes él itt együtt a helyi muszlimokkal, egészen addig békességben, míg fundamentalista szélsőségesek meg nem támadják a falut. A korábban egyetértésben élő szerzeteseket megosztja a vak testvéri szeretet, illetve a józan gondolkodás. Végül feloldozást a film drámai vége sem ad.
A film bemutató videója Link

Szerzetesek ülik körül az asztalt, borral, Csajkovszkijjal és a halál biztos tudatával telik az este. A nagyjelenetben vagyunk. Az asztal körüli sorsok szempontjából már minden eldőlt, a kilenc francia más-más lelki úton-módon, de mind ugyanarra jutott: marad. Bevárja a sorsát, s ha az úgy hozza, a fegyvereseket. Akár másnap jönnek a terroristák, akár a vacsora végén, ők nem hagyják el algériai állomáshelyüket és a helyi muszlim falu szegényeit. Az, hogy Csajkovszkij hattyúinak bármilyen keresnivalójuk lehessen e jelenetben, nagyon sok aprómunkát igényelt a filmesektől, de elvégezték. Megcsinálták a kis jeleneteket, a hétköznapok ellen balettjét. Az, hogy a halál torkában, e zenés képeslapnak sem utolsó utolsó vacsora alkalmából Lambert Wilson aszketikus ábrázata büntetlenül töltheti be a teret, és Michael Lonsdale is César-díj-esélyesen nézhet maga elé, az mind az eddig lefolyt falusi-kolostori jövés-menések hiteléből jön össze. Abból, hogy biztos lábakon áll a kolostor, hogy jól látszódnak a békeidők teendői. A történet igaz, erről papírja is van a produkciónak (1996-ban hét szerzetest túszul ejtettek és megöltek Algériában - hogy kiknek a lelkén szárad a mészárlás, az nem nyert bizonyítást), de az ilyen (ön)igazolásoknak kevés keresnivalójuk van a mozikban. Ez a történet sem a papír miatt tűnik igaznak, hanem attól, hogy az eleje-közepe-vége kínálatból az eleje sok más kolostorkertre, a vége sok más vérzivatarra ráillik. A közepe pedig a filmkészítés magasiskolája, aminek a hattyúk sem tesznek keresztbe.

A kísérleti jellegű szürreális művészfilm egy élete végére érő, vidéken élő idős ember története, akinek halála előtt megjelenik elhunyt felesége és fia szelleme. Bunmi bácsi velük készül utolsó útjára a dzsungelbe... A természetfeletti keresésének, a láthatatlan láttatásának dicsérete ezzel nem ért véget a tengerparti városban: hazai pályán egy francia film, a Des hommes et des dieux kapta a jelentőségét tekintve kettes számú cannes-i elismerést, azaz a nagydíjat. Xavier Beauvois alkotásának címe kétféleképp is fordítható: Emberek és istenek, illetve Embereké és isteneké. A nemzetközinek tekinthető angol változat kiötlői ez utóbbi jelentést választották: Of Gods and Men. Nem ok nélkül, hiszen a mű alapjául szolgáló dráma hitek és vallások, a kereszténység és az iszlám találkozásának világában, földiekhez és égiekhez tartozás feszültségében zajlott le 1996-ban, részben a nagyközönség szeme előtt. A film a maga eszközeivel viszont épp azt keresi, ami a lélek mélyén rejtve maradt. Hét trappista szerzetest raboltak el másfél évtizeddel ezelőtt az Atlasz hegységben lévő Tibhirine-ből, és két hónappal később kivégezték őket. Történetük utolsó szakaszát mutatja be a film. Mai napig vitatott kérdés, hogy a ,,felelősséget" vállaló algériai fundamentalista fegyveres csoport vagy az algériai hadsereg ,,balul sikerült" akciója miatt következett-e be a tragédia, melynek a béke, a más meggyőződésű emberekkel való tiszteletteljes együttélés, találkozás és párbeszéd apostolaiként ismert férfiak áldozatul estek. Kitartásuk, helytállásuk személyes döntés eredménye volt: egy mind ellenségesebb erőket mozgató világban is a szeretet evangéliumának tanúi akartak maradni. Ezt ismerték fel és vállalták hivatásukként. Közülük a legismertebb vezetőjük, Christian de Chergé volt, akinek alakját Lambert Wilson kelti életre a filmben. A Des hommes et des dieux-t mindössze két hónap alatt forgatták le egy több mint negyven éve elhagyott marokkói kolostorban, amelyet a film kedvéért úgy újítottak fel, hogy hasonlítson az eredeti helyszínre. Szeptemberben lesz a franciaországi premier. Hogy nálunk mikor válik láthatóvá az immár nagydíjas alkotás, s egyáltalán eljut-e hozzánk, az persze nem új keletű kérdés. Ismerve a hazai forgalmazók rogyadozó állapotát, nem csoda, hogy a tömegfilmek univerzumán kívülről egyre kevesebb érték jut el a mozikba, s ha igen, csaknem észrevehetetlenül. Példa erre a szintén hit és vallás mélyét firtató kérdésekről szóló, Camino című spanyol film, amely hiába gyűjtött be szekérderéknyi elismerést és okozott rendkívüli visszhangot hazájában, nálunk elvétve bukkan fel, szinte csak egy-egy előadás erejéig. Xavier Beauvois alkotása a cannes- i nagydíj mellett a hazai filmes vizeken és szárazon egyaránt egzotikus érdekességnek számító, amúgy 1974 óta működő ökumenikus zsűri elismerését is elnyerte, többek közt érzékletes szépségéért, a meggyilkolt szerzetesek életáldozatának, a békéért vállalt művük hiteles bemutatásáért.

Magyar kurír oldalon: Xavier Beuvois ,,Emberek és istenek" című filmje Link

/Sajnos a teljes film nincs fönt az Interneten/
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 248 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1293
  • e Hét: 2372
  • e Hónap: 15810
  • e Év: 218723
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.