Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/40 oldal   Bejegyzések száma: 394 
csodálatos elixír: fokhagyma és citrom keveréke
  2021-03-05 20:36:17, péntek
 
  Recept: Oroszné Irénke, Oroszlány
.......


Recept itt olvasható Link

Érrendszeri meszesedés ellen és általános egészségi állapot, immunrendszer erősítésére kiválóan alkalmas a könnyen elkészíthető, ízletes gyógyhatású szer.
Amikor a testben érszűkület tünetei jelentkeznek, akkor emögött általános meszesedés tapasztalható, ekkor javít állapotunkon ez a csodálatos elixír.
- Ezután leszűrjük és befőttesüvegbe öntjük, hűvös helyen, kamrában, vagy hűtőszekrényben tároljuk.
...... ........

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Mi kerüljön az asztalra nagyböjtben
  2021-02-23 11:46:31, kedd
 
  Receptgyűjtemény 40 +1 ötlettel
A gyűjteményben 40 +1 kipróbált recept olvasható, tisztelendő asszonyok ajánlásával.

Link Link

...... ........

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Finom sztrapacsak fotók
  2021-02-19 16:58:24, péntek
 
  ......







.........

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Könnyű sajtfánk
  2021-02-01 18:48:28, hétfő
 
  .........



A tésztához
2.5 dl tej
10 dkg vaj
15 dkg finomliszt
1 kávéskanál só
1 késhegynyi fehér bors
4 db tojás
10 dkg gruyére sajt (vagy comté)

A tetejére
1 db tojássárgája
5 dkg gruyére sajt (vagy comté)

Elkészítés
A tésztához
A tejet a vajjal egy tálban felforraljuk.
Ha a tej felforrt, akkor elzárjuk alatta a lángot, és a sóval, borssal elkevert lisztet hozzáadjuk. Gyors mozdulatokkal addig kavarjuk a tésztát, amíg teljesen homogén nem lesz, és elválik az edény falától.
A masszát félretesszük kicsit hűlni, majd egyenként hozzáadjuk és elkeverjük benne a tojásokat.
Ha mind a négy tojást hozzáadtuk, akkor a sajtot belereszeljük a tésztába, és jól eldolgozzuk.
A tésztát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire diónyi nagyságú kupacokat nyomkodunk.
A tetejét megkenjük felvert tojássárgájával, majd reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt barnára sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
13 elegáns, mégsem túl drága fogás Bálint-napra
  2020-02-12 11:17:23, szerda
 
  Receptek Nosalty oldal Link  
 
0 komment , kategória:  receptek  
Szilveszteri és újévi malacságok receptekkel
  2020-01-02 11:30:51, csütörtök
 
  ...... .......


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Uborka saláta télire
  2019-08-06 13:30:15, kedd
 
  .....


...... .....


Hozzá valók:
uborka
víz
só ízlés szerint
cukor ízlés szerint
ecet ízlés szerint
kevés szalicil, vagy más tartósító
*
Az uborkát meghámozzuk, megmossuk, majd uborkagyalun legyaluljuk és steril üvegekbe töltjük hézagosan.
A vízzel elkeverjük a sót, cukrot, ecetet, majd egy kevés szalicilt (nem kell felforralni!). Ízlésünknek megfelelően tegyünk bele a hozzávalókból.
Felöntjük a lével és légmentesen lezárjuk. Már mehet is a polcra.

*
Uborkasaláta : 2.5 kg uborka megpucolva és legyalulva, 2-3 teáskanál só ezt összekeverem és egy órát állni hagyom.
Felöntölé: 2.5 liter viz , másfél dl ecet 10 %-os, Eredeti recept szerint 3-4 kanál cukor (én ezt kihagytam igy diabetikus) és egy teáskanál tartósitó. Az uborkát a sós vizből kinyomkodom,nem nagyon lazán. Ezután üvegekbe rakom és felöntöm a felöntő lével amiben a tartósitó már feloldódott. Felhasználáskor adok hozzá cukrot vagy édesitőt. Tél folyamán ugy készitem el mint nyáron.

Még több recept a savanyúságok eltevésére Link

Faluvégi oldalon Link

Juci konyha receptje Link
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Uborka leves recept
  2019-07-12 21:42:41, péntek
 
  Sok recept leírása Link  
 
0 komment , kategória:  receptek  
7 szuper húsétel a hétvégére
  2018-12-21 16:04:12, péntek
 
  7 szuper húsétel a hétvégére Receptek leírása Link  
 
0 komment , kategória:  receptek  
Itt a forralt borozás szezonja.
  2018-11-27 11:52:59, kedd
 
  Itt a forralt borozás szezonja. Adventi vásárban vagy a hideg téli estéken jól jön egy bögre forralt bor. Most hoztunk nektek egy tuti receptet is hozzá!
...... ......


Hozzávalók:
0,7 l száraz vörösbor
0,3 liter víz
2 dl kreolszirup
Melegítsd a bort a vízzel 80-90 fokosra, hogy az alkoholtartalma megmaradjon. Húzd le a tűzről, és mérd hozzá a szirupot. Keverd össze és fogyaszd egészséggel!
*
- A kreolszirup elkészítése:
,5 l víz
40 dkg cukor
1 cs. szegfűszeg
3 ek. szegfűbors
5 szem csillagánizs
4 szál fahéjrúd
1 db narancs leve és lehámozott héja
1 citrom lehámozott héja
Rakjuk fazékba a fűszereket, és mérjük rá a vizet. Tegyük a tűzre, és forrás után közepes lángon főzzük tovább. Közben hozzáadjuk a citrom és a narancs vékonyan lehámozott héját. Innentől nincs más dolgunk, mint 1 órán át főzni. Az édes szirup leszűrve, hűtés nélkül 1 évig eláll.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/40 oldal   Bejegyzések száma: 394 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 90
  • e Hét: 1169
  • e Hónap: 14607
  • e Év: 217520
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.