Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/34 oldal   Bejegyzések száma: 334 
Győzelemmel kezdtek a lányok
  2010-08-31 22:41:21, kedd
 
  Az olimpiai bajnok legyőzésével kezdtek női pólósaink




A magyar női vízilabda-válogatott bemutatkozó mérkőzésén végig vezetve, legyőzte 9-8-ra Hollandiát, így fontos győzelemmel kezdte szereplését a horvátországi Európa-bajnokság B-csoportjában. Remekül kezdett a magyar női vízilabda-válogatott a zágrábi Európa-bajnokságon. Petrovics Mátyás együttese taktikus, okos játékkal verte meg Hollandiát.
Pedig a találkozó elején a játékvezetők rendesen megadták a ,,tiszteletet" az olimpiai bajnoknak. Az első negyedben a hollandok négyszer játszhattak fórban, mi egyszer sem. Mégis mi jutottunk kétgólos vezetéshez. Van Belkum ugyan szépített az első negyedben, a másodikban azonban ismét mi játszottunk jobban.
A 2. negyedben védekezésben mindkét csapat feljavult (mondjuk mi már az elsőben is jók voltunk...), így a nagyszünetre 4-2-es magyar vezetéssel vonulhattak a csapatok.
A 3..gyedben aztán a hollandok semmit sem tudtak kezdeni a magyarokkal. Szenzációsan játszottunk, s úgy tűnt, hogy már ekkor eldöntjük az összecsapás sorsát. 7-3-mal mentünk neki az utolsó negyednek, de a lányoknál ezután rövidzárlat következett be.
Szerencsére a hangsúly ezúttal a ,,rövid"-en volt. Mert bár az utolsó negyed első két percében három gólt is kaptunk, és egyre feljöttek a hollandok, meg tudott állni a lejtőn a magyar csapat.
Ebben persze közrejátszott, hogy Petrovics nagyon jókor kért időt - nem érdekelte, hogy nem vagyunk emberelőnyben -, érezte, hogy fejben helyre kell rakni a csapatot. folytatásban aztán már nem volt probléma, s bár ,,csak" egy góllal nyertünk, a végén már nem kellett izgulnunk.
Magyarország-Hollandia 9-8 (3-2, 1-0, 3-1, 2-5)
A magyar gólszerzők: Szücs 4, Bujka 2, Valkai, Keszthelyi, Kisteleki D. 1-1

,,TIPIKUS NŐI PÓLÓ" ,,Három negyeden keresztül nagyon jól vízilabdázott a csapatom, az utolsó játékrészben viszont nem ismertem rá a lányokra. Ekkor tipikus női pólót játszottak..." - összegzett az Eb honlapján Petrovics Mátyás szövetségi kapitány.
Valkai Ágnes, a válogatott egyik alapembere így látta:
,,Nem volt könnyű meccs, de bíztunk benne, hogy mi nyerünk. A védekezésünk tökéletes volt három negyeden át. A célunk az, hogy elsők legyünk a négyesünkben, s akkor közvetlenül az elődöntőbe jutunk." (MTI

 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Forró tea a látogatóimnak
  2010-08-31 13:52:42, kedd
 
  Minden kedves látogatümat megvendégelem teával és sütivel




Egészségetekre
 
 
1 komment , kategória:  blog partik  
Mai ebédem
  2010-08-31 13:07:59, kedd
 
  ... jó étvágyat az ebédhez..
Puszi Dr. Molnár Marika




Jaj de jó, ma nem kell főznöm
 
 
1 komment , kategória:  blog partik  
Tea története
  2010-08-31 11:45:50, kedd
 
  Tea története

...... ........


A legenda szerint a teaital úgy keletkezett, hogy a szél egy tealevelet fújt a kínai császár forró vizes csészéjébe. Írásban először az i. e. 3. században említik, egy kínai orvos javasolta a koncentrációs képesség javítására. Ekkor Szecsuán tartományban már mezőgazdasági méretekben termesztették a teát. Az egész országban az i. sz. 5. századra terjedt el, és exportja is ez idő tájt kezdődött - jellemzően más királyoknak szánt ajándékként hagyta el először Kínát, nem sokkal később pedig már kereskedelmi cserecikként használják.Európába portugál kereskedők hozták be a 16. században, a kávéval szemben elsődlegesen Angliában és Oroszországban hódított teret
...... .....


Mi a tea?
Ateanövény az örökzöld kamélianövények osztályába tartozik, finom, ellenálló és kiváló aromája van. Ez a növény a világ összes teaültetvényének alapja.
Alapvetően a nedves, meleg éghajlatot kedveli, de aromáját befolyásolja például a termőhely magassága, a talaj vagy a száraz és nedves időszakok váltakozása.
A tea minőségére a szüret és a feldolgozás is nagy hatást gyakorol. Általában a hajtás levélrügyét és az alatta lévő két fiatal levelet szedik le. A legtöbb helyen ezt máig kézzel végzik, a talajszinttől számított magasságtól függően évi 15-35 alkalommal. Minél zsengébbek a levelek, annál finomabb a tea. A különféle elnevezéseket a levelek nagysága adja - teásdobozokon látható például a Flowery Orange Pekoe (a levélrügy sodrott vége), az Orange Pekoe (az első kihajtott, zsenge levél) vagy a Pekoe (a második levél) elnevezés. A tealeveleket származási helyükön dolgozzák fel, és a kész tea kerül nemzetközi forgalomba.

 
 
1 komment , kategória:  receptek  
Teafélék - növényekből
  2010-08-31 11:37:13, kedd
 
  Teafélék - növényekből




Fekete tea
a tealevelek szárítását és sodrását követi a fermentálás, amely általában a kiterített, lyukacsos szalagon futó tealevelek meleg levegővel való átfújását jelenti. Ennek során, a hőmérséklettől és időtartamtól függően oxidáció indul be. A fekete tea fermentálása teljes oxidációval jár, ettől a levelek sötétvörös-feketéssé, az íz kesernyéssé, az illatanyagok intenzívvé válnak. Nevüket (Assam, Ceylon stb.) legtöbbször származási helyükről kapják

Sárga tea
gyártása, bár nagyon hasonló a zöld teákéhoz, egy kis, ám döntő lépésben mégis különbözik. A zöld teát szedés és fonnyasztás után stílustól, termőterülettől függően hosszabb-rövidebb ideig fonnyasztják, illetve váltakozva meleg, forró körülmények között lapogatják, sodorják. A sodrás-sütés ismétlődő színterei hozzák létre a kínaiul ,,zöld kiölésének" nevezett állapotot, amelyben minden, a teában jelen lévő enzim aktivitása megszűnik. A sárga teák esetében ez a lépés kimarad, helyette a jellemzően rügytea szedése után rövid sütés következik, amely csak a gyors enzimeket állítja meg. Ezzel a sütéssel mintegy elébe mennek a gyors fermentációnak, és átugorják a zöld teák sütés-sodrás, sütés-sodrás fázisait. A tea kezdeti sütése nem teremt végleges állapotot, csak ezután kezdődik a rügy enyhe simogatásra emlékeztető sodrása, párás melegben tartása, esetleges lassú gőzölése, dunsztolása. A hosszú ringatózással vegyített dunsztolás után a teát általában forró levegővel készre sütik-szárítják

Fehér tea
a növény tű alakú bimbóiból készül, melyek csak az évnek mindössze két napján, kora tavasszal, a bimbó nyílása után maximum 48 órával szedhetők, lehetőleg a hajnali órákban. A fehér tea rügyeit a leszedésük után bambuszszitára terítik ki, majd a napon éppen csak megfonnyasztják. Ekkor az oxidáció hatására kifehéredik. Közben többször átforgatják, hogy nedvességtartalma csökkenjen, majd kiszárítják. A kíméletes eljárás következtében a rügyek cellafalai megmaradnak, ami a tea jótékony hatását növeli. A teaitalra jellemző az édeskés utóíz.

Vörös tea
Rooibos ('vörös bokor'): Dél-Afrikában élő vöröses növény, melyből főzeteket készítenek.
•Mézbokor (Honeybush): a rooibosszal rokon, szintén Dél-Afrikában élő növény, de annál kissé édesebb ízű.
•Lapacho: a brazíliai őserdőkben élő vörös vagy bíbor lapacho fa kérgének belső rétegéből készül, melyből sokféle gyógyhatású főzetet készítenek.

Gyümölcs teafélék
összefoglaló neve azon főzeteknek, melyeket a tealevelekhez hasonlóan más növényi levelek, főként gyümölcsdarabok, néha virágszirmok forrázásával és áztatásával állítanak elő, különösen azokra használatos, amelyek nem tartalmaznak koffeint - például csipkebogyótea.
•,,Gyógytea": Azokat a forrázatokat, amelyeket gyógynövényekből élvezeti teaként, betegségek megelőzésére, vagy egészségünk helyreállítására, gyógyítására használunk, gyógyteáknak nevezzük. Ezekből különböző betegségekre és személyre szabottan gyógyteakeverékeket is készítenek. A teacserjéhez semmi közük, csupán az elkészítés hasonlósága miatt hívjuk teának.

Züld tea
Bár a legtöbben csak akkor gondolunk gyógynövényekre, ha valami bajunk támad - hasgörcs, hasmenés, szorulás, álmatlanság vagy köhögés gyötör minket -, a gyógynövények más, hétköznapi helyzetekben is remekül hasznosíthatók. Például felfrissítenek. Amíg a hideg üdítők és a koffeintartalmú cukros italok csak átmenetileg érik el, hogy még a nyomasztó, fülledt melegben is friss és éber légy, a megfelelő gyógynövényekből elkészített teák akár egész napra megszüntethetik nyomottságodat. Azöld tea szerves része a több ezer éves keleti teakultúrának. Nem véletlenül, hiszen a zöld teának számos elengedhetetlenül fontos élettani hatása van, melyek egészségesebbé teszik a szervezetet. Nem csoda, hogy a keleti bölcsek olyan sokáig éltek, és halálukig megőrizték fizikai és szellemi éberségüket.
A zöld tea ugyanis véd a daganatos betegségek ellen, hiszen a benne lévő polifenolok erős vírus- és baktériumölők. Emellett akkor is hasznos lehet, ha szív- és érrendszeri betegségekben szenvedsz, ugyanis a polifenolok családjába tartozó csersavak a zsírsavak és a koleszterin felszívódását is gátolják. Csersavtartalmának köszönhetően pedig a benne lévő tein sokkal lassabban szívódik fel a szervezetben, mint a kávéból a koffein, így hosszan tartó frissességet biztosít anélkül, hogy erős szívdobogást vagy szédülést okozna.
FONTOS!!
A zöld teát sose fogyaszd forrón: ha langyosan iszod, biztos lehetsz benne, hogy hatványozva fejti ki jótékony hatásait. Egy nap lehetőleg igyál meg legalább egy litert, kis adagokra osztva, és a kúrát tartsd heteken keresztül, mert csak állandó fogyasztás mellett érzékelheted frissítő eredményeit

Mentatea
A menta a vietnami és a közel-keleti konyha nélkülözhetetlen, frissítő és pikáns ízű fűszere, melyet szinte minden ételbe becsempésznek. De nem csak a konyhában használják, hiszen finom íze mellett egészségügyi hatásai is igen fontosak a szervezet számára.
A népi gyógyászatban elsősorban jó epehajtóként, görcsoldóként, gyulladáscsökkentőként és szélhajtóként alkalmazzák, de helyi érzéstelenítőnek is remek. Teakeverékként elsősorban émelygés és hányás ellen érdemes inni, de nem szabad megfeledkezni friss, mentolos, hosszú távú felüdülést nyújtó hatásairól sem.
Mivel tisztítja a légutakat, és segíti a légzést, meleg, párás időben igazán nagy segítséget jelenthet. Teáját érdemes behűtve fogyasztani: mentolos, frissítő íze így még intenzívebben hat

 
 
0 komment , kategória:  Virágokról leírás  
Arab tea
  2010-08-31 11:25:26, kedd
 
  Arab tea

...... ........... ........... .........


A teafőzés nagy gondosságot igénylő, hosszas szertartás. A teakészítő, a csoport egyik tekintélyesebb tagja, állandóan ízlelgeti a főzetet: a kanálból szippant vagy a pohárba önt magának néhány cseppet. A tea fontos élvezeti cikk az araboknál
Videó link Link
 
 
1 komment , kategória:  receptek  
Hibiszkusz tea
  2010-08-31 11:18:32, kedd
 
  Hibiszkusz tea

...... ........... ........... ......


Az arab népek évezredek óta fogyasztják a hibiszkuszteát jó íze és áldásos hatása miatt.
A hibiszkusz nemcsak gyönyörű növény, számos gyógyhatással rendelkezik. Virágszirmából különleges aromájú gyógyteát készítenek. Az arabok úgy ívják, hogy KHARKADI.
Mi általában Egyiptomban szoktuk venni kilós kiszerelésben, de itthon is kapható szálas és filteres változatban is.
Kellemesen savanykás ízű tea, kiválóan oltja a szomjat. Magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, erősíti az immunrendszert, ezáltal csökkenti a szívbetegségek és a rák kialakulásának esélyét is, és a kutatások szerinte csökkenti a vérnyomást. Segíti az emésztőrendszer működését, enyhén vízhajtó köhögéscsillapító és köptető. Torokgyulladásra is alkalmazzák.
A hibiszkusz teája melegen és hidegen is fogyasztható. Engem az íze egy kicsit a meggyszörpre emlékeztet.
Kevesen tudják, hogy enyhülést hoz a nyári melegben, hiszen kiválóan hűti a szervezetet.
Reggel érdemes elkészíteni egy nagy kancsóval, és egész nap kortyolgathatjuk.

Elkészítés
Forraljuk fel 5 dl dl vizet, és merjünk bele 3 evőkanál szárított hibiszkuszvirágot. Ha felforrt és beleoldódott a sötétpiros lé, akkor hagyjuk egy kicsit hűlni. Szűrjük le az elázott szirmokat, majd ízlés szerint édesítsük kb. 5 evőkanál cukorral elkeverjük.
Ezt a sűrűbb kivonatot felöntjük még 1 liter hideg vízzel, palackba vagy kancsóba töltjük és hűtőbe tesszük.
 
 
1 komment , kategória:  receptek  
Magyar vízilabda csapat
  2010-08-30 20:44:23, hétfő
 
  Magyar vízilabda csapat

Magyar férfi vízilabda csapat



Hátsó sor: Beck György csapatvezető, Dr. Antal Gábor csapatorvos, Illés Roland gyúró, Benedek Tibor másodedző, Bundschuh Erik, Török Béla, Szécsi Zoltán, Mátéfalvy Csaba kapusedző, Madaras Norbert, Kemény Dénes szövetségi kapitány, Hárai Balázs, Varga Dénes, Kis Gábor, Szivós Márton
Első sor: Biros Péter csapatkapitány, Varga Dániel, Vámos Márton, Hosnyánszky Norbert, Nagy Viktor (hiányzik a képről: Zala György erőnléti edző)

Magyar női vízilabda csapat



 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
SOS Children 's Village SelO..
  2010-08-30 20:33:12, hétfő
 
  SOS Children 's Village Selo Lekenik Zágráb 2010 vízilabda EB




Áldott Zoltán , a tanács elnöke Ina , hivatalos partnere az Európai Vízilabda -bajnokság , és Perica Bukić elnöke, a horvát Vízilabda Szövetség elnöke , valamint a Szervező Bizottság az európai vízilabda -bajnokság Zágrábban jelképesen jelölni az együttműködés az alkalomból, hogy a vízilabda-Európa -bajnokság aláírásával egy labdát INA benzinkút Miramarska Street csütörtökön, augusztus 26.

Az eseményen részt vett Ratko Rudić , az edző a horvát vízilabda-válogatott , Renato ®ivković , ügyvezető igazgatója az Európa-bajnokság , Mariza Katavić , elnöke a horvát SOS Children 's Village Egyesület , Viąnja Tuąkan Krupić igazgatója, a horvát SOS Children 's Village , és a játékosok által a horvát vízilabda-válogatott . Az esemény is volt a humanitárius jellegű , mivel az INA akarat adományoz HRK 2 minden Eb- jegyet adtak el Ina válassza ki a benzinkutak az SOS Children 's Village Selo Lekenik .

Ebből az alkalomból Áldott Zoltán , a tanács elnöke Ina , rámutatott , hogy fontos az esemény : " Én vagyok kivételesen el, hogy mi van együtt mindössze három nappal a kezdete vízilabda-Európa- bajnokság , nagyon fontos esemény a város Zágráb és a horvát sport általában. Az érték még magasabb , mert én büszkén mondhatom, hogy úgy döntöttünk, hogy a bajnokság a humanitárius jellegű is . Eltekintve attól, hogy támogatja az INA horvát sport , mindig arra törekszik , hogy segítse azokat , akiknek segítségre van a legtöbb - a gyermekek . Ezért fogunk adományozni HRK 2 minden jegyet adtak el a benzinkutak , hogy a Children's Village Selo Lekenik és pártfogoltjainak . "

Az elnök a horvát SOS Children 's Village Egyesület Mariza Katavić megköszönte Ina annak nagylelkű támogatását : "Mi különösen örül , hogy ezzel a projekttel , az összekötő sport, Ina és az SOS Gyermekfalu , mi további elmélyítése a barátság és együttműködés is megkezdődött az Ina . Nevében a horvát SOS Children 's Village büszkék vagyunk , és megtiszteltetés , hogy minket választott Ina egy humanitárius szervezet , amely az INA létrehozott együttműködést ", és rámutatott : " A szerelem a sport egyik alapvető jellemzőit is táplálja a gyermekeink , amely szintén megerősítette a számos tevékenységet már nem végző tartozó SOS Gyermekfalu és az SOS Ifjúsági ház a kezdetektől fogva a munkánkat . "

Kísérők is foglalkozik Perica Bukić , aki rámutatott :
" Ahogy vízilabda- óta van jelen a szívében minden polgára hazánkban évtizedek óta INA mélyen gyökerezik Még azt is mondom Horvátország történetének keresztül jelenléte az utak mentén a városaink végig autópályán , hanem autópályákat külföldön . Saját módon , mind a vízilabda és az INA szimbólumai a mozgás , erő és állandósági minőségű. Azt is látni egy kis szimbolika a mai kis ünneplés . Előtt három nappal az Európa-bajnokság a fővárosban , hoztunk a horvát vízilabda- hajó az oldalunkon partnere, az INA , hogy töltse fel a tartályt egy hosszú és sikeres utat a közelgő versenyre . Ezen kívül , mi is ennek a humanitárius és oktatási tett , mert együttesen segítik a gyerekeket az SOS Children 's Village Selo Lekenik . "

 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
vízilabda EB 2010 Zágráb
  2010-08-30 19:20:57, hétfő
 
  vízilabda EB 2010 Zágráb
Az Eb programja
2010. augusztus 27. 12:37

A férfiaknál két hatos csoportban zajlik az Eb első szakasza
Oldal nyomtatása Szövegméret növelése Szövegméret csökkentése
Vasárnap kezdődik és szeptember 11-én, szombaton ér véget a 29. férfi és 13. női vízilabda Európa-bajnokság Zágrábban, ahol mindkét magyar válogatott érdekelt.

A csoportbeosztások: férfiak:
A csoport: Montenegró, Horvátország, Olaszország, Románia, Spanyolország, Törökország
B csoport: Szerbia, MAGYARORSZÁG, Németország, Görögország, Oroszország, Macedónia
A csoportbeosztások: nők:
A csoport: Oroszország, Horvátország, Görögország, Olaszország
B csoport: Spanyolország, MAGYARORSZÁG, Hollandia, Németország

A teljes program: Férfiak
Magyarország - Németország 10:8
Szerbia - Magyarország 6:9
09.01 Magyarország - Görögország
09.03 Magyarország - Oroszország
09.05 Magyarország - Macedónia

A teljes program: Nők
08.31 Hollandia - Magyarország
09.02 Spanyolország - Magyarország
09.04 Németország - Magyarország

 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
     1/34 oldal   Bejegyzések száma: 334 
2010.07 2010. Augusztus 2010.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 957
  • e Hét: 2036
  • e Hónap: 15474
  • e Év: 218387
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.