Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/53 oldal   Bejegyzések száma: 525 
Boldoggá avatás: a Vatikán ...
  2011-04-30 18:35:09, szombat
 
  Boldoggá avatás: a Vatikán fejet hajtott a népakaratnak
Frissítve: 2011.04.30. 11:40 Gír 24

II. János Pált az egyházi szabályokhoz képest túl gyorsan avatják boldoggá - állítja egy újságíró.
Hatalmas, de könnyű munka volt II. János Pál boldoggá avatásának előkészítése. Így zárult le hat év alatt. Életének, pápaságának nem léteztek ismeretlen oldalai. Karol Wojtylát a lengyel titkosrendőrség 1949 óta megfigyelte, II. János Pál szolgálata a világ szeme előtt zajlott. Rendkívüli és tiszta ember volt"- hangoztatta Tosatti.
Szerinte a kanonizációt már II. János Pál temetésén sejteni lehetett. Nem a szentté avatást sürgető Santo subito! feliratú transzparensek, hanem a gyászmisét celebráló Joseph Ratzinger bíboros szavai miatt. A bíboros úgy fogalmazott, hogy II. János Pál máris az Atya házában van, és kezével az égre mutatott. A hittani kongregáció volt vezetője II. János Pál első számú bizalmasa volt.
Nem mindenki helyeselte a Vatikánban, hogy II. János Pált az egyházi szabályokhoz képest túl gyorsan avatják boldoggá - jelentette ki az MTI-nek a Vatikánnal foglalkozó olasz újságírók vezéralakja Marco Tosatti, a La Stampa című napilap vatikanistája.
Rómát nemcsak a zarándokok, az újságírók is ellepték, és a vatikanistáknak kiemelt szerep jut. Hiszen pápa több mint ezer éve nem avatta boldoggá közvetlen elődjét.
Tosatti hangoztatta, hogy II. János Pál az egyházat is bátran irányította. Elsőként lépett fel a papok által elkövetett szexuális visszaélésekkel szemben. A vatikáni bankot (IOR) érő botrány idején leváltotta Paul Marcinkus bíborost és a pénzintézetet világi szakértőre bízta.
Orbán Viktor hivatalos kormánydelegáció élén részt vesz holnap Rómában a pápa boldoggá avatásán - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. Orbán Viktor az olasz fővárosból Palermóba utazik, ahol az Európai Néppárt észak-afrikai helyzettel foglalkozó rendezvényén tart előadást több kormányfő társaságában

Megnyitották II. János Pál pápa sírját
Megnyitották pénteken II. János Pál pápa sírját, és koporsóját a Szent Péter-bazilika kriptájába, Szent Péter sírja elé vitték. A szertartást a bazilika főpapja, Angelo Comastri bíboros vezette, de jelen volt Tarcisio Bertone bíboros, a Vatikán államtitkára is.Vasárnap, a néhai katolikus egyházfő boldoggá avatásának napján, a koporsót korán reggel a pápai oltár (főoltár) elé helyezik át, ahol a hívek leróhatják tiszteletüket. A ceremónia után a koporsót a bazilika második oldalhajójában található Szent Sebestyén-kápolnába viszik, amelynek restaurálását nemrég fejezték be - közölte Rómában Federico Lombardi vatikáni szóvivő. Lombardi elmondása szerint a lengyel származású egyházfő sírját fedő márványlapot Krakkóba szállítják, és egy II. János Pál tiszteletére épített új templomban fogják majd kiállítani.

Kiállítják II. János Pál vérét
A 2005-ben elhunyt katolikus egyházfő vérét egy különleges fiolában állítják ki a vasárnapi boldoggá avatási ceremónián - közölte a Vatikán.
A lengyel származású néhai pápától halála előtti utolsó napjaiban vettek vért, az ezt tartalmazó négy fiolából kettőt a volt egyházfő személyi titkára, a másik kettőt pedig a Vatikán őrzi. A katolikus egyház szerint a néhai pápa vére és hajszálai hivatalos ereklyének minősülnek, így a fiolákból egyet a hétvégén tartandó boldoggá avatási szertartáson is közszemlére tesznek.
A Vatikán közleménye szerint a néhai pápa vérét egy különleges ereklyetartóba helyezik, ezt állítják ki a ceremónián. A vasárnapi ünnepélyre több mint 50 államfőt, illetve több százezer hívőt várnak a Vatikánba. A katolikus egyház azt követően kezdeményezte II. János Pál boldoggá avatását, hogy a vatikáni hatóságok jóváhagytak egy csodát, mely a néhai pápához kötődik. A katolikus egyház előírása szerint a szentté avatáshoz ezenkívül még egy csodának kellene a 27 évig hivatalban lévő vallási vezető nevéhez kötődnie.

Kevesebben érkeznek II. János Pál boldoggá avatására
Sokan mondják le korábbi szállodafoglalásukat, és nem mennek el Rómába II. János Pál pápa boldoggá avatására részben a japán földrengés és cunami, részben a líbiai katonai akciók miatt.
Az olasz főváros vezetői nagyjából fele annyi résztvevőre számítanak, mint amennyit korábban a Vatikánba vártak. A május elsejei ceremónián 1,2-1,3 millió ember vesz majd részt, de ebben benne vannak a helyi érdeklődők is - idézte a Corriere della Sera napilap a város főpolgármester-helyettesét, Mauro Cutrufót. Cutrufo - aki a város idegenforgalmáért is felelős - azt mondta, hogy a vatikáni Szent Péter téren körülbelül 300 ezer ember fér el, a többiek óriáskivetítőkön figyelhetik az eseményt a Circus Maximus és a Piazza San Giovanni környékén. A boldoggá avatás a szentté avatási eljárás egyik állomása. Giuseppe Roscioli a római szállodaszövetség elnöke azt mondta, sokan a japán földrengésre és cunamira, illetve a líbiai katonai beavatkozásokra hivatkozva mondják le foglalásukat. Leginkább japánok, amerikaiak és délkelet-ázsiaiak maradnak otthon, annak ellenére, hogy korábban jelezték, elmennek a boldoggá avatásra.

Boldoggá avatják II. János Pált
XVI. Benedek pápa megtörténtnek ismert el egy elődje, II. János Pál közbenjárására bekövetkezett csodát, s ennek alapján elrendelte a 2005-ben elhunyt egyházfő boldoggá avatását.
ceremóniát, amelyre több százezer zarándokot várnak, május 1-jén maga a pápa fogja elvégezni Rómában.

A boldoggá avatás a szentté avatás előtti utolsó állomás. Ahhoz, hogy valakit szentté nyilvánítsanak, két, a személyéhez köthető csoda kell.

Miután a II. János Pál temetésén részt vevők skandálva azonnal szentté avatást kértek, XVI. Benedek néhány héttel elődje halála után megindította a szentté avatási eljárást, amely az egyház szokásai szerint általában az érintett halála után öt évvel szokott elkezdődni. Elrendelte ugyanakkor, hogy a vizsgálat legyen nagyon alapos, nehogy bármilyen kétség maradjon II. János Pál érdemei felől. A boldoggá avatást lehetővé tévő csodát a pápa azután ismerte el, hogy a Vatikán által összeállított, orvosokból, teológusokból, bíborosokból és püspökökből álló bizottság csodának minősítette Marie-Simon-Pierre francia apáca felépülését a Parkinson-kórból. Az apáca társnőivel az ugyancsak Parkinson-kórban szenvedő II. János Pálhoz fohászkodott, s két hónappal a pápa halála után egy reggel arra ébredt, hogy visszanyerte mozgásképességét, megfogalmazása szerint mintha újjá született volna. Bár korábban kétségek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy Marie-Simon-Pierre nővér betegségének diagnózisa helyes volt, a Vatikán szentté avatási kongregációja pénteki nyilatkozatában az áll, hogy a Szentszék által kijelölt orvosok "alaposan tanulmányozták az ügyet és arra a megállapításra jutottak, hogy a gyógyulásra nincs tudományos magyarázat
 
 
1 komment , kategória:  vallás  
Mai nap rózsája
  2011-04-30 15:07:13, szombat
 
 
........

 
 
1 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Évától anyáknapi kép
  2011-04-30 15:01:39, szombat
 
  Szia kedves Maroka!
Kellemes hétvégi napokat, nagyon boldog szeretetben eltöltött Anyák napját kívánok! Puszi, Évi

.....


Válasz a Ning oldalon
 
 
1 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Komjáthy Jenő: Anyámhoz
  2011-04-30 14:58:08, szombat
 
  Komjáthy Jenő: Anyámhoz

Beszélj, anyám! Szavad a szív zenéje,
Szivedből szeretet s élet szakad;
Nappalodik a szenvedélyek éje,
Meleg sugárként ömlik szét szavad.
Buzdíts a jóra, ójj a küzdelemben,
Szeretni, hinni ó, taníts meg engem!
Szivedbe Isten lelke költözött...
Áldott vagy te az asszonyok között!

Ragyogjon arcod és ne sírj miattam!
Bár most levert és bús vagyok,
Lesz még idő - ne félj! - midőn dicsőség
Övedzi majd e büszke homlokot!
Te csak szeress, ne legyen semmi gondod,
Vigasz legyen szavad, bár feddve mondod
És drága könnyeiddel öntözöd!...
Áldott vagy te az asszonyok között!

Tenszíved az, mi téged fölmagasztal,
Virágok nyílnak lábaid nyomán,
Termő rügyet bocsát a sziklapadmaly,
Amerre jársz mint égi látomány:
S hol szebb világok tiszta üdve támad,
Te oda szállsz. Kivívtad koronádat,
Körötted minden fénybe öltözött...
Áldott vagy te az asszonyok között!

Üdvöz légy, jó anyám! Malaszttal teljes
Szivedhez járul boldogan fiad.
Szivem remeg, mert üdvössége teljes,
Szivem zokog, de az öröm miatt.
Ó, mert áldás nő az áldás helyén:
Áldott vagyok, méhed gyümölcse, én!
Várnak reánk nem ismert gyönyörök...
Áldott vagy te az asszonyok között!


 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Takács Irén: Az édesanya
  2011-04-30 14:56:47, szombat
 
  Takács Irén: Az édesanya

Ha beteg vagy, fáradt,
És ha gyötör a bánat,
Betakar, vigasztal,
Megveti az ágyad.

Szeresd ezért nagyon
Az édesanyádat!
Sokszor bizony rossz vagy,
Talán nem is láttad

Mikor a két szemén
Könnyek vontak fátylat.
Tiszteld ezért nagyon
Az édesanyádat!

Ő mindig gondol rád,
Megvarrja a ruhád,
Egész nap dolgozik,
Késő estig fárad.

Tiszteld, szeresd ezért
Az édesanyádat!
Gondolj mindig arra,
Hogy a legdrágábbat

Addig kell szeretni,
Míg melletted állhat.
Tiszteld, szeresd ezért
Az édesanyádat!
.
 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Májusban....
  2011-04-30 14:49:33, szombat
 
  Májusban.... Ismeretlen szerző
2009. május 3.

Májusban van a legszebb nap,
Ez az első vasárnap!
Májusban ünnepeljük az anyákat,
Kik életet adtak a Világnak.

Májusban már jó az idő,
Úgy ölözhetünk, ahogy illő!
Május első vasárnapján,
Ünneplőben köszöntjük édesanyánk!

Májusban csak őket éltetjük,
Nekik köszönhetjük születésünk.
Májusban meglepünk minden édesanyát,
Hiszen tudjuk, értünk az életét adná!

Májusban egy napra szebb az élet,
Együtt sírunk és nevetünk véled!
Májusban megmutatjuk, mennyire szeretünk,
Mert már értjük, neked adjuk majd az életünk!




 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Dal Anyának
  2011-04-30 13:58:04, szombat
 
  Dal Anyának
Bakos Erika

Még a nap is szebben ragyog,
gyermekmosolyra nyílik a szív,
legyen áldott és szép a napod,
szerető karom ma ölelésre hív.

Szeretetfény töltse meg lelked,
kertek alatt tiéd a virágzó rét,
fájdalmam és örömöm is átéled,
örökké érezd a szívem melegét.

Lélekdalommal érkezem hozzád,
arcodon egy könnycsepp gördül,
csakis én látom fényes glóriád,
mikor a dal szívemből felcsendül.


 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Ancsu Anyáknapi írása
  2011-04-30 13:51:15, szombat
 
  Drága kis Angyalkáim!
Köszöntöm az Édesanyákat a Nagymamákat Dédimamákat. Mindenkit,akik köszöntik Édesanyjukat és azokat is akik megemlékeznek drága eltávozott Édesanyjukról.
Május első vasárnapján köszöntjük minden évben az édesanyákat, nagymamákat, dédmamákat. Megköszönjük a sok szeretetet, gondoskodást, mellyel születésünk óta körbevesznek, elhalmoznak minket. A legapróbb kisgyermekkortól a felnőttkorig ez a nap különlegessé válik, hisz minden ember szívében első helyen az édesanya áll. Az anyák jelenléte, munkája mindannyiunk életének része. Ma is, amikor a hétköznapok feladatai, nehézségei kemény próba elé állítják az embereket. Rohanva éljük napjainkat, de egy biztos pontot jelenthet, ha édesanyánkat meglátogatva néhány percre mellé ülünk. Sohasem feledkezhetünk meg róluk, erről szól ez a tavaszi vasárnap!
Már régóta ünnepli a világ az édesanyákat. Az ókori Görögországban is kineveztek a megújulás, a tavasz ünnepén az anyák tiszteletére egy napot. A történelem során később is voltak anyákat köszöntő ünnepek. A philadelphiai Anna Sarvis nevéhez fűződik az anyák napjának hivatalos ünneppé tétele, amely 1914 óta az Egyesült Államokban is nemzeti ünneppé vált. Nem sokkal később Európában is elterjedt, így nálunk is, 1925 óta évről évre megünnepeljük. A legdrágább ajándék sem pótolhatja azt a szeretetet, megbecsülést, amellyel tartozunk az édesanyánknak! A gyerekek dallal, versekkel, maguk készítette kis ajándékokkal, mi felnőttek törődéssel, virággal köszöntsük a számunkra legfontosabb embert e napon!


Mindenkinek nagyon boldog Anyák napját, illetve Anyák napi köszöntést kívánok, Angyali szeretettel: Ancsuka




 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Ámon Ágnes: Anyák napjára
  2011-04-30 13:47:08, szombat
 
  Ámon Ágnes: Anyák napjára /Ancsutól kaptam


Ébresztem a napot,
hogy ma szebben keljen
Édesanyám felett
arany fénye lengjen!

Ébresztem a kertet,
minden fának ágát
bontsa ki érette
legszebbik virágát!

Ébresztem a rigót,
s a vidám cinegét,
dalolja mindegyik
legszebbik énekét!

Ébresztem a szívem,
forróbban dobogjon
az én édesanyám,
mindig mosolyogjon!

 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Édesanyám
  2011-04-30 13:21:02, szombat
 
  Édesanyám
Szerző ismeretlen

Sebesen száll a felhő az égen
Nem láttalak édesanyám régen.
Ha én szállni mint a felhő tudnék,

Édesanyám csak tehozzád szállnék.
Tavasz lesz már, a hó kezd elmenni,
Be szeretnék kék ibolya lenni.

Kivirítnék az anyám kertjében,
Hadd tűzne fel dobogó keblére.
Sem felhő, sem ibolya nem vagyok,
Elhagyatott árva gyermek vagyok,

Messze van az édesanyám háza,
Csak búsulok, sóhajtok utána.


 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
     1/53 oldal   Bejegyzések száma: 525 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 525 db bejegyzés
e év: 4538 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 247
  • e Hét: 1326
  • e Hónap: 14764
  • e Év: 217677
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.