Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/39 oldal   Bejegyzések száma: 385 
Mivel és miből készítik az ostyákat?
  2019-02-28 19:15:32, csütörtök
 
  Mivel és miből készítik az ostyákat?
...... ........... .....


Az elmúlt évszázadokban Magyarországon a kántor, a sekrestyés vagy a harangozó (néhány helyen a feleségük) feladata volt az ostyasütés, amit kis ostyasütő vasakkal oldottak meg. Ma már a Fő egyházmegyei Ostyaellátó sütőüzemei készítik vízből és búzalisztből a kovásztalan lapos kenyeret.
...... ........... .....


*
Jobb esetben napi szinten vesszük magunkhoz, de vajon tudjuk: hogyan és miből készül a szentáldozás ostyája? Krisztus teste. Az ostya magyar vízből és lisztből készül az egyházi előírásoknak megfelelően, méghozzá itt Ferencvárosban. Hol máshol! Eggyel több ok, hogy miért szeressük kerületünket. Kezdetben az Örökimádó nővérek és a Kalocsai Iskolanővérek is részt vállaltak az ostyakészítésben. Ma már világiak sütik ki-változatlan lelkesedéssel.
A Haller térnél, a Szent Vince templom mellett van egy kis kőház, ebben működik a titokzatos nevű Fő egyházmegyei Ostyaellátó, egy kicsi masszív vasajtó mögött. Sima felületű és mintás (feszületes, bárányos) ostyákat egyaránt készítenek, kicsit és nagyot, sőt még gluténmentest is. Ami drágább, mert külföldről kell behozni és folyamatosan változik az árfolyama. Áfát is számolnak hozzá. Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb egy ostya, annál gazdagabb mintázatú.
- Az ostyákat gondos kezek 100-as, 50-es és 25-ös rudakba csomagolják és postán küldik ki az Esztergom-Budapesti, Váci és a Székesfehérvári Egyházmegye templomainak és intézményeinek. Egyesével átszámolják és kiválogatják őket. 2005-ben nagy teljesítményű sütő és vágógépeket kaptak.
Ezentúl, ha a Haller-parkban járunk, sétálgatunk (most ősszel érdemes-legalábbis a nappali órákban), mindig gondoljunk a kis ostyasütő üzemre, ahol 1951-től készítik mindennapi kenyerünket.
Minden ostyának megvan a maga története: a Bonum TV adta hírül, hogy Ferenc pápa egy argentin rabnő által készített és neki ajándékba elküldött ostyákkal misézik. Mi is gondoljunk börtönben ülő embertársainkra!
Elgondolkodtató és szimbolikus az is, hogy milyen egyszerű alapanyagokból készül ,,Krisztus teste"... Vízből és lisztből. Egyszerű és tiszta, mint a gyermeki hit. Mint Krisztus Urunk maga.
A szent kenyér hozzátevői minden háztartásban megvannak - bár a tiszta víz nemsokára hiánycikk lesz. És a tiszta hit?
A megtért argentin rabnő példáját követve mi is süthetnénk otthon, kis konyhánkban ostyát templomunknak és aztán eljöhetnénk személyesen Érte, hogy megízleljünk egy valóban mennyei étket.

Gémesi Gábor
Ők és így készítik az ostyát, köszönet érte:
A BONUM TV híre:

 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Assisi Szent Klára a szegénységről
  2019-02-28 19:02:20, csütörtök
 
  február 26, 2019
Bizonyos vagyok abban, hogy szilárd hittel hiszed és tudod, hogy a mennyek országát csak a szegényeknek ígérték, és az Úr másoknak nem adja, csak a szegényeknek. Ha ugyanis e világ dolgait szereti valaki, elveszíti a szeretet gyümölcsét. Nem szolgálhatunk Istennek és a Mammonnak: mert vagy az egyiket szeretjük és a másikat gyűlöljük, vagy az egyiknek szolgálunk, és a másikat megvetjük. Azt is tudod, hogy a ruhátlan nem egyesülhet azzal, aki föl van öltözve, és a gazdagon öltözött nem harcolhat a ruhátlannal, mert ruhájánál fogva megragadható, s így azonnal földre teperik. Fényűzően élni ebben a világban, és a másikban Krisztussal uralkodni, nehéz dolog: könnyebb ugyanis átmenni a tevének a tű fokán, mint a gazdagnak bemenni a mennyek országába."
...... ........... ........... .....


*
Megjegyzésem: "Lélekben szegény az - az ember, akinek sok pénze van."
A szegény asszony két fillérje. Márk - fejezet 41,42,43
Ezután leült szemben a kincstárral és figyelte, hogy dob a nép pénzt a perselybe. Sok gazdag sokat dobott be. 42 De aztán jött egy szegény özvegy, s csak két fillért dobott be. 43 Erre odahívta tanítványait, s így szólt hozzájuk: ,,Bizony mondom nektek, ez a szegény özvegy többet adott mindenkinél, aki csak dobott a perselybe. 44 Mert ők a feleslegükből adakoztak, ez pedig mindent odaadott, ami csak szegénységétől telt, egész megélhetését."
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Az Eucharisztia olyan téma, ami összeköt, és nem elválaszt
  2019-02-28 18:47:49, csütörtök
 
  Erdő Péter bíboros, prímás február 19-én az M1 közszolgálati csatorna Ma este című műsorának vendége volt, ahol a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiről is beszélt.
...... ........


Jó alkalom a nyitásra és a tanúságtételre a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. Az M1 közszolgálati hírcsatorna Ma este című műsorában Erdő Péter bíborost, prímást, Esztergom-budapesti érseket arról kérdezték, mivel tudja a Katolikus Egyház megszólítani a világot a 21. század második évtizedének végén.
,,Reménykedünk abban, hogy a jövőre esedékes Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus üzenete a társadalom minél szélesebb rétegeihez jut el" - fogalmazott Erdő Péter. Kiemelte, hogy különleges hangsúlyt kap majd a nyitónap (2020. szeptember 12.), ami az elsőáldozás vasárnapját megelőző szombatot jelenti. Már itt szeretnének mindenkihez szólni, nem hívőkhöz, más vallásúakhoz egyaránt. Ezzel is beteljesítve a Kongresszus jelmondatát, mely így hangzik: ,,Minden forrásom belőled fakad" - Ez a mondat a zsoltár szerint a jeruzsálemi templomról szól. ,,Az az élő víz, ami onnan fakad, nem áll meg a templom küszöbénél, hanem kiárad a világba. Ezen a szombati napon vendégül szeretnénk látni rászoruló emberek százait és ezreit, lehetőség szerint minden magyar püspöki székvárosban. Nem csupán úgy, hogy kész csomagokat osztunk ki nekik, hanem asztalhoz ülünk, együtt étkezünk velük. Ahogy Jézus is közénk jött, velünk étkezett, és asztaltársunk lett" - hangsúlyozta Erdő Péter bíboros.
A beszélgetés során kitért arra is, hogy lovári nyelvű mise készül a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Hazánkban 2006 óta van lovári nyelvű Szentírás. Erdő Péter bíboros szerint ,,a lovári nyelvű Biblia bizonyíték arra, hogy ez a nyelv kellően érett és megszilárdult ahhoz, hogy a liturgiában vissza lehessen adni azt az árnyalt és gazdag tartalmat, amit ez megkíván". A bíboros 2017-ben mutatta be a lovári nyelvű Szentírást Ferenc pápának, aki ezt nagy örömmel fogadta.
Arra a kérdésre, hogy milyen üzenettel tervez nyitni a Katolikus Egyház a világ felé, Erdő Péter elmondta, az Eucharisztia nem olyan téma, ami elválaszt minket, hanem inkább összeköt, ha valóban a mélyére nézünk. Ez nem jelenti a hitelvi különbségek elkendőzését, de fontos tudni, ezek nem olyan jellegűek, amelyek szembefordítanának másokkal. Ez érezhető is az eucharisztikus kongresszusok utóbbi évtizedeinek hangulatán. ,,Régebben a jogos önérzet és a katolikus dac keveredett egymással. Most inkább azt mutatjuk meg, hogy mindenkit szeretünk, ugyanis van egy kincsünk, ami mindenkihez szól. A szeretet nyelvén próbálunk beszélni a társadalom felé. Ennek egy jó példája volt a tavalyi esztergomi tudományos konferencia is" - fogalmazott Erdő Péter.

Forrás: Iec2020.hu
Fotó: Ambrus Mária
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Útra kel a bátai Szent Vér-ereklye
  2019-02-28 18:41:40, csütörtök
 
  ...... .....


A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve körútra indul a bátai Szent Vér-ereklye a Pécsi Egyházmegye területén.
Krisztus vérereklyéinek tisztelete az Egyház történetének kezdetéig nyúlik vissza. A hagyomány szerint a Golgotán fölfogták és áhítattal őrizték a Megváltó oldalából folyó vér egy részét. A középkorban azután egyre fontosabb lett az Oltáriszentség kultusza, és az eucharisztikus csodák folytán az Oltáriszentségben megjelenő vért is ereklyeként kezdték tisztelni. Hasonlóan a bátai csodához, 13-14. századi vérző szentostyákról szerte a világban maradtak fenn írásos emlékek.
- A bátai Szent Vér-ereklyéről a legkorábbi adat a Thuróczi-krónikában (1488) maradt fenn, amely már országosan ismert relikviaként tünteti fel. Bővebb felvilágosítást ad az ereklyéről IV. Jenő pápa bullája, amely búcsút engedélyez az apátságnak. Ennek tanúsága szerint Zsigmond király azzal a kéréssel fordult a Szentszékhez, hogy ,,a Szent Benedek rend bátai monostorának, hol Krisztusnak csodálatos, az Oltáriszentségből kiömlő vére és néhány más ereklye van", búcsút engedélyezzen. A török pusztítás következtében végül az ereklye 1539-ben megsemmisült.
- 2017. szeptember 16-án, a bátai Szent Vér-búcsún Viliam Judák nyitrai megyéspüspök ünnepélyes keretek között adta át Udvardy György pécsi megyéspüspöknek a Garamszentbenedeken őrzött, Krisztus vérével átitatott szövetből leválasztott partikulát, így évszázadok elteltével újra jelen van a Szent Vér az ősi magyar kegyhelyen.
...... ........... ...........


2019-ben, az Eucharisztikus Kongresszus második előkészületi évében a Szent Vér-ereklyét körútra viszik a Pécsi Egyházmegyében.
Február 22. és március 1. között a tamási esperesi kerület fogadja az ereklyét: Iregszemcsére, majd Tamásiba érkezik; innen Pincehelyre, Simontornyára és Ozorára viszik. A húsvét előtti időszakban Pécsett - az öt nagyböjti vasárnapon egy-egy plébánián, a nagyhéten pedig a székesegyházban - helyezik ki az ereklyét. Május 18. és 25. között Máriagyűdön lesz a Szent Vér-ereklye, ahol 25-én tartják az egyházmegye elsőáldozóinak találkozóját.
A bátai Szent Vér-ereklye többi esperesi (pécsi, mohácsi, siklósi, komlói és szigetvári) kerületet is érintő körútjának részleteiről az egyházmegye honlapján folyamatosan hírt adnak.

Forrás: Pécsi Egyházmegye
Fotó: Loósz Róbert
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Minden a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról
  2019-02-28 18:36:43, csütörtök
 
  Húsz kérdés és válasz segít a készületben
2019. február 28. csütörtök, 11:14
Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban a második rész olvasható.
- Terveznek a főbb programokon túl lelkipásztori programokat?
- A főbb programokon túl a plébániákat is szeretnénk bevonni, valamint a templom falain kívül is evangelizálni utcai színpadokon, mint a 2007-es városmisszión. Szeretnénk a templomokat is egész héten nyitva tartani, az oda betérőket nem csak idegenvezetéssel várni, de evangelizálni is. Lesznek imák, szentségimádások, tanúságtételek, és minden, amit egy-egy közösség, egyházközség, szerzetesközösség adni tud hitéből, szeretetéből.

- Hol lesznek a szakmai programok?
- A szakmai programok kiemelt helyszíne a Hungexpo lesz. Hétfőtől péntekig (2020. szeptember 14-18.) mindennap lesz reggeli ima, tanítás, tanúságtétel, szentmise, ebéd és fakultációk.
- Tervezik a programokba bevonni az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye plébániáit is?
- Szerdára (2020. szeptember 16.) tervezzük a plébánialátogatások lehetőségét is, nyelvek szerint. Ez szép lehetőség lesz a megismerkedésre a magyarok és az idelátogatók között.

- Csak Budapesten lesznek rendezvények?
- A rendezvényhez kapcsolódó felkészülési események országszerte zajlanak, a jövő szeptemberi rendezvény programjai azonban a fővárosra és Esztergomra koncentrálódnak.
- Milyen kulturális eseményeket tartanak a kongresszus hetében?
Programok részletesen itt olvasható Link
- A kulturális programok véglegesítése még zajlik, de lesznek koncertek (a teljesség igénye nélkül például Csík zenekar, Szent Efrém Kórus, Moszkvai Patriarkátus Kórusa, 100 Tagú Cigányzenekar, komolyzenei koncertek a Zeneakadémián, keresztény könnyűzene), színielőadások, vetítések, kiállítások és sok olyan program, melyet az e hétre eső Ars Sacra Fesztivál keretében rendeznek meg.
- A kongresszus hetében szervezik meg 2020-ban az Ars Sacra Fesztivált?
- Igen, a fent említett programok közül is sok olyan lesz, melyet az e hétre eső Ars Sacra Fesztivál keretében rendeznek meg.
- Milyen eseményekre várják a fiatalokat?
- Az egész hétre várjuk a fiatalokat, de főként a rendezvény időszakának második felére koncentrálódnak a nekik szóló rendezvények, zenés programok, koncertek: csütörtök este közösségek szentségimádása a Szent István-bazilika előtt, pénteken ifjúsági est a Papp László Sportarénában. Ezeken túl is minden közös programra várjuk a fiatalokat.
- Lesz külön rendezvénye a családoknak?
- Terveink szerint lesz egy kiemelt nap a családokra fókuszálva, ennek helyszíne a Margitsziget.

- A gyermekeket milyen programokra várják?
- Koruktól függően a nyitó szentmisére, a családos napra, a ministránsokat a hétvégi találkozóra, a fáklyás eucharisztikus körmenetre és a zárómisére is a Hősök terére.
- Lesz-e a rendezvény idején körmenet?
- Igen, 2020. szeptember 19-én 17 órakor kezdődik a szentmise a Kossuth téren, majd ezt követően fáklyás eucharisztikus körmenet lesz a Hősök teréig.
- Hol lesz a záró szentmise?
- Szeptember 20-án 11 órától a Hősök terén lesz a Statio Orbis, azaz a rendezvényt lezáró szentmise.
- Készül esetleg külön énektár erre az alkalomra?
- Igen. Terveink szerint idén év végéig elkészül egy új énektár, de a kifejezetten a hét liturgiáin éneklendő darabokat külön füzetben is kiadjuk, hogy minél többen be tudjanak kapcsolódni az énekekbe.

- A közlekedést hogyan fogják megoldani?
- Természetesen az illetékes szolgáltatókkal egyeztetve keressük azt a megoldást, ami közlekedés szempontjából a leghatékonyabb lesz. A rendezvényen részt vevők számára szeretnénk a kedvezményes utazás feltételeit megteremteni, mind a fővárosiak, mind a vidékről érkezők számára. Az egyes helyszínek megközelítését a városon belül közösségi közlekedéssel javasoljuk, melyek járatsűrűségi igényét a BKK vezetésével előre egyeztetjük.
- A szálláslehetőségekről lehet már valamit tudni?
- Különféle szállástípusokat fogunk kínálni a szeptemberben induló regisztrációs felületen az egyszerűtől a 3-4-5 csillagos szállodákig, de fiatalok esetében néhány éjszakára a laticeles tornatermi szállást sem zárjuk ki.
- Ingyenesek lesznek a rendezvények?
- A kongresszuson való részvétel regisztrációhoz lesz kötve, melynek lesz egy regisztrációs díja. Cserébe egy zarándokcsomagot adunk, melynek része lesz a belépő, az ebéd, a közösségi utazási jegy, programfüzet, liturgikus füzet stb. Ennek a díja még alakul a felmerülő költségek függvényében. Emellett számos program ingyenes lesz.
- Kell majd regisztrálni az eseményekre?
- Igen, lesz olyan program, ami előzetes regisztrációhoz kötött, minden erre vonatkozó információ az Link honlapon elérhető.
- Kik segítik az előkészületet az egyházmegyékben, plébániákon?
- Folyamatos a kommunikáció és az együttműködés az egyházmegyék kommunikációs képviselőivel, valamint minden egyházmegyében van NEK-megbízott atya és majdnem minden egyházmegyében egy főállású munkatárs, aki segíti az előkészületet. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében a plébániákon és az iskolákban úgynevezett missziós küldöttek segítik az előkészületeket.
- Várnak önkénteseket a rendezvényre?
- Igen, jelentkezni lehet majd az iec2020.hu oldalon.
- Hol lehet tájékozódni a kongresszusról?
- Minden információ elérhető az iec2020.hu honlapon és a rendezvény Facebook-oldalán. IEC2020 kommunikációját YouTube-csatorna is segíti, frissítése tavasszal várható.
- Hogyan lehet hozzájutni az eucharisztikus kongresszussal kapcsolatos kiadványokhoz?
- Idén tervezzük a webshop létrehozását és elindítását. Addig a kiadványok mindegyike megrendelhető és átvehető a NEK Titkárságán. Érdeklődni lehet a tLink e-mail-címen.
.

Fotó: NEK Általános Titkárság
...... .....


Baranyai Béla/Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Fábry Kornél_misevilág  
Regisztrálni kell a csíksomlyói pápalátogatásra
  2019-02-28 18:27:17, csütörtök
 
  .........


Sajtótájékoztatót tartottak a Szentatya csíksomlyói látogatását előkészítő bizottság sajtófelelősei Kolozsváron, február 27-én. Oláh Zoltán, Bodó Márta és Veres Stelian mellett az eseményen jelen volt Böcskei László nagyváradi megyéspüspök is.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Miért vetünk keresztet?
  2019-02-28 18:18:19, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Fábry Kornél_misevilág  
Útravaló – 2019. február 28.
  2019-02-28 18:16:30, csütörtök
 
  Talán többen úgy gondolják, hogy nem baj, ha a február ilyen rövid, hiszen nem sok öröm van benne. Legalább múlik a tél, hiszen elfogytak a vitamintartalékok, és a nap, ha süt is, olyan gyenge, mint az ízét vesztett só. Jézus az evangéliumban mintha ebből a hangulatból indulna ki, amikor azt mondja: Ha megbotránkoztat, vágd le, vájd ki, hogy bemehess az életre. Ez a módszer valószínűleg ma nem lenne célravezető, mint ahogy Jézus korában sem volt az. Úgy annyira, hogy aki megcsonkította magát - bármilyen okból -, azt az Egyház elmarasztalta. Hiszen nem a félszeműek, sem a félkarúak közössége az Egyház, hanem azoké, akik előzőleg nyomorúságban éltek, és Jézus kihozta őket abból.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
7. évközi hét csütörtök 02.28
  2019-02-28 18:14:32, csütörtök
 
  OLVASMÁNY Sirák fiának könyvéből
Ne késsél megtérni az Úrhoz!
Ne hagyatkozzál vagyonodra, és ne mondd: ,,Bőven van mindenem a megélhetéshez!"
Ne kövesd ösztönös vágyaidat, és szíved bűnös kívánságait!
Ne mondd: ,,Ki erősebb nálam, vagy ki tudna fölém kerekedni?"
Mert Isten büntetése nem késlekedik!
Ne mondd: ,,Vétkeztem, és mi bajom lett?"
Mert türelmes ugyan az Úr, végül azonban megfizet!
A bocsánatot ne vedd oly biztosra, hogy bűnt bűnre halmozz!
És ne mondd: ,,Nagy az Úr irgalma, megbocsátja bűneim sokaságát."
Mert irgalmát könnyen váltja fel harag, és haragja eléri a bűnösöket.
Ne késsél megtérni az Úrhoz, és ne halogasd azt napról napra!
Mert váratlanul ér haragja, megsemmisít a megtorlás idején.
Ne törd magad igaztalan gazdagság után, mert mit sem ér az az Isten haragjának idején!
Ez az Isten igéje. Sir 5,1-10

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Mindentől el kell szakadnunk, ami bűnre visz.
.........


Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak:
Bizony mondom nektek: Ha valaki csak egy pohár vizet is ad nektek inni azért, mert Krisztuséi vagytok, megkapja érte jutalmát. Ha viszont valaki csak egyet is bűnre csábít a kicsinyek közül, akik hisznek bennem, jobb volna neki, ha malomkövet kötnének a nyakába, és a tengerbe vetnék.
Ha a kezed bűnre csábít, vágd le! Jobb csonkán bemenned az életre, mint két kézzel a kárhozatra jutnod, az olthatatlan tűzre. Ha a lábad csábít bűnre, vágd le! Jobb sántán bemenned az életre, mint két lábbal a kárhozatra jutnod. Ha pedig szemed csábít bűnre, vájd ki! Jobb fél szemmel bemenned Isten országába, mint két szemmel a kárhozatra jutnod, ahol a féreg el nem pusztul, és a tűz ki nem alszik.
Mindenkit tűzzel sóznak meg. Mert jó dolog a só; ha azonban a só ízét veszti, mivel ízesítik meg? Legyen bennetek só, és őrizzétek meg a békét egymás között.
Ezek az evangélium igéi. Mk 9,41-50

Imádság
Megváltó Krisztusunk! Egységre hívtál minket, mint ahogy te is egy vagy az Atyával. Olyan egységre, amelyben szeretet, egyetértés és önzetlenség uralkodik. Olyan egységre, amely örömet és boldogságot szül. Kimondhatatlan a hálánk, Urunk, hogy részünk lehet benned és a te szeretetedben, amellyel vagy irántunk, amelyet meg sem érdemlünk! Tarts meg ebben az egységben, ne hagyd, hogy a bűn újra visszataszítson minket a szeretetlen, önző világba, ahol csak széthúzás és az egymástól való eltávolodás vár ránk! Segíts nekünk, hogy azok közül, akik még rabjai a gonosznak, minél többet tudjunk kihalászni és megmenteni az életnek! Mert nélküled semmit sem tehetünk. Nélküled nem jutunk el az egységre.

Egy pohár víz valóban nem tűnik nagy adománynak, mégis Krisztustól jár érte jutalom. A jutalom e helyen még nincs megnevezve, de ha arra gondolunk, hogy Isten az irgalmas jócselekedeteket az üdvösséggel jutalmazza meg, akkor már értjük, hogy valóban nagy jóra számíthat az, aki a szomjazóknak inni ad.
A következő mondások tartalmán elcsodálkozunk és meghökkenünk. A szem, a kéz vagy a láb megcsonkítása rendkívül erős képek, hasonlatok, amelyeket mintegy két évezred távlatából nehezen értünk. A korabeli keleti gondolkodásra jellemző, úgynevezett túlzó mondások ezek, amelyek egy erős kép alkalmazásával gondolkodtatják el az embert és igyekeznek visszatartani a rossztól, a bűn elkövetésétől. Az ember számára a legfőbb jó az, ha elnyeri az üdvösséget, amelyet a jóságos Isten mindenkinek felkínál. Miközben Isten segít minket törvényei által az üdvösség útján, a gonosz szüntelenül arra törekszik, hogy akadályozzon. Fel kell ismernünk és vissza kell utasítanunk a kísértéseket! Minden erőnkkel el kell kerülnünk a bűnöket és azt, hogy a kárhozatra jussunk!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A sátán 4 kedvelt taktikája
  2019-02-27 17:35:32, szerda
 
  A sátán 4 kedvelt taktikája - itt olvasható Link

Christianae oldalon Link

- Ma is kell még a Sátánról beszélni? Link

...... ........

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/39 oldal   Bejegyzések száma: 385 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 90
  • e Hét: 1169
  • e Hónap: 14607
  • e Év: 217520
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.