Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/41 oldal   Bejegyzések száma: 407 
Pio atya gondolataiból
  2020-07-31 23:10:47, péntek
 
  - Amikor ma a szeretet misztériumában remegő kézzel felemellek, hadd legyek Veled együtt és Teérted, ó szentséges főpap; a világ számára út, igazság, élet és tökéletes engesztelő áldozat."
/Pio atya/

- "Veled maradok, Jézusom, és addig nem hagylak el téged, amíg biztonságos helyre nem helyezel!"
Pio atya

- A szomorúság megakadályozza a Szentlélek szabad teljesítményét a lelkünkben!" Pio atya

- Az egész világ előtt megvallak Téged, igaz és egyetlen Istenünknek Pio atya

- A mise alkalmával újítsd meg hitedet, és meditálj az áldozat felett, aki isteni igazságossággal áldozza magát érted, hogy megnyugtasson és kedvezővé tegyen. Ne távozz az oltártól anélkül, hogy a fájdalom és a Jézus iránti szeretet könnyeit ne sírnád el..
Ha jól vagy, hallgasd meg a misét. Amikor beteg vagy, és nem tud részt venni rajta, mondjad.
Pio aty a Pio atya hűsége Szűz Mária felé egész életében kifejezte magát gesztusokban és szavakban. Naponta 35 rózsafüzérét imádkozta, és az egyik tanácsa a katolikusoknak:
'' Szeresd a Hölgyünket és imádkozz a rózsafüzérért, mert a rózsafüzér a világ gonoszságai ellen megmentenek. A Szent Rózsafüzér azoknak a fegyvere, akik minden csatát meg akarnak nyerni. Hívjuk mindig a hölgyünk segítségét!"

- Istenem, bocsáss meg nekem. Soha életemben nem kínáltam neked semmit, és most ezért a kis szenvedésért, ahhoz képest, amit a kereszten szenvedtél, igazságtalanul panaszkodom!"
(Szent Pio atya)

- Amikor időt vesztegetsz, megveted Isten ajándékát, azt az ajándékot, amely végtelenül jó, elhagyja a szeretetedet és a nagylelkűségedet." Pio atya

- Vannak olyan fenséges örömök és olyan mély fájdalmak, amelyeket szavakkal soha nem lehet kifejezni. (Pio atya





Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Szobrot állítottak Szent Kingának
  2020-07-31 17:19:44, péntek
 
  Szobrot állítottak Szent Kingának az egyetlen róla elnevezett magyar templomnál.
Július 24-én avatták föl Árpád-házi Szent Kinga szobrát Küngösön.
A Katolikus Egyház július 24-én üli meg Árpád-házi Szent Kinga ünnepét, amely Küngösön különösen is fontos, hiszen itt található Magyarország egyetlen Szent Kinga-temploma.
Idén a helyi Szent Kinga Egyesület a búcsúi szentmisét összekapcsolta a most állított szobor avatásával. Körmenetet tartottak Szent Kinga és Szent II. János Pál pápa ereklyéjével, amelynek végállomása a szobornál volt. A szobormegáldást Ajtós József László rátóti prépost tartotta, Tömördi Viktor OFM szentelte meg a virágokat. Az ünnepen részt vett Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Kontrát Károly államtitkár, Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Jerzy Snopek budapesti lengyel nagykövet, Rónayné Słaba Ewa lengyel nemzetiségi parlamenti szószóló, valamint az ószandeci Szent Kinga Egyesület delegációja.
Az ünnepi szentmisét Beke Zsolt plébános mutatta be, akit 2020. augusztus 1-jével Udvardy György veszprémi érsek áthelyezett Nemesgulácsra. Jelen volt továbbá Medveczky Miklós, augusztus 1-jétől balatonkenesei plébános, akihez a területi átrendeződések miatt Küngös is tartozik.

A temető parkolója mellett kapott helyet az a templom felé néző szoborfülke, melyben Árpád-házi Szent Kinga szobra áll, Pap Csaba miskolci szobrász alkotása: a lengyel fejedelemasszony a küngösi templomot tartja a kezében.
...... ........... ........... .....


A szentmise végén Soltész Miklós kifejezte köszönetét azért, hogy ,,míg máshol szentjeink szobrát meggyalázzák, addig mi felismertük: nekünk nem ezen az úton kell haladnunk." Rónayné Słaba Ewa lengyel nemzetiségi szószóló elmondta, hogy számára különösen is kedves Küngös és temploma; szerinte ezen a helyen lehet a legjobban megélni a lengyel és magyar nép baráti szeretetét. Küngösön már rengeteg barátság született, és sok lengyel zarándok fordult már meg itt. Rónayné Słaba Ewa oklevelet adott át Beke Zsoltnak a lengyel-magyar barátságért végzett sok munkájáért.
A beszédek után Kámánné Szőke Katalin, a Szent Kinga Egyesület döntéshozó bizottságának elnöke Takács Zoltán Balázs egyesületi elnökkel közösen adta át azon elismeréseket, amelyeket a szervezet 2018 óta adományoz azoknak, akik munkája kiemelkedően fontos a Szent Kinga Egyesület számára. Ennek megfelelően az idei évben Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érseket az Egyesület Szent Kinga-díjban részesítette. Példás együttműködésükért Szent Kinga-díszoklevelet vehetett át Szabó Gergely Attila, Küngös polgármestere, valamint Mieczysław Witowski, az ószandeci Szent Kinga Egyesület elnöke.


Forrás: Szent Kinga Egyesület
Magyar Kurír 2020.07.31
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
10+1 tipp a Szent Ignác-i nyárhoz
  2020-07-31 17:12:40, péntek
 
  Sokunknak kicsit kevesebb elkötelezettség nyomja a vállát a nyári hónapokban. Az America Magazine katolikus folyóirat szerzője, Matt Emerson javaslatait osztjuk meg, aki a nyári időszak Szent Ignác-i szellemiségű megéléséhez dolgozott ki tervet magának.
1. Járj lelkivezetőhöz!

Többségünk számára rendkívül nehéz időt szakítani erre az év más időszakaiban, a nyár azonban ideális a lelki állapotfelmérésre. Mit találnánk, ha megröntgeneznénk a lelkünket? Ha lehetőségeid engedik, csinálj végig egy harmincnapos Szent Ignác-i lelkigyakorlatot; vagy legalább kezdj el egy nyolc hónapos verziót. Még ha csak néhányszor tudsz is találkozni egy lelkivezetővel, már akkor is érdemes - sőt, akár csak egy alkalom is segíthet. Ha tárgyilagosabban tudunk tekinteni aggodalmainkra, félelmeinkre, megpróbáltatásainkra, talán kirajzolódnak azok a területek, ahol fogságba estünk.

2. Újítsd meg a kapcsolatod a misével és a szentségekkel!
Ignác gyakran elsírta magát a szentmisén, mely egyébként is szolgálata és lelkisége középpontjában állt, csakúgy mint a jezsuita, illetve az ignáci lelkiségű közösségekben napjainkban is. Ezen a nyáron gondold át, hogyan mélyíthetnéd el a misén való részvételedet, és járulj gyakrabban a szentségekhez, például gyónj gyakrabban.

3. Olvass lelki olvasmányokat!
Van esetleg olyan könyv a polcodon, hit és lelkiség témájában, amelyet hónapok, netán évek óta készülsz elolvasni, de valahogy sose jutottál hozzá? Esetleg régóta nem olvasod a Szentírást? Szóba jöhet egy lelki önéletírás is, például Thomas Mertontól a Hétlépcsős hegy vagy Szent Ignác önéletrajza.

4. Szemléld a mennyet!
James Martin SJ a The Jesuit Guide to (Almost) Everything [Jezsuita kalauz (majdnem) mindenhez] című könyvében írja, hogy Ignác sokszor a rendház tetején üldögélt, és csendben szemlélte a csillagokat. Keress a nyáron egy csendes helyet távol a nagyvárosok fényeitől, csodáld a csillagokat, és dicsérd a Teremtő nagyságát. Ha valamiért nem tudsz elszabadulni, próbálj meg kiszakítani egy kis időt a reggelből vagy az éjszakából, és gyönyörködj a teremtett világ szépségében. Ilyenkor hagyd, hogy Isten olvassa a szívedet, és lefordítsa számodra, amit ott talál.

5. Írj levelet egy rokonodnak vagy barátodnak!
Ignác termékeny levélíró volt, elsősorban levelek útján tartotta a kapcsolatot a megszületőben lévő Jézus Társasága tagjaival. Számos levelet írt, hogy vigasztaljon, tanácsot adjon. Van esetleg olyan barátod, aki örülne egy rég elmaradt levélnek? Egy rokon, akinek szüksége lenne rá, hogy valaki felvidítsa? Talán pont a te leveled jelentené a vigaszt, amire vágyik.

6. Találkozz a rászorulókkal, a társadalom peremén élőkkel!
Szent Ignác a szegényeknek, betegeknek, magányosaknak, szenvedőknek szentelte magát. Gondold át az ő példája fényében, hogyan tudnál több időt és figyelmet fordítani a perifériákon élőkre. Van esetleg a közeletekben egy hajléktalanszálló vagy szegénykonyha, ahol szükség lenne segítségre? Vagy egy börtön, ahol önkénteseket várnak? Gondold át, mennyi időt tudsz erre fordítani.

7. Indulj zarándoklatra!
Ha nincs lehetőség nagy zarándoklatra menni, az sem baj: keress egy lakóhelyedhez közeli kegyhelyet, és zarándokolj oda. Akár a plébániádhoz is zarándokolhatsz, csak teremtsd meg a körülményeket hozzá: például böjtölj valamiért a zarándoklat napján; majd imádkozd a rózsafüzért, amíg elsétálsz a szentmisére. Ha megoldható, hazafelé társakkal zarándokolj, törjétek meg a kenyeret együtt, és elmélkedjetek az emmauszi tanítványokról. Ezzel a Jézus Társasága kezdeteit is fel tudjátok idézni, hiszen az alapítók az Úrban voltak barátai egymásnak.

Ha netán csak autóval jutsz el a templomhoz vagy a kiválasztott kegyhelyhez, az is rendben van: még az autóút is lehet lelkileg gyümölcsöző, különösen, ha útitársaid is vannak; átbeszélhetitek együtt a felemelő vagy nehéz pillanatokat, amelyeket a közelmúltban éltetek át, és az áldásokat, amelyekért hálásak vagytok.

8. Hagyd, hogy eltaláljon egy ágyúgolyó!
Ha visszagondolsz: Szent Ignác megtérésében központi szerepet játszott... Na jó, csak vicc volt. Ne hagyd, hogy eltaláljon. Viszont találj időt a nevetésre, és értékeld a humort, amire oly nagy szükség van ebben a világban.

9. Legyél nyitott a megtérésre!
Ami inkább hozzáállás, mint cselekvés. A váratlan, akár nehéz vagy tragikus eseményeken keresztül is megnyilvánulhat Isten kegyelme. Ami úgy tűnt, hogy Ignác életének végét jelenti (az a bizonyos ágyúgolyó), valójában valami nagyszerű új kezdetének bizonyult. Számodra is az lehet, ha nyitott vagy rá. Ha éppen valami nehézségen mész át, próbáld meg a megtérés szemüvegén keresztül nézni. Szól hozzád az Úr ebben az egyébként kétségbeejtő időszakban?

10. Adj föl valamit!
Nem akarjuk megfosztani a nagyböjtöt a fegyverétől, de azért fontold meg, le tudsz-e mondani valamiről, ami a nagyobb lelki szabadságod útjában áll. Ignác például lemondott a kardjáról és tőréről a montserrati Fekete Madonna kegyhelyénél. Szó szerint elengedte. Ez világosan mutatta új életének és az új iránynak a kezdetét - már nem a világ katonája volt, hanem Krisztus tanítványa.

Miről tudnál lemondani? Mi az, ami inkább korlátoz, mint felszabadít? Mi az, amihez ragaszkodsz, bár jobb lenne elengedni? Ez lehet akár egy életmód, akár egy eszköz, egy ruhadarab, bármi. Jó, ha eszedbe jut valami kézzelfogható dolog, amiről lemondhatnál; valami, ami nem csupán egy gondolat vagy egy intellektuális döntés. Legyél konkrét.

És a +1: Mindezek után, vagy inkább mindezek előtt: add át a nyaradat Istennek! Szent Ignác felajánló imája így kezdődik: ,,Vedd, Uram, és fogadd el teljes szabadságom, emlékezetem, értelmem és egész akaratom, mindenem, amim van, és amivel rendelkezem." Mielőtt elkezdenéd tervezni a nyár hátralevő részét, add át, add vissza Istennek. Mielőtt bármi mást tennél, kérd az Urat, hogy legyen övé a szabadságod, az emlékezeted, az értelmed és az akaratod.



Forrás: America Magazine
Magyar Kurír 2020.07.31
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Hullámzó Balaton víze
  2020-07-31 16:31:41, péntek
 
  ...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
2020 augusztus 1-én megrendezik a 38. Balaton-átúszást.
  2020-07-31 16:17:59, péntek
 
  Szombatra száraz, napos idő várható.
A koronavírus-járvány miatt az első időpont meghiúsult, de most az “égiek" is a szervezők mellé álltak.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján - a Balatoni Vízi rendészet Rendőr kapitányának egyetértésével - a szervezőbizottság úgy döntött, hogy megtartja szombaton a 38. Balaton-átúszást.
A rendezők csütörtöki tájékoztatása szerint ugyanakkor fontos változás, hogy idén nincs lehetőség helyszíni nevezésre.
“Tekintettel az előnevezők magas számára, az esemény napján nem lesz lehetőség helyszíni nevezésre sem Révfülöpön a klasszikus távra, sem Balatonbogláron a Féltávra.
Szombatra száraz, napos idő várható erős napsugárzással, a reggeli hőmérséklet 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 fok körül alakulhat. A víz hőmérséklete reggel 25, délután 27 fok körül várható.
Augusztus elsején 38. alkalommal rendezik meg Magyarország egyik legismertebb tömeg sportrendezvényét, a Balaton-átúszást, amelyre idén is több ezer résztvevőt várnak a szervezők.
“Itt az amatőrök is profik. Hatéves gyermek és 80 fölötti úszó is volt már a mezőnyben, ami azt mutatja, hogy mindenkit lehet motiválni" - emelte ki Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján. Kifejtette, Magyarország a koronavírus-járvány megjelenésekor utolsóként zárta be sportlétesítményeit, és az első országok között volt, amelyek kinyitották azokat.
Máth István versenyigazgató elmondta, az idei újdonság a Balaton-átúszás Féltáv, azaz a 2600 méteres rövidebb táv, amely Balatonboglárról indul. A résztvevők beúsznak 1300 métert, majd visszafordulnak, és azonos pályán érnek célba az átúszókkal.

A rajt Révfülöpön, a kikötő melletti labdarúgópályán lesz reggel 8-12 óra között, a cél pedig az 5,2 km teljesítése után a balatonboglári Platán-strandon.
A verseny rajtja ezúttal is a révfülöpi labdarúgópályán lesz 8 órától 12 óráig, míg a cél a balatonboglári Platán-strand. Az úszók biztonságára a mintegy 130 vitorlásból, 7 kishajóból és 4 motorcsónakból álló úszófolyosó mellett a Balatoni Vízi rendészeti Rendőrkapitányság és a Vízi mentők Magyarországi Szakszolgálatának szakemberei ügyelnek.

*
- A Balaton-átúszások története során a résztvevők összesen 1 008 810 km-t úsztak, vagyis két és félszer tették meg a Föld és a Hold közötti távolságot.
Tavaly 9724-en vettek részt az eseményen, mely az összes évet beleszámítva már 194 002 főnél tart, így idén jó esély van arra, hogy elérjék a 200 ezer indulót.
Máth István felidézte, hogy az első lejegyzett Balaton-átúszás Szekrényessy Kálmán sportlap-alapító nevéhez fűződik, aki 140 éve 7 óra alatt tette meg a Siófok és Balatonfüred közötti 14 kilométeres távot.

- Az eddigi 37 átúszás legjobb ideje a férfiaknál Papp Márk (58:30 perc), a nőknél pedig Risztov Éva (1:00:58 óra) nevéhez fűződik.

Előző évben - célba érés
...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Zamárdi - ez a program is elmarad
  2020-07-31 16:10:19, péntek
 
  Ez is elmarad
...... ........



- Elmarad a Strand Fesztivál, a Balaton Piknik, a Paloznaki Jazzpiknik és a B my Lake Fesztivál
Újabb fesztiválok kerültek ki a balatoni rendezvénynaptárból a koronavírus-járvány miatti rendeletek értelmében.
 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Anna-bál 2020 Balatonfüred
  2020-07-31 16:01:07, péntek
 
  Anna-bál 2020 Balatonfüred - Elmaradt.
...... .....


A 195. Anna-bált rendezik meg 2020 július 25-én Balatonfüreden, az Anna Grand Hotelben, melyen idén is megválasztják a bál szépét és udvarhölgyeit. - Ez volt a terv

 
 
0 komment , kategória:  Anna - bál Füreden  
Esti szentmise Csíkszentsimon 07.31
  2020-07-31 10:50:32, péntek
 
  Szent Ignác ünnepén, nagy példaképünk emléknapján három olyan értéket szeretnék felmutatni, mi nem csak Ignácot, hanem az ő közösségét, a jezsuita rendet is naggyá tette!
1. Első a tanulás, a tudatos önképzés! Felnőtt fejjel iratkozott be az iskolába, és időt, energiát nem sajnálva, kora leghíresebb egyetemén végezte el a tanulmányait!
2. Másodsorban ő maga is, de a fiai ma is a közösséget fontosnak tartották! Akárcsak a katonák, csapatban vállalták fel a feladatokat és vitték, viszik ma is jó végre!
3. Harmadsorban nem csak elképzelik a jót, az igazat, hanem alázattal, kitartó munkával szépen be is gyakorolják azt! Lelkigyakorlatos képzésekkel elmélyítik azokat az értékeket, amelyeket közkinccsé akarnak tenni!
Legyünk mi is Szent Ignác követői, kezdjünk el tanulni, önmagunkat képezni, közösségben gondolkodva, testvéreink kezét megfogva éljünk, és azt amit értéknek, fontosnak tartunk, azt tudatosan mélyítsük el, gyakoroljuk be, hogy vérünkké váljon!
Csíkszentsimonban! Szeretettel várunk, látunk, gyertek imádkozzunk együtt székelyföldi gyermekeinkkel, Csaba t

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
nagyon sok szép kép a kékszalag vitorlás versenyről
  2020-07-31 10:28:04, péntek
 
  Facebook oldali képtár - nagyon sok szép kép a kékszalag vitorlás versenyről Link  
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Loyolai Szent Ignác felhívást jelent a hűségre,
  2020-07-31 09:23:27, péntek
 
  ,,Az egyház olyan fia ő, akire valóban örömmel és jogos büszkeséggel emlékezhetünk... Ő tudta, hogyan kell engedelmeskedni, amikor felgyógyult sebéből, Isten hangja egyenesen szívében szólalt meg. Válaszolni tudott a Szentlélek ösztönzésére és általa megértette, milyen módon számolhatja fel korának bajait. Minden pillanatban engedelmes volt Szent Péter trónjához és arra vágyott, hogy alkalmas eszközt adjon Szent Péter utódainak kezébe az evangelizáció érdekében. Ezért hagyta örökül az engedelmességet, mely Társaságának egyik karizmatikus jegye.,,Az egyház olyan fia ő, akire valóban örömmel és jogos büszkeséggel emlékezhetünk... Ő tudta, hogyan kell engedelmeskedni, amikor felgyógyult sebéből, Isten hangja egyenesen szívében szólalt meg. Válaszolni tudott a Szentlélek ösztönzésére és általa megértette, milyen módon számolhatja fel korának bajait. Minden pillanatban engedelmes volt Szent Péter trónjához és arra vágyott, hogy alkalmas eszközt adjon Szent Péter utódainak kezébe az evangelizáció érdekében. Ezért hagyta örökül az engedelmességet, mely Társaságának egyik karizmatikus jegye. Loyolai Szent Ignác felhívást jelent a hűségre, nemcsak a Jézus Társasága tagjai számára."
/Szent II. János Pál pápa/

Nagyobb kép Link
...... ........... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
     1/41 oldal   Bejegyzések száma: 407 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 407 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 2194
  • e Hónap: 15632
  • e Év: 218545
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.