Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 136 
Hármas üzenet az igazi barátsá
  2008-07-31 22:44:10, csütörtök
 
  Hármas üzenet az igazi barátságról.
Barátaim, Ismerőseim, és Látogatóim.
Tegnap kiegészítve a barátság szíveket, az alábbiakat küldtem el nagyon sok Barátomnak.
Küld el minden barátodnak, akit szeretsz az alábbi képeket.
Felszálló Arany szívek.



Minden kedves barátomhoz repül egy Arany szívecske. Kapd el gyorsan, ne hogy tova szálljon
Barátság szívek, mindenkinek jut egy belőle



Szerencse vonat, akihez eljut szálljon fel rá.



Ne hogy le maradjon bárki is a a vonatról, mert akkor nem lesz szerencséje.

Már nagyon sok blogban és kommentekben láttam az én hármas üzenetemet. Ez is igazolja a szoros barátságokat. Egymásnak minden alkalommal tudunk néhány kedves, vagy akár vigasztaló gondolatokat átadni vers, kép, írás formájában.

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Sír a telefon, videó klip
  2008-07-30 21:27:37, szerda
 
  Sír a telefon, videó klip.
Nagyon szép régi érzemi dal.
Link
Mi 50-60 év közöttiek nagyon jól emlékszünk erre a dalra. Napota többször is leadta a rádió.

 
 
1 komment , kategória:  saját készítés  
Szeretettel köszöntöm Judit
  2008-07-30 20:01:26, szerda
 
  Ma judit névnap van.
Szeretettel köszöntöm Judit nevű látogatóimat és ismerőseimet.



Boldog névnapot kívánok.



 
 
0 komment , kategória:  Névnapok  
Méregtelenítő készülék.
  2008-07-30 12:13:30, szerda
 
  Méregtelenítő készülék.



Tegnap részt vettem egy ingyenes méregtelenítő kezelésen.
Hát igen csak elszíneződött a víz.




 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Érszükület megelőzése
  2008-07-30 12:05:26, szerda
 
  Érszűkület megelőzése



Tegnap láttam a készüléket egy kiállításon.
Gondolkodóban ejtett a látvány, hogy én is veszek magamnak egy ilyen ér tisztitó készüléket.
Jobb a bajt megelőzni, mint gyógyítani és jóval olcsóbb is.


 
 
1 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Délutánra eper nasit hoztam
  2008-07-28 14:15:14, hétfő
 
  Délutánra eper nasit hoztam a látogatóimnak.



Ebben a melegben jól esik a lehűtött eper.


 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Csizmadia Alíz a bál királynő
  2008-07-27 19:53:15, vasárnap
 
  Csizmadia Alíz kapta az aranyalmát
Csizmadia Alíz 18 éves helybeli diáklány lett a 183. balatonfüredi Anna-bál szépségkirálynője.




A bálkirálynő első udvarhölgyének a 18 éves budapesti egyetemistát, Stumpf Katát, második udvarhölgynek pedig szintén egy 18 éves egyetemistát, a dunaújvárosi Farkas Cecíliát választották - mondta a sajtóreferens. Hozzátette: a bálkirálynő értékes herendi vázát és aranyalmát kapott, a Duna Televízió pedig egyiptomi utazással jutalmazta, az udvarhölgyek ugyancsak herendi vázát vehettek át.
Udvar hölgyekkel




Pethő Krisztina tájékoztatása szerint az öt éve alapított Kiss Ernő-díjat - amely annak a személynek jár, aki sokat tesz Balatonfüred kultúrájáért, szellemi életéért - idén Cselényi László, a Duna Televízió elnöke vehette át.
A 183. Anna-bált szombat este Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter nyitotta meg.
A nagy múltú balatoni mulatságban ezúttal is telt ház volt, több mint négyszázan szórakoztak az Anna Grand Hotel termeiben és kertjében, s a vendégseregben most is számos ismert művészt és közéleti személyiséget lehetett felfedezni.

Füredi Anna bál királynője 2008 Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2008-07-27 20:23:41
feltöltő: maroka
nézettség: 5090
szavazatok: 1
kommentek: 0
kulcs: Füredi, Anna, bál, királynője, 2008,
kategória: hírek/bulvár
leírás: Füredi Anna bál királynője 2008 Csizmadia Aliz


URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!






 
 
2 komment , kategória:  Anna - bál Füreden  
Hogy elérd a célt: Olimpiai da
  2008-07-27 19:28:12, vasárnap
 
  Hogy elérd a célt - Olimpiai dal

Link
Nagyon jóóó..., Nézd meg.
 
 
1 komment , kategória:  Olimpia  
183. Anna-bál Füreden 07.26
  2008-07-27 19:11:22, vasárnap
 
  183. Anna-bál Füreden 2008.07.26
Július 26-án, szombaton 183. alkalommal rendezik meg Balatonfüreden, az Anna Grand Hotel dísztermében és kertjében a nevezetes Anna-bál
Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Szentgyörgyi Horváth Fülöp János fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg későbbiférjével, Kiss Ernővel , az 1848-49-es szabadságharc későbbi aradi vértanújával.
Horvát villáról nézd meg az alábbi linken:
Link
Az Anna-naphoz legközelebb eső szombaton rendezett balatonfüredi bálok, ahol a bálkirálynőt 1862 óta aranyalmával is jutalmazzák, hamar országos hírűvé lettek, a nemzeti öntudat zsinóros dolmányokban, gyöngyös pártákban jutott kifejezésre.
Bővebben az alábbi linken olvashatsz:
Link
Az egykoron neves személyiségeket - Vörösmartyt, Jókait, Blaha Lujzát - vonzó mulatságok fénye a két világháború között kissé megkopott, reneszánszuk 1954-ben kezdődött. A színhely előbb a Balaton étterem volt, 1957-től pedig a felújított egykori Kúrszalon, a mai Anna Grand Hotel.
A bál nyitótánca hagyományosan a díszpalotás, amelyet a Magyar Állami Operaház balettművészei mutatnak be az Anna-báli keringővel, Huszka Jenő utolsó szerzeményével együtt. Ennek a dallamai 1962 óta csendülnek fel. Számozott herendi porcelánszívet kapnak a bálon résztvevő hölgyek, akik közül a szakmai zsűri választja ki a legszebb tizet. Közülük a bál résztvevői és az eseményt élőben közvetítő Duna Televízió nézői választják meg az Anna-bál szépét és két udvarhölgyét, kilétükre a tévéközvetítés miatt a hagyományoktól eltérően nem éjfél után, hanem előtte negyedórával derül fény. A bálkirálynő jutalma az aranyalma mellett egy Viktória-mintás herendi váza, két udvarhölgyéé pedig egy-egy herendi váza Rotschild és Apponyi díszítéssel.
A bál előtti napon rendezik meg a balatoni szívhalászatot, amelynek résztvevői kihalászhatják a tóból jövendőbelijük nevét. E kedves szokásról már Vörösmarty Mihály és Krúdy Gyula is megemlékezett. Akkoriban a tóra ladikokkal, csónakokkal kievező lányok fából készített kis szívecskéket hajítottak a hullámok közé, amelyekre egy-egy férfinevet róttak. A szívek közül minden lány kifogott egyet, s akinek a neve szerepelt rajta, az lett első táncpartnere másnap a bálon. A hagyományt hat évvel ezelőtt újították föl, de a lányok már az 1891-ben épült Kelén gőzös fedélzetén ülnek, s a szíveket merítőhálóval foghatják ki.
A füredi Anna bálon szól a zenekar... az alábbi videó linken:
Link
A bál napján hagyományosan az előző évi bálkirálynő hajt végig hintón a városban, a bált követő vasárnap délelőtt pedig az Anna-bál legszebb hölgyét és kísérőit a mezőhegyesi ménesbirtok fogata kocsikáztatja meg huszárok kíséretében.

Csizmadia Alíz 17 éves helybeli diáklány, az idei balatonfüredi Anna-bál szépségkirálynője négyesfogattal, huszárbandérium kíséretében indult sétakocsikázásra vasárnap délelőtt Balatonfüreden; a bálkirálynő Bőka István Füred polgármestere társaságában ült a díszes hintóra.
A királynő az első udvarhölgy Stumpf Kata 18 éves budapesti egyetemista, a második udvarhölgy, a dunaújvárosi 18 éves egyetemista, Farkas Cecília és a város két alpolgármestere kíséretében indult sétakocsikázásra.
Csizmadia Aliz


A szépségeket több százas nézősereg tapsolta meg és éljenezte a móló bejáratánál lévő Kisfaludy-színpadon, amerre pedig a hintók elhaladtak a turistákkal telt városban, leállt a forgalom, s az autók dudaszóval üdvözölték a szépségeket. Az útmenti tömeg éljenzett, tapsolt; Füred népe és üdülőközönsége így üdvözölte a 183. Anna-bál szépségkirálynőjét és udvarhölgyeit.
Csizmadia Alíz, a helybeli lakos szépségkirálynő vasárnap az MTI-nek elmondta: a veszprémi Lovassy László Gimnázium angol tagozatán szeptembertől lesz negyedikes, jeles tanuló és jogász szeretne lenni. Az angol mellett a francia nyelvet is tanulja.
Édesapjával volt a bálban, és hajnali fél négyig táncolt - mondta, ám amikor az édesanyjára terelődött a szó, a szépség elérzékenyült, kicsit el is sírta magát. Elmondta: ő még kicsi volt, amikor az édesanyja meghalt. Csizmadia Alíz hangsúlyozta: végtelenül boldog, és szinte el sem hiszi, hogy a szülővárosában őt Anna-báli királynőként kocsikáztatják a polgármester társaságában, s nagyon örül a csodálatos herendi vázának, az aranyalmának és az egyiptomi útnak is. Oda édesapját és 13 éves Zsolt öccsét viszi magával - mondta, megjegyezve: az öcsit majd befizetik az útra, hogy a család együtt lehessen.
Elmondhatatlan a boldogságom, ugyanis Alíz nem csak szép, hanem igen "jó gyerek" is, soha, semmi gond nem volt vele, jeles tanuló, szorgalmas, lelkiismeretes ember - mondta bálkirálynő lányáról az elérzékenyüléssel küzdő apa.
Alig néhány százalékkal maradt le a Duna Televízió szavazásán a bálkirálynői titulusról az első udvarhölgy, a 18 éves budapesti Stumpf Kata, aki Stumpf Istvánnak, az Orbán-kormány volt kancelláriaminiszterének a lánya.
A magas, szőke szépség a az MTI-nek elmondta: most vették fel az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karára, ám máris nagy dilemma előtt áll; tagja a szinkronúszó magyar válogatottnak (nagy intenzitással készülnek a jövő évi római szinkronúszó világbajnokságra), a szövetségi kapitány szerint azonban választania kell: vagy egyetem vagy világbajnokság. Megjegyezte: bízik abban, hogy nem halasztással kell kezdenie az egyetemet, hanem menni fog egyszerre mindkettő - mondta.
Bóka István polgármester az MTI-nek azt hangsúlyozta, hogy igen pozitív visszajelzéseket kaptak, s maga is úgy látja, hogy az utóbbi évek egyik legsikeresebb Anna-bálját rendezték meg. Köszönhetően a jó időnek is, mert így az Anna Grand Hotel díszkertjében is szórakozhatott a vendégsereg - tette hozzá.
A polgármester szerint az idei Anna-bál iránt rendkívüli volt az érdeklődés, több száz igénylőnek nem tudtak belépőt biztosítani. "Hihetetlenül erős" volt a szépségek mezőnye is, legalább 8-10 gyönyörű hölgy nem került be a kiválogatott tízes mezőnybe - tette hozzá. Megjegyezte ugyanakkor, hogy "itt nincsenek vesztesek, mert a hölgyek valamennyien gyönyörűek, fiatalok és vidámak voltak".

 
 
0 komment , kategória:  Anna - bál Füreden  
183. Anna-bál Füreden előzetes
  2008-07-27 18:57:35, vasárnap
 
  183. Anna-bál Füreden előzetes
A teljesen megújult, klimatizált Anna Grand Hotel ad helyet július 26-án a 183. balatonfüredi Anna-bálnak - hangzott el a rendezvény pénteki balatonfüredi sajtótájékoztatóján.
A bál fővédnöke idén Gráf József, földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter lesz.
A kísérőrendezvények közül kiemelkedik a "Balatoni szívhalászat", amelyet a bált megelőző napon, július 28-án tartanak majd a tóparti városban Krúdy Gyula novellája alapján. Hagyományos délutáni program lesz a bál napján az előző év bálkirálynőjének hintós sétakocsikázása a városban.
A Kisfaludy Színpadon korabeli műsorok, táncbemutatók szórakoztatják a közönséget, 18 órától a Városi Koncert Fúvószenekar ad műsort a Gyógy téren, a Kossuth forrásnál.
A bált követő napon, vasárnap délelőtt a bálkirálynő és udvarhölgyei bemutatkoznak a közönségnek, majd lovas huszárkísérettel végigkocsikáznak a városon.
Az Anna-bál keretében idén 6. alkalommal adják át Kiss Ernő-díjat, a honvéd tábornok herendi porcelánszobrát. A szobrot olyan személy kapja, aki sokat tett és tesz a városért.
A bálon szakmai zsűri választja majd ki a 10 legszebb hölgyet; a bál szépe választást követően pedig a hagyományoknak megfelelően Erisz aranyalmájával jutalmazzák a bál királynőjét, két udvarhölgye pedig herendi vázát kap majd ajándékba.
Az est folyamán "Éjféli Anna-idézés" címmel zenés irodalmi összeállítást láthatnak a bál résztvevői Vándorfi László rendezésében, Kubik Anna, Götz Anna, Ráckevei Anna, Blaskó Péter színművészek részvételével. A rangos társadalmi eseményt a Duna Televízió immáron második alkalommal élőben közvetíti, több helyszínről történő bejelentkezéssel. A 183. Anna-bál vacsorájának négyfogásos menüjében található többek között avokádós füstölt lazac, saját májával töltött libacombrolád valamint fácán erőleves medvehagymás kacsamellhús-galuskával. Az Anna-bállal egy időben egy magas színvonalú kulturális rendezvénysorozatnak is otthont ad a város: a FüredFest várja színvonalas, igényes irodalmi, színházi műsoraival az érdeklődőket.
MTI 07.04 cikkje.


 
 
0 komment , kategória:  Anna - bál Füreden  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 136 
2008.06 2008. Július 2008.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 136 db bejegyzés
e év: 1158 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 826
  • e Hét: 1905
  • e Hónap: 15343
  • e Év: 218256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.