Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/40 oldal   Bejegyzések száma: 391 
Sorok álmokról, repülésről, Petőfiről
  2019-07-31 23:35:41, szerda
 
  ,,Ki nékem álmaimban
Gyakorta megjelensz,
Korán elhunyt barátom" (Arany)

,,Ha valamikor, sok-sok ezer év múlva fölébresztenének síromból, s hirtelen arra kérnének, hogy nevezzek meg egy költőt, ezt mondanám: Petőfi." (Kosztolányi)

,,Azt beszélik ő látta volt verset írni utoljára" - Sorok álmokról, repülésről, Petőfiről
170 évvel ezelőtt ezekben a napokban a szabadságharc végső csatáit vívták a magyar seregek. Ezek között volt a Segesvárnál 1849. július 31-én zajlott ütközet. Ebben tűnt el örökre a szabadságharc költője. Ahogy a barát, Arany János fogalmazott egy 1855-ben írt versben: azóta ,,nem bántja többé az Egy gondolat"
Az álmok Petőfije. Ez a cím is indíthatná ezt az írást, mely azért lett, mert ,,véletlenül" Fehéregyházán és Segesváron keresztül utaztunk haza a minap Erdélyből. A véletlenek természete persze már csak ilyen. És az álmoké is. Ahogy hazafelé tartottunk a kollégámmal, félálomszerű állapotban egyszer csak egy helységnévtábla tűnt a szemem elé: Fehéregyháza. Rögtön ki is mondtam: itt halt meg Petőfi! S amint kimondatott mellé a dátum is, azt csönd követte. Július vége van most is, s ráadásként kerek az évforduló. (Ha számítanak ugyan valamit a kerek évfordulók. Legalábbis alkalmat kínálnak valaminek a felidézésére. Mintha az a valami ilyenkor mégis erősebben kérne időt magának.)
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Petőfi Sándor versei  
Püspöki szentmise a táborozóknak Bázakerettye
  2019-07-31 23:31:28, szerda
 
  Székely János püspök atya szentmisét mutatott be a szombathelyi Kálvária templom közösségének Kerettyei táborában. Immár 20. éve térnek vissza Horváth József atya vezetésével Kerettyére. A szabad térre tervezett szentmisére az eső miatt az iskolaépületben került sor. Püspök atya minden családot egy szentolvasóval ajándékozott megbiztatva a közös családi rózsafüzér imára.
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Böjte Csaba Tusványoson: A legnagyobb érték a gyermek
  2019-07-31 23:24:39, szerda
 
  Az ő szemében láttam azt és értettem meg, hogy ahhoz, hogy Istentől megkapjuk azt, amit kérünk, ahhoz isteni dolgot kell kérnünk."
A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Keskeny Út ökumenikus sátrában Gyermekünk, szemünk fénye címmel tartott kerekasztal-beszélgetést Gui Angéla, aki jótékonysági események szervezője és Böjte Csaba, a dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke Bardócz Csaba, a Keskeny Út sátor szervezőjének moderálásával.
,,Sorsát csak az vetheti le, aki azt teljes egészében magára veszi. Alázat. Áldozat. Szolgálat. Türelem." Hamvas Béla szavai tökéletes képet adnak arról az emberről, aki példaként áll sokunk előtt. Ez az ember pontosan tudja azt, hogy milyennek kell lennie, hogyan kell viselkednie ahhoz, hogy Istennek tetsző legyen mindaz, amit mond, gondol és cselekszik; végtelen szeretettel beszél a gyerekekről, akik az igazi értékek az élet(é)ben.
Minden ember számára van valami, ami a szívének kedves. Amit örömmel gyűjt. Mások szalvétákat, muzeális tárgyakat, különböző népviseleteket vagy épp bélyegeket gyűjtenek. Ő nem. Ő gyerekeket gyűjt. Hiszen a tárgyak csak tárgyak, a gyerekek ennél sokkal többek: lelkek.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Szigorú sportértéke nincs sok, ez inkább egy fesztivál
  2019-07-31 23:08:26, szerda
 
  A kedd esti nyitóünnepséggel vette hivatalosan kezdetét és augusztus 7-ig tart 2019 legnagyobb hazai rendezésű nemzetközi sporteseménye, az Európai Maccabi Játékok (European Maccabi Games, avagy EMG). A “legnagyobb" jelzőt a budapesti programban szereplő huszonkét sportág versenyeire nevező sportolók mennyiségével érdemelte ki az esemény, amely az Izraelben négyévente rendezett Maccabi Világjátékok, avagy a “Zsidó Olimpia" kontinentális kistestvére.
A Maccabiah, esetleg Makkabiád néven is ismert Zsidó Világjátékokat négyévente rendezik meg Izraelben, az aktuális nyári olimpiát követő évben. Ehhez képest két évvel eltolva, szintén négyévente kerül sor az európai Makkabiád megrendezésére
...... ..............


Bővebben Link

- Megnyitották a Maccabi Európa Játékokat
Kedden este megnyitották a 15. Maccabi Európa Játékokat a Hidegkuti Nándor Stadionban, az esemény jövő szerdáig tart. A megnyitón a lángot Polgár Judit gyújtotta meg, és beszédet mondott Áder János köztársasági elnök is, aki egyúttal a játékok fővédnöke.
"Mi magyarok mindig készek vagyunk szurkolni sportolóinkért. Büszkék vagyunk minden magyar sikerre, és lenyűgözve állunk másoké előtt. Büszkék vagyunk mindazokra, akik magyar színekben versenyeznek, és büszkék vagyunk rá, hogy a közös zászló közös csapatában a sokféle személyes identitás mindig jól megfér egymással. Büszkék vagyunk zsidó honfitársainkra, akik a saját teljesítményükkel közös önbecsülésünket gyarapították egykor, és gyarapítják ma is" - mondta az MTI szerint.
A 15. Maccabi Európa Játékokon 42 ország közel 2300 sportolója összesen 24 sportágban versenyez majd egymással. A versenyzők nemcsak Európából, hanem kilenc Európán kívüli országból is, többek között az Egyesült Államokból, Kanadából, Mexikóból, Brazíliából, a Dél-afrikai Köztársaságból, Ausztráliából és Izraelből érkeznek. Egy korábbi sajtótájékoztatón Jusztin Ádám, a Maccabi VAC sportegyesület elnöke azt mondta, hogy legalább 30 érmet vár a 208 magyar sportolótól.
Heisler András, a Mazsihisz elnöke szerint a játékok rendezésének a magyar zsidó közösség szempontjából rendkívüli jelentősége van, a játékok kapcsán számos kulturális és vallási programot szerveznek.
- A szervezők a Ludovika Campus tőszomszédságában található Orczy-kertben kialakítanak egy "Maccabi falut", ahol minden nap a díjátadást rendezik, de lesznek kiállítások, koncertek és filmvetítések is. A kormány összesen ötmilliárd forint költségvetési támogatást biztosított a játékok előkészítésére és lebonyolítására, amely a teljes költségvetés 90 százalékát teszi ki.
-Áder János, Magyarország elnöke, David Cornstein amerikai nagykövet, Yoav Galant, Izrael bevándorlási és integrációügyi minisztere, Ronald Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke, Dárdai Pál magyar futball-legenda: rengetegen eljöttek a megnyitóra.
- Polgár Judit és Keleti Ágnes lobbantotta fel a Maccabi Európa Játékok lángját
Itt olvasható Link

Napra kész információ Itt olvasható Link

Záró ünnepség Videó Link
Véget ért a 15. Maccabi Európa Játékok . Kedd este a záróünnepséggel hivatalosan is véget ért a 15. Maccabi Európa Játékok Budapesten. A záróünnepségen több díjat is átadtak a szervezőknek, a résztvevőknek és az önkénteseknek is.

Eredmények a sportban Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Az ország tortái 10 évre visszamenőleg
  2019-07-31 22:51:31, szerda
 
  2010 Szilvagombóc torta
2011 Kecskeméti barackos kölestorta
2012 Szabolcsi almás máktorta
2013 Milotai mézes grillázstorta
2014 Somlói revolúció
2015 Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta
2016 Az Őrség zöld aranya
2017 Balatoni habos mogyoró
2018 Komáromi kisleány
2019 Boldogasszony csipkéj

- Megvannak a 2019-es ország tortája verseny döntősei Link
 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Székely János, Cursillos lelkigyakorlat a váci fegyházban
  2019-07-31 22:45:06, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Dr. Székely János Esztergom-budapesti segédpüspök
  2019-07-31 22:41:00, szerda
 
  Karácsonyi adásunk vendége Dr. Székely János püspök, aki a Gát utcai templomban mesélt életútjáról és a karácsonyi ünnepkör jelentőségéről a 21. században.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
C. Franck - Prélude, Fugue et Variation
  2019-07-31 22:38:19, szerda
 
  Orgonál: Dobszay Péter Link  
 
0 komment , kategória:  Dobszay Péter karmester  
Itt az idei Magyarország Tortája 2019 évben
  2019-07-31 22:23:21, szerda
 
  Itt az idei Magyarország Tortája
Kihirdették az idei Magyarország Tortája nyerteseit. A hivatalos közlemény szerint idén Tóth Norbert dunaföldvári cukrászmester alkotása, a Boldogasszony csipkéje győzött.
...... .........


A Boldogasszony csipkéje a málna népies elnevezése. Nevét csipkézett leveleiről kapta és ízletessége mellett gyógyhatása is figyelemre méltó, magas vitamintartalma miatt az egyik legegészségesebb gyümölcsünk. A nyertes torta méltán viseli ezt a nevet, hiszen az összes rétegében megtalálható ez a rendkívül ízletes gyümölcs. Egy torta több, mint hatszáz gramm málnát tartalmaz. Roppanós réteg, málnás áztatóval átitatott piskóta, málnás-fehércsokoládés krém, citromos-bazsalikomos felvert ganache, málna lekvár és málnás meringue alkotják a tortát.
A csipkét a torta tetején a citromos, bazsalikomos felvert ganache idézi, melyek közeit málna lekvár tölti ki. Liofilizált málnadarabokkal megszórt meringue-gekkel és zöldre színezett fehércsokoládé lapkákkal díszítjük..
Képen: Tóth Norbert, a dunaföldvári Tóth Cukrászda cukrászmestere mutatja alkotását, a Magyarország tortájának választott Boldogasszony csipkéje elenevezésű tortát az augusztus 20-i ünnepi rendezvények szervezőinek sajtótájékoztatóján az Országház Vadásztermében 2019. július 31-én
...... ..........


- A második helyezett Dezse Gergő Akali meggyes mandulatortája lett a szombathelyi Mészáros Cukrászdából,
- a harmadik helyen Ipacs Balázs Kékestető tortája végzett a tápiószecsői Hisztéria Cukrászdából.

*

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Gyuris László szegedi cukrászmester nyerte a Kicsi Gesztenye tortával.
Így a torta a harmonikus, egyedi ízvilágához elegáns küllemet is kapott. A hozzáadott cukor nélkül készült Kicsi Gesztenye - szeletenként csupán 14,9 g szénhidrátot és 204 kalóriát tartalmaz,
...... .......


Idén Gyuris László, a szegedi A Cappella Cukrászda aranykoszorús cukrászmestere győzött a Kicsi Gesztenye elnevezésű kreációjával. A torta ízvilágát a gesztenye alapozza meg, melyet a kellemesen savanykás áfonya és a mogyorós ropogós teszi teljessé. Az édesség tetejét cukormentes tejcsokoládé borítja, amit koronaszerűen vesznek körbe a csokoládé ívek.

*
Augusztus 18-tól lehet megkóstolni a tortákat, országszerte több száz cukrászdában és természetesen 18-a és 20-a között a Magyar Ízek Utcájában, a budapesti Várkert Bazár területén.
 
 
0 komment , kategória:  augusztus 20  
Útravaló - Dobszay Péter - Újbudai riport
  2019-07-31 21:56:06, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Dobszay Péter karmester  
     1/40 oldal   Bejegyzések száma: 391 
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 391 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 525
  • e Hét: 1604
  • e Hónap: 15042
  • e Év: 217955
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.