Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
A román elit magyar lakájai
  2007-08-22 21:40:24, szerda
 
  A román elit magyar lakájai

2007-08-21 12:11 Interjú
Tőkés László református püspök szerint Traian Basescu román elnök betyárosan jól szól a magyar szavazókhoz.


- Egy hónapja, amikor Markó Béla a választási együttműködést felajánlotta, hiteles személyiségnek nevezte önt. Tőkés László hiteles embernek tartja az RMDSZ elnökét?

- Pontosan annyira tartom hitelesnek Markó Bélát, amennyire ő engem.

- A tárgyaláshoz bizalom is kell, ám úgy tűnik, az hiányzik. Legutóbb a tusnádfürdői táborban jelentette ki, hogy nem indul az RMDSZ listáján, az önt jelölő civilszervezetek mégis tárgyalnak a szövetséggel az együttműködésről. Miért?

- A Markó Béla nevével összefonódott RMDSZ eddigi története óvatosságra int. Év elején például még tartottak az elmúlt novemberben elkezdett megbeszélések, aztán az RMDSZ se szó, se beszéd, hirtelen és egyoldalúan megszakította a tárgyalásokat, majd példátlan lejárató kampány indult ellenem. Ennek során a sajtóban mindennek neveztek, ami ellentétben áll a hiteles ember minősítésével. A támadássorozat sajnos egyházellenes propagandává szélesedett. Az ebben részt vevők felrúgták az erdélyi egyháztisztelet ősi hagyományait, felidézték a legsötétebb proletkultos idők antiklerikális gyakorlatát. Az elvtelen támadássorozat az európai parlamenti jelöltállításhoz szükséges ajánlások összegyűjtése alatt is folytatódott. Minekutána viszont a mintegy 140 ezer aláírás összegyűlt, újabb fordulat állt be. Egy RMDSZ-es szenátor nemrég Erdély történelmi értékének nevezett, a szövetség pedig most mindenáron tárgyalni akar. A folyamatos irányváltásokat nem követi önbírálat, minden megy tovább, mintha semmi sem történt volna. Ezek után nehéz bizalmi légkört kialakítani.

- A sérelmi politika lenne a jövő útja?

- A múlt tényeinek figyelembevétele semmiképpen nem nevezhető sérelmi politizálásnak. Ha a nemzeti érdek úgy kívánja, felül kell emelkedni a korábbi konfliktusokon.

- Éppenséggel az a gond, hogy az RMDSZ szerint az összefogás, ön szerint meg a külön indulás az erdélyi magyar közösség nemzeti érdeke.

- A nemzeti érdek a pártszempontok felett áll. Most a pártegység helyett nemzeti egységre van szükség.

- Az mit jelent?

- Vannak olyan célok, amelyek nélkül nem lehet valódi érdekképviseletről beszélni. Ilyen az autonómia, az erdélyi magyar közösség önrendelkezése. Az erdélyi magyar történelmi egyházak múlt év végén kiadott állásfoglalását képviselem. A dokumentum összhangban áll a rendszerváltás idején megfogalmazott követelésekkel és az RMDSZ - mára feladott - programjával.

- Miért adta volna fel? 2004-ben is az autonómia volt az RMDSZ kampányának fő üzenete, csak később a román politika blokkolta az önrendelkezés törvénybe iktatását.

- A szövetség valójában elprédálta az autonómia programját. Pedig képviselői, szenátorai 1992-ben a kolozsvári Szent Mihály-templomban erre esküdtek fel, a vállalást megerősítették az egymást követő RMDSZ-kongresszusok határozatai. Ez a stratégiai célunk azonban áldozatul esett a magyar érdekképviselet első kormányra kerülésétől, 1996-tól bekövetkezett irányváltásának. Hiába hangoztatja időről időre a szövetség az autonómia fontosságát, nem tesz érte semmit, saját programját nem tartja tiszteletben. Ebben a kérdésben az RMDSZ jobbra jelzett és balra hajtott.

- Van értelme nemzeti egységről beszélni, ha ön külön indul?

- Létezik jó értelemben és rossz értelemben vett nemzeti egység. Markó Béla odáig ment el, hogy többször megfogalmazta: az egység érdekében demokratikus önkorlátozásra van szükség. A nemzeti és demokratikus értékek ilyetén szembeállítása elfogadhatatlan. Milyen egység az, amelyben egy tömörülés a magyar közösség képviseletét egypártrendszeri logika alapján kisajátítja? Oda jutottunk, hogy miközben a rendszerváltozás utáni Romániában az RMDSZ élharcosa volt a demokratizálódásnak, most a román politikai elit után kullog, amelyben úgy-ahogy, de létezik a pluralizmus. A magyar választópolgár viszont tizenhét év óta egyebet nem tehet, csak az RMDSZ-re szavazhat. Szavazhat, de nem választhat. Ezt jelentené a demokrácia?

- Az RMDSZ és az ön álláspontja között szinte áthidalhatatlannak tűnik az ellentét. Leszögezhetjük, hogy nem lesz közös indulás?

- Valóban, szinte feloldhatatlan ellentétek feszülnek köztünk. A helyzet emlékeztet arra, amikor 2004-ben Medgyessy Péter javasolta, hogy a pártok közös listán induljanak a 2004-es európai parlamenti választásokon. Nem okozott meglepetést, hogy a posztkommunista baloldal és a polgári jobboldal, Medgyessy Péter és Orbán Viktor nem tudott ebben megállapodni.

- Orbán Viktor Tusnádfürdőn kijelentette: komoly esély van arra, hogy Tőkés László és egy RMDSZ-es politikus is bejusson az Európai Parlamentbe. Ehhez szerinte nem kell más, mint hogy az 1,1 millió erdélyi magyar szavazóból 700 ezer elmenjen, és a magyar jelöltekre adja a voksát. Egyetért az elemzéssel?

- Elméleti esélyt látok, de csak azért, mert az RMDSZ vezetése nem azonos a tagsággal, még kevésbé a szavazókkal. Az RMDSZ-re rengetegen csak azért szavaznak, mert eddig nem kapták meg a választás szabadságát. A megegyezéshez nem elég a felületi kezelés, komoly változtatások kellenek. Nem csak kommunikációs zavarokról van szó, ahogy az RMDSZ vezetői emlegetik. Ez a politikusi elit elveszítette a hitelét, nem érzi, hogy a szavazói miről mit gondolnak. Így történhetett meg, hogy a magyar szavazópolgárok hetven-nyocvan százaléka el sem ment a Traian Basescu államelnökről szóló szavazásra, a résztvevők nyolcvan százaléka viszont a párt álláspontjával szembehelyezkedve az államfő maradására voksolt.

- Románia elnöke az erdélyi magyar közélet új szereplője. Korábban elképzelhetetlen volt, hogy egy vezető román politikus Székelyföldön a rossz utakról értekezzen, és megígérje, hogy következő látogatásán már magyarul köszönti a vendéglátóit.

- Basescu elnöknek zseniális húzásai vannak. Székelyföldi látogatásán azt is bejelentette, támogatná, hogy a magyar diákok a románt ne anyanyelvként, hanem idegen nyelvként tanulják. Ez a bejelentés a Trianon óta megcsontosodott hagyománnyal szakít, amely megnyomorítja gyermekeinket, és egyben az esélyegyenlőségnek is kárára van. Basescunak köszönhetően mintha alakulna egy új román politika, amely megfelelő módon viszonyul a magyarsághoz. Eddig ugyanis a többségi elit kinevelte magyar lakájait, és velük hajtatta végre kisebbségpolitikáját. Ebben az összefüggésben nagyra értékelem Basescu elnök betyáros kijelentéseit, ezeknek jelentőségét viszont nem akarom eltúlozni. Várjuk ki a dolgok végét...

- Nem tartja elképzelhetőnek, hogy nem új kisebbségi program kialakítása a cél, hanem az elnök egyszerűen szeretné a magyar szavazatokat besöpörni?

- Egyelőre még valóban nem tudjuk, hogy szavazatszerzési akcióról van-e szó. Az viszont tény, hogy az embereknek, és bizonyos fokig nekem is, tetszik az államfő stílusa. Végre egy román politikus, aki nem a posztkommunista-újkapitalista bikkfanyelvet beszéli, nem a pökhendi többségi politikai elit módjára viselkedik! Traian Basescuban van valami a mesebeli legkisebb királyfi indulatából.

- Mások populizmust emlegetnek.

- Nicolas Sarkozyt is nevezték populistának, csak azért, mert mer a népről beszélni, Orbán Viktor is nacionalista sokak szemében, mert kiejti azt a szót a száján, hogy nemzet. Tegyünk különbséget az üres, szavazatszerzésre szorítkozó populizmus és a politikai célzatosságból, alaptalanul megbélyegzett népközeli nyelvezet között! Basescu persze jó politikus is: felmérte a magyar erőviszonyokat, és az is célja lehet, hogy megossza a kisebbségi szavazókat. Sokszor ő is kétkulacsos játszmát folytat. Példának okáért amennyire pozitív volt az imént említett kijelentése, olyannyira visszatetsző egy másik nyilatkozata. Az állam elnöke ugyanis nemrég arról értekezett, hogy Románia a szomszédainál sokkal jobban, példás módon oldotta meg a kisebbségi kérdést. Ezt már a Ceausescu-diktatúra idején is hallottuk, és elegünk van belőle.

- Egyre-másra egyeztet egyházakkal, civilekkel, szakmai szervezetekkel. Az eddig megkérdezettek az önálló indulás mellett kardoskodnak, vagy van olyan is, aki veszélyesnek érzi a játszmát?

- Mindenkit nyomaszt az erdélyi magyar érdekképviselet eljátszásától való félelem, erre épít az RMDSZ is, amikor a mindenáron való együtt indulást szorgalmazza. A felmérések szerint azonban támogatottsága olyan mélyen van, hogy nem biztos, a közös indulás segítene rajta. Kérdés, ha léket kapott az RMDSZ hajója, mi mentjük-e meg a katasztrófától, vagy mi is elsüllyedünk vele együtt.

- Márciusban lapunknak azt mondta, egy esetleges választási siker után megnyílhat az út egy alternatív erdélyi magyar politikai szervezet megalakítása előtt. Most is így látja?

- Programunk sarkalatos pontja, hogy közösségünkben eljött a rendszerváltás ideje. Éppen ezért kettős haszna lehet az európai parlamenti választásoknak. Egyfelől az erdélyi magyarságnak lehetne hiteles képviselete az Európai Parlamentben, másfelől végre elindulhatnánk a pluralizmus, a magyar közösség belső demokráciája felé vezető úton. Ez legalább olyan fontos, mint az előbbi.

Ablonczy Bálint - Heti Válasz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halottak napja után elszabadul
  2007-08-22 21:16:12, szerda
 
  Halottak napja után elszabadulhat a pokol

Szocialista képviselők háza elé állnának a gazdák traktorjaikkal


A baloldali kormányzat pökhendisége és látszategyeztetése is szerepet játszik abban, hogy a gazdák az utcára vonulnak a traktorjaikkal, és egyre inkább a Fidesz politikai érdekeit szolgálják - állította lapunknak több gazda.

Információnk szerint Magoszban két gondolkozás csap össze: a mérsékeltek inkább csak agrárpolitikai célokat kívánnak elérni, míg a radikálisok0 -nagypolitikát? akarnak csinálni, egyenesen Gyurcsány távozását követelik. Ha az utóbbiak kerülnek többségbe, akkor a Magosz 'bevadulhat'.

Európában, ahogy Magyarországon is, a gazdálkodók rendelkeznek olyan eszközparkkal (pl. traktorok, kombájnok), mellyel egy blokád esetén az ország közlekedését könnyedén megbéníthatják. Ilyen értelemben a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége az egyik legjelentősebb nyomásgyakorló csoportnak számít az országban.

A Jakab István vezette Magosz a rendszerváltás idején jött létre, mára mintegy 800 helyi alapszervezettel az agrárszféra egyik legerősebb szervezete. A hajdúsági állattenyésztő üzemmérnök, Jakab István 1995-ig tagja volt az MDF-nek, majd kilépett, azóta nem tagja egyik pártnak sem. Az ismerői által mérsékelt jobboldalinak tartott elnök a Magoszt nem politikai, hanem szakmai szervezetként igyekezett definiálni, de forrásaink szerint a két évvel ezelőtti gazdatüntetésekre adott - szerintük rossz - kormányzati válaszok a szervezetet a Fideszhez 'tolták'.

A Magoszban többen különösen sértőnek értékelték, hogy Gyurcsány Ferenc akkor azt nyilatkozta velük kapcsolatban, miszerint megfutamodtak a gazdák, a kormánypártok agrárosai pedig törpe minoritásként emlegették őket, jelentéktelen szervezetnek tüntetve fel a Magoszt . Többek között ezért a 2006-os választásokon a Magosz szövetséget kötött a Fidesszel, melynek következtében négy Magosz-tag, köztük Jakab István bejutott a parlamentbe, és az ellenzéki frakcióban foglalt helyet. Egyébként a Fidesz választási győzelme esetén Jakab István lett volna az új Orbán-kormány agrárminisztere.

Ezer traktor a Kossuth téren

'Bejelentettük a rendőrségnek, hogy a Parlament nagyparkolójában, valamint a pesti alsórakparton, a Lánchíd és a Margit híd között demonstrációt kívánunk tartani. Nem kedvtelésből jelentettük be ezt, meg is tartjuk a rendezvényt, legalább ezer járművel kívánunk tiltakozni' - nyilatkozta lapunknak Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója, aki a radikálisokhoz, vagyis az erőteljes politikai jellegű akciókat támogatók közé sorolható a szervezeten belül.

Budai igyekezett szakmai célokat megnevezni a demonstráció indokaként, és cáfolta, hogy a kormány állandó nyomás alatt tartása érdekében erre az akcióra a Fidesz kérte volna meg őket. Mint mondta: a tervezett földtörvény-módosítás és az Új Magyarország Vidékfejlesztési Stratégiai Terv gazda- és vidékellenes tervezett lépései, a megtorló munkaügyi intézkedések és a kukorica intervenciós felvásárlásának ellehetetlenítése, valamint a Gyurcsány-csomag miatt tiltakoznak.

Mautner Vince Tolna megyei gazda a Hírszerzőnek elmondta: 'a kormány évek óta hitegeti a gazdákat, folyamatosan hazudnak arról, hogy az uniós pénzeket mikor fizetik ki, a megélhetés évről évre nehezebb, ezért a gazdatársadalomban robbanásig feszült a helyzet'.

'A terménylopást a rendőrség nem vizsgálja ki, jó, ha jegyzőkönyvet vesznek fel, de a munkaügyi felügyelet komoly összegekre büntet, ha valakinek a rokona részt vesz a betakarításon. Az állam egyik oldalon nem véd meg bennünket a tolvajokkal szemben, a másik oldalon pedig minden kis hibára kőkeményen lecsap, bünteti a parasztot. Egy neves szekszárdi borászt milliós összegre büntettek, mert egy pesti ismerőse kedvtelésből részt vett a szüreten' - sorolta Mautner, hogy feléjük milyen gondok borzolják a gazdák idegeit.

'Halottak napja után elszabadulhatnak az indulatok'

A Tolna megyei Magoszban például az is felmerült, hogy a megye szocialista képviselőinek a háza előtt is szerveznek traktoros demonstrációt, azon túl, hogy lezárják a dunaföldvári, szekszárdi és bajai Duna-hidakat. A gazdák szerint nemcsak az fog történni, mint korábban, mikor 10-20 traktorral kimentek az utak szélére és főztek egy pörköltet, majd estére hazamentek.

'Ha vége lesz a vetésnek, halottak napja után elszabadulhatnak az indulatok, ha nem vonják vissza a Gyurcsány-csomagot' - vélte baljóslatúan Mautner Vince, aki szerint az elkeseredett gazdáknak még Orbán Viktor fellépése is túl puhány, keményebb politikát várnak a Fidesztől. Egyébként szerinte egyedül csak Gyurcsány távozása csillapíthatja le a gazdák kedélyeit.

Hazafi Zsolt

Hírszerző.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vérszagra gyűl az éji vad - Ko
  2007-08-22 21:03:29, szerda
 
 


Vérszagra gyűl az éji vad - Kormányegyeztetés egészségünk ügyéről
2007-08-21 20:57 Barikád.hu



A Fidesz szerint a koalíciós pártok egyeztetése a társadalombiztosítás átalakításáról arról szól, hogy ki hogyan teheti rá a kezét az egészségügyi kassza milliárdjaira; erről a párt szóvivője beszélt azt megelőzően, hogy kedd délután egyeztetés kezdődött az MSZP és az SZDSZ elnökének részvételével az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról. Az egyeztetés egyelőre eredménytelen, késő éjszakába nyúlóan folytatják a tárgyalásokat.

"A marakodás kizárólag arról szól, hogy ki és hogyan teheti rá a kezét az egészségügyi kassza milliárdjaira, ki és hogyan teheti rá a kezét mindannyiunk egészségügyi befizetéseire, kinek a profitjává válik majd az egészségügyi kasszában található több milliárd forint" - fogalmazott Szijjártó Péter a sajtótájékoztatón.

Hozzátette: kizárólag az egészségügyi kassza privatizációjáról szól ez az "álvita, ez a koalíciós cirkusz".

A politikus szerint a több-biztosítós rendszer jelentené az igazi tragédiát az egészségügyben, hiszen ezzel véglegessé válna az a folyamat aminek a vége az lenne, hogy a megfelelő színvonalú egészségügyi ellátás néhányaknak a kiváltsága lenne.

"Ez olyan állapot, amitől mi mindenképpen szeretnénk megóvni Magyarországot" - mondta a párt szóvivője, majd közölte: ezért ismételten felszólítjuk a kormányt, "fejezze be a több-biztosítós modell bevezetésének tervezgetését, fejezze be azt, hogy egy olyan egészségbiztosítási modellt akar bevezetni Magyarországon, amely minden (...) más országban, ahol ezt bevezették, csak gondokat okozott, rossz volt az embereknek, csődöket okozott, és az egészségügyi ellátásban hatalmas bizonytalansághoz vezetett".

Szijjártó Péter kérdésre válaszolva közölte: arra, hogy ez a rendszer rossz az embereknek, számos külföldi országból, így például Hollandiából, Szlovákiából lehet példát hozni.

Mint mondta, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a létrejött biztosítókból majdnem mind csődöt jelentett és eltűnt az emberek pénzével; van arra is példa, hogy a központi költségvetésnek kellett kölcsönt felvennie, hogy kipótolják az egészségügyi kasszát.

Hozzátette: nálunk fejlettebb, nyugodtabb múlttal rendelkező országokban most éppen annak a rendszernek a felépítésén dolgoznak, amit a magyar kormány szét akar verni.

Kedden délután Gyurcsány Ferenc, az MSZP és Kóka János az SZDSZ elnökének részvételével kezdődött meg a koalíciós pártok egyeztetése az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról.

Az egyeztetés legfontosabb pontja a biztosítási régiók kérdése lehet, amellyel kapcsolatban a múlt csütörtöki egyeztetést követően ellentmondásos nyilatkozatokat adtak a kormánypártok politikusai.

(Echo TV - barikád.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ősztől ismét tüntetések a tand
  2007-08-22 20:52:31, szerda
 
  Ősztől ismét tüntetések a tandíj ellen

2007-08-22 16:43 Barikád.hu



A HÖOK nem adja fel, harcol a végsőkig!A HÖOK nem adja fel, harcol a végsőkig!Ősszel újabb tandíjellenes megmozdulásokra lehet számítani, ismét a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának szervezésében. Az érdekképviselet több nagyvárosban - köztük Budapesten is - szeretné felhívni a lakosság figyelmét e ,,hibás politikai döntésre". A HÖOK továbbra is elzárkózik a tandíj bármilyen formájától, és követelik a ,,hallgatói adó" teljes eltörlését.

Miskolczi Norbert HÖOK elnök közleményében a következő olvasható: "A HÖOK továbbra is elzárkózik a tandíj bármilyen formájától, és követeli, hogy a jelenleg fejlesztési részhozzájárulás néven bevezetett hallgatói adót törölje el a kormányzat!"

A hallgatói érdekképviselet szerint hamis az a kormányzati kommunikáció, amely szerint emelkednek a hallgatói juttatások, mert új források bevonására nem került sor, csak az eddigi keretösszegek átcsoportosítására.

A demonstrációsorozat első állomása várhatóan Szegeden lesz, szeptember első hetében, majd ezután következik sorra a többi vidéki egyetemi városban rendezett tüntetés. A tiltakozások utolsó állomásának Budapestet tervezték.

A szegedi EHÖK elnök közölte, az első megmozdulás pontos időpontjáról a héten fognak dönteni. Az már biztos, hogy a helyszín a Szegedi Tudományegyetem főépülete előtti Dugonics tér lesz, a tüntetéshez pedig egy szabadtéri kiállítás is kapcsolódik majd, amely a tandíj bevezetésének következményeit vázolja - nyilatkozta Török Márk. A tavai megmozdulásokon csaknem négyezren demonstráltak az előbb említett helyen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harrach: Szent Korona és királ
  2007-08-22 20:41:32, szerda
 
 
Harrach: Szent Korona és királyság? - Gyurcsány újabb tévedése
2007. augusztus 22. 16:23 MNO

A Szent Korona az állam folytonosságának, illetve az állam függetlenségének a megtestesítője, nem pedig a királyság jelképe, ahogy az Gyurcsány Ferenc mondta - mondta Harrach Péter szerdán. Úgy vélte: lehet vitatkozni a korona helyéről, ám erre jelen pillanatban az Országház épülete a legalkalmasabb.

Lehet arról vitatkozni, hogy az Országházban, vagy a budai Várban lenne a legjobb helyen a Szent Korona, de nem lehet csak királyi jelképként tekinteni az ereklyére - mondta Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke szerdán az Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján. "Azon lehet vitatkozni, hogy a Szent Korona méltó helye esetleg a királyi Vár lehet, vagy a Parlament. De az még a méltóságán belül van. Viszont, ha valaki csupán királyi szimbólumnak nevezi, akkor az már degradálása a Szent Koronának" - jelentette ki Harrach Péter, aki kérdésre válaszolva elmondta, akkor lenne aktuális az a kérdés, hogy a budai Várban helyezzék el a koronát, ha ott méltó helye lenne és a szimbólum szerepét betölthetné, pillanatnyilag azonban Országház épülete erre a legalkalmasabb.

Ugyanakkor Harrach szerint a kormány nem tervezi, hogy a Nemzeti Múzeumba helyezi vissza a koronát. A KDNP alelnöke hangsúlyozta: a Szent Korona az állam folytonosságának, illetve az állam függetlenségének a megtestesítője, nem pedig a királyság jelképe, ahogy azt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mondta kedden Angela Merkel német kancellárnak.

"Én mélyen ellenzem"

A kancellári látogatás egyik programpontja a Szent Korona megtekintése volt. A magyar kormányfő az ereklye mellett állva - a Hír TV felvétele szerint - azt mondta Angela Merkelnek: "Az az igazság, hogy én mélyen ellenzem, hogy itt van. Szerintem ez a parlament a köztársaság parlamentje, és nincs ok a királyság jelvényét idehozni. A jobboldali kormány úgy döntött, hogy ezt idehozza - Orbán miniszterelnök úr. Mi meg nem akartuk elvinni, mert az nem szép, hogy hozzuk, meg visszük. Akkor maradjon itt".

Gyurcsány kijelentése a nemzeti öntudatot rombolja

Harrach szerint "ma, amikor a nemzet egységét és a nemzeti öntudatot kellene erősíteni, felelőtlenség ilyen kijelentést tenni, ami a nemzeti öntudatot rombolja, tárgyi tévedéseket tartalmaz, és a nemzet egységét is veszélyezteti". Az ellenzéki politikus szerint fel kell hívni a figyelmet arra, hogy a Szent Korona a nemzet egységét és az állam folytonosságát testesíti meg, ezt ugyanis sokan nem tudják ma Magyarországon. A távirati iroda kérdésére válaszolva Harrach Péter azt mondta: ez olyan megnyilvánulás volt, amely súlyosabb, mint egy nyilvánosság előtt elmondott beszéd, és jóval több, mint egy négyszemközti beszélgetés.

Felvetésre, hogy a koronánál elhangzottak szóba kerültek-e a kicsit később megtartott Merkel-Orbán megbeszélésen, a KDNP alelnöke elmondta: nem került szóba a kérdés, rövid idő telt el a két esemény között, és azt a rövid időt, amely a tárgyalásra rendelkezésre állt, fontosabb kérdésekkel kellett eltölteni.
(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar Gárda: Gyurcsány a legf
  2007-08-22 20:32:19, szerda
 
  Magyar Gárda: Gyurcsány a legfőbb ügyészhez fordult
2007. augusztus 22. NetHírlap

Gyurcsány Ferenc a legfőbb ügyészhez fordult a Magyar Gárda megalapításával kapcsolatosban.

"Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr!

A szélsőjobboldali Jobbik Magyarország Mozgalom által életre hívott, a bíróság által már bejegyzett Magyar Gárda nevű szerveződés itthon, de Európában és a szabad világban is tiltakozások sorát váltotta ki. Hozzám is több hazai és nemzetközi szervezet, illetve számos honfitársam tiltakozása jutott el az elmúlt napok során.

Osztom azok véleményét, akik szerint a Magyar Gárda életrehívása az eddig megismert tények és nyilatkozatok alapján magában hordozza annak közvetlen veszélyét, hogy sérülhetnek legfontosabb közös értékeink: az emberi méltóság tisztelete, a félelem nélküli hétköznapokhoz való jog, egymás kultúrájának, származásának és világlátásának tisztelete.

A heves reakciók, úgy hiszem, érthetők: az antiszemitizmus és a kirekesztő gyűlölet évek óta itt kopogtatnak az ajtónkon. Nem engedhetjük, hogy átlépjék a küszöböt. Egy köztársaságnak joga az önvédelem, az alkotmányos intézmények vezetőinek pedig kötelessége e jogi-politikai oltalom biztosítása a polgárok felé bármilyen félelemkeltő, ordas eszmével szemben.

Nem fordult még elő a pályafutásom alatt, hogy a legfőbb ügyészhez, mint a civil szervezetek törvényes működése felett őrködő alkotmányos szervezet első emberéhez forduljak ilyen ügyben. Most mégis megteszem, mert hiszem: közös felelősségünk van abban, hogy a szólás és gyülekezés szabadságának alkotmányos alapjogával senki ne élhessen vissza. Az én felelősségem politikai, a legfőbb ügyészé többek között az egyesülési jogról szóló, 1989. évi II. törvény értelmében jogi.

Ezért kérem az Ön személyén keresztül a köztársaság ügyészségét arra, hogy a Magyar Gárda nevű szerveződés működését a részletekre is kiterjedő különös figyelemmel kövesse, és a hatályos jogszabályokkal, illetve a magyar alkotmánnyal ellentétes cselekmény esetén haladéktalanul lépjen fel.

A Magyar Köztársaság polgárainak és a polgárok szerveződéseinek joga van a gondolat, a vélemény és a szólás szabadságához. Jól tudjuk, e szabadságnak csak egy valami szabhat korlátot: a másik polgár szabadsága joga a félelem nélküli hétköznapokhoz, az emberi méltósághoz. Ezen egyértelmű határvonal éber védelmére kérem most Önt, illetve az ügyészség szakembereit. Erőfeszítéseiket megköszönöm, munkájukhoz erőt és egészséget kívánok.

Üdvözlettel:
Gyurcsány Ferenc, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tom Lantos listája
  2007-08-22 20:30:13, szerda
 
 
Tom Lantos listája
2007 augusztus 22. 18:43 Hírklub

"A terrorizmus a szegények háborúja, a háború a gazdagok terrorizmusa."
(Peter Ustinov)

Tom Lantos Budapesten tartott sajtótájékoztatón számolt be az utóbbi hetekben tett útjairól és tárgyalásairól, amelyek elsősorban a terrorizmus elleni harcról és a közel-keleti helyzet békés megoldásának lehetőségeiről szóltak. A magyar származású amerikai politikus a Független Hírügynökség vízummentességre vonatkozó kérdésére válaszolva hangsúlyozta: ő mindenképpen támogatja, hogy a magyarok vízummentességet kapjanak.

Hozzátette azonban: 2001 szeptembere óta Amerikában elsőrendűvé vált a biztonság fontossága. Éppen ezért az Egyesült Államok csak garanciák után hajlandó vízummentességet adni még az olyan baráti országnak is, mint amilyen Magyarország.

"Mindenképpen ki kell szűrni, hogy terroristák kaphassanak beutazási engedélyt az Egyesült Államokba - mondta a politikus. Az olyan őrültek például, akik szerint Magyarországot NATO-szövetségeseitől kell megvédeni, sohasem kaphatnak vízumot Amerikába, ezt garantálom" - jelentette ki Tom Lantos. "Listát fogok kérni a Magyar Gárda mind az ötvenvalahány tagjáról és átadom az illetékeseknek" - tette hozzá.

Ugyan vendégszerető ember vagyok, de vendégségben sem illik ilyet beszélni. Talán jobb lenne ha Tom Lantos úr a választott hazája portáján söprögetne! Nézzünk néhány egyszerű tényt, csak úgy az igazságosság kedvéért. A terrorizmusról először.

Rögtön megfogalmazhatunk egy kérdést: Biztonságosabb lett-e a világ az USA által meghirdetett keresztes háborúja után a terrorizmus ellen - A válaszom: Nem! A nagy demokrata Tom Lantos úr figyelmét szeretném felhívni egy tényre. Ez a háború ENSZ felhatalmazás nélkül folyik! Ezt mifelénk agressziónak hívják!

Az első öbölháború Kuvait felszabadítása után nagyon sok kérdés maradt függőben. Az a háború legitim volt, Biztonsági Tanács által adott felhatalmazással, 17 ország (köztük arab országok) koalíciójával. Ilyen megválaszolandó kérdés, ha az USA az emberi jogok bajnoka, és a demokrácia letéteményese, akkor milyen indokok alapján maradhatott még 12 évig hatalmon Szaddam Husszein a "Közel-Keleti Hitler", ahogy az amerikai sajtó gyakran aposztrofálta őt?

A szigorú (!) nemzetközi ellenőrzés ellenére, hogyan maradhatott annyi vegyi fegyvere az említett rezsimnek, amellyel kb. 60 000 kurd embert öltek meg? Mindezt repülési tilalom mellett és a CNN közvetítésében!?

Egyáltalán Iraknak, hogyan maradhatott annyi légi ereje, amit ilyen célra használhatott?

Mi történt az iraki légierő Iránba menekített repülőivel?

A második Öböl-háború létjogosultságát sokan megkérdőjelezik az Államokban is!

2005 szeptemberében egy igen érdekes könyv jelent meg Patrick Buchanantól. Buchananan tanácsadója volt az idősebb Bush elnöknek, valamint Reagan és Nixon elnököknek is. Buchananan az Egyesült Államok elleni gyűlölet öt okát nevezi meg:

a.) Amerika demokráciáról beszél de, diktatúrákat és oligarchákat támogat, akik elnyomják a muzulmán népet és eltékozolják vagyonát.

b.) Az USA gazdasági és katonai jelenléte az arab országokban valójában megszállás.

c.) Amerika anyagelvű és élvhajhász kultúrája összeegyeztethetetlen a muzulmánok vallási elképzeléseivel.

d.) Az USA kettős mércével mér, amikor megtámadja Irakot, mert Irak nem százszázalékosan valósítja meg a reá vonatkozó BT határozatot, ugyanakkor támogatja Izraelt, amely több BT határozatot nem hajt végre.

e.) Amerika csak azért, hogy elrabolja tőlük az olajukat, megtámad muzulmán országokat, akik nem akartak háborút Amerikával.

Tehát van aki úgy látja az Államokban is:"Demokráciát sem lehet szuronyokkal importálni."

A Szovjetunió is megtapasztalta, hogy forradalmat sem lehetséges. Afganisztán. Hátasztán.

A vízumkérdése: állítólag szövetségesek vagyunk, magyar katonák is szolgáltak Irakban. De vízum ügyben nem léptünk előre.

Egy dologban azért hasonlít a két ország: az ifjabb Bush elnök megítélése történelmi mélyponton van. Hasonlóan a magyar miniszterelnök megítéléséhez.

Nem vagyok híve semmilyen félkatonai, meg más típusú erőszakszervezetnek. De van nekünk egy Kóka doktorunk. Aki szerint:"az állam rossz tulajdonos!" Tehát lehet hogy privatizálják a Honvédséget is?

Én rendőrséget csinálnék. Nem olyat amely a Nemzeti Ünnepünkön tüntetőket brutális módon bántalmaz. Ember barátot. Meg olyat amely a milliárdokat elsíbolókat tényleg az igazságszolgáltatás szigorával büntetné!

Tehát tisztelt Tom Lantos úr. Vendégségben sem illik így viselkedni! Főleg egy politikusnak. Egy demokratának.

Végezetül szeretném egy elnökük híres mondását a figyelmébe ajánlani. Az elnök Monroe.

"Amerika az amerikaiaké!"

Magyarország meg a magyaroké!

Lőrincz Miklós
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Thürmer kiutasítaná Tom Lantos
  2007-08-22 20:28:04, szerda
 
  Thürmer kiutasítaná Tom Lantost Magyarországról
2007-08-22 13:50 Barikád.hu

Thürmer GyulaThürmer GyulaAugusztus 20-i beszédében többek között arról beszélt a Munkáspárt elnöke, hogy Tom Lantos beavatkozik Magyarország belügyeibe, ezért követelte a Külügyminisztériumtól a szenátor kiutasítását.

Thürmer Gyula szerint akkor avatkozik belügyeinkbe Tom Lantos, ha "amikor listákat állít össze rólunk, magyarokról, és ő dönti el, ki kaphat vízumot és ki nem." Mint ismert, Tom Lantos a Magyar Gárda tagjaival szemben alkalmazna ilyen módszereket.

A Munkáspárt kisújszállási rendezvényén Thürmer új alkotmányt is kért, amelyben érvényesíteni akarja II. János Pál pápa 1991-es Centesimus Annus kezdetű enciklikáját. A Munkáspárt új alapokra helyezné a magyar állam működését is.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Munkaterv" - a megszorítások
  2007-08-22 20:24:12, szerda
 
 
"Munkaterv" - a megszorítások újfajta kormány-kommunikációja
2007-08-21 17:03 Barikád.hu

Bár fáradó tempóban és lankadó hittel ismételgették a kormányfő szavait - nincs szükség újabb megszorításokra - a kormánypárti politikusok, a KSH adatai szerint komoly problémák vannak az országgal - fogalmazott Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője. Mint kifejtette: az ország gazdasági növekedése kiábrándítóan alacsony, 1,4 százalékos, miközben az államháztartási hiányban Európa-rekorderek vagyunk, eladósodottságban és munkanélküliségben pedig az élbolyhoz tartozunk. Eközben egy esztendő alatt a liszt 28 százalékkal, a vezetékes gáz 53 százalékkal, a távfűtés pedig közel 50 százalékkal drágult.

Navracsics Tibor kitért Draskovics legújabb tervezetésre is, melyet az egyik napilap ismertetett szombaton. Elmondta: ez a munkaterv minden eddiginél brutálisabb csomagot jelenthet. Ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy az előző három Gyurcsány-csomagnak köszönhetően az emberek tartalékai kimerültek, rohamosan emelkedett az emberek eladósodottsága. Mint fogalmazott, ugyan tagadják a tervezet fontosságát, ám több olyan esetről tudunk, mikor heves tiltakozás után, szépen csendben mégis elfogadták az ötleteket.

A Fidesz frakcióvezetője rámutatott arra is, Gyurcsány Ferenc a róla szóló könyvben még kifogásokat emelt Draskovics Tiborral szemben. Akkor politikai bizalmatlanságra hivatkozott - folytatta a képviselő -, ám láthatólag mára rendeződött a helyzet, hiszen tárcanélküli miniszterré emelte kormányában. Ugyanakkor Navracsics arra is felhívta a figyelmet, hogy Daróczi Dávid Gyurcsány Ferenc szavait tolmácsolva úgy fogalmazott Draskovics tervezetéről: nem tekinti politikailag fajsúlyosnak a munkatervet.

Gyurcsány Ferenc két lehetőség előtt áll: vagy elismeri, hazudott, mikor arról beszélt, hogy nincs szükség megszorításokra, és bevezeti a negyedik Gyurcsány-csomagot, vagy pedig elveti. Ez esetben azonban felmerül a kérdés, miért van szükség egy politikailag fajsúlymentes miniszterre a kormányban? - jegyezte meg Navracsics Tibor.

(fidesz.hu - barikád.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: az erdélyi magyarok pé
  2007-08-22 20:16:42, szerda
 
  Jobbik: az erdélyi magyarok példát mutattak a cigánybűnözés elleni fellépésből

2007-08-22 20:01 Barikád.hu


Bíber József Tibor, a Jobbik alelnökeBíber József Tibor, a Jobbik alelnökeTömegverekedéshez vezetett Erdélyben a cigánybűnözés, miután a magyarok megelégelték, hogy a cigányok rendszeresen lopják a terményeiket. A mintegy 150 magyar és 200 cigány összetűzésére szerda hajnalban került sor a Brassó megyei Apácán, ahol a helyi magyarság közös fellépéssel próbálta elejét venni a további fosztogatásoknak.

Az önvédelmi reakció előzménye az a felismerés volt, hogy a hatóságok képtelenek megakadályozni a cigányok által a faluban elkövetett sorozatos bűncselekményeket, sőt a bűnöző cigányok számára a terményre vigyázó biztonsági őr sem akadály: őt az 5 cigány elkövető a tömegverekedést kiváltó tolvajlás során megverte. A barikad.hu szerkesztősége az apácai események kapcsán Bíber József Tibort, a Jobbik cigánybűnözéssel foglalkozó alelnökét kérte helyzetértékelésre.

Alelnök úr! Milyen következtetések vonhatók le abból, hogy Apácán immár nem cigányok egymás közti csetepatéja, hanem magyarok és cigányok összetűzése következett be?

A Brassó megyei események azt a már jó ideje hangoztatott álláspontomat támasztják alá, mely szerint a cigánykérdés kezeletlensége hasonló etnikai zavargásokhoz vezethet Közép-Európában, mint amely a közelmúltban borította lángba Franciaország egyes városait. Arról van szó, hogy létezik egy egyre növekvő számú cigány populáció Magyarországon, Szlovákiában, Romániában, amelynek közös jellemzője, hogy a fent említett országok jogrendjébe, a többségi nemzet szokásrendjébe sehol nem képes, sőt nem hajlandó beilleszkedni. Ebből származnak a konfliktusok.

De az Apácán történtek másra is rávilágítanak: a cigánybűnözés határokon átívelő jelenség, hiszen egyformán elszenvedői a magyarok, a szlovákok és a románok is olyannyira, hogy a Maros megyei Hadréven pár éve magyarok és románok közösen űztek ki 14 bűnöző cigány famíliát a falujukból. Nem nehéz elképzelni, hogy milyen életvitelt folytattak az ottani cigányok, ha a történelemben eddig példa nélkül álló módon magyar-román ,,egységfrontot" sikerült összekovácsolniuk!

Ön szerint mi a megoldás a cigánybűnözés ellen?

Az biztos, hogy a pozitív diszkrimináció nem. Ez egyébként is magyarországi specialitás, hiszen az Európai Unió minden más országában elfogadhatatlan, hogy egy kisebbséget etnikai alapon kedvezményezett helyzetbe hozzon bárki is a többi nemzetiség rovására. Ez abszurdum, teljességgel megengedhetetlen, ráadásul azt a hamis képzetet kelti a cigányságban (mert hisz róluk van szó), hogy törvények fölött állóként bármit megtehetnek. Lophatnak, rabolhatnak, lincselhetnek. Rá kell őket döbbenteni arra, hogy ez nem így van. Lejárt az ideje a türelemnek: ha 600 év nem volt elég a szép szóval való meggyőzésükre, akkor teljesen fölösleges továbbra is kizárólag ezzel próbálkozni.

Tetszik nekik vagy nem: a cigányság beilleszkedni nem akaró hányadát kényszeríteni kell a civilizált együttélésre, ha szükséges, akár karhatalommal. A felvidéki cigánylázadást 3 nap alatt ,,lerendezte" 2500 szlovák kommandós és katona, azóta hasonló eset, tömeges fosztogatás, rablás nem fordult elő Szlovákiában, ami arra utal, hogy a bűnöző cigányok elleni fellépésben a rendfenntartó alakulatok elrettentő erejű beavatkozásának nincs alternatívája.

A karhatalmi eszközökön túl mire van szükség?

Ugyanilyen fontos a magyar közösségek ,,öntudatra ébredése" is: ha úgy látják, hogy sem a törvény, sem a hatóságok nem védik meg őket, akkor fogjanak össze, és szálljanak szembe azokkal, akik a normális emberi életüket lehetetlenné teszik. Akadályozzák meg a cigánybűnözést, védjék meg javaikat, ha kell, kényszerítsék arra az élősködőket, tolvajokat, rablókat, hogy felhagyjanak a jogkövető többség terrorizálásával.

Még nem késő!

(barikád.hu)


ELŐZMÉNY:

Tettenérték a cigányokat - több száz fős verekedés
2007-08-22 15:07 Barikád.hu

* Bűnügy
* Friss hírek

Több száz helyi magyar és roma verekedett össze szerdára virradó éjszaka Erdélyben, a Brassó megyei Apáca településen, közölte a helyi rendőrség szerdán. Az összetűzés megszüntetésére több száz rendőrt kellett a faluba vezényelni. A cigányokat lopás közben érték tetten.

Lucernát loptak a romák a Brassó megyei Apácán a keddről szerdára virradó éjszakán, amikor tetten érték őket a szántóterület tulajdonosai. A két tolvaj megpróbált elinalni a sötétben, de a kárvallottak nem hagyták, mire emezek kővel kezdték dobálni őket. A hangoskodásra többen felfigyeltek a faluban, és rövidesen kb. 150 személy személy gyűlt össze a helyszínen, ahol kövekkel és botokkal dobálták egymást, illetve többen összeverekedtek. Hárman megsérültek.

A konfliktus hírére rövidesen 130 csendőrt vezényeltek a helyszínre, akik kb. két óra alatt állították helyre a rendet. ,,A karhatalom azonban nem lépett fel a felekkel szemben. Békés eszközökkel állították le a zavargást", nyilatkozta a Brassó megyei csendőrparancsnokság vezetője, Eugen Pop. Egy mentőautó is kiment Apácára, az orvosok a helyszínen ellátták a sebesülteket.

Az apácai lakosság 55 százaléka roma, 45 százaléka magyar nemzetiségű.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2007.07 2007. Augusztus 2007.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 353 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 589
  • e Hét: 10856
  • e Hónap: 21967
  • e Év: 175463
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.