Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Profi rettegőknek!!!!!!!!
  2007-08-23 21:23:40, csütörtök
 
  A PROFI RETTEGŐKNEK
2007-08-17. 22:02:10

Mai (augusztus 16-i) hír: az Andrássy út fölött gyakorlatoznak majd augusztus 20-ra a vadászgépek. 150 méter alacsonyan húznak el. Az ott lakóknak azt tanácsolják, hogy tartsák nyitva ablakukat.

Ugye önök - mármint az Andrássy úton lakók közül a koalíciópártiak - most nem rettegnek? Attól sem tartanak, hogy hat hónapos kisbabájuk felsír?

Ami persze érthetetlen lenne. Ha...

De emlékszünk.

Mert nem önök voltak, akiknek félelmével és rettegésével jó néhány évvel ezelőtt tele volt a média? Nem önök panaszkodtak, hogy kisbabájukat még a Terror Házával átellenesen oldalon is a félelemtől rettegve tolják, ha egyáltalán?

Emlékeznek, ugye?

A pengefal miatt. Amelytől olyan hirtelen szűntek meg rettegni, mihelyt Schmidt Máriáról, a Terror Háza igazgatójáról kiderült, hogy önök őt tulajdonképpen nem is gyűlölik, mint amilyen hirtelen leálltak utálni és bojkottálni a Nemzeti Színházat abban a pillanatban, amikor azt Jordán Tamás vette át.

Most éppen az Árpád-sáv miatt rettegnek.

Tudják, én ebben az egészben csak azt nem értem, hogy eddig miért nem állt ki egyetlen, elhatárolódásra felszólított politikus a jobboldalon, és követelte önöktől az elhatárolódást az Árpád-pajzsos, Turul-madaras címertől, amely a Gyurcsány-féle Nemzetbiztonsági Szolgálat jelképe.

Avagy az Árpád-pajzs és Turul-madár bájos, demokratikus és simogatandó, ha azt szemkilövő kormányuk a védtelen polgárok lehallgatására szakosodott intézménye bejáratát díszíti?

Szóval már megint bizniszelgetünk a rettegéssel, hölgyeim és uraim? Márpedig a valódi rettegés helyett a rettegéses biznisz rosszra vezet! Szöges drótok mögé! Nem tanulnak a történelemből?

[Forrás: Magyar Demokrata]

Lovas István
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Budapest Gate
  2007-08-23 21:07:14, csütörtök
 
  BUDAPEST GATE - ALAPKŐLETÉTEL
2007-08-23. 13:09:14

Alapkőletétellel pénteken elkezdődött Magyarország egyik legnagyobb ingatlan-beruházása, a Budapest Gate.

Egy ír-izraeli konzorcium komplett golf-falut épít Bicske határában található ipari területen. A 300 millió eurós projekt épületei, a szállodák, a wellness központ és a mintegy kétezer lakóház Magyarország kilencedik 18-lyukú golfpályája köré épül. 2009-re várhatóan készen lesz a beruházás első üteme, a golfpálya.

A bicskei Budapest Gate névre hallgató beruházás nem egyszerűen golfpálya lesz, a marketingesek a golffalu nevet adták neki, ugyanis lakóingatlanok, szálloda, konferenciaközpont, termálfürdő és látványtó építésére is készülnek. Az alapkőletételt pénteken tartották, a terület egyelőre nélkülözi a jövőbeni luxusfalu fényét, az épületek elkészültét és a golfpálya nyitását 2009-2010-re ígérik.

A 300 hektáros beruházás várhatóan 300 millió euróba fog kerülni, tudtuk meg Arie Yom-Tovtól, a befektető Hollyworld Enterprises képviselőjétől. Erdei Bálint, az ír-magyar konzorcium hazai értékesítési és marketing igazgatója azt is elmondta, Magyarország egyik legnagyobb volumenű beruházásáról van szó: 360 villaépületet, 700 társasházat és 800 ikerházat terveznek, mindezt szuper bioóvodával egy hatalmas tó és golfpálya köré.

Volt olyan befektető feleség, aki tetőtől talpig Gucciban érkezett, egy magányosan álldogáló üzletember, pedig arra hívta fel figyelmünket, hogy sokan rajta felejtették a márkajelzést drága öltönyükön. A sorok közt olvasva így megértettük, nem a golftársadalom képviselői voltak hivatalosak az alapkőletételnek nevezett exkluzív koktélpartira, inkább az ír-izraeli koprodukcióban létrejött befektetésbe potenciálisan betársuló üzletemberek tájékozódnak a lehetőségekről.

Káprázatban így nem volt hiány, a csúcspontot az alapkőletétel jelentette. A ceremónia jet ski bemutatóval kezdődött, majd egy fekete helikopter hasította keresztül az eget bámulatos légi trükközésekkel, az alján egy betonkockával, az alapkővel. Yom-Tov felfedezhette az aggodalmat arcunkon, elmesélte ugyanis, hogy egy kezdőknek való teljes golffelszerelés 100 ezer forintba kerül, a pálya használatának költsége, pedig pár ezer forint egy napra. A költségeknek megfelelően nem ez Magyarország tömegsportja, a Magyar Golf Szövetség adatai szerint ma háromezer magyar tekinthető rendszeres játékosnak.

Az ingatlanokat viszont nem kizárólag a nagyon gazdagoknak szánják, bár medencés villák is épülnek, de lesz olyan lakás is, ami a többihez hasonlóan a pályára néz, és már 20-25 millió forintért is meg lehet vásárolni. Az előadás egyes részeit tapsvihar köszöntötte, a hangulatot végül tűzijátékkal, és a sztárvendég, az ír Christy O'Connor Jr. golfbajnok nyitóütésével fokozták.

Christy O'Connor Jr. egyébként hazája leghíresebb, nagy tisztelettel övezett golfjátékosa, nem is érdem nélkül. 1989-ben a nyolcvan éve a világ legrangosabb golfeseményén, a Ryder Cupon egyszemélyben, egyetlen ütéssel védte meg Európa becsületét az Egyesült Államok ellen. Nyugdíjas éveire O'Connor golfpályatervezőnek állt, világszerte alkot, negyvenedik munkája a 104 hektáros bicskei 18-lyukú pálya lesz. "Európa második legszebb pályája díjat kaptam az ír PGA Palmatone pályáért, az ihleti a bicskei tervezést. Figyelem a területet, ahhoz képest alakítom a pálya dizájnt, imádom a színeket, amit a növények telepítésével érek el. Bicskén sok tavas kompozíciót képzelek" - mondta az Indexnek.

"A golf nem az elitnek szól, mindenki sportja" - hallgattuk egyre nagyobb megnyugvással Christy O'Connor Jr. szavait. A szakember egy magyar golfgeneráció felcseperedését vizionálta, de beszélt a golfpályák turistákat vonzó erejéről is. Példaként Írországot említette, ahol az 500 golfpálya és az azok köré épült szolgáltatások 130 ezer embernek teremtettek munkalehetőséget, az ország csak a golfozni vágyó külföldi turistákból évi 200 millió euró bevételre tesz szert. Ha igaza lesz, nagyon fogunk örülni, ugyanis Magyarország a régióban igen rosszul muzsikál a golfpályák számát illetően. A cseheknek például 68, a lengyeleknek 24 van belőle, nekünk ez a bicskei lesz a kilencedik. De hátha megerősödik a hazai középosztály, mire elkészül, és képes kifizetni a költséges golfoktatást, felszerelést, és nemcsak háromezernek adatik meg, hogy ütővel játszhat, lyukra.

[Forrás: http://golfozom.hu/?cat=szov&id=73]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Észtországban másképp van.
  2007-08-23 21:01:21, csütörtök
 
  Észtországban másképp van.
2007-08-23. 12:30:48

A 88 éves Arnold Meri ellen népirtásért vádat emeltek Észtországban.

A vád szerint Arnold Meri, aki egyébként az észt nép körében nagy tiszteletben álló, nemrégiben elhunyt köztársasági elnöknek, Lennart Merinek nagybátyja, 1949-ben részt vett észt állampolgárok Szibériába hurcolásának az előkészítésében.

Az eddig ismert adatok szerint a szovjet Észtországból ebben az időben mintegy 20 000 észtet hurcoltak el otthonaikból. Arnold Merit a jelenlegi orosz vezetés minden nagyobb állami megemlékezésre meghívja; az észt lapnak adott nyilatkozata szerint tettét mind a mai napig nem bánta meg.

Arnold Meri a tizenötödik észt, aki ellen hasonló, a szovjet idókben elkövetett emberiségellenes cselekedetekért vádat emeltek.

[Forrás: http://www.epl.ee/artikkel/396896]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adjon az Isten! - Szebb jövőt!
  2007-08-23 20:45:31, csütörtök
 
  Téged is vár a Magyar Gárda!

A Magyar Gárda Egyesület minden jóérzésű honfitársát szeretettel várja a mozgalom zászlóbontására 2007. augusztus 25-én (szombaton) 15 órakor a budai Várba, a Szent György térre, ahol az első 56 gárdista felesküszik a nemzet szolgálatára és a haza védelmére.

A Magyar Gárda megalakulásának hírére hisztériakampányba kezdett a teljes balliberális oldal, Tom Lantos amerikai politikus megfenyegette a civil szervezet alapítóit, a Zsidó Világkongresszus a feloszlatását kérte a kormánytól, Gyurcsány Ferenc pedig jogállamiságunk történetében példátlan módon igyekezett a legfőbb ügyészt a Gárda elleni fellépésre sarkallni.

Közben hazánk sorsa napról-napra rosszabbra fordul, a kormány elhibázott politikája miatt hazánk gazdasági válságba került, a magyar emberek többsége egzisztenciájában van veszélyeztetve, nemzetünk történelmi jelképeit és szimbólumait pedig naponta gyalázzák, ezzel a teljes magyarságot szembeköpve.

Egy ilyen reményvesztett időszakban bont zászlót a Magyar Gárda, remélve hogy az egyesületet alapítók és az 56 gárdista áldozatos vállalásával és állhatatos kitartásával példát mutat minden a hazájáért tenni akaró honfitársuknak, és példájukat követve mind több magyar ember emelheti fel újra büszkén tekintetét nemzetünk zászlóira.

A Magyar Gárda Egyesület arra kéri minden vele rokonszenvező honfitársát, hogy minél többen jöjjenek el a szombati avatási szertartásra. Mutassuk meg együtt, hogy nem félünk.

Kérjük, hogy a rendezvényen való részvételével álljon ki a Magyar Gárda Egyesület mellett és vállaljon így szolidaritást az 56 bátor gárdistával.

Adjon az Isten! - Szebb jövőt!

Vona Gábor,
a Magyar Gárda Egyesület elnöke

Az avatás helyszíne a budai Várban a Szent György téren lesz (a sikló tetején, a Köztársasági Elnöki Hivatal mellett). Megközelíthető: a Moszkva térről a 10-es (vár)busszal a végállomásig, onnan rövid séta.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
De Erdély él, élni akar és éln
  2007-08-23 20:41:37, csütörtök
 
  Régóta dédelgetett álmom valósult meg ezen a nyáron.

Még a 90-es évek elején, Csíksomlyón fogadtam meg,fiaimat mindenképpen elviszem a Székelyföldre.Most végre feleségemmel és kisebbik fiammal néhány csodálatos napot tölthettünk ott.
/Nem tudom, miért van ez a mély vonzalom, bár az is ide tartozik: Édesapám 1930-ban Temesváron született./
És most megköszönve magyarok Jóistenének és Csíksomlyói Szüz Máriának hogy fogadalmamat teljesíthettem - a köszönethez csatolom az alábbi gondolatokat.
onodygyula@t-online.hu


Elizabeth Bognar, email: elizbognar2004@yahoo.ca
"Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk!"

A hetvenes években sokszor remegve érkeztünk meg a magyar-román határra. De mennünk kellett, mert szívünk minden melege odahúzott bennünket, származásunk miatt is és legkedvesebb barátaink is mind a "határon túl" éltek. Ezért sokszor vállaltuk ezeket az utazásokat.

Csodálatos volt felfedezni, hogy lám "itt is beszélnek magyarul"... Bevallom, sosem gondoltam volna, hogy olyan sokan élnek magyar ajkúak a határon túl is...

Már kiskoromban nagyon szerettem a térképeket, és rendszeresen azzal szórakoztattam magam, hogy keresgéltem a helyeket, ahol a rádió a vízállásokat mondta. A probléma akkor kezdődött, amikor nem találtam meg a helységeket a "magyar térképen". Például a Kazán szorost, vagy a Sebes Köröst, Csúcsánál...

Aztán megkérdeztem, s azt a választ kaptam, hogy majd megérted, ha felnősz... akkor 68-at írtunk. Éppen csak átcsúsztunk a határon az utolsó vonattal Csehszlovákiából, ahol a többi rokonaink éltek...

Felnőttem. Az első Keresztyén Ifjúsági Konferenciát szerveztük, ahova Erdélyből hívtunk meg teológusokat. Ugyan nem nagyon hittük, hogy átjönnek, de mégis sikerült. Életre szóló barátságok születtek. Aztán furcsa évek jöttek. A "víz szaladt... s a kő maradt..." Maradtak az igazak és a tiszták. S a víz... az vagy 20 ezer km-re szaladt.

Alig 10 év múlva, a tv-állomások idegesen adták hírül, forrong a nép Európában, újra forradalom van. S akit csak néhány hónappal azelőtt vörös szőnyeggel fogadtak, lelőtték, mint egy kutyát... mondta be az ausztrál televízió. Nem akartuk elhinni. Sírtunk, nevettünk, aztán újra sírtunk és megint nevettünk. Aztán egy mondat tört csak fel belőlünk:

"Megyünk Erdélybe" !!

A leveleink szinte egyszerre érkeztek. Mikor vártuk, hogy a mieink megérkeznek, akkor jöttek az övéik... Gyertek!!! Most már lehet!!! Gyertek!!!

Majdnem 20 év múlva újra átöleltük egymást és csak sírtunk és sírtunk... A templomok zsúfolásig megteltek. Autónkat már a falu határában várták, mert a lapok megírták, hogy hol jár a küldöttség és tudták, biztosan tudták, hogy mi is ott leszünk!

1996 volt, az első ízben Erdélyben megrendezett Magyar Református Világtalálkozó éve. Ft. Tempfli József püspök meghúzatta a Nagyváradi Székesegyház nagyharangját, hogy köszöntse a Református Világtalálkozót. Mikor 2 év múlva a Mátyás templomban átvettem tőle a Szent László emlékérmet, tudtam, most már más idők járnak, jobbak és szebbek. Eszembe jutott, amikor utoljára kikergettek bennünket kis autónkból a gépfegyveres határőrök - amit 2 éves kisfiam sosem tudott többé elfelejteni - és darabokra szedtek az autót, hogy hátha találnak benne csak egy kis magyarul írott lapot is. Akkor... nem találtak. Hála Istennek!

S most újra mentünk Erdélybe. A határon ugyan büntetéseket fizettünk, meg az úton is szinte mindenhol, ahol csak le tudtak kapni bennünket; "külföldiek" címszó alatt... Még mindig órákig álltunk az átkelőknél, de csak átjutottunk. A Székelyföldön 3 napig nem volt villany, hogy ne legyen már olyan egyszerű... a több ezer "extra" magyarnak Erdélyben... De mi mégis ott töltöttünk vagy 2 hetet, gyertyák között. Gyönyörű volt!

Megígértük, hogy jövünk megint, hogy most már mindig jövünk! S azóta megyünk is, mindig.

Emlékszem újra, szintén a hetvenes években, mikor éjszaka felriadtam egy furcsa utcai mozgolódásra a kolozsvári szállodában s meg voltam róla győződve, hogy kitört a forradalom... Pedig csak több százan álltak sorba a hentesüzlet előtt a másik oldalon már éjszaka 2 órakor, hogy egy 1/2 kg csirkelábat szerezzenek a következő hétre, hús gyanánt... hiszen itt vannak a rokonok. A nagybátyánk is a sorban állt, innen tudom. Mi pedig a szállodában próbáltunk aludni, bár a bolhák miatt nem nagyon tudtunk. De hát muszáj volt ott lenni, mert azt meg se próbáltuk, hogy a nagynéninél aludjunk, hiszen azért börtön járt volna.

96-ban elment az első csoport, aztán már szerveztük is a következőt a jövő évre, aztán jövőre a következőt s azóta is minden évben szervezünk.

Erdélyt, ha le kellene írnom, hogy milyen is... zavarban lennék. Mit is mondjak, milyen? Hiszen a hegyek nem olyan magasak, mint a gyönyörű svájci hegyek, meg nem is olyanok, mint a Rocky... De nem is dombok, mint a Zalai dombok, vagy a "magyarországi" hegyek. Méltóságteljesek, magasak, mégis szelídek, barátságosak, hívogatóak. A tavak, mint ékkövek. A Szent Anna-tó, a Medve-tó, ami majdnem olyan sós, mint a Holt tenger, Tusnád, vagy a kis Bilea, a Gyilkos-tó, amihez fogható nincs még egy a világon...

S az emberek... mikor megérkezünk - lehet az éjfél is - Iluska a kedvencemet készíti a "vinyetát". Tudom, hogy ezt szereti olyan nagyon - mondja. Igen, azelőtt azt sem tudtam, hogy mi az, na meg azt sem, hogy milyen a puliszka, amit egy marosvásárhelyi kis lakásban tanultam meg főzni és ma is legalább egyszer eszünk egy hónapban. A gyerekeim alig várják, hogy ordát egyenek meg csorbalevest. Ugyan a kürtöskalácsot ismertem, hiszen azt Budapesten, az Emke Kávéház halljában sütöttek. Mit tudtam én akkor, hogy mi az, hogy EMKE! Na meg azt, hogy Erdély, hiszen az iskolában nem tanították...!! De az élet, az Isten megmutatta és soha többé nem tudom és nem is akarom elfelejteni! A dédnagymamám ott élt és ezt biztosan a génjeimben hordozom.

Az élet azonban nem volt olyan szép, mint szerettük volna. Alig örülhettünk egymásnak a barátokkal egy kicsit, amikor az egyik éppen aznap halt meg, mikor én újra átléptem a határt. 44 éves volt. Öngyilkos lett. Legközelebb egy kórházba rohantam, ahol valaki a kezem között halt meg és azt mondta: "Nem akarok már élni, elég volt... elég volt itt élni..."

Ma 2,5 millió magyar él a Kárpátok keleti bércei alatt s talán egy másik millió lehet már, aki kivándorolt. Én nem tudom hibáztatni őket, hiszen tűrőképességünk különböző s ezt az egy földi életünket sokan nem tudják leélni nyomorúságban, állandó megaláztatásban, hátratételben. Eljöttek, eljönnek, elmentek... De a szívük örökre fáj és tudom, hogy örökké visszavágynak.

Hát menjünk vissza! Menjen vissza az, aki már megteheti, és aki még megteheti.

Sosem felejtem a kanadai orvost: "Tudja, még egy kívánságom van az életben, elmenni Erdélybe" -- aztán már semmi. 75 éves volt, aki soha nem ment vissza 50 év alatt, s amikor végre igen, akkor utána néhány hónapra meg is halt. S annyi régi, betemetett fájdalom, amin egyszer túl kell jutni. Éva, aki kereste a szülői házat és amikor megtalálta többünknek kellett megtartani, hogy össze ne essen. 50 év utan ment vissza. Kislányként menekült a határokon át, otthagyva egy édesapát, aki meghalt a börtönben...

Vagy az unokát, akinek már az édesapja is Kanadában született, de a nagymama meg akarta mutatni neki az ősi földet és a kislány eljött Yellowstone-ból. A lányommal végigsírták, böngészték egész Erdélyt. Azóta is minden érdekli, ami magyar ! Aki még megteheti, menjen el! Oda, ahol... nagyjainktól teljes még a levegő is, s zárja szívébe örökre...

Szinte minden irodalmi, történelmi nagyságunk, tudósaink vagy onnan jöttek, vagy ott születtek, vagy onnan származnak, vagy már ott vannak eltemetve. Az a föld, valahogy jó "termőföld"...

Fohászkodunk hozzád Istenünk, hogy "Ne hagyd elveszni Erdélyt!" Ne hagyd elveszni az erdélyieket! Hiszen szükségünk van rájuk, mint ahogy Erdélynek is, az erdélyieknek is szükségük van ránk. Ahogy Tőkes László mondta: Minden magyarnak el kell mennie legalább egyszer Erdélybe, mint ahogy az izraelitáknak is el kell menniük a siratófalhoz Izraelbe. Nekünk Erdély a "siratófalunk".

De Erdély él, élni akar és élni fog!...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Apácán a magyarok megelégelték
  2007-08-23 20:39:41, csütörtök
 
  Apácán a magyarok megelégelték a romák tolvajlásait

[ 2007. augusztus 23., 14:34 ] Erdely.ma


Lincselésközeli állapotokat idézett elő a Brassó megyei Apácán, amikor kedden este a faluközösség járőre lopott lucernával megrakott szekerekkel találkozott. A roma származású tolvajok és a járőr tagjai közötti kedd éjszakai összetűzésben négyen szenvedtek kisebb sérüléseket. A rendet csak a kivonuló 130 csendőr és rendőr tudta helyreállítani.

Rendkívüli tanácsülésen igyekeznek ma végső megoldást találni a Brassó megyei Apácán a magyar és a roma lakosság közötti, immár tettlegességig fajuló ellentétekre. Kedden késő este az önkéntes falujárőr négy, roma tulajdonban lévő, lucernával megrakott szekeret állított meg. A tolvajláson ért romák azonban nem voltak hajlandók lerakni a más tulajdonát képező takarmányt, a szóváltás verekedésbe torkollt, amelynek következtében négyen könnyebben megsérültek.

Emberhalál fenyeget?

"Hajjaj, nem ez az első ilyen eset, csak még nem lett verekedés belőle - tér azonnal a tárgyra a barcasági község egyik háza előtt megszólított asszony. - Visznek azok mindent, amit érnek, előfordult, hogy fényes nappal álltak be az egyik apácai pityókatáblájába, s amikor a tulajdonos számon kérte, veréssel fenyegették. A Jóisten tudja, de ebből még emberhalál is lehet."

A falu főutcáján hosszú kocsisor jelzi, hogy valami szokatlan történik, műholdas adóvevővel felszerelt tévéskocsik, árnyékban pihegő csendőrök és bámészkodó falubeliek szolgáltatnak statisztériát az eseményekhez. A kultúrház emeleti szobájában hőség és tömény "emberszag" csap meg, javában zajlik a Brassó megyei alprefektus, Aurelian Danu által vezetett ülés, amelynek célja a feszültségek enyhítése. Mert ahogyan az egyik jelenlévő fogalmaz: volt, ami volt, de mi lesz itt az éjjel?

Egyelőre azonban az indulatok uralkodnak, egymást túlharsogva mondja mindenki a magáét. A cigányok tanácsi képviselője, a demokrata párti Gheorghe Drăgan szerint valamennyi roma élete veszélyben forog, mint mondja: biztos értesülései vannak arról, hogy Bölöni Gyula polgármester személyesen készül felgyújtani a romatelepet. A polgármester a fejét fogja ennek hallatán, a nagy termetű és -hangú Varga János viszont az alprefektust is elsöpörve sorolja a magyarság sérelmeit. "Legyen törvény - zúgja -, a múltkor is elvettük a tolvaj cigány szekerét, másnap este betörte a polgármesteri hivatal kapuját, elvitte a járművet, s azóta is büntetlenül jön-megy az úton. Hogy lehessen így rendet tartani?"

Mi inkább Tana Árpádtól, a kedd esti járőr egyik higgadtan üldögélő tagjától próbálunk tájékozódni. "Három hete járjuk a határt, de minden este ez van, csak eddig elfutottak a tolvajok - mondja. - Most viszont többen voltak, mint mi, s szembeszálltak velünk. Sorolhatnánk, hányszor fosztottak ki bennünket, de most már elég volt. A csordát és a nyájat is lehozták, pedig a szerződésben az áll, hogy október elsejéig fent tartják a legelőn. Augusztus 15-e óta viszont már lent vannak, s az emberek földjén legeltetik az állatokat. Úgy gondoltuk, szerezzen tudomást most már az egész ország arról, mi történik itt."

Közös hadtest

Az apácaiak a nyilvánosság megteremtésének azt a módját választották, hogy felhívták az egyik kereskedelmi televízió brassói stúdióját, ahonnan aztán a csendőrök is tudomást szereztek az esetről, így végül a forgatócsoport 130 fős csendőrállomány kíséretében érkezett a barcasági faluba. Az egyenruhások jelenléte aztán fokozatosan lecsillapította az indulatokat - egyetlen csendőr sérült meg könnyebben -, s a szerdára virradó éjszaka viszonylagos nyugalomban telt.

A csendőrök további négy napig maradnak, ezalatt kellene megszervezni azt a közös "hadtestet", amelyben egyforma arányban vennének részt a magyarok és a romák képviselői. Ez a járőr cirkálna esténként a határban a termés betakarításáig. Legalábbis ez a megoldás körvonalazódott a tegnapi megbeszélésen, amelyen több olyan javaslat is megfogalmazódott, amelyek révén a további atrocitásokat igyekeznek megelőzni. "A csütörtöki rendkívüli tanácsülésen olyan javaslatot terjesztünk elő, amelynek alapján három napon belül valamennyi szekeret be kell jelenteni - mondta el a Krónikának Bölöni László, Apáca alpolgármestere. - Egy másik tervezet szerint valamennyi tilosban járó szekeret vagy állatot befogunk, s csak 300 lej ellenében adjuk vissza a tulajdonosának. Három napon túl pedig az önkormányzatnak joga lesz értékesíteni az elkobzott állatokat."

A 3200-as lélekszámú - ebből mintegy 1800 a roma nemzetiségű - Apácán lapzártánkkor nyugalom uralkodott. A helybeliek azonban nem örülnek annak, hogy csendőrök cirkálnak az utcán, s hogy ilyen módon híresültek el a világ előtt. Azt mondják, jobban szeretik, ha a híres húsvéti kakaslövéskor telik meg vendégekkel és tévékamerákkal a helység.

Csinta Samu, Krónika
www.kronika.ro

Az eset kapcsán Călin Popescu Tăriceanu kormányfő ma felkérte a belügyminisztert, hogy hozzon "drasztikus intézkedéseket" a konfliktus ügyében. "Megengedhetetlen, hogy Romániában egyesek dolgozzanak, mások lopjanak és a rendfenntartó erők csak akkor lépjenek közbe, amikor már kirobbant a konfliktus, és nem dolgoznak annak megelőzésén" - mondta Tăriceanu. Kedd éjszaka mintegy 200 roma és 150 magyar nemzetiségű személy verekedett össze botokkal, vasvillákkal a Brassó megyei Apáca községben. Több mint 130 csendőr és rendőr közbelépésére volt szükség, hogy a kedélyeket lecsillapítsák. A konfliktus abból robbant ki, hogy öt romát lopáson kapott a magyar lakosság. A romákat szabadlábon vizsgálják, mondta Emil Rada, a Brassó megyei rendőrség vezetője. Apáca községnek 3200 lakósa van, közülük fele roma nemzetiségű.

Paprika Rádió
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár: a Magyar Gárda a Weima
  2007-08-23 20:13:04, csütörtök
 
 
Lázár: a Magyar Gárda a Weimart idézi

Népszava Online 2007.08.23. | 09:29:57

Rossz ötletnek tartja a Magyar Gárda létrehozását Lázár János, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának fideszes elnöke, Hódmezővásárhely polgármestere. A politikus erről a Heti Válasz csütörtöki számában megjelent interjújában beszélt.

A Honi Gárda a honvédség tartalékképzését oldaná meg, ami NATO-elvárás is - fogalmazott a fideszes politikus, aki viszont a Magyar Gárda létrehozását "nagyon rossz ötletnek" tartja. Lázár János a hetilapnak kifejtette, hogy "tekintettel kell lenni azokra, akiknek az édesanyját, édesapját a nyilasok belelőtték a Dunába. Bennük félelmet kelt, ha Vona Gáborék fekete egyenruhában, árpádsávosan masíroznak".

A bizottsági elnök szerint a "gárdázás már csak azért is megengedhetetlen, mert az állam nem mondhat le az erőszak alkalmazásának monopóliumáról". Lázár János szerint Weimart idézi az, hogy "az emberek, miután elveszítették az államba és a rendőrségbe vetett bizalmukat, maguk keresnek megoldást".
MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"az ész megcsúfolásáról van s
  2007-08-23 19:21:28, csütörtök
 
  Papp Lajos: "az ész megcsúfolásáról van szó"- elbocsátások a Pécsi Tudományegyetemen

2007-08-23 09:20 Barikád.hu



Papp LajosPapp LajosFelmond 150-200 klinikai dolgozójának, köztük nyugdíjas korú professzorainak és docenseinek a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szeptember elsejétől - írta csütörtökön az Új Dunántúli Napló. A lap értesülései szerint a mintegy 100 orvoskari professzor közül 30 kénytelen távozni. Az intézmény olyan szaktekintélyeket bocsát el, mint Bellyei Árpád, az ortopédia kiválósága, Soltész Gyula, a gyermekkori cukorbetegségek nemzetközi hírű szakértője, Kellermayer Miklós sejtkutató, s mások mellett Kosztolányi György akadémikus, a klinikai genetika kiemelkedő alakja.

Karácsonyi Annamária, az egyetemhez kirendelt kincstári biztos elmondta: a 65 évnél idősebb professzorok és 62. életévüket betöltött docensek elbocsátását ő javasolta a PTE vezetésének. Az intézmény ugyanis 4 milliárd forintos adóssággal küszködik és ebből 1,5 milliárdot kell lefaragni ahhoz, hogy visszavehesse gazdálkodásának irányítását. Véleménye szerint ez év végére sikerülhet.

Németh Péter, az orvostudományi kar dékánja azt közölte, hogy az elbocsátottak vállalkozóként, eseti megbízásokkal a jövőben is foglalkoztathatók. Papp Lajos szívsebész professzor szerint azonban "az ész megcsúfolásáról van szó", hiszen éppen 62-65 éves kor körül a legjobb az emberek tudásalapú teljesítménye, és ezt nem szabad feláldozni a pillanatnyi érdekek oltárán.

(MTI, barikád.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elmegyek a Magyar Gárda avatás
  2007-08-23 19:14:37, csütörtök
 
  Elmegyek a Magyar Gárda avatására

2007-08-23 17:37 Barikád.hu


2007. augusztus 25. délután 15 óra, Buda vára2007. augusztus 25. délután 15 óra, Buda vára1. Elmegyek a Magyar Gárda avatására, mert kíváncsi vagyok az egyenruhájukra, és azokra, akik még az amerikai felhőkarcolókra is veszélyt jelenthetnek.

2. Elmegyek a Magyar Gárda avatására, mert most látok először olyan kezdeményezőket, akik végigviszik azt, amit megígérnek. Ha kell, a zsidók világkongresszusa ellenére is.

3. Elmegyek a Magyar Gárda avatására, mert hiszek a Magyar Gárdának és azoknak, akik kezdeményezték. Mert nem ők hazudnak.

4. Elmegyek a Magyar Gárda avatására, mert az én igazságérzetemet is bántja a sok rágalom és hazugság, ami őket éri.

5. Elmegyek a Magyar Gárda avatására, mert az MSZP-SZDSZ-MDF úgy tiltakozik ellene.

6. Elmegyek a Magyar Gárda avatásra, mert a kormány avatásaira nem járok el.

7. Elmegyek a Magyar Gárda avatásra, mert van Árpád-sávos zászlóm is a trikolor mellett.

8. Elmegyek a Magyar Gárda avatására, mert a Magyar Gárda nem céges-őrző, hanem hon-védelmező.

9. Elmegyek a Magyar Gárda avatására, mert a Gárda magyar, mint én.

10. Elmegyek a Magyar Gárda avatására, mert tavaly a magyar ellenes gárda kergetett, lőtt, rohamozott.

+1. Elmegyek a Magyar Gárda avatására, mert a biztonsági cégtől, ahol dolgoztam, kirúgtak, mert nem akartam magyarokat verni az ősszel.

Keresztes Attila
(barikád.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pszichológusok az állam(i terr
  2007-08-23 18:58:40, csütörtök
 
  Pszichológusok az állam(i terror) szolgálatában

csütörtök, 2007. augusztus 23.

Az USA kormányzata úgy látszik, nem elégedett a személyiségi jogok korlátozásának eddigi módszereivel. Legújabb ötletük, hogy a "gyanús" utazókat érzelmi állapotuk alapján szűrjék ki. A "munkát" (nem meglepő módon) pszichológusok segítik.

"Minden USA-ba utazó 2012-re átesik majd egy, a vérnyomást, a pulzust, az izzadtságszintet és a bőrellenállást mérő, mozdulat- és arcmimika-elemző vizsgálaton. Mindennek célja, hogy időben fel lehessen ismerni a bűncselekmények lehetséges elkövetőit és természetesen a körözött bűnözőket - jelentette be néhány hete az amerikai Közlekedésbiztonsági Hatóság (TSA) szóvivője."

"A boldogság, a szomorúság, a harag és a félelem mellett az unalom, a tanácstalanság és az agresszió is megváltoztatja mimikánkat, mindezt a legújabb képelemző szoftverek, legalábbis kísérleti körülmények között, máris felismerik, méghozzá azonnal" - magyarázta a HVG-nek a laikusok kedvéért kissé leegyszerűsítve Jeremy Fox, a Chicagói Egyetem pszichológus kutatója."

"Ezek számítógépes modellezése során persze kiderült, hogy az alapvető érzelmek felismeréséhez a programoknak jóval kevesebbet, az arc alig néhány kulcsmozzanatát kell csak pontosan észlelniük. A száj, a szem és a szemöldök állása például már megbízhatóan árulkodik az ember emocionális állapotáról, legalábbis az alapérzelmekről és azok karakteresebb kombinációiról" - folytatja Laufer László pszichológus, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ergonómia és pszichológia tanszékének munkatársa.

"Ha pedig a számítógép azonosítani tudja az alapérzelmekről árulkodó mimikát is, az a kognitív pszichológia mai állása szerint lépéselőnybe hozhatná a bűnüldözőket, hiszen "az érzelmek éppúgy a környezetből érkező információk feldolgozása révén jönnek létre, mint a racionálisnak tartott gondolataink, azzal a különbséggel, hogy időlegesen mindenfajta rációt felülírnak" - így Laufer. Vagyis az érzelemfelismerő rendszerek elvileg becsaphatatlanok lennének. Egy bőröndjében pokolgépet rejtegető vagy gépeltérítésre készülő terroristának ugyanis, még ha pókerarccal fogadja is az útlevélkontrollt, idegességében gyorsabb a pulzusa, illetve magasabb a bőrellenállása."

http://hvg.hu/hvgfriss/2007.34/200734HVGFriss112.aspx
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2007.07 2007. Augusztus 2007.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 353 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 939
  • e Hét: 15169
  • e Hónap: 26280
  • e Év: 179776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.